abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:55 | Komunita

    Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    7.6. 14:55 | IT novinky

    Před 70 lety, 7. června 1954, ve věku 41 let, zemřel Alan Turing, britský matematik, logik, kryptoanalytik a zakladatel moderní informatiky.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.6. 11:44 | Zajímavý software

    NiceGUI umožňuje používat webový prohlížeč jako frontend pro kód v Pythonu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    7.6. 10:55 | Nová verze

    Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána ve verzi 2024.6. Z novinek lze vypíchnout lepší integraci LLM (OpenAI, Google AI, Ollama) nebo podporu Matter 1.3.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.6. 20:55 | IT novinky

    IKEA ve Spojeném království hledá zaměstnance do své nové pobočky. Do pobočky v počítačové hře Roblox. Nástupní mzda je 13,15 liber na hodinu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.6. 10:44 | Zajímavý článek

    Alyssa Rosenzweig se v příspěvku na svém blogu Vulkan 1.3 na M1 za 1 měsíc rozepsala o novém Vulkan 1.3 ovladači Honeykrisp pro Apple M1 splňujícím specifikaci Khronosu. Vychází z ovladače NVK pro GPU od Nvidie. V plánu je dále rozchodit DXVK a vkd3d-proton a tím pádem Direct3D, aby na Apple M1 s Asahi Linuxem běžely hry pro Microsoft Windows.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 41
    6.6. 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    6.6. 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    5.6. 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    PS4 slim mod, část 1

    31.3.2018 20:53 | Přečteno: 2540× | Jiné | Výběrový blog | poslední úprava: 31.3.2018 20:56

    Asi jsem blázen, ale pustil jsem se do modding PS4 slim. Vnitřek přesouvám z originálního casu s nulovým místem a chladičem s mizernou účinností a příšernou hlučností do BITFENIX Pridigy M (černá).

    Skříň je určena na mATX desky a na plechu, kam se montuje, je velký otvor pro přístup k backplate CPU. Díky tomu bych měl málo místa na uchycení PS4 desky a stejně se mi nechtělo moc skříň rozvrtávat. Z 2mm plechu jsem si tedu udělal "redukci" z mATX na PS4 slim desku. V plechu jsem také vyřízl flexou díru, z druhé strany desky jsou totiž RAM čipy, na které dám nějaké hliníkové pasivky.

    Ve skříni je na pravé straně plech určený k připnutí 2,5" pevných disků. Na tento plech jsem namontoval zdroj z PS4 a usadil na původním místě. Horní původní plastový díl nechci použít kvůli odvádění tepla (zadní ventilátor + ventilátor na horním radiátoru). Bude to docela nebezbečné, nesmím tam pak strčit ruku, až to bude pod proudem. Možná původní plastový díl provrtám a nakonec ho tam dám, ještě uvidím.

    Chladič na APU jsem zvolil Alphacool Eisbaer s 240mm radiátorem. Na přimontování k desce PS4 použiju původní backplace PS4, AM4 díl připnutý k CPU bloku s provrtanými 2 otvory na rozměr desky. Šrouby použiju dodané s chladičem a ze strany backplatu použiju matičky. Zkoušel jsem to zatím mimo skříň a přítlak vypadá ok i s jen dvěma šrouby a nijak se to nehýbe. Ve finále plánuji přidat mezi matičku a backplate pružinku, ale musím nějakou sehnat. Ta dodaná s chladičem je dlouhá a nechce se mi jí štípat, kdybych to jednou chtěl vyhodit (čti "když to nebude fungovat" :-)) a chladič použít do PC.

    "Redukce" z konektoru pro ventilátor z PS4 na ten počítačový 3pin pro napájení pumpy snad nestojí za zmíňku. Použiju jen 2 vývody (napájení), třetí jsem tam zatím nechal, kdyby to bez něj nechtělo naběhnou kvůli nějaké kontrole otáček ze strany firmwaru. Je potřeba dát pozor, u PS4 jsou prohozeny +12V a GND oproti PC zapojení.

    Ventilátory na radiátoru (no zatím jeden kvůli místu na bluray mechaniku) a zadní ventilátor plánuji napájet ze SATA konektoru, udělám si rozbočku na prodlužce, která povede k pevnému disku přimontovanému na bočnici. Přímo ze zdroje se mi to z 12V větve nechce tahat. Místo rotačního disku tam dám SSD (klidně nějaké pomalejší, co nebude moc drahé, jde mi o hluk, rychlost bude lepší než rotační vždy, jak moc, to mě netrápí). Snad to se dvěma ventilátory utáhne.

    Z Číny mám objednané delší žilové kablíky k mechanice, abych ji do skříně mohl upnout nahoru k tomu určenému místu. Dále mi zbývá sehnat průchozí distanční sloupky (tak 1cm vysoké), 2mm šrouby k přimontování PS4 desky do mATX "redukce". Pak ještě redukci z napájecího konektoru PS4 do počítačového, abych mohl využít prodlužku s konektorem, co je již ve skříni, nechci z ní táhnou kabel ven. Až to nějak dopadne, tak bude pokračování.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Obrázky

    PS4 slim mod, část 1, obrázek 1 PS4 slim mod, část 1, obrázek 2 PS4 slim mod, část 1, obrázek 3 PS4 slim mod, část 1, obrázek 4 PS4 slim mod, část 1, obrázek 5 PS4 slim mod, část 1, obrázek 6 PS4 slim mod, část 1, obrázek 7 PS4 slim mod, část 1, obrázek 8 PS4 slim mod, část 1, obrázek 9 PS4 slim mod, část 1, obrázek 10 PS4 slim mod, část 1, obrázek 11 PS4 slim mod, část 1, obrázek 12

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Max avatar 1.4.2018 12:18 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    Pěkný, už se těším na výsledek.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    xkucf03 avatar 1.4.2018 14:26 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    Místo rotačního disku tam dám SSD (klidně nějaké pomalejší, co nebude moc drahé, jde mi o hluk, rychlost bude lepší než rotační vždy, jak moc, to mě netrápí).

    Jak je to s diskem – to se dá takhle snadno vyměnit a ono si ho to pak naformátuje? Tzn. jde tam dát jakýkoli SATA disk? Jaký je tam souborový systém, jsou tam nějaká zajímavá data? A nezkoušel jsi tam dostat GNU/Linux? :-)

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes
    1.4.2018 15:23 podlesh | skóre: 38 | Freiburg im Breisgau
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    Disk se v PS4 normálně dá měnit a překvapivě to je i normálně "oficiálně" podporováno.

    GNU/Linux samozřejmě oficiálně podporován není, ale různým lidem se to podařilo, takže má Jardík šanci :-)
    Rezza avatar 2.4.2018 00:39 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    Ano, jde to vymenit opravdu jednoduse a je to na to nachystane. Na kryt jen spravnym smerem zatlacis a pak je tam sachta na jeden sroubek (+4 sroubky na disk do sachty). Ted jsem tam daval terove SSD a je to poznat. Pak si musis stahnout firmware z jejich webu, hodit na flashku do spravneho adresare a zbytek se stane sam. Jen clovek musi vedet jaky soubor stahnout :D. Na jedne strance maji ten jeden stejne pojmenovany soubor PS4UPDATE.PUP v nekolika verzich - od rozdilove aktualizace az po full system. No a samozrejme jsem stahnul ten blby (zdal se me moc maly...) a chybova hlaska je natolik napomocna, ze jsem s tim chvilku bojoval. A to jsem to nedelal poprve.
    11.4.2018 12:41 R223
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    Mozna skoda te diry. Nestalo by za to chladit tz pameti pritm do neho?
    22.9.2020 20:18 lizbee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    love this site so much fort collins laser hair removal
    22.9.2020 20:19 lizbee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: PS4 slim mod, část 1
    love this site so much! salt lake city laser hair removal

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.