abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.5. 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    23.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (86%)
     (3%)
     (6%)
     (5%)
    Celkem 676 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Gnomaři všech zemí

    23.7.2005 11:09 | Přečteno: 1572× | ajtý | poslední úprava: 16.2.2006 05:44

    tohle mi vysvětlete. Gnome jsem vždycky sledoval jen zdálky, k instalaci mě to příliš netáhlo, ale nakonec jsem i já zaregistroval, že je na světě čerstvá verze, 2.10, a po přečtení článků o tom, jak prý Gnome "má nový směr; směr zvaný "just works" [prostě funguje]", že tam nejsou "žádná nastavení pro experty, pouze jednoduché konfigurace a tak..." a že "cílem Gnome je učinit počítače přístupnými pro normální lidi ..." - tak už jsem neodolal a protože jsem zase po dlouhé době oprášil zkusmo dávnou instalaci FreeBSD...

    ... vyměnil jsem tam strohý Fluxbox za to nové Gnome, které jde prý směrem "just works". No, nebudu se rozepisovat o tom, že mi jako převážnému uživateli KDE přijde poněkud těžkopádné a vůbec ne intuitivní - co když za to mohou moje "špatné návyky" z KDE a člověk si po čase "zvykne" - ani o tom, jak mě dorazila příšerka nazývaná Nautilus coby File manager (jak se proboha nastaví, aby se mi neotvírala pořád nová a nová okna?) - třeba ji za něco můžu vyměnit.

    Co mě skutečně napoprvé dost zarazilo, je zjevná nemožnost editovat nějak pohodlně menu pro spouštění nově nainstalovaných programů. Nejdřív jsem měl za to, že je to pouze mojí neschopností patřičné "intuitivní řešení" najít, ale pak jsem narazil na tohle:

    How do I edit my GNOME 2 menus?

    There is no way to add, edit, or rename GNOME menu items in GNOME 2.10 aside from manually editing the .desktop files themselves. However, deskutils/gnome-menu-editor can be used to deactivate items already in your Applications menu.

    Enhanced menu editing is currently planned for GNOME 2.12.

    No, každému co, jeho jest. Možná chápu, že tohle třeba i někomu vyhovuje, ale nějak mi uniká, jestli je taková poměrně klíčová fičurka pro "normální lidi" tak nepotřebná? Může mi někdo pár slovy naznačit, čímže si Gnome získalo svou pověst nebo dokonce oblibu? Nechci na nikoho útočit, ale všechna nastavení, na která si vzpomenu, se v KDE provádějí podstatně jednodušeji a intutitivněji. Podle mě. Zkrátka, Gnome (ve verzi 2.10 přinejmenším) se mi jeví jako poměrně nepohodlné desktopové prostředí.

    Tak mi prosím někdo řekněte, že to pouze já nechápu a že je to jinak :)

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    eXces avatar 23.7.2005 11:35 eXces | skóre: 15 | blog: i hate mondays;) | Jihlava
    Rozbalit Rozbalit vše tak jo
    Nechápeš to a je to jinak...;)
    Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former. --Albert Einstein
    23.7.2005 11:47 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Pravda, pravda
    Mám obavy, že to není jinak :/

    Já třeba zas nikdy nepřišel na to, jak odstranit ikony z plochy, nebo jak je aspoň zmenšit (je tam jakási volba stretch icon, ale jak změnit všechny ikony na ploše najednou, to nevím).

    Nechci flamovat ohledně KDE vs. Gnome - nepoužívám už většinou ani jedno, ale KDE je přeci jenom o kus dál - jak v možnostech nastavení, tak dnes už i v rychlosti.

    Gnome je hezčí, ale to je asi dost málo.

    Best viewed in Mozilla Explorer.
    23.7.2005 12:02 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pravda, pravda
    Já třeba zas nikdy nepřišel na to, jak odstranit ikony z plochy,
    Skoro na vsechno je nekde navod, jen mi to neprijde moc intuitivni reseni =()
    23.7.2005 12:13 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Gnome má jednu chybu...
    a tou je GTK+ 2. Knihovna to je sice rychlá, programy v ní napsané vypadají pěkně, ale když jsem si nainstaloval Gnome (2.6, 2.8, 2.10) do jiného prefixu (/opt/gnome-x.yz) než GTK+ 2 (/usr), tak byl hned "oheň na střeše". Ne doslova, akorát GTK+ nenašlo ze svých ikonek a texturek téměř nic. Jen ikonky s červeným křížkem místo všeho. Symlinky to vyřešily, ale není to čisté řešení. Zato Qt a KDE oddělenou instalaci snášejí dokonale, fungují na první pokus a po dvou minutách konfigurace vypadají lépe. Konqueror jako správce souborů je o hodně lepší, než Spatial Nautilus, protože umožňuje jak inteligentní procházení adresářů v jediném okně, tak i ve více oknech - prostě tak, jak to každému vyhovuje. V KDE dokonce nikde nenajdeme registry, zatímco v GNOME ano (fuj - GConf). KDE si ovšem za tyto klady vybírá jednu krutou daň - kvůli až zrůdné obludnosti startuje dost dlouho, z paměti si ukousne rovněž poměrně velký díl, takže ani perfektní programy jako je Konsole a Konqueror mi nezabrání KDE odstrčit na druhou kolej a používat XFCE, i když xterm ani FireFox mi tyhle dva skvosty plně nenahradí.
    23.7.2005 12:16 pp_jj | skóre: 8 | blog: kdysi jsem tu psal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gnome má jednu chybu...
    No nevím, nepřipadá mi, že Gnome-terminal startuje pomaleji, než Konsole, spíš naopak. To samé Konqueror. Navíc, KDE je objektivně s každou novou verzí rychlejší.
    Best viewed in Mozilla Explorer.
    23.7.2005 12:56 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gnome má jednu chybu...
    V čem je Konsole lepší jak xterm? Ptám se jenom pro to, že ač používám KDE, tak jako emulátor terminálu mám xterm.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    23.7.2005 14:41 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gnome má jednu chybu...
    V čem je lepší? Já bych rovnou řekl, že ve všem, ale pokusím se to zdůvodnit. Xterm je dost primitivní, nepodporuje záložky, navíc vykresluje příšerně pomalu ve srovnání s Konsolí. (O tomhle se hádat nechci, třeba ve Fedore 3 bez akcelerace (já jsem to neinstaloval) xterm prohrál, Konsole se také moc nepředvedla a zvítězil gnome-terminal založený na VTE. Na mém stařičkém stroji ale suverénně prohraje gnome-terminal, zatímco Konsole jede rychle jako blesk.) Nicméně pod XFCE si moc vybírat nemůžu, tak jsem se ho držel až příliš dlouho. Zhouba Xtermu se jmenuje luit. Překládá znakové sady a beze sporu taky děsně brzdí. Co je nejhorší, z nějakého důvodu občas zatuhává (a na některých strojích mi zatuhne vždycky). Nevím, co k tomu vede (asi si to nesedlo s novým jádrem nebo nějakou knihovnou), tak jsem hledal a hledal a hledal, až jsem našel rxvt-unicode. Ale ani ten se mi nelíbí tak, jako Konsole.
    23.7.2005 20:32 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gnome má jednu chybu...
    Aha, no já od konsole utekl k rxvt a teď jsem u (u)xtermu, který mi zatím funguje bez problémů, se zatuháváním jsem se nesetkal. Na konsoli se mi nelíbí právě ty záložky, ve většině případů potřebuju více terminálů tak, abych je všechny viděl. Ale celkem dobrá funkce konsole je drag and drop z KDE aplikací.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    24.7.2005 16:22 digri | skóre: 12 | blog: digri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Gnome má jednu chybu...
    Zkuste mrxvt nebo pripadne novy terminal, ktery je urceny primo pro xfce, oboji jiz umi napr. zminovane zalozky.
    brk avatar 23.7.2005 12:59 brk | skóre: 29 | blog: broukoviny
    Rozbalit Rozbalit vše just works
    Domnívám se, že stýl „just works“ je pěkně na hov... . A už vůbec se mi nelíbí v jinak velmi pěkně konfigurovatelném Linuxu.

    Zrovna včera jsem na jednom cizím počítači válčil se softwarem od Siemensu pro zpřístupnění obsahu mobilního telefonu pod Windows. Typický software, který se snaží držet této koncepce. Program si všechno osahává sám, nakonfigurovat nejde doslova nic. Možná tedy jde něco v hlubinách registrů ovlivnit, ale to už zas je mimo rámec běžné konfigurace. Kdybych mu mohl říct, že MT je připojený tam a tam, tak by všechno fungovalo mnohem jednodušeji. To ale ne. Prográmek si musí prvně sám osahat všechny porty. Ono to sice „prostě funguje“, ale než osahá veškerá místa, kde by se mohl MT vyskytovat, tak mu to trvá cca minutu, než ho nakonec najde na IrDA. Během práce se mu povede MT ještě několikrát ztratit a vyhledávací procedura se opakuje. V konečném důsledku to je absolutně nepoužitelné i když to "prostě funguje".

    Z Gnome jsem měl při poslední verzi podobný pocit. Nakonfigurovat do stavu, jak jsem byl zvyklý u Gnome <=2.8 to prostě nešlo a než bych se s tím mořil nevím jak dlouho a to ještě s nejistým výsledkem, tak jsem si raději nainstaloval mnohem minimalističtější XFCE4. Nautilus mi sice chybí. Tenhle typ souborového manažeru mi okamžitě vyloženě sedl, už jak jsem ho viděl poprvé ve W95, ale snad se zase dočkám.
    USE="-qt -kde"
    23.7.2005 13:04 pzad | skóre: 30 | blog: pzad
    Rozbalit Rozbalit vše a
    Pouzival som KDE. S kazdou novou verziou FC som skusil GNOME.
    FC1 - 5 minut - nasledovalo prepnutie do KDE
    FC2 - 1 hodina - nasledovalo prepnutie do KDE
    FC3 - 1 den - nasledovalo prepnutie do KDE
    FC4 - zatial GNOME (skusil som aj KDE) pouzivam vyse mesiaca a necitim potrebu prejst do KDE. Look and Feel je podla mna lepsi ako pod KDE. Je to viac zladene dohromady ako KDE. Ale viacej by to uz nemali zjednodusovat, lebo to bude nepouzitelne.
    23.7.2005 14:19 ---- | skóre: 23 | blog: -
    Rozbalit Rozbalit vše GNOME je intuitivní
    Co je intuitivnější ? Když chci okno podržet nad ostatnímy okny (v GNOME), tak stačí kliknout pravým myšítkem na okraj okna a vyberu nahoře, u KDE jsem podobnou funkci hledal celou minutu.

    Obecně se mi KDE zdá velmi přecpané volbami — než něco najdu tak se utopím...

    Intuitivnost nadevše.
    23.7.2005 14:34 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNOME je intuitivní
    No nevím našel jsem to během 5s a to jsem to zatím nikdy nepoužíval.
    23.7.2005 14:37 ---- | skóre: 23 | blog: -
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNOME je intuitivní
    A myslíš, že je intuitivnější hledat to ještě pod nějakým 'podmenu' ?
    23.7.2005 14:40 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNOME je intuitivní
    Myslíš kliknout pravým na tlačítko nabídka (bývá v levém horním rohu okna, pokud si to nepřenastavíš jinak), pokročilé a podržet nad ostatními? To, že jsi to nemohl zrovna ty najít není chyba KDE :-).
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    23.7.2005 14:44 ---- | skóre: 23 | blog: -
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNOME je intuitivní
    To je tak pokročilá funkce, že to musí být schované ? :-)
    23.7.2005 15:19 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNOME je intuitivní
    Podle mínění vývojářů evidentně ano. Ostatně zrovna tahle nabídka je (na poměry v KDE) imho docela přehledná. Mě spíš rozčilují ty věčné panely nástrojů, které jsou k ničemu, jenom zabírají místo.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    23.7.2005 15:28 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNOME je intuitivní
    To je tak pokročilá funkce, že to musí být schované ? :-)
    muzes si to pridat jako tlacitko do listy okna (dekorace oken tusim) a mas to tam. v nekterych tematech je to dokonce defaultne myslim.

    Ale zrovna v tehle lehce konfigurovatelnych vecech bych rozdily nehledal. Ta editace menu v Gnome (resp. jeji absence) mi vadi vic.

    Ted si nainstaluji novy program a spoustim ho pres terminal (jeste ze funguje i "zkratka z KDE" Alt+F2 pro Run application), nebo si ho nacpu do panelu, coz na rozdil od menu jde ... :)
    23.7.2005 16:34 ---- | skóre: 23 | blog: -
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNOME je intuitivní
    Slyšel jsi někdy o programu smeg ?

    Odkdky je ALT+F2 doménou KDE ?

    24.7.2005 14:48 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNOME je intuitivní
    Slyšel jsi někdy o programu smeg ?
    Neslysel, diky, podivam se (doufam jen, ze to porty FreeBSD vidi podobne optimisticky jako Ubuntu :)
    Odkdky je ALT+F2 doménou KDE ?

    Rika nekdo neco takoveho?
    23.7.2005 15:32 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNOME je intuitivní
    se mi KDE zdá velmi přecpané volbami — než něco najdu tak se utopím...Intuitivnost nadevše.
    No prave ze ne. Vsude kam se podivas, mas nejakou volbu, takze si intuitivne vyberes neco, co ti vyhovuje. V Gnome je jich naopak malo, takze porad hledam a hledam... a nakonec to mam jit psat rucne.

    Nakonec proc ne, ale na co ta zvlastni kombinace GUI a rucnich konfiguraku?
    30.8.2006 10:42 repli
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNOME je intuitivní
    presne tak, kvuli nastaaveni ikonky disketoky na plose jsem musel do gconf a mále bych to tam ani nenašel... krom toho na gnome se mi nelibí akorát zarovnávání ikon a zpracování jejich názvu (roztahují se treba na 4 nasobnou delku ikony...)
    30.7.2005 13:38 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše Re: GNOME je intuitivní
    tak zrovna tohle dali do metacity az ted nekdy v poslednich verzich :)
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    23.7.2005 14:21 Dušan Hokův | skóre: 43 | blog: Fedora a další...
    Rozbalit Rozbalit vše KDE
    KDE 2.x byl ve sve dobe skvely skok, konecne zacalo funkcnosti dohanet windows. A KDE 3.x windows dokonce predehnalo, ale ne svou funkcnosti, zatim jen svou preplacanocti... Proto jsem z KDE 2.x nepresel na KDE 3.x ale na gnome 2.x :-)
    23.7.2005 14:45 #Tom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KDE
    KDE 2.0 mi přišlo hodně nedotažené a zbytečně velké ve srovnání s jedničkou. KDE 3 se svojí přeplácaností aspoň nabízí hodně funkcí a kvalitních nástrojů.
    23.7.2005 14:51 0
    Rozbalit Rozbalit vše Benefit z gnome.
    Ja tedy musim rict, ze me se gnome vyhovuje a libi se me. Dokazal jsem si ho nstavit tak aby vyhovovalo me a nenutilo me nejake stupidni nastaveni nekoho. Ovzlast me potesilo, ze v nem muzu vyuzit nastaveni fvwm, takze zadne stupidni lišty s minimalizovanyma oknama a vubec zadna stupidni spodni lista. Klavesove zkratky tak jak potrebuju, proste parada.

    Kdyz obcas priju k nekomu, kdo ma KDE tak nevim vubec jak mam klikat, vsechno je absolutne neintuitivni. Od chovani oken az po ikony a jejich zarazeni. Prace s KDE je pro me strasne tezkopadna a nedokazdu si predstavit, ze bych v nem dokonce i neco udelal.

    Dost dobre nechapu namitky s rychlosti. Me prijde, ze obe jsou stejne rychle. Ze by slo o rychlost startovani? A je to vubec podstane? Jak casto startujete treba webbrowser? 1x denne? 1x tydne?

    Docela me mrzi, se spusta lidi vidi v KDE jen nahrazku Win a neni se schopna odprostit od zauzivanych zvyku, ktere je zdrzuji od prace a brani jim v rozvoji. A neplati to bohuzel jen o pouzivanem software...
    23.7.2005 15:19 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Benefit z gnome.
    Dokazal jsem si ho nstavit tak aby vyhovovalo me a nenutilo me nejake stupidni nastaveni nekoho. Ovzlast me potesilo, ze v nem muzu vyuzit nastaveni fvwm, takze zadne stupidni lišty s minimalizovanyma oknama a vubec zadna stupidni spodni lista. Klavesove zkratky tak jak potrebuju, proste parada.

    Kdyz obcas priju k nekomu, kdo ma KDE tak nevim vubec jak mam klikat, vsechno je absolutne neintuitivni. Od chovani oken az po ikony a jejich zarazeni. Prace s KDE je pro me strasne tezkopadna a nedokazdu si predstavit, ze bych v nem dokonce i neco udelal.
    Nevylucuji se tyhle dva prispevky? Kdyz si neco nastavis k obrazu svemu (navic tak, ze se to vychozimu Gnome vubec nepodoba), tak je asi nejak vedle srovnavat to s nejakou (pravdepodobne) vychozi podobou KDE, ne? :)

    Chovani oken, listy atd. se da nastavit asi vsude. Nepochybuju, ze po tydnech hrani si muzu i Gnome nejak poskladat. Mluvim ovsem o tom, co vidim a zazivam jako clovek, ktery prijde ke Gnome zlakan recmi o "desktopu pro normalni lidi".
    Dost dobre nechapu namitky s rychlosti. Me prijde, ze obe jsou stejne rychle. Ze by slo o rychlost startovani? A je to vubec podstane?
    O rychlost startovani mne opravdu nejde. Proste nejak reaguje pod mysi zpomalene ve srovnani s tim, na co jsem zvykly v KDE (ale to muze byt taky vyladitelny, navic je to jiny OS, takze o rychlost mi fakt nejde). Tezkopadnosti myslim spis celkovy (subjektivni) dojem...
    Docela me mrzi, se spusta lidi vidi v KDE jen nahrazku Win a neni se schopna odprostit od zauzivanych zvyku, ktere je zdrzuji od prace a brani jim v rozvoji. A neplati to bohuzel jen o pouzivanem software...
    Myslim, ze KDE rozhodne neni neco jako MS Windows, a opravdu nevim, kde se tyhle primery berou. Kdyz si tak ctu v knizce Ucime se RedHat Linux (vyslo cesky 2000):

    Někteří uživatelé Linuxu, kteří jsou zvyklí na vzhled a chování Microsoft Windows 9x, používají správce oken FVWM k vytvoření uživatelského rozhraní, které napodobuje to z Microsoft Windows jak vzhledem, tak i chováním...

    Chacha... No nic, doba davno minula... :) Ted je (asi kvuli nekterym barevnym tematum? ci kvuli sve popularnosti?) "modni" srovnavat s Windows prave KDE, ackoliv bych rad slysel nejake logicke argumenty, proc by to tak melo byt. Od te doby, co jsem si navyknul na KDE, je pro me obcasna prace ve Windows docela utrpeni...

    Naopak musim rict, ze jsem mel podobny pocit tezkopadnosti jako z Windows XP prave z Gnome (mozna je to tim, ze jsem nevedel kudy kam a ze mi tam podobne jako ve Windows nefungovaly navykle postupy z KDE).

    Nicmene Gnome jeste nezatracuji, jen se podivuji nad absenci zakladnich funkci (napr. nekdy pristi tyden asi budu premyslet, jak tedy nastavit vlastni menu aplikaci...).
    23.7.2005 19:32 Pmx
    Rozbalit Rozbalit vše Mě se líbí
    Mě se Gnome zase líbí :) A taky se mi mnohem více líbí Gtk než Qt - záleží mi prostě na vzhledu. Akorát to editování menu - naštěstí jsem to zatím příliš nepotřeboval; sice ostuda, to ano, ale když to bude v další verzi...

    Ke flamewaru o nejlepší WM/DE asi tolik: pokud je možnost volby - co řešit?

    Jak se proboha nastaví, aby se mi neotvírala pořád nová a nová okna? V gconf-editoru zaškrtnout apps/nautilus/preferences/always_use_browser :)

    Až vyjde nové KDE - že bych si založil blog (heh) a napsal příspěvek na téma "tak jsem si nainstaloval to nové KDE, které je prý ještě lepší", aby byla zase nějaká sranda? (sorry, formulaci "to nové Gnome" prostě nepřekousnu;))
    23.7.2005 20:35 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mě se líbí
    Mě se zase Gnome nelíbí a pokud bych se rozhodl emigrovat, bylo by to k xfce, které mě zaujalo více :-).

    Ale větu - pokud je možnost volby - co řešit - tesat do kamene!
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    24.7.2005 04:31 Ivanhoej | skóre: 26 | blog: ss2_Debian | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mě se líbí
    Ale tato volba je dostupna aj v menu:

    Desktop -> Predvolby -> Spravca suborov -> Chovanie -> Always open in browser windows

    a zmensenie ikon ide v zalozke "Pohlady -> Standartne nastavenie ikon" a tu nastavit % velkosti ake nam vyhovuje.
    *** Jabber (XMPP): fogo@jabber.cz ***

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.