abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1058 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    Dotaz: Barracuda RBL

    21.12.2009 21:48 Marian
    Barracuda RBL
    Přečteno: 1027×
    Provozujeme už asi rok vlastní poštovní server, cca 250 mailových schránek. Je tam Postfix, Dovecot, CyrrusSASL, AmavisNew, ClamAV, SpamAssasin, Razor, Pyzor, DCC a RoundCube.

    Od minulého týdne máme problém s blacklistem Barracuda RBL. Náš poštovní server se objevil na blacklistu s reputací "poor". Zažádal jsem o výmaz z blacklistu a také o zdůvodnění proč byl náš server na blacklist zařazen. Došla mi informace o tom, že byl proveden výmaz, důvod proč se server objevil na blacklistu jsem se nedozvěděl. Během dvou dnů byl opět server na blacklistu, zase výmaz, uplynul další den a znova blacklist.

    Procházel jsem konfiguraci postfixu i firewallu. Open relay tam není, z vnitřní sítě se nedá dostat na Internet na port 25 ani 465. Bez autorizace uživatelským jménem a heslem nelze odeslat mail. Máme správně reverzní záznam pro mail server. Banner SMTP serveru je také v pořádku. Konfigurace DNS je také v pořádku (alespoň intodns.com to tvrdí).

    Lze nějakým způsobem zjistit proč se stále ocitáme na tom samém blacklistu, přitom na jiných nejsme (testováno přes www.mxtoolbox.com) ? Pročítal jsem maillog a nikde jsem nic podezřelého neviděl (žádné hromadně rozesílané maily ani podobná zvěrstva). Máte podobnou zkušenost s Barracuda RBL ?

    Používáte nějakou kontrolu ODESÍLANÉ pošty na spam ? Omezujete počet zpráv, které může odeslat jeden uživatel ? Nebo počet příjemců ?

    Děkuji Marian

    Odpovědi

    21.12.2009 22:56 NN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Barracuda RBL
    Jednou jsem zazil jistou spolecnost, ktera se prohlasovala za RBL databazi a za odstraneni IP chtela penize a neodpovidala na slusnou komunikaci. Takze navrhuju se na ne vykaslat.

    NN
    21.12.2009 23:20 Marian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Barracuda RBL
    To bych klidně udělal, ale jsem v situaci, kdy mi nejde poslat pošta na tři dost důležité domény. U jedné domény jsem to řešil se správcem pošty a ten mi řekl, že zaplatili 70000 Kč za Barracuda SpamFilter a dalších 20000 ročně za aktualizace. A od té doby mu nepřišel do schránky žádný spam. Ostatní dvě domény si hodili naši IP adresu na whitelist. Obávám se, že pokud se vyskytnou další problémy u jiných domén, asi nenarazím na tak vstřícný přístup. Nehledě na to, opravdu by mně zajímalo, jestli opravdu je ten poštovní server v pořádku.

    Marian
    22.12.2009 15:50 NN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Barracuda RBL
    Dobre, ale jaky byl duvod pro zapsani vasich IP na "blocklist"? A obejit tim BRBL databazi Nicmene se bokem stale pokouset o vyjmuti za databaze. Stejne Vam asi nic jineho nezbude.

    NN
    23.12.2009 16:21 Marian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Barracuda RBL
    To je právě ten fór, že důvod nevím, přestože jsem je několikrát žádal o to, aby mi jej sdělili. Pokud budu vědět důvod, budu se snažit sjednat nápravu. Na jiných blaclistech nejsme.

    Marian
    22.12.2009 16:13 Ivan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Barracuda RBL
    V podstate mas dve moznosti:
    1. Taky zaplatit tech 70kKc a taky se stat zakaznikem Baracuda networks a pak se s tebou budou bavit.
    2. Pozadat protistranu, aby otevrala ticket u Barracudy
    A hlavne to ze nekdo odmita tvoji postu je jeho problem - ne tvuj. Baracuda se s tebou bavit nebude pokud nejsi jejich zakaznikem. Duvod proc jsi na blacklistu reknou tem kdo tu postu odmina a ne tobe. Politika Barracudy je dost hnusna a urcite jsou na trhu lepsi produkty.

    PS: Dovody muzou byt ruzny. My jsme se jednou ocitli na jinym blacklistu pouze proto, ze nam bezel https server na nestandartnim portu a ten jejich system usoudil ze nas mail server je hacknutej
    Heron avatar 22.12.2009 16:35 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Barracuda RBL
    Používáte nějakou kontrolu ODESÍLANÉ pošty na spam ? Omezujete počet zpráv, které může odeslat jeden uživatel ? Nebo počet příjemců ?

    Žádnou. Pokud od vás někdo nechce poštu, tak vám má slušně říct ať mu už nepíšete. Kdo nebyl na blacklistu jakoby neexistoval.

    23.12.2009 16:19 Marian
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Barracuda RBL
    Tady jsem měl na mysli to, že když nějaký uživatel (idiot), který má poštovní schránku, začne hromadně rozesílat maily na všechny strany. Měl jsem tu případ že za den rozeslal 30 mailů, každý měl 50 příjemců a 8 MB přílohy. Nevím jestli právě toto nebyl důvod zařazení na spamlist Barracuda.

    Marian
    22.12.2009 16:53 pupu | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Barracuda RBL
    Probehni si nejaky multi-rbl checker, jestli je to opravdu problem pouze u Barracudy. Pokud ano, musi se jim ozvat nejaky jejich zakaznik (nejlepe velky) a dozadovat se vysvetleni. Mimochodem, po zkusenostech s jejich mistnim zastoupenim a zahranicnim managementem bych si od nich nekoupil ani lizatko. Produkt to neni spatny, pokud vis, co od nej cekat, ale pristup firmy je velmi, velmi zvlastni.
    14.8.2011 18:03 Daiel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Barracuda RBL
    A právesa to stalo aj mne. Mal som v jednom okne otvorený internetbanking a ten je samozrejme pod HTTPS:\\ a hup, nechce posielať maily, lebo vraj moja IP adresa nie je dôveryhodná. Tak to ma dosť naštvalo. Je nedeľa a ja musím teraz čakať, kým sa odblokujem a potom poslať poštu. Nie je to tak trošku obmedzovanie? Malo by sa s tým niečo robiť. Niekomu nakopať zadok, alebo vymazať mu kreditky, alebo zamedziť mu nákup v potravinách, čokoľvek, aby vedel ako sa cíti obyčajný človek, keď nemôže poslať niekomu odpoveď na dôležitý mail. Hnus...

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.