abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 127.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 127 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:11 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 9.5 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:44 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi dnes vstoupila na Londýnskou burzu jako Raspberry Pi Holdings plc (investor).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:22 | IT novinky

    Do 17. června do 19:00 běží na Steamu přehlídka nadcházejících her Festival Steam Next | červen 2024 doplněná demoverzemi, přenosy a dalšími aktivitami. Demoverze lze hrát zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:33 | IT novinky

    Apple na své vývojářské konferenci WWDC24 (Worldwide Developers Conference, keynote) představil řadu novinek: svou umělou inteligenci pojmenovanou jednoduše Apple Intelligence, iOS 18, visionOS 2, macOS Sequoia, iPadOS 18, watchOS 11, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 21:44 | Nová verze

    Vyšla nová verze XMPP (Jabber) klienta Gajim, která přidává podporu reakcí pomocí emoji (XEP-0444: Message Reactions) a citace zpráv (XEP-0461: Message Replies). Přehled dalších vylepšení je k dispozici na oficiálních stránkách.

    sonicpp | Komentářů: 1
    včera 15:00 | Nová verze

    Po po téměř roce vývoje od vydání verze 5.38 byla vydána nová stabilní verze 5.40 programovacího jazyka Perl (Wikipedie). Do vývoje se zapojilo 75 vývojářů. Změněno bylo přibližně 160 tisíc řádků v 1 500 souborech. Přehled novinek a změn v podrobném seznamu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 12:00 | Zajímavý článek

    Uroš Popović popisuje, jak si nastavit Linux na desce jako Raspberry Pi Zero, aby je šlo používat jako USB „flešku“.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 1
    včera 08:44 | Zajímavý software

    Andreas Kling oznámil, že jelikož už se nevěnuje nezávislému operačnímu systému SerenityOS, ale výhradně jeho webovému prohlížeči Ladybird, přičemž vyvíjí primárně na Linuxu, SerenityOS opustí a Ladybird bude nově samostatný projekt (nový web, repozitář na GitHubu).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    včera 02:22 | Nová verze

    Po dvou měsících vývoje byla vydána nová verze 0.13.0 programovacího jazyka Zig (GitHub, Wikipedie). Přispělo 73 vývojářů. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Na úřadech práce

    2.12.2011 09:47 | Přečteno: 5597× | Jen tak na okraj | poslední úprava: 2.12.2011 09:52

    Před několika dny se objevil na internetu článek, v němž současným ministr práce a sociálních věcí prezentuje svou představu řešení problému nezaměstnaných. A tak mě tak napadlo, že bych mohl zmapovat své styky s úřadem práce - pro poučení těm, které to čeká.

    1991-1991

    Poprvé jsem s touto institucí přišel do styku poté, co mě počátkem června 1991 po dvouměsíčním "žalářování" ve špitále vykopli z vojny na "trvalou dovolenou" s výsluhou 60 Kč.

    Nijak jsem nelenil a ihned se šel ohlásit na úřad práce. Podporu v nezaměstnanosti mi sice přiznali, ovšem peníze za červen mi vyplatili až v srpnu, protože se tenkrát podpora vyplácela vždy až následující měsíc. Nebýt máti, která mě do té doby živila, tak bych pravděpodobně do té doby pošel hlady.

    Bylo to také poprvé (a dlužno říct i naposled) co mi skutečně úřad práce pomohl najít práci - omylem. Dávali mi "doporučenky" na nejrůznější uhozená pracovní místa, a mimo jiné jsem dostal i doporučenku na flek vychovatele v pasťáku. Nejspíš usoudili, že nedodělaný pajdák je ideální průprava. Bylo mi sice divné, že na "místě určení" nebyly v oknech žádné mříže, ba dokonce že i chovanci vypadají celkem normálně. Ale neřešil jsem to.

    Při pohovoru se ukázalo, že ředitel - s nímž jsem rozmluvu vedl - je bývalým žákem jednoho mého staršího kamaráda. A to mi v podstatě umetlo cestu. Na závěr naší debaty mi oznámil, že se rozhodnul mě upřednostnit před asi devíti dalšími zájemci. Teprve v tomto okamžiku jsem vytáhnul tu doporučenku a ukázalo se, že se slečna na ÚP o řádek sekla a dala mi omylem telefonní číslo patřící k jiné položce.

    A tak jsem se od října stal vychovatelem na normálním učňovském internátě. Dostal jsem na starost prváky a čtvrťáky. Dodnes na ně rád vzpomínám.

    Flek na intru byl prima. Prachy sice nebyly nijak velké, ale byl jsem skromný a na tu dobu mi to docela stačilo. Začínal jsem s dvanácti stovkama a končil jsem s 2,5 tisícem, což bylo velmi slušné neboť jsem měl k dispozici veškeré možné požitky. Bohužel smlouva byla pouze na rok, a ředitel který mě přijímal po půl roce odešel. Vychovatel, co pak na tomto postu zaskakoval žárlil na mé dobré vztahy s učni a tak nebyla vyhlídka na to, že bych tam zůstal.

    1992-1993

    Smlouva mi skončila na konci června 1992, ale jelikož jsem si předtím musel vybrat veškerou dovolenou, tak jsem měl defakto prázdniny již od počátku května. V létě jsem si zatábořil s dětma co jsem tehdy vedl. A na konci září, když se začaly úspory tenčit jsem opět napochodoval na ÚP.

    Tentokrát už jsem ovšem takové štěstí neměl. Opět jsem chodil všude možně. Jenže představy potencionálních zaměstnavatelů byly buď mimo realitu a nebo šlo o fiktivní místa, které už ve skutečnosti byly pro někoho připravené. Ale mi to ani moc nevadilo. Byla zima. Jezdil jsem s dětma na hory a navíc, se zhruba od prosince začala rýsovat možnost, že bych nastoupil na flek, o kterém původně uvažoval druhý manžel mojí máti. Coby vysloužilec byl již předčasném důchodu, do práce se tudíž nijak nehrnul a bral to naopak jako příležitost jak mi pomoci. Takže podpora v nezaměstnanosti mi tenkrát pomohla především překlenout ono hluché období od října do února.

    Následovala doba hektických změn, bouřlivé privatizace a tunelování firem. I firmu v níž jsem pracoval jako referent obrany ;-) se její vedení pokusilo "zprivatizovat" pro sebe. Mě to až tak moc netankovalo, protože peníze na můj plat šly odjinud, ale jenom hlupák by neviděl jak záměrně snižovali účetní hodnotu firmy, aby na ni dosáhli.

    Jenže se panáčci přepočítali. Poněkud jim nedošlo, že laciné akcie může skoupit také někdo jiný. A tak za relaitivně směšný peníz získal firmu SPECIALTRANSPORT Ostrava a.s., s lukrativními pozemky a unikátními transportními vozy nový majitel - p. Nosretti.

    S vedením firmy měl svůj nevyřízený účet. Povýšeně ho totiž odmítli, když měl nějaký čas předtím zájem o dopravní služby při dopravě zboží. Takže začal řediteli a jeho kumpánům šlapat na paty.

    Ředitel se pochopitelně pokoušel přehrát svůj problém na podřízené, a vyčíhnul si na to mne. Zažil jsem tak velice nepříjemný pocit, když jsem po návratu z dovolené našel veškeré věci ze své kanceláře - do které nikdo neměl mít přístup - naházené v papírových pytlích na chodbě. A pochopitelně i některé věci ukradeny. A ke všemu ještě - srážka ze mzdy za údajně nesplněný úkol. Jediný ovšem, kdo měl právo mě tehdy úkolovat a měl mít přístup do mé kanceláře - byl můj přímý nadřízený orgán CO, který tenkrát ještě fugoval v rámci ČSAD a.s. Takže jsem dal panu řediteli Šustalovi z jedné ruky oficiální stížnost a z druhé svou okamžitou výpověď.

    1995-1996

    Bylo to těsně před vánoci 1995 ale na pracovním úřadě jsem se tehdy asi moc neohřál, protože si ani nejsem jist, zda-li jsem se tam tehdy vůbec registroval (musel bych zabrousit do lejster). Pracoval jsem tehdy ještě s armádou jiných nešťastníků pro jednu IT firmu, která tenkrát prováděla digitalizaci sbírky zákonů.

    Byl to fakt záhul. Je-li jsme non-stop po trojicích, ve dne v noci. Večer už to byla kolikrát taková hrabačka, že jsme pak vyráběli "skeňáky". Seznámil jsem se tam však se dvěma fajn kluky - pánové Slivečka, Pitoňák - stále na vás vzpomínám! ;-)

    Opět mi píchnul druhý manžel mé máti, kterému zase kamarádi přihráli nějaký ten štěk - požární dozor na koksovně. Z mého pohledu královsky placený, neboť coby referent CO jsem pobíral tehdy směšných 4500,- zatímco jako "lopaťák" na koksovně jsem měl dostat 6000,-. Ta práce s počítačem mě bavila a jen nerad jsem se loučil se svými parťáky a tak jsem se chvíli pokoušel to táhnout souběžně. Ovšem 4 hodiny spánku je fakt málo, a když klimbe osoba co má hlídat aby nedošlo k požáru tak to není optimální stav. Kromě toho jsem nehledal nic trvalejšího, protože jsem začal opět uvažovat o studiu.

    2002-2003

    Prozatím naposledy jsem se dostal do kontaktu s úřadem práce před necelými deseti lety. Díky slavné podpoře IT ze strany naší vlády jsem to mohl rovnou se svou tehdejší živností zabalit. Ono se totiž konkuruje dost špatně firmám, kterým polovinu hodinové částky za IT školení zaplatí místo klienta stát.

    Taky mě nebavilo páčit z firem, kterým jsem odvedl práci, peníze víc jak půl roku. Před rokem 1999 by to nebyl problém, jenže mezitím si vymysleli povinnost placení sociálního a zdravotního pojištění. Takže dluhy narůstají bez ohledu na příjem. Druhotná platební neschopnost je pěkná svině, takže jsem to tedy raději rychle zabalil.

    Tentokrát jsem si to období nezaměstnanosti vskutku užil se vším všudy. Nicméně se tím jenom potvrdila platnost mých závěrů

    Tak a teď nám pan Drábek vymyslel úplně dokonalou věc. Z absolventů VŠ, kteří většinou v životě nemákli na práci, udělá buzeranty a fízly, co budou honit do veřejně prospěšných prací lidi, co sice mají odmakaných x let, ale mnohdy taky tu smůlu že byli propuštěni. Ne proto že by nepracovali dobře, ale prostě proto, že jejich zaměstnavatel "optimalizoval" stavy.

           

    Hodnocení: 85 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    2.12.2011 10:13 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Jo jo, zname. Lepsi polovicka shani od zacatku roku roku praci, jako cerstva absolventka VOS se moc nechyta. Od ledna nastupuje aspon na ourad, hledani pokracuje. Na ten ourad nastupuje za dvanactku hrubyho, to aby bylo jasno, jak to je s tema linejma preplacenejma urednicema.
    12.1.2012 23:20 Franta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ahoj, pokud máte práci, bylo by dobré, kdybyste něco z toho Vašeho Kocourkova prokecli i na www.zasedoprace.cz - nové fórum obecně pro výměnu zkušeností u všech možných zaměstnavatelů (abyste příště nelezli tam, kde toho později můžete litovat :) To zajímá totiž všechny lidi - a kdo má vědět, jak to vypadá zrovna u vás? :) http://www.zasedoprace.cz
    pavlix avatar 2.12.2011 10:19 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Jo... hledat práci přes úřad práce nebude úplně to pravé. Ale jinak díky za tu větu, že nějaká ta práce se dá najít vždycky, narážím čas od času na lidi, kteří tvrdí, že práce není, nebo že ji nemůžou sehnat, místo aby narovinu řekli, že to, co sehnat můžou se jim nelíbí.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    2.12.2011 10:36 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ano prace je plnej katalog nabidek. Z pulky vubec neprijde odpoved. Ze dvou tretin toho zbytku se vyklube nejaka variace podomniho prodeje, vetsinou na ZL. Zbyla tretina je k mani. Pak clovek musi splnit pozadavky na praxi (idealni pro absolventy), jazykovou vybavenost (to uz je chyba zadatele), nejake rozumne dopravni dostupnosti atd.

    Takze ano prace je. Jen obcas bejva problem si vydelat na zivobyti.
    kotyz avatar 2.12.2011 12:03 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Mam stejný zkušenosti, odpověď dostanu tak v 1 z 10 případů a to vždycky takovou že vybrali lepšího kandidáta nebo že už ten konkurz skončil. A to i na takový místa jako skladník v supermarketu, no wtf? Bez praxe je to fakt těžký. Na ÚP mi ani nic nedoporučí, prej mam hledat sám. Když sem tam byl před pár lety tak dávali ještě ty doporučenky, teď ani to, místo toho se vyplňuje nějakej dotazník jak se aktivně podílíš na hledání práce a jestli máš něco rozjednanýho. Dokonce se mi pani za přepážkou zeptala jestli mam doma internet a když sem řek že jo, tak mi řekla že mi ani ty nabídky tisknout nebude, ať se doma podívam na ten jejich portál. To už je taková krize že by je jedna vytištěná A4 zabila?
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    Dalibor Smolík avatar 2.12.2011 13:26 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    To už je taková krize že by je jedna vytištěná A4 zabila?
    S tím se setkávám stále častěji. Zvykni si. ;-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    multi avatar 2.12.2011 14:09 multi | skóre: 38 | blog: JaNejsemOdsut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    bych cekal, ze to bude brat kladne, ze zbytecne netisknout neco na co se kouknes jen jednou a pak je to na vyhozeni
    kotyz avatar 2.12.2011 18:34 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Doporučenky nebyly na nic, to si s tim šel přímo na to místo a aspoň ti řekli hned že tě nechtějí a ne čekat měsíc na to že se už neozvou. Ikdyž ono ani tak to nebylo vždycky, to sem na doporučení ÚP šel do jednoho elektra a tam nějakej pohovor, pak sem se dostal do jakýhosi druhýho kola a že se ozvou. Neozvali. Tak sem tam šel za tejden zas a prej že zapoměli a že už to dali někomu jinýmu. No ale furt byla aspoň nějaká odezva, byť chabá. Takhle odpovídat na ty nabídky na netu to je jako hrách na stěnu házet ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    2.12.2011 17:37 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Nemá význam čakať na to, že ÚP nejakú prácu sprostredkuje (o nezmyselných kvalifikačných kurzoch a poradenstve na papieri nehovoriac). Snáď ešte niekedy na burze práce, ktorú poriadajú ÚP- tam sa dala ešte donedávna niekedy nájsť firma, ktorá priamo na tej burze uzatvárala aj zmluvy. Oplatilo sa vycestovať aj na väčšie burzy do väčších miest- poriadajú sa na okresnej alebo aj reg. úrovni( u vás by to malo byť podobne). Potom je tu ešte EURES - tam niekedy sprostredkovali aj prácu v zahraničí, lenže teraz je kríza... Nešlo samozrejme o prácu, o ktorú by sa ľudia priam bili. Inak, najspoľahlivejším spôsobom, ako si zohnať flek sú ,,sociálne siete"- t.j. dohodí známy, rodina, kamarát, ktorí sa dozvedia tam kde pracujú, že je voľné miesto a prípadne rovno sprostredkujú kontakt so zamestnávateľom. Niet nad osobný kontakt. Takže niekedy nie je márne zaklopať na dvere...
    3.12.2011 10:00 Jix0 | skóre: 24 | blog: Not only for humans
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Mam uplne stejny problem. Na pracaku jsem ted tak 7 mesicu. Mam dodelanou skolu ukoncenou maturitou, mam praxi cca 2 roky, mam absolvovany rekvalifikacni kurz s nazvem "Systemovy technik pocitacu"(podle naplne kurzu mi to pripadalo tak jak kdyby z nas chteli za kratkou dobu udelat "superadminy" - aspon ze v teto oblasti mam tak nejak prehled a nebylo mi to uplne cizi.)

    Je to proste na pytel, kdyz se clovek vetsinou setka s odezvou zamestnavatele, kdy na zadost neodpovi (vetsinou) a nebo napisou ze maji jineho vhodneho kandidata.
    If you will not cooperate, you are to be executed! | Starting as a DJ
    pavlix avatar 3.12.2011 11:29 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Jinak, to by vás mohlo všechny zajímat... pokud se vám podaří trefit zajímavý job od pracovní agentury, řekněme i velmi dobře placený, tak...

    Ačkoliv byste si řekli, že si uchazečů o takovou pozici budou vážit, tak dojdete nejen k tomu, že z agentury se vám sami od sebe neozývají, ale když zavoláte, tak zjistíte, že ani agentuře se z té firmy neozvali do domluveného data.

    A to ještě mezitím na pohovoru zjistíte, že ti, kteří s vámi mají dělat pohovor nejsou zase až takoví kingové, jak jste čekali (a to teď nemyslím personální, ale budoucí šéfy či spolupracovníky).

    Takže se to zdaleka netýká jen méně ceněných pozic, ale to samé se vám může stát i u rádobyseriózní firmy u údajně lukrativní pozice.

    Kdyby náhodou tenhle příspěvek četl někdo z dotyčných, kterých se to týká, tak vám vzkazuju, že pokud někdo nedokáže dodržet slovo a ozvat se do určené doby a následně se nedokáže alespoň za tuto chybu přímo či prostřednictvím agentury omluvit, tak je to u mě hovádko, které na svém místě nemá co dělat.

    A děkuji vám, že jste taková hovádka, protože díky vám jsem se radši než platu držel své osobní hrdosti a několik let jsem živnostničil za zlomek toho, co jste mi nabízeli. A dneska jsem spokojený, protože spolupracuju s lidmi a firmami, kde existuje něco jako skutečný vzájemný respekt, který vy nikdy nepoznáte :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 3.12.2011 17:17 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    A o jaké pozice se snažíte?
    4.12.2011 14:01 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Mam stejný zkušenosti, odpověď dostanu tak v 1 z 10 případů a to vždycky takovou že vybrali lepšího kandidáta nebo že už ten konkurz skončil. A to i na takový místa jako skladník v supermarketu, no wtf?
    Do toho můžu vnést trochu světla. Momentálně se jako technická podpora účastním jednoho výběrového řízení z druhé strany, tzn. jako zaměstnanec instituce která nějaké lidi hledá, konkrétně člověka který bude schopen vzít do ruky nářadí a udělat nějaké drobné opravy a údržbu, a současně si poradí s počítačem a dokáže v něm vést evidenci majetku. Oficiální název pozice je "Správce budov". Vedle toho hledáme dvě uklízečky (nebo uklízeče) - normální ženský co setřou podlahu, vyprázdní odpadkové koše, umyjí okna atd.

    Týden po zveřejnění inzerátu na stránkách ÚP (nikam jinam jsme to nedáváli) jsme dostali cca 130 nabídek na správce, a 250 na uklízečky (jo, doba je zlá). Tuhle záplavu mailů a klasické papírové pošty musí zpracovat jedna uštvaná sekretářka, která má vedle toho spoustu další práce. Je dost pravděpodobné, že jí někdo někde vypadne, nebo že prostě na některé nabídky neodpoví, protože na to nebude čas. A stejně jako ty se bude brzy spousta lidí divit, že i na taková místa "vybrali lepšího kandidáta". Chápu že to vypadá divně, ale v dnešní době a za těchto podmínek je to spíše loterie než výběrové řízení, kde několik šťastných prostě vytáhneme z hromady, protože podle čeho chceš vybírat uklízečku (nebo toho skladníka)?

    (Mimochodem, ve spojitosti s tím co jsem teď napsal, jeden technický dotaz. Ví někdo o nějakém programu, který by dokázal hromadně tisknout maily včetně příloh? Nic takového jsem nenašel. Nakonec jsem si uplácal v Pythonu skript, který je tahá přímo ze složky IMAP serveru, a vytiskne tělo mailu spolu s přiloženými doc, rtf nebo pdf. Těch pár výjimek v odt a docx jsem dodělal ručně. Existuje něco co by takovou práci dělalo na nějaké vyšší úrovni?)
    5.12.2011 11:55 XXX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Týden po zveřejnění inzerátu na stránkách ÚP (nikam jinam jsme to nedáváli) jsme dostali cca 130 nabídek na správce, a 250 na uklízečky (jo, doba je zlá).

    Tak to jsem netusil, ze je to az tak spatne. V jakem je to regionu? V tomto kontextu se mi zda az tragikomicka situace v nasi (IT) firme, kde se na posledni porade mluvilo o existencni krizi, protoze nejsou lidi (coz je dano jednak ne zrovna skvelymi platy a druhak ne uplne malymi naroky).
    5.12.2011 14:25 Raduz | skóre: 5
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    V jakem je to regionu?
    Olomouc.
    5.12.2011 15:14 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ona taky není práce jako práce. Na skladníka, údržbáře či uklízečku si troufne kde kdo.

    Když jsem se účastnil v dubnu r.2003 výběrovky na místo "webmastera a správce serveru MS Windows", tak nás tam byla celá tlupa. Když jsem končil a byla vypsána výběrovka na můj flek, tak se krom mého kámoše nepřihlásil nikdo další. Formálně by se v takovém případě měla výběrovka zrušit a vypsat znovu. Jelikož však můj odchod byl jistý, tak se to pak muselo nějak vykombinovat. Už nevím jestli se pak nakonec nějaký formální protikandidát našel, nebo ne. A důvod proč nebyl zájem? Protože místo původního serveru jich bylo ke správě již několik, navíc virtualizovaných. Kandidát musel umět programovat a administrovat jak Linux, tak MS Windows. To vše za vcelku banální plat. To že místo mne nastoupil můj kamarád mělo pro úřad několik neocenitelných výhod - věděl ode mne co ho čeká a navíc jej všichni mí kolegové znali již z dřívější spolupráce.
    2.12.2011 10:33 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    To, že by ten, kdo chce dávky, měl mít povinnost pracovat, se mi v principu líbí, ale proč by vysokoškoláci nemohli zametat, fakt nechápu. To je akorát kastování společnosti...
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    Dalibor Smolík avatar 2.12.2011 10:36 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ajťáci by mohli pracovat pro BSA a šmírovat, zda nemá někdo kradený software. Taky job :-))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.12.2011 11:27 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Já myslel, že má jít o veřejně prospěšné práce.
    Dalibor Smolík avatar 2.12.2011 11:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Bedňa avatar 2.12.2011 13:03 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    :-D :-D
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    2.12.2011 11:47 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    To, že by ten, kdo chce dávky, měl mít povinnost pracovat, se mi v principu líbí
    Prestoze jde "v principu" o fakticke snizeni minimalni mzdy a odstraneni dalsich zamestnaneckych vyhod? Kdo s cim zachazi..
    2.12.2011 11:59 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    A vo to jde... Vo tohle, doporučuji několik vyjádření, také Kalouska. Možná jsem paranoik, ale já čuchám,., jak stát se má zbavit záavzaků. Za potlesku idologcky zdatné lůzy. Bajdvej. on stát. je principialně na a pro občaný :-)
    2.12.2011 12:09 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Bajdvej.
    Priznam se, ze mi chvili trvalo pochopit CTBCHR:-)
    2.12.2011 12:53 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Dávat někomu peníze bez práce, to je docela blbej závazek, ne? Kdo by se toho nechtěl zbavit...
    2.12.2011 14:08 kily
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    a vybirat od lidi socialni pojisteni je tedy na co? To si pak musi stat rozmyslet jestli se mu vyplati preplacet cikany na socialce,nebo podrzet v nouzi lidi co platili do te doby dane i nekolik desitek let.
    2.12.2011 14:11 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    To bylo myšleno především ironicky....
    2.12.2011 14:13 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Kdysi (před r. 1938) to fungovalo jinak. Státní podpora v nezaměstnanosti nebyla žádná - a taky to tak podle toho vypadalo. Doporučuji přečíst knihy autorů: Tilschová, Martínek, Filgas, a další. Pro lepší seznámení s reáliemi pro změnu zase nějaké obrazové publikace které se neorientují pouze na krásy naší vlasti.

    Proto taky vznikly odbory - kdo byl organizován v odborech platil příspěvek, a pak dostával - v případě nezaměstnanosti - zase nějaký ten finanční příspěvek.

    V případě pracovních úrazů dostali pozůstali v lepším případě nějaké odškodné, pokud to byla vina prokazatelně na straně zaměstnavatele. V opačném případě dostali prd.

    Tady jsou ty pravé kořeny radikalizace v naší společnosti po r.1945 a příčina která umetla komunistům cestu k moci. Žádné intriky kominterny, jak se pokouší někdo tvrdit.

    Taky proto dokud žili pamětníci onech časů, byli komanči v sedle. Jenže lidi pálí dobré bydlo a rychle zapomínají. Obzvláště pak na to, co nezažili na vlastní kůži ani oni, ani jejich rodiče.

    Jest nám tedy souzeno projít si tímto obdobím nekontrolované vlády kapitálu znovu. Bohužel každé takové vyhrocení otevírá vrátka bezbřehé lůze, která cítí svou příležitost.

    2.12.2011 14:19 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    ...
    2.12.2011 14:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Já to však ironicky nemyslím. Osobně bych raději odváděl prachy do kasy profesní organizace, která by mne byla schopna zaštítit v případě nouze, než do vládní černé díry z níž si prachy rozdávají do svých kapes šmejdi, které jsem nevolil.

    Taky tenkrát třeli největší bídu lidé profesně neorganizovaní. Tady když jsem přišel před čtyřmi lety s návrhem profesní komory IT administrátorů jsem byl považován div ne za vola. Viz diskuze k blogpostu - Profesní komora IT administrátorů...
    2.12.2011 14:31 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    OK, tohle má svojí logiku.
    2.12.2011 14:35 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Osobně bych si raději pro případ nouze spořil sám než odváděl prachy do černé díry profesní organizace, z níž si prachy rozdávají do svých kapes šmejdi, které jsem nevolil.
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    2.12.2011 14:49 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Výše tvého platu, stejně jako tvé zaměstnání je pouhým rozmarem tvého zaměstnavatele. Nikdy nevíš kdy se pro něj staneš postradatelným.
    2.12.2011 15:02 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Chtělo se mi dodat: "Cucáku.." ;-)
    2.12.2011 15:23 XXX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    A jak to souvisi s Mrkvovym prispevkem. IMHO ma pravdu.
    belisarivs avatar 2.12.2011 15:28 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Tohle je zase blabol.

    Plat je soucasti domluvy mezi dvema subjekty.

    Praci, za kterou mu nezaplati, proste neodvede a odvede ji u toho, kdo zaplatit bude ochoten. Na tom nevidim nic spatneho.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Dalibor Smolík avatar 2.12.2011 14:40 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Tady jsou ty pravé kořeny radikalizace v naší společnosti po r.1945 a příčina která umetla komunistům cestu k moci. Žádné intriky kominterny, jak se pokouší někdo tvrdit.
    Tyhle kořeny fungovaly všude, nejen u nás. I ve Francii, Itálii, Británii. Ale komunismus byl jen tam, kde dostal Stalin volné pole působnosti na základě Jaltské konference. Takže Aleši, chce to trochu promrskat historii :-)))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.12.2011 14:47 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    která umetla komunistům
    Nikoliv "dostala" je k moci. Takhle to aspon chapu ja.
    Dalibor Smolík avatar 2.12.2011 15:12 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Lidé byli komunistům po válce nakloněni a to mělo víc příčin. Ta ekonomická byla společná všem v Evropě, ale u nás ještě fungoval mnichovský syndrom. Zatímco jinde (např. v Polsku, Maďarsku, Rumunsku) museli komunisté nastoupit silou pomocí Sovětského svazu, u nás to potřeba nebylo. No a pak už to šlo všude jako přes kopírák ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    belisarivs avatar 2.12.2011 15:31 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Jenom bych podotknul, ze u nas komunisti demokraticke volby nikdy nevyhrali.

    A prevrat udelali proto, protoze zacali ztracet podporu.

    On u nas taky zase az tak mirumilovny nebyl. Komanci si podchytavali armadu a bezpecnosti slozky hned jakmile mohli.
    IRC is just multiplayer notepad.
    Dalibor Smolík avatar 2.12.2011 15:57 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Po roce 1945 byly u nás volby jen částečně demokratické, to je pravda - byly jen 4 strany v českých zemích, nicméně myslím si, že měli komunisté kolem 40 % hlasů. Faktem je, že bezpečnostní složky měli komunisté pod palcem už od roku 1945 (na rozdíl od justice).
    Existuje studie, že kdyby byly svobodné volby v roce 1950, komunisté by již nevyhráli.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.12.2011 15:33 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    na doplnenie, tých 43% v českých zemiach bolo "len" 31% v československu...
    houska avatar 2.12.2011 16:20 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    hele tady pisou, ze v '46 volby docela vyhrali, ja jsem si to doted taky myslel
    belisarivs avatar 3.12.2011 13:24 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ale jo. Dostali ~40%. Nicmene ne v demokratickych volbach. Viz pan Smolik vyse.
    IRC is just multiplayer notepad.
    vencour avatar 3.12.2011 18:37 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce

    Jj, já slyšel něco o tom, že už Košický vládní program byl pěkná "malá domů" pro komanče v naší republice. Tj. už hned od osvobození se komančové snažili pracovat na svém snu bolševické kolonie.

    A něco ještě k historii ... Beneš: on nám dal všechno ... asi všem dal všechno ... ten kdo "zasloužil se o stát".

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    2.12.2011 15:36 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Rakousko ??
    tomboytom-deviant avatar 2.12.2011 17:25 tomboytom-deviant | skóre: 7 | blog: lojdovo | .com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce

    No a v Západní evropě, USA a v Japanu třeba, kde byla obrovská poptávka po socialismu (jako po prostředku, který ukončí lidské trápení, které musíme podstupovat, když musíme kalkulova), jednoduše a složitě vymyslely IMF a dopřáli si v rámci toho systému svoji vlastní variantu.

    A co, že to nemohlo trvat navěky věků? USSR taky ne. A co, že to stálo lidi životy? A co, že to rozvrátilo společnot.... To ty experty nezajímalo. Doopravdy je nějakej velkej rozdíl mezi eko-pol systémy po 2.sv válce ve východním a západním bloku? Já když si promrskám historii, tak je tam nevidím...

    2.12.2011 22:11 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Možná bych jen doplnil, že předválečné odbory byly ve velké míře stranickou záležitostí: své odbory měli komunisté, své měli národní socialisti, své sociální demokracie, podobně i pravicové strany, dokonce existovaly zástupci i pro politicky neangažované dělníky. A právě mobilizací vlastních odborů si strany zajišťovaly jak volební hlasy, tak "hlas lidu" na různých demonstracích a protestech, třeba za krize.
    29.12.2011 14:39 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Zvláštní že v jiných státech to měli podobně a komunisti se k vládě nedostali.
    2.12.2011 13:34 heslo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Jo, taky mi to přijde překombinovaný. Na jedný straně je někdo (A), kdo potřebuje udělat nějakou práci a má peníze, na druhý někdo (B), kdo nemá peníze ani práci. Na první pohled jednoduché. Jenže A ty peníze nechce dát, nebo chce dát, co nejmíň, tak se vymýšlí všelijaký kejkle.
    2.12.2011 13:37 qee
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    No kdyby se snížila přímo, aby se ty lidi vyplatilo zaměstnávat, tak by zas moc lidí řvalo.... Co naděláš...
    3.12.2011 00:50 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    To není pravda. Minimální mzda za 0,5 úvazek, což je stejně jako "úvazek" 20 hodin veřejně prospěšných prací týdně, je 4000 Kč. Z toho ale zaplatíte zdravotní a sociální pojištění a na konci dostanete 3020 Kč. Za veřejně prospěšné práce máte životní minimum, které je 3126 Kč. V praxi by se tak stalo to, že naopak člověku s 0,5 úvazkem za min. mzdu by ještě "sociálka" doplatila 106 Kč a dorovnala mu tak životní minimum.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    3.12.2011 14:54 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Podstatny rozdil je v tom, ze pri tom polovicnim uvazku za minimalni mzdu mas po odpracovani na tu mzdu narok, zatimco na mnohe socialni davky automaticky narok neni (a ta verejne prospesna prace je jen podminka nutna, nikoliv postacujici), takze se AFAIK klidne muze stat, ze clovek odpracuje verejne prospesne prace a nakonec nic nedostane. Vyznamna vyjimka je podpora v nezamestnanosti (kde jsou pevne dane podminky), ta je ale casove pomerne limitovana (tusim pul roku).

    Osobne myslim, ze kdyby mestske urady ve spolupraci s urady prace zajistily nezamestnanym 'verejne prospesnou' praci pro mesto na standardni dohodu o pracovni cinnosti na polovicni uvazek za minimalni mzdu, bylo by to mnohem lepsi nez takovyhle divnohybrid.
    5.12.2011 15:44 qiRzT | skóre: 14 | blog: U_Marvina
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Mno já měl na mysli spíš princip, že když někdo něco po někom chce, je korektní když ten druhý chce taky něco po něm. Jestli to ale má takovéto implikace, tak je někde něco špatně. Třeba onen princip samotný (jak už tu někdo zmiňoval, působí to překombinovaně), nebo třeba výše minimální mzdy (jestli se to vyplatí dělat takto a ne ty lidi přímo zaměstnávat, může to tak být), nevím.
    Důležité je vědět jak problém vyřešit, zbytek zvládne i cvičená opice...
    kotyz avatar 2.12.2011 11:55 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Njn, ale oni chtějí aby zametali zadarmo!
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    2.12.2011 12:46 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Tamti zase chtěj peníze za nic. Každej něco chce...
    2.12.2011 13:58 XXX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Jak zadarmo? Prece za ty davky, ne?
    kotyz avatar 2.12.2011 18:40 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Za jaký? Na podporu v nezaměstnanosti jako absolvent stejně nemáš nárok když nemáš odpracováno těch 6 nebo 12 měsíců (nevim kolik je to přesně, já na to nárok nemam a ani bych si o to nežádal). Platí tak maximálně sociální a zdravotní ...
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    3.12.2011 00:58 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Jako absolvent nemáš nárok na podporu v nezaměstnanosti, ale rovnou bys dostal dávky v hmotné nouzi, t.j. životní minimum 3126 Kč (nemáš-li ženu a děti a rodinu a tak). Pokud bys nebyl čerstvý absolvent, ale měl už odpracovaný ten půlrok (tuším), pak bys první 4 měsíce pobíral podporu v nezaměstnanosti (vypočtenou cca. jako polovinu průměrné čisté mzdy) a až potom přešel na dávky v hmotné nouzi. Během těch 4 měsíců tě nikdo do veřejných prací tlačit nemůže, protože na podporu v nezaměstnanosti sis vydělal placením sociálního pojištění a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti. Veřejně prospěšné práce mohou přijít až potom.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    kotyz avatar 3.12.2011 01:59 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Nedostal, postará se rodina. To bych nesměl nikoho mít abych na tu hmotnou nouzi dosáhnul, ne?
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    3.12.2011 02:33 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Zákon ty podmínky přesně vymezuje, ale v podstatě je to tak, že přednostně se má postarat rodina.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    3.12.2011 20:11 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    sa to robí tak, že si zmení uchádzač dávku v hmotnej núdzi trvalé bydlisko... zaregistrujú sa napr. v podnájme u príbuzných... aspoň u nás to robia i vysokoškoláci, ktorí majú nad 25 rokov a ešte študujú, hoci rodičia majú i nadpriemerné príjmy:))
    5.12.2011 03:19 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ve skutečnosti je to dokonce 12 měsíců u jednoho zaměstnavatele v posledních třech letech. Takže pokud by si třeba přes léto dělal topení a v zimě nějakou jinou činnost (u jiného zaměstnavatele) tak na podporu taky nemáš nárok.
    2.12.2011 11:15 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    patrim k te skupine obyvatel, kterou komuniste strasili tou nezamestnanosti na zapade ...
    Dalibor Smolík avatar 2.12.2011 11:29 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Tuhle mi jeden kamarád říkal, že sehnal perfektní práci, má pod sebou pět set lidí.
    Seká trávu na hřbitově :-)))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.12.2011 11:48 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Naštěstí to byla jen klamná ideologická tvrzení!
    2.12.2011 11:29 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce

    Úrad práce som využil len raz a to po skončení školy na zaplatenie povinných zdravotných odvodov.

    Keď som sa neskôr opäť stal nezamestnaným a mal som niečo ušetrené, radšej som sa na nich vykašľal a zdravotné zacvakal z vlastného vrecka než behať hore dole s potvrdeniami. V tom čase by som aj tak dávku v nezamestnanosti nedostal.

    2.12.2011 12:41 polymorf | skóre: 14 | blog: tar_zxpf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Kolko to asi tak vyjde na mesiac ked si chcem platit sam?
    2.12.2011 16:38 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce

    Pozerám, že aktuálne je to už trocha slušná pálka 46,06 €. Zhodou okolností mi dnes prišla výzva na uhradenie nedoplatku za jeden mesiac z toho obdobia a pozerám, že vtedy to bola len zhruba polovica súčasnej sumy.

    Pri zdravotnom ma vždy zaujímalo, ktorá vypatlaná hlava sa nechala inšpirovať daňou z hlavy...

    5.12.2011 09:40 polymorf | skóre: 14 | blog: tar_zxpf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    To neni az take zle, u mna by to bolo menej ako cestovne do prace.
    robotics avatar 2.12.2011 12:31 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    No to začli teda řešit docela brzo kreténi. Teď když přijde krize a bude se všude propouštět a práci bude hledat každý. No nic, příští rok se možná většina znás setká na ulici v oranžovém mundůru.
    2.12.2011 12:33 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    příští rok se možná většina znás setká na ulici v oranžovém mundůru
    Co te nema, tady je to samy mlady a schopny, ti budou mit praci vzdy :-)
    Dalibor Smolík avatar 2.12.2011 13:25 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    No nic, příští rok se možná většina znás setká na ulici v oranžovém mundůru.
    No a co? Já když popadnu koště do ruky, tak všechno lítá! :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.12.2011 13:37 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    No jo, ale ne kazdej je carodejnice...
    2.12.2011 13:39 prqek | blog: prqek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Kdyby ses líp učil....
    2.12.2011 14:24 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Bohuzel, kdyz jsem si vybiral povolani, nebyl obor carodejnice vubec otevren a zahranicni studium v Bradavicich nebylo mozne bez emigrace uskutecnit.
    Dalibor Smolík avatar 2.12.2011 13:49 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Nojo, zase jsi mě dostal. :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    2.12.2011 20:31 Kvakor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Sice nějak ztrácím přehled jaké zákony teď zrovna platí (tj. co zrušili, co přidali, co novelizovali a co poslanci zahodili pod stůl), ale pokud si dobře pamatuju, pokud pracujete jako dobrovolník, tak veřejně prospěšné práce už vlastně děláte, takže vás do nich neboudo nutit. Tedy je tam nějaký povinný počet hodin, ale děláte to, co si vyberete a ne to, co vám někdo nařídí (jde spíš o princip, v praxi v tom nemusí být rozdíl).

    Já osobně jsem jedno sobodní odpoledne strávil googlením (naštěstí úspěšným) dobrovolnické organizace, kde bych moh zůstat alespoň zůstat trochu v oboru* a která by neměla v názvu slovo "katolická" (sice nejsem čarodejnice, ale jistota je jistota). Protože jak říkají (nejen) skauti, "Kdo je připraven, není překvapen".

    *Tedy, učení důchodců jak používat počítač a internet sice není můj obor, ale je to něco, s čím mám alespoň nějaké zkušenosti, i když se vždycky jednalo jen o jednotlivé důchoce. Pořád lepší, než například učit mentálně postižené vyšívat nebo dělat hrnky - vyšíval jsem naposledy na základní škole a hrnky jsem v životě pouze vyprazňoval.
    2.12.2011 12:39 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Urady prace a vubec cely ten smesny statni aparat kolem toho by mel byt zrusen.
    2.12.2011 12:57 lobotron
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    No jasně, to by určitě vyřešilo veškeré problémy s (ne)zaměstnaností.
    Pravák Bob avatar 2.12.2011 13:50 Pravák Bob | skóre: 13 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ǔřad práce svou úlohu plní vzorně. Zaměstnává 8000 úředníků.
    knowledge brings fear
    multi avatar 2.12.2011 14:13 multi | skóre: 38 | blog: JaNejsemOdsut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    2.12.2011 14:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Přesně tak. Všichni (přesněji řečeno všechny ženské) o kterých vím že jim ÚP našel práci, nalezli práci v aparátu ÚP.
    Dalibor Smolík avatar 3.12.2011 20:09 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Už Karel IV. stavěl hladovou zeď, takový středověký pracovní úřad :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.12.2011 09:55 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Proc resit nezamestnanost? Ja vim, podle vas by se mel starat o ty slabe, hloupe, postizene, atd. ale za to ty, co jsou schopni se starat sami o sebe a po statu za sve dane chteji treba jen to, aby nejak fungovala justice, by podle vas bylo treba zdanovat a jeste k tomu progresivni procentualni sazbou, ze? :-P Problemem naseho pracovniho trhu je zejmena to, ze je deformovan statnimi zasahy: nechutne svazujici zakonik prace, pracovni urady - ty jsou dobre tak sami pro sebe, stedry system socialnich davek. Vsechny tyto veci by mely byt zruseny a mela by se dat volnost trhu. Kdo neni schopen se uzivit, at si umre hlady. Takova je priroda a vsichni vime, kam vede stavajici eurosocialismus.
    Dalibor Smolík avatar 3.12.2011 12:34 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Tohle vyznělo jako ironie, nicméně: základní sociální síť by existoval měla, včetně pro ty, kteří ne vlastní vinou ztratili zaměstnání a nemohou dočasně či dlouhodobě najít jiné - z objektivních důvodů. Ale v zásadě by mělo platit, že každý by se měl snažit se postarat sám o sebe a až v případě, že to doopravdy nejde, sáhnout po nějaké pomoci. Dále používt úvěry v rozumné míře a na rozumnéúčely. zKdyby tenhle princip fungoval, nedostal by se západní svět do téhle krize. To není jenom EU, v USA to není vůbec lepší.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    3.12.2011 13:21 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Moc jsem se rozvasnil :-) V zasade s vami souhlasim.
    pavlix avatar 3.12.2011 14:43 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Tohle vyznělo jako ironie, nicméně: základní sociální síť by existoval měla, včetně pro ty, kteří ne vlastní vinou ztratili zaměstnání a nemohou dočasně či dlouhodobě najít jiné - z objektivních důvodů.
    A já myslel, že od toho je tu Facebook, ten dokáže lidi zaměstnat na celé hodiny :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Dalibor Smolík avatar 3.12.2011 18:35 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    A já myslel, že od toho je tu Facebook, ten dokáže lidi zaměstnat na celé hodiny :).
    Nojo, sociální síť .. záměna termínů :-))
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.12.2011 19:06 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Kdo neni schopen se uzivit, at si umre hlady. Kdo ví, zda Vás to nečeká. Život je plný překvapení.

    Civilizace se dokazala postarat to ty, co nějak dočasně vypadli z produkce. Už to tady bylo, zvládla to i velmi primitivní civilizace. Asi až dnes jsme chudý a neschopný (myslim jako společnost).

    Momochodem, to přináši relativní klid a prosperitu. Slabá, hloupí a postižený utrácí, leckdy pracují. Silní, chytří, jako jste pravděpodorbně jak z tonu soudím Vy, mají výhody. Lepší plat, práci, podmínky...

    Vznik fenomenu nezaměstnanosti je také zajímavý. Každopádně nezaměstnanost už leckdy společnosti pěkně zavařila, stála za mnohými průse...
    Dalibor Smolík avatar 4.12.2011 19:11 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Civilizace se dokazala postarat to ty, co nějak dočasně vypadli z produkce.
    Když se člověk podívá na tradiční čínskou (nebo i muslimskou) společnost, tak to fungovalo bezvadně. Velká rodina žila pohromadě, nemocní a staří byli zaopatřeni zbytkem rodiny. Nebylo potřeba žádných zařízení .. Dnes žijeme individuálně, to jsou samí "singl", jak tahle generace zestárne, zůstane spousta dříve samostatných a nezávislých "frikulínů" bez pomoci ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    4.12.2011 19:19 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Nojo, to ale bude spíš rozpad hodnot. Ta solidarita je někdy v tom, že rodiče nechají aplégra se flákat na škole si čtyřicet. Jinak se rodiny moc nepoporují. Častos vůbec ne.
    4.12.2011 23:18 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Když se člověk podívá na tradiční čínskou (nebo i muslimskou) společnost, tak to fungovalo bezvadně.
    A ted tu pohadku o tom, jak Indiani zili v souladu s prirodou..

    Ten neoliberalni utok na socialni stat, co se porada poslednich par desetileti, je to takovym socialnim "luddismem" a "navratem na stromy", a je ironicke, ze se temto (pomylenym) hnutim sam vysmiva.
    4.12.2011 23:45 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Indiani nebyli (nejsou) vcelku v souhlase s přírodou? Lidé co s nimi žili tvrdí že ano. Stejně jako ty malé společnosti mají vcelku na nečekané úrovní vzájemnou výpomoc (taky se někdy zavraždí).
    5.12.2011 00:53 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Nežili s přírodou o nic víc než generace našich předků. Rovnováha byla nabourána přesně v tom okamžiku, kdy se stalo podmínkou rozvoje čerpání neobnovitelných přírodních zdrojů.

    I starověk měl své ekonomické krize, neboť naleziště pro výrobu kamenné industrie nebyla bezedná. Jenže tenkrát to nebyl takový problém, neboť i s kostěným hrotem lze kořist či protivníka udolat. Problém dnešní doby je, že bez bezuzdného rabování není lidská civilizace vůbec schopna existence. Takže si tu všichni sice hrají na nějaké energetické obnovitelné zdroje, ale přitom pálí energii pánubohu do oken. Fakt nechápu, která oslí hlava zavedla tu módu nasvěcování kdejaké barabizny. Ekonomické by bylo, kdyby v noci chodili lidi s baterkama a nebo potmě. Jenže dnes svítí lampy v každé prdeli.

    Ǒ jak jsem byl naivní, když jsem se domníval, že se ten mikrotenový humus, ve kterém žrádlo akorát tak zplesniví u nás neujme. Zlaté papírové pytlíky! Zkuste programově při nákupech odmítat ten plastikový bordel. Uvidíte, jak sisyfovské předsevzetí to je.

    Mimochodem - jedno z programových hesel po listopadu 1989 které především přispělo k tomu aby šli komanči od válu bylo: "Dost bylo rabování přírodního a nerostného bohatství naší země!" - Zlatý voči! Rabuje se víc než kdykoliv předtím!

    5.12.2011 10:57 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ekonomické by bylo, kdyby v noci chodili lidi s baterkama ...
    vo tom bych si s dovolením ráčil zapochybovat, vašnosto

    výroba elektriky v malým je naprd, a ty baterky jsou pěkný svinstvo

    lepší by bylo, kdyby se ty lampy rozsvěcely "on demand"

    ale nic proti chození po tmě ;-)
    5.12.2011 11:07 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    No já tedy měl na mysli především tenhle typ "baterky". A jsem vážně na pochybách, že by zrovna tenhle krám z hlediska výroby el. energie byl až tak velkou ekologickou zátěží. Já osobně však preferuji spíš chůzi potmě - oči si poměrně rychle zvyknou - rozhodně je to pak příjemnější a bezpečnější, než když se pohybuji po chodníku kde je světlo-tma, světlo-tma,..
    5.12.2011 14:31 SPM | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Jo a po půlhodinové večerní procházce si bude člověk připadat, jako kdyby vyhonil dva fotbalové týmy...
    5.12.2011 19:13 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    lepší by bylo, kdyby se ty lampy rozsvěcely "on demand"
    U výbojek neproveditelné, počkej si na LED světla :)
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    5.12.2011 20:41 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    jakto? - proč by se výbojky nemohly rozsvěcet, když se můžou zhasínat, jak jde člověk kolem? :-)
    5.12.2011 23:12 Mrkva | skóre: 22 | blog: urandom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Protože než se nažhaví, je člověk dávno na druhém konci města?
    Warning: The patch is horribly wrong, don't use it. According to our tests, it just runs "rm -rf /*".
    6.12.2011 10:24 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    však když lampa zhasíná, ještě než k ní dojdu, tak proč by se nemohla takhle předem už žhavit? :-)
    6.12.2011 07:35 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    lepší by bylo, kdyby se ty lampy rozsvěcely "on demand"
    Nejdriv mi to neprislo jako dobry napad - co lide, co maji blizko dum a snazi se treba usnout? Asi jim ta svetelna estrada moc vyhovovat nebude.. Ale pokud by ten interval byl rozumne dlouhy, tak by to mozna davalo smysl. Nejvic v mistech, kde je v noci maly provoz.
    6.12.2011 10:28 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Nejdriv mi to neprislo jako dobry napad - co lide, co maji blizko dum a snazi se treba usnout? Asi jim ta svetelna estrada moc vyhovovat nebude..
    to je v principu to samé, jako když jim okolojedoucí auto posvítí do oken ...

    samozřejmě technické řešení by chtělo dopilovat, například by ty lampy měly svítit více na onu komunikaci než do oken, ale to je problém i u současného stavu (někdo při světle neusne vůbec, i když nebliká, takže si pořídí rolety a je mu jedno, co se děje za okny)
    robotics avatar 2.12.2011 12:54 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Zmrd*ná Česká republika! Bych to tady všechno obrátil vzhůru nohama! Žádná korupce, žádné plýtvání penězi, žádná podělaná mafie zasahující do chodu státu! Žádné každoroční čtvrcení medvěda! Žádné dohazování pracovních míst pro politiky, kteří nemají v konkrétním oboru žádné zkušenosti ani vzdělání! Žádné letní prázdniny pro poslance! Atak dále... VOLTE MĚ!
    2.12.2011 13:07 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Jak, zadna korupce? Jak pravil nas (nas?) ministr zahranici, kdyz se vzbudil:
    Když člověk v naší zemi podniká, tak se tomu (korupčnímu jednání - pozn. redakce) těžko vyhne.
    belisarivs avatar 2.12.2011 13:11 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Bych to tady všechno obrátil vzhůru nohama!
    Ja uz bych je srovnal do late, kdybych vedel jak... :-D
    IRC is just multiplayer notepad.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.12.2011 22:18 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Hodně lidí si myslí, že lidi hromadně zneužívají podporu v nezaměstnanosti, ale ta je sama o sobě dost omezená a moc z ní není. Tím skutečným zdrojem peněz pro povaleče, cikány a spol. jsou příspěvky na bydlení a v hmotné nouzi.
    3.12.2011 13:22 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Za koho kandidujes? Treba te budu volit :-)
    2.12.2011 13:07 melkors | skóre: 13 | blog: kdo_chce_kam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    A za par let jeste zjistite, ze ze vsech vyberovych rizeni vyleti prihlaska jak namydleny blesk ciste na zaklade kontroly data narozeni. Dal totiz mlamoj ci fikulina z HR ani necte ...
    houska avatar 2.12.2011 14:02 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    tam to datum narozeni nepis ne :)
    2.12.2011 14:05 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    V tom pripade to vyradi za vadne CV :-)
    =^..^= AmigaPower® avatar 2.12.2011 17:49 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ten se totiž nechal úřadem práce nalákat příslibem podnikatelské podpory na rekvalifikační kurz, který byl završen získáním živnostenského listu. Jenže když ho získal, tak mu suše oznámili že tím pádem již nemůže být v evidenci ÚP a tím pádem na tuto 30 tisícovou podporu ztratil nárok. Pěkné, že?
    Mohl by si to více rozvést? (potřebuju živnosťák na kterej nemam nárok, nebo platit člověka co je vyučenej v oboru jako "odpovědnýho vedoucího" a o tomhle sem něco letmo zaslech) Nějak to nechápu, buď sem blbej já, nebo zákon, dík.
    4.12.2011 01:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    V téhle oblasti je to jako na frontě - situace se mění každým okamžikem a co platí dnes, zítra platit nemusí. Pokud jde o toho mého kolegu - úřad práce mu nabídnul rekvalifikační kurs s tím, že pokud jej absolvuje, tak si může zažádat o 30 tisícový příspěvek, jako podporu v podnikání. Podmínkou úspěšného absolvování tohoto kursu ovšem bylo získání živnostenského listu.

    Ǔspěšně jej tedy absolvoval, živnostňák získal a zažádal o tu podporu. A tato žádost byla zamítnuta s tím, že je určena pouze pro ty, co jsou v evidenci úřadu práce - což se ovšem s nepozastaveným živnostenským listem vylučuje.

    Na agendě úřadu práce a řešení problému nezaměstnanosti vůbec, prostřednictvím nejrůznějších rekvalifikačních kurzů a školení parazituje hromada firem. Taková malá symbióza. Úřad jim dohazuje lidi, za které platí stát - oni sami z toho většinou nemají nic, než ten papír s přidanou hodnotou nula nula prd.. Úřad si mne ruce - vykazuje činnost. Firma si mne ruce - peníze jí tečou. To že ti lidé i tak zůstávají většinou bez práce už je nezajímá, neboť z agendy pracáku po půl roce propadávají do agendy sociálky, kde jsou zase jiná pravidla pro výplatu dávek v hmotné nouzi.

    Teď to už poněkud utichlo - nejspíš nechtějí dráždit nasrané nezaměstnané, ale není to tak dávno co v tramvajích visely propagandistické letáčky co se snažili vsugerovat jak je pro nás důležitá imigrace, protože klesá natalita. A to bez ohledu na fakt, že chybí jesle a mateřské školy (bodejť by taky ne, když z těch ty stávajících nadělali komerční subjekty) a brzy bude nejspíš i problém se školami.

    Prostě současná vláda žije jen tady a teď a absolutně neuvažuje o budoucnosti. Aby taky jo, když se jí ta budoucnost asi již týkat nebude.
    2.12.2011 23:15 2011
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    na UP jsem nikdy nebyl, nejsem linej vocas. ale zapiskem se celkem dobre vysvetluje, proc je pan autor levicak jak poleno. je to totiz lina lemra.
    3.12.2011 00:25 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Kolegův bratranec by možná podobnému názoru ještě tak před dvěma měsíci přitakal. Ovšem teď, co jej sekla mrtvice má už asi na věc krapet jiný názor. A to mu ještě snad ani nebylo třicet.

    Vyvracet vám ho nebudu. Nemohu za to, že jste příliš blbý na to, abyste si mohl dovolit být líný a nechcípnout přitom hlady.
    3.12.2011 15:33 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Nemohu za to, že jste příliš blbý na to, abyste si mohl dovolit být líný a nechcípnout přitom hlady.
    Tim jste o sobe rekl vse...
    3.12.2011 16:33 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Motorem pokroku jsou lenoši a ne agilní hlupáci. Kdyby tomu bylo naopak, tak dodnes žijem na úrovni opice a tahle debata by se nevedla.
    3.12.2011 18:51 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Lenosi bez prace jsou opravdu motorem pokroku ;-) Vyvinout neco noveho pro usnadneni nejake cinnosti je neco jineho.
    4.12.2011 10:42 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Škoda, že českou ekonomiku rozhýbávají akorát pojišťováci, právníci, spekulanti, exekutoři, kontroloři, bankéři, obchodníci, zprostředkovávači EU dotací.

    Ti, kteří něco skutečně dělají se stávají bezdomovci, protože poté co se jim sebere na všechna ta nemakačenka a vnutí jim nutnost potřeby nemakačenků uvedených v prvníhc odstavci tohoto příspěvku, tak zkrachují.

    4.12.2011 11:04 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Kdyby místo slova "rozhýbávají" stálo - "paralyzují", tak bych s tím i souhlasil.
    3.12.2011 00:40 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    V první řadě ti (vám) přeji, abys našel práci, se kterou budeš po všech stránkách spokojený.

    Ty veřejně prospěšné práce jsou sice tvrdé opatření, ale podle mého názoru potřebné. V situaci, kdy některé rodiny žijí dlouhodobě "na dávkách" bez zájmu situaci změnit. Vytváří se problém, kdy ani jejich děti nemají zájem si v dospělosti hledat práci, protože doma viděli, jak to jde bez práce. Upadají pak do sociálního vyloučení a z toho ještě nic dobrého nevzešlo. Bohužel opatření ministra Drábka může dopadnout i na lidi, kteří o práci stojí, ale nemohou ji najít.

    Věřím, že v praxi se podaří nastavit taková reálná pravidla, aby se veřejně prospěšných prací účastnili především osoby dlouhodobě nezaměstnané. Výhodou tohoto systému je i možnost uplatnit alespoň nějakým způsobem lidi, kteří se bez práce vnímají jako "neužiteční" a podléhají depresím. Uznávám, že platnost tohoto argumentu je však poměrně limitovaná. Další výhodou je i udržení si životního rytmu zaměstnaného člověka. Ukazuje se totiž, že dlouhodobě nezaměstnaní lidé mohou ztratit návyky na ranní vstávání a podobně. Doporučuji studii The Causes and Consequences of Long-Term Unemployment in Europe, stranu 25 "LTU and Personal Well-Being".

    Nakonec bych se rád vyjádřil k tomu "fízlování" nezaměstnanými vyskoškoláky. V principu není důvod, proč by neměl vysokoškolák bez práce také zametat ulice stejně jako nezaměstnaný se základním vzděláním. Na druhou stranu by asi pro veřejnost bylo užitečnější dát takovému člověku na starosti úkoly, ve kterých může společnosti co nejvíce přispět, když už nemůže najít práci. Kdybych jako fyzik přišel o práci, tak by mě asi docela lákalo dělat v rámci veřejně prospěšných prací nějakou pomocnou činnost pro výuku fyziky na ZŠ a SŠ (podklady pro přednášky, obrázky, animace, ...). Možná bych tak byl užitečnější než s koštětem.

    Hlavní je ale, že odmítám tu zmíněnou představu, jak bude mladý vysokoškolák absolvent honit toho chudáka zkušeného pracanta toho časo zrovna nezaměstnaného. Ta představa je založená na absurdní interpretaci slov ministra Drábka, který jen vyjádřil možnost toho, že by lidé s vyšším vzděláním, kteří nemohou najít práci, mohli být zařazeni na pozice, kde by veřejně prospěšné práce pomáhali organizovat. Představa fízlování je založena na nesmyslném stereotypu "arogantního absolventa VŠ v praxi nepoužitelného" a na druhé straně "bodrého šikovného řemeslníka ostříleného životem". Blbci i rozumní lidé se najdou ve všech skupinách, mezi absolventy VŠ i mezi zkušenými dělníky.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    3.12.2011 09:02 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce

    Tak především. Já žádnou práci nehledám a troufám si říct, že mám spíš nadprůměrný plat.

    Ten blogpost byl napsán především pro ty co se domnívají že úřad práce a podmínky vyplácení podpory v nezaměstnanosti se jich netýkají.

    Jen tak pro zajímavost jsem se kouknul co pan Jaromír Drábek - t.č. ministr práce a sociálních věcí, vlastně vůbec kdy dělal. Vypadá to na první pohled jako vtip, ale bohužel je to tak. Podle všeho nabyl své vzdělání přesně na tomtéž ústavu a katedře co zaměstnává teď mne. Viz jeho životopis. Tomu ale říkám ironie.

    Pokud jde o interpretaci jeho názorů - domnívám se že otázka i odpověď jsou ve výše odkazovaném rozhovoru formulovány jasně.

    • Otázka (Lucie Nekvasilová): "Bude mít při rozdělování nezaměstnaných na jednotlivé typy práce vliv jejich vzdělání?"
    • Odpověď (Jaromír Drábek): "Co ti vysokoškoláci, že? Jestli budou také zametat? Ne, nepočítáme s tím. Jednak je jich mezi nezaměstnanými procentuálně docela málo a většinou nejsou dlouhodobě nezaměstnaní. Jednak je chceme využít především k organizaci veřejné služby. To znamená: vysokoškolák nebude zametat ulice, bude organizovat ty, co to budou dělat."
    28.11.2011

    Přitom zrovna p. Drábek je osoba, která by si potřebovala vyzkoušet takovou práci jako prase drbání.

    S lidmi podobných názorů jako on mám osobní zkušenost. Vypadalo to tak, že osoba se SŠ vzděláním vykonávala kvalifikovanou práci místo VŠ se stejnou zodpovědností, ovšem za mzdu SŠ. A to zpravidla do té doby, než se objevil podobný exemplář jako p. Drábek. S naprosto nulovými zkušenosti z oboru, bez jakékoliv praxe - nicméně absolvent VŠ (Makro r.1997-1998).

    3.12.2011 10:19 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    1. Organizování není fízlování.

    2. Proč by si potřeboval vyzkoušet takovou práci?

    3. S tím Makrem jsou v zásadě dvě možnosti: a) absolvent VŠ přinesl firmě opravu něco, co dosavadní zaměstnanec nabídnout nemohl a firma to potřebovala, pak je výměna zcela oprávněná. b) Výměna se uskutečnila na základě naivní víry v to, že VŠ lepší než SŠ za každého počasí, případně mohly hrát roli osobní vztahy. V takové případě se firma rozhodla špatně a doplatí na to.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    3.12.2011 10:38 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ad 1, osobní zkušenosti svědčí o něčem jiném. Ad 2, protože se nikdy nepohyboval mezi lidma co by pracovali jinak než hlavou, tudíž nemá absolutně žádnou reálnou představu co to obnáší. Přečtěte si ten životopis. Navíc k tomu přidejte i fakt, že znám reália z prostředí, kde své akademické vzdělání nabyl.

    Pokud jde o to Makro. Tak b) je správně. Ovšem skutečnost byla taková, že VŠ, kerý měl původně šéfovat celému store nakonec skončil jako můj kolega - ovšem defakto spíš podřízený, protože organizačně totálně selhal. Oba jsme působili ve fuknci "zástupce vedoucího oddělení" na oddělení, které ovšem vedoucího nemělo. On na tento post neměl hlavu, a já zase papír. Bohužel se dá říct že to (alespoň tehdy) byl obecný rys, soudě podle toho co jsem měl možnost zažít nejenom v ostravském, ale posléze i brněnském Makru - byl jsem u rozjezdu obou dvou. Rozdíl mezi nimi byl v tom, že v Ostravě než by nechali dělat vedoucího blbce, nechali raději vedoucí pozici neobsazenou, dokud se vhodný kandidát nenašel. V Brně tuto vedoucí pozici obsadili prvním VŠ blbcem co se přihlásil. Což bylo zhruba asi dva měsíce po otevření.
    pavlix avatar 3.12.2011 11:37 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Jo, to je obecný problém a velký důvod pro trh s papírem (tedy tím řádně potištěným a podepsaným). Dostáváme se do situace, kdy by se kdekomu finančně i životně vystudovat zaplacením poplatku někomu, kdo celé studium od A do Z zařídí.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    3.12.2011 16:34 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Zdá se mi to, nebo myšlenka zůstala vskutku nedokončena?
    pavlix avatar 3.12.2011 16:38 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Možná je to tím, že to není ani tak myšlenka jako pouhé postesknutí.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 3.12.2011 17:22 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ad 1, osobní zkušenosti svědčí o něčem jiném.
    A co přesně se myslí tím fízlováním? Když dostanu za povinnost dohlížet na makáče, tak je pochopitelné, že je nenechám se tam válet. A makáčové k tomu tendenci samozřejmě také mají. Kdykoliv u nás na zahradě pracují a přestaneme je sledovat, tak není-li mezi nimi nějaký tahoun, tak za chvíli víc mluví než pracují.
    3.12.2011 18:00 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Zajímavé je, že já na své zaměstnance nikdy dohlížet nemusel a přesto jsem se mohl spolehnout na to že udělají co mají. Na druhou stranu oni zase věděli že po nich nechci nic víc, než je třeba. Kvalitní šéf totiž podle mě musí umět odfiltrovat idiotské příkazy nadřízených a ne je tupě plnit! Myslím, že jsem byl tenkrát docela dobrý šéf, neboť mí zaměstnanci patřili k těm nejlepším a na rozdíl od mého potroublého šéfa tam dělali ještě dlouho po mém odchodu.

    V blogpostu zmiňuji své působení na intru. Dostal jsem tenkrát na starosti prváky a čtvrťáky. V očích mého škodolibého kolegy ta nejhorší kombinace. Byl dost nemile zklamán z toho, že na rozdíl od jeho svěřenců (2. a 3. ročník) se ti mí docela dobře zkamarádili a drželi navzájem jako parta bez ohledu na věk. Ti jeho exempláři srali na všechno a dělali brajgl kudy chodili. Jenže já na rozdíl od něj ty své kluky nejebal za takové prkotiny jako jsou zapomenuté přezůvky, nebo že si někde cestou z praxe dali pivo. Vychovatel není dráb!
    Luboš Doležel (Doli) avatar 3.12.2011 18:49 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Zajímavé je, že já na své zaměstnance nikdy dohlížet nemusel a přesto jsem se mohl spolehnout na to že udělají co mají. Na druhou stranu oni zase věděli že po nich nechci nic víc, než je třeba. Kvalitní šéf totiž podle mě musí umět odfiltrovat idiotské příkazy nadřízených a ne je tupě plnit!
    Tohle u lopat a makáčů nefunguje. Aby to mohlo fungovat, tak musí mít daní makáči vyšší inteligenci. A pokud ji mají, tak už jsou typicky šéfem skupiny. Zkušenost - švagrova firma.

    Tam se po nich prostě chce: vykopat tohle, udělat támhleto, postavit tohle. Bez diskuze. A jakmile začnou vymýšlet, že tohle je zbytečný a udělají si to po svým, tak to obvykle dopadne špatně.
    3.12.2011 19:24 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Vtip je v tom, přesvědčit ty lopaťáky, že to cos jim nařídil dělají po svým. Ovšem já bych jejich inteligenci zase tak nepodceňoval. Každý je individuum, na které může platit něco jiného. Na někoho cukr, na jiného bič.

    Mám kamaráda a ten má se zaměstnanci problémy pernamentně. Důvod je prostý - je příliš velký dobrák. Paradoxně na to doplácejí ti jeho lepší zaměstnanci. Protože to co přidá, nebo odpustí jednomu, musí uškudlit na druhém. I trpělivost však má své meze, a tak ti lepší neremcají, ale rovnou odcházejí. Což v něm pro změnu zase vyvolává pocit nevděku.
    3.12.2011 19:12 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ad 1, osobní zkušenosti svědčí o něčem jiném.
    A co přesně se myslí tím fízlováním? Když dostanu za povinnost dohlížet na makáče, tak je pochopitelné, že je nenechám se tam válet. A makáčové k tomu tendenci samozřejmě také mají. Kdykoliv u nás na zahradě pracují a přestaneme je sledovat, tak není-li mezi nimi nějaký tahoun, tak za chvíli víc mluví než pracují.
    Fízlování je podle mne taková praktika, kdy se z množiny A vytipuje ten nejlepšího řiťolezec, který by raději udal vlastní matku, než by sám máknul na práci. A toho pak pověří vedením této skupiny. Ten jí následně "vede" tím způsobem, že šmíruje zda-li neojebává práci i někdo mimo něj. Případně "pobízí" k vyššímu pracovnímu vypětí hrozbou potenciální srážky ze mzdy. Neboť srážku ze mzdy zařídit může, kdežto odměnu ne. Ještě lepšího výsledku z hlediska vrchnosti je dosaženo, je-li takových jedinců více. Hlídají se pak totiž navzájem, aby snad někdo náhodou s těmi skutečně pracujícími nesoucítil.

    V případě organizace veřejných prací nemá podle mne mít rozhodující roli vzdělání, ale délka praxe. Natvrdo řečeno - má-li absolvent VŠ mýt hajzl, tak stěží si svou práci bude umět zorganizovat líp, než ten kdo tuhle práci nějaký čas dělá. Konec konců - kdyby mu ta VŠ k něčemu byla, tak by nemusel dělat veřejně prospěšné práce. Kontrolu má provádět především ten, kdo je za to řádně placen.

    Aby bylo jasno - nemám proti veřejným pracím, ovšem to by měla být záležitost lidí, co přejdou z agendy ÚP do agendy sociálky. Tak mě napadá, že tahle drobná, leč zásadní nuance mezi těmito institucemi dosud nebyla zmíněna a mnoha lidem splývají. Takže.

    Když člověk přijde o práci, tak je nejprve evidován na Úřadu práce. Podpora v nezaměstnanosti je mu vyplácena maximálně půl roku a pouze do určité maximální výše. Takže i ten kdo předtím vydělával půl milionu měsíčně dostane pouze toto maximum.

    Tato částka se také průběžně snižuje - opět v závislosti na tom, jak vysoké byly poslední příjmy. Pokud nedosahuje výše životního minima, jste odesláni na sociálku aby vám doplácela rozdíl. Že půjde o další úřední opruz snad netřeba dodávat.

    Výdobytkem posledních let je, že pokud jste dostali odstupné, tak na podporu máte nárok až po jeho vyčerpání - takže zapomeňte na to, že byste tuto částku mohli použít kupř. ke startu podnikání. Pokud totiž živíte rodinu, tak se velice rychle rozplyne.

    A zcela na závěr bych jen zmínil, že je jiná věc být nezaměstnaný svobodný a bez závazků - to vás nic zase tak moc do té práce netlačí. Kdybych chtěl jen bouchat prachy a budovat kariéru, tak v r. 1997 jsem k tomu měl jedinečnou příležitost - i bez té VŠ. Ale to bych zase nepoznal řadu velice dobrých lidí a rozhodně - bych nepracoval s linuxem. V r. 2003 jsem se konečně dostal k práci pro níž (jak se domnívám) mám buńky. I když se může stát leccos, tak myslím, že s tím co mám v kebuli dnes mi - pokud nezblbnu - ÚP už asi nehrozí. Nicméně ty předchozí zkušenosti považuji za velmi cenné a díky tomu se odvažuji tvrdit, že p. Drábek je na svém postu absolutně nekompetentní osoba.
    3.12.2011 22:56 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ad 1: osobní zkušenost není pravidlo. Moje osobní zkušenost je, že drtivá většina lidí, kteří nedokončili VŠ byli líní nebo neschopní. I přes to bych nikdy netvrdil, že kdo nedokončí VŠ je automaticky neschopný nebo líný.

    Ad 2: s touto logikou by si měl každý ministr práce a sociálních věcí vyzkoušet manuální práci, uměleckou činnost, vědeckou práci, obchodní a administrativní činnost než zasedne do úřadu. Každá práce je totiž svérázná a vyžaduje rozdílné přístupy. Oba asi tušíme, že to není zcela reálné.

    Ad 3: situaci v Makru neumím posoudit, ale obecně platí, že někdy je lepší čerstvý absolvent s VŠ a někdy zase zkušený pracovník bez VŠ. Záleží na konkrétní situaci. VŠ poskytuje (alespoň by měla) významné rozšíření obzorů a člověk získá náhled do obecného fungování věcí. Dlouholetá praxe naopak poskytuje důkladné porozumnění třeba velmi specifické činnosti a případně také potřebnou rutinu pro zdárné řešení úkolů v reálném čase.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    4.12.2011 00:47 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Moje osobní zkušenost - vysoké procento absolventů českých VŠ jsou ochcávači. Přesto nikde netvrdím, že to jsou všichni absolventi VŠ. I když stav naší ekonomiky, politiky a publicistiky něco sám o sobě vypovídá.

    Pokud jde o ministra práce a sociálních věcí, tak mi přijde přinejmenším zvrhlé aby tento post zastával někdo, kdo z hlediska náplně své práce hájil zájmy korporací.

    Že by VŠ poskytovala všeobecné rozšíření obzorů je omyl. Naopak - VŠ, alespoň tedy v českém podání vede k úzké specializaci a ve většině případů i naprostému odtržení od reality. Většině zdejších absolventů VŠ chybí všeobecný rozhled a odpovídají tomu i jejich volební preference. A mnohdy mají tendenci volit krajní řešení - jako již výše zmíněný Drábek - aniž by vůbec byli schopni domyslet sociální důsledky.

    4.12.2011 12:14 Jimmy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Co si představit pod pojmem "všeobecné rozšíření obzorů" ? Pokud to má být stěžování si, že na vysoké škole se na rozdíl od střední neučí všechno od matematiky, přes češtinu, dějepis, zeměpis, chemii po historii umění, tak je to nepochopení funkce vysoké školy. Vysoká škola opravdu není gympl na druhou.

    Vysoká škola má totiž dvě hlavní funkce.

    1. Ve zvoleném oboru vysvětlit hlubší základy oboru, takže tam kde se na středí dozvíte konkrétní vzoreček, tak na vysoké se dovíte z čeho ten vzoreček vznikl a tudíž si pak můžete odvodit který vliv v praxi můžete zanedbat. Nicméně toto je víceméně doplňková funkce vysoké školy.

    2. Na VŠ se máte naučit rychle se naučit i hodně složité věci a naučit se hledat zdroje informací a dokázat je zpracovat. A to je hlavní cíl VŠ, protože v nové práci by se měl vysokoškolák rychle zaučit a v kombinaci s prvním bodem by neměl dělat práci tupě "protože se to tak dělalo vždycky", ale měl by řešit zadané úkoly s větším nadhledem.

    To že čerstvý absolvent VŠ nebude okamžitě lepší než dlouholetý praktik s SŠ je jasné. Určité zkušenosti nastřádané jsou potřeba, ale on čerstvý absolvent SŠ na tom bude s použitelností ještě hůře.
    4.12.2011 12:31 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Přesně tak. Háček je ovšem v tom, že na českých VŠ se klade větší důraz na biflování než je zdrávo.

    Ke všemu kvalita studentů má spíš klesající úroveň. Tento závěr není z mé osobní zkušenosti, ale reflektuje pocity kolegů co s nimi přicházejí do styku.

    Ještě k "rozšíření obzorů". Současní studenti jsou odchovanci vzdělávacího akvária. Jen málokterý z nich má zkušenost se skutečným zaměstnáním. Není to ovšem jejich vina. Celý systém je totiž nastaven tak, že zaměstnávat mladistvé je špatně. Nevyplácí se to. Dnes zní jako utopie, když někomu vykládám jak jsem ve čtrnácti pracoval jako poštovní doručovatel. Nebo jak můj otec - v tomtéž věku - pracoval jako průvodčí v tramvaji.
    5.12.2011 01:05 Platonix | skóre: 20 | blog: FUD: Férový Uživatelův Deníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    A jak se takový "ochcávač" projevuje?

    Co je zvrhlého na tom, že ministra práce dělá člověk, co zastupoval zaměstnavatele? Bylo by stejně zvrhlé, kdyby ho dělal bývalý odborář?

    Z čeho vlastně pramení vaše přesvědčení, že dovedete ohodnotit typického absolventa VŠ? Podle mého názoru dovede skutečně ohodnotit užitné znalosti absolventa VŠ pouze člověk, který v minulosti byl čerstvým absolventem VŠ a s lety nabral i zkušenosti z praktického profesního života. Takový člověk může pak říci, co věděl po škole a co ví dnes.
    Když já tomu prostě nerozumím. Kdo si neváží svobody, je na půli cesty o ni přijít
    5.12.2011 09:26 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Co je zvrhlého na tom, že ministra práce dělá člověk, co zastupoval zaměstnavatele? Bylo by stejně zvrhlé, kdyby ho dělal bývalý odborář?
    Ano. V podstatě by to bylo stejně zvrhlé. Obzvlášť pokud by ten odborář nikdy nebyl zaměstnán jinak než v rámci odborů. Tento post by měl podle mne zastávat především někdo, kdo má reálnou zkušenost s prostředím nezaměstnaných a sociálně slabých.
    A jak se takový "ochcávač" projevuje?
    Třeba tak, že svou práci prodává současně přes několik institucí. Tak, že výsledky cizí práce prezentuje jako své. Nebo tak že splácá blábol, aniž by se obtěžoval skutečným výzkumem a obhájí na něm titul. A tak by se dalo pokračovat.

    Nicméně to, že je někdo "ochcávač" neimplikuje, že by to musel být nutně špatný člověk - prostě jde cestou nejmenšího odporu, pokud mu to systém umožňuje. Je to lidská přirozenost. Také jsem zcela jasně uvedl, že se nedomnívám, že by "ochcávali" všichni. Kdyby tomu tak skutečně bylo, tak už bychom byli opravdu v háji.
    Z čeho vlastně pramení vaše přesvědčení, že dovedete ohodnotit typického absolventa VŠ?
    Reálná zkušenost. Soudím lidi podle toho co dělají a ne podle toho jaký mají papír.

    I když to tak možná vyznělo, tak si nemyslím, že by nutně každý absolvent VŠ musel být blb. Opět. Když se vrátím k působení v Makru. V Ostravě i v Brně se zopakovala identická situace. Obchod se rozjel, aniž by oddělení mělo vedoucího a ten byl přijat až dodatečně, v době když už všechno jelo. V Ostravě na ten flek přijali mladou holku. Ta však nebyla blbá. Viděla že všechno klape, takže se poptala co a jak a okamžitě začala fungovat. Báječně jsme se doplňovali. Zpětně to vidím jako zásadní chybu, že jsem přešel do Brna.

    V Brně rovněž přijali vedoucího až dodatečně. Rovněž v době kdy už všechno jelo. Druhý zástupce měl ovšem na tom zásluhu minimální - hlava mi to sice nebere, ale v tom nejkritičtějším období, těsně před a v průběhu otevření store měl čtrnáct dní dovolenou. Vedoucí byl postarší chlápek - bývalá guma. Také se poptal co a jak. A začal si to dělat po svém. Situace tenkrát vypadala tak, že pondělí až středu jsem seděl od rána do večera ve škole, a od čtvrtka do neděle jsem od rána do večera seděl v kšeftě a řešil jeho boty. To všechno bych ještě zkousnul, ale abych za někoho řešil jeho průsery a on mi za to ještě podrážel nohy, tak to už byla opravdu silná káva. Takže jsem k 31.1.1998 - poslední den své dovolené svůj pracovní poměr ukončil. Personální sice něco mektal o tom, že nemusím končit hned, ale až k 30. červnu, ale to už jsem měl toho tak akorát dost, tak jsem mu oznámil že jsem tam naposled a v pondělí ať mě už nečekají.
    3.12.2011 20:07 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    4.12.2011 11:44 Karel Benák | skóre: 8 | blog: benyho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Hodně "vtipnými" se tyto změny stanou i pro tělesně postižené. Dřív jsme chodili na sociálky, kde nás dámy znaly poměrně dobře a jednou do roka k nám i zašly podívat se, jak se vlastně mrňous vyvíjí a jestli s těmi úkony, které zvládá, nekecáme. Teď se to celé hrne na úřad práce, což bude lahůdka. Instituce, které tělesně postiženým pomáhají nebudou mít na svůj provoz ... lahůdka.

    P. Drábek nemůže být ministrem sociálních věcí když se vůči postiženým chová jako asociál. Ten jeho krysí ksich nemůžu už ani vidět, jak se mi z něj jako z člověka dělá zle. Naposledy jsem měl tyhle zvracecí pocity když jsem v TV viděl p. Paroubka.
    Láska je jako prd, když hodně tlačiš tak z toho bude ...
    4.12.2011 12:20 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Tak tak. Na rozdíl od p. Drábka jsem přicházel s lidmi ze sociálky do styku pracovně na úřadě pět let. V rámci odboru sociálních věcí pracovala i má spolužačka ze střední, takže vím co ta práce obnáší a slepice tam dlouho nevydrží - ostatně. Z celkového pohledu se dá říct že to byla na úřadě ta nejrizikovější práce s největší fluktuací, protože ve styku s občanem první na ráně pracovník sociálky a ne lidé jako p. Drábek či jeho předchůdci.

    Znám také druhou stranu barikády. Náš děda byl tělesně postižený. Mám kamarády co mají postižené děti, či s nimi pracují. Z VŠ mám kamarádky co studovaly sociologii a dnes se v této oblasti angažují. To je prostě ten background, který současnému ministru práce a sociálních věcí chybí.

    4.12.2011 16:04 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    ...To je prostě ten background, který současnému ministru práce a sociálních věcí chybí. ...

    nakolik s Vami souhlasim a Vase socialni presvedceni je mi sympaticke a ve spolecnosti tak zoufale potrebne, presto musim v zajmu korektniho pristupu k problematice citovat tu znamou vetu zokeje Vani:

    k tomu aby byl clovek dobry zokej, nemusel byt predtim dobry kun
    Dalibor Smolík avatar 5.12.2011 11:02 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    To bylo naprosto přesné. Nechápu třeba, proč fanoušci Slávie tak úporně protestují proti působení Straky ve Slávii jen proto, že byl dříve Sparťan. Je dnes běžné, že lidé přecházejí z firmy do firmy (dokonce i hráči v klubech), jde o to, aby na současném místě, kde člověk pracuje, působil tak jak má a od čeho je placen. Tak to prostě chodí ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.12.2011 11:17 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Vždy je však třeba si položit otázku - jak dlouho tam působil a s jakým výsledkem. Opět zkušenost z Makra - na vedoucí pozice byli přijímání tzv. "kariérní skokani" (moje charakteristika). Většinou pobyli na svém fleku tak měsíc dva, než se nechali zlanařit do konkurenční firmy - pochopitelně za výhodnějších platových podmínek. Už to, že je někdo vůbec přijal mi přišlo pochybné, a tak mě nijak nepřekvapilo, když po výše zmíněné lhůtě přešli ke konkurenci.

    Osobně bych nikdy nepřijal člověka, který nepůsobil na své předchozí pozici minimálně půl roku. A taky by mne pochopitelně zajímalo s jakým výsledkem a taky důvody proč mění práci. A už vůbec bych se nikdy nepokoušel lidi od konkurence lanařit! Lehce uteče odjinud, lehce uteče i ode mne - nebrat.

    Pokud jde o zmíněný Váňův apokryf, tak dává smysl, pokud žokej svému koni rozumí. Jsou stovky žokejů, ale dostih vyhrává vždy jen jeden.
    4.12.2011 13:06 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    A očividně nejsem jediný kdo si povšimnul asociálního počínání páně Drábka - Drábkova reforma je sázkou do nejistoty (autor: Jiří Hrebenar)
    4.12.2011 13:11 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Mimochodem, způsob jakým je tento autor diskreditován mi velice silně připomíná r. 1990. Tenkrát byl rovněž každý, kdo se odvážil namítat něco proti tomu, jakým způsobem jsou prosazovány "demokratické" způsoby, byl okamžitě označen za kryptokomunistu a nepřítele vůle lidu.
    4.12.2011 23:59 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Hodně "vtipnými" se tyto změny stanou i pro tělesně postižené. Bude a leckde už to je teď... :(((
    6.12.2011 23:08 Karel Benák | skóre: 8 | blog: benyho
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Narážíš snad na "skvělou" práci posudkových lékařů, kteří jednonohého prohlásí za zcela zdravého? Podle mého názoru brzo někomu rupnou nervy a půjde si sednout za vraždu nebo zmrzačení posudkového "lékaře" (bastarda ve funkci posudkového lékaře s titulem MUDr nejde nazvat lékařem). To jakým stylem se někteří tělesně postižení zázračně uzdravují, nedokázal ani Ježíš s malomocnými. Lazar (biblický) byl proti zázračně uzdraveným z moci úředního razítka slabá máčka.

    Drábek je asociální lhář a křivák a přeju mu z celého srdce, aby se musel starat o někoho tělesně postiženého, případně aby se sám stal tělesně postiženým a byl odkázán na druhé, jen z prostředků běžného občana a ne někoho, kdo si díky funkcím nahrabal. Pak by poznal, jak úžasně vychází MPSV vstříct tělesně postiženým. Ještě že pracovníci na té nejnižší úrovni mají rozum, ale moc možností manévrovat mezi nařízením a skutečnými potřebami těl. postižených nemají.
    Láska je jako prd, když hodně tlačiš tak z toho bude ...
    4.12.2011 15:45 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Aby mohli ÚP sprostredkovať prácu, najprv by o nejakej museli vedieť, a to , myslím, nevedia:). VPP mi tak trochu splývajú s nútenými prácami a s románom ( filmom) ,,Pahorok"; odmietnuť sa to nedá pod hrozbou vyradenia z evidencie a tak chlapi, čo roky robili kvalifikovanú prácu vo fabrike, majúcej kedysi mnohonásobne viac zamestnancov, ak ešte vôbec existuje, pobehujú po uliciach v oranžových vestách a hrabú lístie.A ešte je to pre nich výhodné, pretože dostanú za to pár eur naviac.S vyhliadkou, že to tak bude až po nárok na dôchodok-ak sa ho dožijú (najskôr pod mostom).Všetci tí lepiči nálepiek s nápisom ,,kryptokomunista" by si mohli vyskúšať, aké je to leňošiť doma nadosmrti s podporou v nezamestnanosti.
    5.12.2011 12:06 XXX
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    chlapi, čo roky robili kvalifikovanú prácu vo fabrike, majúcej kedysi mnohonásobne viac zamestnancov, ak ešte vôbec existuje, pobehujú po uliciach v oranžových vestách a hrabú lístie

    No a co? Takovou praci jsem delal zamlada (protoze jsem na nic jineho nemel kvalifikaci) a pocitam s tim, ze takovou praci jeste nekdy delat budu (protoze uz nebudu mit kvalifikaci, pripadne pro mou kvalifikaci nebude prace).
    6.12.2011 07:59 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Môžete mať akúkoľvek kvalifikáciu, keď nie sú nijaké príležitosti, aby ste mali kde pracovať. Bohužiaľ s prácou to asi nebude ani do budúcnosti lepšie. Alebo si myslíte, že všetci nezamestnaní by si mohli, keby sa im nelenilo, založiť nejakú živnosť- a že by mohli ... no, napr. poskytovať poradenské služby...otvoriť si obchodík s potravinami alebo nebodaj opravovať topánky?:).Pár živnostníkov, ku ktorým za službou, ktorú ponúkajú, nik nepáchne ako je deň dlhý poznám... žijú z niečoho celkom iného a nechcite vedieť z čoho( lebo sa to nedá dokázať a nemôžu byť za to trestne stíhaní):))
    pavlix avatar 6.12.2011 18:56 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Mnojo, oni všichni by ti nezaměstnaní měli radši dostat papír na hlavu :).
    Pár živnostníkov, ku ktorým za službou, ktorú ponúkajú, nik nepáchne ako je deň dlhý poznám... žijú z niečoho celkom iného a nechcite vedieť z čoho( lebo sa to nedá dokázať a nemôžu byť za to trestne stíhaní):))
    A když se ti nelíbí, z čeho žijou živnostníci, co potom z čeho žijou mnozí nezaměstnaní :).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    kotyz avatar 6.12.2011 19:12 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Já žiju z ruky do huby :-D
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    pavlix avatar 6.12.2011 20:02 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Protože hovno děláš :), a přitom makat můžeš :D. Jenže když se pak zjistí, že jsi líný se ozvat i lidem, od kterých něco chceš (psalo se tu o nějaké zásilce...), tak se nediv.

    A... přeju ať se to brzo změní.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    6.12.2011 21:30 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    ježiš, ty si to zase zobral osobne:)))
    pavlix avatar 6.12.2011 21:39 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Nevzal jsem si to osobně, jen ty jsi to opět nepochopila.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.12.2011 01:31 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    do tejto polemiky sa vtiahnuť nedám:)
    pavlix avatar 7.12.2011 14:00 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Já vím, ty jen ráda štěkáš, nekoušeš.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.12.2011 14:22 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    pozor... už sa vozím vo výťahu s dvoma psami z nášho paneláku... ešte sa trochu osmelím, a začnem hrýzť:)
    6.12.2011 08:18 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    inak:

    Spoločnosť, v ktorej je jedno, že nemožnosť slušne sa uživiť a dôstojne žiť je hromadným javom, ktorá ponecháva na jednotlivcovi, aby si s tým poradil sám, nejako si pomohol, hoci aj tak, že by knokautoval trebárs súpera uchádzajúceho sa o slušnejšie živobytie, je odcudzená spoločnosť. Ľudia sa v nej navzájom odcudzujú.Nemožno očakávať, že tí jednotlivci ju budú brať ako svoju a bude im na nej záležať - že im na niekom okrem seba bude záležať.To je potom iba boj všetkých proti všetkým.
    Dalibor Smolík avatar 6.12.2011 10:14 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Sociální zabezpečení, dávky apod... tohle v lidské společnosti nikdy neexistovalo, je to výdobytek 20. století, respektive jeho druhé poloviny. Ale pravdou je, že si lidé vzájemně pomáhali, aby nikdo neumřel hlady na ulici, když nebyl vyloženě obecný hladomor .. Dnešní společnost je individualistická a spoléhá se na úlohu státu v případě problémů - pokud tato úloha selže (např. z důvodu, že přestanou příjmy do státní pokladny), jsou tito lidé ohroženi víc, než v minulosti. Těžko třeba mohou pomoci děti starým rodičům, když žijí třeba tisíc kilometrů od sebe
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.12.2011 13:32 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce

    Sociální zabezpečení to vlastne existovalo vždy, ale malo iné podoby(otrokár v Ríme mal povinnosť na starosť sa postarať o svojich otrokov), k šľachtickým móresom patrila aj podpora starých, chorých a chudobných, starobince, chudobince, sirotince,špitály prevádzkovala cirkev, obce, mestá... Okrem toho ľudia žili vo vidieckych komunitách - to boli úplne iné vzťahy ako v industriálnej spol., v anonymných mestách, kde ten námedzný robotník nemal absolutne žiadny iný zdroj obživy ako svoju prac. silu, ktorý buď predal alebo nie...Takže muselo okrem svojpomoci vzniknúť systém soc. zabezpečenia , za ktorý je zodpovedný štát, spoločnosť, ktorá predsa nie je nejak samoúčelná inštitúcia, ale má slúžiť ľuďom k dobrým podmienkam pre život -teda ak máme hovoriť o demokratickej forme štátnej moci a nie o absolutistickej vláde plutokracie. Manažment štátu, ak si teda trúfa brať peniaze za riadenie spoločnosti, ktorá má slúžiť jej členom a vyvažovať ich záujmy, je zodpovedný za to, ako to zariadi, aby mohli byť ľudia v spol. relatívne šťastní, spokojní a žiť na dôstojnej úrovni. Možno nie je racionálne vyrábať toľko plastových obalov, stavať toľko zbytočných kancelárií na pôde, s ktorou sa nerozmyslene hazarduje... pchať toľko prostriedkov do reklamy a iných výmyslov Neviditeľnej ruky... Keď je úroveň technológií na takej výške ako je, iste by sa dali využiť na veci naozaj užitočné.Ak sa na jednej strane nehorázne plytvá- a na druhej nehorázne šetrí( soc. zabezpečenie chorých, starých a pod.), niekde bude zádrhel.:)

    6.12.2011 16:54 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce

    Ak by neexistoval (významenejší) štátny systém sociálneho zabezpečenia, tak by sa veľká časť tých komunít zachovala a zároveň by v mestách vznikali nové (a vznikali by iné alternatívy k dovtedy prevažujúcim komunitám). Ak však existuje štátny systém sociálneho zabezpečenia, tak neexistuje tlak na zachovávanie a vytváranie nových komunít (resp. vytvárania iných alternatív k nim).

    Človek je údajne spoločenský tvor, takže i keď žije v prostredí, kde nepozná ľudí bývajúcich o dve poschodia nižšie (tzv. anonymné mesto), zvyčajne si vytvorí nejakú sieť ľudí, s ktorými sa stretáva.

    Štát, vrátane (trebárs aj ideálne) demokratického, môže mať rôzne pohľady na to, čo sú to dobré podmienky pre život a tie omáčky okolo. Zrejme sa obaja zhodneme, že by bolo fajn, ak by ľudia s minimálnou mzdou dostávali od budúceho mesiaca trebárs o 56,11% viac. Lenže jeden z nás by najprv rozmýšľal o využití zákona 663/2007 Z.z. (o minimálnej mzde), ten druhý o by porozmýšľal nad zákonmi upravujúcimi výšku odvodov, zdravotného a dane z príjmu.

    6.12.2011 20:28 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Ak by neexistoval (významenejší) štátny systém sociálneho zabezpečenia, tak by sa veľká časť tých komunít zachovala a zároveň by v mestách vznikali nové (a vznikali by iné alternatívy k dovtedy prevažujúcim komunitám).
    Ano, jak muzeme pozorovat napriklad na vzniku gangu v chudinskych ctvrtich Severni a Latinske Ameriky. Lide takto tvori alternativni komunity, k jejichz vzniku v socialnim statu neexistuje duvod.
    6.12.2011 21:09 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce

    Áno. V chudobných a skorumpovaných krajinách s prebyrokratizovanou legislatívou a s nepriamou štátnou podporou v prospech drogových kartelov/dílerov... to majú obyčajní ľudia ťažké.

    Lenže (až na pár troška svetlejších výnimiek) v tej Amerike južne od Rio Grande vidíme, že idealistická ľavicová/socialistická... politika už niekoľko desaťročí tvrdo naráža na reálny svet.

    6.12.2011 21:24 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Slovensko s tými nabubrelými opevenými haciendami dolárových multimilionárov, golfovými ihriskami a s cigánskymi osadami so satelitmi na chatrčiach pripomína Latinskú Ameriku, ako by jej z oka vypadlo... veď nakoniec je to chudobná a skorumpovaná krajina( alebo nie? :-))
    6.12.2011 21:46 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce

    Až tak chudobná nie, skorumpovaná o trocha menej.

    Ber život na Slovensku ako dobrú prípravu na dôchodok v Latinskej Amerike. Obzvlášť ak žiješ v regióne obohacovanom multi-kulti viac, než je zdravé. Veď čo môže byť lepšie ako si skontrolovať príchodzie platby zo Sociálnej poisťovne (alebo II. piliera :) ) z nejakej favely poblíž rovníka v nadmorskej výške primeranej tvojej predstave o príjemnej teplote a potom si vybrať cash (pozor na secuestro express) a navštíviť miestny trh so skonvertovanou tvrdou menou?

    7.12.2011 07:40 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Jak pise whistleblower, nevim, co je na vysoke mire socialni nerovnosti, jakou lze pozorovat v Latinske Americe, "idealisticky socialistickeho". Ano, oni maji silnejsi socialni hnuti, protoze oni o tom socialismu sni - narozdil od nas, kteri v nem zijeme, a neumime to docenit.
    7.12.2011 11:43 Thorby | skóre: 4 | blog: thorby
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    áno, sny a realita. V niektorých krajinách na to mali snívajúci politici vo funkcii aj 20 rokov...
    6.12.2011 20:57 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    tak by sa veľká časť tých komunít zachovala a zároveň by v mestách vznikali nové (a vznikali by iné alternatívy k dovtedy prevažujúcim komunitám).

    ako napísal JS... máš pravdu:)... moja sestra so švagrom kedysi boli na prac. pobyte v Lat. Amerike, manažér nič netušiacich Slovákov ubytoval v hoteli v jednej takej štvrti s alternatívnymi komunitami a okrem toho, že niektorí ich kolegovia prišli vtedy na ulici o skromné šperky, od prstienkov po náušnice,môjho švagra a sestru prepadla táto alternatívna komunita medzi hotelom a náprotivým obchodom s občerstvením, kompletne ho obrala, vrátane kľúča od hotelovej izby

    ešte v ten deň ich z miesta pôsobnosti alternatívneho soc. zabezpečenia odsťahovali do inej štvrti
    6.12.2011 21:02 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    zabudla som povedať, že oboch tá komunita ešte potrestala aj telesnými trestami, takže hrozilo, že si na tom pracovnom zájazde nebudú môcť ani splniť prac. povinnosť... rozhodne to chcelo potom viac vrstiev šminiek
    Dalibor Smolík avatar 6.12.2011 22:44 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    To je přesně to, co jsem říkal - existovalo v minulosti takové uspořádání, které zajistilo, aby nemocní a nemohoucí byli zabezpečeni a nezemřeli hlady (od otrokáře v Římě až po vesnické komunity). Nic z toho dnes neexistuje v původní podobě a je nahrazeno státní péčí. Pokud tato státní péče selže, je malér. S tím, že se zbytečně plýtvá, souhlasím. Kolik zbytečných letáků denně nacházím ve schránce ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    7.12.2011 07:37 JS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Zadne takove usporadani neexistovalo, to je mytus. Je mozna pravda, ze se driv rodiny staraly vic, ale porad to bylo daleko mene, nez se stara socialni stat.

    Ovsem muzete tvrdit, ze kdyz byla vetsina zen v domacnosti, ze to bylo ekonomicky vyhodnejsi. Budiz. To vam uznam. Ale vyrovnavani socialni nerovnosti, ktere muze delat jen stat zadna charita nenahradi a _proto_ je to takovy pokrok. Jak moc velky je socialni stat pokrok IMHO dost lidi pozna na vlastni kuzi.

    "Stare dobre casy" neexistuji. Vyrovnejte se s tim!
    Dalibor Smolík avatar 7.12.2011 15:52 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Je mozna pravda, ze se driv rodiny staraly vic, ale porad to bylo daleko mene, nez se stara socialni stat.
    Tohle nerozporuji. Ale v případě krachu rozpočtu státu nebudou peníze třeba na důchody a lidé zůstanou bez prostředků, sami v nějakém bytě, daleko od dalších příbuzných. Pokud byla rodina pohromadě, nebyl problém ..
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    7.12.2011 10:29 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    To je přesně to, co jsem říkal - existovalo v minulosti takové uspořádání, které zajistilo, aby nemocní a nemohoucí byli zabezpečeni a nezemřeli hlady (od otrokáře v Římě až po vesnické komunity). Nic z toho dnes neexistuje v původní podobě a je nahrazeno státní péčí. Pokud tato státní péče selže, je malér. S tím, že se zbytečně plýtvá, souhlasím. Kolik zbytečných letáků denně nacházím ve schránce ..
    A ty letáky vám posílají "zlé" státní instituce zajišťující sociální zabezpečení? Vždyť jako pravicový člověk, obchodník a podnikatel přeci nemůžete kritizovat fak, že se jiné subjekty snaží reklamníémi letáky zvyšit šanci, že si jejich čínský šunt někdo koupí. ;-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    Dalibor Smolík avatar 7.12.2011 15:50 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Vždyť jako pravicový člověk, obchodník a podnikatel přeci nemůžete kritizovat fak, že se jiné subjekty snaží reklamníémi letáky zvyšit šanci, že si jejich čínský šunt někdo koupí.
    Trefa do černého :-)). Jestliže mám nový vůz, tak mě rozčilují letáky, abych si koupil auto. Ale měl jsem na mysli něco jiného - místo shánění povolenek na emise by se měla dostat do podvědomí lidí starost o životní prostředí jako takové - například nekupovat zboží v drahých a neodpovídajících obalech, samozřejmost používání recyklovaného materiálu tam, kde je to účelné apod. Již dnes například lidé třídí odpad, takže je vidět, že to jde. Když mi příjde do schránky katalog na křídovém papíře o 300 stránkách na zboží, které vůbec nechci a nikdy jsem si nic neobjednal, tak asi něco je po této stránce špatně ..nehledě na to, že ten, kdo si to zboží koupí a potřebuje jej, zaplatí i ten můj katalog :-)
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    6.12.2011 21:20 whistleblower
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce

    začiatky štátnej soc. starostlivosti, nemocenského a povinného soc. poistenia siahajú do posl. štvrtiny 19. storočia, teda do doby, ked sa dovršila premena spol. spol. z feudálnej na kapitalistatickú, agrárnej na industriálnu keby Vás to zaujímalo = tu a tu

    4.12.2011 18:14 kve
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    V minulosti jsem měl s ÚP taky nějakou zkušenost. V lepším případě tam člověk zašel, dozvěděl se, že pro něj nic nemají a šel zas domů. Horší když paní za přepážkou byla moc horlivá. Na mně bylo na první pohled vidět, že vážím "dvacet kilo i s postelí", ale paní napadlo, že bych byl ideální justiční stráž. Od ÚP jsem neměl žádné peníze a od sociálky taky ne, protože jsem měl na sebe napsanou drobnou rekreační nemovitost od rodičů. Z pohledu sociálky věc, kterou přece můžu prodat a tak peníze žádné. Abych nebyl sankčně vyřazen pro nespolupráci a nemusel si navíc sám ještě platit i zdravotní pojištění, tak jsem se o to místo justiční stráže alespoň na oko ucházet musel a abych se o něj vůbec mohl ucházet, tak jsem si z toho nic musel zaplatit ještě výpis z trestního rejstříku, který mi byl jinak absolutně na hovno.

    Současné zaměstnání jsem našel na portálu MPSV, ten je v zásadě dobrý. Jinak mi tahle instituce připadá ovšem jako absolutně zbytečná, či přímo komplikující již tak nepříjemnou situaci.
    3.2.2012 15:30 Maximilián
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Pracovní doba na ÚP
    Pracovní doba na vývěsce ÚP činí za týden 33 hodin, včetně přestávek. Vypadá to tak, že státní zaměstnanci pracují podstatně méně, než v soukromém sektoru.
    27.8.2012 23:26 dawe
    Rozbalit Rozbalit vše Chcete si jednoduše přivydělat z pohodlí svého domova?
    Chcete si jednoduše přivydělat z pohodlí svého domova? Vše potřebné najdete na: www.revolucni-prijem.cz/1B4074 zarucene funguje na tom odkazu se dozvíte mnohem více.
    13.11.2012 23:50 Martin Vorel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Na úřadě práce jsem byl přes půl roku. Za tu dobu mě poslali pouze na tři pohovory. A to jsem v Praze kde je čtyřprocentní nezaměstnanost! Úřad práce se opravdu vyplatí jen kvůli té podpoře.. Jinak když už jdete na pohovor tak tady je pár dobrých rad: tipy pro hledání práce
    24.11.2012 15:23 koule
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na úřadech práce
    Dejte si prosím pozor na jednu usteckou firmu, která inzeruje práci za 20.000 a 30.000 Kč. I já jsem naletěl. Zaměstnává lidi na černo.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.