abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 10:44 | Zajímavý článek

    Alyssa Rosenzweig se v příspěvku na svém blogu Vulkan 1.3 na M1 za 1 měsíc rozepsala o novém Vulkan 1.3 ovladači Honeykrisp pro Apple M1 splňujícím specifikaci Khronosu. Vychází z ovladače NVK pro GPU od Nvidie. V plánu je dále rozchodit DXVK a vkd3d-proton a tím pádem Direct3D, aby na Apple M1 s Asahi Linuxem běžely hry pro Microsoft Windows.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Postavte si cloudové řešení s IBM

    3. 2. 2016 | Redakce | Reklama | 1386×

    Postavit firemní cloudové řešení na IBM Rational Jazz, Bluemix, Softlayer pro vývoj a běh aplikací, dostupné i pro české vývojáře a jejich zákazníky a žádný vendor-lock? Jak to vypadá v praxi a v kostce vysvětluje Pavel Hrabina, Ecosystems Development Manager, IBM Cloud.

    Richard Jan Voigts

    Na čem a jak od IBM lze cloudové řešení postavit?

    IBM nabízí dvě možnosti.

    Buď si zákazník cloudové řešení postaví na infrastruktuře jako služba (IaaS), což znamená nabídku virtuálních serverů v cloudu pro stavbu vlastního řešení, které už má vyvinuté.

    Pokud uvažujete, že budete vyvíjet nové řešení, můžete použít platformu jako službu (PaaS), a tou je IBM Bluemix. V Bluemixu jsou služby – microservices, které vaše aplikace používá. Výsledkem je zrychlení vývoje a poskytování takových služeb, které byste jinak pracně vyvíjeli vlastními silami.

    Pavel Hrabina


    Pro koho je platforma určena?

    PaaS Bluemix je primárně určena pro firmy, které chtějí svoji aplikaci v cloudu vyvinout a provozovat. Dále pro firmy, které chtějí jednak totéž, ale buď nemají vlastní vývojové prostředí, nebo nevlastní nástroje pro podporu metodologii vývoje.


    Jde o hlavní důvody, proč by se měla firma obrátit právě na IBM?

    Ano, u nás nedostáváte jen PaaS Bluemix jako službu, ale i nástroj pro podporu metodologie Scrum a kompletní nástroj na DevOps.


    Mohl byste přiblížit, co pro metodologii Scrum poskytujete?

    IBM má pro Scrum nástroj Rational Jazz, které jsme dali do cloudu a propojili s Bluemixem, takže je zdarma všem uživatelům Bluemixu.


    Metodologie sama o sobě nic nevyvine. Jak se uživatel Bluemixu dostane k té nejnižší úrovni k vývojovým nástrojům?

    I pro ně máme možnosti, dokonce tři.

    Za prvé, Rational má i v cloudu vlastní integrované vývojové prostředí.

    Za druhé, pokud uživatel preferuje open-source vývojové prostředí Eclipse, máme pro něj plug-in, který jej do Bluemixu přímo propojí.

    Konečně za třetí, pokud uživatel preferuje vlastní vývojové prostředí, může použít CLI pro cloud foundry, kterým aplikaci do Bluemixu dostanete.


    Na čem mi pak aplikace vyvinutá v Bluemixu poběží? Jaké další služby IBM nabízí?

    IBM podporuje všechny hlavní vývojové trendy. V Bluemixu máme tzv. microservices pro mobilní aplikace, internet věcí, pro datové analýzy, prediktivní analytiku, in-memory analytiku, big data, podporu v umělé inteligenci IBM Watson apod. Služeb, které může vývojář použít, je více než stovka.


    Jak se může zákazník k takovému cloudovému řešení od IBM dostat?

    Základním principem je pay-as-you go. Po prvním přihlášení máte 30 dní na vyzkoušení a neplatíte nic. Pokud se rozhodnete Bluemix i nadále používat, musíte vložit svoji kreditní kartu. Vyberete z katalogu službu, připojíte ke své aplikaci a platíte za služby, které používáte. Pokud se zákazník zaváže k nějakému odběru cloudových služeb minimálně na šest měsíců, dostává výraznou slevu, kterou může uskutečnit přes naše partnery a distributory Avnet a DNS, případně přímo u IBM.

    Velikost slevy se odvíjí od počtu. měsíců ke kterým se zavážete služby odbírat a na objemu odebíraných služeb.


    To znamená, že partner, který chce něco vyvinout, objedná v tzv. řízené distribuci u Avnetu nebo DNS a může svému zákazníkovi dohodnout lepší cenu základní služby IBM?

    Pokud chce vývojář něco vyvinout, může zaplatit přímo u IBM pomocí platební karty.

    Pokud má aplikaci již vyvinutou, ví, že má pro ni dostatek zákazníků, a chtěl by nikoliv nevýznamnou úlevu v platbách, měl by kontaktovat distributora nebo přímo IBM, kde tuto slevu dostane na měsíční bázi. Pro partnery a vývojáře je lepší obrátit se na distributora, protože zná jeho problémy i naše procesy, umějí se o něj lépe postarat. Mají k němu blíž než lidé z IBM, kteří mají zajetý postup nepřímé komunikace přes distributory Avnet a DNS.

           

    Hodnocení: 50 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.