abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    včera 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.5. 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    23.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 14:11 | IT novinky

    Společnost Jolla na akci s názvem Jolla Love Day 2 - The Jolla comeback představila telefon se Sailfish OS 5.0 Jolla Community Phone (ve spolupráci se společností Reeder) a počítač Jolla Mind2 Community Edition AI Computer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (82%)
     (4%)
     (7%)
     (7%)
    Celkem 524 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    17.3.2005 23:39 Pavel_K | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše s usmevem...
    se musim pripojit k tomuto pochvaleni :-D nedavno sem si vyklikal (no ona to byla vlastne pritelkyne) v ankete jakousi prirucni tasku, a ta radost, kdyz opravdu prisel balicek, byl trochu pomackany, nicmene natrhle obalky chodi dnes a denne, ovsem radost pominula po rozbaleni, kdyz se zjistilo ze v te kabelce bylo vsite zrcatko :-D ..jen ten pohled do nej pripomina zrcadlovou sin, tak by me jen zajimalo, co ten balicek po ceste vsechno prozil.

    Pavel_K
    Luk avatar 18.3.2005 10:25 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: s usmevem...
    Před rokem mi přišel balík knih na recenzi. Tedy původně to byl balík, ale pošta už doručila jen igelitovou tašku, ve které byly zablácené, zmuchlané a trochu potrhané knihy - kupodivu se žádná neztratila -, a u toho zbytky balicího papíru a provázek. Hrůza...
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Pavel Stárek avatar 18.3.2005 12:35 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: s usmevem...
    ... tak by me jen zajimalo, co ten balicek po ceste vsechno prozil.
    He he, to ani nechtějte vědět, občas něco děláme pro pošty, a díky tomu vím .... :-D
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    18.3.2005 17:04 David Jež | skóre: 42 | blog: -djz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: s usmevem...
    Tak tak, ceska posta, to je sila ktera se jen tak nevidi. Permanentne ji nechapu a uz jsem vzdal cemukoliv se divit. Co se zasilek tyce, tak balik prehazovany vydlemi z jednoho zebrinaku na druhy cestuje bezpecneji nez balik dorucovany ceskou postou za nehorazny peniz. Nicmene nekdy dokonce vyjde levneji poslani jakoukoliv expresni sluzbou a kupodivu balicek dojde opravdu jako balicek a ne jako fotbalovy mic, cim to? A ty nehorazne ceny jsou take zajimave, kolikrat vyjde lepe nez se snazit metodou komprese je veda zlehcit balik a poslat ho ceskou postou tak klidne vzit vetsi full hand balik a za ty penize ho na misto urceni dopravit osobne treba vlakem za spatecni jizdne. Chozeni na postu je take dosti stresova zalezitost, chodim tam pouze z donuceni uredniho simla a ne z vlastni iniciativy. Pokud nemaji zavreno coz je skoro vzdycky (super pracovni doba, od pozdne dopolednich hodin do brzkych odpolednich hodin vcetne poledni prestavky a nekde hned nekolika prestavek. Chudak clovek pokud je nahodou zamestnany, aby si pak vzal dovolenou a za _sve_ prachy sel na postu, ktera ho takto zcela legalne okrada) tak stani na poste znamena pravidelne rezervovat asi tak hodinku az dve na vyrizeni cehokoliv. Rekord mam asi 40 minut cekani na jednu postovni znamku. Ne fakt, potizisty co nosi tunu baliku a dopisu a jinych ptakovin, ktere pak posta vyrizuje zbytek pracovni doby po kterou okenko nefunguje a znamky nikde jinde (?!) nemaji bych opravdu poslal do ...A uplne nejlepsi je, pokud teda clovek stravi mladi vystojeim fronty, citajici jednu tupou blondynku potizistku z asi marketingove agentury ktera akorat zdrzuje a jeho tak ho potom urednici vyfakuji ze to prece prodavaji jinde a ,,dyt to tu mate napsany ze to neprodavame ne?`` Dalsi super vec z doby kamene, pismem nikdy necitelneho stupne jsou psane cedulky, za jejichz zatemnovaci zpusob by se nemusel stydet nejeden ceckar. Co to tam vlastne pisi a co to znamena asi clovek nema sanci rozlustit, nicmene mi nevymluvi, ze dalnicni znamka neni ani znamka ci kolek :-)... A proc je #$@$ tak nemozne vybavovat u kazdeho okenka prakticky vsechno potrebne? Znamky se daji prodavat vsude, slozenky brat take, stejne maji vsichni terminal a kasu :-) jediny problem je mozna s balikama ale to uznavam, ze uz mozna ani clovek s dioptriemi neprehledne kde jsou. Nicmene hlavne, ze ceska posta neshopna vyresit sve vlastni problemy a poradit si sama se sebou, evidentne nemajici penize na pracoviky kteri jim asi tolik chybi kdyz nejsou schopni rychle odbavovat frontu pozadavku a mit nejakou seriozni provozni dobu v kazde dire, se s*e do oblasti kde nema co pohledavat a nabizi sve vlastni bankovni sluzby a sporeni a reklamu na ne derouci se ze vsech stran. A to se fakt vyplati, pak si lide nemaji stezovat na nehorazne ceny za sluzby.

    No, z tohoto pohledu mozna neni spam do schranky az tak to nejhorsi ne ;-)? Jinak bych si asi vyvesil na shranku neco v tom smyslu, ze pro negramotne, pro blbecky a jinou havet zduraznuji, ze se nejmenuji ... a toto opravdu neni barak ... :-). Zkus to, treba to pomuze.
    -djz

    "Yield to temptation; it may not pass your way again." -- R. A. Heinlein
    18.3.2005 17:18 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: s usmevem...
    ma casta nutnost chodit a spolupracovat s Ceskou postou me naucila par vecem, ktery bezny smrtelnik nezna a presto jsou zcela zasadni.

    Napr. pokud opravdu chvatate, doporucuji vyhlednouti nejake hodne a sympaticke pani a zkusit provest pozadovanou operaci u ni. Takhle treba lze vyridit slozenku "na balicich" behem peti minut, zatimco u regulerniho okenka je fronta dvaceti lidi :).

    BTW: za vrchol povazuji, kdyz jsem nesl toner od HP na recyklaci (pokud ho odnesete na postu, nemusite platit postovne a oni [HP] ho nejak ekologicky zlikviduji ci co) -- cekal jsem nejprve nejakou tu chvili, nez jsem se dostal k jedinemu otevrenemu okenku a snazil se to udat. Pani Chytra zamesnankyne me zacala poucovat, ze neco takoveho neni mozne (korespondak s postovnym, ktere hradi prijemce, nalepit na balik). U teto pani bylo dalsich 5 (slovy: pet) zamestnankyn, ktere zacali prizvukovat (prikvokavat) a dokazovat mi moji najivitu. Inu, pocital jsem s tim a ukazal jim s usmevem papir od HP, kde byl napsany postup. Pani Chytra odvetila neco jako "no a co" a chtela po me postovne, ktere jsem z principu odmital zaplatit.

    Spasa prisla v podobe nejake seste pracovnice, ktera si sla udelat kafe. Kdyz videla hloucek kolem me profesionalne izolackou olepene krabice a nalepeneho papiru s logem HP, pravila, ze to je fakt recyklacni program a ze se nic neplati.

    Clovek by cekal, ze odyssea je u konce, ovsem pani Chytra a sbor slepic nemeli ani tuseni, jak se to zadava do pocitace. Vzhledem k tomu, ze fronta za mnou pomalu prekracovala unosnou delku (= nez bych stacil utect, byl bych uslapan), pravil jsem, ze uz to necham na nich a mazal jsem za spalujicich pohledu pryc ;)).
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    18.3.2005 17:20 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: s usmevem...
    ma casta nutnost chodit a spolupracovat s Ceskou postou me naucila par vecem, ktery bezny smrtelnik nezna a presto jsou zcela zasadni.

    Napr. pokud opravdu chvatate, doporucuji vyhlednouti nejake hodne a sympaticke pani a zkusit provest pozadovanou operaci u ni. Takhle treba lze vyridit slozenku "na balicich" behem peti minut, zatimco u regulerniho okenka je fronta dvaceti lidi :).

    BTW: za vrchol povazuji, kdyz jsem nesl toner od HP na recyklaci (pokud ho odnesete na postu, nemusite platit postovne a oni [HP] ho nejak ekologicky zlikviduji ci co) -- cekal jsem nejprve nejakou tu chvili, nez jsem se dostal k jedinemu otevrenemu okenku a snazil se to udat. Pani Chytra zamesnankyne me zacala poucovat, ze neco takoveho neni mozne (korespondak s postovnym, ktere hradi prijemce, nalepit na balik). U teto pani bylo dalsich 5 (slovy: pet) zamestnankyn, ktere zacali prizvukovat (prikvokavat) a dokazovat mi moji najivitu. Inu, pocital jsem s tim a ukazal jim s usmevem papir od HP, kde byl napsany postup. Pani Chytra odvetila neco jako "no a co" a chtela po me postovne, ktere jsem z principu odmital zaplatit.

    Spasa prisla v podobe nejake seste pracovnice, ktera si sla udelat kafe. Kdyz videla hloucek kolem me profesionalne izolackou olepene krabice a nalepeneho papiru s logem HP, pravila, ze to je fakt recyklacni program a ze se nic neplati.

    Clovek by cekal, ze odyssea je u konce, ovsem pani Chytra a sbor slepic nemeli ani tuseni, jak se to zadava do pocitace. Vzhledem k tomu, ze fronta za mnou pomalu prekracovala unosnou delku (= nez bych stacil utect, byl bych uslapan), pravil jsem, ze uz to necham na nich a mazal jsem za spalujicich pohledu pryc ;)).
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    18.3.2005 17:21 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: s usmevem...
    (omlouvam se za double send, abicko mi vyhodilo nejakou chybu)
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    18.3.2005 16:44 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Spatne dorucovani
    Doporucuji stiznosti na poste, pokud se jeden konkretni zamestnanec neosvedci (stezovani se mine ucinkem), doporucuji smerovat sve stiznosti o stupinek vis. (Nekde jsem zaslechl, ze za podobne stiznosti prichazi dorucovatel(ka) o odmeny, tak proc je tim nestrasit ;)).

    Stava se, ze za neco muze dobra vule dorucovatele(ky), ovsem pokud se to opakuje ... (na me jmeno prislo nespocet zasilek, ktere byly opravdu urceny me, ale meli ruzne zmrsenou adresu, jmeno, prijmeni; uznavam, ze je mozna obtiznejsi nez treba Novak, ale preci jenom je stale ceske :o)).
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    18.3.2005 16:54 Michal Čihař | skóre: 61 | blog: Bláboly | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spatne dorucovani
    Však jsem jim to tam dneska vysvětlil, jsem zvědavý kdy mi dojde něco dalšího :-)
    18.3.2005 17:01 Ondřej Čečák | skóre: 33
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spatne dorucovani
    No jo, take ne uplne trivialni jmeno :).

    Jsem nejaky slepy vuci tomu, ci zapis zrovna ctu ;).
    -- "Ja vim, on vi, ty pico!"
    18.3.2005 19:21 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spatne dorucovani
    Vy dva mi povídejte o příjmení... ;)
    18.3.2005 17:09 David Jež | skóre: 42 | blog: -djz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Spatne dorucovani
    Jee dobra vule, kde jsem to videl fotku toho dopisu ci korespondaku na kterem byla napsana klasicka postovni@adresa a udajne dosel :-)?
    -djz
    "Yield to temptation; it may not pass your way again." -- R. A. Heinlein
    12.9.2005 11:51 rodina.Dreserova@seznam.cz
    Rozbalit Rozbalit vše CESKA POSTA URCUJE ZAKONY V CESKE REPUBLICE
    Nedavno jsem chtela vyzvednout na poste dobirku svemu nezletilemu synovi.Bylo mi sdeleno,ze to neni mozne,protoze podle zakonu posty je plnolety,ale muzou mi balicek dorucit domu.Tam ho pry muzou dat komukoliv.Pripada mi dost nelogicke,ze na poste mi odmitli balik vydat s doklady a vsemi nalezitostmi a u dveri ho vydaji proste kazdemu jen oproti podpisu.Cizi dopisy a dokonce vypisy z bank nam take chodi stale a naopak.Zvlaste bych rada podekovala pracovnici u prepazky JITCE HORAKOVE za pratelsky ton a mile vzezreni.Kveta Dreserova Nechanice

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.