abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 1
    včera 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:11 | Nová verze

    Organizace Apache Software Foundation (ASF) vydala verzi 22 integrovaného vývojového prostředí a vývojové platformy napsané v Javě NetBeans (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu. Instalovat lze také ze Snapcraftu a Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    3.6. 17:00 | IT novinky

    Společnost AMD na veletrhu Computex 2024 představila (YouTube) mimo jiné nové série procesorů pro desktopy AMD Ryzen 9000 a notebooky AMD Ryzen AI 300.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.6. 16:22 | Nová verze

    OpenCV (Open Source Computer Vision, Wikipedie), tj. open source multiplatformní knihovna pro zpracování obrazu a počítačové vidění, byla vydána ve verzi 4.10.0 . Přehled novinek v ChangeLogu. Vypíchnout lze Wayland backend pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    SUX SHIT

    21.3.2007 22:24 | Přečteno: 1728×

    nazdar pašáci!

    Nenašel by se mezi vámi nějaký ten borec který umí UNIX lépe než já a který by se chtěl podíle na vývoji SUX SHITU, tedy linuxové distribuce která se s ničím nesere?

    SUX SHIT bude založen na cross LINUX from scratch a bude to strohá distribuce podobná slackware, s tím že nebude obsahovat žádný podělaný balíčkovací hell ale bude mít jednoduše základní programy liby devel už v sobě obsažené takže, výsledkem by měla být distribuce na kterou sedne uplněj debil a bude ho používat stylem just works!

    ještě bych to charakterizoval tak že distribuce bude založená plně na QT/KDE na ostatní sračky bude srát s tím že jeslti někdo kdokoli udělá staticky zkompilovanej balík čehokoli dalšího tak ho tam zařadím GTK ne GTK ... :-) Instalaci balíku byhc viděl asi tak že se to bude všechno kopat do /opt a co bude pod userem tak do /home bordelu třebas do /home/opt :-) s tím že u každého balíku by byl jednoduche jinstalátro ve stylu LOKI ale pod QT a jednoduše by si každej člověk naisntalovat co na stránkách nalezl či nenalezl. tkaé by tam mělo být nějaký to widlo sračkoidní okýnko nainstalovaných prográmků které by umožnovalo jak nainstalovaní odinstalování či zkompilovaní source jakýhokolik balíků. :-) (už jsem podobnej prográmek viděl)

    Na updaty kašlu, malo lidí zbytečná energie. :-) kdo hcce tak si muže napsat shell skritp(opravný balík) který dano věc jednoduše přemaže a hotovo. sice to není dlouhodobě udržitelný stav ale jde to. a z hlediska toho že kdžy stavíte z balíků tak to taky není relevantní sytsém respektive sytsém překompilování balíků vede k tomu že kyby jse jeli sytsémek from scratch tak by jste museli stejně překompilovat celej sytsém aby to bylo fakt fér. :-)

    Co mám hotovýho? mám hotovej shell skriptík který dokáže zkompilovat současnou vývojovou verzi cross linux from scratch. a uklizenou zabalenou binárku neco jako stage1. cca 340MB. :-) nebo tak nějak(i se zdrojákama) kdo by to chtěl tak si to prostě si ztáhne rozbalí, v chrootu zkompiluje kernel zapíše lilo do Fuck MBR, max upraví fstab a lilo.conf a muže vesele rebootovat do stage 1 sytsému. :-) další věcí co tedka dodělávám je stage 2 tedy základní programy který se nalepí na stage1 a vyvtoří tak funkční desktopový systém.

    co bych chtěl aby to umělo, aby bylo nějaký fuck live CD která bootne, pak se zpustí třebas nějaký primitiv shell skript který jednoduše upraví disky, nakopíruje a rozbalí z DVD zadělaný binárky a pak jednoduše najede na make menuconfig jádra kde si podělanej user zkompiluje jádro pak se zapíše lilo do MBR a je to. instalace cca 15-20minut na 64bit stroji a pohoda, bude optimalizovanej systém jako prase. :-)

           

    Hodnocení: 7 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    21.3.2007 22:32 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    No, já čekám na Ulteo, to bude takovej protiklad toho tvýho výtrusolinuxu. Hlavně snad bude fungovat :-)
    21.3.2007 22:37 kreten | skóre: 10 | blog: SUXLINUX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    co to probuh je Ulteo?
    Bluebear avatar 21.3.2007 22:42 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    21.3.2007 22:46 kreten | skóre: 10 | blog: SUXLINUX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    dík, tak na tu prdím. dokad nebudou v binárních distribucích dva oddělené balíčkovací systémy tak na ty distribuce prdím jsou k ničemu a uživatelům jsou uplně na nic. :-)
    Bluebear avatar 21.3.2007 22:58 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    Hu, dva balíčkovací systémy, to by nám tak ještě scházelo.

    Ideu dvou balíčkovacích systémů sleduju s hrůzou od té doby, co byla navržena v LSB, a pevně doufám, že zapadne, resp. že už zapadla a nikdo se nebude pokoušet ji vzkřísit. Údržba jedné sady balíčků úplně stačí vytížit desítky lidí na plný úvazek.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    21.3.2007 23:13 kreten | skóre: 10 | blog: SUXLINUX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    jo beru, ale protože jsi vývojář tak bych tě chtěl poprosit o jednu věc. vymysli jak od normálního fuck usera oddálit od balíčků typu glibc, kernel, coreutils, binutils atd... mě prostě nesedí že normální fuck user který si chce naisntalovat nějaký pojebaný firefox muže a má právo čučet do systému jak je poskládanej... to je pro mě humus... A k těm balíčkům, vím že je to práce jako svina, ale proč jsou teda balíčky potřeba??? ty voe nestačilo by to prostě jednou zkompilovat a pak pokud se objeví nějaká chybka jednoduše poslat shell skript který by ztáhnul ze serveru nějakou tu binárku a přemáznul tím tu starou? vím že je to prasárna ale dle mého soudu jednoduchá prasárna kterou zvládně každý a je funkční... :-) A myslím si že tohelto zvládnou dva lidi za tejden v úplný pohodě udělat a ještě bejt u toho totálně zhulený... :-)
    Bluebear avatar 21.3.2007 23:21 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    A k těm balíčkům, vím že je to práce jako svina, ale proč jsou teda balíčky potřeba???

    Už nějakou dobu se pokouším vymyslet, jak by se to dalo udělat, aby balíčky potřeba nebyly. Nejsem sám, kdo nad tím dumá, a jsou i nějaké nápady (například Klik), ale zatím se neprosadily.

    ty voe nestačilo by to prostě jednou zkompilovat a pak pokud se objeví nějaká chybka jednoduše poslat shell skript který by ztáhnul ze serveru nějakou tu binárku a přemáznul tím tu starou?

    To by fungovalo, pokud by všechny binárky byly zkompilované staticky (a všechny datové a konfigurační soubory navržené tak chytře, aby se nová verze binárky nesesypala, když se jí podhodí starší soubory).

    Jakmile ale jeden balíček používá nějakou knihovnu dynamicky, je na ní závislý a při updatu se to musí brát v úvahu. Když si pak vezmeš tak složitý strom knihoven, jaký má třeba KDE, dostaneš okamžitě desítky vazeb, které je nutné vyřešit; z nich některé jsou nepovinné a závisí na tom, jak má uživatel nakonfigurovaný počítač.

    mě prostě nesedí že normální fuck user který si chce naisntalovat nějaký pojebaný firefox muže a má právo čučet do systému jak je poskládanej...

    Ale to je základní myšlenka celého Linuxu a hnutí Open Source vůbec. Pokud jsi toho názoru, že uživatel je příliš blbý, než aby se mu povolil přístup k systému, pak mohu říci jen "třída kolegy Gatese je naproti".
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    21.3.2007 23:35 kreten | skóre: 10 | blog: SUXLINUX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    s tím že by normální user neměl vydět střeva jsem myslel jedinou věc že při té snaze zjednodušit systém pro fuck usera by bylo záhodno nějak ho nezatěžovat věcmi který prostě nepotřebuje a o tom základu o kterém mluvím spousta lidí vědět nemusí protože ho to zbytečně zatěžuje, rozhodně nebylo mýněno to že bych chtěl omezovat nějak svobodu jedince a přístupu ke gnu, a nechápu proč když vyslovím nějaký názor mě fašizuješ do podoby gatese a podobných čurymrdů... :-)

    Co se týká toho stromu závislostí a lidí kteří jsou na to potřeba na udržování systému, řekni mě prosím tě jaká je pravděpodobnost zneužití dané chyby, třebas chápu že v komerční sféře z toho máte plné kalhoty... prostě mě je celkem uprdele jestli se vyskytla nějaká chybka v nějaký programu když ten program samotnej stojí za vyližprdel. to je podle mě v nekomerční sféře ztráta energie. Prostě jednou za čas cca 1 rok si ztáhnu nový distro a jedu dál voe. sám jsem pracoval na staré 64bit sun stanici která byla olezlá pavučinama a to jeslti to má bezpečnostní updaty to nihoho nesralo... protože stejně ty data zálohuješ tak co... :-)

    ps. je mi jasné že na serverech si ty updaty asi dělat musíš ale stejěn jsou cesty jak to zabezpečit tak aby ti to nikdo nelouskl a nebo měl stíženou pozici viz zpouštět apache v chootu atd... :-)

    22.3.2007 00:09 Haaja | skóre: 25 | blog: haaja | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    "s tím že by normální user neměl vYdět"
    Tyhle chyby pises schvalne (protoze to tu vzdy nekdo opravi) a nebo neumyslne??
    22.3.2007 00:29 kreten | skóre: 10 | blog: SUXLINUX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    neúmyslně, já je nevidím... bohužel... :-(
    22.3.2007 11:56 červ | skóre: 10 | blog: cerveny_cerv
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    Ulteo ???????? Tak to fakt ne. Už jen ten vzhled a´la Vista...... A když vidím vlevo dole tlačitko start, ježí se mi chlupy na zádech.
    KISS - Keep it simply, stupid.
    22.3.2007 01:26 Elvis | blog: ItsNowOrNever
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT

    P.S. Běžný uživatel AbcLinuxu si může jistá individua blokovat, co ale náhodný návštěvník?

    Elvis to byl král :-)
    22.3.2007 01:41 kreten | skóre: 10 | blog: SUXLINUX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    běžný uživatel abclinuxu me nezajímá a náhodný už jak by smet... :-))
    wake avatar 22.3.2007 08:09 wake | skóre: 30 | blog: wake | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    OMG PONIES!!!111!!!jedenáct (woe).
    Tento příspěvek má hlavičku i patičku!
    22.3.2007 10:39 ABCKiller | skóre: 1 | blog: ABCkiller
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    Pokud jsi toho názoru, že uživatel je příliš blbý, než aby se mu povolil přístup k systému, pak mohu říci jen "třída kolegy Gatese je naproti".
    Tak to se povedlo. :-D

    Nekdy premyslim, co je smyslem tohohle analniho blogu
    Martin Stiborský avatar 22.3.2007 11:40 Martin Stiborský | skóre: 26 | blog: Stibiho bláboly | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    Funguje to tady jako takový ventil, on tady dá průchod svým nervům, upustí páru a pak se v normálním světě chová normálně.
    Kdo ví co by se stalo, kdyby blogu nebylo ...
    Kvík ..
    22.3.2007 12:52 botanicus | blog: Botanicusovi povzdechy | Prachatice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    Myslis, ze se jinak chova normalne?
    ... mam chut na jablicka ;)
    kotyz avatar 22.3.2007 17:14 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    nekdo musel zaujmout prazdny misto po JXP ...

    (jen to moh bejt dustojnejsi nastupce)

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Martin Stiborský avatar 22.3.2007 17:23 Martin Stiborský | skóre: 26 | blog: Stibiho bláboly | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    Včera jsem se koukal na film 'Slavnosti sněženek'
    Pan Hrušínský tam má hezkou hlášku ...
    Jak by tady bylo krásně, kdyby .... 
    Kvík ..
    kotyz avatar 22.3.2007 17:33 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    jo, to sem videl nekolikrat, ale na tuhle hlasku si nepamatuju ...

    (tusim ale odkud asi vitr fouka)

    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    22.3.2007 12:00 kolebaba
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    vyser se na QT ten vubec neni svobodny - jestli chces aby to bylo opensource tak tam soupni kurva GTK ja jsem o cetl v jednom dost hustym blogu a tam to vsechno doprdele popsali
    kotyz avatar 22.3.2007 17:16 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    co ja vim tak v qt4 uz je plne svobodna licence. a gtk je hnus fialovej, to az jako predposledni moznost (jako posledni by bylo mozna tcl/tk).
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    23.3.2007 00:09 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    Gtk je pěkná a díky LGPL svobodnější než Qt, se kterou se mohou linkovat jen GPL kompatibilní programy. ;-)
    23.3.2007 01:20 kreten | skóre: 10 | blog: SUXLINUX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    to jsou keci největší, páč nevim s kým se tu bavím ale sama FSF preferuje GPL a tím pádem je QT svobodnější z tehoto hlediska neý celé GNOME. Ano z hlediska komerčních fiem je svobodnější LGPL páč jak ji zprávě ríkal mužou to linkovat s nesobodnými programy. Fajn. bud ti jde o to aby e vytvářeli svobodné programy nebo chceš něco co vytvořili vývojáři zadarmo aby někdo si na tom participoval bez toho aby něco do komunity vložil... SHIT a ještě jednou SHIT... ŘIKÁM shit LIDEM CO ŘIKAJÍ ŽE lgpl JE SVOBODNĚJŠÍ NEŽ gpl... TO UŽ ROVNOU MUŽEŠ PŘEJÍT NA pUBLIK LICENCE A nebo na BSD. v každem případu když porušíš nakažlivost GPL jse stejnej sráč jako lidi co dělají proprietální kod. A nimlich stejněj jako microsoft... :-(
    23.3.2007 09:30 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    LGPL je svobodnější právě proto, že knihovnu pod ní mohu slinkovat s programem s libovolnou open source licencí. GPL mě omezuje jen na ty, které jsou GPL-kompatibilní (tzn GPL, nebo ty, které nemají ustanovení, které s GPL koliduje). To, že FSF prosazuje GPL je pochopitelné, protože jejich cílem je to, aby byl všechen software pod GPL. Nebo ty považuješ Ein Welt, Ein Software Licence za svobodu?
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    23.3.2007 17:38 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    páč nevim s kým se tu bavím
    Co to na mě zkoušíš? ;-)
    22.3.2007 13:35 Petr "Glubo" Sýkora | skóre: 21 | blog: Glubnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    Ty krávo, seznam mě s tvým dealerem, to je hodně slušnej matroš. Kolik za to chce? A co je to vlastně zač?
    „O mrtvých jen v dobrém." „Pojďme se bavit o Stalinovi."
    22.3.2007 13:45 kreten | skóre: 10 | blog: SUXLINUX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SUX SHIT
    Přijed do magického města jménem Přelouč a uvidíš. máme tak jednu třídu která je samá hospoda a všude se hulí... :-)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.