abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    10.5. 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    9.5. 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 53
    9.5. 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    8.5. 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    8.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (67%)
     (7%)
     (12%)
     (14%)
    Celkem 180 hlasů
     Komentářů: 11, poslední 10.5. 18:00
    Rozcestník
    MIG Alley is the name given by U.S. Air Force pilots to the northwestern portion of North Korea "MIG Alley" is the name given by U.S. Air Force pilots to the northwestern portion of North Korea, where the Yalu River empties into the Yellow Sea. During the Korean War, it was the site of numerous dogfights between U.S. fighter jets and those of the Communist forces, particularly the Soviet Union. The North American F-86 Sabre and the Soviet-built Mikoyan-Gurevich MiG-15 were the aircraft used throughout most of the conflict, with the area's nickname derived from the latter. Because it was the site of the first large-scale jet-vs-jet air battles, MIG Alley is considered the birthplace of jet fighter combat.
    Aktuální zápisy

    QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky

    26.2.2011 14:04 | Přečteno: 2381× | Linux | Výběrový blog | poslední úprava: 2.3.2011 21:45

    qutIM je poměrně mladý, ale nadějný ruský IM klient. Jeho hlavní předností je jeho multiplatformnost, podpora protokolů ICQ/Oskar, Jabber/XMPP, IRC, a podobnost s nejznámějšími IM klienty pro Windows, Mirandou a hlavně QIPem. Díky tomu je podle mě qutIM nejlepší volbou pro uživatele, kteří přecházejí, nebo začínají "laškovat" s Linuxem.

    qutIM 0.2

    Stabilní qutIM se dlouhodobě nachází ve verzi 0.2. Tato verze měla být už v září 2010 nahrazena verzí 0.3, bohužel se vývoj opozdil, a verze 0.3 byla odsunuta až na magické datum 21.12.2012.

    Jak to nainstalovat?

    Na oficiálních stránkách jsou návody pro rozličné distribuce, bohužel jen v ruštině.

    Na české fan stránce www.qutIM.cz jsou návody pro instalaci v Mandriva Linuxu a "Ubuntu a Debianu". Součastí portálu qutIM.cz je i uživatelské forum, které portálu tak trochu vylepšuje image, samotný portál je totiž velmi zřídka aktualizovaný, a jeho obsah je řekněme "nespolehlivý".

    Mandriva Linux

    K návodu pro Mandriva Linux nemám námitky, Peťošův repozitář funguje spolehlivě, a qutIM v něm byl dostupný minimálně co se Mandriva Linuxu 2010 týče. Zatím to ale nevypadá, že by měl být qutIM udržován i v repozitáři pro Mandriva Linux 2010 Spring, a jak tomu bude v budoucnu, je zcela na Peťošovi.

    Ubuntu a Debian

    Avšak k návodu, jak qutIM nainstalovat v "Ubuntu a Debianu", určité výhrady mám. Podle něj je totiž qutIM dostupný v distribučních repozitářích, což však dnes platí pouze pro Ubuntu.

    Jak to teda nainstalovat v Debianu?

    Jak jsem již zmínil, obsah portálu qutIM.cz je aktualizován zřídka, a když už k tomu dojde, je to občas spíš na škodu. V návodu pro Ubuntu a Debian byl totiž kdysi uveden zdroj, který je dodnes funkční. Je to :

    deb http://qutIM.org/debian/squeeze squeeze main

    Pro jiné verze debianu stačí přepsat squeezy na pojmenovaní dané verze.

    Jaký je qutIM 0.2?

    V defaultním stavu qutIM není zrovna nejstylovějším klientem. V "contact listu" si můžeme nastavit odlišné barvy pro pozadí kontaktů, zobrazení ikon protějších klientů, i avatary kontaktů. Ale co se motivů konverzace týče, tam qutIM mírně pokulhává.

    CL Contact List

    Měl by sice být kompatibilní s motivy pro adium a kopete, ale vzhledem k tomu, že ty jsou více o designu než praktičnosti, nikdy jsem je netestoval. O tom by tady mohl hovořit třeba Mirek Kašpar, který si se vzhledem qutIMu opravdu vyhrál.

    Já se vydal cestou doplňků pro qutIM. V době, kdy jsem qutIM poprvé testoval, měl jednu pro mě klíčovou featuru, a to integrovaného správce doplňků. Stačilo v menu zvolit tohoto správce, vybrat si v něm doplňky co hrdlo ráčí, a dát stáhnout. Naneštěstí mi tato funkce po nějaké době přestala v debianu fungovat(dost možná kvůli přesunu na jinou doménu, ale nebyl jsem sto se po tom pídit), jak je tomu v jiných distribucích netuším.

    Tehdy jsem si stáhl jenom pár doplňků potřebných k tomu, aby mi qutIM dobře fungoval, a aby u toho aspoň trochu slušně vypadal. Jak už jsem psal, qutIM je podobný známému QIPu. Proto jsem si stáhl qipí motiv konverzace, který nejenom dobře vypadá, ale je i velmi přehledný, qipí zvuky, které jsou šílené, a přesto je stále "přechovávám", poté motiv zvuků Cosmiq, a můj oblíbený balík smajlíků kolobok. Všechny tyto doplňky najdete v Look'n'feel sekci na www.qutim.org. Jak a kam ukládat pluginy naleznete na českém foru. Po nakopírování pluginů na správné místo je potřeba je nastavit v UI settings, viz. obrázek, a pro funkčnost zvuků je třeba nainstalovat balíček sox. Zvuky je občas potřeba povolit přímo v nastavení zvuků.

    CL Contact List

    Snad po mě nepůjde ruská mafie, když uveřejním doplňky mnou stažené. Zip archiv stačí rozbalit do /home/user/.config/qutim/ ,načež se vám všechny tyto doplňky zobrazí v UI settings.

    Co qutIM 0.2 nabízí

    V menu nastavení je poměrně velké množství voleb. Např. nastavení specifických zvuků, spamfiltru, dalších úprav vzhledu a upozorňování, skrývání CL, automatické statusy a další. Obrázek vydá za tisíc slov.

    CL Contact List

    qutIM samozřejmě umí i hromadné konversace, a i když má podpora IRC ještě nějaké mouchy(např. neumí autostart IRC protokolu), lze nastavit i příkazy, které mají být vykonány hned po přihlášení k IRC serveru. Např. přihlášení do kanálu.

    CL Contact List

    Samotné konverzace lze zobrazit v jednom okně se záložkami, ať už se jedná nebo nejedná o hromadné konverzace, popř. lze hromadné konverzace zobrazovat v odděleném okně, nebo každou konverzaci zvlášť.

    XMPP plugin qutIMu umí i seznam záložek, viz obrázek. Volby každého účtu jsou dostupné z jeho vlastní ikonky ve spodní části contact listu.

    CL Contact List

    qutIM 0.3

    Kolem qutIMu 0.3 se dlouho nedělo téměř nic, ale vývojáři se po dlouhé zimě probudili a vývoj je nyní zase aktivní. Pravidelně vycházejí "noční sestavení", viz návod pro Ubuntu a Debian, a forum, a sem tam vycházejí na světlo světa i nějaké novinky.

    Předloni probíhala přímo na českém qutIM foru anketa, co uživatelé chtějí v novém qutIMu. Seznam novinek, které se v novém qutIMu skutečně objeví, můžete sledovat v changelogu. Pro mě překvapující novinkou byl fakt, že od verze 0.3 by měl být qutIM dostupný i pro telefony s operačním systémem Symbian, viz habrahabr.ru.

    Kde sledovat informace o dění kolem qutIMu?

    Portál qutIM.cz má vlastní účet na twitteru, kde je v poslední době k dispozici poměrně velké množství novinek, včetně řady výše uvedených.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    26.2.2011 14:13 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Jingle
    umi to Jingle?
    Migi avatar 26.2.2011 14:44 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jingle
    kdosi jingle nadnesl jako přání do verze 0.3, ale v changelogu zatím není.
    kotyz avatar 26.2.2011 14:33 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    pouzivam ho na jen icq, na jabber jsou mnohem lepsi klienti. a ty adium skiny to umi, mel sem tam i nejaky ktery vypadali decentne a dali se pouzivat. pluginy tam nemam skoro zadny. taky bych to doporucoval prechazivsim z windows.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    poky74 avatar 26.2.2011 16:07 poky74 | skóre: 36 | blog: Zápisník | Vrchlabí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky

    A jak se to jméno vyslovuje? Nějak mi to nejde přes jazyk ...

    Chcete Linuxové samolepky nebo Tuxe na klíče? ->
    David Watzke avatar 26.2.2011 16:12 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    kutim :-D
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    kotyz avatar 26.2.2011 17:10 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    kvutym :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    gtz avatar 26.2.2011 18:20 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    ;-)
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    poky74 avatar 26.2.2011 18:59 poky74 | skóre: 36 | blog: Zápisník | Vrchlabí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky

    Ale "qu" by se mělo číst jako [kv], u k tomu q patří a nevyslovuje se, takže by z toho mělo vzniknou něco jako qtim [kvtim]...

    Chcete Linuxové samolepky nebo Tuxe na klíče? ->
    Fluttershy, yay! avatar 27.2.2011 08:29 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    +1
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    vain avatar 26.2.2011 16:13 vain | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Kdesi jsem četl že něco na styl "cute IM".
    If the only choice you've got is to do the wrong thing, then it's not really the wrong thing, it's more like fate.
    26.2.2011 23:02 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    mne pasuje nieco ako "kjutim", teda akoze zalozene na anglickom slove "cute".
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    Josef Kufner avatar 26.2.2011 16:45 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Nechtěl by někdo přepsat tkabber do Qt?
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    kotyz avatar 26.2.2011 17:09 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    taky sem to kdysi chtel, ale pak sem nasel psi+ a uz se mi po tkabberu nestejska :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Josef Kufner avatar 27.2.2011 13:25 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Umí to nacpat včechny chaty i roster do jednoho okna?
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    kotyz avatar 27.2.2011 14:10 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    umi, ale roster je na druhy strane nez v tkabberu a nejde prendat. a umi to jen psi+, obycejny psi umi dat do jednoho okna vsechno krome rosteru. ja mam v jednom okne roster (a to je minimalizovany v trayi) a v druhym vsechno ostatni - zpravy a multi user chaty. dal bych to vsechno do jednoho, ale ten roster jednak nemusim mit na ocich porad a taky je na druhy strane nez sem byl zvyklej z tkabberu.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Josef Kufner avatar 27.2.2011 15:50 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Zajimave. To skoro i stoji za vyzkouseni...
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    Jendа avatar 26.2.2011 17:35 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Umí to OpenPGP lépe než Pidgin s tím perlovým pluginem, co jsem o něm psal?
    Migi avatar 26.2.2011 17:47 Migi | skóre: 59 | blog: Mig_Alley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    O pgp jsem našel jen zmínku z března 2009 na ruském foru qutimu, a byla to zmínka typu "mohli bysme někdy implemetovat ...". 0.2 sama o sobě pgp určitě neumí, a zatím jsem ne nedopídil ani k žádnému pluginu.
    26.2.2011 19:14 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    V Rusku AFAIK není šifrování legální, ač se na to prdí.
    kotyz avatar 27.2.2011 01:36 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    pgp moc klientu neumi. tkabber na to sice ma nejaky knihovny (ktery si musis nejdriv zkompilovat a nainstalovat), ale to mi stejne nikdy nefungovalo. kopete ma OTR plugin, pro qutim sem ho snad videl taky, ale to sem mozna halucinoval. pgp to urcite neumi, to bych si toho vsim. jediny psi (a psi+) jedou s pgp bezvadne. normalne podepisuju status, ale nesifruju, protoze neni s kym (sice mam od par lidi klice, ale zase nemaji vyhovujiciho klienta takze si to pak stejne neprectou). pak uz vim jenom o gajimu, to byly jediny dva klienty, psi a gajim, se kteryma sem kdy komunikoval sifrovane. v tkabberu se mi to nepodarilo rozchodit a jinde to nebylo vubec. a jak funguje ten OTR plugin ani poradne nevim, ale melo by to bejt "neco jako pgp". a urcite je pro vic klientu nez pro dva ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Fluttershy, yay! avatar 27.2.2011 08:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Kopete.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kotyz avatar 27.2.2011 11:25 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    ten tam mam napsanej (hned asi v druhy vete) ze to ma ;-)
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Fluttershy, yay! avatar 27.2.2011 11:32 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Asi budeš muset začít psát čitelně. Ty odstavce, diakritika a trošku spisovnější tvary tam fakt chybí. Tvé komentáře většího rozsahu prostě ignoruju, protože bych to musel louskat dvakrát tak dlouho, než bych si to přeložil do opravdové češtiny.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    kotyz avatar 27.2.2011 14:12 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    ja to vzdycky zacnu psat jako kratkej komentar a kdyz se to zvrhne v dlouhej, tak uz sem pak linej tam ty odstavce dodelavat :-D zadny hluboky zivotni pravdy v tom beztak nejsou :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Chytrex avatar 1.3.2011 14:24 Chytrex | skóre: 30 | Bohumín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Jo OTR plugin pro qutim existuje.. Ikdyž neznám nikoho kdo by to používal tak sem ho někde vyštrachal:))
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS .:. define QUESTION ((bb) || !(bb)) .:. Odmítám vaši realitu a nahrazuji ji svou vlastní..
    26.2.2011 19:44 chrono
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Plugin Pidgin-GPG si skúšal?
    Jendа avatar 26.2.2011 19:49 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Díky za tip, umí to i podepisovat?

    Nicméně stejně si skoro nemám s kým šifrovat, všichni na to prdí :-(.
    Jendа avatar 26.2.2011 19:59 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Díky za tip, umí to i podepisovat?
    Jo, umí, a teď zrovna dumám, jak to ovládat.
    Jendа avatar 26.2.2011 20:04 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    (20:03:33) No encryption support in client of 'někdo@někde.cz'
    (20:03:34) Encryption disabled
    Hmm…
    26.2.2011 21:19 chrono
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Mne to funguje normálne. Beží ti gpg-agent a opýtal sa ťa Pidgin na heslo?
    Jendа avatar 26.2.2011 21:38 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Běží a nezeptal, GPG klíč mám na šifrovaném oddílu, tak už ho nemám extra zašifrovaný.
    26.2.2011 21:43 chrono
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    V ladiacom okne Pidgin treba nastaviť filtrovanie na "pidgin-gpg" a odpojiť a pripojiť účet a nemala by sa tam objaviť žiadna chyba.
    26.2.2011 19:53 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Hlavně aby to po vzoru QIPu nezačalo darovat kontakty ruským kamarádům :D Díky takovým svým kamarádum mě 5x denně otravuje o přidání nějakej rusák :/
    Fluttershy, yay! avatar 27.2.2011 08:30 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    To nevím, ale na ICQ se mi tohle děje furt a to ani nemám kontakt nikde na webu (i přímo u ICQ jsem si vymazal všechny údaje o sobě)...
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 27.2.2011 08:31 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    A používám výhradně Kopete nebo Pidgin, výjimečně Empathy.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    27.2.2011 10:48 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    No právě - stačí aby jeden z těch, co ho máš v contactlistu QIP měl... já sám sem ho taky nikdy nepoužil, ale to otravování spamem začalo po tom, co ho začalo používat pár lidí, co jsem v kontaktech měl :(
    Fluttershy, yay! avatar 27.2.2011 10:51 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Já hlavně uvažuju o tom, že bych si napsal nebo upravil nějakého klienta čistě na posílání zpráv přes ICQ, protože to používám jenom na SMS.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    27.2.2011 17:21 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Já čím dál častějš uvažuju, že s ICQ seknu nadobro... na SMS mám telefon :))
    Fluttershy, yay! avatar 27.2.2011 17:27 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Na telefonu mám mizernou klávesnici a za SMS musím platit. Tudy ne.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    David Watzke avatar 27.2.2011 23:11 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Pro Android jsou aplikace pro posílání SMS zdarma, ne?
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    27.2.2011 23:18 Neel | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    I pro desktopový Linux. (aplikace od Kamila Párala)
    Fluttershy, yay! avatar 27.2.2011 23:39 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    To je mi naprd. Potřebuju to posílat jenom pár lidem, jeden z nich má příjem SMS z webu zakázaný, navíc pochybuju, že to funguje pro všechny operátory (toho času kyslíkáři přidávali reklamy (zkracovali) a růžovoučké buzny to umožňovaly jenom svým zákazníkům). Navíc na to ICQ chodí i odpovědi a nemusím opisovat žádnou otravnou captchu.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 27.2.2011 23:49 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Ale není tam normální klávesnice, výhody ICQ proti bránám viz vedle... a mám Meebo.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Saljack avatar 28.2.2011 09:04 Saljack | skóre: 28 | blog: Saljack | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Tohle dělá QIP? Já na to už dlouho nadávám a právě jsem zkoumal, kde jsem měl to ICQ uvedené.
    Sex, Drugs & Rock´n Roll.
    26.2.2011 21:43 b022d
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Brr. Program, co se snaží připomínat qip? To vážně nezní nijak dobře.
    26.2.2011 21:44 chrono
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    Kým nebude neustále meniť vyhľadávanie vo Firefox, tak to nemusí byť až tak veľký problém. :)
    26.2.2011 22:42 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: QutIM - nejlepší multiklient nejen pro čerstvé linuxáky
    No ještě to posílání kontaktů... :/

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.