abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 16:22 | Upozornění

    Společnosti Ticketmaster byla odcizena databáze s osobními údaji (jméno, adresa, telefonní číslo a část platebních údajů) 560 miliónů zákazníku. Za odcizením stojí skupina ShinyHunters a za nezveřejnění této databáze požaduje 500 tisíc dolarů [BBC].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    31.5. 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 27
    31.5. 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    31.5. 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    Rozcestník

    Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    26.1.2009 19:32 | Přečteno: 1659× | Zivot a tak | poslední úprava: 26.1.2009 20:28

    Tak Česko pry odmítá převzít vězně z Guantánama. Nechapu, proc Česko neda azyl temto politickym veznum? Opravdu tomu nerozumim, proc tyto uveznene nebozaky a nevinne politicke vezne Česko nechce? Mohli bychom jim dat azyl, socialni davky, granty, podporu, sice mame deficitni rozpocet, ale pujcime si, zadluzime se, je preci prioritou EU aby je ti straslivi Emericani dal netrapili. Vime, ze jsou prece nevinni, proto preci pokrokova Evropa tolik let vola po zavreni toho Bushova odporneho vyhlazovaciho tabora. Konecne Barrack Hussein ten evropsky sen naplnil, radujme se...Nebo je to snad jinak? Vzdyt k terorismu se z tech propustenych vratilo jen 11%

    Mozna ze tu zazni i nazory, ze by se o ne mela nejak postarat Amerika, ale ta to preci delala doposud a je a byla za to tvrde kritizovana. Vrele doporucuji precist si rozhovor porizeny nemeckymi medii s velitelem tohoto zarizeni.

    Bude opravdou zase chybou Ameriky, kdyz ty nevinne "turisty" propusti a jejich materske zeme, vselijake ty Jemeny, Egypty, Sudany, Somalska, Indonesie a jine basty humanity, kde je podle trosku naivnich evropskych bojovniku za jejich prava situace o tolik lepsi nez v USA, je proste zmizi...a budou uplne zmizeli?

    Ted vazneji, zamyslime-li se nad celou situaci, je to az komicke, verim, ze by se na svete tezko hledala transparentnejsi veznice, misto vic sledovane ruznymi aktivisty, NGOs, bojovniky za lidska prava, novinari a ostatnimi Džamilami. Kde jinde navstivi 450-500 internovanych vic nez 1000 novinaru, a vic 900 ruznych advokatu, zastupujicich a hajicich jejich prava? Kde jinde se zverejnuji soupisy zadrzenych a predkladaji mezinarodnim mediim? Nerikam, ze se mi cela vec libi, to ani v nejmensim, ale nevidim zadnou rozumnou alternativu.

    Docela by mne zajimalo, jak cela situace dopadne, zda si je Evropa vezme, ci skonci jen u zvaneni, jak je dobrym zvykem. Vzhledem ke Schlengenu muzou byt i u nas, at se nam to libi ci nikoli. No aspon, ze je zachranime ze sparu tech zlych americanu a budou moci obohatit Evropskou kulturu.

    Co jineho prinesl minuly tyden? Krom skveleho blogspotu o konspiracnich teoreticich jsem letem svetem zaznamenal, ze nas Senat chce pod zaminkou boje proti pornu zavest cenzuru internetu, coz ve svem blogu hezky popsal Luk. Zvedlo mne ze zidle jak to nikoho nezvedlo ze zidle. :-) Uz ten napad, dat to jako povinnost poskytovatelum, ten je na par facek. Prijde mi to jakoby urednici chteli aby byl treba Telecom zodpovedny za to, ze si dva obcane po telefonu povidaji o analnich rozkosich, politice, ci jinych prasarnach. Copak vas to fakt nesere uplne na kvadrat? Pokud je jim proti mysli porno, sukani ci cokoliv jineho, at si za to buzeruji sve poddane, sve ovecky, sve obcany, dovoli-li jim to tito, ale at do toho sakra netahaji ISP.

           

    Hodnocení: 25 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    26.1.2009 19:39 jiri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    a co kdyz jsou mezi nimi zavreni nevinni?
    JiK avatar 26.1.2009 19:45 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    nevim, vy mate nejake reseni? Od toho nejspis jsou ty procesy, ktere jsou s nima vedene, maji sve pravniky, podporu svetovych medii, publicitu, co vic jim dat? Analogicky bychom mohli volat po zavreni vsech ceskych veznic, co kdyz jsou v nich i nevinni. Nemyslim, ze existuje nejake jednoduche reseni.
    26.1.2009 19:55 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Voni se na tom Guantanamu maj vubec suprove. Divim se, ze jste sam nezazadal o transfer, ale asi chapu, vy jste karakter a nechtel jste zneuzivat dobrotivosti strycka sama...
    JiK avatar 26.1.2009 20:05 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    je-li tam tak strasne, proc tedy ty nebohe vezne nikdo nechce "zachranit"? Proc je nechce evropa, proc je nechteji jejich materske zeme, proc se vezni sami pravne brani vydani do svych domovin?
    26.1.2009 20:33 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Tak predevsim, par Evropskych zemi jiz prislibilo, ze nektere vezne si vezme. A nase cacka vlada to odmitla s tim, ze nikdy proti Guantanamu nic nemela, cimz vlastne podporila vas argument a mel byste byt spokojeny.

    Ale muzete mi vysvetlit, proc by je Evropa mela chtit? Kdyz si to Amici sami navarili, tak at si to taky snedi. Nebo od kdy plati, ze kdyz neco kritizuju, jsem automaticky plne odpovedny za napravu, kdyz kritizovany pripusti chybu?

    Domu se vratit nechteji, protoze tam by je postavili ke zdi uz na letisti. Jestli vam ke stesti staci, ze pro nektere vezne je Guantanamo lepsi, nez nechat se zastrelit v Saudske Arabii nebo Sudanu, vase vec.

    26.1.2009 22:35 wire_64 | blog: wireblog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Není mi jasné, proč by se o tyto lidi neměly postarat USA za své vlastní peníze? Proč má evropa platit průser Američanů, kdy s teroristy pobrali i značné množství obyčejných lidí? Vytáhni peněženku amíku a plať co jsi způsobil!

    26.1.2009 20:02 jiri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    ale asi vam uz nikdo nerekl, ze existuji nejaka mezinarodni pravidla pro nakladani s takovymi lidmi. mozna se jim vysmejete, ale uvedomte si, ze kdyz to udelate, tak pak uz zadna pravidla vydane vetsi autoritou neexistuji. z toho prosteho duvodu, ze vetsi autorita (tj. nejakym zpusobem "vsemi uznavana") uz proste neexistuje. nebo byste radsi chtel svet bez pravidel?

    a ta analogie s ceskymi veznicemi je naprosto mimo prave z toho duvodu, ze tam jsou ty pravidla respektovana.
    26.1.2009 19:49 Sinuhet | skóre: 31
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    USA nikdy nezaviraji nevinne, to byste vedel, kdybyste nebyl EU komunista. Pan prezident George W. Bush jasne rekl, ze to jsou teroristi, takze je to jednoznacne pravda!!!
    26.1.2009 22:22 A
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Sestricka tlaci vozickara do chodby na ktorej konci su velke biele dvere...

    Pacient sa prihovara sestricke: "Ale ja este dycham, aha, pozeram, pocujem..."

    Sestricka iba odvrkne: "Pan doktor povedal do marnice, tak do marnice..."

    26.1.2009 20:02 ZAH | skóre: 43 | blog: ZAH
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Skutečně se divím, že tyto hrdinné bojovníky talibanu a jejich arabské spolubojovníky naší demokratičtí představitelé nechtějí. Vždyť to není tak dávno, kdy stejní lidé je oslavovali jako hrdinné bojovníky za svobodu. Američtí umělci věnovali těmto hrdinům pár svých filmů. Jen vzpomeňme hrdinného Ramba jak bojuje pod zeleným islámským praporem. Každý kdo prohlásil, že jsou to fanatici byl všivý komunista.

    Pak se prý něco stalo a najednou se dovídám od stejných lidí že talibánci a jejich arabští přátelé jsou teroristi. Že je potřeba proti nim bojovat všemi prostředky. Filmový průmysl nás krmí hrdiny, kteří bojují proti těm které nedávno oslavoval.Opět jsem všivý komunista když řeknu, že jediný kdo si zachoval alespoň tvář jsou ti bojovníci.

    Že se jich dnes bojíme, já se nedivím, proč by někdo z nich měl držet slovo, ( a to ještě slovo dané nevěřícímu ) vždyť v nás mají zářný příklad. A teď babo (nezůčastněná ) raď.
    Luk avatar 26.1.2009 21:08 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Není sebemenší důvod, proč bychom si sem měli brát vězně zadržované demokratickým státem. Ať si to vyřeší ten stát, který je uvěznil, tedy USA. Ať je soudí podle práva, odsouzené potrestá a osvobozené nechť pustí tam, kde je sebral.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Darth Phantom avatar 26.1.2009 21:35 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Ať si to vyřeší ten stát, který je uvěznil, tedy USA

    Přesně tak. Nevím, proč bychom měli lézt soudruhům z USA až tak do prdelky, že si budeme brát i jejich demokraticky vězněné lidi. Aẗ si ten waterboarding provádí sami na svém území.

    Strašně se divím, že se tohoto tématu nechopil zdejší politruk I. třídy a demagog I.a třídy JiK. Čekal jsem nejméně dva blogy na toto téma.

    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    27.1.2009 08:29 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    a neni to snad jeho blog???
    26.1.2009 21:41 jiri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Nedemokraticky zadrzovane demokratickym statem. Jak trefne :-)
    JiK avatar 26.1.2009 21:50 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    ... osvobozené nechť pustí tam, kde je sebral.
    Co kdyz je tam zastreli? At uz bez soudu nebo po nejake pulhodinove frasce? Treba proto, ze dukazy, ktere nestacily v USA, pod drobnohledem medii, budou stacit tem tretim zemim? Myslis, ze by to svet a EU "zle" Americe odpustil?

    A co naopak, myslis, ze nemuzou byt propusteni nevinni? Falesne negativni test se tomu rika ve vede. Oni vojaci v poli nejsou trenovani jako kriminalisti, ejsou jako nejaka vysetrovacka. Meli by byt? Nevim, jestli bych si v boji hral na Miami CSI, kdyby mi nejaky Muhammad nebo Abul strilel z minometu na zakladnu a pote, co bych tam na nej nabehl s patrolou, by mi oplacel palbu svym AK-47... Nevim, zda bych resil detaily jako treba vyfoceni mista cinu, sebrani otisku prstu z jeho zbrane a cteni jeho prav, pote, co jej vezmu do zajeti. Nevim, zda bych na to mel cas, mozna, kdybych mel jako velitel roty byt i jen jednoho zraneneho, nahodil bych do humwee toho zajateho smrada s prostrelenyma nohama, co se nasel hned vedle opusteneho minometu a valil zpet. Pronto. A mohl by hovorit o stesti, ze je "jen" zajaty a nazivu.....

    A jeho pravnik by pak namitnul, ze se Abdul sel jen projit k tomu minometu, ze je vlastne civilista, ze samopal, co u nej nasli ma na hlidani sveho stada koz, ze pul zasobniku ma proto, ze se neurodilo opium a na vic mu nezbylo penez a ze je vlastne jen nahodny kolemjdouci a obet americke agrese. Ze pozitivni testy na povystrelove splodiny na Abdulovych rukach jsou neprukazne, nebot byly provedeny osobou, ktera mela vyprsene skoleni na provadeni tohoto testu a navic Abdul nedostal predbezny souhlas, ktery podepsal prelozeny to jazyka Pastu, ale jen do arabstiny, ktere nerozumi...

    Budme realisti, armada neni policie a nemuze tak ani fungovat. Valka je humus a uvolnuje v lidech to nejhorsi co v nich je. Nema smysl namlouvat si opak. Presto za sebe rikam, ze ja bych toho "nevinneho" Abdula z meho prikladu v Cesku moc nechtel. V Bethleheme, pobliz me rodiny bych ho chtel jeste min.
    Darth Phantom avatar 26.1.2009 21:54 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Co k tomu říct. Ty si Jiku pořád stejný vůl, řekl bych že si ještě teď o malinko větší. Minonomety, kalašnikovy, humwee. Ty si fakt dement, člověče :-D
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    JiK avatar 26.1.2009 21:57 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Jestli je to vsechno, co jsi mi chtel rict, tak Ti uctive dekuji za ucast v diskuzi a zaroven te prosim aby s ni nepokracoval.
    Darth Phantom avatar 26.1.2009 22:00 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    A mohl bych se zeptat, co si těmi všemi přihlouplými bláboly chtěl říct? Navrhl si nějaké řešení? Řešení je pouze jediné. Ať si ty všechny uměle vytvořené teroristy vezmou soudruzi z Guantanáma domů. Je to přece země neomezených možmostí :-D
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.1.2009 22:11 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Tak ať si požádají o azyl. Třeba rovnou v USA, když už tam jsou. Hezky z táboru (vězeňského) do táboru (azylového). Aha, USA nemají azylové tábory, protože Kubánce si nechávají (politické +) a Mexikánce šupem vracejí do Mexika. No tak to si budou muset přidělat další kolonku do formuláře.

    Dalibor Smolík avatar 26.1.2009 22:31 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Presto za sebe rikam, ze ja bych toho "nevinneho" Abdula z meho prikladu v Cesku moc nechtel.

    Z praktického hlediska pár desítek nebo stovek Arabů rozprášených ve věznicích všech koutů EU nic neznamená. Dejte Abdula do cely například s Winkelbauerem a on zkrotne :-D

     

    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Darth Phantom avatar 26.1.2009 22:53 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Dejte Abdula do cely například s Winkelbauerem a on zkrotne :-D
    To jo :)). Kdysi jsem viděl nějakou parodii v České sodě. Bylo to něco na spůsob GENu, čili 100 nejvýznamnějších Čechů. A běžely ukázky: Václav Havel - prezident, Bohumil Hrabal - spisovatel, Ladislav Winkelbauer - vrah...
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.1.2009 23:03 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Jo. Ovšem nebylo to nic na způsob genu, nýbrž parodie na jeden klip z ČT. A očividně jsi zapoměl jakým konstatováním to končí - ti všichni byli pěkní smradi!
    Darth Phantom avatar 27.1.2009 23:42 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Jo. Ovšem nebylo to nic na způsob genu
    Jojo, už jsem to zapomněl. Ale ještě k tomu Abdulovi. Jirka Čech měl asi na mysli Abdula, jehož mučení řídil Amohammed Atef. Talibán byl ale dost vyměklý, a tak Abdula lépe mučili a zabili až Američané (pouštěli na něj psi). Podrobnosti zde.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 27.1.2009 23:46 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Ale v JiKových představách Abdul pásl kozy a střílel z minometu. Opravdu zajímavé...
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Darth Phantom avatar 27.1.2009 23:55 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Teda ještě ho nezabili, koukám.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    26.1.2009 22:34 boris
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

     

    ... osvobozené nechť pustí tam, kde je sebral.
    Co kdyz je tam zastreli? At uz bez soudu nebo po nejake pulhodinove frasce? Treba proto, ze dukazy, ktere nestacily v USA, pod drobnohledem medii, budou 

     

    Co s nima bude ale nieje problem EU co si USA navarila nech si pekne aj vyzerie. Kludne im moze na svojom uzemi zriadit rezevaciu tak ako indianom, ved stym maju len tie najlepsie skusenosti :)) Alebo im moze kupit nejaky maly opusteny ostrov a ty ktory nebudu chciet ist do svojich domovskych krajin mozu na ten ostrov :))

    drc avatar 26.1.2009 22:46 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

     

    ... osvobozené nechť pustí tam, kde je sebral.
    Co kdyz je tam zastreli? At uz bez soudu nebo po nejake pulhodinove frasce? Treba proto, ze dukazy, ktere nestacily v USA, pod drobnohledem medii, budou stacit tem tretim zemim? Myslis, ze by to svet a EU "zle" Americe odpustil?

     

    V tom pripade by jejich vydání bylo proti Listině základních práv a svobod.

     

    Rekl jsem snad nejaky vtip???

    Luk avatar 26.1.2009 22:57 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Budme realisti, armada neni policie a nemuze tak ani fungovat.
    Ano, armáda není policie. Ale jak už jsem kdysi psal, zadržovat člověka lze buď v rámci vazebního stíhání nebo jako válečného zajatce. Třetí cesty není, jak ostatně už rozhodly americké soudy, které odmítly vedení procesů se zajatci mimo standardní soudní systém. Bývaly doby, kdy se nepřátelé (například němečtí nacisté) snažili dostat do amerického zajetí, aby se vyhnuli tomu sovětskému. To už dnes neplatí - USA pošlapávají to, co kdysi budovaly.

    Obama to nevyřeší. Velkohubá gesta sice mohou působit na masy, ale až dojde na lámání chleba (až bude potřeba rozhodnout, co přesně udělat), Obamova rozhodnost se vypaří. Proto se už teď snaží z té situace (která není jednoduchá, ale s tím už se dnes nic nenadělá) nějak vykroutit, aby si nenadělal nepřátele na žádné straně.
    Presto za sebe rikam, ze ja bych toho "nevinneho" Abdula z meho prikladu v Cesku moc nechtel.
    Je tedy lepší zlikvidovat i někoho, kdo nic neudělal? Představ si, že půjdeš po ulici, najednou se přiřítí policejní auto, policajti tě seberou a odvezou na stanici, kde už bude čekat 10 dalších lidí sebraných v okolí - protože se tam stala vražda. Všech 11 zadržených (včetně tebe) bude drženo bez soudu 5 let v base, případně vyslýcháno "inovativními metodami" včetně waterboardingu. Tak co si vybereš? Tuto alternativu, anebo riziko, že nějaký pachatel (třeba Abdul, Nikolaj, Ernesto nebo Franta) unikne spravedlnosti?
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    26.1.2009 22:28 wire_64 | blog: wireblog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Milý Debile.

    Včera běžel v TV skvělý dokument od DW o Ujgurech, kteří utekli před státní genocidou z Číny přes hranici do Afghánistánu před téměř jistou smrtí nebo zabitím. V afghánistánu je sebrali Američané, a několik desítek jich odvezli na Guantanámo. Po letech výslechů Američané uznali, že je sebrali zcela bezdůvodně a omylem, a další 2 roky je drželi v cele jen ze setrvačnosti, aby je následně vyhostili. První 4 přijala albánie, osud dalších několika desítek je nejistý. Čína žádá jejich vydání, domů nemůžou, své rodiny už nikdy neuvidí.

    Možná by neškodilo, používat hlavu a vyndat si jí z té prdele.

    JiK avatar 26.1.2009 22:56 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Statni genocida..hmm, to zni drsne. Nemuze k tomu byt nejaky duvod? Je mi divny, ze by to nekdo delal jen tak z pleziru. A jak je pak sebrali americani, zase bez duvodu? Divny. Ze si z celyho Afganistanu vybrali zrovna ty uprchly ujgury, divny co? Asi je chteli drzet, zivit, osetrovat a omlouvat se svetu, za to, ze je maj v Guantanamo, jen tak z pleziru, ne? Ujguri, ujguri, nemohl jsem si vzpomenout, ale uz mi neco vyskakuje, to jsou ti co postrileli 16 cinskych policistu behem olympiady [BBC]? Ti, co vyhazuji do povetri autobusy s civilisty v Shanghai? No, jiste budou nevinni, jako palestinsky hammas...Evropa by je mela prijmout, vybuchu autobusu tu mame malo, muzou obohatit nasi kulturu.
    26.1.2009 23:12 wire_64 | blog: wireblog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Asi je chteli drzet, zivit, osetrovat a omlouvat se svetu, za to, ze je maj v Guantanamo, jen tak z pleziru, ne?

    Přesně tohle dnes přiznali.

    Jsi přihlouplý fašista. Američany by měli všechny popravit. Je to banda vrahů co střílí vlastní děti ve školách. Každý Američan včetně těch naturalizovaných jako je Jik je vrah nebohých dětí a bude popraven v plynové komoře. Logka JiKa je neúprosná, a doufám že se za tyto vraždy příkladně potrestáš sám.

    27.1.2009 10:40 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Jsi přihlouplý fašista. Američany by měli všechny popravit.
    :-D (no i když moc k smíchu to není)
    27.1.2009 00:59 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Ujguri, ujguri, nemohl jsem si vzpomenout, ale uz mi neco vyskakuje, to jsou ti co postrileli 16 cinskych policistu behem olympiady [BBC]?

    Čéče, kolektivní vina? Vy máte nějaké ospravedlnění pro genocidu? No nazdar hodiny bábi.

    Evropa by měla... Vraťte se sem a jednejte. A nebo zůstaňte v USA a neříkejte, co má Evropa dělat s věcma, které se jí netýkají. Pokud si USA sebrala nějaké lidi a odvezla do své věznice, musí si to vyřešit sama. A nebo se příště zeptat na názor.

    Dokonce zastřelení policistů, byť se mi příčí není moc argument. Možná jsou ve válce s Čínou. Malé a beznadějné válce o přežití. Jsem rád, že jste projevil své jasně své sympatie - komunistická Čína.
    JiK avatar 27.1.2009 01:57 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Ciny se nijak nezastavam, je totalitni, nicmene ne komunisticka. Vzhledem k existenci soukromeho majetku, k placeni prakticky vseho, tedy od zakladni lekarske pece, pres vzdelani od ZS vcetne, po bohate tiskove a burzovni magnaty bych to opravdu komunismem nenazyval. Ekonomicka svoboda je tam bezpochyby vetsi nez v EU ci USA.

    Jak je na tom pripadny Ujgursko-cinsky konflikt nevim, nemam dost informaci a nemam ani pravo neco takoveho hodnotit, vy v tom mate jasno? Mne jen trochu prekvapilo, kdyz z nich muj predrecnik udelal nevinne obeti, kteri, kam se vrtnou tam jim nekdo ublizuje, coz mi prijde zvlastni, mozna i trochu nepravdepodobne. Proc by to nekdo delal? A pokladanim bomb do autobusu s civilistama v Shanghai to (tedy aspon v mych ocich) nevytrhnou tento zpusob odporu mi prijde ponekud kontraproduktivni.
    27.1.2009 08:44 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Aj, definice "komunistická". Tak řekněme totalitní.

    Zaujalo mne ale opakované "Proč by to někdo dělal?" Kdyby byli nevinní. Takže podle vás pracují tajné služby, minimálně ta americká tak, že:

    Steetinac: Majore, co kdybychom sebrali pár maníků, co by mohli něco vědět a pořádně je zmáčkli? Určitě mezi nima bude někdo, kdo ví.

    major Meerek Dushin: To snad nemyslíte vážně? Vždyť by mezi nimi byli i nevinní! A na ty ostatní nemáme důkazy! A zmáčknout? Steetinac zlý a ošklivý, to by přeci bylo nečestné a nesportovní!

    Tak takhle si to představujete? Vážně?

    Ono střílení po vojácích. Agresor - Afgánec v Afganistanu napadl posla míru - amerického vojáka.

    Myšlenka: Když zpochybnili jejich vinu, tak si je musí vzít k sobě, tak je také úchvatná. Co to rozšířit do občanského života. Pan Zlý týrá děti. Proto mu budou soudně odebrány a jejich další ubytování, péči a výživu zajití pan Všímavý, který na týrání upozornil. Proti tomuto rozsudku není odvolání. Panečku! To je nápad JiKu!

    27.1.2009 08:44 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    +1

    Ono se to kecá někomu, kdo žije v relativně svobodné zemi a jehož práva jsou dodržována. Velké procento vězněných opravdu nemělo s terorismem nic společného.

    Pan Myslitel Čech dost hloupě naznačuje, že 11% se k terorismu vrátilo. Pokud je ten údaj pravdivý, spíše bych ho vykládal tak, že 11% byli a jsou teroristé, ostatní byli několik let zadržováni nevinně. Ostatně i takový údaj mi připadá zveličený ->uvědomte si, že byli zadrženi při obraně své země vůči agresorovi.

    Stejně tak MČ v diskuzi nepravdivě tvrdí, že věznění mají své právníky. Možná někteří, většina byla držena bez jakéhokoliv soudu.

    Přesto nechápu, proč by měla tento problém řešit Evropa nebo ČR.

    Všichni zadržení by měli být souzeni u nezávislého soudu a buď odsouzeni nebo odškodněni. Odškodnění dolarový multimilionáři by bez problému získali azil nebo by si je amerika ráda nechala. Jenomže toto by bylo moc jednoduché řešení a zavřelo by to ústa podobným autorovi tohoto blogspotu.

    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    26.1.2009 22:32 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Imho máme vlastních věznů až na půdu...
    drc avatar 26.1.2009 22:43 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Osobně nevím co si pod takovým "převzetím" přesně představit. Pokud by například byli dále vězněni na území EU potom by to da facto znamenalo, ze EU schvaluje jejich zatceni a vezneni. To je ovsem dost problematicka zalezitost -- Pod jake pravo vubec spadaji? Z jakeho titulu jsou zadrzeni? Jak se postavit k jejich muceni? atd. atd.

    26.1.2009 22:53 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Mozna ze tu zazni i nazory, ze by se o ne mela nejak postarat Amerika, ale ta to preci delala doposud a je a byla za to tvrde kritizovana
    Zavřít někoho do basy není postarat se o něj.

    Quando omni flunkus moritati
    JiK avatar 26.1.2009 23:05 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    no, bud prijmeme premisu, ze jsou nevinni, a pak je preci OK vypustit si je do EU, nebo prijmeme alternativni hypotezu, ze nevinni nejsou a pak je pro ne to, ze jsou zadrzeni, ziveni a osetrovani za penize US danovych poplatniku a nadavani idealistu, to nejlepsi, co je vubec mohlo potkat, protoze bezny postup uplatnovany armadami pri chyceni neuniformovaneho ozbrojence behem valky je o dost kratsi a primocarejsi.
    26.1.2009 23:14 wire_64 | blog: wireblog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Pak je přeci OK je vypustit do USA.

    JiK avatar 27.1.2009 01:46 JiK | skóre: 13 | blog: Jirkoviny | Virginia
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Ale oni Amici preci tu prvni premisu, ze jsou nevinni neprijali, cert vi proc, snad proto, ze chyli v akci, kdyz jim strileli po vojacich, a evidentne zastavaji tu alternativu, ze nevinni nejsou, coz prokazuji tim, ze je zadrzuji. Zda a jak to je radeji nehodnotim, sam bych v te situaci byt nechtel, ani na strane zadrzovanych ani tech co je drzi, nicmene Evropa jiz nejmene pet let hlasite vola, ze jsou nevinni, tak ma ted sanci sva slova nejak podlozit skutky.
    27.1.2009 07:24 wire_64 | blog: wireblog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Vy jste tam byl, nebo jste si jen důkladně přečetl Propaganda TIMES?

    Nebo máte pocit, že CIA v zájmu něčeho NIKDY veřejnosti nelhala? Skutečně nevím jestli jste tak hloupý nebo takový vůl.

    28.1.2009 09:15 wire_64
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Ale oni Amici preci tu prvni premisu, ze jsou nevinni neprijali

    Ano. A proto je Amici s velkou pompou propusteji :-D

    mkoubik avatar 29.1.2009 01:13 mkoubik | skóre: 5 | blog: lorem_ipsum | Praha 8 - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Tak buď nejsou nevinní (samozřejmě posuzováno individuálně) - pak ať si je tam nechaj zavřený, nebo nevinní jsou - pak ať si je vypustěj v americe. Co s tím má sakra co dělat EU?
    Darth Phantom avatar 27.1.2009 00:59 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    no, bud prijmeme premisu, ze jsou nevinni,
    Já bych radši přijal premisu, aby si už s tím politickým školením a osvětou šel do háje. Každému, co jeho jest. Když si toho bin Ladina a jeho kamarády vyškolila k obrazu svému CIA v Afghánistánu, tak ať si je vezmou domů, když jsou to tak dobří a staří přátelé :-D
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    27.1.2009 01:05 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Jauuuu... takže pokud řeknu, že je někdo nevinný, tak se o něj musím postarat?

    Čím jsou vinní emigranti z Kuby, které USA vrací domů do kriminálu?

    A jak si vůbec představujete celý proces z hlediska mezinárodního práva? Nebo co? Přiznání statutu uprchlíka? Na základě jakých dokladů?
    27.1.2009 09:37 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Fakt zírám.

    Dejme tomu myšlenka: Bylo to proti mezinárodnímu právu a hodně ošklivý, ale velmi praktický a nám to zajistí klidek... Tak to je sice z mnoha pohledů hodně pochybný, ale prostě svět je krutej a zájmy velkých si na humanitu leda hrají. Nesouhlasím, ale alespoň rozumím její logice.

    Ale myšlenka: Byli sice unesený, mučený, některý zcela zbytečně, neb to byl omyl, ale je to zcela ok. Teď si s nima pohráli, už z nich nic nevypadne, tak ať si je teď někdo vezme, nás už ty chlapi nebavěj. Vemte si je někdo ať neotravujou, my už je nechceme...
    27.1.2009 08:49 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Za předpokladu, že jsou neviní, není důvod je přijímat do EU. "Nevinných" je na Zemi několik miliard a co my tu s nimi?

    Je to důvod jim umožnit z US vysoudit miliardy odškodného, a pak ať si jdou tam, kdo je přijme.

    Za předpokladu, že jsou nevinní, je to důvod je postavit před řádný soud a odsoudit je.

    Řeči o neunifornomavném ozrbojenci jen dokazují, jaký jsi fanatik. Nemyslím, že jsi bůhví jak inteligentní, ale podobnou hloupost by si jinak nemohl vyslovit.

    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    28.1.2009 00:20 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Ten výčet možností, který prezentuješ jako úplný, rozhodně úplný není.

    Jestliže jsou nevinní - a spousta z nich je, jenom prostě měli smůlu, byli na špatném místě ve špatnou dobu a někdo je sebral s tím, že někdo jiný to potom přebere (což se nestalo) - pak USA udělaly docela velkou botu. Připravily tyto lidi o několik let života.

    Přístup k řeešní tohoto problému je potom neuvěřitelně zarážející. "My jsme udělali chybu. Zajali jsme lidi, kteří jsou nevinní. Vy to za nás napravte." Co to má být? Takhle se chová vyspělý demokratický stát?
    Quando omni flunkus moritati
    27.1.2009 08:46 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

    Neskutečně sprosté

    Zobrazit komentář
    unknown_ avatar 27.1.2009 22:31 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Jako obvykle nejde jinak, nez se SADAMem souhlasit :o)
    =^..^= AmigaPower® avatar 27.1.2009 08:52 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Tak Česko pry odmítá převzít vězně z Guantánama. Nechapu, proc Česko neda azyl temto politickym veznum? Opravdu tomu nerozumim, proc tyto uveznene nebozaky a nevinne politicke vezne Česko nechce?
    A co s tim jako mi máme společnýho? Dejte jim azyl vy, co ste si navařili, to si sežerte, vy pilíře demokracie...
    27.1.2009 09:00 brm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Faune, přestaň obtěžovat těmi politickými zvratky. Radši si dej kopec burgrů, zalij hektolitrem koly a čum na americký fotball.

    Tím nejlépe prospěješ rozvoji demokracie v USA.

    AltOS avatar 27.1.2009 19:47 AltOS | Jizak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    ...a čum na americký fotball.

    Ma bejt tusim Super Bowl, takze asi bude. :-)
    27.1.2009 09:17 wire_64
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Demokracie po americku (příklad z ČR)

    unknown_ avatar 27.1.2009 22:33 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Hm. U radaru taky budou, co? No, jeste ze tady uz nebudu :-)
    27.1.2009 13:46 Lo0m
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

     Bože, omlouvám se, ale buď jste naprosto zaslepenej idiot, nebo si snad děláte srandu.. a protože na klauna nevypadáte, přikláním se k první variantě... 

    =^..^= AmigaPower® avatar 27.1.2009 14:07 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    +1
    Darth Phantom avatar 27.1.2009 14:34 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    ale buď jste naprosto zaslepenej idiot, nebo si snad děláte srandu...

    Konečně to už někdo dokáže pojmenovat pravým jménem, jako jsem to dělal já už mnohem dříve. Pan Čech je jen takový malý Dr.Goebbels, co holt šíří tu propagandu. Proč to dělá, a hlavně proč to dělá opakovaně, když ho všichni už posílají někam, mi není jasné.

    Pan Čech, který se rozdvojuje na JiKa a Fauna dokonce tvrdí na svých prostoduchých webových stránkách, že ví o technických aspektech radaru. Tomu jsem smál, až jsem načůral kýbl moči. Pan Čech totiž ví něco, co neví ani naše vláda. Já bych tím neužitečným idiotem nazval spíše soudruha Čecha.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    Pavel Stárek avatar 27.1.2009 15:26 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Nevím kolik vězňů je na Guantanámu zavřeno poprávu nebo protiprávně a ani to nehodlám zkoumat. Ale jedno vím jistě: když si je tam amíci přivezli tak ať si je taky odvezou tam odkud je sebrali, nebo ať jim dají politický azyl a hostí si je dále ve své zemi. Já je tady živit nechci. Aneb co si USA navařili (tedy ohledně Guantanáma) tak ať si teď taky vyžerou. A když je pan eurokomisař Barosso takový lidumil, tak si ty propuštěnce z Guantanáma může nastěhovat do svého rodného Portugalska a necpe je do celé evropy.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    drc avatar 27.1.2009 15:33 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Typická česká cesta...

    27.1.2009 15:36 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Proc?
    drc avatar 28.1.2009 10:23 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Protože ochota převzít za něco odpovědnost (nebo o tom jenom uvažovat) u nás typicky končí na našich hranicích.

    28.1.2009 11:37 xindl | skóre: 2 | blog: SALAM_OLEJKUM
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Odpovědnost za co??? jseš další USA připosránek... :-)
    drc avatar 28.1.2009 12:36 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

     

    Odpovědnost za co???

    Jen jestli to nebude to co jsem měl na mysli, že...

     

    Uvedu příklad. Když se mělo z Prahy zavést vysílání Rádia svoboda (?) do Iráku a Iránu (?) tak se strhl povyk, ze to prece nejde, protoze by tady urcite ti teroristi udelali tentononc a vůbec... To, že to třeba může někomu pomoct v dotyčných zemích v podstatě nikoho nezajimalo. Nám bylo vysílání z Mnichova [1] dobré, ale pomoct někomu jinému? Proč? Vždyť to není náš problém! A co z toho vlastně budeme mít?

    Pozn. Osobně nemám názor na to jestli by bylo dobré přijmout americké větně -- prostě k tomu nemám dost informací. Hlavně nevím, co by mělo takové "přijetí obnášet". Dost možná by také jejich přijetí znamenalo, že bychom de facto schálili postup jakým byly zadrženi a co se s nimi dělo. (Což je například pro mě problém ;-)) Opravdu nevím jak se k tomu postavit. Hlavně mě ale irituje, že se podstatná část debaty na toto téma opět zabývá takovou podružností, jako je pět peněz, které by to stálo. [2]

    [1] Soudruh Minařík doporučuje...

    [2] Podobnost s diskusí o radaru není čistě náhodná. Nějak si nevzpomínám, že by se okolo umístění radaru roztočila i diskuse o tom jaké má být místo ČR v mezinárodní politice nebo o nějaké dlouhodbé strategii. (Tím neříkám, že všechny témata diskutované v souvislosti s radarem jsou prkotiny!)

    masožravá palma avatar 28.1.2009 12:56 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Jenze ja vidim podstatny rozdil mezi odpovednisti za neco a nechanim si srat na hlavu. Jako analogii bych nabidla mozna tohle: Nekdo rozhazuje na verejnem prostrastvi odpadky. Ja se k tomu mohu postavit tremi zpusoby.
    1. Neni to muj problem. Nestaram se. — Tohle je IMHO spatny postoj.
    2. Uklidit to sam. — Lepsi nez predchozi moznost, ale idealni reseni to neni.
    3. Donutit toho, kdo smeti rozhazel, aby ho uklidil. — Podle me idealni reseni. Uvedomuji si, ze ne vzdy to ta moznost je, ale ten kdo bordel nadelal by ho mel uklidit, nejen proto aby bylo cisto, ale aby si uvedomil, ze je mozna jednoduzsi ten binec v prvni rade vubec neudelat.
    Ja rozumim predchozim komentarum v tomto vlakne jako snaze o moznost 3. zatimco ty jim pravdpodobne rozumis jako moznosti 1.
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    28.1.2009 13:21 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    drc avatar 28.1.2009 13:50 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Ano, je to je možné :-) Jestli jsou všichni za 3 tak je to jedině dobře.

    drc avatar 28.1.2009 14:23 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Nicmene cele vlakno se rozvinulo pod tímto -- www.abclinuxu.cz/blog/Jirkoviny/2009/1/cesko-odmita-prevzit-vezne-z-guantanama#52 To mi ale na 3 neprijde...

    masožravá palma avatar 28.1.2009 16:17 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Ja prave tenhle prispevek povazuji za mozna nesikovne vyjadreny pokus o variantu 3.
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    28.1.2009 22:18 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Tak to mas asi ropuchu osobnosti. Tim, kdo udelal bordel s Guantanamem jsou USA, at si jej tedy uklidi.
    Darth Phantom avatar 28.1.2009 13:24 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Uvedu příklad. Když se mělo z Prahy zavést vysílání Rádia svoboda (?) do Iráku a Iránu (?) tak se strhl povyk, ze to prece nejde, protoze by tady urcite ti teroristi udelali tentononc a vůbec...
    Konečně si už něco vyplodil. Drtivá většina tvých příspěvků se skládá z jedné věty. Nejdelší tvůj příspěvek byl: "kde?" Takže co má společného rádio Svobodná Evropa s Guantanámem, to nevím, ale budiž. I v případě Radia Svobodná Evropa lezla ČR Američanům úspěšně do prdelky - pronajímá se totiž za jednu korunu ročně. Jestli mohou někomu pomoci nějaké kydy v rádiu, to nevím. Já jsem je před listopadem 89 také poslouchal. Bylo to pravdivější než Rudé právo, to ano. Ale žil bych i bez toho. Ty si v té době zdaleka ještě nebyl ani na světě, ale o kapitánu Minaříkovi toho víš poměrně dost. Ale pokud si chceš povídat o RFE/RL Radio Liberty, tak můžeme, nějakou dobu jsem tam pracoval.
    Hlavně mě ale irituje, že se podstatná část debaty na toto téma opět zabývá takovou podružností, jako je pět peněz,
    To není ani tak otázka pěti peněz, ale úplně jasného lezení komusi do prdelky. O tom lezení do prdelky ty už máš ve své hlavičce celkem jasno.
    Podobnost s diskusí o radaru není čistě náhodná. Nějak si nevzpomínám, že by se okolo umístění radaru roztočila i diskuse o tom jaké má být místo ČR v mezinárodní politice
    Rusko nebude rozmisťovat své rakety v Kaliningradu. Podrobnosti zde. Je reakce na to, že se Obama a USA radaru pravděpodobně vzdají. Jak jednoduché - nebude radar, nebudou ani rakety v Kaliningradu a vše bude vyřízeno. Mnoho moudrých radarologů, amerikanofilů a jiných vlezdoprdelků jistě bude protestovat proti těmto snahám. O radaru toho také ví mnoho JiK, tvůj ideový souputník a soudruh. Připadá mi milý mudrci drci, že ty budeš pravděpodobně stejný mamlas jako Jiří Čech.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    drc avatar 28.1.2009 14:04 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

     

    I v případě Radia Svobodná Evropa lezla ČR Američanům úspěšně do prdelky - pronajímá se totiž za jednu korunu ročně. Jestli mohou někomu pomoci nějaké kydy v rádiu, to nevím. Já jsem je před listopadem 89 také poslouchal. Bylo to pravdivější než Rudé právo, to ano. Ale žil bych i bez toho.

    Třeba se dá to co označuješ jako "lezení do prdelky" interpretovat tak, že se ČR ztotožnila s cílem RL a jako svou část poskytla budovu zdarma. Hm?

     

    Já myslím, že kydy v rádiu někomu pomoct můžou -- zvláště v prostředí, kde je normální cenzura. Myslím, že na serveru, kde se 98 % lidí nelíbí snaha cenzurovat internet by to mohlo dojít pochopení.

    Žít se bez toho určitě dá -- inženýr prezident to snad řekl dost jasně ne? :-D

     

    O tom lezení do prdelky ty už máš ve své hlavičce celkem jasno.
    O radaru toho také ví mnoho JiK, tvůj ideový souputník a soudruh. Připadá mi milý mudrci drci, že ty budeš pravděpodobně stejný mamlas jako Jiří Čech.

    Ach jo... Nějak nevím z čeho to vyvozuješ a asi už je mi to dost jedno.


     

    Darth Phantom avatar 28.1.2009 14:54 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    že se ČR ztotožnila s cílem RL a jako svou část poskytla budovu zdarma. Hm?

    ČR hlavně úspěšně leze do análního otvoru, a to velice úspěšně. I když v případě Rádia Svobodná Evropa bych to celkem ještě i schvaloval. Jiné rozumné využití bývalého Federálního shromážďění by se asi nenašlo. Po událostech 11. září se dokonce rozhodla česká armáda záštitu a hlásnou troubu demokracie chránit. Bylo to pomocí obrněných transportérů, které ovšem na Václavské náměstí nedojely :-D.

    Je to pořád stejné. Dnes se nasazuje psí hlava Rusku, tak jako se nasazovala v předlistopadovém období psí hlava USA. Tenkrát se objímal Leonid Brežněv s Gustávem Husákem a zasypali se přátelskými polibky. Dnes když jede seržant US army Mirek Topolánek na svou plynovou výpravu do Ruska, tak si nejdříve zavolá s Georgem Bushem. České zbrojovky mohou prodávat své zbraně hlavně do Gruzie, protože to Spojené státy jinam nedovolí. Jak se k tomu staví Rusko, je celkem pochopitelné. Takových příkladů s oslavnými písněmi na radar (Vlasta Parkanová), zbrojovkami a výlety je mnoho.

    Ach jo... Nějak nevím z čeho to vyvozuješ a asi už je mi to dost jedno.
    Vyvozuju to z tvých komentářů.
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    drc avatar 28.1.2009 14:58 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

     

    Ach jo... Nějak nevím z čeho to vyvozuješ a asi už je mi to dost jedno.
    Vyvozuju to z tvých komentářů.

    Chybně ;-) Ale jsem dost schizofrení.

     

    Pavel Stárek avatar 28.1.2009 13:17 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Já myslím, že jsme my (jako Česká republika) té odpovědnosti převzali celkem dost, takže nevím, proč bych zde měl hostit někoho jenom proto, že to někdo jiný (rozuměj USA) podělal a přepísk. Jako satisfakci vězňům z Guantanáma jim mohou dát americké občanství a roční dovolenou all inclusive na Havaji.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    drc avatar 28.1.2009 14:08 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Hm, to má hodne do sebe, ale konec konců i zahraniční mise jsou důsledkem toho, že se někde něco nepovedlo ;-)

    drc avatar 28.1.2009 14:11 drc | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    BTW zajimalo by mě jakou podporu mezi lidem ma ucast na zahranicnich misich. Neni to nahodou jedna z veci, kterou dela cela [1] relevantni politicka scena lidem navzdory?

    [1] S vyjimkou KSCM

    28.1.2009 14:41 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Tak já jsem třeba pro. Ne z důvodu, že bychom měli Američanům zachraňovat kůži, ale protože armáda, která sedí v kasárnách bez zkušeností je na nic.
    Pavel Stárek avatar 28.1.2009 16:06 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Já jsem taky pro. Však mise schvalují poslanci, kteří jsou ostatně voleni námi. A myslím si, že si AČR udělala na zahraničních misích dobré jméno (chemici, polní nemocnice a snad i ti "červení bareti") a abych řekl pravdu, tak těm klukům vůbec nezávidím (ani peníze, ani cokoliv jiného), ono v těhle islámských zemích má samopal kdejaký dvanáctiletý klučina a to rozhodnutí jestli ho mám nebo nemám po(za)střelit bych nechtěl dělat, ale vybrali si to jako povolání tak se nedá nic dělat. Jak se říká: Dal si se na vojnu? Tak bojuj! A u nich to platí dvojnásob.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    28.1.2009 16:09 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Protože ochota převzít za něco odpovědnost (nebo o tom jenom uvažovat) u nás typicky končí na našich hranicích

    Proc je to typicky ceske?

    Ale fascinuje mne schopnost neco takoveho vyvodit ze situace, kdy USA neco navzdory zbytku sveta navari a ted chteji po ostatnich, aby se starali. Nejsi ty taky JiK?
    Pavel Stárek avatar 27.1.2009 15:44 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Tak se můžeš dobrovolně přihlásit a jednoho, dva si klidně vem domů a můžeš si je živit a starta se o ně. Ale za svoje kamaráde, za svoje. Nehodlám ze svých daní přispívat na něco, co jsem nezavinil.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    28.1.2009 07:50 petznaku | skóre: 11 | blog: lo0makovo_stesky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

     kde žiješ? ty platíš JENOM to, co jsi nezavinil.. a charita (protože tohle počítám do charity) navíc se zaviněním nemá vůbec nic společnýho...

    Pavel Stárek avatar 28.1.2009 13:07 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Dobře, tak tedy oprava: nehodlám je zde živit ani ze svého (tedy ta charita) ani z našich daní.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    Darth Phantom avatar 27.1.2009 19:51 Darth Phantom | skóre: 18 | blog: Kelvin_Fitnick | Doma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Mistr holých a trojslovných vět promluvil... Skláním se před tvou hlubokomyslností, mudrci drci...
    Tahle patička nemá hlavu ani patu
    27.1.2009 20:51 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    Typická česká cesta...

    Tato poznámka je typicky česká :-D
    unknown_ avatar 27.1.2009 22:34 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    Jo, ses. [paticka]
    27.1.2009 20:52 kralyk z abclinuxu | skóre: 29 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama
    microcz avatar 28.1.2009 13:07 microcz | skóre: 18 | blog: Michalův zápisník | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Česko odmítá převzít vězně z Guantánama

    lol ted jsem si vzpomel na Johny Englishe, ten dil jak chtel zlocinec Pascal udelat z anglie vezeni :D

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.