abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    31.5. 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    31.5. 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    31.5. 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Rozcestník

    FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje

    2. 5. 2008 | David Watzke | Recenze | 13586×

    FatRat je správce stahování a uploadování pro Linux/Unix napsaný v C++ s grafickým rozhraním v Qt 4. Není to ovšem jen tuctový stahovač; má několik velmi zajímavých vlastností.

    Obsah

    Přehled vlastností

    link

    FatRat v tuto chvíli umožňuje:

    • stahování z HTTP(S)/(S)FTP;
    • stahování z RapidShare.com (pouze Premium);
    • upload na (S)FTP a RapidShare.com (Premium i free)
    • a navíc poslouží jako BitTorrent klient (používá BT knihovnu Rasterbar libtorrent) s podporou RSS.

    Přenosy si můžete rozdělit do front, z nichž každé lze nastavit vlastnosti, jako jsou rychlostní limity a maximální počet aktivních přenosů. Rychlostní limity lze nastavit i zvlášť pro každý přenos, pro který se navíc generuje graf rychlosti, který lze exportovat do PNG obrázku. Kromě toho má ovšem spoustu zajímavých vlastností - s některými z nichž jsem se u jiných programů ještě nesetkal.

    fatrat mainwindow fatrat queue_props fatrat graph

    Ovládání přes Jabber

    link

    FatRat lze vzdáleně ovládat přes Jabber. Pro nastavení jednoduše zadáte přihlašovací údaje a FatRat se připojí jako jakýkoliv jiný Jabber klient. Můžete použít buď svůj účet (potom je doporučeno nastavit zápornou prioritu, aby vaši přátelé omylem nenapsali FatRatu) nebo jeden vytvořit zvlášť pro FatRat, což autor programu doporučuje (některé mobilní klienty, například Bombus, prioritu nerespektují, a tak se může stát, že vám i přesto lidé napíší na FatRat).

    Když máte vše nastaveno, tak otevřete chat s FatRatem, poté se přihlásíte zadáním hesla (nutnost přihlašování je volitelná) a následně zadáváte příkazy. Přes Jabber lze zatím přidávat, odebírat, pozastavovat a spouštět přenosy, navíc si můžete nechat vypsat seznam front nebo do některé z nich přejít a pak si nechat vypsat seznam přenosů.

    fatrat jabber_settings fatrat jabber_chat

    Podpora automatického stahování z RSS kanálů

    link

    Automatické stahování z RSS spočívá v tom, že si přidáte různé RSS kanály a poté jednotlivé regulární výrazy, které se budou v nastaveném intervalu na daném RSS hledat v titulku. Pokud bude RSS záznam odpovídat, přidá se do stahování jeho hlavní odkaz. FatRat tuto funkci navíc rozšiřuje o podporu TV seriálů. Lze nastavit stahování určitého rozsahu epizod (rozsah lze nastavit v různých formátech, například podle data, čísla epizody nebo čísla řady a epizody), stahování REPACKů a ukázek nových dílů. Možné je také vyřadit ručně stahované epizody.

    fatrat rss_settings fatrat rss_settings1

    Podpora RapidShare.com

    link

    Podpora RapidShare.com umožňuje vlastníkům Premium účtu stahovat. Pro všechny jsou dostupné funkce uploadování, kontrola odkazů, dekódování odkazů RapidSafe (čímž někteří chrání svoje odkazy, ale především to má za následek nemožnost klasicky odkaz přidat do běžného správce stahování) a extrahování souborů ze složky RapidShare.com (obvykle je třeba jeden odkaz po druhém okopírovat).

    Pro upload uveďte v nastavení přihlašovací údaje. Dále je vhodné nastavit cestu k souborům, do kterých se budou ukládat odkazy pro stažení a smazání vámi uploadnutých souborů. Můžete také použít proxy. Máte-li Premium účet, přejděte na nastavení HTTP/FTP a vytvořte pravidlo pro automatické vyplňování přihlašovacích údajů pro URL odpovídající regulární výraz http://rapidshare.com/.*.

    fatrat rapid_settings fatrat rapid_linkchecker fatrat rapid_safe

    Integrované vyhledávání torrentů

    link

    Integrovaný vyhledávač torrentů podporuje vyhledávání na více stránkách naráz. Podpora vyhledávacích webů je modulární a pro přidání dalšího není třeba hackovat program, ale stačí pouze editovat XML soubor btsearch.xml a vyplnit parametry pro nový vyhledávač. Jde o relativně jednoduchou záležitost (je třeba se trochu vyznat v XML a regulárních výrazech), sám jsem jich pár napsal.

    fatrat search

    Ostatní vlastnosti

    link

    Dále FatRat obsahuje logy pro každý přenos a globální log. K dispozici je drop-box v podobě pastičky na myši, na který můžete přetáhnout odkaz a rychleji jej tak přidat do stahování. V nastavení můžete zadat rychlost vaší linky a ukazatele pro stahování a upload vás poté budou informovat o využití linky FatRatem a ostatními programy (barevně odlišeno). Pro všechny typy přenosů kromě SFTP je možné použít HTTP nebo SOCKS 5 proxy. Lze nastavit automatické vyplňování přihlašovacích údajů pro protokoly HTTP(S)/(S)FTP na základě URL (pomocí regulárních výrazů). Pro každý přenos si můžete zobrazit malý info proužek, abyste měli informace o přenosu stále na očích. Když nestačí upozornění o dokončení přenosu na e-mail, můžete si pro každý přenos zvlášť nastavit příkaz, který se spustí po dokončení stahování. Co se týče BitTorrentu, lze nastavit proxy zvlášť pro tracker, klientská spojení a distribuci přes web [webseeding], dále mapování portů (UPnP, NAT-PMP a LSD), šifrování (plaintext a RC4 pro příchozí i odchozí spojení), priority pro jednotlivé soubory v torrentu, atd. Poslední novinkou je stahovač videí, který má zatím základní podporu pro YouTube.

    fatrat dropbox.png fatrat transfer_props_action fatrat bt_settings

    Instalace

    link

    FatRat vyžaduje sestavovací systém CMake a grafický toolkit Qt 4. Další závislosti jsou již volitelné: podpora SFTP vyžaduje knihovnu libssh2, BitTorrent vyžaduje Rasterbar libtorrent 0.13 (a GeoIP, pokud chcete vidět vlajky zemí vedle IP adres v seznamu zdrojů), Jabber vyžaduje knihovnu gloox a dokumentace vyžaduje součást QtHelp, která bývá běžně nainstalovaná s Qt, ale až od verze 4.4.

    Pro Gentoo je dostupný SVN ebuild v overlay.watzke.cz.

    Zdrojový kód lze stáhnout buď ze SVN repozitáře:

    svn checkout svn://svn.dolezel.info/fatrat/trunk/fatrat

    nebo jako tarball z dolezel.info.

    Ruční kompilaci (s podporou všech volitelných věcí) a instalaci provedete následujícími příkazy:

    cmake . -DWITH_DOCUMENTATION=ON -DWITH_BITTORRENT=ON \
    	-DWITH_SFTP=ON -DWITH_JABBER=ON -DWITH_NLS=ON
    make
    make install

    Pro instalaci do prefixu /usr předejte cmake ještě argument -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr.

    Historie projektu

    link

    O vytvoření grafického programu pro stahování začal Luboš Doležel uvažovat už v roce 2005. Tehdy byl vývoj založen na knihovnách GTKmm a libcurl a cílem bylo vytvořit program podobný D4X, ale na bázi pluginů. Výsledek byl testován jen ve velmi omezeném okruhu lidí a vývoj relativně brzy skončil. Ke konci roku 2006 byl nápad obnoven, ovšem tentokrát projekt nabral jiný směr - základem se stalo Qt 4 a plánem bylo vytvořit elegantní software, který bude nabízet spoustu užitečných funkcí.

    Při vymýšlení jména pro program se hledalo něco, co by bylo velmi krátké (dvě slabiky) a zároveň snadno zapamatovatelné. Po spoustě nápadů, které připomínaly spíše obdobu názvu GetRight, se dospělo až k názvu FatRat.

    Budoucnost projektu

    link

    Do budoucna je plánováno přidání dalších zajímavých vlastností. Z těch významnějších zmíním (S)FTP klienta, webové rozhraní, filtrování IP u torrentů, modernizaci stahovacího jádra (přepis architektury na epoll/kqueue, což usnadní pozdější vývoj podpory segmentového stahování, tedy stahování ve více vláknech) a monitorování adresáře s torrenty pro automatické přidávání přenosů. Dále jsou v aktuálním plánu, který samozřejmě není neměnný, spíše už jen maličkosti, nicméně dobré nápady autor vítá. Mezi tyto maličkosti patří například možnost vypnout ukazatel vytížení linky, přesouvání hotových přenosů do jiného adresáře, nastavitelný adresář pro ukládání .torrent souborů, vyhledávání torrentů z více podstránek a podpora metalinků.


    Poznámka redakce: FatRat byl nominován v anketě Czech Open Source 2008, kterou pořádá portál ROOT.cz. Pokud se vám program zalíbil, dejte mu svůj hlas.

           

    Hodnocení: 90 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    2.5.2008 00:51 Vlastimil Ott | skóre: 66 | blog: Plastique | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Velmi zajímavé, už se dá říct, že je to zralý soft. Spousta originálních myšlenek - a hlavně nechybí činy, to se mi líbí. Mmch, kolik těch Lubošů Doleželů vlastně je? Jeden dost intenzivně píše články, když dělám PDF Abíčko, má jich tam hafo, další zřejmě hlídá diskuze a ten třetí programuje FatRat...? Rezpect.. ;-)

    (A článek taky pěkný. :-))
    Práce: Liberix, o.p.s. | Blog: OpensourceBlog.cz | Online kurz Zlatý WordPress
    2.5.2008 00:53 error414 | skóre: 12 | blog: error414
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    jeste by to chtelo udelat balicky, kompilovat to je horor. aspon pro me
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.5.2008 00:55 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    O víkendu chci vydat 1.0rc1, takže balíčky snad budou (uvidíme, jak jsou balíčkáři horliví ;-)).
    2.5.2008 07:03 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Konečně ;-)
    Ilfirin avatar 2.5.2008 07:06 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    I když to David zmínil v článku a lecos se dá vyčíst na tvojich stránkách, nezapomeň k verzi uvést všechny závislosti a parametry překladu, balíčkáři budou pak mnohem horlivější :-).
    Ilfirin avatar 2.5.2008 07:07 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Jo, a ještě se přimlouvám za označení verze bez pomlček.
    3.5.2008 07:36 JKK
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    pro baůíčky bych se přimlouval. Tenhle prográmek vypadaá excelentně :-)
    Elch avatar 2.5.2008 01:12 Elch | skóre: 6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    vulgární

    Zobrazit komentář
    5.5.2008 11:04 ak47
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat
    ale no tak, vzdyt ten komentar byl aspon usmevnej, a ne ze by v nem nebylo zrnko pravdy. podobny cenzurovani jen buduje dalsi generaci precitlivelejch pakonu, ktery dostane do extaze i slovo h0vn0 ;-)
    5.5.2008 11:38 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat
    Jestli byl nebo nebyl pravdivý je v této souvislosti bezpředmětné. Zdůrazňuji, že se nejedná o cenzuru - každý má možnost si komentář přečíst. A co se přecitlivělosti týče, tak její hranice jsou velmi subjektivní. Chceš-li o tom debatovat dále, tak prosím ne v této diskuzi.
    2.5.2008 01:21 Altaran
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    dik za tip, rad skusim neco z rodneho mesta ;) to ovladani po jabberu je dobrej idea ;) btw s web rozhranim klidne rad pomuzu!
    2.5.2008 05:46 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Podpora TV šou, LOL :-) Opravdu vystihuje typické potřeby uživatele :-) Jinak fandím, používat to asi nebudu, ale určitě si stáhnu zdroják, abych věděl, jak se dá dělat s Jabberem.
    Heron avatar 2.5.2008 07:21 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Opravdu vystihuje typické potřeby uživatele

    Typický UNIX progam - programátor sám sobě :-), aneb řekni mi co píšeš a já ti řeknu jaký jsi :-D

    2.5.2008 08:18 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Ty bláho. Kdybych ti napsal, o čem vážně přemýšlím, že v blízké či delší době napíšu, možná bys začal pochybovat o mém duševním zdraví - buď to jsou věci typu "přehrávač jako xmms2, ale lepší" (chápejte lepší pro mě, takže to bude mít jen 3 funkce, ale budou to přesně ty funkce, které chci a v původním softwaru nejsou), nebo úlety typu "webový framework v C++". Dokonce si kvůli tomu hodlám založit takový malý soukromý sourceforge.
    Heron avatar 2.5.2008 08:30 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Wau, to zní zajímavě :-) Já bych naopak potřeboval z programů některé funkce odstranit :-) Webový framework v C++ rozhodně není úlet. Úlet je psát aplikace, které se spouští 100x za sekundu, v interpretovaném jazyce. Svůj první web jsem si psal v C a jak to krásně běhalo.
    2.5.2008 12:36 L
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    a nejvetsiulet na tom je, ze vetsinu casu ty skripty stravej includovanim souboru
    2.5.2008 13:15 miso | skóre: 36 | blog: iSCSI_initiator_howto | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Nieco taketo?
    Project Satan infects Calculon with Werecar virus
    2.5.2008 15:30 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    O tom už vím (je to jeden z asi dvou C++ frameworků, co jsem dokázal vygooglit). Má to zajímavou metodu stavby stránky - není tam žádné HTML nebo HTML šablony (nebo dokonce <input value="<% puts(inputValue); %>" ...>), ale prvky se na stránku vkládají skoro úplně stejně, jako se vkládají widgety do GUI aplikace. Prostě udělám label, nastavím mu text, dám ho do nějakého kontejneru nebo kam... Asi jako se dělá ASP.Net aplikace ve Visual Studiu. Mě se tento přístup v případě webu moc nelíbí, raději bych HTML šablony, a i objektivně by se asi dalo najít pár důvodů, proč je řešení výstupu pomocí šablon lepší. Webová stránka prostě není GUI okno. Je pravda, že přístup Wt je zajímavý, ale IMHO spíš akademicky zajímavý :-)
    7.5.2008 01:59 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    "Má to zajímavou metodu stavby stránky ... Webová stránka prostě není GUI okno... přístup Wt je zajímavý, ale IMHO spíš akademicky zajímavý"
    Seznam se s DabbleDB, webovou databází pro běžné uživatele, napsanou ve Smalltalku "akademicky zajímavým způsobem". ;-) (A ještě jsou do toho zamotaný kontinuace. ;-))
    7.5.2008 05:29 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Tak s tím si teda museli vyhrát. Access na webu, už zbývá jen otázka, kdy to koupí Google :-)

    Ve Smalltalku? Ty o tom víš něco víc, než co lze vyčíst z těch reklamních textů na webu?

    BTW. pokud jde o on-line zpracování dat, pak bych si dovolil upozornit i na Good Data, nový počin Romana Staňka. GD se snaží dokonce o vytěžování uživatelovo dat.
    7.5.2008 05:56 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Autorem DabbleDB je Avi Bryant, autor webového frameworku Seaside, ve kterém je DabbleDB udělaný. :-) A víc než já o tom určitě ví Pavel Křivánek. ;-)
    6.5.2008 22:38 optik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Kdyby jsi to nejak dotahl, tak by to byla pecka, ja uz dlouho neco takoveho shanim, predpokladam, ze by to bylo na MVC, to by pak uz byla uplna pohoda.
    2.5.2008 09:44 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Jo, to vypadá luxusně :-) Nové díly seriálů jsem zatím stahoval skororučně z rapidshare (mám tam účet, linky beru z tvfreeload.com), teď ale přemýšlím, že bych si to zautomatizoval trochu víc.

    Má FatRat nějaký d-bus rozhraní nebo něco, čím by se daly soubory ke stažení přidávat ze skriptu?
    THIS IS SPARTA!
    2.5.2008 09:47 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Jinak SCRUBS, HIMYM, BBT, MNIE... dobrej vkus :-) (ikdyž Earl stojí poslední dobou za...).
    THIS IS SPARTA!
    David Watzke avatar 2.5.2008 09:50 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Ano, má D-Bus rozhraní. Jinak souhlas, My Name is Earl je poslední dobou slabší, ale ono se to snad zas rozjede.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    2.5.2008 09:49 jkarlik | skóre: 3 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    No programek vypada moc pekne.Jen tak dal :) Hned jsem ho zkusil , ale nemuzu rozjet stahovani pres rapid , vzdy mi to stahne jen nejaky soubor co ma 7KB.
    2.5.2008 09:55 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    A co je v tom souboru? Nezapomněl jsi zadat pro adresu rapidshare.com svoje přihlašovací údaje?
    2.5.2008 10:06 jkarlik | skóre: 3 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Vzdy se mi stahne nazev souboru.rar , po otevreni v nem ale nic neni. A prihlasovaci udaje jsem vlozil.Zkousel jsem to nekolikrat, ale zadna zmena. Podle me se to chova jako by to ty me udaje nebralo.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.5.2008 10:09 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Vážně to tam máš takto?
    2.5.2008 10:17 jkarlik | skóre: 3 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    No nemel jsem tam to "/.*" uz mi to jde. Super, diky za takto skvely program :)
    onion avatar 2.5.2008 10:45 onion | skóre: 8 | blog: onion | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Vypada to pekne, ale primluvil bych se za podporu TLS pro FTP (to je neco jineho nez SFTP) a FTP klienta. lftp je sice dobry, ale precejen neumoznuje treba limitovani rychlosti :-(
    Jinak nevim proc, ale nepodarilo se mi FatRat zkompilovat s podporou SFTP - haze chybu "-- LIBSSH2 was not found. Make sure LIBSSH2_LIBRARY and LIBSSH2_INCLUDE_DIR are set."
    onion avatar 2.5.2008 10:47 onion | skóre: 8 | blog: onion | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Zapomnel jsem dodat, ze libssh2 samozrejme nainstalovane mam, ale co by melo byt ve zminovanych env promennych (specialne v LIBSSH2_INCLUDE_DIR) netusim a Google neni zrovna sdilny.
    David Watzke avatar 2.5.2008 10:48 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    FTP klient bude.
    Jinak nevim proc, ale nepodarilo se mi FatRat zkompilovat s podporou SFTP - haze chybu "-- LIBSSH2 was not found. Make sure LIBSSH2_LIBRARY and LIBSSH2_INCLUDE_DIR are set."
    Máš libssh2 ve standardním umístění? Pokud ne, nastav ty proměnný...
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.5.2008 10:52 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    A libssh2-dev(el) máš? Jak řekl David, FTP klient bude. Na FTP/TLS se podívám, až udělám přechod na epoll - teď to nemá moc cenu.
    2.5.2008 12:12 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    lftp je sice dobry, ale precejen neumoznuje treba limitovani rychlosti
    lftp :~> set net:limit-
    net:limit-max  net:limit-rate  net:limit-total-max  net:limit-total-rate
    onion avatar 4.5.2008 15:12 onion | skóre: 8 | blog: onion | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Tak ted se stydim :) diky!
    2.5.2008 13:09 recaro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Lze to spustit na kompu bez grafického rozhraní? S tím že se to bude ovládat pouze přes ten Jabber a poběží to spíše jako služba.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.5.2008 13:52 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Ne, to je desktopová aplikace. Není to zamýšleno jako stahovací služba.
    2.5.2008 14:08 Hynek (Pichi) Vychodil | skóre: 43 | blog: Pichi | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    To nicméně neznamená, že by to nemohlo mít headless verzi. Co tomu brání?
    XML je zbytečný, pomalý, nešikovný balast, znovu vynalézané kolo a ještě ke všemu šišaté, těžké a kýčovitě pomalované.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.5.2008 14:39 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Někdo, kdo by to udělal. Nemám o to sebemenší zájem - věnuju se jiným funkcím.
    mkoubik avatar 2.5.2008 15:07 mkoubik | skóre: 5 | blog: lorem_ipsum | Praha 8 - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Zavislosti na Qt by ses stejne nezbavil, kvuli QThread a podobne.
    David Watzke avatar 2.5.2008 15:13 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    To je přece vcelku jedno... nemusel bys mít vůbec Qt gui. Každopádně když to Doli dělat nechce, tak to je stejně fuk.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    2.5.2008 16:36 CEST
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    A co ti brani to spustit pod vncserverem? Pripadne pod nejakym jinym systemem, kterej nepotrebuje consoli a emuluje Xka (tusim Xnest?)?
    2.5.2008 18:52 Hynek (Pichi) Vychodil | skóre: 43 | blog: Pichi | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    To je ale blbá otázka. Asi jako, kdybych si v QEMU spustil wokna. Proč, protože je to zbytečné! Zbytečně komplikované, zbytečné plýtvání CPU, zbytečné plýtvání pamětí, zbytečné plýtvání místem na disku. Prostě zbytečné! To jsou řešení pro closed source programy, které psali hlupáci. Tady se bavíme o nově psaném programu, který prostě není důvod neudělat správně!.
    XML je zbytečný, pomalý, nešikovný balast, znovu vynalézané kolo a ještě ke všemu šišaté, těžké a kýčovitě pomalované.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.5.2008 18:54 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Tady se bavíme o nově psaném programu, který prostě není důvod neudělat správně!
    Není dělaný moc nově, je to už rok a půl ;-) Navíc by byl výsledek dost zkriplený - jak by se to vůbec konfigurovalo?
    2.5.2008 19:01 Hynek (Pichi) Vychodil | skóre: 43 | blog: Pichi | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Předpokládám, že konfiguraci byť je naklikána ukládáš v nějaké struktuře. Taková struktura se dá velice snadno vydumpovat do nějakého rozumného formátu, JSON, YAML, nedejbože XML. No a ten se pak dá snadno načíst, nebo případně ručně upravit. Něco z toho by mělo jít snadno přetížit jako parametry na příkazové řádce. Nějaký problém? Snad jen jestli jsem se spletl v tom prvním předpokladu konfigurace ve struktuře, ale pak to programovalo ??? čuňátko?
    XML je zbytečný, pomalý, nešikovný balast, znovu vynalézané kolo a ještě ke všemu šišaté, těžké a kýčovitě pomalované.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.5.2008 19:05 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Je to QSettings INI soubor - dumpovat struktury by opravdu bylo složitější. Ale opravdu do toho nepůjdu - spíš jdu promýšlet integraci s KDE 4.
    Jardík avatar 2.5.2008 20:07 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Myslíš s tou zkryplenou verzí KDE, která vipadá, jakoby ji už měl jednou někdo v puse? KDE4 je strašnej nedodělek a KDE 4.1 není o nic lepší. Ba dokonce je to oxygen widget theme ještě hnusnější (hlavně ta selekce) než verze předchozí. Jediné, co je v KDE4 hezké je oxygen téma ikon. Jinak hnus a je to pomalejší než KDE3 (hlavně vykreslování), hlavně že slibovali revoluční zrychlení.
    Věřím v jednoho Boha.
    2.5.2008 20:33 Luboš Luňák | skóre: 19 | blog: Seli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Myslíš s tou zkryplenou verzí KDE, která vipadá, jakoby ji už měl jednou někdo v puse?
    Jednou? Tu uz si bralo do huby na ruznych forech takovych idiotu ...
    2.5.2008 20:37 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Přesně tak.
    belisarivs avatar 2.5.2008 20:49 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Hlavne ho moc nenastvi. Az vybuduje sve softwarove imperium na prodeji JXPcommanderu pro 64bit Visty a patchu aby sel FatRat zkompilovat pro Widle, tak jej jeste budeme prosit na kolenou at se nad nama smiluje.

    Ja vedel proc ho dat na blacklist.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Max avatar 2.5.2008 23:08 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Nějak jsi mne předběhl, chtěl jsem napsat úplně to samé :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    2.5.2008 22:12 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Njn, holt ti idioti prostě nepochopili, že KDE 4.0 není KDE4, i když z toho číslování je to naprosto jasné a vůbec to není proto, že si vývojáři KDE vytkli moc velký cíl a pak to prostě nestihli...
    Quando omni flunkus moritati
    2.5.2008 23:33 ronny | skóre: 15 | blog: lake bodom | 3nec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    vipada :D
    Metal smajdalfe, METAL!
    Jardík avatar 3.5.2008 14:26 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Minule mi někdo zase napsal vypadá, takže jak se to píše?
    Věřím v jednoho Boha.
    3.5.2008 14:30 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    3.5.2008 15:43 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    To není samostatnost. Samostatnost by byla, kdyby si pamatoval, že předpona vy- je vždycky s tvrdým.
    3.5.2008 22:00 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    bash: vym: command not found
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    3.5.2008 23:11 ronny | skóre: 15 | blog: lake bodom | 3nec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    na toto plati do ~/.bashrc alias vym=vim
    Metal smajdalfe, METAL!
    David Watzke avatar 3.5.2008 23:14 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    vidět, viset, viklat, vinout se, vítězit, vinit, vikýř, vidle, vim ;-)
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    urys avatar 4.5.2008 09:31 urys | skóre: 3 | Teplice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    až na to, že ani v jednom u uvedených slov není vi jako předpona nebo snad znáte slovo dět, klat, nout se, .... ? ;) :D
    Uživatel GNU/Linux: #462745
    4.5.2008 15:54 Messa | skóre: 39 | blog: Messa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Správně, to je jen taková pomůcka, kterou se normální děti učí na základní škole, aby se nemusely spoléhat na správné rozpoznání předpony. (Pointa je v přidání "vim" na konec.) A ty slova s použitím trochu fantazie znám :-)
    4.5.2008 16:45 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Ona totiž v žádném českém slově není předpona "vi" :-D
    4.5.2008 00:05 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Pozor, vim == Vi IMproved, předponu bys tam hledal marně. ;-)
    4.5.2008 00:21 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    2.5.2008 22:06 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Je to QSettings INI soubor - dumpovat struktury by opravdu bylo složitější.
    To by v podstatě neměl být problém - i QSettings by nemělo být problém předat z toho případného klienta na server a obráceně. (Pokud jsem správně pochopil, že jde o tohle - předat tu konfiguraci odněkud někam)
    Quando omni flunkus moritati
    2.5.2008 19:19 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Snad jen jestli jsem se spletl v tom prvním předpokladu konfigurace ve struktuře, ale pak to programovalo ??? čuňátko?
    Úžasný způsob, jak autora programu požádat, aby přidal funkci, o kterou stojíš. Možná bys mu ještě mohl napsat, že je pitomec, pokud to neudělá právě tak, jak chceš ty. Jsem si jistý, že celý zjihne a poběží to předělat podle tvých vlídných instrukcí.
    2.5.2008 19:33 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    :-) Někteří lidé si stále neuvědomují, že ten software většina OSS vývojářů píše pro sebe, nebo protože je to baví.
    Ilfirin avatar 2.5.2008 19:35 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    :-D +1
    Jardík avatar 2.5.2008 20:09 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    To je ten program, jak do něho odmítáš ten patch, kterej to umožní zkompilovat pod VS2008? Ano, je. Kdyby měl někdo zájem o ten patch, může mě kontaktovat přes e-mail a určitě se dohodnem na rozumné ceně.
    Věřím v jednoho Boha.
    2.5.2008 20:15 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Že tě baví tady pořád spamovat...
    2.5.2008 21:06 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Ještě pořád se chová jak malej Jarda, no. ;-)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.5.2008 20:15 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Ano, je, a své důvody jsem uváděl už dříve.
    belisarivs avatar 2.5.2008 20:40 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Nejsi nemocny? Aby ses neznazil ze vseho vytriskat nejakou vatu. JXPcommander ti nevydela ani na slanou vodu, tak to zkousis takhle. Za to ti nikdo prachy neda.
    IRC is just multiplayer notepad.
    2.5.2008 20:58 ---- | skóre: 23 | blog: -
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Kolik chceš za ten patch?
    2.5.2008 21:08 Chocolate Bear | blog: Chocolate Bear
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Za ten neexistující? :-)
    THIS IS SPARTA!
    2.5.2008 22:22 ---- | skóre: 23 | blog: -
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Třeba ho za pár pětek napíše :-)
    Ilfirin avatar 2.5.2008 21:49 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    +1
    Max avatar 2.5.2008 23:12 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Chtěl pět doláčů, nebo co. Asi si chlapec neuvědomuje, že je dolar padající šunt. Když už machrovat, tak s euráčema ... :D
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Jardík avatar 3.5.2008 18:28 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Dolar je možná padající šunt, ale v USA se eurama neplatí.
    Věřím v jednoho Boha.
    Max avatar 3.5.2008 21:10 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    To samozřejmě ne, ale také existuje kouzelné slůvko jménem "směnárna" :D
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    2.5.2008 21:06 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Patch pro Visual Studio 2008 bych odmítl taky, a dokonce i zadarmo. :-D
    3.5.2008 16:03 Peter Lehotsky | skóre: 26 | Prague
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Byt autorem, tak zmenim licenci aby kompilace pod windows byla nelegalni :-)
    3.5.2008 18:06 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    To by někdo Lubošovi musel koupit komerční licenci na Qt.
    Quando omni flunkus moritati
    3.5.2008 18:26 ronny | skóre: 15 | blog: lake bodom | 3nec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    slozime se? :D
    Metal smajdalfe, METAL!
    2.5.2008 22:18 vlastagf | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    ty jsi vazne pako.
    Max avatar 2.5.2008 23:14 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Ti fakt nevím, zda to stále opravdu myslíš vážně, nebo si tu z každýho děláš srandu ... :-/
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Rezza avatar 2.5.2008 21:57 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Czshare by se taky hodil.
    2.5.2008 22:06 Ses | skóre: 16 | blog: Nevím nic, ale zato to vím správně | Ivančice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    +1
    Nikdo mi nerozumí. Jsem záhadný.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.5.2008 22:21 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Co není, může být. Dávám do TODO.
    2.5.2008 23:14 alium | skóre: 38 | blog: Category 1100
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    duvod navic, proc zacit pouzivat - czshare, diky
    2.5.2008 23:35 ronny | skóre: 15 | blog: lake bodom | 3nec / Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    az s tim budes chtit pomoct (testovani) tak rekni mam tam ucet ;)
    Metal smajdalfe, METAL!
    3.5.2008 00:56 Ses | skóre: 16 | blog: Nevím nic, ale zato to vím správně | Ivančice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    +1
    Nikdo mi nerozumí. Jsem záhadný.
    Rezza avatar 3.5.2008 08:52 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Ja taky. Libi se mi, ze se tam neplati za obdobi, ale za data a ty jsou navic celkem levne. Na rapidu holt clovek i kdyz taha jednou za cas plati furt :( Navic jednoduche vyhledavani...
    Milan Vít avatar 3.5.2008 09:00 Milan Vít | skóre: 23 | blog: about:linux | Orlová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Snadná pomoc, tahej furt, plať furt ;-) Nevím proč, ale jak mi GPRS připadalo pokrokové (relativně) proti CSD v tom, že se najednou platilo za data a nikoli za čas, u RapidSharu si raději zaplatím za čas – pak jasně vím, že můžu stahovat jako o život ještě 9 měsíců a nebát se, že mi „najednou” dojdou data a já budu muset zaplatit, abych mohl pokračovat v seriálovém maratonu.
    „There is no dark side of the Moon really… as a matter of fact it's all dark.“
    Rezza avatar 3.5.2008 09:47 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Ale ja nevim, co bych tahal :) A to jedu serialove maratony taky! Takze se mi vyplati data, v akci tam mivaji opravdu dobre ceny. U rapidu me stve, ze ten nejpouzivanejsi 24 hodinovy ucet je tak drahy. Kdybych mel co tahat a byl castej na dobre lince, tak se mi rapid vyplati, ale takto kdyz mam serial za kacku :D
    Jardík avatar 3.5.2008 14:23 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Nemůžeš tahat, jak chceš ani s premium účtem. Maj limit 25GB na pět dnů.
    Věřím v jednoho Boha.
    Milan Vít avatar 3.5.2008 17:58 Milan Vít | skóre: 23 | blog: about:linux | Orlová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Jasně, ale s tím se dá vyžít v pohodě i ve dvou lidech, ověřeno ;-)
    „There is no dark side of the Moon really… as a matter of fact it's all dark.“
    David Watzke avatar 3.5.2008 18:04 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    25GB by mi stačilo na dnešek a to jsem v podstatě nic nestahoval ;-)
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    Luboš Doležel (Doli) avatar 3.5.2008 18:07 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Get a life! ;-) ;-)
    3.5.2008 19:13 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    A kde se to dá stáhnout? ;-)
    Quando omni flunkus moritati
    Milan Vít avatar 3.5.2008 18:24 Milan Vít | skóre: 23 | blog: about:linux | Orlová
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Šílené :-) Já mám aktuálně využito asi 11 GB z pětadvaceti a to se dívám už pátý den (s mírnou přestávkou v pátek, kdy jsem se díval méně, ale stahoval více – školní net se musí zneužít) skoro v kuse na Přátele, vždy koukám na jeden díl a v pozadí se stahuje další, skončí díl, začne se stahovat další… :-)
    „There is no dark side of the Moon really… as a matter of fact it's all dark.“
    Limoto avatar 5.5.2008 14:10 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Zkus Megarapid (když dáš při registraci jako "partnera" 35177, budu rád ;-))
    Luboš Doležel (Doli) avatar 3.5.2008 11:29 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Hmm, já měl na mysli upload. Pokud jde o download, tak by to chtělo, aby nepoužívali žádné šílenosti (-> přesvědčit je), měli to jako RS.com a pak bude stačit přidat regexp. Navíc když tam nemám účet, tak to nikdy nevyvinu.
    Rezza avatar 3.5.2008 17:11 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Uz se to tu nekde resilo v blogu jak tahat ze czshare. Tech zakladnich 25 GB ti klidne prispeju jako darek projektu!
    Luboš Doležel (Doli) avatar 3.5.2008 17:23 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Nechce se mi pro stahování z CZshare psát extra kód, když stačí, aby vzali rozum do hrsti a umožnili stahování jako na RS.com. Už jsem jim napsal.
    Rezza avatar 3.5.2008 17:57 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Je otazka co da vic prace... No mrknu do zdrojaku FatRatu jak bude chvilka...
    Luboš Doležel (Doli) avatar 6.5.2008 23:14 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Tak už dělám plugin. Umožnit ve FatRatu používání pluginů bylo hned, stačil -export-dynamic a rozšířit pár věcí.
    Saljack avatar 5.5.2008 22:16 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Mě by se líbilo stahování z uloz.to, aby to načítalo linky z texťáku (myslim že zrovna uloz.to nebude zas takoví problém). Jinak ti moc Luboši fandim a jsem rád, že jsi udělal upload na rapid.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 3.5.2008 21:07 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Jabber MUC místnost
    Hodil jsem na Jabber server MUC komponentu, takže idleři se mohou hlásit do služby na fatrat@conf.dolezel.info.
    urys avatar 3.5.2008 21:29 urys | skóre: 3 | Teplice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    hmm, idlit muzu, ale k cemu mi to je, kdyz se nemuzu na nic zeptat?

    403 (You do not have permission to talk in this room.)
    Uživatel GNU/Linux: #462745
    Luboš Doležel (Doli) avatar 3.5.2008 21:33 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    Opraveno - už aspoň vím, co je to výchozí typ účastníka.
    urys avatar 3.5.2008 21:48 urys | skóre: 3 | Teplice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    díky, byla to rychlovka ;)
    Uživatel GNU/Linux: #462745
    4.5.2008 12:00 rado3105 | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    prepac ze otravujem ale velmi sa tesim tvojmu programu ale nemozem ho nainstalovat pod ubuntu 8.04(gnome), pri kompilaci mi pise: Found Qt-Version 4.3.4 -- LIBTORRENT was not found. Make sure LIBTORRENT_LIBRARY and LIBTORRENT_INCLUDE_DIR are set. CMake Error: No Rasterbar libtorrent -- Configuring done

    pricom libtorrent nainstalovany mam
    David Watzke avatar 4.5.2008 12:09 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    Ale asi ho nemáš v /usr/lib. Zjisti kde máš knihovny (/usr/local/lib?) a hlavičky (/usr/include nebo /usr/local/include?) a do těch proměnných nastav cestu:
    export LIBTORRENT_LIBRARY=/usr/local/lib
    export LIBTORRENT_INCLUDE_DIR=/usr/include
    a zkus to znova. Pokud to nepomůže, přijď raději na ten Jabber MUC co Doli rozjel (server conf.dolezel.info, místnost fatrat).
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    4.5.2008 12:32 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    Jenže ta verze libtorrentu, kterou používá luboš se označuje většinou jako rblibtorrent.
    4.5.2008 14:45 rado3105 | skóre: 11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    A ako tam ten rb libtorrent nainstalovat, akosi mi to nijako nejde
    4.5.2008 14:48 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    Nevím, nejsem Ubunťák. Pro oS jsou balíčky tady.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 4.5.2008 15:01 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    Na Ubuntu jsem to testoval a nebyl problém. Je třeba nainsalovat všelijaké boost knihovny (včetně -dev), jinak třeba projde configure, ale selže kompilace.
    ./configure --prefix=/usr
    make
    sudo make install
    (Možná je pro rb_libtorrent 0.13 balíček, nevím.)

    A pak FatRat...
    4.5.2008 16:57 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    ./configure --prefix=/usr
    Fuj. Ručně kompilované věci zásadně dávám do /usr/local nebo do /opt (se symlinkem na binárku v /usr/local/bin), aby se to dalo v případě potřeby snadno vykopat prostým rm -r /usr/local/*
    Luboš Doležel (Doli) avatar 4.5.2008 17:03 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    Na to mám make uninstall.
    4.5.2008 17:18 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    Pokud si sám napíšeš/zkontroluješ a zazálohuješ příslušný Makefile, pak ano. Ale stále je to ruční zásah do oblasti spravované balíčkovacím systémem, což obecně není dobrý nápad...
    4.5.2008 17:20 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    stále je to ruční zásah do oblasti spravované balíčkovacím systémem, což obecně není dobrý nápad...
    Tak to abych raději nic nekonfiguroval v /etc :-)
    David Watzke avatar 4.5.2008 17:21 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    Pokud si sám napíšeš/zkontroluješ a zazálohuješ příslušný Makefile, pak ano.
    Netřeba, stačí to později stejně nakonfigurovat a pak dát make uninstall.
    Ale stále je to ruční zásah do oblasti spravované balíčkovacím systémem, což obecně není dobrý nápad...
    To je fakt, no. Lepší je udělat si balíček.
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    4.5.2008 19:59 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    Pokud si sám napíšeš/zkontroluješ a zazálohuješ příslušný Makefile, pak ano.
    Netřeba, stačí to později stejně nakonfigurovat a pak dát make uninstall.
    To u bleeding edge věcí nemusí být tak jednoduché, jak to říkáš. ;-)
    David Watzke avatar 4.5.2008 20:12 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    Jakto? Není problém si stáhnout verzi, kterou jsi instaloval, ne?
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    4.5.2008 20:41 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jabber MUC místnost
    Jasně, ale ne vždy si pamatuješ kombinaci verze a konfiguračních voleb. Takhle se dá v případě průšvihu smazat /usr/local a znovu dát make install zbytku a je po problému.
    4.5.2008 19:09 ..... Izak ..... | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Nemato poproru firefoxu ... takze je to nanic, to uz radeji wget
    No dokud to nebude mit integraci s firefoxem, tak je to jenom stahovatko, ktere je ovsem zbytecne nebubrele proti wgetu, kdysi jsem pouzival kget ... ale po par mesicich me to preslo, hlavne kvuli behu na pozadi a moznosti se odhlasit.

    Pritom mit download manager pro firefox s moznosti omezit rychlost by bylo fajn.
    Ilfirin avatar 4.5.2008 20:43 Ilfirin | skóre: 32 | blog: ilfblog | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemato poproru firefoxu ... takze je to nanic, to uz radeji wget
    Naprogramuj ;-)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 4.5.2008 21:02 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemato poproru firefoxu ... takze je to nanic, to uz radeji wget
    No dokud to nebude mit integraci s firefoxem
    Mělo by to jít přes FlashGot. Jen tam bude problém se stahováním víc linků naráz - FlashGot pak spustí třeba 30x proces FatRatu. To jsem zapomněl vyřešit, díky za připomenutí.
    msk avatar 9.5.2008 12:50 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nemato poproru firefoxu ... takze je to nanic, to uz radeji wget
    No dokud to nebude mit integraci s firefoxem
    Preco prave s FF? U mna je to minoritny browser a pouzivam ho len zriedka u webov, co naklikali nejake negramotne prasce...
    5.5.2008 19:44 jelen
    Rozbalit Rozbalit vše Kompilace
    Ahoj,můžete mi někdo poradit?S linuxem dělám už nějakou dobu,ale ještě jsem se nedostal ke kompilaci.A zrovna FatRat mi nejde.Mám Mandriva Linux 2008 32 bit.Nenašel by někdo kdo by udělal balíček pro Mandrivu?Díky moc,tohle se mi fatkt líbí,ale co se týče kompilace tak fakt jsem z toho jelen...Díky moc
    5.5.2008 21:09 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Kompilace
    a) Nepoužívej příště tučné písmo na celý komentář.

    b) S čím potřebuješ poradit? V článku jsou základní kroky kompilace popsány. Zkoušel jsi podle nich postupovat? Co ti nešlo?

    Pro obecnější info se podívej např. na krátký seriál Nebojíme se kompilace.
    5.5.2008 21:59 jelen
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    No po pravdě já vůbec netuším jak začít.Každopádně si přečtu ty články,díky za to,v případě dalších dotazů se ozvu.Díky moc
    7.5.2008 07:58 m.malosek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    co takhle .deb balicek :)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 7.5.2008 13:54 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    No, někdo ho udělejte :-) Debian a Ubuntu jsou zatím pozadu.
    7.5.2008 22:55 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    To je trochu problematické, protože automatizované nástroje (aspoň ty, o kterých vím) umí udělat balík jenom z programů, které se překládají svatou trojicí.
    Quando omni flunkus moritati
    Limoto avatar 7.5.2008 23:15 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    A to se snad FatRat svatou trojicí nekompiluje? Akorát má místo configure cmake, jinak je to to samý. A balíček jde vytvořit jednodušše.
    Limoto avatar 7.5.2008 23:15 Limoto | skóre: 32 | blog: Limotův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje
    Omrkni repositář (ale tam asi bude jenom nějaký starý SVN).
    4.1.2009 22:15 Vesa
    Rozbalit Rozbalit vše Instalace do Synology NAS DS107E ?

    Zdravím ,

    nešlo by to nějakým způsobem strčit do Synology disku ( www.synology.cz/products/DS107e/index.html )

    Nějakým způsobem jako u : http://apps.unmondemeilleur.fr/nww/index_en.html

    Prosím o jakoukoliv radu.

     

    3.7.2009 12:23 martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: FatRat - česká krysa stahuje i uploaduje

    zdravim,

    chcel by som sa spytat ci sa da zapnut web-rozhranie bez grafickeho rozhrania..

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.