abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1066 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    Solaris, mého srdce šampion...

    1.1.2012 20:20 | Přečteno: 1567×

    Jak tu tak probíhala anketa na téma „oblíbené OS,” tak jeden z komentátorů pravil: Mít Solaris za oblíbený OS by bylo dost drsný. Dokážu si ale představit, že někomu bude chybět BSD. No, tak já patřím mezi ty drsné hochy, co mají Solaris rádi. Zdá se mi jako dobrý OS. Sice dovnitř moc nevidím, ale zatím, co potřebuji, provozuji. Naučil jsem se vyrovnat s potížemi a využívat výhody.

    Jakmile jsem objevil další repozitář, Tady který mě umožňuje si nainstalovat bez jakýchkoliv potíží „VLC” plus další potřebné aplikace, nemám proti nic. Skype nepotřebuji, musel bych vytvořit BrandZ a na tom jsem zatím vždy vyhořel. Ale omlouvám si to, že Skype stejně používám málo. A mám ho na Macu. Jednoho krásnýho rána se to stejně naučím, nechal jsem se odradit, tohle se musí změnit. :-)

    On se ten Oracle Solaris a OpenIndiana náramně uživatelsky polepšil. Podobně jako se polepšily BSD, ať se to týká aplikací, instalace, ovládání. Nebo jsem si zvyknul. Nakonec už jsem stařík, životem otlučený a co jednomu přijde jako hard core, mě jako procházka. Až na ten BrandZ. Tak uvidíme. Musím vznést svůj hlas na obranu OpenIndiana, protože se mi líbí, jak si ti lidé prostě udělali svoje. Sice byly různé prorocké hlasy, že to moc velkou budoucnost nemá, ale Illumos prostě jede. Věřím jim.

           

    Hodnocení: 55 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    belisarivs avatar 1.1.2012 20:28 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    A muzu se zeptat, co vas na tom Solarisu tak ohromilo proti Linuxu nebo BSD?

    Myslim neco konkretniho. Tedy ne to, ze to jede. To dela vetsina software. Prinejmensim naoko.

    Ja zkousel Solaris tusim 10, ale nejak me nenadchnul. Tak treba by OpenIndiana stal za zkousku.
    IRC is just multiplayer notepad.
    1.1.2012 20:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Tak, prostě jsem to vyzkoušel a určitá stabilita, nebo prostě to, že se spousta věcí dělá jinak a přesto je to Unix. Spíš je to pocitech, neumím říct, jako třeba kolega Jurik, co to má za výhody. Pravdou je, co nastavím, pokud nastavím jede a nepadá.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.1.2012 20:32 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    OpenIndiana a Solaris jsou hodně odlišné, uživatelsky je OpenIndiana snadnější.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    1.1.2012 21:22 Bubak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Ja se zaklady unixu ucil na FreeBSD, doted to povazuji za velmi dobry system. Ale uz me nebavi se mrdat s kazdou picovinou (napr zprovozneni VMWare Workstation nebo Skype). Ted jedu na Ubuntu LTS.
    1.1.2012 21:38 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Jo, jak BSD, tak Solaris občas to mrdání s každou píčovinou vyžadují. To je fakt.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    vlastikroot avatar 2.1.2012 10:56 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    To se da rict o kazdym systemu ;-)
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    435/2001 avatar 2.1.2012 12:41 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...

    Tak ke konci debaty i roku...

     

    Milá whisteblower, Danielo, mery, Zuzanko Hraškovie, či jak se ještě nazýváš, v těch debatách, které se pokoušíš vést na mém webu. A nejen zde. Děkuji ti za provokaci, neb si vyprovokovala několik mých přátel pouze k tomu aby řekli svůj pozitivní názor k mé osobě. V klidu jsem tě dost dlouho nechal, protože dost dlouho tvé „provokativní” málo originální komentáře, plné skrytých urážek umožnilo diskusi těch, kteří mají co říci k tématu. Praktikuji metodu, Málo mluv, více čekej a ve vhodný čas na vhodném místě udělej, co je třeba.

     

    Oni mají za to, že jsem pro ně udělal něco, co jinde nedostali. Většina z nich už je se mnou jen v tomhle kontaktu, nejsou mi nic dlužni. Oni to vědí. Stejně jako to vím já. Svou terapii si zaplatili, přesto mají pocit, že se vyplatí být se mnou v kontaktu.

     

    Dostávám díky jejich laskavosti něco, co rozhodně nebylo mým cílem získat. Mým cílem jim bylo prospět, protože jen tak si mohu říci o peníze za práci. To ostatní lidé dávají, nikoliv, že jsou zmanipulovaní a nemohou se odtrhnout, ale protože přetrvává něco z té blízkosti, kterou každý terapeutický vztah přináší.

     

    Už mají svoje rodiny, svoje povolání, umí obstát v životě, mnozí toho vědí v jistých oblastech víc než já. Leč přesto vzpomínají v dobrém na čas, kdy jsme setkávali v tom kruhu, který je součástí terapeutické skupiny. Nebo tváří v tvář při individuálním rozhovoru.

     

    Tvé plané vychloubání o přečtených knihách,i citace z nich na důkaz o tvé erudici tvé upozorňování na mou malou erudici, tvé pokusy mi podstrčit tvrzení a výroky, které jsem nikdy neřekl a pokus mě vyprovokovat k tomu abych se vyjadřoval k práci terapeutů mě pobavilo. Jako ostatně vždy. Zde i na abíčku. Je mi tě líto, jak ve své samotě hledáš alespoň nějaký lidský kontakt.

     

    Pokoušíš se mě kontaktovat, dehonestovat, zde, na Abíčku, na webu české televize. Tím sloužíš k obveselení různému druhu lidí, včetně pracovníků televize. Pokoušíš se o kontakt s různými lidmi, kterým dáváš najevo svou vzdělanost a vlastně si neuvědomuješ, jak malou sociální dovednost svým chováním prokazuješ. Podobně jako to dělá ten komentující, co se podepisuje F.V.

     

    Ovšem ten na rozdíl od tebe, nikoho nenapadá, nepokouší se urážet a je zřejmě docela rád, že má kam chodit. Kde má alespoň pocit, že ho někdo poslouchá.

     

    Vždy, když máš pocit, že už vítězíš, že mi něco „nedochází” odkopeš se. V ten okamžik přicházíš o to nejsladší. O možnost mi dál sdělovat své „pravdivé” mínění. Chápu, že je ti lhostejné, že používáš k tomu cizí jména, jména skutečných lidí, kteří mají, nebo měli ke mě blízko. Tak strašlivě se mě snažíš ponížit, až nakonec strašlivě ponižuješ sebe sama svou svou snahou. Dáváš mi tolik důležitosti ve svém životě, že to vypadá, že pro tebe neexistuje jiný důležitý člověk.

     

    Všimni se jednoho. Vždy mě baví ona komunikace s tebou jen čas. Pak se klidně vzdálím, na půl roku a více se na tebe zapomenu a ty se stejně přihlásíš, aby si mi potvrdila, mou domněnku, že není pro tebe důležitější člověk než je Jílek. Jsem pro tebe důležitý, leč ty pro mne ne. Bohužel pro tebe.

     

    Na Abíčku mají z tebe legraci, neberou tě vážně, já tě také neberu vážně a pochybuji, že tě berou vážně ve škole, kde údajně učíš. Zajímalo by mě, kolik kolegyň se už těší na čas, kdy půjdeš do důchodu. způsob jakým se snažíš mou pozornost získat, ti přinese jen jedno. Mé opětovné dlouhé mlčení vůči tobě. Tak si ho užij. Jan Jílek.

     

    PS: a nepočítej, že dovolím jakoukoliv tvou diskusi pod tímhle blogem, ať ji povedeš pod libovolným nickem. Ano, smažu tě a nechám jen případné komentáře jiných.

     

    Jinak všem mým kamarádům, známým i neznámým čtenářům bývalým i současným klientům, všechno nejlepší v Novém roce. Bůh vás natřes a váš anděl strážný ať vás opatruje. :-)

    Sdílet

     

    31. Prosinec 17:18

    Kainarova řekl(a)...

     

    Vážený pane Jílku,

     

    pár dnů pročítám Vaše texty a sleduji Vaše videoklipy. Dávají mi zadostiučinění za mé jednání během uplynulých dvou desítek let, kdy jsem tápal, hledal a nenalézal i nalézal odpovědi na své osobní problémy. Stručně: jste můj šálek čaje, mnohé situace jsem řešil analogicky a teď se mé pochybnosti umenšují. Takže děkuji. Dokonce mám pocit, že bych se mohl také s někým podělit o své zkušenosti. Hernajs, tenhle rok končí dobře.

     

    31. Prosinec 17:33

    Jan řekl(a)...

     

    Děkuji, ať se vám daří i v Novém roce.

     

    31. Prosinec 20:40

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    PF 2012:

    Preji vsem splneni vsech snu a prani, zdravi, stesti, spokojenost, dobrych pratel hojnost. Stastny Novy Rok. MVR.

     

    31. Prosinec 20:58

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    Jen pevně doufám, že se tento blog týká pouze oné dotyčné, že jsem nebyl zahrnut rovněž. Pisatel a diskutující pod včerejším blogem. P.S. Pevné zdraví, zdravou mysl, vitalitu a lásku Vám pane Jílku přeji v novém roce 2012.

     

    31. Prosinec 21:11

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    Tak těsto se povedlo :o)

    Přeji všem šťastný rok 2012!

    Chystám se s dcerou k Vltavě na ohňostroj a doufám, že to bude zážitek a nebudeme se muset krýt před petardami.

    Díky pane Jílku za Vaše blogy, ze kterých bezplatně čerpám .O), za knihy (přečetla jsem zatím jednu, ale na další se chystám) i za TV pořady. Přeji hodně zdraví, štěstí, lásky a tvůrčího elánu!

    Martina

     

    31. Prosinec 21:20

    Jan A. řekl(a)...

     

    Hodne zdravi, pohody, stesti a mnoho dobrych Janovych blogu vsem cely pristi rok! :-)

     

    31. Prosinec 21:38

    Jan A. řekl(a)...

     

    A ted jsem si na Britskych listech precetl moc hezke PF 2012 : "Hlavne aby nebyla valka, vono uplne staci kdyz je mir!" , jen premyslim, jestli je optimisticke nebo pesimisticke nebo jen realisticke :-)

     

    31. Prosinec 22:14

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    Jojo, bez raniho blogu Jana Grafomana s salkem kavy je ten den nejak prazdny. Podle dnesniho blogu vidim ze nejsem sama:-):-):-).

     

    1. Leden 8:42

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    Šťastný Nový rok všem ! -snad, v něm poznáme štěstí Lásku a poznaní (F.V)

     

    1. Leden 9:01

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    Pro Jan. A:

    Tak tohle PF 2012 se mnou trochu zatraslo, protoze valky jsou, budou a nikdy neprestanou. Duvody nemusim psat, zname je. Nasledky valky: Bida, hlad, lidske zivoty. Zbidacena zeme, zbidaceni lide=konjunktura. Doposud z kterakoliv zeme postizene valkou, rozbroji, se postupem casu stala neobvykle prosperujici zeme. Dokud existuji limitovana, umele vyvolana ohniska vznicena mistnimi rozbroji, prevazne v konzervativnich zemich sveta trvajicich na zastaralych tradicich, branicich se pokroku, nemusi se zbytek civilizovaneho sveta obavat. Tezi z ni cely svet. Myslim ze nakratko se premisti svetovy zajem do jineho smeru. Soucasny potencial je v Africe.

     

    1. Leden 10:21

    Jan A. řekl(a)...

     

    Ja jsem jej chapal jako ironicke prani tem, kteri si neustale stezuji na "hroznou krizi", maji "deprese" z problemu , ktere si bud vytvareji anebo jen predstavuji sami apod. A pritom jsme na tom opravdu luxusne, srovname-li to se skutecne trpicimi. Ale je to tak, utrpeni neni objektivni kategorie, ale do znacne miry subjektivni pocit. I uprosted absolutniho zmaru muze clovek zazivat svoje osobni stesti, i uprosted nadbytku muze trpet nedostatkem. Ve valce jsem byl, utrapy mistnich videl, nastesti "nezazil", ty rozborene domy jsem nestavel, ti mrtvi a zmrzaceni nebyli mi blizci... Prvni polovina one PF je myslim na miste. Pokoj vsem!

     

    1. Leden 11:48

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    Vzdyt ja take. Pochopila jsem to stejne jako Vy. Obe poloviny jsou na miste. I mir byva obtizny. Valku jsem neprozila, prozili ji moji rodice. Muj tata do smrti nesnesl pohled na mys, okamzite zvracel. Byl za valky zraneny, hlodali ho podkani, nekdy se ve snu po nich ohanel kam dosahl. Mam deti stejne jako Vy, bojim se o ne. Pomysleni ze by se neco mohlo ve svete semlit me momentalne vydesilo, uklidnovala jsem se naivnimi slogany. Omlouvam se za predeslou reakci. MVR.

     

    1. Leden 11:56

    Jan A. řekl(a)...

     

    Bohuzel neco se mele porad, dnes a denne pristavaji letadla RAF s rakvemi mladych hochu i divek a jejich blizci je oplakavaji :-( Nechceme si to moc v nasi "vire" v pravo na stesti priznat, ale valka je i ted, krvava, s bitvami, hrdinstvim i hnusem... Jen neni primo tady, nebo je? nevim. Omluva neni urcite treba. Mejte se hezky :-)

     

    1. Leden 17:03

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    Pro Jan A. http://www.youtube.com/watch?v=ep-XvSPvmdM -velitel vojenské katedra vysoké školy - v Brně na Kraví hoře byl jakýsi plukovník příjmením Válka - my to tam mastili z kazeťáku (F.V)

     

    2. Leden 6:05

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    Dobrý den, chodec " jak malou sociální dovednost svým chováním prokazuješ" a srovnání s mnou -no v mládí mi říkali doktor demagogie -já jsem jednou přesvedčil člověka , že černé je bílé -myslím barevně-játo udělal tak, že jsem mu (mimochodem správce sítě) -řekl -vem to tak že každý člověk může vidět barvy jinak - vem to tak , že někomu se může vybavit v oku třeba modrá jako zelená- proto třeba rozdíl ve vkusu třeba na oblékání ( tady jsem dodal jistou míru možná neověřitelné - někdy myslím i pravdy- a dodal no a myslíš, že někdo nemůže vidět v negativu potom jsem vytáhl černou disketu z kapse a říkám -táák je to černé nebo bílé - on odvěděl . " Hhrr možná bílé..." -Potom jsem řekl blbost tyčinky a čípky v oku (F.V)

     

    2. Leden 6:24

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    Dodám- nemoc se špatnou prognózou -nepoznání celoživotní touhy- sociální dovednost -některé věci jsou myslím hodně složité-chápu jsou lidičky ... ale abych asi mohl tohle vysvětlit-na to by musel být asi potřebný nějaký dobrý psycholog a možmá i psychiatr -jsou prostě věci za které člověk nemůže a na základě jich dělá věci které mu je zhoršují a za které může..signovat myslím netřeba

     

    2. Leden 11:16

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    Je to na dlouhe povidani, (FV), zkratim to. Zni to drze, ale je to ta nejlepsi a zaroven nejhorsi rada kterou jsem kdy dostala od neangazovaneho posluchace intelektualni diskuze: "You think too much. Get life!"

    Volny preklad: "Nerozjimej nad zivotem. Zij ho!" MVR.

     

    2. Leden 12:13

    Nepřihlášený řekl(a)...

     

    Tak keď ste mi adresovali svoj blog, vedzte,že to tu občas čítam, zaujímajú ma komentáre,že ide o nejak hru, som si všimla:) a je celkom zábavná. Ale ja Vám tu nič nepíšem, toto je výnimka.Nemám pocit, že by som sa mala k obsahu Vašich blogov akokoľvek vyjadrovať, dokonca ani vtedy, keď na mňa bez akéhokoľvek podnetu z mojej strany útočíte. Keďže toto vymažete, tak ešte dodám, že ste si očividne dali v niektorých vecioach povedať( napr. keď som Vám dávala nevyžiadané rady, aby ste beletristicky spracovali to, čo sa mi pôvodne páčilo na Vašich blogoch -. tých pár úprimných zažitého). Neviem, čím som Vám tak stúpila na otlak, ale riešite si to stále. Šťastný NR, a polepšite sa:-).

    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    2.1.2012 13:22 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    vlastikroot avatar 2.1.2012 13:30 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Doporucuji navstivit nejakeho odbornika. Nejlepe nejakeho, co Vam predepise nejake velmi silne uklidnujici pripravky (prasky na spani by mozna stacili, aspon nam tady na abc).
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    2.1.2012 13:36 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    ja to doporučujem pánu Jílkovi už dávno:)
    vlastikroot avatar 2.1.2012 14:47 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Jako docasne reseni vyuziji vubec poprve ucelne funkci blokace.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    2.1.2012 15:39 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    A to myslite na whistleblowerku nebo na pana JJ?
    vlastikroot avatar 2.1.2012 16:37 vlastikroot | skóre: 24 | blog: vlastikovo | Milevsko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Pan JJ sem pise veci, co se tykaji zamereni portalu. Jeho blogy sice ctu jen velmi rychle (ctu 1 slovo z 10 :-D) ale zajimaji me teda mnohem vic nez nejaky osobni spory.
    We will destroys the Christian's legion ... and the cross, will be inverted
    2.1.2012 15:32 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Vase prispevky pod blogposty pana Jilka jsem necetl, ale jinak jste se mi jevila jako rozumna bytost(byt levicove orientovana). Ale ten vas nadrecnicky velky prispevek moc nechapu. Nebo tedy spise nechapu proc tady zde takto spamujete. Jinak preji stastny novy rok :-)
    2.1.2012 15:50 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Veľký nadrečnícky príspevok nie je môj, ale jeho. Ja som k nemu pridala len svoje tôlačové vyhlásenie:).Nemám inú možnosť ako sa ohradiť voči lživým výpadom Jílka, lebo si jednostranne píše svoje hlúposti a moje stanovisko vymaže, ak som mu to tu zaspamovala článkom z jeho blogu inde.No, ako vidím, vyvrátiť lži notorických klamárov (a klamárom) je celkom nemožné.Chápem, že je to dezorientujúce.Ale to už nie je môj problém.

    Vám tiež - aj keď ste viac doprava:) - PF 2012.
    2.1.2012 16:10 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Nemusite nic vyvracet ani potvrzovat. Myslim, ze si kazdy soudny ctenar udela obrazek sam. :-) Dekuji za PF, je to mile, a pokud byste se nekdy chtela sejit u prilezitosti vypiti nezavazne kavy nekde na Slovensku, byl bych jen pro. :-) S uctou Loki.
    2.1.2012 17:00 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Ďakujem. Občas chodím do Blavy na nejaký čas. V lete tam budem určite nadlhšie. Tak keď budete mať cestu práve vtedy tým smerom, určite si rada naživo pokecám o tom napravo a naľavo:).
    2.1.2012 17:43 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Nekdy to urcite vyjde :-)
    2.1.2012 16:16 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    No jo, ale proč tím spamovat zrovna pod zápiskem o Solarisu? Stejně bych řekl, že ty spory tady nikoho moc nezajímají...
    435/2001 avatar 2.1.2012 12:50 435/2001 | blog: .
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    čítam tie blogy kvôli F.V., je to sranda:)
    Ňigda neznaš, kedy ce trafi šľak, ňezostaňe tu po ce aňi ľem mastny fľak.
    2.1.2012 12:56 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Slinto, stále stejně zamindrákovaná. A o mnoho méně chytrá, než je ten F.V. :-) Jo jo, odkopnutá a nechtěná. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.1.2012 12:58 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Slinto, jak velká je diskuse pod tvými blogy, tedy je-li jaká? Už dlouho jsem žádný z tvých blábolů nečetl. :-) Čte je vůbec někdo? Asi ne, ono je to dost těžko rozšifrovatelné, co hlupaňa chtěla říct.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.1.2012 13:30 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Čo sa týka obľuby u čitateľov blogov, nemienim tu kopírovať svoje štatistiky, ostatne, na hl. sránke, kde mám svoj blog, na tx.cz,ste určite už neraz zažili sklamanie. Nehovorte, že tam nechodíte, mám stále v tamojšom archíve Vaše nadávky, i keď ste ako odosielateľa uviedli môj e-mail, majú Váš rukopis a obsahujú Váš slovník. Zaujímavé, ako sa neustále zaoberáte údajným prenasledovaním z mojej strany - stihomam. Ja neviem, kto každý Vám píše komentáre, ani ich zrejme, kým tam nazriem, nestihnem zastihnúť, ale pravdepodobne má rovnaký názor ako ja, keď si nás stotožňujete.To Vy sa neustále zaoberáte mnou a máte potrebu presvedčiť celý svet:), že som ,,slinta."Hoci mi to meno dala Vaša bývalá Rita - Gabriela,ktorú teraz celkom pekne zhadzujete v podobných výlevoch, ako je ten čo som sem okopírovala. (Viete, že mal jeden z Vašich oddaných nickov kedysi, kým bola tá duchaplná Rita anonymný internetový nick podozrenie, že ona je ja a pýtal a ma na to dokonca prostredníctvom e-mailu?tak vidíte, ako sa môžu ľudia mýliť v odhade ľudí na internete.)

    Teraz, keď ste sa zase zahrali na obeť komplotu a prenasledovania zlomyseľných prenasledovateľov a neprajníkov Vám iste nejaký naivný zástanca pribehne na pomoc.Detinská hra, ale občas u niekoho zafunguje.

    2.1.2012 14:15 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Slinto, ty si obyčejný zamidrákovaný blázen. Tak si užij tu hru. :-)Bylo mi jasný, že jsi to ty.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.1.2012 14:47 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Slinto, ty si obyčejný zamidrákovaný blázen. Tak si užij tu hru. :-)Bylo mi jasný, že jsi to ty.

    je to len a len vaša hra a vy ju hráte buď:

    • vedome( a potom ste primitív a psychopat, ktorý sa vyžíva v agresívnych útokoch na vybrané ciele)
    • nevedome (potom ste duševne chorý)
    2.1.2012 14:27 tomvec | skóre: 24 | Kojetín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Tak jsem si myslel, že se dočtu něco zajímavého o Solarisu. Já blbec jsem si nevšiml, že je to od pana Jílka. Mohl jsem předpokládat, jakým směrem se bude diskuze ubírat.
    2.1.2012 14:31 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    To je mi líto, protože Solaris mě skutečně zajímá, ovšem jaksi jistý druh lidí má o diskusi o Solarisu jinou představu.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.1.2012 16:14 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Von uz ani neni pan :-(
    2.1.2012 18:27 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    A ty uz nejsi ani pani, ani pan, jsi idiot... ;-)
    2.1.2012 19:32 jilek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    vsichni jsou idioti, jenom JJ je jilek :-)
    3.1.2012 00:03 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Kdepak vsichni jsou vsichni, jilek je jilek a ty jsi idiot...
    3.1.2012 09:50 hihi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    fsichni jsou jilek, a koli je loki...
    2.1.2012 16:15 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Linux BrandZ už do Solarisu nedostanete, je to mrtvá a zrušená technologie. Možná bohužel, ale nedá se nic dělat. Jinak vítejte ve světě SFE.

    Ještě drobnost, kdyby jste chtěl vždy čerstvý Firefox, tak na ftp.mozilla.com lze stahovat čerstvé verze a instalovat si je ručně někam zvlášť. Bohužel, ač jsou generovány i autoupdate balíčky, tak Mozilla ty Solarisí neumí zpracovat automaticky.
    2.1.2012 16:36 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Jo, takze uz jen virtualbox? Skoda, ale jsem rad za informace. Treba se objevi neco jineho. Ja nejak moc ten novy firefox nemusim. Ale zkusim uz jen proto abych se to naucil.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    2.1.2012 19:40 Milan Jurik | skóre: 21 | blog: Komentare | Ova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Tak tak, už jen ve VirtualBoxu. Ten stále běhá i pod OpenIndianou. Udržovat BrandZ je dost náročné, i když jsem viděl nějaké snahy na OpenIndianě to obnovit a vylepšit.

    Ten Firefox je tam i 3.6.25, kvůli bezpečnosti:

    ftp://ftp.mozilla.org/pub/firefox/releases/3.6.25/contrib/solaris_tarball/firefox-3.6.25.en-US.opensolaris-i386.tar.bz2
    2.1.2012 16:20 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Pěkný, myslimže chápu zájem o alternativní systémy, které mají minimální počet uživatelů (alespoň na desktopu)... Zkoušel jsem takhle onehdá např. Zenwalk a Sabayon. A ve virtuálce pak různý archaický systémy...

    Mimochodem, co takhle screenshot? Oživil by zápisek...
    2.1.2012 16:50 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Mam volnych skoro 900giga na discich tak si zkusim stahnout neco hodne archaickeho, treba Solaris 8 a zprovoznit ho. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 2.1.2012 18:21 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    archaický systémy...
    Windows ? :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.1.2012 18:35 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Jo, a co pak a tím. Koukat na modrou barvu?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 2.1.2012 20:28 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Myslel jsem to tak, že Windows je archaický systém :-) i když se v práci na to musím občas koukat.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.1.2012 21:14 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Zas až tak archaický systém instalovat nemusím. :-)
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 2.1.2012 21:19 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Já to musím v práci používat (ale ve virtuálu mám své Suse na kterém normálně pracuji a Widle tam mám jen protože tam jsou) :-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.1.2012 21:30 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Jaký VM používáte?
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 2.1.2012 21:36 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    VmWare Player, který je o něco rychlejší než VirtualBox.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    2.1.2012 21:37 Jan Jílek | skóre: 6 | blog: Strider
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Já jak Virtual|Box a na Macu VmWare Fusion, je o něco lepší.
    Čas od času jsem sražen k zemi. Ale vždy vstanu a nedovolím nikomu držet mě na zemi.
    gtz avatar 2.1.2012 21:50 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    VmWare mi připadal lepší a to díky lepší podpoře systémových prostředků, zařízení apod. S Vboxem byly občas problémy s instalací (špatná změna rozlišení, chyby akcelerace apod.). Záleží i na tom na jakém železe to celé běží.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    3.1.2012 07:28 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Archaicky system? Cha cha!
    2.1.2012 21:44 moriett
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Solaris, mého srdce šampion...
    Tez mam rad Solaris, radeji ale mam OpenIndianu. Jede mi doma na serveru a hlavni workstation. Ma sve mouchy, ktere se daji prekousnout. Od OpenSolarisu se to docela pohlo s tim desktopem a tak vubec co se pouzitelnosti tyka. Dle hlasenych bugu a features se zda ze se na tom projektu moc nepracuje coz asi ale neni pravda. Co jsem si vsiml tak se vyvojari docela zameruji na Illumos coz je zaklad OpenIndiany. Nekde jsem cetl ze shaneji vyvojare, ze to nestihaji. Tak kdo mate chut a hlavne cas tak prosim tomuto projektu pomozte. dekuji

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.