abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1069 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: DevOps naráží v podnicích na řadu problémů

    20. 2. 2022 | Redakce | Různé | 3397×

    Bude 5G v budoucnosti motorem ekonomiky? Destruktivnější ransomware a útoky na satelitní systémy. DevOps naráží v podnicích na řadu problémů. Cisco: Šest tipů, jak se letos promění vzdálená spolupráce. Exploze dat na okraji sítě. 99 % z nich přitom leží ladem. Firemní zákazník internetového připojení musí vědět, na čem je. 6 trendů edge computingu, které se vyplatí sledovat.

    Bude 5G v budoucnosti motorem ekonomiky? (Dell)

    Pátá generace mobilní datové komunikace (5G) je již nějakou dobu jedním z nejdůležitějších pilířů rozvoje digitální ekonomiky a související transformace. Díky robustnější bezdrátové infrastruktuře se nám podaří propojit nejen cloudová a edge prostředí, ale také bezpočet zařízení i uživatelů po celém světe. Ve srovnání s 4G navíc budeme potřebovat daleko méně energie k napájení.

    Destruktivnější ransomware a útoky na satelitní systémy (Fortinet)

    Společnost Fortinet zveřejnila hlavní predikce FortiGuard Labs na rok 2022 a další období. Kybernetičtí zločinci neustále vyvíjejí a rozšiřují svůj arzenál útočných metod, aby dokázali napadnout nová zranitelná místa v celém bezpečnostním prostoru. Snaží se maximálně využít příležitosti ve všech prostředích – od 5G Edge přes páteřní síť po domácnosti, a dokonce satelitní internet ve vesmíru.

    DevOps naráží v podnicích na řadu problémů

    Principy DevOps (a další „agilní techniky“) byly pro vývoj podnikového softwaru přijaty z dobrých důvodů – již ve fázi vývoje jsou v tomto případě lépe zahnuty požadavky uživatelů a nasazení aplikace do produkčního prostředí by mělo celkově proběhnout rychleji. Tyto cíle DevOps se do značné míry daří plnit, nicméně se současně objevily i nové problémy. Mary E. Shacklett z Transworld Data uvádí na InformationWeek hlavní příčiny toho, proč přijetí principů DevOps v mnoha firmách nepřináší očekávané výsledky a další rozšiřování tohoto přístupu může být nakonec i kontraproduktivní.

    Cisco: Šest tipů, jak se letos promění vzdálená spolupráce

    Nejzásadnější technologické trendy v roce 2022 se budou výrazně promítat do způsobů, jakými pracujeme. Pandemie a potřeba rychlého přizpůsobení neočekávaným změnám vývoj technologií urychluje. Ale v letošním roce se ve světě hybridní práce posuneme na další úroveň, realističtější, bezpečnější a jednodušší než kdykoli před tím. Taková je alespoň předpověď Jeetu Patela, výkonného viceprezidenta Cisco.

    Exploze dat na okraji sítě. 99 % z nich přitom leží ladem (Hewlett Packard Enterprise)

    Společnost Hewlett Packard Enterprise (HPE) popsala sedm trendů, jež se v IT letos budou výrazně prosazovat.

    Firemní zákazník internetového připojení musí vědět, na čem je (Nordic Telecom)

    „Internetové připojení je dnes vlastně běžná komodita, jako třeba plyn, tekoucí voda nebo elektřina. Zřídit internetovou přípojku umí leckdo, ale postarat se o zákazníka k jeho spokojenosti už vyžaduje znalosti a nemalé úsilí,“ říká Lukáš Vejrych, technologický ředitel operátora Nordic Telecom, který je jedním z pěti největších poskytovatelů internetu v Česku, a dodává: Česko je sice Wi-Fi velmoc, ale…

    6 trendů edge computingu, které se vyplatí sledovat (Red Hat)

    Ačkoli mnoho aspektů edge computingu není nových, jeho celkový obraz se stále rychle vyvíjí. Výraz „edge computing“ zahrnuje například i distribuované systémy poboček maloobchodních prodejen, které existují již desítky let. Tento termín pohltil také nejrůznější lokální výpočetní systémy v továrnách a u poskytovatelů telekomunikačních služeb, i když v propojenější a méně proprietární podobě, než bylo v minulosti obvyklé.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.