abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 14:11 | IT novinky

    Společnost Jolla na akci s názvem Jolla Love Day 2 - The Jolla comeback představila telefon se Sailfish OS 5.0 Jolla Community Phone (ve spolupráci se společností Reeder) a počítač Jolla Mind2 Community Edition AI Computer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    22.5. 12:33 | Nová verze

    LibreOffice 24.8 bude vydán jako finální v srpnu 2024, přičemž LibreOffice 24.8 Alpha1 je první předběžnou verzí od začátku vývoje verze 24.8 v prosinci 2023. Od té doby bylo do úložiště kódu odesláno 4448 commitů a více než 667 chyb bylo v Bugzille nastaveno jako opravené. Nové funkce obsažené v této verzi LibreOffice najdete v poznámkách k vydání.

    ZCR | Komentářů: 0
    21.5. 23:33 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 141 (pdf) a HackSpace 78 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (82%)
     (4%)
     (7%)
     (7%)
    Celkem 524 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Jak válčí Češi..

    12.2.2015 17:45 | Přečteno: 1436× | Jen tak na okraj

    V diskuzi pod jedním z nedávných blogpostů se objevil i obecně pomýlený názor že "Češi prostě neválčí". Není to pravda. Obyvatelé českých zemí totiž válčí neustále, ale mají svůj specifický způsob boje, který je pro příslušníky jiných národů nepochopitelný.

    Čeští bojovníci jsou individualisté a cílem jejich boje je především zabezpečit vlastní rodinu. Pokud zrovna nemají společného nepřítele, válčí mezi sebou. Umí se spojit, ale jakmile vnější hrozba pomine, nebo jakmile dospějí k názoru, že ji mohou využít jako výhodu, bez nejmenších skrupulí toho využijí. Moc dobře totiž vědí, řečeno slovy Daga Badmana z Limonádového Joeho, že život je fraška a nikdo se zpětně neptá na zápletku prvního dějství. Proto jim žádný úskok není cizí. Nadarmo nejsou ve Švejkovi označeni za "smějící se bestie".

    České země jsou jako bažina - kdo sem šplápne, tak je rád, že vůbec vyváznul a nechal tu přinejhorším jen tu holínku. Zdejší obyvatelstvo nemá imperiální ambice a snese opravdu hodně. Ale je neuvěřitelně mstivé a s dlouhou pamětí, pokud má pocit křivdy. Je to způsob přežití. Občas se vedou diskuze kam se podělo původní obyvatelstvo střední Evropy. Podle mě nikam. Je stále tady, akorát byl jeho genofond postupem času smíchaný s každým kdo tudy táhnul. Teda je tady, až na tu část, co v průběhu několika set let přijala za svůj jazyk němčinu a byla po druhé světové válce v rámci účtování s Německem vypuzena. Zdejší obyvatelstvo je totiž silně lokálpatriotické. Nemá problém pragmaticky přijmout cizí zvyky i řeč, ale silně si zakládá na místě kde žije a pokud nabyde dojmu, že se je někdo chystá kamsi vypudit, nebo nedejbože vypudí, nezná slitování.

           

    Hodnocení: 53 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Bedňa avatar 12.2.2015 18:21 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Som zo Slovenska a mám ťa rád :-) Jako keď si zvykneš nesúdiť ľudí podľa farby, viery, štátnej príslušnosti tak ti táto otázka príde zbytočná. Pravidlo pre posudzovanie ľudí leží úplne inde.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    12.2.2015 18:45 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Bedňa, Ty si dosť typický Slovák:)). Prečo sme my, Slováci, tak radi, keď sa k nám niekto nechová ako k "Tatárom"? :) Mám teraz momentálne ďalšieho potomka v severoeur. germánskej krajine, tam tí ľudia ani netušia, že existujú nejakí Slováci, mýlia si nás s Rumunmi. Je im úplne fuk, že Rumuni nie sú ani len Slovania. Ani nevedia, že sme na mape, takže ak by sme z nej zmizli, ani si to nevšimnú. Z toho vyplýva, že ak sami seba nezastaneme, keď je to treba, nikto to z nás nespraví. Po Tataroch nás bolo tu hore nejakých 250 000 - celkom slušne sme to ustáli. Ak sa však budeme ochotní celkom rozplynúť medzi ostatnými národmi, ktoré vôbec nie sú také kozmopolitické, ako sa nám niekto pokúša nahovoriť (ale nopak ako aj tu vidíš etnocentrické oveľa viac ako my) , neostane z nás ani mstný fľak v tom atlase.Tak si položme otázku, či nám na tom záleží, alebo nie...toto sme zdedili
    Bedňa avatar 13.2.2015 22:03 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Čo ma radí medzi Slovákov? Oblasť narodenia a to je asi všetko. Osobne mi to je jedno, som hrdý na Trenčín kde rovnaký Slovák Máté Csák z Uhorska porazil Turkov.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    13.2.2015 22:57 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    To ťažko. Matúš Čák zomrel roku 1321. On bojoval s Omodejovcami proti Krolovi Robertovi z Anjou ( slávna bitka pri Rozhanovciach), to ešte po Turkoch nebolo ani slychu, to si asi mýliš s uhorsko- rumunským veľmožom Jánom Hunyadym, ktorého ale Turci porazili roku 1448 na Kosovom poli:). Alebo so Zápoľským? Ten bol korunovaný za uh. kráľa v roku, keď uhorské vojská boli porazené na hlavu v bitke pri Moháči. A to bolo až roku 1526.
    Bedňa avatar 14.2.2015 13:17 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Zápoľský, Zápoľský to bol :)
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    14.2.2015 21:26 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Ešte sa treba rozhodnúť, ktorý Zápoľský, lebo jeden Ján zahynul pri Nikopole v boji s Turkami, kde bojoval vo vojskách Žigmunda Luxemburského a kráľom sa stal až jeho potomok:). Ďalší Ján pre túžbu stať sa kráľom zradil, nakoniec podpísal zmluvu so Sulejmanom, aby si zabezpečil korunu, a tým zapríčinil tú 150 ročnú osmanskú okupáciu Uhorska. (To už je taká tradícia, kvôli výnosnému fleku sa zapletať s "vyššou mocou:)). Sídlom rodu bol Spišský hrad, a nevlastnili iba Trenčinsku stolicu, ale skoro celé Slovensko...

    To ja mám radšej Mateja Korvína, ako tohto Chorváta. Síce upevnil kráľovskú moc (taký malý Putin to bol:)), ale pochopil, že ľud musí byť spokojný, aby nedošlo k ďalšiemu Dóžovmu povstniu (ktoré pomáhali potlačiť Zápoľskovci).

    Poznáš rozprávku O troch grošoch? Je o tom, že Matej dbal o sociálnu politiku a svojim radcom/oligarchom pritiahol ohlávku:)).
    15.2.2015 01:45 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    pred tým Dóžovým povstaním si vyškrtni slovo ďalším :-), to prišlo až po Matejovej smrti, keď sa zas oligarchovia nevmestili do kože

    12.2.2015 19:10 Tomáškova máma
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Ty jsi kretén, chtěl bys vykouřit péro, aby se ti ulevilo, Aleši?
    12.2.2015 19:48 ajtakrajta
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    vykuř ho prosímtě bluebearovi, snaží se z nudy zničit svět pomocí AI
    12.2.2015 19:21 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    zajmave body.

    ono to asi souvisi s tim, ze Cesi zasadove trvaji na tom, ze vzdy byli a jsou objekty. Obeti cizych subjektu, mocnosti. A delaji vsechno aby to tak bylo i do budoucna. Vyhody z toho plynouci jsou to, ze muzou vesele remcat na nedobre pomery. Bez toho, aniz by je tizil pocit zodpovednosti za stav veci -- vzdyc oni prece nic, oni jen bezmocni muzikanti, kteri nic nezmuzou, a tak ani nic nemuze byt jejich vina.

    zminil bych taky koncept nesamozdrejmeho naroda, o kterem mluvi (mimo jine) Vaclav Belohradsky
    12.2.2015 19:29 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    je to jinak -

    přes čechy se přehnalo X válek a okupantů ze všech stran - a ti co měli odvahu se postavit při tom buď umřeli, nebo odešli, nebo jsme je pak pro jistotu popravili.

    A ti co zbyli jsou potomci těch co se ohnuli, připojili k okupantům a podobně. Jsme prostě potomci sedláků co se otočili když souseda přibíjeli na vrata, případně těm řemeslníkům podávali hřebíky...
    12.2.2015 19:49 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    heeeejj, tak teď jsem se ještě dočetl, že náměstkem ministra obrany herce stropnického bude syn herce landovského ..... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) ty vole to je maso :-) :-) :-) :-) :-) nepřítel se sám umlátí smíchy :-) :-) :-) :-) :-)
    12.2.2015 19:50 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Česko je ve středu Evopy. Kdokoli z armád neválčil se sousedem, ale krapítek dále, tak to většinou hnal nejkratší cestou, to je přes střed.

    V Česku díky tomu bylo několikanásobně více silných armád za jednotku času, než třeba ve Francii, Německu či na jiných krajích.

    Strategie postavit se každé armádě znamenala vyhlazení. Strategie poklonkovat každému cizákovi, kdykoli vyměnit vlajku na hradě a myslet si uvbnitř něco o zadnici bylo přežití. Zbytek zařídila evoluce.

    ---

    Podobně je to se Slováky. Tatarské a jiné silné armády se zastavily o Maďarsko a Slovensko bylo často kryto. A protože součástí válek patří i znásilňování, Maďaři se geneticky smíchaly se silnými geny.

    Slováci si s tím teď neví rady. Jsou už evolučně daleko větší pasivisté a pacifisté.

    Stejná situace je třeba ve výborně krytém Rumunsku a sousedním Bulharsku.

    Atd.

    Miloslav Ponkrác
    Rezza avatar 12.2.2015 19:56 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Tak i diky tomu je zdejsi populace nejvetsi mix genu nejen cele Evropy :).
    12.2.2015 20:10 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    A jaká genetická poškození v masových měřítcíh se vyskytovaly ve Velké Británii díky její ostrovní izolaci, to by se dalo vysílat jako horory pro otrlé.

    Pro Anglii bylo mírné multi-kulti v podstatě zachráněním před celostátní genetoickou degenerací. A i tak to byla za pět minut dvanáct.
    Rezza avatar 12.2.2015 20:16 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Tak u nas posledni leta taky dohani ty nedavne ciste rasy v dobe izolace. Jen u nas byla nastesti kratka a na mistech vyskytu nechtenych vojsk urcite castecne resena :).
    12.2.2015 20:49 Marvin | blog: im_depressed | Gallifrey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    To by me zajimalo jak podle tebe lidi prezili, pred tim nez se hodne rozmnozili, kdyz myslis ze 60 M populate je mala a vede ke degeneraci...
    12.2.2015 23:26 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Ono je těžké diskutovat v diskusi, kde si lidi nepletou jen hodinky s holínkami, ale přímo trávu se slonem.

    Asi je to dnešní dobou, že jsou lidi poněkud natvrdlí, nebo pod vlivem českých ideologických médií, že mají tendenci neustále číst to, co v textu není.

    Já jsem přežití nikoho nezpochybňoval, já mluvil o genetické degradaci.

    A pro další: Nebyla řeč ani o šachách, ani o vodním pólu, ani o komínech, ani o velbloudech – a vůbec netuším, kdo koho napadne můj příspěvek zcela mimo mísu asociovat s nějakým stříbrným větrem slov, který mu vyvstane náhodně na mozku.
    13.2.2015 00:41 Marvin | blog: im_depressed | Gallifrey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Nemas to sice v textu, ale je to logickej dusledek ty tvoji teorie ;-)

    Kdyz neco degeneruje tak se to stava min zivotaschopny. Pokud degeneraci nejak nezastavis, tak se to nakonec dostane do stavu kdy to neni zivotaschopny vubec.
    14.2.2015 00:59 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Degenerace = oslabení nebo úpadek schopností, případně odchylka od normálního vývojového procesu.

    Z degenerace nevyplývá nutně neživotaschopnost.

    Ani není řečeno, že degenerace se časem dostane do ztráty životaschopnosti, a pokud ano, že se tak stane v jakém čase.

    Degenerovat se dá i velmi dlouho.
    14.2.2015 11:14 Marvin | blog: im_depressed | Gallifrey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Vazne degenerace ktera by se, cituji, "dala vysílat jako horory pro otrlé", nevede ke snizeni zivotaschopnosti?

    Navic tady se bavime o 60M populaci. Jak by to asi vypadalo pro 1M, nebo 10k...
    14.2.2015 16:20 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Mimochodem, znáte běžnou statistiku z celého světa, že čím nadanější a inteligentnější lidé, tím méně dětí?

    Stačí se podívat v Česku, jací lidé se nejvíce množí.

    Prostě dogmata o degeneraci versus nutné snížené životaschopnosti – občas se podívejte kolem sebe, a neřešte to akademickými úvahami. Realita je největší kritik „logických“ závěrů.

    I dodnes, když slyšíte o geneticky postižených lidech, je to často z Anglie. Skoro u každé se dočtete, že největší počet pacientů je z Velké Británie, nebo že odtud pocházejí první případy.

    Ostatně i anglická královna Viktorie pomocí dědičné nemoci hemofilie dokázala poměrně slušně zlikvidovat řadu královských rodů v Evropě pomocí svých dětí – přenašečů. Dokonce i ruský car se dostal do úzkých.
    Grunt avatar 14.2.2015 19:02 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Mimochodem, znáte běžnou statistiku z celého světa, že čím nadanější a inteligentnější lidé, tím méně dětí?
    Prosím o zdroj.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    14.2.2015 19:28 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    www.google.com
    Grunt avatar 14.2.2015 19:35 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    13.2.2015 07:33 KS | skóre: 10 | blog: blg | Horní polní u západní dolní
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Pro Anglii bylo mírné multi-kulti v podstatě zachráněním před celostátní genetoickou degenerací. A i tak to byla za pět minut dvanáct.
    Nějaký zdroj, odkaz?
    Pochybnost, nejistota - základ poznání
    13.2.2015 13:29 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    to je jen křeč notorických zastánců multikulti kteří odmítají vidět a přiznat co způsobili...
    14.2.2015 01:06 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Já jsem absolutním odpůrcem multi-kulti, a přesto jsem to napsal. Protože nejde o multi-kulti, ale především o to, aby partneři občas něco promíchali. Aspoň občas aby partneři byli z druhého konce státu či jiného.

    Pokud máte izolovanou společnost, plus navíc společensky stratifikovanou, kde se mezi sebou moc nemísí – pak jde o přiblížení s příbuzenskými vztahy se všemi následky.

    Ostatně i ti Eskymáci vědí, proč nechávají hosty vyspat se svými ženami, pokud se někdo zdaleka objeví.

    Současné multi-kulti je něco jiného, je to recept, jak pomocí sociálního inženýrství globální elity vytvářejí chaos a vnitřní rozkoly ve státech.

    13.2.2015 18:42 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Anglická literatura 19. století? Možná už jsi zaslechl, že existuje zařízení nazývané knihovna...
    13.2.2015 20:25 Marvin | blog: im_depressed | Gallifrey
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Fakt uzitecna odpoved - naji si to v jedny ze 130 milionu existujicich knih... :-/
    14.2.2015 08:07 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Rozhodně užitečnější, než odkaz na Wikipedii, která se může za pět minut změnit. A navíc je cenzurovaná.
    14.2.2015 16:30 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Internet je na nic. Jakmile tam napíšete cokoli nekorektního, tak vám to tu maže Google, tu máte na krku žaloby, tu něco jiného.

    Wikipedie je zase silně politická a ideologická, píše se tam jednostranně. Linuxová témata jsou vyjádřena velice jednostranně jásavě pro Linux. Politici jsou zase upravováni podle potřeb stran. Historie je vyjádřena tak, aby pro Západ vyznívala zásadně příznivě. Africké konflikty tak, jako že chudáci za nic nemohou, to bílý muž. Nestojí to za nic.

    Jestli chcete něco opravdu vědět, tak musíte vypnout internet a přestat jej považovat za zdroj informací. Je to spíše reklamní a agitační médium.

    Jsem moc rád, že jsem se ve škole učil klasicky s tabulí, křídou a učebnici a nic takového jako internet neexistovalo.

    Dokonce jsem vystudoval dvě vysoké školy, jednu před 20 lety a jednu nedávno před pár lety. Ta druhé samozřejmě byla elektronicky a internetově pozitivní – a nic moc tedy. Není nad klasiku, tedy pokud vám jde o znalosti a chápání souvislostí. Za stejnou jednotku času je stará metoda z dřevěných dob mnohonásobně efektivnější. Pomocí tabule, křídy a skript jsem schopen vystudovat i těžkou univerzitu při práci. S internetem je to makačka na hranici sil, protože řešíte neustálý chaos a zmatek a polopravdivé a nedostatečné informace, nehledě na tom, že profesoři na to kašlou, ať si studenti nějak poradí, maj přece wikipedii a google.

    I z internetu si věci, které mě zaujmou stahuji k sobě a nečekám, že na internetu zůstanou.

    Na internetu nenajdete ani sposty technických a moderních věcí, pouze v začátečnickém stylu. Jakmile chcete něco víc, už je to zase mimo internet.
    Grunt avatar 14.2.2015 19:00 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    A není to čirou náhodou úplně přesně naopak a jediný kdo se tady dopouští agitace je jakýsi anonym podepsaný jako Miloslav Ponkrác?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    14.2.2015 19:29 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Don't feed the troll.
    16.2.2015 15:51 KS | skóre: 10 | blog: blg | Horní polní u západní dolní
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    A na které z nich jste studoval tři semestry metodologie vědy?
    Pochybnost, nejistota - základ poznání
    12.2.2015 20:19 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    silné armády se zastavily o Maďarsko a Slovensko bylo často kryto.
    je to trochu ink, asi predsa len máte vy tm v česku medzeru čo sa tých uhorských resp. hornouhorských dejín... ja som zo slovenského mestečka, a tí Tatari to tu vyplienili tak, že tu údajne ostalo len asi 12 rodín... tie sa skrývali v lese v slovenských peciach...potom tu boli bratríci (a lúpežní rytieri), neminuli nás Turci, ktorí zakaždým plienili, keď hradní páni nezplatili výpalné...prehnali sa tadiaľto protihabsburské povstania a aj revolúcia v 40. rokoch 19. storočia... z prvej svetovej tu bol síce len lazaret, ale potom prišli maďrské vojská republiky RAD, potom Povstanie a nakoniec sa tadiaľto ešte prehnal front pri oslobodzovaní
    12.2.2015 23:22 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    To co jsem psal, bylo šílené zjednodušení. Pouze princip. Realita samozřejmě přesně taková nebyla. Nicméně mohl jsem buď napsat základní princip, nebo 100 stránkovou práci, kde bych byl naprosto přesný.

    Už samotné tvrzení na začátku, že Češi neválčí, je rovněž zjednodušení a najdete mnoho protipříkladů, že to tak není.

    Pricnip je v tom, že někdy je dobré podívat se na fyzickou mapu, jaká je obecně situace a předpoklady.
    13.2.2015 14:56 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Češi neválčí, je rovněž zjednodušení a najdete mnoho protipříkladů
    http://www.niejetotak.sk/viac-ako-12-000-slovakov-odmieta-v-pripade-vypuknutia-vojny-bojovat/

    lebo vedia, že to nie je ich boj a za nejakých oligarchov svoj život nikto normálny nemá chuť obetovať
    Grunt avatar 13.2.2015 16:03 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    WTF? Co to zas je? Jaký zase povolávací rozkaz sakra?
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    13.2.2015 17:27 flhkewozwnzssah | blog: kyknošovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    http://www.cas.sk/clanok/285417/chysta-sa-dobrovolna-vojenska-sluzba-narukovali-by-ste-za-250-eur.html

    http://www.cas.sk/clanok/304912/vrati-sa-povinna-vojenska-sluzba-pre-slovenskych-muzov-ministerstvo-obrany-vydalo-stanovisko.html

    Máme tesne za hranicou blázna Jaceńuka, na Ukrajine je mobilizácia a ani nie je oficiálne vyhlásený vojnový stav... ľudia sa boja, že nás kvôli tým bláznivým skákajúcim herojom/americkým záujmom zatiahne NATO do vojny.
    13.2.2015 18:46 Radovan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Nelekej se, to byl jen malý sociologický průzkum s výsledkem předčícím očekávání. Podle něj se nachystá skutečná akce, až to zase přijde ;-)
    12.2.2015 21:53 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Bylo by dobré, kdyby si zdejší "znalci a historici," případně místní vševědi dali tu práci aby si zjistili, kolik Čechů sloužilo v rakouských císařských plucích, v kolika válkách za skoro čtyřista let, od roku 1526 až do roku 1918 Češi byli. Pak by možná byli udivěni "nebojovností" místního národa. Jenže, to je moc práce a soudružka ze Slovenska, tak maximálně může blábolit něco o Šariši a okolí. :-) O legiích za první světové války a zahraničních vojácích druhé světové války asi toho ti chytrolíni, co se tu masturbují, moc nevědí. Ať se radši drží masturbace. Aspoň se jim uleví a soudružka, ta ať se drží kýblu a hadru u latrin.
    12.2.2015 22:02 Kaiten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Proč u latrin? Vaření je taky důležitý ... A ne, nemyslím si že žena patří jen k plotně. Mě se to ale líbí.
    12.2.2015 22:08 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Protože soudružka, když uvaří, tak ji obžalují z obecného ohrožení. Je-li u latrin, je okolí v bezpečí. :-)
    12.2.2015 22:24 Kaiten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Tak špatný to zas nebude ... určitě to přeháněj.
    12.2.2015 23:05 Muhammad_al-Chorezmí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Koukám, že si tady Jílek celý den píše sám se sebou.
    12.2.2015 23:29 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Nadarmo nejsou ve Švejkovi označeni za "smějící se bestie".

    Ve Švejkovi jsou označeni za "eine Simulantenbande". Výrok "Češi jsou smějící se bestie" bývá nejčastěji připisován Heydrichovi, občas pak Goebbelsovi či dalším nacistickým pohlavárům. Švejk s ním ale, pokud vím, nic společného nemá.

    12.2.2015 23:46 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Kdyby toho Švejka, ti, co se na něj odvolávají jako na hodnověrný pramen, četli pozorně, asi by zjistili, že Švejk není zas až tak veselá kniha, ta válečná hrůza je tam dost slušně popsaná a že jsou tam záměrně vytaženy ty události, které byly jen okrajové. Čeští vojáci sloužili císaři pánu poměrně věrně. Třeba ve válce proti Itálii.
    13.2.2015 07:08 Muhammad_al-Chorezmí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    kradeš a lžeš, teraprde Jílku
    13.2.2015 07:53 m-train Pavel Marek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Ano soudružko, když ti dojde invence, které máš mimochodem minimum, přijdou na řadu invektivy. Kdybys náhodou nevěděla, co znamená slovo invektiva, tak www.ggogle.com to jistí. :-)
    13.2.2015 08:49 Muhammad_al-Chorezmí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Proč se stydíš podepsat, Jílku, bojíš se snad, že někdo, kdo by neměl, přijde na to, že jsi nemocná zrůda a ujetý blázen? Máš strach, že by tě někdo poznal?
    13.2.2015 09:44 m-train Pavel Marek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    ze soudružky mám vždy radost. Jak "vtipně a neotřele" reaguje. Je vidět, že už se na ni ten bolševismus podepisuje. :-)
    13.2.2015 08:27 HonzaRez | skóre: 19 | blog: Jsou_mezi_nami
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    1. Ano, smějící se bestie je nacistický termit
    2. O frašce a prvním dějství nemluvil Dag (Doug) Badman, ale jeho bratr Hogo Fogo, hledaný ve čtyřech státech (Miloš Kopecký)
    http://bandzone.cz/_90972
    Grunt avatar 13.2.2015 09:31 Grunt | skóre: 23 | blog: Expresivní zabručení | Lanžhot
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    V diskuzi pod jedním z nedávných blogpostů se objevil i obecně pomýlený názor že "Češi prostě neválčí".
    Taky jsem tam psal pomýlený názor, že v momentě kdy Češi začnou bojovat/válčit, trhám občanku a stěhuju se jinam a že nejsem nacionalista a že nejsem nijak výrazně hrdý na to že jsem Čech (nepočítám-li Švejkovu povahu národa, na to docela jo a myslím si že je to taky jedna z mála národních vlastností - povah na kterou je dobré hrdý být) a že by mi nedělalo nejmenší problém změnit národnost. Diskuse byla samozřejmě smazána. Ještě to budu muset vyzkoušet na Palba.cz :-) Tam z takových názorů budou určitě nadšení.
    Na co 64-bitů když to jde i s jedním? | 80.78.148.5 | Hack (for) free or Die Hard!
    14.2.2015 16:48 Miloslav Ponkrác
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Češi bojují a válčí už řadu let. Jenom poslední 2-3 roky: Afghánistán, Litva, Bosna a Hercegovina, Lai, Egypt, …

    Před pár dny dokonce čeští vojáci byli vyznamenáni: http://www.mise.army.cz/informacni-servis/zpravodajstvi/cesti-vojaci-v-afghanistanu-obdrzeli-vysoke-americke-vyznamenani-106863/

    Čeko bojuje a pomáhá rozvracet řadu států a okupovat řadu států již po mnoho let. Je téměř vždy na straně rozvracečů a útočníků při napadání a ničení cizích států.

    Takže na co čekáte? Česko bojuje. Se sametovou revolucí skončila doba míru a nastala doba, kdy Česko je stále s někým ve válce.

    A proti Rusku Česko bojuje aspoň hubou, když nic jiného. Ukrajinu jsme také jako stát pomáhali a pomáháme rozvracet.
    14.2.2015 01:49 tel: 737847317
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak válčí Češi..
    Jílek Úvaly Zvláštní škola čtvrtek 17:30-19:15

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.