abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 10:44 | Zajímavý článek

    Alyssa Rosenzweig se v příspěvku na svém blogu Vulkan 1.3 na M1 za 1 měsíc rozepsala o novém Vulkan 1.3 ovladači Honeykrisp pro Apple M1 splňujícím specifikaci Khronosu. Vychází z ovladače NVK pro GPU od Nvidie. V plánu je dále rozchodit DXVK a vkd3d-proton a tím pádem Direct3D, aby na Apple M1 s Asahi Linuxem běžely hry pro Microsoft Windows.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    dnes 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Umělá inteligence jako nadřízený

    16. 7. 2018 | Redakce | Různé | 3182×

    Vedou agilní metody vývoje k vyhoření programátorů? Jepičí život firem po ICO. Kdo koho koupil.

    Když se řekne inteligentní kamera…

    Inteligentní kamery nacházejí uplatnění v dopravě, logistice, průmyslu, obchodu a mnoha jiných oborechInformace o současných možnostech moderních sledovacích technologií nám poskytl Martin Jahoda, Business Development Manager projektu Mobotix společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech.

    Acer Swift 5 ve skvělé formě

    Swift 5 od Aceru prošel odtučňovací kúrou a přidal výkon. Lehounký ale solidní ultrabook s pevným tělem a výkonem pro všechny běžné činnosti, to je letošní Acer Swift 5, zástupce stále populárnější a v každé další generaci se lepšící řady acerovských notebooků Swift. Jaký je tento méně než kilový laptop se 14palcovým IPS displejem?

    Většině lidí by prý nevadilo poslouchat v práci umělou inteligenci

    Nová analýza společností Oracle a Future Workplace ukazuje, že lidé jsou připraveni přijímat v rámci práce pokyny od „robotů“. Zaměstnanci i specialisté na lidské zdroje mají zájem na rychlém přijetí AI v podnicích. Hlavní překážkou je nedostatek znalostí, firmy by prý měly své zaměstnance na nové technologie lépe připravovat.

    Agilita a devops, přepracování a vyhoření

    Michael Cote na The Register upozorňuje na častý problém: nové „agilní“ metody vývoje, všechny přístupy typu devops a scrum, jsou možná efektivní, ale pro vývojáře mohou být zničující.

    Zprávičky

    Výrobce chytrých telefonů Xiaomi při debutu na burze zklamal. Akcie čínské společnosti Xiaomi při svém dnešním debutu na akciové burze nedokázaly přilákat velké investory a oslabily asi o 6 %.

    Lidé budou k e-výpisům z registrů potřebovat datové schránky. Bez datové schránky se lidé dostanou pouze ke svým elektronickým receptům a budou moci využívat služeb České správy sociálního zabezpečení.

    SUSE mění vlastníka, kupuje ji švédská investiční skupina EQT. Žádné změny v managmentu, partnerstvích a produktech. Přísun nového kapitálu.

    Samsung otevřel v Indii největší závod na výrobu mobilů na světě. Nový závod je dalším úspěchem plánu indického premiéra Módího, který se rozhodl přilákat do země více investorů.

    Yahoo, Altaba a SoftBank: transakce za 2 miliardy. Japonská společnost SoftBank investuje zhruba dvě miliardy USD do zvýšení svého podílu v Yahoo Japan.

    LG má povolení pro stavbu závodu v Číně. Výroba OLED od LG se po uvedení továrny do provozu zdvojnásobí z 60 000 na 130 000 kusů měsíčně.

    Facebook se hájí jako vydavatel, jindy se tak neoznačuje. Vydavatel, nebo neutrální technologická platforma? Spor se týká aplikace, která umožňovala vyhledávat fotografie přátel v plavkách.

    Kamery dokážou identifikovat obličeje zakryté brýlemi. Společnost Panasonic Business představila technologii rozeznávání obličejů pomocí strojového učení.

    Čeští inženýři zlepšili brýle pro virtuální realitu, sledují ruce. Dosud podobné typy brýlí pracují s polohou hlavy, nejsou ale dost citlivé na polohu samotných očních zornic.

    Broadcom koupí za 18,9 miliard dolarů CA Technologies. Akvizice jsou důležité pro expanzi Broadcomu. Výběr firmy CA je však pro analytiky překvapením.

    Německý soud: Rodiče mají mít přístup k facebooku mrtvé dcery. Facebook nechtěl obsah účtu dívky otevřít, protože i její přátelé údajně spoléhali na to, že jejich konverzace zůstane soukromá.

    Americká vláda se odvolává proti fúzi AT&T a Time Warner. Ministerstvo se odvolalo proti červnovému rozhodnutí soudu, který spojení posvětil přes dřívější námitky úřadu.

    Polovina kryptoměnových firem zanikne během čtyř měsíců od ICO. Nejlepší strategií je prý mince v primární nabídce koupit a hned první den obchodů na otevřeném trhu je prodat.

    Trh PC ve 2. čtvrtletí rostl, tvrdí Gartner i IDC. Růst odbytu táhla zejména poptávka firemního segmentu podpořená operačním systémem Windows 10.

    USA zrušily zákaz dodávek amerického zboží čínské ZTE. Firma již v rámci urovnání sporu s americkou vládou souhlasila, že zaplatí pokutu miliardy dolarů.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Diskuse k tomuto článku

    Vložit první komentář
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.