abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    31.5. 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    31.5. 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    31.5. 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    29.5. 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    Heron avatar 3.9.2005 13:53 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Hmm

    Nevím, jak dalece se to dá srovnávat, ale pokusím se o paralelu: jsem gay a nikdy jsem s tím neměl problémy. Dokonce i lidi, co měli plnou hubu nadávek mě nezavrhli, když se to o mě dovědeli. Proč? No jednoduše jsem byl pro ně důležitější, než nějaký předsudek. Protože umím to, co oni ne a jednoduše mě potřebují, takže jde orientace stranou.

    A teď zpátky k rasismu. Mám pocit, že některé skupiny si za svoji pověst můžou sami. Vite, ono je docela rozdíl sledovat, jak se u nás dokázali vypracovat vietnamci, čínani a třeba ukrajinci, kteří dřou na nebezpečných stavbách za špatný a horší plat a na druhé straně třeba romy, kteří si zajdou pro podporu a řvou jak jsou strašně diskriminovaní. Prostě a jednoduše, pokud by se skutečně snažili, tak by na tom tak spatně být nemohli. Nejsem si jist, jestli tohle platí i v USA, nidky jsem tam nebyl, ale příčina může být podobná. Stejně tak jako já můžu celej život nadávat na to, jak moji menšinu ostatní nesnáší a nebo sám aktivně bojovat za svá práva...

    3.9.2005 14:45 pavel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hmm
    Ukrajici a vietnamci vs cikani:

    Myslim ze se pletes, pokud tvrdis, ze se prvni dve skupiny vypracovaly k nejakemu spolecenskemu uznani. Vietnamci jsou porad pro vetsinu lidi "rakosnici" a ukrajinci potencionalni zlodeji a nasilnici. Jinymi slovy, zadna jejich "snaha" rasismus vuci nim neoslabila.

    Jina vec je zivotni uroven mensin. Ukrajince vynecham, ty jsou na tom spatne, protoze je obvykle zdimaj jejich vlastni krajani. Tak ci onak u nas funguji jako levna pracovni sila, podobne jako nasinec dal na zapade. Spolecnost je bere s mensima predsudkama, protoze slovany od sebe nerozeznas, dokud nepromluvi.

    Vietnamci obvykle "podnikaji". Dokud se danove podvody pocitaji jako kriminalni cin, mam pocit ze procento krminalniku mezi stankari je vyrazne vyssi nez u romske populace. Mozna to lze rict obecne o vsech drobnych zivnostnicich, je "uplne normalni" odepisovat do nakladu veci pro osobni spotrebu. Kdybych mel zivnostnak, tak to nejspis taky tak delam.

    Romove jednoduse nemaji sanci byt na tom vyrazne lepe. Mohou delat jen nekvalifikovane a hlavne neviditelne prace, lepsi mista nedostanou. Rekneme si uprimne, minimalne polovinu trhu prace tvori mista, kde se dokazes zapracovat od "nuly" behem par mesicu. Ale na takova mista cikana nikdo neprijme, protoze by odrazoval zakazniky. A navic je porad jeste spousta bilejch , co ji take vezmou.

    New Orleans

    Nevim nic o narodnostnim slozeni obyvatel New Orleans, nicmene uz jsem si take vsiml, ze zabery tv ukazuji davy cernochu v ulicich, kteri cekaji "bez pomoci" (tezko posoudit) a pak vrtulniky, kteri vyzdvihavaji belochy uveznene na strechach domu. Nahoda?

    Nejvic mne dostalo, ze udajne USA odmitli pomoc Ruska a od ostatnich ji prijimaji pouze "ze slusnosti", ale soucasne ji nedokazali jiz nekolik dni sami vlastnimi prostredky zajistit.

    add homosexualita

    Podle me si moc fandis. Vubec neberes v potaz, ze ti tahle orientace nijak nebranila ve vzdelani, zatimco cikani alespon za komunismu sli rovnou do zvlastni skoly.

    Potom neberes v potaz tu obrovskou medialni kampan ve prospech homosexualu. Temer kazdy serial ci film ma kladnou postavu gaye nebo lesbicku, nebo alespon sympataci v nem projevuji vuci nim toleranci. Myslim ze jedna telenovela o cikankach se s tim neda srovnavat.
    Heron avatar 3.9.2005 15:06 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hmm
    Mohou delat jen nekvalifikovane a hlavne neviditelne prace... ...Ale na takova mista cikana nikdo neprijme, protoze by odrazoval zakazniky.

    V malém obchůdku u nás na sídlišti prodává jedna cikánka a nemám pocit, ze by odrazovala zákazniky.

    Vietnamci obvykle "podnikaji". Dokud se danove podvody pocitaji jako kriminalni cin...

    Vietnamci se sem pristehovali, tvrde (opravdu) makali, davali lidem levne obleceni. To ze se to tedka zvrhava v mafii je spis problem naseho statu, ne jejich (taktez jejich danove podvody). Vietnamske deti chodi s ceskými do škol a problém není. Ukrajinci jsou prostě normální levná síla z východu a taky v podstatě bez problémů.

    Podle me si moc fandis.

    Myslíš? ;-)

    Vubec neberes v potaz, ze ti tahle orientace nijak nebranila ve vzdelani, zatimco cikani alespon za komunismu sli rovnou do zvlastni skoly.

    To je sice pravda, ale ještě před asi dvaceti leti byl jakýkoliv homosexuální projev trestný. Cikání tehdy dostávali apoň tučné dávky.

    Potom neberes v potaz tu obrovskou medialni kampan ve prospech homosexualu.

    A kdo myslíš, že za tím stojí? Asi by se v česku těžko hledala jiná skupina, která hledá pro svoji věc podporu, pořádá (osvětové) akce, atd.

    3.9.2005 19:30 Semo | skóre: 45 | blog: Semo
    Rozbalit Rozbalit vše za komancov
    zatimco cikani alespon za komunismu sli rovnou do zvlastni skoly.

    V 85 som isiel na zakladnu skolu a na celom prvom stupni nas bolo v triede 31, z toho 6 ciganov. S jednym som aj sedel nejaky cas v lavici. Nemam pocit, ze automaticky isli do osobitnej skoly, aj ked uznavam, ze asi mali podstatne vaciu sancu sa tam dostat.
    If you hold a Unix shell up to your ear, you can you hear the C.
    3.9.2005 19:34 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hmm
    zatimco cikani alespon za komunismu sli rovnou do zvlastni skoly
    S tím bych si dovolil nesouhlasit. Alespoň v mém okolí šli do zvláštní školy jen Ti kteří nestíhali učení a nebyli to jen cikáni. Naopak mám kámoše (spolužák) který neměl nikdy problémy s učením, dnes úspěšně podniká a přitom cikána na vzhledu nezapře. U nás není problém se vzhledem menšin ale s jejich většinovým chováním.
    5.9.2005 00:51 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hmm
    Ad živnostníci: spočítej si, kolik z výplaty sežere stát (včetně skrytých daní!) a možná pochopíš. ;-)
    3.9.2005 19:42 mrzout | skóre: 11 | blog: mrzutej
    Rozbalit Rozbalit vše dvoji metr
    add rasismus v souvislosti s New Orleans: http://blisty.cz/2005/9/1/art24760.html
    Hlasuj pro zavedení OpenID na Abclinuxu!
    3.9.2005 20:24 --.----...--.-. | skóre: 6 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: dvoji metr
    Hmm... az na to, ze to bolo napisane v inych novinach, inym clovekom, ktory ma iny styl pisania. Chaby pokus.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.