Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.
Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.
Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.
Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.
David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …
Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.
Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.
V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.
Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.
Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.
To spíš vidím trošku problém v tom že práškový neboli moučkový cukr se vylepšuje jakousi chemikálií aby se udržel práškový.Tak práškový cukr byl vždycky trochu chemicky dolaďovaný, ale nedávno se začaly dávat další přísady, aby ani nedělal hrudky, a některé ty protihrudkující cukry jsou opravdu hnusné.
Tak práškový cukr byl vždycky trochu chemicky dolaďovanýNení to pravda. Před rokem 1989 se protihrudkující látky používaly jen v některých cukrovarech (např. Praha - Modřany, Mělník), zatímco v jiných (Dobrovice, Hrochův Týnec) nikoliv. Poznalo se to často už na první pohled (nebo omak), protože neupravené cukry bývaly jeden velký šutr.
některé ty protihrudkující cukry jsou opravdu hnusnéPoužívá se obvykle buď amylin (upravený škrob), který je opravdu hnusný, nebo oxid křemičitý. Ten hnusný není, ale samozřejmě není ani rozpustný a člověk může zcela oprávněný pocit, že do toho cukru přisypali písek (což v podstatě tak je).
Já v tom nevidím rozdíl absolutně žádnýTak to nech koňovi, ten má větší hlavu...
Med vykousaný z panenské plástve toť nektar bohů.Běž se s tím vysrat a natoč radši pořádný pivo!
[...], má velký obsah minerálu a včely po něm mají sračku.To jako že pak udělají víc medu?
je bělený kostní moučkouNa kostní moučce je něco špatného? Tělo potřebuje vápník, ne?
Tiskni Sdílej: