24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.
Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.
Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.
Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].
JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.
Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových
… více »Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).
Intel vydal 41 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20240514 mikrokódů pro své procesory řešící INTEL-SA-01051, INTEL-SA-01052 a INTEL-SA-01036.
Společnost Raspberry Pi patřící nadaci Raspberry Pi chystá IPO a vstup na Londýnskou burzu.
2x tydne beh, cca 40 - 60 min na 70% TMaxJsem toho názoru, že běh pro mě není vůbec přirozený pohyb. Místo běhání jdu raději plavat, to mě baví víc.
Jezte to, co byste mohli jíst i před průmyslovou výrobou potravin, a můžete klidně do přežrání, nekoncentrovaných a nepreparovaných potravin organismus stejně tolik nesnese.Zase tak úplně to neplatí, protože i naši předkové trpěli dnou z přežírání se masem. Ale jinak souhlasím. Občas si dám kofolu, uzeniny nebo chipsy nejím, červené maso výjimečně. Z ovoce ovšem sním nejvíc banánů ... takže jediný stravovací zlozvyk jsou slané oříšky
Zase tak úplně to neplatí, protože i naši předkové trpěli dnou z přežírání se masem.Platnost se zvýší, pokud pomineme moderní průmyslové velkochovy a distribuci masa pomocí supermarketů. Trpící předkové z přežrání byli jen ti nejbohatší, co na drahé maso měli Ale pravda, nemyslel jsem to tak, že by se mohl člověk bez následků přežírat stále, spíš jsem to myslel tak, že mít plný žaludek je od přírody žádoucí stav, ovšem už není jedno čím, a není jedno, jak často v přirozeném běhu života. Dnes se kromě různých tělesných závislostí přežíráme také kvůli tomu pocitu, který dodnes nevymizel, pocitu z plného žaludku, který se jeví jako žádoucí, už sám akt požívání potravy zmírňuje psychické napětí. Protože ale nepředpokládám, že člověk ovládne tyto své odnepaměti fungující pudy, bude se muset (chce-li přežít), dobrovolně omezit v tom, co bude konzumovat. Souhlasím tedy plně s blogpostem, že zákazy či omezování přijímání potravin nic moc nevyřeší, to je podobné jako zakazovat sex nebo spánek. Důležité je, kam tyto přirozené lidské pudy nasměrujeme.
To tedy ne. Obézní lidé existovali i ve středověku, ba i v pravěku (viz soška Věstonické venuše).Jenomže to byl znak blahobytu, nikoliv chorobného přežírání jako dnes (co myslíte, znázorňují pravděpodobně sošky spíš ideál nebo realitu?). Pak byli jistě obézní lidé i kvůli nemocím a samozřejmě výjimky potvrzující pravidlo. Zatímco dnes je v tzv. vyspělých civilizacích je pomalu výjimkou člověk, co obézní není. Když ze svojí stravy vyloučíte průmyslově vyráběné potraviny a nahradíte je de facto syrovými tj. co nejméně zpracovanými ekvivalenty (tj. obilná kaše místo syntetického chleba, ovoce a koření namísto cukru, soli a konzervačních přísad atd.), budete mít potíže zkonzumovat tolik jídla na posezení. Schválně si udělejte seznam, kolik takových jídel denně sníte a kolik by jich ubylo.
Pravda, nebylo jich tolik, protože prostě nebylo tolik potravy, ale nevěř tomu, že se tloustne jenom po moderním jídle.Tloustne se z různých příčin, de facto je to porucha metabolismu, která je z velké části způsobena moderními jídly. Netloustne se ale a priori z množství jídla, tedy přirozeného jídla, a do chorobné obezity, protože zdravý organismus prostě přirozenou potravu (bez umělých povzbuzovadel apetitu) v určité chvíli příjímat odmítne, totiž tehdy, kdy má dost. Jenomže potravinářský průmysl šálí jak naše instinkty, tak funkce našeho organismu - jednak tím, že produkuje potraviny de facto méněcenné, kterých organismus jakoby potřebuje víc (známky podobné jako u drog), potraviny, které narušují metabolismus (rafinovaný cukr apod.) a jednak dělá z jídla nikoliv existenční, ale módní záležitost - dnes tedy nejí tělo, ale hlava plná reklamy. To poznáte už z toho, jak je pro nás důležitý tzv. jídelníček (menu). Do restaurace se nejdeme "najíst", ale něco určitého si dát, zajímáme co bude k obědu, co bude k večeři... a podle toho si vybíráme, jestli na to máme chuť nebo ne. Přijímání potravy se zkrátka snažíme oprostit od přirozenosti (stejně jako spoustu ostatních oblastí), a to je to, co se nám vymstí (např. 60 000 úmrtí každý rok v ČR na nemoci oběhové soustavy - tendence stoupající, kam se hrabou teroristi).
Tloušťka je naopak známka normálně fungujícího metabolismu. Ukládání tuku není chyba, ale vymoženost - organismus si prostě šetří energii na horší časy. Že moderní člověk má občas takhle "našetřeno" na celé roky dopředu, to je jiná věc.Asi došlo k mýlce v terminologii, bavíme se o obezitě, tedy stavu, kdy tloušťka ohrožuje organismus. Obezita je právě znakem nefungujícího metabolismu (což nemusí být vždycky následek přejídání se). To nefungování je právě v tom, že vůbec nejde o ukládání energie, neboť tu si obézní lidé nejsou schopni nijak zpátky "vybrat", jde o chorobnou reakci organismu, která začne hromadit nijak nevyužitelný tuk.
Já myslím, že programátor metabolismu (abych mluvil v počítačnické řeči) považovalNeviděl bych to tak jednoduše, protože obézním obvykle nestačí "přestat jíst", aby se zbavili obezity, co víc, oni leckdy pak už jedí úplně normálně co se týče množství, ale obézní zůstávají. Také ne všichni obézní to mají nutně z jídla, existují různé poruchy hospodaření organismu. Proto bych se příkláněl logičtěji spíš k tomu, že nevhodná skladba jídla (leckdy i množství) způsobí chybný chod organismu, který pak vede k obezitě, tedy k chorobné tloušťce. Pak nepomáhá prostě přestat jíst, ale pouze dostat organismus do takového stavu, aby opět přestal "ukládat", když ukládat nemá.
Anebo dnes používáme těla v rozporu se specifikací.To každopádně.
Já sportuju nerad...A proto nám moudrá příroda nadělila dopaminy a endorfiny
mně se podařilo shodit pěkných pár kilo, když jsem měl nejhlubší depresiMně když jsem neměl na jídlo
Tiskni Sdílej: