abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    10.5. 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    9.5. 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 53
    9.5. 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    8.5. 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    8.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (67%)
     (7%)
     (12%)
     (14%)
    Celkem 180 hlasů
     Komentářů: 11, poslední 10.5. 18:00
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    23.9.2009 08:46 davadu | blog: davadu | Uherské Hradiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Tak stát se partnerem Esetu není zas až tak extra výhra. Jejich prodejní politiku jsem do dnes nepochopil.

    Partnery ve svém partnerském programu zavazují k dodržování koncových cen a pokud zjistí porušení, tak po nich jdou jak slepice po flusu. Jenže licence dodávají i velkoskladům a zákazníci velkoskladů jaksi nejsou vázáni partnerskými podmínkami Esetu, protože nejsou partneři Esetu, takže mohou prodávat za ceny takové, jaké uznají za vhodné. :) --- A pak se Eseti diví, že partneři mají nízké obraty, když velkosklady prodávají hodně. :D

    23.9.2009 08:56 Zett
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Osobně si myslím že chyba byla v komunikaci.

    Na straně ESETu slečna, která tě měla předat někomu jinému zodpovědnému, někomu kdo může rozhodovat. Na tvojí straně v tom, že od prvního člověka kterému se dovoláš čekáš řešení a po prvním neúspěchu utneš hovor s pocitem, že tudy cesta nevede....

    Z.

    SYSMAN avatar 23.9.2009 09:05 SYSMAN | skóre: 24 | blog: SYSMAN | Veselí nad Moravou
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Nemyslím si, že by měla být chyba u mě. Volal jsem na obchodní oddělení a přepodkládám, že jsem se nebavil s asistentkou, ale s obchodníkem, který by měl být placen z prodeje. Ta slečna neudělala nic v čem by mě vyšla vstříc. Pokud si nevěděla rady, tak se mě opravdu měla přepojit na někoho kompetentnějšího, vzít si na mě kontakt a zavolat mi zpět. Ale ukončení tím, že se v podstatě mám obrátit na konkurenci zavání z jejím vyhazovem nebo min. šáhnutím na odměny. Aspoň by to tak mělo fungovat. Ale anštěstí konkurence je velká, takže když mě někde vyhodí, jinde rádi přivítají s kyticí(nebo chléb se solí) u dveří.

    23.9.2009 09:47 aaaa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    23.9.2009 10:51 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Asi tak :-) Tento případ je sice poněkud extrémní, ale podle toho, co jsem slyšel vyprávět, mají některé firmy velmi striktní pokyny ohledně vedení rozhovoru, takže pokud se jimy operátor bezmyšlenkovitě řídí, dopadne to takto. Kdyby operátor utrousil něco ve smyslu "Je proti politice firmy poskytovat telefony na jednoltivé zaměstnance bez udání přesného důvodu", nejspíš by celý rozhovor dopadl úplně jinak.

    Ale zpět k Esetu: dost bych se divil, kdyby nějaká firma odmítla prodávat vlastní produkt jen z důvodů nějakých vlastních předpisů. Kdyby se jednalo o přelicencovávání produktu třetí strany, chápal bych to, ale u vlastního produktu se mi to zdá nepochopitelné, obzvlášť v dnešní situaci.

    Sice je normální, že velké firmy nechají běžet malé zakázky. protože vhledem k složitosti jejich fungování by se jim to nevyplatilo (určitě znáte případy, kdy na prodej jednoho šroubku firma vystaví několik papírů v celkové ceně několikát převyšující zisk z onoho šroubku :- ) ), ale Eset není tak velký a popsaná zakázka tak malá, aby se to dalo považovat za takový případ.

    Pokud opravdu neexistují takovéto předpisy, viděl bych to spíš na neochotu řešit nestandardní typy zakázek. Protože i kdyby ony předpisy platily, tak jsou to přece vnitrofiremní předpisy, které je možné změnit, pokud je třeba, takže reakce oné slečny by měla být neco ve smyslu "Takové a takové věci normálně neděláme, ale zkusím zjistit, jestli by to nešlo zařídit". Často to totiž opravdu zařídit jde a i kdyby to nešlo, pořád je taková odpověď vypadá lepší než "Ne, nejde to a basta".

    23.9.2009 11:41 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Je to velice jednoduché.

    Paní prostě nemá zájem dělat si problémy, koneckonců firma jí nepatří. Pokud je někdo moc aktivní, stejně z toho nic nemá, jenom problémy. Ona se prostě musí přesně řídit pokyny shora, ať už jsou, nebo nejsou logické. Jakýkoli i dobrý přestupek, nebo snahu vyhovět zákazníkovi si pravděpodobně x krát odskákala a tak si prostě už nedělá nervy. Práci potřebuje, nadávky shora nikoli. Jí daleko více trápí, že jí někdo vynadá, či pohrozí snížením výplaty, než to, že firma bude mít o pár korun méně.

    V řadě firmách se více trestají přečiny proti nařízení, a na to, co uděláte firmě se bere jako samozřejmost. Následně pak ředitelé takových firem mají blbé kecy o lenosti pracovníků, a že nikdo nemá zájem o svojí aktivitu. Řada lidí jim to žere, ale to už je o blbosti.

    23.9.2009 13:12 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Což se dá shrnou do dvou bohužel až příliž pravdivých rčení:

    Kdo nic nedělá, nic nezkazí.

    Každý dobrý skutek je po zásluze potrestán.

    23.9.2009 08:58 Michal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Doma na Win XP mám Avast Home, na OpenSuse nic :-), v práci používáme na Win XP Trend Micro - nařízení mateřské firmy.

    Max avatar 23.9.2009 09:38 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Nevím, zda je to jen pocit, ale eset se mi zdá poslední dobou nějaký buglý :-/. Zlatá verze 2.xxxxx, rychlá, svižná, normální práci nebrzdila, ale trojková verze, hmm. Vždy když zkouším trialku (čistě jen antivir), tak sice detekce a odolnost ok, ale zdá se mi, že vše je dosti pomalé :-/. Ale to bude asi tím, že když chceme něco důkladněji testovat a bádat, tak tu věc i víc zpomalímu, nu :-/

    Nyní nám ve firmě zachvíli vyprší licence na AVG8.5 (cca 210ks), takže přemýšlíme, zda zase upgradujeme a koupíme podporu, nebo přejdeme buď na ESET, nebo NORTON :-/. Osobně jsem vždy preferoval ESET, ale v posledních verzích nabízí NORTON také pěkné věci. No, začneme testovat trial produkty a pak se uvidí. Možná ani nedojde ke koupi jiného produkty, přecijen krize je krize a jestli dát 70 000,- za další podporu AVG na dva roky, nebo 150 - 200 za nový produkty, hmmm ...

    Pravdou je, že AVG je náročný a jeho rezidentní štít je jedna velká díra, po které následují akce jménem : combofix a malwarebytes :-/.

    No uvidíme. Každopádně se ti divím, že jsi nezavolal na jinou pobočku ESETu. Já vím, je hloupost se vnucovat, ale zase na druhou stranu by to byla třeba kvůli špatnému helpdesku škoda, ale kdo ví ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    23.9.2009 09:42 davadu | blog: davadu | Uherské Hradiště
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

     Zkus u ESETu vypnout v nastavení Esetu kontrolu síťových disků rezidentním štítem. --- Poměrně hodně mi to pomohlo u většiny počítačů, které přistupovaly do informačního systému.

    Max avatar 23.9.2009 09:52 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Díky za radu, přecijen síťové disky checkuje přímo antivir na serveru, takže tam netřeba hledat viry.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    23.9.2009 13:28 Zett
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Taky je dobré do vyjímek přidat pagefile.sys a adresáře které netřeba kontrolovat a které mohou obsahovat velké množství souborů např. pictures, music, atp..

    Max avatar 23.9.2009 14:30 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Za pagefile díky, ostatní raději ne. Navíc, ve firmě jsou stejně takové adresáře povětšinou nepoužívané :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    23.9.2009 09:52 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Presne tak, od verzie 3 to ide dolu vodou. A uplna tragedia je Smart Security... Nielen rychlostou, ale aj pouzitelnostou. Potreboval som povolit v tom ich geni(t)alnom firewalle port pre remote desktop. Nepodarilo sa mi to - GUI je tak brutalne zlozite a neprehladne, ze nastavenie iptables je oproti tomu trivialne.

    Produkty firmy Symantec boli vzdy hrozne. Je to ako malware - naserie sa to do celych Windows a neda sa toho zbavit, stale to otravuje a spomaluje. Pamatam sa, ze som na odstranenie tohoto svinstva z jedneho PC potreboval nejaky specialny program, lebo uninstall nefungoval.
    Max avatar 23.9.2009 09:59 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    No, tak ve smart security se musíš přepnout myslím do jiného modu, aby jsi mohl ladit vlastnoručně portíky. Každopádně mi též moc nesedl. Jeho ovládání (firewallu) se mi taktéž né moc intuitivní a přehledné :-/

    Norton byl vždy děsný moloch a pamatuji si doby, kdy byl i rootkitem a vše, co se smazalo, si dával do vlastního koše, jenž byl schován před systémem. Aspoň myslím, tenkrát jsem byl ještě nezkušený žůžo :). Každopádně testy a jeho AV schopnosti vypadají dobře, tak uvidíme :). Poslední trial, co jsem zkoušel (půl roku zpět, možná rok) byla teda pořád děs, ale kdo ví :)
    Jde mi především o náročnost daného antiviru. Přecijen tu nejsou žádný špičkový stroje, ale vesměs P4 2-3GHz a 512MiB rameček, což není moc, ale spíše to začíná být krutě málo. Když jsme kdysi dokoupili podporu pro AVG7.5 a k němu antispyware štít, tak šup 70MiB ramky pryč, takže jsme zas všude antispyware vypínaly (pomalý žravý, nechutný)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    vencour avatar 23.9.2009 10:09 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Thinkpady maj Norton AV v def. instalaci, výkon s Nortonem a bez něj je sakra poznat ;-) a proto mam k němu nechuť. Možná tak zdržujou všechny antiviry ;-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Luk avatar 23.9.2009 11:07 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Míval jsem na ThinkPadu tu předinstalovanou čtvrtroční verzi Nortona a nebylo to nějak dramaticky znát na výkonu. Ale stejně po vypršení té lhůty šel samozřejmě pryč, aby byl nahrazen ... ničím (občas udělám sken on-line verzí ESETu, ale nikdy se tam stejně nic nenašlo) ;-)
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    vencour avatar 23.9.2009 11:51 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Ok, na r51e jsem neměl čas to zkusit, linux tam šel hned. Na r61 mi to přišlo, že s poměrem výkonu proti r51e (jedno/dvoujádro) by to mělo jet líp.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    23.9.2009 12:17 boar | skóre: 25 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Mno ve firme sme pouzivali norton antivir, ale ted sel do kytek. byl to dost velikej a neprehlednej, a pomalej moloch.  prechazime na KAV, a zatim si lidi nestezujou. tak jenom k NAV

    23.9.2009 14:52 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    jestli dát 70 000,- za další podporu AVG na dva roky, nebo 150 - 200 za nový produkty, hmmm ...

    musis to hnad na cross licenci, prechod o jineho reseni, aby te jako pretahli, daji celkem slusnou slevu, kdyz teda neskocis na prvni nabidku. Nedavno jsem eset kupoval pro 150PC.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    23.9.2009 09:46 Vskutečnosti Saýc | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Nema ESET smlouvu se skolama? Potom by mel svoje jisty bez ohledu na kvalitu, a nema zajem o normalni zakazniky.
    23.9.2009 10:23 Miloslav Ponkrác | blog: miloslavponkrac
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Upřímně, NOD stejně stojí v poslední době za nic.

    Já nepoužívám antivir, ale jednou za cca 2 roky si stáhnu NODa a proskenuji počítač, zda mám čisto. To co jsem zažil v poslední verzi to byl děs a hrůza.

    A slovenská nátura, je no, slovenská nátura. Dobře vím, jak opravdu hnusně a přezíravě se chovali při návštěvě Slovenska v Tatrách. Jedli jsme v několika restauracích, ale to chování od Slováků, to bylo na ránu pěstí. A nebylo to mnou, oni se tak chovali k naprosto všem návštěvníkům jakékoli národnosti a vzhledu.

    Myslím, že jste jenom zažil mírný slovenský standard. Hlavně dejte peníze, ale služby na úrovni Konga.

    Luk avatar 23.9.2009 11:09 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Já si tedy na komunikaci s ESETem nemohu stěžovat. Vždycky okamžitě vyhověli (různé slučování licencí a další věci).
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    23.9.2009 13:27 m-a
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

     Zazil som nieco velmi podobne v Cechach. A vyplyva z toho nieco ? Urcite nie, urcite to nie je o ziadnej "ceskej nature"...

    23.9.2009 14:14 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    To je totiz ceskoslovenska natura :D
    23.9.2009 17:59 Dizie
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Odporucam navstivit Kremnicu, to si tie tatry este budete pochvalovat :)

    23.9.2009 10:29 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    To bude klasické v každém trhu prodáváme za jinou cenu a vy byste najednou přeprodával všude za stejné peníze. S takovými, co nám kazí naši obchodní politiku, musíme nelítostně zatočit!
    tsLnox avatar 23.9.2009 11:23 tsLnox | skóre: 31 | blog: Blog jednoho ukecaného Gentoolemana | Žďár nad Sázavou
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Hm, chudáci zákazníci, Avast... Druhý nejhorší antivir, který jsem kdy používal (první je AVG). Kdosi někde na ábíčku (nebo možná rootu) doporučoval Aviru. Zkusil jsem, vyhovuje (kromě toho, že free jednou za čas vyhodí okýnko s reklamou "kupte si plnou verzi" - ale nenutí, jen doporučuje). Jen českou lokalizaci by to chtělo (mě to nevadí, ale někomu jo)
    23.9.2009 11:27 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Kdosi někde na ábíčku (nebo možná rootu) doporučoval Aviru.
    FUJ. Velké a důrazné FUJ.
    Quando omni flunkus moritati
    Max avatar 23.9.2009 13:25 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Máš s ní špatné zkušenosti, nebo jak? Osobně na ní všude vidím jen chválu, ale osobně jsem jí zkoušel jen jednou a už nevím, jak to dopadlo. Myslím, že jsem jí klientovi nedával jen kvůli tomu, že nebyla v cz. Bylo to dávno.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    23.9.2009 20:34 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Nelíbí se mi. Hlavně to pitomé vyskakovací okno s reklamou (na počítači to má děda, kterého tohle okno + okno o tom, že se to aktualizuje, plete), navíc je to peeekeeelněěěě poooomaaaalýýýý, vysvětlit tomu krámu, že má aktualizaci vynechat, protože nemám pět minut času, samo trvá půl minuty. Aktualizace občas nevyjde, půl dne se čeká a aby toho nebylo málo, tak to okno nejde minimalizovat - vždycky vyskočí zpátky.
    Quando omni flunkus moritati
    23.9.2009 12:16 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Zapisek zni celkem bulvarne. Proste jsi jednal s nekompetentnim clovekem. Mel si chtit, aby te prepojila na nekoho kompetentniho. Myslim, ze neprodavani opravdu oficialni politikou firmy nebude ;-)
    23.9.2009 13:26 m-a
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

     Povedal by som, ze si jednal s nekompetentnym clovekom. Vzhladom na to, ze sme partner esetu a predavame dalsim zakaznikom uz niekolko rokov bez problemov, tak to tvrdim s urcitostou.

    23.9.2009 14:47 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    taky mame ESET a nedavno jsme na nej prechazeli. Meli strasne problem s tim, ze by antivirus pouzivali i nase zahranicni pobocky, a at jim tam koupime antivirus u mistnich prodejcu, coz jsem odmitl. Odvolavali se na pravidla jejich slovenske matky. Tak jsem zavolal slovenske matce, vysvetlil jim situaci, a oni sami zavolali ceske pobocce at neblazni, a povoli nam to, a i nam na to vystavili certifikat, aby nase pobocky meli dukaz, kdyby neco, ze maji SW legalne. V cesku je hold pobocka, tohle resit se slovakama, a nebyl problem.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    Salamek avatar 23.9.2009 19:54 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    v hlasovani chybi volba ZADNY
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    otasomil avatar 23.9.2009 20:18 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    >>>kde mě slečna (nebo paní)

    Nechci tady zavadet pohlavni diskriminaci, ale neni problem tu ?

     

    Kdyby se slečna (nebo paní) zeptala kolegy co a jak - coz neudela - shodila by si ego tak jste jiste poridil i u ESETu.

    Popravde receno jsem radsi, kdyz na helpline (jakekoli) zvedne telefon chlap.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    23.9.2009 22:16 Karel Benák | skóre: 8 | blog: benyho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    A co zkusit TrustPort od AEC? Žádné zkušenosti s ním nemám, ale na druhou stranu jsem do našeho IS doprogramovával práci s digitáními certifikáty a vždy mi vyšli velmi ochotně vstříct. Faktem je, že jsem jednal z pozice programátora, nikoliv uživatele.

    Láska je jako prd, když hodně tlačiš tak z toho bude ...
    Jardík avatar 24.9.2009 00:22 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Antivirus nepoužívám. Nedebilní uživatel ho totiž nepotřebuje.
    Věřím v jednoho Boha.
    24.9.2009 08:29 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Ty ho se svými hláškami o šmejďárnách na všechny strany skutečně nepotřebuješ, protože pravděpodobně neprovozuješ žádný software kromě operačního systému :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    24.9.2009 13:56 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Nie, pouziva len 64-bitove virusy a malware :D
    24.9.2009 11:38 Jakub Lohniský (Eset software)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat

    Rádi bychom reagovali na příspěvek, který ze subjektivního hlediska přispěvovatele popisuje zkušenost s oslovením obchodníka společnost Eset software. 

    ....Slečna hned, že kolik asi licencí budeme potřebovat. Odpovědel jsem, že se jedná řádově o desítky až stovky ročně podle počtu vyrobených kusů. Dále jsem ji upozornil, že licence nebudou vystaveny na naši firmu, ale přímo na zákazníka. Jelikož jsou naši zákaznící převážně státní organizace po celém světě, tak že i do zahraničí. V tom se slečna zadrhla a hned mě odpálkovala, že to není možné. Že jednak bychom se museli stát partnery ESETu(v tom problém není), ale že nemůžeme prodávat do zahraničí, že jim to klauzule od ESET Software Slovensko nedovoluje. A že by ani nepomohlo zavolat přímo do Bratislavi.

    Vyjádření Eset software: 

    Zákazník měl opravdu zájem prodávat licence produktů ESET do zahraničí, a to v počtu desítek kusů. To znamená, že by se jednalo o přeprodej jednotlivých licencí.  Zákazníkovi byla vysvětlena licenční politika a také fakt, že ESET jako mateřská firma poskytuje vždy exkluzivní distribuci pouze pro danou zemi (v tomto případě může český Eset software prodávat pouze v ČR). Eset software tedy není oprávněn uzavírat smlouvy s prodejcem, který by prodával licence do zahraničí. 

    ....Tak jsem jí odvětil, že se jedná ročně o zajímavou částku, ale i tak prostě dál tvrdila že to nejde. Tak celý hovor jsme ukončil větou, jestli teda nemají zájem o obchod a jestli se mám raději dotázat konkurence, která jistě ráda po takové příležitosti skočí. Odpověděla, že to klidně můžu zkusit, ale že ESET mi tohle nenabídne.

    Vyjádření Eset software: 

    Zákazník byl odkázán na mateřskou firmu ESET na Slovensku, aby jim svoji poptávku sdělil, protože jedině oni mohli v dané situaci rozhodnout  a nabídnout řešení. 

    ...Co z toho plyne. Je vidět, že i v době krize, kdy jsou firmy vděčné za každý i malý obchod, se najdou takové, kterým je lhostejné vyjít vstříc zákazníkovi. Je mě jasné, že náš odběr, byť není nezajímavý, asi firmu ESET nevytrhne.....

    Vyjádření Eset software: 

    U těchto subjektivních a emočně laděných vyjádření je dobré připojit pohled z druhé strany. Zaklínat se krizí v každé situaci je moderní, ale je nutné zmínit některé argumenty. Eset software rozhodně nemá problém vyjít vstříc zákazníkovi, jen musíme jako distributor dodržovat pravidla daná výrobcem. 

    Každý výrobce má jinou licenční politiku a zmíněná konkurence zřejmě může prodávat napříč světovým trhem. ESET má stanovené podmínky jinak a my jako distributor nemůžeme prodávat licence nikomu jinému, než zákazníkům v ČR (to upravuje smlouva mezi ESET SK a Eset software). Proto ani náš partner nemůže kupovat licence od nás a přeprodávat je, dejme tomu do Velké Británie (to upravuje smlouva mezi Eset software a daným partnerem). Takto nastavená pravidla nám také pomáhají poskytovat lepší servis pro zákazníky, protože distributor nebo partner v jedné zemi je schopen se o zákazníka lépe lokálně postarat. Je nutné také zohlednit poskytování technické podpory v rámci území, kde je licence používána. Technická podpora je u ESETu zdarma a těžko bychom ji mohli poskytnout bezplatně zákazníkovi z Německa (náklady na volání, výjezdy atp.). Navíc podporu poskytuje zákazníkovi také distributor, který licenci prodal. Již z tohoto důvodu není možné prodávat licence do zahraničí.

    Každá mince má dvě strany a na každou situaci lze pohlížet z jiných úhlů. Našich zákazníků si vážíme (i těch potenciálních), ale v této situaci jsme nemohli postupovat jinak. Tímto zveme přispěvovatele na kávu k nám do Eset software (Jankovcova 23, Praha 7), kde mu celou situaci znovu rádi vysvětlíme a třeba se stane naším prodejním partnerem – pro region ČR

    Max avatar 25.9.2009 00:25 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Osobně jsem čekal, zda se tento blog donese až do esetu a ono ano. Jsem mile překvapen :). Pěkné vysvětlení celého problému. Děkuji.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    25.9.2009 08:10 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    eset sleduje diskuse o sobe, nebo sem chodi zamestnanci esetu, nebo jak se to k vam dostalo. Skoda ze ja kterej jsem to psal, ze jsem si to zaridil pres slovenskou matku, a popsal tedy stejne reseni jako nabizite, na kafe pozvanej nejsem.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    Hobit avatar 3.10.2009 21:43 Hobit | skóre: 7 | blog: Kdo si hraje, nezlobí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    A že by ani nepomohlo zavolat přímo do Bratislavi.

    Zákazník byl odkázán na mateřskou firmu ESET na Slovensku, aby jim svoji poptávku sdělil, protože jedině oni mohli v dané situaci rozhodnout a nabídnout řešení.
    25.9.2009 08:11 Milan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Max avatar 25.9.2009 08:57 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ESET Software nemá zájem prodávat
    Nejdříve se nauč číst(hlavně výše reakci ESETu) a pak to tvý "Zaujimave" bude nezaujímavé ;-)
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.