abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.5. 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    23.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (86%)
     (3%)
     (6%)
     (5%)
    Celkem 681 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Už to zase zkouší

    17.12.2006 08:56 | Přečteno: 2688× | Abíčko | Výběrový blog

    Čas od času se Microsoft snaží inzerovat na Abíčku. Vždy jsme ho odmítli. Teď na to šel oklikou.

    Ozvala se nám velká mediální agentura, že by nám ráda prodávala reklamní prostor. Ta stejná agentura, co mě před léty odmítla. Kluci s ní začali jednat a měli určit i konkurenční firmy, jejichž reklamy na svém webu odmítáme. Napsali tedy Microsoft. A najednou z agentury vypadlo, že to bychom neměli dělat, že od Microsoftu bude polovina reklam. Překvapení :-)

    Stanovisko Stickfish k reklamám Microsoftu se nemění a i další podmínky jsou pro nás riskantní, takže nevěřím, že dojde k dohodě. Naštěstí už Abíčko není ztrátové, takže není takový tlak na příjmy a Stickfish může říkat ne. I když z čistě ekonomického hlediska je nesmysl odmítat největšího IT inzerenta v Česku :-).

    Nicméně jednomu z reklamních požadavku Microsoftu bychom vyhovět mohli. Mají zájem o boxík s pracovní inzercí na hlavní stránce, stejnou jako třeba DHL. Sice mi přijde zvláštní, že chtějí mezi linuxáky hledat zaměstnance, ale to je jejich věc. Osobně bych proti této reklamě nebyl. Je textová a obsahem budou volné pozice. IMHO by takový boxík neměl škodit.

    Jelikož Abíčko je hlavně komunitní portál, zeptám se vás na váš názor. Pod produktovou reklamou si představte banner vychvalující třeba MS Visual Studio, srovnávací reklama je ostře konkurenční vůči Linuxu (Get the Facts) a imagová reklama slouží pro posílení značky.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Anketa

    Jaké reklamy Microsoftu byste na Abíčku tolerovali?
     (34 %)
     (70 %)
     (19 %)
     (7 %)
     (12 %)
    Celkem 379 hlasů

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    17.12.2006 09:14 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Sice mi přijde zvláštní, že chtějí mezi linuxáky hledat zaměstnance

    A kde jinde by měli hledat lidi, co jsou ochotni kreativně myslet, učit se novému a nebát se neotřelých řešení? Snad ne mezi cvičenými opicemi (= ideálními uživateli OS Windows)? :-D

    Box s pracovní nabídkou je více služba zdejšímu publiku než reklama, tudíž těžko něco namítat. Přímá reklama je ale pro portál spíš kontraproduktivní, proto máte mé uznání za držení principů ;-)
    rincewind avatar 17.12.2006 09:23 rincewind | skóre: 14 | blog: Bloguji,_tedy_jsem? | Hermanova Hut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    V podstate by mi nevadila zadna reklama (nectu je a v mozku mam zrejme prepinac IGNOROVAT REKLAMU v pozici ON), ale na druhou stranu nevidim duvod (vzhledem k tomu, ze jak pises abclinuxu neni ztratove a muze si vybirat), proc nechat MS, aby se rozpinalo i sem...
    17.12.2006 10:20 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Nevím, jak by srovnávací nebo image reklama působila na náhodné čtenáře, kteří se třeba z Googlu dostanou do sekce hardware nebo do poradny. Měla-li by tu být taková reklama, myslím, že by měla být umístěna pouze v sekcích "pro pravidelné čtenáře", i když vím, jak vágní je to pojem.

    Jinak jsem ale hlasoval proto, že by mi nevadila žádná reklama – přičemž vím, že srovnávací ani image reklamu bych ignoroval, u produktové reklamy připouštím, že by mě možná některá mohla zaujmout (co já vím, co vymyslí MS v budoucnosti za produkt). A důvod? Bannerovou reklamu na internetu vnímám z reklam jako to nejmenší zlo, není příliš rušivá a kdyby mi opravdu vadila, můžu ji kdykoliv začít filtrovat. A když už tedy Abíčko reklamu má, nemyslím si, že by se mělo reklamě zrovna MS bránit. Buď je Linux a OSS tak dobrý, že jej MS nemůže ohrozit, a pak ať si tu klidně reklamu má, nebo je Linux a OSS jen počinem pár bláznů, který stejně dříve či později zanikne, a pak je nezobrazování reklamy MS jenom strkáním hlavy do písku. Za správnou považuju samozřejmě první variantu, proto by mi zobrazování reklamy MS nevadilo. Navíc si nemyslím, že by MS měl být vnímán OSS komunitou jako nějaký konkurent, proti kterému je nutné se neustále vymezovat, ale s kým se skrytě neustále srovnává a kopíruje ho (včetně všech chyb) – ne, diskuzi o Mozille a jejím zaujetím Internet Explorerem zde znovu otvírat nehodlám ;-)

    Nicméně chápu, že MS působí na spoustu lidí z OSS komunity jako červený hadr a někdo může na Linuxovém portálu vnímat reklamu MS negativně. A oceňuju, že vedení Abíčka dává úplně pryč finanční stránku věci a baví se pouze o tom, zda je umístění takové reklamy správné či ne.
    17.12.2006 11:26 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Nic ve zlem, ale po takovem prispevku se mi vzdy chce zvolat "svata prostoto!"

    A paradoxne, vas prispevek, ve kterem tvrdite, ze "když už tedy Abíčko reklamu má, nemyslím si, že by se mělo reklamě zrovna MS bránit" krasne ilustruje radu duvodu, proc by se prave abclinuxu reklame od MS branit MELO. Napr.:
    u produktové reklamy připouštím, že by mě možná některá mohla zaujmout (co já vím, co vymyslí MS v budoucnosti za produkt)
    ...a tohle ma byt jako duvod, proc by tady tu reklamu melo abclinuxu nechat? Aby pomahali Microsoftu konkurovat Linuxu, cimz uberou tomuto portalu potencialnich ctenaru a tim padem snizi jeho pritazlivost pro inzerenty a tim primo i financni hodnotu celeho abclinuxu?
    Bannerovou reklamu na internetu vnímám z reklam jako to nejmenší zlo, není příliš rušivá a kdyby mi opravdu vadila, můžu ji kdykoliv začít filtrovat
    ...cimz udelate presne to, co MS chce - odriznete portal informujici o jeho konkurenci od dalsich prijmu. Tohle ma abclinuxu podporovat?
    Buď je Linux a OSS tak dobrý, že jej MS nemůže ohrozit, a pak ať si tu klidně reklamu má, nebo je Linux a OSS jen počinem pár bláznů, který stejně dříve či později zanikne, a pak je nezobrazování reklamy MS jenom strkáním hlavy do písku.
    OMG! Zijete na nejake jine planete nez ja? Nebo jste si jeste nevsiml, ze reklama a marketing jsou multimiliardovy byznys, kde se tolik penez toci prave proto, ze pomoci spravneho marketingu se da protlacit prakticky vsechno? Predpoklad, ze kvalita produktu vzdy staci, aby se produkt prosadil i proti financne nesrovnatelne lepe vybavenemu konkurentovi... oh, kez by to bylo tak jednoduche.

    A ta vase poznamka
    že MS působí na spoustu lidí z OSS komunity jako červený hadr a někdo může na Linuxovém portálu vnímat reklamu MS negativně.
    ...o to tady prece vubec nejde! Osobne povazuju fakt, ze nekteri adolescenti si resi svuj boj proti otcovske autorite "nenavisti" vuci MS, za jednu z nejvetsich slabin Linuxove komunity, a osobne mi MS moc nevadi - jenze to je prave pro p. Literaka a spol. ta nejvetsi hrozba! TO je ten nejlepsi duvod, proc by tady tu reklamu NEMELI davat. Riskovat, ze vlastni ctenari prijmou pozitivne reklamu na konkurenci, to je jako prodavat zdroje, ktere vam vydelavaji penize - nikdy se to nemuze dlouhodobe vyplatit. Je to jen podrezavani vetve pod vlastni prdeli, cim horliveji to budete (ve vidine penez za "rezani") delat, tim driv padnete.

    IMO pisete, jako byste absolutne nechapal funkci reklamy (funkci z hlediska provozovatele!, nikoli z hlediska vaseho), nebo alespon nedokazal uvedomit si, ze provozovatel se musi snazit na reklame vydelavat, pricemz ovsem strategicke zajmy musi byt vzdy uprednostnovany nad taktickymi, nema-li dojit ke kratkodobemu "vydojeni" projektu za cenu nasledneho upadku/krachu.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    17.12.2006 11:41 h.xman | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    ...jeste dodam: v kolika odach na Linux uz jsem cetl, ze MS nemuze Linux prevalcovat, protoze Linux se neda koupit. Jenze ono neni vubec potreba kupovat Linux. Staci koupit majoritni informacni zdroje o Linuxu. O cem se nepodari udrzovat neustaly prisun v rozumne mire objektivnich informaci, jako by nebylo. Jiste, Linux jako takovy tady porad bude tak jako byval... pro par geeku. Ale nebudou investice, nebude podpora hardware, nebudou developeri, nebude perspektiva opravdoveho rustu, bude jen trvajici monopol MS s negativnimi dusledky pro vsechny... a jen par zakomplexovanych adolescentu si bude libovat, ze budou moci bez vetsi namahy zustat tou "elitou", ktera se vrta v systemu, kteremu nikdo jiny nerozumi.

    Je velke stesti, ze uz i na "druhe strane" zacina byt dost tech bohatych, kteri chapou, ze aby se rostlo a rozvijelo, ze potreba udrzovat a smerovat tok informaci i pomoci toku penez.
    Pro poutníky mezi vámi: Camino de Santiago
    17.12.2006 10:27 Kníže Ignor | skóre: 19 | blog: stoupa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Tak tentokrát to mají za 0 Kč. Inu jsou to kucí šikovný :-D
    Jestli máš zálohu mého blogu, tak mi ji pošli. Nějak jsem si ho smazal :-)
    17.12.2006 10:27 AloneInTheDark | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Me osobne by to prilis nevadilo. Reklamy na kdejakou blbost vidim vsude a taky se z toho nepos* . Verim, ze zdejsi ctenare nejvic popudi srovnavaci reklamy, protoze dobre vime, ze je to "jen reklama", tedy z me neznameho duvodu tolerovana lez. Jako napr. "Vyborna domaci polevka s jatrovymi knedlicky" od Vitany a jinych vyrobcu. Kdyz srovnam obrazek inzerovaneho produktu ( krasna polivka s knedlickama s prumerem dvacetikoruny ) a skutecne zakoupeny produkt, nikdo mi nevyvrati, ze je to lez, podvod, klamava reklama. Tohle se toleruje - proc ? Dobre vime, ze s produkty MS je to podobne.

    Proto bych rekl - penize nesmrdi. Pokud mate moznost se domluvit na tom, aby "srovnavaci" reklamy nebyly, ale zbytek ano, nevadilo by mi to. Z tech extra penez, az jich bude vic, by se dal treba jednou zaplatit/udelat komunitni projekt. ( napr. webmail pro cleny ve stylu google, seznamu ) <- jen priklad, ted me to napadlo, nebijt me do hlavy. :)
    Any technology distinguishable from magic is insufficiently advanced.
    multi avatar 17.12.2006 10:32 multi | skóre: 38 | blog: JaNejsemOdsut
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Já osobně jsem nadšen tím, že na abíčku je reklama, která se k němu nějak vztahuje. Protože vim, že když na ni kliknu tak tam najdu něco zajímavého.
    17.12.2006 10:34 xxxxxxxx | skóre: 16 | blog: mrtvy blog | v nebi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Je mi to jedno, reklamu blokuji vsemi dostupnymi prostredky a jestli neuvidim i tu od microsoftu me netizi. A i kdybych ji videl, tak ji budu ignorovat. Takze tak B-]
    17.12.2006 10:44 eh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Hlasovat pro moznost 2,3 a 4 zaroven je pochopitelne , ale nechapu , jak nekdo muze hlasovat zaroven pro moznost 1 a 2 , kdyz se explicitne vylucuji .
    17.12.2006 11:28 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Úplně doslova vzato se nevylučují, dokonce by pro 1. možnost měli hlasovat všichni současní čtenáři – ptá se přece na to, zda jsme ochotni tolerovat, že tady žádná reklama od MS není ;-)
    Radek avatar 17.12.2006 11:01 Radek | skóre: 15 | blog: rad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Me osobne by reklama od MS nevadila. Pokud si nekdo z navstevniku tohoto portalu zakoupi jejich produkt po tom co shledne jejich nablyskanou reklamu, dobre mu tak. Proc nevymlatit z MS (resp. z jejich zakazniku) nejakou vatu, ktera by (i kdyz neprimo) napomohla destrukci jejich monopolniho postaveni...:D?

    PS.: Pockam si jak se tahle debata vyvine, ale podobna temata me vzdy presvedci, ze na "levicove" orientaci uzivatelu Linuxu (jak obcas pise JXD s JXP) neco malo preci jen je.

    PPS.: Pro ty co nezerou maso: to byl (tak trochu) vtip
    17.12.2006 11:04 deda.jabko | skóre: 23 | blog: blog co se jmenuje "každý den jinak" | za new york city dvakrát doleva a pak už se doptáte
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    abclinuxu je jeden z mala webu kde neblokuji reklamu, protoze je velice dobre cilena a relevantni a dokonce si i obcas proklikam nabizene veci. myslim, ze s MS reklamama by se tento stav zhorsil, proto jsem vcelku proti... na druhou stranu prace u ms muze byt pro nekoho zajimava... prace jako prace... ;-]
    Asi před rokem se dostali hackeři na servry Debianu a ukradli jim zdrojové kódy.
    17.12.2006 11:07 kilinux | skóre: 15 | blog: KILinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Tak zatim to vypada, ze vetsine nevadi reklama na pracovni pozice Microsoftu. Myslim si ale, ze nejlepsi reklama od Microsoftu je vubec zadna reklama. Soucasna uroven Abclinuxu.cz je predevsim vysledek osobni pece pana Literaka (a tim vubec nesnizuji vyznam prace ostatnich). Kdyby totiz zacal web vydelavat vice (i diky reaklame od MS), mohly by casem vzniknout tlaky na jeho prodej popr. "akcionalizaci". Uvedomme si, ze "hosi od MS" jsou predevsim obchodnici. Mym zaverem je, ze pokud neni reklama od MS ekonomicky nezbytna, tak ji sem nepoustejme.
    17.12.2006 11:46 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Kdyby totiz zacal web vydelavat vice (i diky reaklame od MS), mohly by casem vzniknout tlaky na jeho prodej
    Tak to jste mohutně zaspal dobu ;-) Hádejte, co asi tak znamená v patičce ono © 1999-2006 Stickfish s.r.o. Všechna práva vyhrazena.

    Abíčko je naopak příkladem, jak takový prodej za uvážených podmínek a rozumnému investorovi nemusí vůbec projekt zlikvidovat, ale naopak opravdu vylepšit.
    17.12.2006 18:53 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    >>Abíčko je naopak příkladem, jak takový prodej za uvážených podmínek a rozumnému investorovi nemusí vůbec projekt zlikvidovat, ale naopak opravdu vylepšit.

    No, potom co se vymenilo osazenstvo/navstevnici/kritici, tak je to samozrejme pro ty, co zustali vylepseni. Nebudu pripominat stare casy[ted mam na mysli predevsim zacatky abicka], ale bylo to lepsi. Nebudu se s Vami hadat o tom, co tu bylo a nebylo a jak to bylo supernejlepsi, ale rozhodne tu blogeri nejak nechybeli.

    gf
    17.12.2006 20:24 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    >>Abíčko je naopak příkladem, jak takový prodej za uvážených podmínek a rozumnému investorovi nemusí vůbec projekt zlikvidovat, ale naopak opravdu vylepšit.

    No, potom co se vymenilo osazenstvo/navstevnici/kritici, tak je to samozrejme pro ty, co zustali vylepseni. Nebudu pripominat stare casy[ted mam na mysli predevsim zacatky abicka], ale bylo to lepsi. Nebudu se s Vami hadat o tom, co tu bylo a nebylo a jak to bylo supernejlepsi
    Protože tohle je klasický blábol podle vzoru: Dřív bylo všechno nejlepčejší... dodávám: i ta budoucnost :-D Že se hádat nebudete, to je mi jasné, protože nemáte o čem. Stačí zalistovat archivem článků a diskusí a přesvědčit se o opaku - jejich úroveň roste, stejně jako úroveň a rozsah portálu. Leda byste měl na mysli svoje příspěvky...? Maximálně můžete zmínit pár lidí, kteří sem dřív chodili a teď už nechodí... jenomže:

    Jestli vám vadí, že to není nějaký temný kout webu, kde by se scházela jedna parta geeků od puberty až do důchodu, tak lidem, co to tu provozují a patrně by to museli dál dotovat z vlastní kapsy, ani té spoustě lidí, co přibyli a najdou tu svoje první informace o Linuxu i řešení z odborného hlediska možná triviálních problémů, evidentně ne.

    Nakonec se to jmenuje "ABC" Linuxu a abeceda je něco jiného než technická konference. Velmi naivní je očekávat, že se tu nebude obecenstvo měnit, s tím, jak má pomalu tu "abecedu" už za sebou.
    ale rozhodne tu blogeri nejak nechybeli.
    To se poptejte na křivku denní návštěvnosti před a po zavedení blogů, ta vám myslím dá relevantnější odpověď. A nejde jen o pouhou návštěvnost, ale i o znatelné zvýšení aktivity zdejších návštěvníků, z čehož nakonec portál žije (tuším). Pro uzavřené společnosti jsou tu zkrátka jiné formáty než webové portály žijící z reklamy, tedy pravidelně se vracejících a nově přicházejích návštěvníků.
    Josef Kufner avatar 17.12.2006 11:22 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Jen dva prstíčky strčíme, hned zase půjdeme …
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    17.12.2006 11:52 Non_E | skóre: 24 | blog: hic_sunt_leones | Pardubice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Mně by reklama na pracovní pozice od MS nevadila (samozřejmě nezneužívat na reklamy typu: Sháníme 2 lidi na psaní dokumentace k nejlepšímu operačnímu systému, Windows Vista, který s přehledem kvalitativně válcuje…)

    A kdyby už měla být i bannerová reklama od MS, což bych nerad, tak bych se přimlouval za označení v kódu - abych mohl udělat
    .microsoft {display: none;}
    Only Sith deals in absolutes.
    17.12.2006 11:56 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Co takhle reklamu na MS, která se zobrazí pouze v IE? ;-)
    17.12.2006 11:56 X3 | blog: Půlnoční blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Box s pracovnimi pozicemi je docela logicky, myslim tu na Abikcu je dost "kvalitnich" lidi a ne vsichni jedou a umi jen s linuxem... Ale i takova produktova reklama by mi nevadila, proste nic konfliktniho.
    Kuk :-)
    Josef Kufner avatar 17.12.2006 16:06 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    A nebo naopak pověsit ke každému banneru diskuzi. Když, tak se vší parádou. A k doopravdy každému banneru, ne jen k tomu od MS.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    17.12.2006 16:04 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Mne je to jedno, aka tu bude reklama. Teda ani nie tak, ze aka, ako to, ze od koho. Odmietam vsak reklamy, ake su na zive.sk/cz, kde sa roztvori flashovy notebook alebo nieco podobne, co zakryje cely clanok. Na to nemam nervy.
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    vencour avatar 17.12.2006 16:44 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší

    Hlasoval jsem vůbec žádnou a děkuji provozovateli, že tomu tak dosud bylo.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    frEon avatar 18.12.2006 14:40 frEon | skóre: 40 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    napodobne.
    dyt by to bylo jako kdyby na prime meli reklamu na novu!
    Talking about music is like dancing to architecture.
    17.12.2006 17:51 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    cau Leosi,

    nazor na toto uz jsem pred casem rekl nekde v diskusich.

    Je to jednoduche, kdyz te nekdo oslovi s reklamou, tak se staci podivat do katalogu partneru Microsoftu.....

    Sice muzes pustit jen malou cast, ale s jidlem roste chut a treba odliv mozku se jiz povedl root.cz co se tyce reklam na vyvojove nastroje a na pracovni mista. Neni treba ho nasledovat.

    Delate z reklamy na microsoft "nekonecny problem". Zbytecne. Tak ci tak jste obchodnimi partnery Sunu a s tim by jste to meli konsultovat. Bud Vas podpori, zakaze reklamu ci ne. A tak ci tak to bude asi resit majitel - asi p. Korbel.

    On by se dal tenhle problem s microsofti reklamou vyresit velmi elegentne za jedno sezeni nekdy navecer u piva a veproveho kolene. Jenomze by jaksi nekdo znamy musel obeslat velke firmy s tim, ze je "tu problem" a zda ho chteji resit. Je tu problem byznys, propagace cehokoli a tak dal [+ do toho bordel ve state]. Psal jsem to nekde v diskusi a nabidl jsem Vam i moderatora diskuse, at to ma spad a nekam to vede.

    V lednu bude nekdy linuxovy patek. Tak se stavte zastupci portalu, velkych firem a distributoru. Pripadne pred nim by se dalo nekde posedet. Tohle je problem na treba 3 hodiny = organizace + posezeni u piva. Stejne si vetsina z Vas otevre lahvace vecer u videa ci televize. A kupodivu se ted na patku vedou diskuse o vcelku rozumnych vecer. Treba byznys a propagace.

    Takze klasika: neobchodujete, nedovedete se sejit a dohodnout. Jednoducha odpoved. Budto neco delejte v tomto smeru anebo si sem rovnou dejte reklamu.

    bye gf
    vencour avatar 17.12.2006 20:42 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší

    Linuxový pátek? To svádění přijít je čim dál silnější ;-), ale jestli by pasivní posluchač byl přínosem?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    17.12.2006 17:51 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    tak nějak si nedovedu představit že by se na Italiancars objevila reklama na Škodivku.Ikdyž proč ne,jak tak tu sebranku tam znám tak by z toho byla záplava vtipů a narážek a stejně by si ten pekáč se střeleným kokoptákem ve znaku nikdo nekoupil.Tady si myslím že by to vypadalo podobně.Já teda na reklamy klikám jen cíleně například když jsem sháněl pneumatiky a jinak je ani nevnímám.Tady bych ale radši MS neviděl.Jak by to vypadalo v očích nováčka který slyšel o Linuxu,líbí se mu jeho opozice k windows a tak otevře ABCL a tady Billova reklama.
    18.12.2006 11:14 Jar-Jar Blinks | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    v podstate mi reklama na cokoliv nevadi ... asi mam vypestovany filtr ... v podstate ji nevniimam... a pokud prinese Abicku nejake zdroje .. jsem pro i kdyz chapu ze puristy muze plnit rozhorczeniim a zluczii -)))

    ... mozna .. napad ...

    udelat pro takovouto reklamu jine misto (pozici) nez pro ... to hodnou/nasi/kosher ... -)))

    .... treba nekde dole pod patickou .... nebo tesne nad nii ... klidne i v 800x100 -))) nebo kolik ten prouzek maa -)))

    toz tak -))) a hezkeho dne preji -))

    Simon Brandejs (aka Jar-Jar)
    18.12.2006 11:19 Martin Lebeda | skóre: 22 | blog: Martinuv_blog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    IMHO to jsou zbytečné úvahy, lidé kteří se reklamou na MS mohou nechat ovlivnit nečtou ABCLinuxu, ale profit a podobné plátky. Ale možná se mýlím. Takže záleží na ekonomické situaci serveru, zda si může dovolit ignorovat takový příjem.
    vencour avatar 18.12.2006 11:26 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší

    ... záleží na ekonomické situaci serveru, zda si může dovolit ignorovat takový příjem.

    Pokud si mohl zmiňovaný server dovolit tento příjem ignorovat při červených číslech, tak teď by to mělo být ještě jasnější.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    18.12.2006 14:20 happy barney | skóre: 34 | blog: dont_worry_be_happy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    kludne aj produktová reklama, napr na "MS Visual Studio for Linux" (Solaris / BSD / ...)
    Takisto ich hardware sa dá používať. :-)
    19.12.2006 04:16 CandySan | skóre: 11 | blog: bonzacek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Mozna se mylim, ale mam za to, ze majkrosoftu se reklama i na linuxovem portalu velmi hodi, protoze ti, kteri ms nemaji radi, ti jsou obvykle (casteji) zkusenejsi uzivatele (alespon internetu), kteri reklamu filtruji. Kdyz uz se takto krasne odfiltrujeme sami, pak zbyva reklama uz jen na ty mene zdatne uzivatele (neplytva se tedy zobrazenimi..?), kteri nakonec "pochopi", ze na majkrosoftu nic spatneho neni, protoze jednak vymyslel pocitac, pak vymyslel internet a nakonec je videt vsude. Teda vsude... onen mene zkuseny user, ktery zabloudi az na linuxovy portal "vi" ze tam se majkrosoftu opravdu nedari, ale ejhle! On je i tam! Takze je vic nez vsude, je nevyhnutelny, je jedinecny, vynalezavy, ... a ani ti priblbli tucnaci si bez nej nenapisou ani clanek!

    Mam nekde chybu..? Doufam, ze se mylim kompletne...
    28.1.2007 07:48 --==[FReeZ]==--
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Už to zase zkouší
    Ja jsem jednoznacne pro libovolny (maximalni) pocet M$ reklam, mohou byt kdekoliv, treba jedna vedle druhe. Mam vsak jedinou podminku -> reklamy se budou zobrazovat pouze v M$IE =))

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.