abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.5. 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    23.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (82%)
     (4%)
     (7%)
     (7%)
    Celkem 527 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Aktualizace Abíčka

    8.6.2007 17:49 | Přečteno: 1836× | Abíčko | Výběrový blog

    Co nového na Abíčku? Například žebříčky softwarového katalogu, možnost označit se za uživatele aplikace z katalogu, blokování neregistrovaných uživatelů a jiné.

    Luboš Doležel napsal funkci, kdy můžete u aplikace z našeho katalogu říci, že ji používáte (bug 664). Přijde mi to jako lepší varianta hodnocení (které bude možná zrušeno, bug 784). Když uvidíte, že některou aplikaci používá váš známý nebo kamarád, bude to pro vás určitě větším doporučením než anonymních 100 procent. S tím souvisí i nová stránka žebříčků, zatím jich máme jen několik. Deset nejpoužívanějších aplikací, deset nejnavštěvovanějších, naposledy přidané a upravené. Snad se vám budou líbit.

    Další funkcí (opět Luboš) je možnost nezobrazit zápis na úvodní stránce abclinuxu (HP v reklamštině). Pokud někdo napíše urážlivý zápisek nebo bude tapetovat, admini budou moci zablokovat jeho zobrazení na úvodní stránce, jinde však vidět bude. Uživatelé mají možnost nechat si zobrazit všechny zápisky, tedy i blokované.

    Občas se najde anonymní uživatel, který svými komentáři leze ostatním na nervy. Viděl jsem postesky, že je škoda, že není registrovaný, protože by jej zablokovali. Teď už můžete blokovat i neregistrované návštěvníky. Při posílání zapomenutého hesla se již nezobrazí plná emailová adresa (bug 785). Pro RSS byl nastaven správný content type (po dvou letech - bug 617). Plus pár dalších drobností včetně neoficiální instalace CVS serveru se zdrojáky abíčka.

    A co bude dál? Plánujeme udělat kalendář linuxových akcí. Nicméně pochopitelně od základu. Bylo by fajn, kdyby tyto lokální akce mohly získat vlastní sekci s hezkým url, které by měly ve vlastní režii. Tedy jeji členové se zde mohli organizovat, psát si své dokumenty (trvalejšího charakteru, například cíle, místo setkání) i vlastní zprávy (že by něco jako blog), RSS, kalendář, seznam účastníků, fotogalerie atd. Měli byste o něco podobného zájem? Jaké funkce by to mělo podporovat? Jo, na otázku Proč mám odpověď - protože na abíčko chodí přes čtvrt miliónu návštěvníků měsíčně, takže získáte nejlepší možnou propagaci.

           

    Hodnocení: 90 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    8.6.2007 18:21 sportak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    A co bug 666 - vysvětlit panu Burdovi, co je to ochrana osobních údajů. Na ten se zase nedostalo?
    8.6.2007 18:34 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Bug 666 je ale:
    Rozcestník portálů nenačítá nové články abclinuxu.cz. Zamrzlo to někdy v listopadu nebo prosinci 2006.
    8.6.2007 18:52 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Nechybí v tom komentáři nějaký odkaz? Připomíná mi to „inteligentní komentářový spam“ – vloží se nějaký text, který sémanticky dává význam, mohl by souviset s článkem – ale ani při nejlepší vůli nezjistíte, co má vlastně znamenat, co chtěl autor říci. Jenom mi tam chybí ten odkaz…

    Ale jinak mi opravdu uniká smysl toho, že se tady někdo zaregistruje jenom proto, aby mohl vložit nesmyslný komentář. V poslední době jsem se s tím na Abíčku setkal několikrát. To je nějaká nová hra? Chápete to někdo?
    8.6.2007 19:07 sportak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    To je správný postřeh. Opravdu tam chybí odkaz a ne jeden. Já se domnívám, že pan Burda jedná v rozporu se zákonem, když zveřejňuje osobní údaje o některých návštěvnících. Byť jsou to trollové.
    8.6.2007 19:13 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    A jaký má smysl to spojovat s nějakou existující dávno vyřešenou chybou? To měl být vtip, který se jen nepovedl, protože jste byl líný se do bugzilly podívat? A jaký má smysl si na něco stěžovat, ale vůbec nenapsat, na co si stěžujete? No a nakonec – nedovedu si představit, jak by někdo na Abíčku mohl porušovat zákona na ochranu osobních údajů. Osobní údaj totiž není cokoliv, co vás napadne…
    8.6.2007 19:30 sportak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Opravdu mne nenapadlo, že by si někdo mohl myslet, že skutečně do bugzilly někdo zanesl takový bug a že má číslo právě 666. Pokud jméno a místo bydliště nejsou osobní údaje ve smyslu zákona o ochraně osobních údajů, pak je vše právně v pořádku. Ale slušné to není.

    Šlo jen o rýpnutí a nikoli o stížnost. A souvisí to samozřejmě s tím, že jsem počínaje dneškem registrovaný. Provozovatel webu to má ve sbírání informací o mně zase o něco ulehčené. Když to skombinuji s indiskrétností pana Burdy, nejsem příliš nadšený.
    8.6.2007 20:06 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Jméno a bydliště jsou osobní údaje ve smyslu zákona, ale jedno nahodilé zveřejnění není zpracování údajů ve smyslu zákona – a zákon není o ničem jiném, než o zpracování údajů. Mohlo by však jít o zásah do osobnostních práv dle Občanského zákoníku (teoreticky, nevím, o co konkrétně jde a vědět to nemusím). Tedy pokud ty zákony chápu správně.
    9.6.2007 08:34 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Nevím, o čem je řeč. Abíčko neshromažďuje žádné osobní údaje, data tu vkládáte vy sami. A jestli vás identifikují nebo ne, to opět záleží jen na vás.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    8.6.2007 19:11 sportak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    A proč jsem se registroval až dnes? Protože jsem si přečetl tento blog! Píše se tam o blokování neregistrovaných uživatelů. Nevím, proč bych neměly být mé komentáře vidět jen proto, že se někteří neregistrovaní neumějí chovat.
    8.6.2007 19:35 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    No to je trochu jinak. Blokování neregistrovaných uživatelů je funkce, která umožní registrovanému uživateli explicitně zablokovat kohokoli (předtím se to vztahovalo jen na ty registrované). V tom pruhu s datem je mezi odkazy tlačítko blokovat, čímž se příspěvky daného uživatele automaticky sbalí. Není to tak, že by neregistrovaní uživatelé měli zakázáno přispívat :-)
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    8.6.2007 19:53 sportak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Aha, vysvětlil jsem si to špatně. Domníval jsem se, že si uživatelé budou moci zablokovat jen všechny neregistrované. Nenapadlo mě, jak by se řešilo individuální blokování. Podle IP adresy, cookie nebo přezdívky? Každá z možností má chybu. Např. v případě přezdívky by stačilo, aby neregistrovaný přezdívku stále měnil, např. použil tvar přezdívky starápřezdívka-číslo, kde číslo by bylo pokaždé jiné.
    8.6.2007 20:02 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Podle IP adresy, cookie nebo přezdívky?
    Podle přezdívky.
    Např. v případě přezdívky by stačilo, aby neregistrovaný přezdívku stále měnil,
    To je pravda. Není to myšleno jako funkce, která by nešla překonat. Ostatně - novou registraci také není problém udělat. Jde o to, že když se v diskuzi objeví troll nebo nějaký trotl, tak si ho z té diskuze může uživatel odstranit. Vzhledem k tomu, že nikde není inzerováno, kdo si koho blokuje, tak může dotyčný blbeček otravovat dál, aniž by věděl, že už ho někdo nevidí.
    8.6.2007 20:20 filbar | skóre: 36 | blog: Denicek_programatora | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Vzhledem k tomu, že nikde není inzerováno, kdo si koho blokuje, tak může dotyčný blbeček otravovat dál, aniž by věděl, že už ho někdo nevidí.
    Možná kdyby mohl ten blokovaný vidět počet uživatelů(nemyslím jména, jenom, že by se mu v profilu zobrazoval počet uživatelů), kteří ho blokují, tak by s nesmyslnými příspěvky přestal;-)
    8.6.2007 21:05 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    V to bych nedoufal. Troll by byl jen potěšen, že dokázal vyvolat negativní reakci.
    8.6.2007 22:58 Lukáš Rýdlo | skóre: 18 | blog: Silný kafe | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Hehe, to blokování neregistrovaných uživatelů nebude třeba. Pan sportak je teď registrovaný, tak si ho můžu hned hodit do blacklistu :-D.
    θηριον ειμι
    9.6.2007 17:12 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Tím panem Burdou myslíš mou maličkost? Jestli jo, tak mi prosím připomeň co kde a jak se stalo, protože tu jinak meleš nesmysly, pak tě není třeba brát vážně a můžu tě v klidu blokovat.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    9.6.2007 17:39 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Imo naráží na to, že si v některé diskusi uveřejnil jméno,... jednoho trolla. Na ty informace si myslím přišel podle jeho IP adresy.
    9.6.2007 18:14 Petr Zelenka | skóre: 24 | Semice/Stuttgart (Sindelfingen)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka

    Jo, taky si vzpomínám, mohl by mít namysli tuhle, IMHO ještě velice slušnou a mírnou reakci.

    A teď si uvědomte, jaký je vztah mezi krychlí a motýlem.
    Heron avatar 9.6.2007 21:53 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Hmm, a tu IP tady samozřejmně všichni vidíme, že?
    9.6.2007 17:56 sportak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Předpokládal jsem, že to sám přiznáte a že tedy žádných důkazů není třeba. Samozřejmě paměť může zklamat každého a nezazlívám vám, že si to nepamatujete. Nesmysl to ale v žádném případě není a dokazatelné to je. Jiná věc je, že ten důkaz v ruce nemám, neb se mi ho nepodařilo najít. Připomenout vám to mohu - v jednom případě se jednalo o člověka, který nesmyslně komentoval zprávičky, blogy a jiný obsah, nakonec zo zdůvodňoval psychologickou studií. Neklame-li pamět mne, tak to byl človek z ČVUT bydlící na kolejích. Zveřejnil jste jak jeho jméno tak i to, kde bydlí. Tím jste ho jednoznačně identifikoval. Nestalo se to jen jednou.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 9.6.2007 18:20 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Kam ten svět spěje. Ani jméno bordeláře se nesmí zveřejnit. Za chvíli abych se třeba bál označit zloděje jako zloděje - vždyť bych ho tím přece pošpinil.

    Ten uživatel sám sebe identifikoval tím, že využil služeb tohoto portálu a poskytl tak svou IP. Některé portály veřejně ukazují IP u všech lidí a nepřipadá mi to jako něco nesprávného.

    Já jsem 89.31.41.53 - poslušte si.
    Heron avatar 9.6.2007 21:56 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka

    Za chvíli abych se třeba bál označit zloděje jako zloděje

    K tomuto ovšem slouží soud. Tohle je věc, kterou by neměl jen tak někdo vykřikovat. Bohužel, jak lze vidět, nežijeme se slušné společnosti.

    10.6.2007 07:01 Petr Zelenka | skóre: 24 | Semice/Stuttgart (Sindelfingen)
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka

    K tomuto ovšem slouží soud. Tohle je věc, kterou by neměl jen tak někdo vykřikovat. Bohužel, jak lze vidět, nežijeme se slušné společnosti.

    Cože? To jsem nějak nepobral. Co je neslušného na označení trola vlastním jménem?

    A teď si uvědomte, jaký je vztah mezi krychlí a motýlem.
    Heron avatar 10.6.2007 09:44 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Viz tady.

    Opravdu jsme všichni schopni identifikovat daného uživatele abc, nebo je to umožněno jen adminům? Já tu IP ostatních uživatelů nevidím a nejsem je schopen indentifikovat (tak snadno).

    Na druhou stranu znám a mám přístup i k informacím podléhající zákonu (tj od jména až po RČ. a někdy i dost soukromé údaje) o x-tisíci lidech, ale nikdy bych si nedovolil cokoliv zveřejňovat i když mě někteří neskutečně štvou. A admina, který by to udělal bych okamžitě vyhodil.
    10.6.2007 12:43 Lukáš Rýdlo | skóre: 18 | blog: Silný kafe | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Jinak řečeno, pokud mi někdo vytrhne z ruky peněženku, nemám volat "chyťte zloděje", ale raději "chyťte člověka podezřelého z toho, že mi asi sebral peněženku"? :-D

    To je k smíchu. Je rozdíl mezi křivým obvinění nebo nepodloženým obviněním a mezi správným pojmenováním zcela zřejmé situace.

    (Btw. ty IP adresy by se tu podobně jako v diskusích na některých zpravodajských serverech klidně mohly zobrazovat. Nemám rád, když nevím, s kým mluvím, a hraní si na schovku seriózní diskusi nepomáhá.)
    θηριον ειμι
    Heron avatar 10.6.2007 13:18 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Jenže to je právě rozdíl. Pokud ti někdo vezme peněženku, tak ty můžeš tak akorát křičet: "ten člověk v modrém tričku mě okradl, chyťte ho!", protože jeho identitu neznáš. Nebo znáš, ale v tom případě to asi nebudeš vykřikovat, že. Jenže tohle se na abc nestalo. Na abc někdo anonymně možná troloval a admin jaksi zneužil svého postavení a jméno daného zveřejnil. Pokud by se tu zveřejnovala IP, proti čemuž nic nemám, pak by mi nějaké zveřejnění tak moc nevadilo, protože by si to stejně každý mohl zjistit sám.
    10.6.2007 17:47 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Admin nezneužil svého postavení. Ten člověk navštívil stránky ABClinuxu dobrovolně a zanechal po sobě záznam v logu s IP adresou. Admin k tomuhle logu má normálně přístup, který využil. Kdyby někdo vám ukradl tu peněženku, já vám taky nebudu bránit v tom, abyste křičel „chyťte zloděje“, protože jak k tomu přijdu, já ho neviděl a vy tak zneužíváte svého postavení, že tu peněženku ukradl právě vám.
    10.6.2007 19:56 Lukáš Rýdlo | skóre: 18 | blog: Silný kafe | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Jednak bych vypustil to "možná" :-), druhak admin imho ničeho nezneužil. Ty logy se prostě vedou a každý kdo tu dělá problémy má počítat s tím, že je identifikovatelný a že může být "prozrazen". Dále... Vykřikovat budu ať mě okrade známý nebo neznámý a pokud je známý, tak se postarám o to, aby se před ním měli na pozoru i ostatní. Zveřejnění jména a názvu pražské čtvrti, kde se člověk pohybuje, má imho k porušení ochrany soukromí hodně daleko... Je sice pravda, že dotyčnému může uškodit, že o něm ostatní budou vědět, že je pako, ale s tím měl počítat, když se tak choval ;-).

    (Imho je tohle problém najití hranice, kdy je poskytnutí nějaké informace o někom už narušením jeho práva o sobě určité informace tajit a kdy naopak je tohle právo potlačeno nějakou jinou skutečností, třeba právem lidí v diskusi, nebýt někým takovým obtěžován ;-). A to je samozřejmě dost subjektivní.)
    θηριον ειμι
    Heron avatar 10.6.2007 20:37 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka

    Ty logy se prostě vedou a každý kdo tu dělá problémy má počítat s tím, že je identifikovatelný a že může být "prozrazen".

    Tak tohle je skutečně hezké. :-( Buď zveřejňovat vše a nebo nic. A ne to používat jako hrozbu.

    otula avatar 11.6.2007 22:36 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Boha jeho… Když v obchodě zveřejní fotografii zloděje, aby ho každý viděl a jeho známí věděli, co je to za zmetka, přijde mi to jako celkem účinné řešení. (Pokud by revizoři v šalině přestali dávat pokuty, ale vyvěšovali by fotky, asi bych si nedovolil tak často jezdit na černo :-D ). A připadalo by ti logické dělat v obchodě nástěnku všech zákazníků?
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Heron avatar 11.6.2007 22:57 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Tak a ještě si nastudujme šerifa Lynche a bude to kompletní.
    9.6.2007 18:24 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    V tom případě bych onen virtuální bug změnil na požadavek, aby takové věci provádělo Abíčko samo, bez zásahu administrátora. Akorát nevím, kdo tu umělou inteligenci naprogramuje :-( Jinak pokud někdo otravuje a myslí si, že je anonymní, je myslím na místě dokázat mu, že anonymní není, a od dalšího otravování ho tak odradit.
    9.6.2007 18:44 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Zveřejněním jména (které jsem si k danému komentáři našel na internetu) jsem neprovedl nic špatného a neporušil jsem žádný zákon na ochranu osobních údajů, takže by mě zajímalo co máš za problém.

    Spousta lidí získá na Internetu falešný pocit anonymity, dělají pak kraviny a spousta z nich se chová jako úplný blbci. Vhodné upozornění jim pomůže v tom aby si uvědomili jak se věci ve skutečnosti mají a že není dobré ze sebe dělat blbce.
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    masožravá palma avatar 9.6.2007 19:03 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Nedomnívám se, že zveřejněním informací, které si každý, nebo téměř každý, může najít sám, je porušením ochrany osobních údajů. V případech, které zmiňujete mi to připadá spíše jako, říci "Já tě vidím" dítěti, které dělá za průhlednou záclonou na tebe ksichty a myslí si, že je dobře schované.
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    10.6.2007 08:00 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    jako říci "Já tě vidím" dítěti, které dělá za průhlednou záclonou na tebe ksichty a myslí si, že je dobře schované.
    Pěkné přirovnání :-)
    8.6.2007 19:31 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    a co můj bug 766? taková primitivnost se přece dá opravit za pár vteřin.. Udělal bych to sám, kdybych věděl jak..
    8.6.2007 19:32 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    btw samozřejmě díky za opravy a vylepšení.. to assignování k uživatele k software je zajímavý nápad :)
    8.6.2007 19:52 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    koukám že to assignování uživatele k software má jeden pěkný efekt.. abych se vytáhl co používám za hrůzy začal jsem přidávat software do databáze.. :-) btw, nějak se mi nechce věřit, že stále není v databázi xterm a xorg :-)
    David Heidelberg avatar 8.6.2007 23:29 David Heidelberg | skóre: 46 | blog: blog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    +1 hlavně aby abíčko bralo hesla aspoň do 20(nebo 32, to by mělo stačit každému)znaků, někdo si prostě víc potrpí na bezpečnost :-D

    0K!AS
    8.6.2007 23:59 marbu | skóre: 31 | blog: hromada | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Jelikoz se hesla posilaji v plaintextu tak bych si dovolil tvrdit, ze tohle nema moc smysl ... Jinak logovani prez https se planuje, Leos o tom jednou psal.
    There is no point in being so cool in a cold world.
    9.6.2007 08:32 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Vsechny tyto opravy chci udelat najednou, zároveň s velkým refactoringem uživatelů. Ale to bude asi drsné. Během přesouvání abíčka na jiný server se změnilo schéma a tabulka uživatelů se stala case insensitive. Takže teď máme tisíce duplicit, kdy se login či přezdívka liší jen velikostí písmen. A teď nevím, jak to vyřešit, aniž bych spousty lidí nenaštval, že se jim změnil login / nick.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    8.6.2007 19:36 _____ | skóre: 5 | blog: Poznámky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Blokování nepřihlášených uživatelů jsem použil ještě dříve, než vyšel tento blogpost. :-) Ták, entito JK, strč si Ubuntu uřvance a flame na jedno téma rozdmýchávaný na 5 serverech současně do... medvídka. ;-) Díky, Leoši.
    8.6.2007 21:14 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Myslím, že entita JK nebude mít problém si trochu pozměnit přezdívku a tak se blokování vyhnout.
    8.6.2007 21:37 _____ | skóre: 5 | blog: Poznámky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Aspoň půjde poznat, co je ten člověk zač.
    8.6.2007 22:00 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Pokud nefunguje přeskakování sbalených nových komentářů (v podstromě blokovaného uživatele je nový příspěvek), tak je blokování stejně použitelné jen velmi obtížně a může nadělat víc škody než užitku. Blokuju jenom JiKa a Jílka, ještě dlouho budu muset trénovat sebeovládání a sebezapření, abych si tyhle dva mohl odblokovat :-) JK je těmhle dvoum docela blízko, ale pořád mám dojem, že tohle jsem tady už někdy viděl a tipnul bych si, že už tady někdy byl registrovanej.
    kyknos avatar 8.6.2007 22:06 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    JiK, JíleK, JK... ty máš alergii na písmena J K? :D
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    8.6.2007 23:36 Lu-Tze | skóre: 15 | blog: Lu-Tzeho blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    ale třeba proti Josefu Kufnerovi nemám ani to nejmenší :-)

    A možná bych se měl JK omluvit, ve společnosti těchto dvou kreatur si být nezaslouží. Pouhá zmínka o nich ve mně vzbuzuje nenávist a zlobu.
    8.6.2007 22:24 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    No ignore.. že budeš zrovna ty někoho blokovat, to by mě nenapadlo :)
    9.6.2007 15:06 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Pokud nefunguje přeskakování sbalených nových komentářů (v podstromě blokovaného uživatele je nový příspěvek), tak je blokování stejně použitelné jen velmi obtížně a může nadělat víc škody než užitku.
    Právě proto blokování nepoužívám.
    9.6.2007 16:09 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Blokovani a nove komentare nejde moc dohromady a tezko najdes zpusob, ktery by nebyl matouci a byl by realizovatelny. Napriklad uvidis hvezdicku u diskuse, ale pak neuvidis odkaz na novy komentar, ani zadny nebude zobrazen. Tak si reknes, ze abicko ma chybu. Proto radeji nechavam vsechny odkazy jak jsou, akorat nekdy dobre nefunguji. Nicmene mas sanci zjistit, ze tam ten novy komentar je a otevrenim blokovanych vlaken jej najit.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    9.6.2007 16:58 Filip Jirsák | skóre: 68 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Pokud nefunguje přeskakování sbalených nových komentářů (v podstromě blokovaného uživatele je nový příspěvek), tak je blokování stejně použitelné jen velmi obtížně a může nadělat víc škody než užitku.
    Mám rozpracovanou novou verzi zobrazování blokovaných příspěvků, bohužel jsem se zasekl na půl cesty a od té doby jsem nenašel čas to dokončit. Mám to udělané tak, že se nezobrazuje pouze příspěvek blokovaného uživatele, ale podstrom se zobrazuje. Ovšem moje rozpracovaná verze má tu nevýhodu, že jsem ještě neupravil JS na rozbalení, takže komentář blokovaného uživatele si prostě nezobrazím. Takže sebeovládání a sebezapření trénovat nemusím :-)
    Věroš avatar 10.6.2007 20:04 Věroš | skóre: 24 | blog: Co není v hlavě | 49.29 s.š., 16.54. v.d.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Za 617 děkuji.
    Školím Ansible
    10.6.2007 22:47 Dan Ohnesorg | skóre: 29 | blog: Danuv patentovy blog | Rudná u Prahy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Ad kalendar:

    Kalendar by to fakt chtelo, mel jsem plan takovy udelat s pouzitim google, protoze preci jen je tam API, ktere toho dost umi, takze by nemusela nejaka nadstavba tolik bolet. Lide s plnymi pravy by dostali primo nagrantovano pravo s kalendarem pracovat, ostatni by pouzivali nejakou nadstavbu, ktera by komunikovala pres privatni URL a testovala opravnenost daneho pozadavku.

    Zatim je ovsem plan jen v te fazi, ze je zalozen kalendar a par lidi s nim muze pracovat.

    http://www.google.com/calendar/ical/tvk45ke068k925fv8uba5nhq94%40group.calendar.google.com/public/basic.ics

    http://www.google.com/calendar/embed?src=tvk45ke068k925fv8uba5nhq94%40group.calendar.google.com

    tady je pekne videt, ze to ma ical i html vystup, takze se to snadno integruje do libovolne stranky. Takovato integrovatelnost je dost zasadni pro uspech kalendare, protoze mist, ktera budou chtit kalendar zobrazovat bude hodne, pocinaje prvnim nutnym mistem, www.linux.cz, google jeste umi xml vystup, sikovny, ale pomerne pracny na implementaci.

    Je potreba, aby takovy kalendar byl jeden, nebo treba dva soutezici o to, kdo bude mit uzivatelsky privetivejsi verzi, ale nesmi jich byt moc, aby organizatori akci dokazali pridat kazdou akci do kazdeho kalendare. Soucasne musi byt kalendar otevreny, aby jej kazdy mohl snadno pouzivat a tak se kalendar stal popularnim. Mel by jit vkladat nejak nativne, ne pres iframe a podobne veci, mel by jit ostylovat tak, aby pasoval do libovolne stranky.

    No proste kalendari fandim.
    I'm an Igor, thur. We don't athk quethtionth. Really? Why not? I don't know, thur. I didn't athk. TP -- Making Money
    11.6.2007 22:41 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Aktualizace Abíčka
    Kalendář je jen součástí většího celku. Chceme kompletní podporu pro lokální akce, aby se místní uživatelé Linuxu mohli sdružovat, informovat se o setkáních, pořádat přednášky atd. Součástí pochopitelně bude RSS a nejspíše i export kalendáře přes ICAL formát. Nicméně přímou integraci s google calendar neplánuji, za prvé by se těžko bezešvě integroval do abíčka (SSO s googlem jaksi nemáme) a taky nevím, jak zaručit přístupová práva (aby nějaký vtipálek nevkládal falešná setkání).
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.