abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (90%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 1049 hlasů
     Komentářů: 17, poslední včera 15:31
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    msk avatar 27.3.2007 15:46 msk | skóre: 27 | blog: msk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    No, okolo toho radaru je dost dusno. Byt to moj stat, bol by som na vazkach.

    Proti radaru:

    1. radar chce vybudovat najvacsi agresor poslednej doby na _svoju_ obranu pre pripad, ze uz niekoho naozaj poriadne nasere. Prinos pre cr/europu nevidim ziaden, pracovne miesta - kecy, ekonomicky rast - kecy, zvysenie bezpecnosti - kecy, zlepsenie renome - kecy ( mozno tak vo vstahu cr-usa ).

    2. mam silne pochybnosti o skutocnom ucele radaru ( diskusia ohladne najpravdepodobnejsej drahy rakety z azie na usa ).

    3. pandorina skrinka - mam skutocne pochybnosti o dodrzovani dohodnutych pravidiel v buducnosti. Jednoducho - ked sa sem raz amici naseru, niet cesty s5 a budu si robit co chcu az do nejakej zasadnej zmeny ( ziadna normalna ma nenapada, jedine navrat k totalite ). Nedokazem si totiz predstavit, ako za 10 rokov niekto povie, dakujeme, zbalte sa a dovidenia.

    Za radar:

    1. po tych blbych kecoch, co si komanci zo ZSSR dovolili vypustat smerom na CR, o tom, ze sa pre nich CR stane potencionalnym tercom, uz len pre to by som asi z trucu najradsej zaziadal o rakety.

    Takze vysledny nazor je 0 a silne zavisi od toho, ako sa prave vyspim a co davali den pred tym v spravach ( spravne ma to emotivne naladi na jednu alebo druhu stranu ), pretoze do toho vidim figu borovu.
    freshmouse avatar 27.3.2007 17:04 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    Souhlas. Já jsem spíše proti radaru, i když se většinu času hádám s těmi, co jsou taky proti -- vymýšlejí nesmyslné paralely, "předpokládají" jen ty nejhorší konce (i začátky), jsou agresivní a když jim dojde řeč, tak řeknou, že jsou "ňáký Vláďové a přišli nám to sem vyřešit, páč jsou kucí od techniky" (pro pobavení -- líbí se mi, jak furt někdo vykřikuje, že lezeme do zadku USA a že bychom se raději měli řídit podle Rusů... :-) zní to legračně, zejména proto, že Rusko si na nás svoje praky může namířit se základnou i bez, to ale nikdo nechce slyšet). Tohle ne, chlapci. A iniciaitiva Ne základnám? Obyčejná snůška sraček s patičkou KSČM. Nikdy.

    Jo a soudruh Vláďa? Líbí se mi sledovat jeho názory na tuto věc, fakt mě baví. Jak si občas protiřečí a tak.
    unknown_ avatar 27.3.2007 18:08 unknown_ | skóre: 30 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    jak furt někdo vykřikuje, že lezeme do zadku USA a že bychom se raději měli řídit podle Rusů... :-)

    Nechápu proč si každej myslí, že když nepolezem do prdele americanum, tak musime rusum? to rikaji jenom cernobili vymastenci
    freshmouse avatar 27.3.2007 18:49 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    Jediný vymaštěnec v okruhu 5448791154655498794969446656264913380 kilometrů jsi ty. Vytrhl jsi to z kontextu a tím jsi se na něj pasoval.

    Tvoje jméno mi je nějaké povědomé, říkám si: není to ten týpek se sekyrou a copánky? Mrknu na tvůj profil -- je. Vzpomínám si, jak si ve weblogu (?) strašně chtěl někoho kritizovat, ale spletl jsi se a kritizoval jsi vlastně toho, koho jsi tak hájil. Nebo jak jsi směšně vykládal historii s legendární větou "školní průkaz jsem ztratil a z dějáku mám dvojku". No nic, vzhůru k použití tlačítka Blokovat.
    29.3.2007 08:52 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    hele než někomu začneš nadávat do divnejch týpků a začneš trucovat, že se s ním nebudeš bavit, poněvádž ti šlápnul na bábovičku, zkus se zamyslet, jestli náhodou nejni chyba na tvojí straně - já jsem si to i s tím pokračováním "zní to legračně ..." vyložil tak, že zablokování emérický stavby považuješ za ústupek Rusům (a směješ se pouze tomu, že někdo říká, že bychom se jimi měli řídit), teda v souladu s tím, co kolega údajně vytrhl z kontextu, a to co říká podtrhuješ ještě např. dovětkem "... s patičkou KSČM" - takže jestli jsi to myslel jinak, měl bys to spíš vysvětlit než reagovat na jednu nadávku hned kýblem splašků
    freshmouse avatar 29.3.2007 16:02 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    a) Bohužel nejsem schopen lokalizovat výraz "divnej týpek"...

    b) Netrucuju. Bábovky mi nikdo nerozšlápl. Dokonce se doposavad ani nenašel nikdo schopný to provést. Naopak. "Merlyn" a další osvícenci na moje bábovičky přidali ještě další patro. Tlačítko Blokovat neznamená jen to, že se s ním nechci bavit, ale také to, že ho nechci ani poslouchat.

    c) Tady nejde o to, že to je / není ústupek Rusům. O to mi vůbec nejde. Všechno je ústupek... Pouze reaguji na to, jak určití lidé v jedné větě řeknou, že jsme suverénní stát, a proto bychom neměli žádnou základnu dovolovat, a hned ve druhé větě řeknou: "Rusové otočí svoje Aurory!!" To je směšné. Na tohle je expert právě bratr Vladimír (možná si dám tu práci a vyhledám pár perliček).

    Takže tak. Zbytek na e-mailu, Jabberu atd.

    P.S.: Celé mi to připomíná "ekology", co chtějí za každou cenu zastavit Temelín a pak se diví, že bude potřeba spustit nové, méně ekologické elektrárny. Většina jich nepodá argument, jen chtějí prostě zastavit Temelín. Asi se nudí, nebo já nevím...
    27.3.2007 22:10 USAMA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    mluvil jsem někde otom že chci lízt do prdele rusákům? A včem si teda protiřečím? protiřečím si tím že mě jsou u prdele jak Amíci tak zkurvený Rusáci? mě jsou prdele oba dva protože jsou oba dva stejně nedemokratické a just fuck off! :-) ale nechápu že se lidi (nevim jestli ty ano...) se mají tendenci obracet k někomu silněšímu protože mají nasráno v kalhotech. já ti řikám že já se jen tak z nikoho neposeru a nemvidím duvod proč bych se měl za něhoho zchovávat. CR je suveréní stát a tak by měl zustat i do budoucna.
    freshmouse avatar 30.3.2007 23:31 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    Tak jsem tu.

    O tom nasrání v kalhotech pomlč, protože tohle.

    Když jsme u toho odpovídání, tak taky ani nemluv poněvadž na reakce na tvoje výplody jsi nebyl schopen ani pochopit.

    pokud by jsme měli vlastní radary, tak na nás nemužou (?) se poněkud tluče s tímto: 3)pokud zbrojíte, tak musíte mít důvod zbrojit, což znamená že je někde nebezpečí které eskaluje a nedá se vyřešit diplomaticky. Za vlády Bušíka se nebezpečí a eskalace vyhrotily tak jako nikdy před tím(krom studené války). Prostě jde m io to že nejdříve musí být diplomacie, diplomacie, diplomacie a pak konflikt nebo příprava na konflikt. V opačném případě náklady na zbrojení na jedné straně vyvolávají obavy na druhé straně a samozřejmě náklady na zbrojení též. Pokud se na to vykašleme bude líp, čím mín zbraní tím líp pro bezpečnost lidstva. (?)

    4)Z politického hlediska je protiraketový štít záležitostí USA, ne EU. Přiznám se že jsme EUro fil a chci aby se vytvořila silná evropa starající se sama o sebe. (?) Aha, eurofil. Poslyš, nebyl jsi ještě nedávno velký vlastenec, co by se chtěl starat jen sám o sebe? měli bychom v rámci EU být soběstační pokud se máme hlídat sami. (?)

    A co se týká KLDR víte co řekla bývalá ministrně zahraničí USA margatet? že v KLDR byl co se týká diplomacie na moc dobré cestě a po nástupu bushe se to akotá celý otočilo naprosto jina mnež mělo. Ona sma má z BUshe hrůzu!!! (?) Ona má z Bushe hrůzu! Ona má z Bushe hrůzu! Momentík... Já jsem si myslel, že nemáme být přizdisráči a řídit se sami podle sebe... Divné. hele všechno je o tom co chceš a čeho chceš dosáhnout. pokud nemáš představivost a nebo jse podělanej strachy protože tedka něco nemáš a bojíš se že by jsi to vlastnímy silami nedokázal tak jsi přizdichcáč. :-) (?)

    Nidky nevíte co USA muže provést a já po tom co provádí bušík v USA jsem hluboce přesvědčen o to že se máme fakt začít starat o sebe a do ničeho se nesrat... (?) moc nenavazuje na hele všechno je o tom co chceš a čeho chceš dosáhnout. pokud nemáš představivost a nebo jse podělanej strachy protože tedka něco nemáš a bojíš se že by jsi to vlastnímy silami nedokázal tak jsi přizdichcáč. :-) (?)

    Pak tu jsou samozřejmě perličky jako: je mi ztoho nablití, když si uvědomím že lidé tady břečí nad 11.zářžím nebo radši kdyby místo raket a jaderných hlavic upekli chcleba a schazovali je na cizí území zvláště v KLDR tak tím udělají daleko líp než to co dělají tedka... (moje odpověď) atd.

    Našel bych toho víc, ale v reakci na některou z ugencí, že jsem ti neodpověděl, jsi se sestřelil takovým způsobem, že ani nemá smysl tě dál zesměšňovat.

    Tímto končím s ubohým ožralou a odpornou existencí Vladimírovou. Palec ukazuje směrem dolů, takže blokovat. Táhni, hulváte.
    27.3.2007 22:14 USAMA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    no to je už ostatně na tobe páč to je tvé svobodné rozhodnutí, v každém případě si myslím že o tom alespon rozumě uvažuješ. :-)
    27.3.2007 16:21 Radek Podgorny | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    ...problem ale je, ze i v referendu by hlasovaly "uklizecky" apod. takze by se technicka vzdelanost taky moc nezvedla :-(
    27.3.2007 16:27 Honza | skóre: 7 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    Nabízí se ovšem otázka, zda naši politici svou inteligencí převyšují ony zmíněné "uklízečky". Třeba by to referendum mělo vyšší úroveň, i kdyby ty uklízečky hlasovaly. :-)
    Jan Drábek avatar 27.3.2007 17:04 Jan Drábek | skóre: 41 | blog: Tartar | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    Člověk, který vyřává proč jsou všichni v politice tak neskuteční tupci, kteří radši budou brát úplatky, špinit naši zemi. A přitom má sám šanci to změnit, ale radši bude sedět a řvát, přece je to jednodušší...
    01010010 01000101 01010000 01101100 01001001 00110010 01000100 01100101 01010110
    freshmouse avatar 27.3.2007 17:05 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    Zase souhlas. K moci se může dostat každý. Nikdo ale nechce, protože jednodušší je si stěžovat v hospodě.
    Dalibor Smolík avatar 27.3.2007 17:22 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    Tak to není. Ne každý chce do politiky, ale normálnímu člověku vadí, když nějaký politik evidentně lže, několikrát mění výpovědi, úplatky mu čouhají z každé kapsy a ještě se vysmívá lidem z televizní obrazovky. To není o obtížnosti práce, ale čistě jen o charakteru politika a už vůbec ne o závisti člověka "zdola" vůči politikovi.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    freshmouse avatar 27.3.2007 17:37 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    Nesouhlasím, ale nechme to. K těm úplatkům ještě jedna věc. Zvláštní je, že na zloděje si stěžují převážně zloději. Jeden chlapík hrozně nadával na korupci a pak jsem ho viděl dávat úplatek na parkovišti. Jak ale říkal: "To byly jen tři stovky..." Jinými slovy: politici jsou PŘESNĚ takoví, jaký je národ, resp. občané. Máme takové politiky, jaké si zasloužíme.
    karoliner avatar 27.3.2007 18:13 karoliner | skóre: 9 | blog: karoliner | Mosty u Jablunkova
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    Moc přitahuje korumpovatelné.
    "Čistý štít!" Kohouti jsou malí páni, to jitřenka řídí kokrhání.
    Dalibor Smolík avatar 27.3.2007 19:12 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    K těm úplatkům: Máma měla operaci očí a měla dostat umělé čočky: A jejich kvalita byla daná sazebníkem - žádná láce. Sousedka si vybrala levnější čočky a má problémy, máma si připlatila. Ve skutečnosti ale žádný sazebník neexistuje! Ty peníze jdou na blíže neurčené účely, snad jako sponzorský dar. Ptám se: je to úplatek nebo ne? POkud ano, jak zajistit slušnou péči bez úplatku? Takže u nás je systém takový, že bez úplatku to někdy možné není. Raději budu vidět, než být úplně čestný ... Píšu to proto, že nechci šmahem odsuzovat každý úplatek. Je třeba rozlišovat ...
    Jinými slovy: občané jsou přesně takoví, jaký je zákon a systém, ne obráceně.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    27.3.2007 22:12 USAMA
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    jenže pánové to si serete na vlastní hlavu... já jsem ten krok už udělal páč nechci jenom sedět v hospodě jako třebas ty vole. :-) takže bud mě budeš následovat ve stejném kroku (ne stejné strany) a nebo si strč hlavu do záchodu a pak si klidně mužeš vyblít svůj mozek...
    28.3.2007 23:27 vend | skóre: 19
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    S policii je to jako s politikou: Měli by jí dělat ti nejlepší, ale není na ní nic, co by ty nejlepší přitahovalo. Tak děláme s tím co je. - Raymond Chandler

    Nikdo kdo vládnout chce, nemůže být dobrý politik, natož vládce. Přečti si Douglase Adamse :-)

    29.3.2007 21:50 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    Ještě lepší jsou Zpěvy vzdálené Země. ;-) (Doporučuji taktéž stejnojmenné album Mikea Oldfielda. ;-))
    28.3.2007 07:54 radek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zrádci se vrací...
    Vzhledem k tvým předchozím zápiskům nemyslím, že by jsi měl mít právo vyjadřovat se k čemukoli vyjma toho jakou denní dávku sedativ by jsi měl dostat - zda normální či dvojitou

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.