abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:11 | IT novinky

    Společnost Framework Computer představila novou vylepšenou verzi svého modulárního notebooku Framework Laptop 13 s Intel Core Ultra Series 1, displej s lepším rozlišením a novou webovou kameru. Přímo do Česka jej zatím koupit nelze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.16 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    28.5. 21:22 | Zajímavý software

    TerminalTextEffects (TTE) je engine pro vizuální efekty v terminálu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    28.5. 17:11 | Pozvánky

    Od čtvrtka 30. 5. do soboty 1. 6. lze v Praze navštívit Veletrh vědy, tj. největší populárně naučnou akci v České republice, kterou každoročně od roku 2015 pořádá Akademie věd ČR. Vstup zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    28.5. 14:11 | Komunita

    Canonical představil Ubuntu optimalizované pro jednodeskový počítač s RISC-V procesorem Milk-V Mars.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    27.5. 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    27.5. 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 971 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..

    5.3.2014 07:56 | Přečteno: 3235× | Ostatní | poslední úprava: 5.3.2014 07:55

    Zaujal mě pěkně napsaný komentář na FB pana Alexe Andera. Konečně sem situaci na Ukrajině více pochopil. Takže čtěte co napsal:

    K napsani nasledujicich radku me vedou mnozici se dotazy ze vsech stran ohledne deni na Ukrajine a obavy z moznych dopadu.

    Jelikoz jsem na Ukrajine zil prvnich 17 let sveho zivota a z toho 7 na Krymu v mestecku Kerc, ktere se nachazi u samych hranic s Ruskem, myslim, ze k tomu muzu rict vic, nez experti v televizi, ktere komentuji deni na Ukrajine. Zrovna jeden takovej porad jsem videl minulej tyden v Ceske televizi. K realite pozvany pan komentator mel hodne daleko, nebot ja jsem na vlastni kuzi zazil jinou historii, nez kterou licil on.

    Na uvod jeste reknu, ze uz dlouha leta nepestuji zaujaty vlastenecky vztah ani k jedne zemi, jinak bych zde v Cesku 13 let nebyl. Mymi zdroji informaci jsou vlastni postrehy, zazite udalosti, odborna literatura a tri ruzna media, statni ruska, nezavisla ukrajinska a evropska. To by melo prispet alespon trochu k objektivnimu nazoru.

    Abychom mohli delat jakoukoliv prognozu, je treba nejdrive zjistit proc se to vlastne deje. Proto koukneme do historie. Jeste za dob SSSR mestecko Sevastopol na jihozapade Krymu hralo dulezitou strategickou roli pro namorni ozbrojene sily. Skrz Cerne more je zde pristup ke stredomori a tedy i jihu cele Evropy. A jeste za dob SSSR byla vybudovana novodoba vojenska zakladna pro vojenske namorni jednotky.

    Jeste za dob Sovetskeho svazu byl Krym autonomni republikou a takovou zustal do dnesnich dnu. Po rozpadu SSSR se Ukrajina od Ruska oddelila a s ni i Krym, protoze v te dobe patril k ni. V tu chvili Rusko ztracelo kontrolu nad Cernym morem, jelikoz zadna jina rozumna vojenska zakladna u rusu na Cernem mori neni a to se pochopitelne nikomu z vedeni nelibilo. Proto v prvni polovine devadesatych, velmi silnym natlakem a za pouziti realne hrozby vojenskeho konfliktu prinutili tehdejsiho prezidenta Ukrajiny podepsat dohodu o vyuzivani Sevastopolu pro ruske namornictvo. V te dobe uz jsem bydlel na Krymu a ja, potazmo i my rodice, byli primymi svedky techto udalosti.

    Priblizne v te dobe zacal dlouhodoby rusky plan postupneho dobyvani celeho Krymu. Rusko se v nasledujicich letech tvarilo velmi pratelsky a nejspis proto nikoho na spravnych vladnich postech Ukrajiny nenapadlo, ze v horizontu 20 let z toho bude pruser. Postupne Rusko zacalo nenapadne stahovat cim dal vetsi mnozstvi vojaku na Krym. Za vojaky se pochopitelne stehovali jejich rodiny, vyrustali tam jejich deti a retezova reakce zacala. Druhym mocnym nastrojem Ruska stalo hromadne vydavani ruskych obcanek de facto na pozadani. Kdokoliv z Krymu si mohl rict o ruskou obcanku a dostal ji. Nekterym byly dokonce nabizene neoficialni uplatky, ale to ted nechme bokem, k tomu dukazy nejsou.

    V letech 2002-2003, z ruske pevniny nahle zacal vyrustat vybezek smerem k ukrajinskemu ostrovu Tuzla, ktery se nachazi v kercenskem pruplavu mezi Ukrajinou a Ruskem: http://goo.gl/maps/FYqU7 Pricemz jeste v roce 1941 tento ostrov byl uzemne pridan ke Krymu. Zadost Ukrajiny o preruseni teto vystavby byla ignorovana a konflikt se vyhrotil do situace, kdy na kazdem brehu obou statu stala vojenska technika a prezidenti se domluvili az na posledni chvili. Zamerem Ruska bylo propojit pevninu s ostrovem a tim ostrov prohlasit za cast Ruska. Na prvni pohled je to bezvyznamny ostrov nekde uprostred more. Ve skutecnosti mala hloubka v pruplavu z ruske strany neumoznovala bezpecny pruplav lodi s ponorem vetsim, nez 4 metry, do Azovskeho more. Pruplav ze strany Ukrajiny vyzadoval svoleni Ukrajiny a de facto Ukrajina kontrolovala kdo muze ci nemuze do Azovskeho more vplout. Posunutim statnich hranic by se rozdelujici cara posunula na druhou stranu ostrova a pak by tam Rusko mohlo delat co chce. Za normalnich okolnosti Ukrajina nikdy nedelala zadne problemy a vsechny lode poustela na pozadani. Jenze, pokud by nekdy v budoucnu nastala situace, za ktere by mezi Ruskem a Ukrajinou byl jiny, nez pratelsky vztah, tak by jedine Ukrajina mela vstup do Azovskeho more de facto az k Rostovu-na-Donu. Proc je to tak duelzite se dozvite za chvili.

    V letech 2000-2003 se totiz na scenu vynoril Viktor Janukovyc, ktery diky manipulaci s vysledky, rozsahlym donucovanim a falzifikaci vyhral prezidentske volby na Ukrajine. Udajne se jednalo o uspesneho podnikatele, nicmene rozsah aktivit ve volbach daleko presahoval za meze jeho financnich moznosti. Bylo jasne, ze ma docela bohateho a schopneho sponozra. Lid Ukrajiny s touto situaci nebyl spokojeny a proto propukla oranzova revoluce, diky ktere na Ukrajine probehlo neplanovane druhe kolo voleb. Jeste, nez byly hlasy sectene, tehdejsi prezident Ruska Vladimir Putin pogratuloval Viktoru Janukovicoci k viteztvi. Vysledky voleb sice nakonec dopadly ve prospech Janukovyce, nicmene opet bylo vzneseno obvineni z manipulaci. O nekolik dnu pozdeji ukrajinsky parlament priznal vysledky voleb neplatnymi a nasledne nejvyssi soud vnesl rozsudek poruseni volebniho zakonu. Byla provedena zmena sestavy centralni komise a treti kolecko voleb "necekane" vyhral Viktor Jussenko.

    Nejzajimavejsi veci se zacali odehravat v okamziku, kdy vlada Ukrajiny verejne projevila zajem o spojeni se zapadnim svetem. Ukrajina totiz usilovala o vstup do NATO a pripojeni Ukrajiny k Evropske Unii, coz bylo pro Rusko velkym problemem. Pokud by totiz NATO ziskalo moznost rozmisteni strategickych jednotek na uzemi Ukrajiny a navic mohlo vyuzivat Cerne more, Rusko by o svoji vyhodu definitivne prislo. Navic hrozilo, ze by Rusko prislo o Sevastopol, pripadne by jejich zakladna byla obklicena. A to je vlastne jadrem celeho problemu. Rusko se na pristi kolo prezidentskych voleb v roce 2010 pripravilo mnohem lepe a tak se Viktorovi Janukovycovi povedlo dostat do prezidentskeho kresla. V prvni rade byla drsne odstranena premierka Tymosenkova, ktera sice take napachala dost skody, nicmene Ukrajinu smerovala do EU. A pak prezident Janukovyc zamitl i asociani dohodu s EU, coz bylo jasnym ukazem toho, na koho on pracuje. To uz ukrajinsky lid nevydrzel a propukla aktualni revoluce v Kieve.

    Nahoda tomu prala, ze zrovna v te dobe v Rusku probihala zimni olympiada a evidentne Rusko nemelo zajem o prebytecnou svetovou pozornost. Pokud si vybavujete, behem olympiady si USA vynutily pritomnost sveho namornictva na Cernem mori pod zaminkou pripadnych atentatu. Ve skutecnosti vse nasvedcuje tomu, ze v USA tusili co se bude dit a kryli zada svym nejlepsim sportovcum a jinym predstavitelum pro pripad, kdyby vojensky harmonogram Ruska mel zmeny ci necekany prubeh. Nechce se mi verit, ze americka rozvedka mohla zaspat dlouho pripravovanou akci Ruska proti Ukrajine. Naopak jsem si skoro jist, ze v bilem dome o tom vedeli dost dopredu, ale hledeli si svyho.

    Nastesti pro cely svet olympiada prosla v klidu, nicmene prezident ukrajiny Janukovyc nezvladl udrzovat protestujici ukrajinsky lid dostatecne dlouho v klidu a byl shozen ze sveho kresla driv, nez by dostal povoleni zlikvidovat protestujici akce. A pro Rusko to bylo opet velkym problemem, protoze kdyby nova prozatimni vlada podepsala asociacni dohodu ci nedej boze dojednala vstup do NATO, byla by to pro Rusko definitivni prohra politickeho boje o Cerne more.

    A ted se dostavame k deni v dnesnich dnech. Nevim jestli se to jeste da nazyvat planem B, z meho pohledu Rusko zacalo spis improvizovat a sekat dost chyb, ktere je prilis vyzrazuje. Abych mluvil vecne, uvedu par prikladu zjevnych nesrovnalosti.

    Vse zacalo tim, ze Rusko potrebovalo mit kontrolu nad Krymem, idealne i nad vychodem Ukrajiny. Necekane Putin naridil plnou kontrolu veskerych vychodnich vojenskych sil, prevedl je do nejvyssiho stupne pohotovosti a zacal presouvat vojenskou techniku k vychodnim hranicicm Ukrajiny. Zaroven v Sevastopolu a nasledne na Krymu objevuji vojenske jednotky. Nejdrive se jednalo o vojaky bez identifikacnich znaku, ktere obsadili vladni budovy vedeni Krymu, vykopli veskre uredniky a dosadili do vedeni Krymu sveho cloveka. Ten nasledne jmenem Ukrajiny pozadal Rusko o zastitu pred smyslenou hrozbou. Dale ten clovek vyhlasil predcasne referendum o budouci osud Krymu a pripustil, ze se Krym pripoji k Rusku. Zde bych rad zduraznil, ze na Krymu se nic podobneho tomu, co se odehravalo v Kieve, nikdy nekonalo. Zadne strasidelne protesty. Nanejvis par zaplacenych turistu z Ruska ci podplacenych mistnich s ruskymi vlajkami vysli do ulic, aby je mohla natocit ruska zpravodajska sluzba.

    Zaroven rusky parlament nahle zacal v urychlene forme prijimat nove zakony pro pripojeni cizich uzemi ve zvlastnim zjednodusenem rizeni, de facto na pockani. O tom se Rusko netajilo.

    Mezi tim se ukazalo, ze Janukovyc prchnul (necekane a zrovna) do Ruska. Podle jeho slov udajne ke svemu staremu kamaradovi, ktery mu nabidl pristresi. S ruskym prezidentem pry osobne nemluvil a o pomoc nezadal. Nicmene v te chvili na Krymu uz bez hry na schovavanou zacala mnozit namorni flotila, ktera bez povoleni Ukrajiny prechazela ukrajinske hranice. Na pevnine se zacalo objevovat vetsi mnozstvi vojaku i mimo sve vojenske zakladny. Vojaci uz priznavali, ze patri ruske armade. Postupne se zacali roztahovat po Krymu, obklicovat vladni budovy, vyradili ukrajinskou telefonni sit, pronikly do vojenskych casti a nektere dokonce prinutili vzdat se ci dokonce prejit na ruskou stranu. Podotykam, ze v te dobe jeste Putin neoznamil intervenci a ani nepozadal o schvaleni ruskym senatem o vojenske akci. To se stalo az nasledujici den, post-factum, pricemz celej parlament stoprocentnim hlasovanim rekl ano a povolil Putinovi pouziti vojenske sily. Ani jeden clovek v parlmentu se neopovazil ani zdrzet hlasovani, natoz zavahat a rict ne. Hlasovani bylo verejne.

    V ten den, podle odhadu na Krymu uz bylo kolem 3000 ruskych vojaku, obsazene vsechny strategicke pozice. Behem teto vojenske operace ze strany ukrajinskych obcanu nebylo jedineho podnetu vyvolavajicicho konflikt. Nikdo na vojaky nezautocil, strilelo se maximalne do vzduchu. Rusko pravdepodobne pocitalo s tim, ze se bude opakovat scenar z Gruzie, kdy naprosto zrejmou provokaci Rusko vynutilo pravo pouzit armadu. Ale do dnesni noci se nic takoveho nestalo. A proc vlastne?

    Vratme se na chvili zpatky do historie. Po rozpadu SSSR na uzemi Ukrajiny zustalo velke mnozstvi jadernych zbrani, pricemz drtiva vetsina tech zbrani byla vyrobena bezprostredne na Ukrajine. Ukrajina byla jadernou velmoci a dokonce byla schopna i nadale jaderne zasoby zvysovat. Ve svete vsak byla opacna tendence, po skonceni studene valky zacalo spis odzbrojovani a tak mezi Ukrajinou, USA, Velkou Britanii a Ruskem vznikla ctyrstranna dohoda, ze se Ukrajina vzda sveho jaderneho programu. Na oplatku Ukrajina ziska prizen ze strany svetovych trhu a tyto tri staty se zavazali Ukrajine garantovat jeji uzemni celek i v pripade vojenskeho konfliktu. Ukrajina se dobrovolne vzdala moznosti aktivni obrany a spolehala na to, ze bude chranena. Co vic, dle teto dohody veskre jaderne zbrane presly do rukou Rusu, kteri se zavazali zbrane znicit. Co z toho se skutecne znicilo ci pouzilo jako jaderne palivo se nevi, ale zejmena pro Rusko to byl velmi vyhodny obchod.

    Nyni, kdy na Ukrajine teprve zacaly naznaky intervence, Ukrajina upozornila na zrejmy zamer Ruska a pozadala o pomoc statu, ktere vystupuji garanty jeji uzemniho celku. Pokud by se vsechny strany dohody okamzite a bez otaleni plnily sve sliby, jeste vcera by Cerne more melo byt plne britske a americke flotily. Zatim se ale neukazala ani jedna lodicka. Zapadni svet neudelal nic vic, nez jen vyplodil par komentaru do tisku a v patek pan Obama Rusku naznacil, ze pripadny vojensky konflikt by Rusko mohl neco stat. Snahy nemecke kanclerky o diplomatickou dohodu s Putinem skoncili tim, ze ho oznacila za nepricetneho k realite, ale nic vic si Nemecko netroufne. Protoze jednak cela Nemecka ekonomika je plne zavisla na dodavkach ruskeho plynu, druhak cela Evropa by bez ruskeho plynu umrzla a nakonec jsou to USA a Velka Britanie, kdo by mel cinit, dle dohody, prvni kroky. Ukrajina se dostala do situace, kdy sama na Rusko nestaci. Dobrovolne pred 20 lety odevzdala veskre ucinne zbrane. Muze se sice branit, ale je to predem prohrany boj se zbytecnou ztratou na lidskych zivotech.

    K dnesni pulnoci je situace takova, ze Rusko uz tyden prebyva na uzemi Krymu, ackoliv k tomu nema zadny padny duvod. Zadne nepokoje, zadne provokace ani utok ze strany Ukrajiny se nekona. Naopak Rusko si vesle obsazuje uzemi, rabuje vojenske sklady a nasilim prevadi vojenske jednotky pod sebe. Uznal to celej svet, ale to je tak vsechno.

    Dnes vecer Rusko dotlacilo k vychodnim hranicim s Ukrajinou jeste vic vojenske techniky a dost brzy bude nasledovat velkolepe finale. Nasledujici plan bude nejspis takovy, ze se provede inscenace utoku prevlecenych ruskych vojaku za ukrajinske jednotky, ktere na oko budou strilet slepymi naboji ci dokonce zabiji nekolik bezvyznamnych ruskych vojaku, coz bude zelenou pro zacatek rusko-ukrajinske valky. Pokud se nikdo z okoli nebude v teto veci angazovat, pak Ukrajina okamzite prijde o Krym a bude nasledovat i pokus o privlastneni vychodni casti vnitrozemi, nebot tam se nachazi ekonomicky nejvynosnejsi prumysl Ukrajiny. Dost pravdepodobne prijde Ukrajina i o tuto cast uzemi a nove statni hranice pak budou vest podel reky Dnepr. To je klicove, protoze bez teto reky se Krym stava pousti, nebot veskerou zasobu vody na Krym privadeji rozsahle vodni kanaly a bez vody se Rusko na Krymu neobejde. Potrva nejmene 5-10 let, nez bude Rusko schopne vybudovat novy vodni system a bude je to stat nehorazne penize. Dalsi moznosti rozvoje situace je "demokraticke" referendum na Krymu, ktere ruskem dosazeny urednik do vedeni Krymu vyhlasil na konec brezna. Asi neni treba komentovat, jak dopane "demokraticke" referendum na uzemi, kde kazdemu volici u hlavy budou drzet samopal. Pokud se bude naplnovat tento scenar, pak v nejblizsi dobe bude organizovano obdobne referendum na vychode Ukrajiny, a ja Vam s jistotou jeste dnes reknu, jak to dopadne.

    Existuje jedno riziko, se kterym Putin nejspis nepocita. Krym totiz historicky nepatri ani Ukrajine, dokonce ani Rusku. On patri krymskym tatarum, kteri 1) obzvlast rusy nenavidi, 2) jsou to islamisti. Pokud by na Krymu nedoslo ke kapitulaci, ale k ozbrojenemu konfliktu, odhaduji, ze to bude posledni kapkou pro blizky islamsky svet.

    Pokud vsak Rusko nebude prilis provokovat islamsky svet, pak se nemusi obavat ani Evropa, protoze Putinovi skutecne jde pouze o Cerne More. Zatim. Ale jeste pred 10 lety nikdo netusil, ze bude valcit s bratry na Ukrajine...

    Jo, malem bych zapomnel, ucastnici slavne G8 pohrozili Rusku, ze v pripade pokracovani putinova zameru se nezucastni letosniho konani summitu G8 v Soci a take uvazuji o vylouceni Ruska ze sveho klubu. To je opravdu silne pokarani vzhledem k tomu, ze je tu velke riziko treti svetove... A mezi tim, co Vam to pisu, shozeny prezident Ukrajiny Janukovyc oficialne pozadal Rusko o pouziti vojenske sily na Ukrajine.


    Snad rozum zvitezi…        

    Hodnocení: 62 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    5.3.2014 08:19 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    tak to sa vôbec nezdá objektívne a z viacerých zdrojov, prevažuje tam ten "ukrajinský" - to aj charkovčania alebo odessania sú vlastne prefíkaným Ruskom nasadená a platená piata kolóna, ktorá tam vlastne nemá čo robiť a má sa, keď sa jej nepáči, odsťahovať do Ruska
    V prvni rade byla drsne odstranena premierka Tymosenkova, ktera sice take napachala dost skody, nicmene Ukrajinu smerovala do EU.
    aha, takže megazlodejka, ktorá okrádala vlastný národ je kladná postava, napriek malým priestupkom, lebo je na "správnej strane"
    5.3.2014 15:26 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Osobní zkušenosti lidí z principu nebývají objektivní. Celé mi to ale dává dobrý smysl a zdá se mi, že je to na tomto serveru první skutečně zasvěcený komentář k událostem posledních dní.
    5.3.2014 17:05 boris11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    lenze on tvrdi ze sa pokusi o objektivne zhodnotenie situacie a pritom to ma od objektivity hrozne ale hrozne daleko

    nebudem regaovat na vsetko ale napriklad zabudol spomenut ze krym k ukrajine formalne pripojil ukrajinec chruscov napriek tomu ze ustava nic take vtedy neumoznovala

    dalej uplne vypustil informacie ako prebiehalo to zvrhnutie janukovica, ako poslanci ktory boli predtym lojalny k janukovicovi pod natlakom hlasovali s opoziciou

    tiez zabudol pripomenut ze medzi opoziciou a jnukovicom bolo vyhlasene primerie a boli to ti na mejdane ktory ho porusili

    potom bola medzi opoziciou a janukovycom vyjednana dohoda ktora vyrazne obmedzila janukovycove pravomoci, tuto dohodu zas ti na mejdane porusili

    proruskych demonstrantov automaticky oznacuje za zaplatenych provokaterov ale platenych fasistov na mejdane akosi nespomina

    ...
    5.3.2014 19:10 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Bohužel skutečně nestranné zhodnocení, které neopomíjí žádný důležitý fakt, asi dlouho nebudeme mít.

    Ty připomínky jsou (až na tu poslední?) k věci. Přesto v tom nevidím manipulaci - naopak mi to přijde jako dost střízlivý komentář s ohledem na to, že je to náhled člověka, kterého se to docela osobně týká.
    6.3.2014 02:22 charkov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    V dnesnom svete sa objektivita nenosi. Kazda strana klame podvadza a manipuluje. o presne tom je demokracia - o ovladani tupeho stada klamstvami. Vyhrava ten kto najlepsie klame: demokracia = anarchia. a preto som monarchista.
    6.3.2014 02:12 charkov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    boris ale ty si extremista z tvojho pohladu je neobjektivne vsetko co sa na 100% nezhoduje s tvojim videnim sveta a propagandou ktorou ti dennodenne vymyvaju mozog.
    7.3.2014 13:35 boris11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    blbost ja som sa v tom prispevku nechcel robit objektivne zhodnotenie celej situacie ale som len poukazal na fakty ktore ten v tom blogu zabudol spomenut
    5.3.2014 09:38 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ten Alex Ander je zřejmě velký demokrat nahlížející na věci s dokonalým nadhledem. Podívejte co píše níž:
    3) Na uzemi Krymu funguji ruske statni televizni stanice a lidi je sleduji ze setrvacnosti jeste z dob SSSR. Ukrajinske vysilani naopak (nekdy nevedomky) bojkotuji. To nahrava Rusku v medialni valce a umoznuje gumovat mozek mistnim.

    4) Obyvatele Krymu jsou vesmes velmi obycejne lidi zijici v malinkatych mesteckach a vesnickach. Zivi se zemedelstvim, pracuji ve zbylych tovarnach, prodavaji na ulici zbozi/obleceni turistum i mistnim, pripadne pracuji v mori. V zasade vedou velmi prosty zivot. Nekteri dokonce stale maji za to, ze Nemecko je zemi fasistu a fasisti jsou vsude na zapade. Vyvojove jsou nekde v 60.-90. letech. Obyvatelstvo je prevazne starsiho veku. No a Rusko je v jejich ocich a pameti zemi osvoboditelu a svetlych komunistickych zitrku. Ano, jsou tam i podnikatele a realitu vnimajici lidi, ale tech je minimum, protoze schopnejsi se davno prestehovali do vnitrozemi Ukrajiny. Budiz mi odpusteno za tak nechutne prirovnani, ale majoritu tvori poslusne ovecky, ktere jsou zvykli spokojit se s minimem a jsou snadno manipulovatelne.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 10:27 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    4) Obyvatele Krymu ...
    no, asi jsem před těmi skoro devíti (už? to to letí ...) lety byl na úplně jiném Krymu, než na kterém vyrůstal autor ... nikdo nás tam za "fašisty ze západu" neměl, rozdílu ve věkovým složení jsem si nevšimnul, a ten jejich "prostý život" je něco, čemu bych se na starý kolena taky rád přiblížil

    pozn. nebyli jsme tam s cestovkou po hotelech, ale hezky vlakem a maršrutkama, spaní u místních a v přírodě, nákupy kde zrovna bylo co po ruce - krámek, tržiště, supermarket, atd.
    5.3.2014 10:31 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nějak si autor přece musí zracionalizovat proč má veřejné mínění lidí v Kievě a Lvově větší hodnotu než to obyvatel Krymu.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 11:07 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    nemá. Ostatně to nikde netvrdí.
    5.3.2014 11:29 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Z jeho vyjadřování to očividně vyplývá.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 11:23 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jak se dá zjistit veřejné mínění obyvatel krymu, když se jim tam promenují okupační vojáci?
    5.3.2014 11:29 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jo? Kde?
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 11:38 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pro nekriticke Rusofily si dovolim dotaz prelozit:

    Jak se dá zjistit veřejné mínění obyvatel krymu, když se jim tam promenují neoznaceni ozbrojenci "domobrany" s ruskou armadni vyzbroji. jezdici ruskymi armadnimi vozidly s ruskymi SPZ.

    Mimochodem ten novy Krymsky premier zvoleny pod dohledem ozbrojencu v parlamentu snad ani neni pravne zpusobily bet zvolen, protoze nema ukrajinske obcanstvi :-)))))
    5.3.2014 11:46 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Vyhlásí se demokratické referendum a jeho výsledek by měl být respektován. Obava, že se lidé budou rozhodovat pod nátlakem "okupačních vojsk" nemá žádné opodstatnění.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 12:05 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Vyhlásí se demokratické referendum a jeho výsledek by měl být respektován.
    Tak to referendum bude asi tak stejně demokratické, jako zdejší volby mezi roky 1948-1989. Výsledek z toho bude a dá se i celkem slušně předpovědět jaký, ale jakou že má vypovídací hodnotu?
    5.3.2014 12:06 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nevidím důvod si něco takového myslet.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 12:26 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Mozna nevidite duvod myslet ;-)
    5.3.2014 12:29 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Beru to jako vzdání se příležitosti pokusit se mi to vysvětlit.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    7.3.2014 14:10 asdfgh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pro méně bystré obrázkem....

    two types of self deffense.

    5.3.2014 12:53 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Bavi me tvoje naivita. Myslis ze by Rusove riskovali ponizeni v podobe "spatneho" rozhodnuti lidu? Rusove jsou profici v ovlivnovani voleb. Obsadej urady, nekoho dosadej a je to.
    5.3.2014 12:58 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nesmysl.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 12:59 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    rADOn avatar 5.3.2014 15:41 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak to je vostry…
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    5.3.2014 16:40 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Zajimave. Na druhou stranu me prekvapuje, kdyz jsem tady vlozil obrazky ozbrojencu z maidanu, hodne lidi tady tvrdilo, ze jsou zfalsovane. Stejne tak nekolikatisicove pochody proruskych lidi na vychode Ukrajiny. To stejne muze platit i zde. Kdyby jsi mel nahodou link, rad se na ty videa mkrnu. Ono to totiz s touhou zenou nemusi byt tak jasne, jak to vypada ;)
    5.3.2014 17:36 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    За чистий Київ

    V Oděse (kolem 1:00)

    V tom Charkovu jsem ji viděl v ruské on-line reportáži, ale už nemám odkaz, a ten zbytek nevím.
    6.3.2014 12:40 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Koukám že se Rusové učej rychle. :-))) Takhle totiž na západě používaj herců k sehrání srceryvných scének při střelbě v Sandy hook atd...
    Jardík avatar 6.3.2014 15:25 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    tady. Ona je to hérečka
    Věřím v jednoho Boha.
    5.3.2014 19:16 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To cos napsal je nesmysl zcela jistě.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    8.3.2014 10:20 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tohle jsou minimálně tři, ale spíš čtyři, různý ženský.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 14:49 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nemyslim si.
    5.3.2014 15:29 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nesmysl.
    Jestli se neshodnete ani na tom, tak tady fakt už nemá smysl se snažit něco vysvětlovat.
    5.3.2014 19:18 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Na Krymu nemají Rusové důvod nic manipulovat, protože tam mají přízeň obyvatelstva již zajištěnou.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 20:00 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ani ne, mají tam ani ne 60 %, to je dost riskantní na to, aby to bylo jisté.
    5.3.2014 20:08 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pleteš si přízeň obyvatelstva a složení obyvatelstva.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 20:11 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ono to ale dost koreluje. Kromě Rusů tam jsou Ukrajinci, ti by chtěli celou Ukrajinu jednotnou, a Krymští Tataři, a ti by se většinou radši nechali zaživa uvařit než se dostat do Ruska.
    5.3.2014 20:14 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To jo, ale podle mě to nic nemění na tom, že mám pravdu v tom co říkám, a sice že Krym je bezpečně proruský.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 20:27 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Bezpečně pro obsazení, pro demokratické ovládnutí nebo dokonce referendum jsou síly příznivců a odpůrců příliš blízko u sebe, navíc pro ospravedlní nějakého razantního kroku byste nejspíš potřeboval výrazně nadpoloviční poměr hlasů pro, kterých se ale už nedostává. I proto nejspíš bylo to referendum urychleno, v květnu už taky můžou vychladnout emoce z protestů proti Majdanu a s neschváleným referendem by Rusko nemohlo nic udělat, ani zasáhnout by nemohlo, protože už by bylo po krizi a nebyla by tu ta výmluva na ochranu obyvatel.
    5.3.2014 22:11 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Podle mě si Krym odhlasuje vyhlášení samostatnosti, Rusové budou spokojeni a Ukrajinci utřou.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    6.3.2014 17:52 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak nakonec se i na referendum vybodli. Asi nebylo dost jisté, že si to odhlasují.
    6.3.2014 20:21 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Bude koncem měsíce.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    6.3.2014 20:28 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Bude už 16. března, zase se změnil čas i otázky, asi aby se tam náhodou pozorovatelé OBSE nezvládli dostat. Ale i podle krymského parlamentu se na něj už nečeká, a aby to šlo tak hladce, tak Rusové dokonce i mění svoje ústavní zákony.
    6.3.2014 20:33 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To je k nevíře kolik toho člověk nezjistí studiem Novinek...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    6.3.2014 20:57 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..

    Tady to máte na ruském RT Novosti, jestli se vám nelíbí Novinky:

    http://rt.com/news/crimea-referendum-status-ukraine-154/
    http://rt.com/politics/russian-bill-crimea-federation-178/

    Mimochodem ještě jedna otázka: proč se do referenda o budoucnosti Krymu najednou přidal i Sevastopol, který nespadá pod Krymskou republiku, ale kde je výrazně větší podpora připojení k Rusku?

    6.3.2014 21:06 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Proč by se tam neměl přidávat?
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    6.3.2014 21:28 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Protože nepatří pod Krymskou republiku
    6.3.2014 21:32 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Stále nevidím důvod proč by se Sevastopol nemohl se zbytkem Krymského poloostrova v referendu rozhodnout o odtržení od Ukrajiny.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    6.3.2014 21:40 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Protože se nejedná o odtržení Krymského poloostrova, ale o odtržení Krymské republiky
    6.3.2014 21:49 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Myslím, že tohle je mýlka a že to k čemu dojde bude skutečně odtržení právě Krymského poloostrova, jestli se tedy nepřidá ještě například Oděsa. To by byl, podle mě, naprosto minimální důsledek nedávných událostí na západě Ukrajiny. Je to naprosto logický krok očekávaný většinou Rusů i většinou obyvatel Krymu. Rozhodně mě to vadí míň než když NATO bombardovalo Srbsko nebo když se rozhodli sesadit Saddáma.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    6.3.2014 22:55 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Možná, ale to nijak neautorizuje zapojení Sevastopolu do referenda v Krymské republice. Co tam takhle zapojit i Kyjev? Nebo rovnou celou Ukrajinu? ;-)
    6.3.2014 23:18 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Proč by si obyvatelé Sevastopolu nemohli odhlasovat připojení ke Krymské republice? Je to logický krok.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    7.3.2014 00:39 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak ať si nejdříve odhlasují připojení ke Krymské republice a potom teprve ať hlasují v rámci Krymské republiky. Tady se to dělá oboje najednou, hodně narychlo, hlavně aby se to stihlo, než se tam dostanou pozorovatelé OBSE, než bude zvolena nová ukrajinská vláda a než bude Rusko nuceno se stáhnout.
    7.3.2014 00:52 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No jo, no. Příležitost je třeba chytit za pačesy. Kroky Putina samozřejmě nejsou úplně čisté a chápu, že se leckomu nelíbí (třeba připomenout, že se také leckomu líbí), ale že Ukrajina přijde o Krym osobně považuju za logickou, hotovou věc, se kterou nelze nic udělat bez šíleného krveprolití a asi ani s ním. Navíc myslím, že co teď provádí Putin není zdaleka takový zločin jako věci které se dějí pod taktovkou Obamy.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    pavlix avatar 7.3.2014 06:24 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Putina samozřejmě nejsou úplně čisté
    Velmi diplomaticky řečeno.
    Navíc myslím, že co teď provádí Putin není zdaleka takový zločin jako věci které se dějí pod taktovkou Obamy.
    Na druhou stranu se to děje podstatně blíž.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.3.2014 11:34 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Třeba Kosovo je mi blíž jak geograficky, tak srdečně.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    pavlix avatar 7.3.2014 11:45 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A co konkrétně ze současného dění v Kosovu tě trápí?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.3.2014 11:56 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Přes obrovskou podporu našeho knížete se současné vedení plně demokratického Kosova nedělí s naší republikou o neskutečné zisky z kšeftu s drogama, díl bychom si jistě za tu podporu zasloužili.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    7.3.2014 12:02 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Že jsou tam nepřijatelné podmínky pro život Srbů, že to tam je pod taktovkou Albánský mafie, že bylo násilně a nespravedlivě oderváno od Srbska a že to je první krok na cestě ke splnění snu o Velké Albánii.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    pavlix avatar 7.3.2014 12:21 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Chápu. Naposledy jsem se o Kosovo zajímal před lety.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.3.2014 12:34 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jsem pracovně ve styku s některými Albánci, Kosovci nebo Černohorci (občas se mi marně snaží vysvětlit podstatu jejich historie a sporů), vzdělanými, kteří z té oblasti postupně utekli do jiných zemí, a pracují např. v organizacích UN. Jediné, co je jim jasné, že se domů už nikdy trvale nevrátí.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    7.3.2014 12:59 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Albánie je naprosto překrásná a umím si představit tam být trvale, ale musel bych mít jeden barák na horách, druhej u moře, byt v hlavním městě, Range Rover a dost prachů v bance, abych mohl žít z úroků. V Černý hoře by mi stačil nějaký na půl slušnej příjem za né moc práce, jako mám teď. Tam bych šel hned, stejně jako do Bosny/Hercegoviny. Ta příroda a lepší silnice vynahradí všechno co tam člověku může chybět.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    7.3.2014 14:24 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Zrovna ty prachy si ti známí docela dobře vydělávají, většina teď dělá pro UN organizace. Ale jejich hlavní problém je, že jsou většinou ze smíšených rodin, a ať půjdou tam nebo tam, ty národnostní problémy budou mít.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    5.3.2014 12:13 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Referendum by se uznávalo stejně jak okdekoliv jinde na světě. Vytvoříš mezinárodní pozorování v rámci OSN a dohlížíš na regulernost. Jinou šanci nemáš. Jinak zazlívat Ruské federaci komunistickou minulost je jako bych tobě zazlíval že tvuj otec mrdal v minulosti prase v chlívku a nebo Němcům neustále zazlíval to že měli svého Hitlera. Je to obé nesmysl... To bych mohl neustále zazlívat Angličanům jejich vynález koncentračních táborů stejně tka jak oto že nás obrali o náš národní pohlad, žej sme museli angličanům platit za každou tkaničku vojáků co bojovali na straně anglie a stejně tak jako bych zazlíval američanům to že vyvraždili desítky miliónů obyvatel indiánů na svém území. To je minulost já žiju v přítomnosti. Tak se kurva prober sic tě rozeskám v argumentaci jak malého fakana...
    5.3.2014 12:56 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Otázka je, jestli bude možné tam mezinárodní pozorovatele vyslat v dostatečném množství a s dostatečnou přípravou. Obzvlášť když se s tím referendem tolik spěchá.
    5.3.2014 13:01 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jinou možnost nemáš. Pokud se chceš držet jakž takž mezinárodního práva. Vše ostatní je věcí moci...
    5.3.2014 13:17 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pořád je možnost nějak diplomaticky tlačit na krymskou vládu, aby se to referendum konalo v původně ohlášeném termínu
    5.3.2014 13:19 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jo ale tuto možnost si zničili mejdanovci svým nedodržováním dohod....
    5.3.2014 13:42 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Zajímavý názor. Evidentně můžou i za ruskou okupaci a "demokratickou" změnu vedení Krymské republiky za dohledu ruských samopalů. Tedy pardon, oni to jsou dobrovolníci s ruskou výbavou a ruskými vojenskými vozidly.
    5.3.2014 14:01 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ano můžou. Vše co se stalo po krvavém převratu, který je v rukou extrémistů. Z pohledu diplomacie prostě nejsou argumenty. U sousedů se chopili vlády nacionálně ladění žoldáci kteří nedrží dohody. Navíc Krym byl autonomní a vítali tam rusáky s radostí. :-) Z pohledu čísel: Kyjev několik desítek až stovek mrtvých, Krym NULA. Nevím o čem tu chceš dále diskutovat...
    5.3.2014 14:42 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Vše co se stalo po krvavém převratu, který je v rukou extrémistů.
    Hezky papouškuješ rétoriku ruských zdrojů. Tak se projevuje ta snaha nenastavit (_|_) žádné mocnosti?
    5.3.2014 14:59 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Co si takhle zopakovat časovou posloupnost ;)

    21. února dojednána dohoda mezi demonstranty a Janukovyčem 22. února dohoda porušena

    27. února Krym vyhlásil referendum na květen, následně byla změněna vláda Krymu, premiérem se stal předseda silně proruské strany, která v krymském parlamentu měla až do teď jen 3 místa ze 100 (!!!) 1. března krymská vláda odstavila krymský parlament (převzala přímou kontrolu nad oblastí) a referendum bylo posunuto na konec března, kdy se nedá stihnout tam dostat pozorovatele.

    Evidentně máte úplně špatné informace, na Krymu jsou dva mrtví.
    5.3.2014 17:16 boris11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    no a kto moze za to ze mejdanovci porusili tu dohodu s janukovycom?

    aj za to mozu rusi?

    proste od toho porusenia dohody a prevratu ide vsetko na mejdanovcov
    5.3.2014 17:40 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ne, ne, s tímhle přístupem jde všechno na Janukovyče, on povolal Berkut a autorizoval použití vojenských zbraní, vše ostatní je už jenom reakce na to.
    6.3.2014 12:46 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Janukovič je zmrd. O tom žádná. Ale autorizaci použití zbraní je legitimní v daném stavu mejdanu... Viděl jsem videa kdy na Berkut najížděl normálně náklaďák an ebo bagr. To kdyby jsi udělal tuna v čechách tka tě dávno odprásknou a nebudou potřebovat ani autorizaci ke střelbě. Nebuď najivní...
    6.3.2014 16:46 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Do Berkutu začali najíždět rusky mluvící mladíci poté, co Berkut mezi demonstranty začal házel slzný plyn. Navíc ten bagr zastavili ostatní demonstranti, ne Berkut.

    Když podobné věci u nás dělali demonstranti proti MMF, nikdo po nich nestřílel. Nepleť si pojmy s dojmy.
    6.3.2014 17:00 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Když podobné věci u nás dělali demonstranti proti MMF, nikdo po nich nestřílel.

    Zasah Berkutu byl mozna nelegitimni, avsak tyto policejni zasahy se deji vsude na svete. Je hloupe si myslet, ze zapadni staty jsou vyjimkou.

    6.3.2014 17:59 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A co se s těmi policisty stalo, víte? Pod tím videem to samozřejmě napsané není, to by totiž nehrálo do karet konspiračním teoretikům. Ano, občas se to stane, ale na rozdíl od Berkutu se takoví lidé moc dlouho u policie neohřejou.

    Mimochodem, řeč byla o střelbě do lidí. To je taky docela zásadní rozdíl.
    7.3.2014 13:49 boris11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    myslis tu strelbu do ludi ktora isla s mejdanom kontrolovaneho hotela kyjev?

    vies o tom ze prvym zastrelenym nebol mejdanovec ale policajt?

    vies ty vobec o tom ze su videa kde jasne vidiet ze do mejdanovcov strieli od chrbta a teda z miest ktore boli pod ich kontrolou a nie pod kontrolou policajtov?
    7.3.2014 14:37 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Zase špatně. První zastřelený na straně vlády byl 11. února soudce v Kremenčugu. První zastřelení na Majdanu byli dva demonstranti 22. ledna.
    6.3.2014 22:04 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    slušná manipulace. :-) Takže za hození slzáku si mám vzít Tatru a jet drtit bratry s obušky a štíty v rukou. To jseš doceal slušně ujetej magor...
    6.3.2014 22:53 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Slušná manipulace :-) Malý bagr není Tatra, ti chlapci mluvili rusky (náhoda?) a zastavili je ostatní demonstranti, kterým se to nelíbilo. Navíc tohle rozhodně není důvod autorizovat střelbu měsíc (!!!) potom, co tam ten bagr měli.
    7.3.2014 06:55 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    jasne, ono se po bagru vubec, ale vubec nic nestalo. A o jake strelbe je rec? O te, o ktere neni uplne jasne jeji "autor"?
    7.3.2014 14:28 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To se ptej Zimy, proč vytáhl ten bagr jako důvod střelby do demonstrantů.

    Mám na mysli tu střelbu, kterou autorizoval ministr vnitra Zacharčenko.
    7.3.2014 14:53 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Opravdu? Tak to asi kazdy cteme neco jineho.
    7.3.2014 15:02 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Asi ano:
    Úřadující ministr vnitra Vitalij Zacharčenko oznámil, že nechal strážcům pořádku vydat "bojové zbraně", aby mohli čelit útokům "extremistů". Druh zbraní neupřesnil, nicméně na záběrech z Kyjeva jsou vidět policisté nejen s pistolemi v rukou, ale i s útočnými puškami Kalašnikov.
    7.3.2014 15:25 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Musim konstatovat, ze zpusob jakym skaces po udalostech bez ohledu na jejich postaveni po casove ose mi bere dech. Byla rec o bagru, ted davas odkaz na rezbu, ktera nastala skoro dva mesice potom...
    7.3.2014 15:57 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Doporučuji si přečíst, co jsem psal Zimovi:
    Navíc tohle rozhodně není důvod autorizovat střelbu měsíc (!!!) potom, co tam ten bagr měli.
    7.3.2014 19:54 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ano a prave na tohle jsem reagoval svym prvnim prispevkem v tomhle vlaknu a nasledovaly tve, alespon pro mne naprosto nelogicke ukroky stranou.

    Proste te nepobiram, neres to...
    7.3.2014 20:23 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    O kus výš je, na co jsem reagoval:
    Ale autorizaci použití zbraní je legitimní v daném stavu mejdanu... Viděl jsem videa kdy na Berkut najížděl normálně náklaďák an ebo bagr.
    7.3.2014 13:52 boris11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    berkutaci mali dlho zakaz pouzit strelne zbrane a to napriek tomu ze na nich hadzali zapalne flase ved staci trochu pohladat na youtube a je pekne vidiet ako tam stali a neutocili na mejdan a len hasili svojich kolegov
    7.3.2014 14:19 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Máš na mysli tohle nezasahování nebo nějaké jiné?
    7.3.2014 16:07 boris11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    pleties dve na tri rec je tu o tych demonstraciach vo februari nie v minulom roku

    ale s tebou je zbytocna rec
    7.3.2014 16:13 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ne, řeč tu celou dobu byla o demonstrantech, kteří prolamovali zátarasy bagrem. To bylo 1. prosince.
    6.3.2014 23:04 rogam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To jseš doceal slušně ujetej magor...
    Zima o nekom rek ze je magor! Slyseli jste to? Zima o nekom rek ze je magor!!!
    7.3.2014 13:42 boris11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    slzny plyn je legitimny prostriedok na rozhonanie demonstracii ktore sa zjavne vymkli kontrole berkutaci hadzali slzny plyn, mejdanovci hadzali molotovove kokteily na ktore mimochodom berkutaci dost dlhu dobu nereagovali a dost dlhy cas mali zakazane pouzivat zbrane

    keby si v amerike na policajta chcel hodil molotova tak si mrtvy skor ako to stihnes spravil v amerike by si urcite nenechali hentak podpalovat policajtov
    7.3.2014 14:17 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jistě, proto bylo tolik mrtvých házečů molotovů při demonstracích proti MMF. Rovná nula.
    5.3.2014 12:25 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Aha? A to referendum nemohlo byt vyhlaseno aniz by na nej dohlizeli okupanti z Ruske federace?
    5.3.2014 12:26 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tuto situaci si zpusobili Majdanovic nedodržením smluv dohodnutých s prostředníky z EU.
    5.3.2014 12:28 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kdo z majdanovic podepsal jakou smlouvu?
    5.3.2014 12:41 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    5.3.2014 12:48 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Zeptam se zcela jasně: Kdo jsou ti zástupci Majdanu? V článku nevidím ani jednoho.

    5.3.2014 17:23 boris11
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    ty za majdan povazujes len tych extremistov co tu dohodu odmietali ale sucastou majdanu boli aj opozicni politici a ti podpisali s janukovycom dohodu
    5.3.2014 12:48 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kdo z majdanovic podepsal jakou smlouvu?

    Hrajete si tu na debila, příteli? Z majdanistů to byl Vitalij Kličko (německý občan), Jacenuk a nacista Oleg Tiahnybok. Dohoda nevydržela ani jeden den a posléze vznikla po obsazení Parlamentu vláda, složená z poloviny z nacistů a druhá polovina je z idiotů.

    Máte taky připnuté neonové srdíčko Vendy Havla a placku s pankáčem Karlem (asi jako ten přiblblík ropovod Nabucco Jaša)?
    5.3.2014 12:51 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kličko, Jacenuk a Tiahynbok jsou zaslouzila politicka reprezentace, tou dobou v opozici, ktera se svezla s Majdanem. Majdan neni politicke hnuti, predstavitele majdanu nejsou politici, ale nastvani obcane. A jako takovu dohodu zprofanovanych politiku odmitli.
    5.3.2014 13:02 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Aha, ještě že vám to politicky myslí. Takže to byli vysloužilci a naštvaní občané. Ty vysloužilci a občané dosadili nacisty do vlády. Co mi povíte k tomu, že je ukrajinská "vláda" složená skoro z poloviny z nacistů?
    6.3.2014 11:15 tony
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A co sa ti nepaci na nacizme?
    6.3.2014 11:22 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Se ptá příslušník národa, který za války s nacisty kolaboroval. Hodnotná otázka, je vidět, že se za ní stydíš podepsat.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    6.3.2014 12:10 tony
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Stale si neodpovedal na otazku.
    6.3.2014 14:12 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ptal ses někoho jiného, cizinče. A blbě k tomu, cizinče. Napřed si vztah k fašistům vyřešte doma.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    5.3.2014 12:31 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Okupace je něco úplně jiného.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 12:53 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    ja zapomnel, bratska vypomoc spratelenych vojsk. Ze ja tu vubec diskutuji.
    5.3.2014 12:59 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Občas je dobré rozlišovat. Taky nechápu proč diskutuješ.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 14:14 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    ja zapomnel, bratska vypomoc spratelenych vojsk.

    Janukovic je stale legitimni prezident Ukrajiny (jelikoz smlouva mezi opozici a Janukovicem byla opozici nedodrzena, musel uteci), to znamena, ze by i presun vojsk RF legitimni. Krvavy scenar neschvaluju.

    Ze ja tu vubec diskutuji.

    Kdyz nemas argumenty, nediskutuj.
    5.3.2014 12:51 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Samozřejmě mohlo a původně taky bylo. Ale to asi začalo být Putinovi jasné, že takhle o Krym přijde definitivně.
    5.3.2014 12:48 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Stejně jako 10. dubna 1938 bylo demokratické referendum v Rakousku, kde 99 % lidí hlasovalo při 99 % účasti pro spojení s Německem. Úplně stejně jako na Krymu bylo původně ohlášeno řádné referendum za několik měsíců, to ale po obsazení Rakouska Wehrmachtem bylo posunuto na dřívější datum. Ta paralela je jistě jen náhodná :-)
    5.3.2014 13:00 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Myslím, že rozdílů je víc než podobností.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 13:11 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ani ne. Wehrmacht taky obsazoval Rakousko, aby chránil německé občany (oficiálně), taky Německo mluvilo o nějakých neexistujících masových nepokojích a útocích na německé občany a taky to udělali během velké politické krize.
    5.3.2014 13:16 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jo a taky to bylo na pozvání udržet pořádek.
    5.3.2014 13:19 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pár podobností jsi našel, šikovný, a teď se soustřeď na pojmenování rozdílů.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 13:43 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nějak mě žádné podstatné nenapadají, pouč mě
    5.3.2014 14:06 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Poradím. Třebas ten že před tím nebyli v Rakousku násilné převraty vedené a financované ze západních krajin USA/EU na což jsou dukazy... Stene Stene... ach to vzdělání a logika...
    5.3.2014 15:05 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kde jsou ty důkazy?

    V Rakousku byly předtím násilné boje mezi nacisty, socialisty a klerofašisty (Dollfuss a Schuschnigg), přičemž ti poslední byli podporování např. Itálií. Ach ta znalost historie...
    5.3.2014 15:17 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    zde
    5.3.2014 15:22 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nevidím tam ani slovo o financování nějakých převratů. Finanční pomoc Ukrajině poskytovalo i Rusko, to se u chudých zemí dělá celkem běžně.
    5.3.2014 15:45 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Prevrat uz zaridila financovana opozice. Analogicka veta: Podporujeme financovani vojska ve valce, ale valku tim nepodporujeme.
    5.3.2014 16:16 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    FTR, kde je napsany, ze ty penize dostavala opozice?
    5.3.2014 16:33 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ne, dostal je Janukovic...
    5.3.2014 16:58 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    O tom tam neni ani zminka.
    5.3.2014 17:13 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak nevim, jestli si ted hrajes na blbeho, nebo nepoznas sarkasmus.
    5.3.2014 17:40 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nehraje......
    Nobody can give you as much as I can promise you
    5.3.2014 18:34 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Aha, cet jsem Juscenko... Kazdopadne, rika neco ve smyslu, ze na Ukrajine investovali $5mld, to ze to davali opozici je tvoje interpretace.
    5.3.2014 16:18 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ta analogie hodně pokulhává, vojska jaksi nedělají nic jiného. Spíš by to bylo něco jako „Podporujeme vládu Bašára al-Asada, ale nepodporujeme občanskou válku v Sýrii“
    5.3.2014 16:46 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    "Podporujeme Al-kukajdu a Al Nusrá a islámské fanatiky, ale nepodporujeme občanskou válku v Sýrii". Ta válka už dávno není tak docela občanská, protože tam hrajou hlavní roli žoldáci ze všech možných zemí.
    5.3.2014 16:54 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    žoldáci ze všech možných zemí
    To bylo někdy jinak?
    5.3.2014 16:51 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Prevrat uz zaridila financovana opozice
    Nevládní organizace (ano, "opozice" vládě) jsou docela štědře financovány v západní Evropě i u nás. (Opoziční politické strany zde naštěstí mají prostředky, aby přežily bez takové podpory.) Nikdo za tím konspiraci zatím nehledá a přijde mi to tak v pořádku.

    Tedy, celkem systematicky se proti činnosti nevládních organizací vyjadřoval V. Klaus a podobnou (!) rétoriku teď využívají prokremelská média.

    Nic to nemění na faktu, že zahraniční financování nevládek je běžné, legitimní a *není* to rozvracení státu.
    Rezza avatar 5.3.2014 18:54 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak autora znas preci ne, tak se ho muzes zeptat :).
    6.3.2014 00:34 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak autora znas preci ne,
    eh, no vida ... ani jsem si nevšim, nerozkliknul jsem si odkaz
    tak se ho muzes zeptat :).
    nějak nerozumím, na co bych se ho měl ptát ...
    Rezza avatar 6.3.2014 10:18 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No vida, vidis :). Dal jsi otazku, jestli jste byli na stejnem Krymu :D.
    6.3.2014 10:38 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    to nebyla otázka, to bylo konstatování ...

    nic proti Alexovi obecně, ale co předvádí, to je tak zaujatý a zkreslený, až to bolí :-/
    Rezza avatar 6.3.2014 11:38 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nejvetsi sranda na tom je, ze kdyz jsem s nim naposledy par zpatky mluvil, tak strasne rusy branil. Ze nechape, co proti nim mame, ze 68 uz je davno, ze to byli jini lidi a ze se nikdy nic podobneho uz stat nemuze :D. A o par let pozdeji :). Ale to je zivot.
    9.3.2014 11:42 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    no, já taky nechápu, co proti nim máme ... resp. tedy právě proti nim

    přijde mi vtipný, jak si lidi berou do huby '68, a přitom je vůbec netankuje, že zatímco Rusko se nechalo vykopnout hned po revoluci, amíci oxidujou v Německu dodnes

    (samozřejmě samotnej srpen '68 nicmoc, ale bavím se teď o dělení sfér vlivu, dlouhodobější hledisko, poněvadž srovnání s tím, že si tam němci amíky taky nepustili dobrovolně, by jaksi byla pěkná fraška)

    obdobně jak se jednostranně projevuje kritika demokracie (vzpomíná někdo třeba na Floridu?), svobody projevu (nejlépe ani nepustit ke slovu), dodržování lidských práv (obligátní odkaz ...), zatýkání demonstrantů (cojávím, třeba ..., resp. tady jich bylo víc a jen pochodovali), a tak vůbec

    ne že bych s těmi věcmi souhlasil, ne že bych to chtěl omlouvat tím, že to dělají i jiní, a ne že bych si myslel, že každý jednotlivý člověk musí řešit všechny problémy světa najednou, a tedy nemá právo selektivně kritizovat jednoho aniž by zároveň zkritizoval i všechny ostatní ... ale pakliže se bavíme o nějakém konfliktu, tak ten jaksi má stran více, a prezentovat pouze jednu stranu jako ztělesnění zla, a když náhodou někdo z té druhé strany, kterou si malujeme jako trpící akcemi té strany první, se netváří dostatečně že by trpěl, ba co víc, dokonce možná i ty akce té "zlé" strany vítá, tak jej prohlašovat za nesvéprávného idiota, hm, to je na mě dost silný kafčo :-/
    AsciiWolf avatar 9.3.2014 12:51 AsciiWolf | skóre: 40 | blog: Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    +1
    5.3.2014 10:42 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A co by asi tak měli sledovat, když ukrajinsky neumí? Že by ruská média?

    Mimochodem zrovna včera běžel na ČT24 pubicistický pořad, kde pouštěli úryvky z Ruských státních médií, kterými Putin krmí vlastní i zahraniční ruskojzyčné obyvatelstvo. Záběry 180 tisíc Ruských uprchlíků mířícíc do ruska prezentované v ruské televizi se ve skutečnosti ukázaly jako záběry z Urajinsko-Polského hraničního přechodu :-) (mimochodem Ruské úřady nakonec přiznaly celých 5 žadatelů o azyl z ukrajiny). Záběry z násilností v Kyjevě pouštějí jako záběry z Krymu. A Demonstrant strhávající ukrajinskou vlajku v Charkově je dle svého vlastního FB profilu z Moskvy, a má tam mimochodem slušivou fotku v uniformě nápadně připomínjící SS....
    5.3.2014 11:05 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    :-)
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 13:26 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Mimochodem zrovna včera běžel na ČT24 pubicistický pořad
    Už tomu rozumím. To byl pořad pro pubescenty a že to bylo na ČT24 mi bohatě dostačuje, to objektivní médium jak noha. Zuří i informační válka, to je jasné. Vzpomínáte si na hledání zbraní hromadného ničení v Iráku a jak iráčtí vojáci Sadáma Husajna vyhazovali děti z inkubátorů? Je jasné, že si i ruská strana leccos přibarvuje a poopravuje. S těmi uprchlíky to bude asi tak, že desítky tisíc Ukrajinců pracuje a pobývá v Rusku, tak nemuseli ani nikam utíkat.
    z násilností v Kyjevě pouštějí jako záběry z Krymu
    Tomu nevěřim, že by někdo nebyl schopen rozlišit Krym od ulic Kyjeva. A že na Krymu existují jen ruská média, tak to se taky mýlíte. Třeba tady, to je krymsko-tatarská regionální televize (ale ruskojazyčná, protože tam mluví rusky skoro všichni).
    Sešívaný avatar 6.3.2014 00:18 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Když tedy panuje informační válka a západní média námi tak manipulují, zatímco ta ruská se nám snaží otevřít oči, bych rád věděl, proč na Krymu začali rušit ukrajinské televizní kanály. Nevšiml jsem si, že by to samé dělala protistrana. Už to samo o sobě ukazuje, kdo se snaží manipulovat masy. Proč lidem nedají možnost přijímat informace z obou stran, aby si to přebrali sami?
    5.3.2014 18:07 drento
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Stačí sledovat na satelitu HotBird 13: Rossiya 24, RBC-TV nebo Russia Today HD (RT).
    5.3.2014 13:52 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    a nebudze tototen Alex Ander z Košic?
    5.3.2014 09:59 Helb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    vzhledem k tomu, ze je tu velke riziko treti svetove
    :-D :-D :-D

    Tomu opravdu někdo věří? Hergot, abych si také nasadil čepicu z alobalu, začal koukat na TV Nova a nechal se strašit konfliktem mírnějším než heřmánkový čaj.
    5.3.2014 17:24 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Taky si myslím, že výkřiky o třetí světové válce jsou přehnané a nepodložené. Ale jak jsem přečetl tvůj příspěvek, tak mě napadlo, že vysmívat se vůbec jakékoliv možnosti války je zase poněkud naivní.

    Já si ani tak nemyslím, že by současné dění nějak zvlášť zvýšilo riziko třetí světové války, spíš mě tyto události nutí uvědomit si, že jisté riziko je zde stále. A to mě znepokojuje.
    Petr Tomášek avatar 6.3.2014 08:46 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    V roce 1913 si něco podobného mysleli lidi o první světové...
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    6.3.2014 09:25 Helb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak to bylo od nich dost naivní, jenže po sto letech jsme trošku jinde a pokud začne 3. světovà, tak určitě ne kvůli nějaké bezvýznamné oblasti na kraji Ruska. Vždyť ani ty ekonomické sankce spojenci nedodrží
    6.3.2014 10:10 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    hm, a první světová byla opravdu "světová"? létaly tam rakety z kontinentu na kontinent? válčila Amerika s Ruskem anebo byli spíše spojenci?
    Dalibor Smolík avatar 13.3.2014 10:37 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Amerika vstoupila do války až v roce 1917, zpočátku byla s Ruskem jako spojenec. Vše změnila bolševická revoluce, Dekret o míru posílil centrální mocnosti, nicméně Američané pocítili na svém území záškodnickou činnost Němců, bojovalo se i v Africe (viz film Africká královna), ano, byla to válka světová.
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    5.3.2014 10:15 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    jé, to je ale hezká pohádka ...
    5.3.2014 10:20 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A ještě tu o Mrazíkovi a Marfuše....
    Nobody can give you as much as I can promise you
    5.3.2014 10:26 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Je tu někdo pro koho je přijatelnější Ukrajina v NATO než Rusové na Krymu?
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 11:09 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    jaký je smysl otázky?
    5.3.2014 11:47 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Myslím, že když nejsi s to pochopit otázku, nejspíš nejsi schopen ani odpovědět, takže to neřeš.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    Hans1024 avatar 5.3.2014 12:16 Hans1024 | skóre: 5 | blog: hansovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ja myslim, ze on se neptal na vysvetleni co otazka znamena, ale na smysl ve smyslu "ucel", "zamer", "proc nam tuto otazku pokladate", "proc bych si mel tuto otazku polozit ja", nebo "ceho chcete dosahnout tim, ze na tuto otazku nekdo odpovi".
    Veni, vidi, copi
    5.3.2014 12:18 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    nic proti. Ale myslím že ti byl ozodpovězeno v textu na který reaguješ. :-))))
    5.3.2014 12:20 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Moje odpověď pokrývá obě varianty.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 12:28 Tutor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak ona otazka vypovida predevsim neco o omezenosti tazatele. Coz se ostatne potvrzuje.
    5.3.2014 12:31 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Dolož to.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 12:44 achtung!
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Už nick toho Tatara napovídá, že jde o zcela nestranného diskutéra.
    5.3.2014 11:12 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ne že bych Rusko miloval, ale oproti Ukrajině je to mnohem spolehlivější partner. Stačí si připomenou tzv. plynovou krizi, kdy Rusko pouštělo tolik plynu, kolik se ho mělo dostat za Ukrajinu. To že pak na druhém konci roury neteklo nic demonstrovalo přístup Ukrajiny k mezinárodním závazkům víc než dostatečně.
    5.3.2014 11:50 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ukrajina v tuto chvíli není žádný partner, protože tam vypukl chaos a její obyvatelé nemají žádné legitimní zastoupení.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 19:18 fri
    Rozbalit Rozbalit vše To se ukáže

    Armádu na Ukrajině nerozpustili, a pokud se se sousedním státem nedohodnou (když si totiž třeba i po zvážení možných následků někdo na té straně řekne, že mu to stojí za to - "muži mají čest, ženy důstojnost"), a řeknou si, že když to ti druzí (bratři a sestry) chtějí, mají to mít, tak vojsko má jeden účel, a sledování sportovních zápasů to není. Stačí se podívat do ne tak vzdálené minulosti.

    A Ježíš Kristus řekl: "Bože odpusť jim, neboť oni nevědí, co činí." A je to osobní rozhodnutí každého, jak se k tomu postaví. Je v tom svoboda, jak se zachovají. Zajímavé na tom je, jestli budeme mít všichni víc štěstí než rozumu.

    5.3.2014 19:21 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Zaprvý, pochybuju, že si Ukrajinci něco takovýho troufnou, a zadruhý, žádnej Ježíš Kristus nejspíš nikdy nic neřekl, protože nejspíš nikdy žádnej nebyl, a i kdyby byl, pak se jeho slova jistojistě nedochovala.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 19:29 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Existenci Jezise Krista potvrdili i Rimane.
    5.3.2014 19:32 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Zbožné přání.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 21:12 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Ty nevěříš na Římany?
    5.3.2014 22:01 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Ne, nevěřím Římanům.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    pavlix avatar 6.3.2014 10:41 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Římané potvrdili cokoliv, co se jim vyplatilo ;).
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    5.3.2014 21:29 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže

    Co bylo, bylo. Ježíš Kristus je s námi teď.

    K tomu zápasu, co se odehrává tolik, že: Někdy může mít smysl, když si dva dájí přes hubu. Na náhody nevěřím. Ze svého osobního pohledu, kdy na Ukrajině ani v Rusku jsem nebyl, doporučuju všem, aby se k sobě chovali hezky. Je to vyjádřeno slovy: "Co chcete, aby druzí dělali vám, dělejte vy jim." V Rusku mají mimo jiné pravoslaví. To ale znamená, že čtou Bibli. Všechno dobře dopadne. Jen nevím, jaký konkretní výsledek bude mít z krátkodobého pohledu toto. A nebudu zbytečně spekulovat (vymýšlet si).

    Takže se budu modlit za oba. Tak se dá věc ovlivnit.

    5.3.2014 22:09 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Není s námi, a návštěva Ukrajiny mě v tom jenom utvrdila.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    pavlix avatar 6.3.2014 10:43 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Ve jménu Bible se v Evropě děly ty největší zla.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    6.3.2014 18:10 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže

    "děla". - Má to znamenat minulost. Tvar "Děly" by si někdo mohl špatně vyložit jako (kým čím) "děly" - 1. pád množného čísla: "děla". Ale ne vždy se používala "děla".

    A jinak platí, že každý většinou dělá věci "na vlastní triko".

    pavlix avatar 6.3.2014 19:56 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Zaposlouchej se někdy do středočeského interdialektu.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    6.3.2014 23:25 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Po té mi na místě psaného projevu, kde očekávám shodu podmětu s přísudkem podle pravidel pravopisu, nic není. Když nepoužíváš spisovnou češtinu, je mi jedno, odkud jsi.
    pavlix avatar 7.3.2014 06:25 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Nikdo tě nenutí mi odpovídat.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.3.2014 07:36 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    To není o nucení. Děláš chyby jako všichni a dráždí tě, když se to využívá proti tobě tam, kde ty přece diskutuješ. Myslíš si, že z tebe mám srandu.
    pavlix avatar 7.3.2014 07:54 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Nebyla to chyba. Nedráždí, jen obtěžuje, podobně jako když jsi do mě po e-mailu hustil nějaké nesmysly a podobně jako když mi volá někdo s nabídkou, o kterou nemám zájem.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    7.3.2014 10:34 ivdo | skóre: 6 | blog: ivdo | Ostrava 49° 50' 52" N, 18° 17' 01" E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Takhle to dopadne, když někdo umí gramatiku, ale nechce se zamyslet nad významem napsaného textu.
    7.3.2014 16:06 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže
    Ja napr. gramatiku viem, a napriek tomu sa mi stávajú nepochopiteľné veci: namiesto predložky s napíšem z, už som napíala aj namiesto my - mi a síce mi reže oči Ruština, Nemecký, Ukrajinsky... ale vzápätí sama napíšem charkovčan s malým ch... To sa mi, kým som písala normálne perom, nestávalo. O preklepoch a zbastardených súvetiach bez hlavy a päty (vo švungu ťuknem na klávesu, preskočí textík, nevsimnem si, alebo následne zle vymažem) radšej pomlčať:).

    Podružné veci tu fungujú často namiesto argumentov. Kto chce psa biť... A tiež platí, že ak dvaja robia to isté, nie je to to isté. Všimnite si, že to neplatí len vo virtuálnom svete a ani nie iba v nejakých mikrosociálnych podmienkach.

    Ak sa niekto teší na argument Hitlerom, ja mám rovnakú radosť nad argumentom o škodlivosti náboženstva,zločinmi cirkevnej inkvizície a pedofilnými škandálmi katolíckej hierarchie:). Hodí sa aj astrológia, alebo nejaké nepopulárne povolanie, národnosť... čokoľvek, čo je poruke. Tu o žiaden zmysel textu nejde, ide iba o vhodnú príležitosť, ako ukázať pomer k jeho pôvodcovi - a skús ma nenasledovať! Celkom ako na summite Rady EU:).
    5.3.2014 21:11 fri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: To se ukáže

    A tím jsi vlastně odpověděl na tady zatím nepoloženou otázku, jestli vždy chtějí všichni o všem diskutovat. Možná nechtějí vždy, někdy nechtějí vůbec, a často nediskutují o ničem. Obhajobu nebo vysvětlování některých věcí považují za zbytečnou.

    Je to souboj dvou sil. Jedna si přeje mír, to je jisté, a druhá si přeje, ..., kdo vlastně ví, co si všichni ti jednotlivci dohromady přejí, nebo jestli mají v tomto ve fázi událostí, do které se dostali, možnost volby s ohledem na předchozí rozhodnutí, která jsou sama o sobě otázkou, na kterou jistojistě dostanou odpověď, protože vždycky dostanou to, co chtějí. Na to je zvědavé celé okolí, protože je to i jeho otázka.

    Jak žít?

    5.3.2014 15:12 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ne že bych Rusko miloval, ale oproti Ukrajině je to mnohem spolehlivější partner.
    Ano, asi jako každý autoritářský režim, který z definice musí umět stavět potěmkinovy vesnice. Chování částečně demokratické Ukrajiny holt záleží na tom, kdo je zrovna u moci. Znamená to snad, že autoritářské nebo rovnou totalitní režimy jsou lepší než demokracie?
    5.3.2014 13:10 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pro me ;-)
    5.3.2014 13:12 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak věz, že Ukrajina v NATO by způsobila obrovskou destabilizaci. To bys chtěl?
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 13:54 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Oslabilo by to Rusko. Kazde oslabeni Ruska je pozitivni :)
    5.3.2014 14:06 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kazde oslabeni Ruska je pozitivni :)
    Já chci ještě nějakou dobu žít a ne si kopat na zahradě protijaderný kryt. Nová ukrajinská "vláda" koná. Jde o rozmístění amerických raket na Ukrajině. Ptám se, zda má ještě někdo pochybnosti, k čemu měl posloužit Majdan a ta dosazená "lidem" náckovská vláda? Už není nejmenších pochyb.
    5.3.2014 14:43 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jaderna valka mezi Ruskem a NATO je sci-fi, teda pokud maji obe strany alespon spetku rozumu, coz maji.

    Rusky neumim, podle google translate ukrajinsky ministr na otazku jestli by vymenili obranny rakety za financni pomoc odpovedel ze se o tom da jednat. Nevidim problem.

    K cemu mel poslouzit Majdan? To je jednoduchy. Ty stovky tisic lidi tam mrzli protoze zjednodusene receno chteli odstoupeni Janukovice.

    Zapad ty demonstranty podporoval, ale slo hlavne o verbalni a symbolickou podporu.
    5.3.2014 14:49 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    a taky jim dávala 100 euro za den protestování a pravý blog byl na výcvivku v Izraleli v soukromé armádě Zachal, nebo jak se to jmenuje... tomu se říká verbální podpora. Jsi hňup... Nemáš argumenty.
    5.3.2014 15:00 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Prestan me urazet, taky ti nerikam ze jses paranoidni blazen.

    Kolik z tech stovek tisic protestujicich dostavalo 100 eur denne? Kde si to muzu overit?

    To ze nejaky pravy blok byl nekde na vycviku znamena co? Ze to soucast sofistikovaneho planu zapadu udelat prevrat na ukrajine? To dava podobny smysl jako nesmyslne 9/11 teorie.
    6.3.2014 13:02 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Oficiální verze 11. září je děravá jak cedník. Jelikož nejsi strojař tak to nejsi sto schopen pochopit. Ale trochu ti napovím: nějvěší vojenská velmoc si nechá střelit něčím do pentagonu? :-)))) "letadlo" 2m nadzemí obrovskou rychlostí a trefí pentagon tak neštastně že tam udělá díru o průměru 2m skrz celé bloky? By ses měl přihlásit do Menzy, protože tomu muže uvěřit akorát mentální retard...

    To že byli členové pravého sektoru na vojenwském výcviku v Izraleli je vysoce důležité! Protože to vypovídá o:

    1) Pravý sektor byl připravován na převrat

    2) Někdo ten převrat plánoval a financoval dopředu

    3) Pravý sektor kontrolují IZRAELCI/sionisté

    4) Divné spojení pravicového extrémismu se Sionisty. Ti co to hlouběji studují si na tuto otázku dokáži odpovědět. Tobě to nebudu schopen vysvětlit.

    6.3.2014 22:59 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    http://www.popularmechanics.com/technology/military/news/debunking-911-myths-pentagon
    8.3.2014 10:42 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nevystudoval jsi to, nerozumíš tomu, nejsi relevantně schopen reakce. Plácáš nesmysly. :-)
    5.3.2014 17:34 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kurva Zimo, jseš ty jseš fakt takovej retard. Vždyẗ ta tvoje argumentace vůbec nedává smysl. Čeho se sakra snažíš dosáhnout? To ti snad tvoje podvědomí říká, že když budeš omílat pár kravin co sis někde přečetl pořád dokola, tak to najednou bude pravda? Nebo, čeho čekáš, že dosáhneš? O pravdu ti zřejmě vůbec nejde. Jde ti jen o to přesvědčit lidi, že jsi ten co všemu rozumí bez ohledu na to, co budeš mlít za kraviny?
    6.3.2014 13:03 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Měl by jsi spíš napsat. Nemám argumenty.
    6.3.2014 15:23 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ale já bych měl i dost konkrétní argumenty, ale prostě nehodlám se tu s tebou bavit na úrovni mateřské školky, sry.
    Sešívaný avatar 6.3.2014 01:35 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No, na to, že by ty demonstrace byly zaplacené to moc nevypadalo. Ukrajinci jsou sice možná chudý národ, ale těžko půjde někdo za pár drobných někam, kde může snadno přijít o život. Když šlo poslední dny do tuhého, tak na Majdan mířily další desítky tisíc lidí. Pochybuju, že tam šli kvůli penězům.

    Naopak ty poslední demonstrance na východě na podporu Ruska měly charakter placených akcí výrazně větší. Na jedné prý dostali lidi 10 eur (100 je naprosto mimo realitu), když tam vydrží do druhé hodiny. Odbila druhá hodina a během chvilky se dav rozešel.
    6.3.2014 10:21 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    těžko půjde někdo za pár drobných někam, kde může snadno přijít o život
    tak o tom uvažuješ ty, s dobrým zaměstnáním v teplíčku mírumilovné ČR se zkušenostmi z úplně jiného sociálněkulturního prostředí

    ale i u nás, podívej se třeba na "fotbalové" fanoušky - ti se prostě fotbal-nefotbal jdou porvat, a je jim úplně jedno, že při tom sami můžou dostat přes hubu (resp. často i dostanou a stejně jdou znova)

    kromě toho, k tomu "může přijít o život", pokud připustíme, že tedy nějací verbíři fungovali, těžko lidem říkali "tady máte 100€ když tam půjdete, jo a mimochodem, možná vás tam zastřelí, bo vyplácíme i 1000€ za hlavu našim ostřelovačům, kteří mají vyrobit pár náhodných obětí, aby se to trošku rozvášnilo"
    5.3.2014 15:25 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    valka mezi Ruskem a NATO je sci-fi

    To není sci-fi, poněvadž když se podíváš na mapu, tak obklíčení Ruska se začíná uzavírat. Ted se pracuje na Ukrajině. Byla tady jakási dohoda po rozpadu SSSR, že se nebude rozšiřovat NATO (bylo to slíbeno Gorbačovovi). Na tu dohodu si asi už nikdo nevzpomene, to je příliš dávno.

    Ty stovky tisic lidi tam mrzli protoze zjednodusene receno

    Ty desítky tisíc lidí tam mrzli, protože jim tam dali zdarma nažrat a mohli si beztrestně zaházet dlažebními kostkami. Mzda je na Ukrajině pár šušní (většinou, kromě mafiánů), to by sis taky určitě zademonstroval za pár euro na přivýdělek.

    Ta vláda je nelegitimní. Všechno ostatní jsou kecy, ta banda nácků nemá legitimitu s nikým vyjednávat, a už vůbec ne o raketách, které se zatím pracovně označují jako obranné.

    5.3.2014 15:31 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Taky byla dohoda, že Ukrajina zůstane celistvá v hranicích po rozpadu SSSR a za to předá Rusku své jaderné zbraně. Teď, když Rusko fakticky ovládá Krym a snaží se ovládnout i zbytek jejího pobřeží a průmysl a doly ve vnitrozemí, je legitimní, když si Ukrajina vyrobí nové jaderné zbraně?
    5.3.2014 15:36 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    když si Ukrajina vyrobí nové jaderné zbraně?
    No ty vole, ty se nech vyšetřit. To člověk žasne, co leze z tich pravdoláskovců s neonovym srdíčkem a plackou Karla.
    5.3.2014 15:39 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Takže dohoda výhodná pro Rusko se má dodržovat, zatímco dohoda nevýhodná pro Rusko je poukázkou na vyšetření?
    5.3.2014 16:48 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    je poukázkou na vyšetření?
    Ty vole Jašo, tady nejde ani tak o dohody (kdo první porušil dohodu jsem snad nastínil). Tady jde o to, že nemaj ani vindru, země je před bankrotem, vlády se tam mění podle hodu kostkou do okna (takže velmi stabilní politická situace), ve vládě jsou nacisti a ty jim chceš dát rukou jaderné zbraně? Za co si je jako pořídí? Za ekonomickou půjčku od Hermana von Rumpála a Josifa Visarionoviče Barossa z EU (tedy z našich daní). Ty si fakt kretén. Ta pravdoláska ti dočista vylízala mozek.
    5.3.2014 17:16 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ty vole Faune, Rusko (tvoji chlebodárci, nebo ti za to platit nikdo nemusí?), porušením téhle dohody dává Rusko ukrajinským náckům právo se jaderně vyzbrojit. To je podle tebe v pořádku?
    5.3.2014 18:53 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No, na niektorom slovenskom programe bola dnes taká reportáž z Ruska, hovorila tam akási Slovenska z Kyjeva, neviem iste, či novinárka, skôr niekto, kto sa tam teraz zdržiava. Vravela, že ľudia na Majdane ďalej hliadkujú a chcú tak robiť až do slobodných volieb, ale čo sa týka ich názorov na terajšie náckovské vedenie UK, na vzťah k Rusku resp. k situácii na Kryme a na ďalších miestach, kde prebiehajú demonštrácie proti tým ukrajinským extrémistom a (po)revolučnému vedeniu, postoje zďaleka nie sú jednotné. Vraj sa to čoraz viac triešti a medzi tými majdanovcami je zrejme podľa toho, čo vravela, dosť takých, ktorí sú v spore o Krym na strane väčšiny obyvateľov Krymu a Ruska a pochybujú o EU a NATO.
    5.3.2014 18:54 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    pardon, ...z UK...
    5.3.2014 15:41 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ty desítky tisíc lidí tam mrzli, protože jim tam dali zdarma nažrat a mohli si beztrestně zaházet dlažebními kostkami
    No určitě, postávat celý den na mrazu a házet po ozbrojených lidech kameny, to bych si nenechal ujít. :/
    5.3.2014 16:11 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Obe strany maji spoustu jadernych zbrani, takze valka nedava smysl...

    Je fakt, ze neni hezky, ze nedodrzeli slib o nerozsirovani NATO. Ale vychodnim statum se nedivim ze chteli do NATO.

    Neverim, ze tam ty stovky tisic lidi mrzli za jidlo, natoz za penize. Demonstrovalo se i v dalsich mestech, to byli vsichni podplaceni? Prani otcem myslenky.

    Nevim presne detaily - proc je ta vlada nelegitimni? Ale v podstate je jedno jak se to onalepkuje, dulezita je skutecna situace. Lidi byli silne nespokojeni s predchozi vladou, proti te soucasne nikdo nedemonstruje.
    5.3.2014 17:03 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Hele už to nebudem rozebírat, proč tam ty lidi byli na náměstích. Byli tam prostě proto, že je to tam "na hovno". A shodou okolností tam seděl Janukovič. že to bylo na hovno i s těmi oranžovými revolucionáři Tymošenkovci to snad není třeba připomínat. Že je k tomu západ pobízel a Spojené státy dodaly finanční injekci na tom se snad shodneme. Dál to nebudu rozebírat.
    ze neni hezky, ze nedodrzeli slib o nerozsirovani NATO
    Takže už doufám máme jasno, kdo první začal porušovat dohody. S rozšiřováním NATO pomocí ozbrojeného puče v největším evropském státě sousedícím s Ruskem nesouhlasím. Tečka.
    Nevim presne detaily - proc je ta vlada nelegitimni?
    Už mě to sice sere vysvětlovat, ale ještě to tedy pro jistotu zopakuju.
    Sešívaný avatar 6.3.2014 00:29 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Takže už doufám máme jasno, kdo první začal porušovat dohody. S rozšiřováním NATO pomocí ozbrojeného puče v největším evropském státě sousedícím s Ruskem nesouhlasím. Tečka.
    Ukrajina za Juščenka podala přihlášku do NATO a NATO ji odmítlo! Tak, prosím tě, přestaň s těmi demagogiemi. Ano, nyní se situace změnila a NATO a EU si po vpádu Ruska na Ukrajinu uvědomilo, že pokud nedostanou Ukrajinu na svoji stranu, tak můžou mít Rusko klidně za pár roků na hranicích. Paradoxně tak Rusko samo Ukrajinu vhání do náruče NATO.
    6.3.2014 09:48 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak, prosím tě, přestaň s těmi demagogiemi.

    Já jsem taky neměl na mysli zdaleka jen Ukrajinu. Zjisti si, pokud to nevíš, kolik zemí bylo přijato do NATO po té dohodě s Gorbačovem. Proti tomu celkem demokratickému přijetí celkem nic nemám, ale porušení dohody to nesporně je. A to jsem měl především na mysli. A na Ukrajině teď není nikdo, kdo by mohl hovořit za nějakou celou Ukrajinu, protože tam se chopili moci pohrobci Führera.

    Namátkou začneme třeba u takové Albánie. Kdo ohrožuje Albánii? Snad se už nevydal zase Duce z Itálie na pochod? Nebo snad Rusko ohrožuje Albánii? Je to proto, že si Američané postavili v Kosovu jednu z největších základen v Evropě a oddaní Albánci jim to zespodu trochu "ošéfují".

    Nebo snad někdo napadl Rumunsko? Kdo ještě stále nechápe, proč bylo Rumunsko tak naléhavě přijato do euroatlantických struktur, tak to nebylo proto, že by Rumunsko představalo tak oslnivý kulturní, ekonomický a euroatlantický přínos, ale představuje přínos strategický. Jde o ovládnutí Černého moře. Není určitě náhoda, že se zrovna v této době bude stěhovat 30k amerických vojáku z Afghánistánu (kde v délce okupace už dávno předstihli Sovětský svaz), zrovna do Rumunska. Nic není náhoda. Po provokaci v Gruzii v době olympijských her nevěřím, že to, co se událo na Ukrajině je náhoda. Ono je to celkem jednoduché vyprovokovat v zemi, kde je plno lidí na hranici chudoby a nebo nezaměstnaných, uvařit jim guláš a říkat jim líbivá hesla. To si pak kdekdo s tou dlažební kostkou rád zahází. Na příštích olympijských hrách očekávám nepokoje v a "revoluci" v Ázerbajdžánu, Kazachstánu a nebo Bělorusku. Člověk v plísni už na tom pracuje.

    Takže svoje řečičky o demagogiích si strč za klobouk, zalez do kontejneru a zatáhni poklop, a nebo si navlíkni slávistický dres a vem si granátomet a jdi zaprotestovat na kyjevský Majdan. Stane se z tebe hrdina oranžové revoluce.

    5.3.2014 14:17 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ze ja jsem se s tebou predim hadal. Aspon jde videt, jaky vul jsi.
    5.3.2014 15:04 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ty se radsi se prestehuj do Ruska, sice to je hrozna dira, ale cim dal od zleho Zapadu tim lip.
    5.3.2014 15:19 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A proc bych jakoze mel? Abych byl dal od tupcu, jako jsi ty? To je taky fakt. Reagoval jsem jen na tvuj vyrok o oslabeni Ruska... Rusko uz jednou oslabene bylo, a to po rozpadu SSSR.. a jak to dopadlo: Irak, Afganistan, Jugoslavie.
    5.3.2014 15:28 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No, myslel jsem ze by se ti tam mohlo libit, kdyz tady Rusko tak horlive obhajujes.
    6.3.2014 09:12 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A čo keby si sa, Palica von z vreca (alebo Slepá baba?), keď už tak podporuješ emigráciu, sám išiel príkladom?
    6.3.2014 09:14 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    malo tam byť pôvodne "sám sa vybral do sveta na skusy", ale potom som sa rozhodla pre tú výchovu osobným príkladom :)
    6.3.2014 12:11 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nerozumim, proc Palica von vreca nebo Slepa baba?

    Mozna do sveta vyrazim, ale spis na zapad, do civilizovanych zemi ;-)
    6.3.2014 17:23 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Palica von vreca nebo Slepa baba?
    pravidlá tej hry, z ktorej je odvodený nick, ostali nevysvetlené:)
    6.3.2014 22:26 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Aha, palica von z vreca je nejaka hra, to jsem neznal.
    6.3.2014 23:58 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    palica von z vreca je vlastne pôvodne z rozprávky... je to niečo ako obrus prestri sa, ale ten slúži na odmeňovanie (napr. správneho názoru), zatiaľčo palica von z vreca je na potrestanie nespratníka... v podstate je to tiež hra... didaktická, učenie podmieňovaním:))
    5.3.2014 14:31 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Takže oslabení partnera bereš jako výhru? Jsi primitiv. Takhle přemýšleli lidé typu Hitler... fujtajkx...
    5.3.2014 15:13 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Rusko je ekonomicky parter, geopoliticky moc ne. A ano, oslabeni zkorumpovaneho, nepredvidatelneho, nedemokratickeho rezimu s prvky diktatury povazuju za pozitivni.

    Btw, prejes si oslabeni vlivu USA? Pokud jo, jsi primitiv, takhle premyslel Hitler.
    6.3.2014 13:08 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nepřeji si oslabování USA. Přeji si aby státy se starali o své lidi aby měli co žrát a měli kde spát. Všechno ostatní je svinstvo. Takže ano, jsi primitivní lidská bytost.
    5.3.2014 16:02 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Oslabilo by to Rusko. Kazde oslabeni Ruska je pozitivni :)
    To rozhodně ne, protože na oslabení každé země doplácí hlavně lidi, co tam žijí a ti (skoro) za nic nemůžou.

    Na druhou stranu vymezení ruské expanze do určitých hranic v dnešní době znamená nakročení k tomu, aby šla od vesla současná vláda, nerozlučně napojená na mafii a struktury starého režimu. Dokud bude země vykazovat ekonomický růst a hrdinné vojenské výsledky, tak budou její občané mít sklon tolerovat jakékoli bubáky ve vládě.
    5.3.2014 16:19 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Souhlasim, nemyslel jsem ekonomicke oslabeni, clenstvi Ukrajiny v NATO by se beznych Rusu moc nedotklo.
    5.3.2014 19:23 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Aby ses nedivil...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 12:07 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tyhle žvásty si strč zaklobouk ty idiote. Já osobně jsem si volal s klukama z Ukrajiny jak se maj a řeknu ti jedno. Lepší tisíc rusů na pozemku než jeden EU majdanovec s kudlou v ruce. Na východ od kud pocházej jezdí autobusy pravicových extrémistů z Kyjeva, vycvičených v Izraely s cílem vyvolávat násilnosti rabovat a zabíjet všechny co nesouhlasej s novým režimem. To přeci není žádná demokracie!!!! A my ty kryply co uřezávaj policajtům hlavy ještě ošetřujeme. Chce se mě blít. Je to občanská válka vyvolaná pucfleky z EU a pseudodemokraty, pokrytce, lháře a vrahy z USA...
    robotics avatar 5.3.2014 13:00 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ani USA, ani EU a ani Rusovéééé, tam nemaj na Ukrajině co pohledávat. A toho idiota si pro příště strč za klobouk ;-) Na demonstracích se vždycky najde přiživující se extrémní skupina, já bych tyhle extrémisty neošetřoval, ale nechal pochcípat, zbraně jim samozřejmě někdo musel dát.
    5.3.2014 13:05 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak to souhlas. :-) A to by měli mít lidi napaměti, nevměšování se.
    5.3.2014 13:02 Tomas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    vas stav by mohl vyvolavat nedostatek serotoninu či dopaminu. Resit doporucuji budto prirodnimi prostredky (trezalkovy caj) nebo synteticky napr. L-Tyrosin.
    5.3.2014 13:20 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tomu nerozumim rozveď to...
    5.3.2014 15:18 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    autodiagnóza:)
    rADOn avatar 5.3.2014 15:32 rADOn | skóre: 44 | blog: bloK | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tvuj prispevek zacina invektivou a pokracuje urazkami. To ze to nekde je ochotny povazovat za docasnou psychickou nerovnovahu a chce ti pomoci je jeste znamkou slusne a otevrene duse. Jinak by spis dosel k zaveru ze jsi proste sprosty hulvat.
    "2^24 comments ought to be enough for anyone" -- CmdrTaco
    5.3.2014 15:50 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    zaujímavé je, že keď sa chovajú ako sprostí hulváti názorobvo blízki, ešte sa im zatlieska +1
    5.3.2014 12:48 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    5.3.2014 12:52 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A protože každé ruské vyjádření za poslední dva týdny tvrdí něco jiného, tak právě tomuhle se dá věřit. ;-)
    5.3.2014 13:04 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A ty jseš tak najivní že věříš pouze prozápadní straně. :-))) Věříš státům které vtrhli do IRÁKU na základě falešných důvodů? Těmhle věříš. :-)))
    5.3.2014 14:34 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ako úplnému neználkovi prosím poraď mi: komu mám veriť odpoveď na otázku, kto sú tí ozbrojení muži čo prichádzajú cez Kerchský prieplav?
    5.3.2014 14:37 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To je uniformovaný vojenský personál :-). A Sadám Hussajn vyhazuje děti z inkubátoru.
    5.3.2014 14:45 xxxxxxxxxxx | skóre: 13 | blog: rhrtshrth
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jeslti to nevíš tak jsi fakt uplně blbej... Ale pokud jsi inteligent tak by jsi se zeptal na to co následovalo před tím než se tam začali objevovat nějaký mužici se zbraní v rucea pokud jsi genius, tka by tě jistě zajímalo kdo financoval Mejdan v Kyjevě... Ale to bych chtěl asi už moc...
    5.3.2014 18:45 rastos | skóre: 62 | blog: rastos
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    co následovalo před tím než
    Asi by sme sa nemali púšťať do debaty o tom, kto je "blbej" ;-)
    tka by tě jistě zajímalo kdo financoval Mejdan v Kyjevě
    No to by ma samozrejme zaujímalo. Ja mám hromadu otázok, na ktoré by ma zaujímali odpovede. Položil som jednu z nich a pravdepodobne na ňu existuje jedno alebo dvojslovná konkrétna odpoveď. Máš, či nemáš?

    P.S.: Blbé otázky neexistujú. Len blbé odpovede.
    6.3.2014 09:07 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kerchský
    ...a prečo nie Kerčský? Zemepisné názvy už len v angličtine? :)
    5.3.2014 15:01 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak budu věřit západním médiím víc, než prohlášením režimu, který vyhazuje autory nepohodlných dopisů z práce nebo zatýká lidi na pokusech o demonstraci proti nasazení ruské armády na ukrajině.
    5.3.2014 17:29 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak budu věřit západním médiím víc, než prohlášením režimu, který vyhazuje autory nepohodlných dopisů z práce
    nebo autory nepohodlných knih
    nebo zatýká lidi na pokusech o demonstraci proti nasazení ruské armády na ukrajině.
    nebo na pokusech o demonstraci proti ropovodu
    5.3.2014 15:48 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Existuje dost velký prostor mezi nekritickým přijímáním zpráv ze západních médií a tou paranoiou, co tu předvádíš ty.
    5.3.2014 14:32 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    U tech voleb, co Janukovyc vzdycky zmanipuloval aby vyhral jsem to jeste vydrzel (vzdycky jsou zmanipulovane, kdyz nevyhraju, ne?), skoncil jsem az u te aktualni revoluce v Kieve, kdy nevydrzel ukrajinsky lid a v Cernem mori byly nahodou americke lode. Je to dal taky tak treskute dobry?
    5.3.2014 14:50 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jardík avatar 5.3.2014 16:23 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kdo ti zaplatil? Vrazi z EU nebo USA? Jó, když Obama vraždí jak steklej, napadá desítky států během 50 let, nechává je humanitárně bombardovat, na základě lží rozvrací a napadá státy, ospravedlňuje si své zločiny proti lidskosti ve formě vražd nevinných droníky, mučení v guantanámu, apod, když Obama řekne "Assad to udělal, musíme ho napadnout", tak je to OK. Ale jakmile něco provede Putin, musí se to hned pomluvit, odsoudit, objeví se kýbl lží a musí se z něj udělat ten nejhorší hajzl, co ohrožuje národ a demokracii.

    Ve skutečnosti je to jen nechutná propaganda EU a usraelských médií s cenzurou veškerých informací, co tvrdí něco jiného. No ale nemá cenu to tu rozepisovat. Výsledkem stejně bude, že Obama a Kerry, Cameron a podobní, co milují vraždičky, mučení a puče jsou našemi bohy a Putin společně se všemi, co tvrdí opak budou zvrhlíky.

    To by bylo, kdyby třeba (příklad) Pirátská strana po své prohře ve volbách vzala kulomety, obsadila parlament, vykopla "demokraticky zvoleného" prezidenta, dosadila si svého bankéře. To by bylo kraválu "puč", "nezákoné svržení vlády", "teroristi". Když se ale tohle stane na Ukrajině, tak je to naprosto vpořádku, protože ti teroristi jsou prozápadní vlezdoprdelko-loutky a tak se to musí tolerovat.
    Věřím v jednoho Boha.
    corwin78 avatar 5.3.2014 16:54 corwin78 | skóre: 10 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak se do toho sajůzu odstěhuje, když báťušku cara Putina tolik miluješ. Já zase znám řadu Rusů, kteří by se rádi dostali do tebou tak nenáviděné EU. Vyměníme vás, všichni budeme spokojení a počet blbců v evropských zemích o něco klesne.
    Česká pirátská strana - "Internet je naše moře...".
    5.3.2014 17:00 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    +1
    5.3.2014 23:27 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    palicu von z vreca na niekoho z nesprávnym názorom a posielať ho s ním preč je veľmi demokratické a vôbec to nie je obyčajné hulvátstvo:), zaslúži si to ten potlesk (+1), však?
    5.3.2014 23:29 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    s
    Jardík avatar 5.3.2014 17:02 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Však já muliji každého. Obamu, Putina, Kerryho, tebe, Vlastu Zimu, Jendu a další ... svět je velice shnilej, samá byrokracie, utiskovaní, otročení, vraždění. Proto je důležité všechny milovat, bez ohledu na to, co dělají. Odpouštět jim, protože to potřebují. Rozdávat se druhým. Blbci jsou akorát ti, co tohle nechápou, drží se svých papírových zelených model a ty jsou to jediné, na čem jim záleží. Přesto i je je potřeba milovat, aby to pochopili a mohli i oni milovat ostatní, stejně jako nás miluje Bůh.
    Věřím v jednoho Boha.
    5.3.2014 17:41 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Počkej, co se tím snažíš říct?

    Jediná správná otázka k tomuto tématu je: "Má Rusko právo vojensky obsadit Ukrajinu?"

    A pokud si odpovíš, že ne, pak následuje jedině otázka: "Co s tím mají ostatní státy dělat?".

    Mohly by sice dělat NIC, ale jak si pak představuješ, že bude nějaký stát dodržovat mezinárodní právo, když to budou všichni tolerovat?

    Prosímtě vysvětli mi, jak se tvé stanovisko vyslovuje k těmto otázkám. Fakt nechápu, co je pointou tvého příběhu.
    Bedňa avatar 5.3.2014 18:39 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Že EU s USA financuje terajší konflikt na Ukrajine?

    Kto čo obsadil? Kde si to zobral? Prečítaj si čo som písal nižšie.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    5.3.2014 19:55 Ivorne | blog: Ivorne
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Co je to za argumentaci? Kdyby přeci EU a USA financovaly konflikt na Ukrajině, tak to znamená, že tam Ruští vojáci můžou být pečení vaření? A ta smlouva o pobyu vojáků je přeci směšná. Ať už západní média propagují cokoliv, tak přeci Rusko nemá právo zasahovat do suverenity státu a dosazovat do vlády Ukrajiny svoje lidi.
    Jardík avatar 5.3.2014 18:44 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    "Má Rusko právo vojensky obsadit Ukrajinu?"
    Já žádné obsazení žádného státu neschvaluji. Já ani neschvaluji to, aby nějaké státy či vlády byly. Všechno by měl být společný svět a měli bychom spolu vycházet, dělit se, milovat se.

    Co mi však vadí je dvojí metr, jakým se tu pořád měří. Když je agresorem USA, stát EU, stát NATO, tak se všechno schvaluje, je to vpořádku, nikomu se nic nevyčítá, každému prohlášení se musí věřit. A když je to někdo jiný, třeba i Rusko (někde se i tvrdí, že to vůbec nejsou ruští vojáci, ale co já vím, dneska je těžký něčemu věřit, když je tu tendence vycucávat si pravdy z prstu už od školních věků učiteli), tak je to hned odsuzováno, napadáno, cenzurováno (jako nám včera ukázala ČT a novinky.cz) a pravdu má zase USA a "západ". Co si o tomhle přístupu myslet. Nevím. Osobně se mi to vůbec nelíbí a kdybych nebyl srab, tak už bych tu nebyl, abych to musel snášet. Poslední dobou si říkám, že bych měl celej počítač rozmlátit na kusy, protože mě tyhle proti-keci (ať už je to jakákoliv strana) přináší jen pocit zlosti, který já nechcu. Chcu cítit přátelství a lásku. Proto když si přečtu nějaký takovýhle blog, či zprávu, tak pak nachvílu shlédnu nějaký uklidňující dokument o Ježíši, přečtu třeba něco z Knihy, pohladím toho pavoučka, co mi tu v pokoji plete pavučinky, pomazlím kočičku, co hajá na pračce .. a je mi o něco líp.
    Věřím v jednoho Boha.
    5.3.2014 19:13 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    nachvílu shlédnu nějaký uklidňující dokument o Ježíši, přečtu třeba něco z Knihy, pohladím toho pavoučka, co mi tu v pokoji plete pavučinky,
    Bez urážky, ale stejně si myslím, že "Jardík" je recese.
    5.3.2014 22:05 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jardík je stopro recesia:), ale už by ten vtip mohol trochu inovovať...
    Jardík avatar 5.3.2014 22:21 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nemohl. Má totiž poruchu osobnosti.
    Věřím v jednoho Boha.
    5.3.2014 23:18 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nemohl. Má totiž poruchu osobnosti.
    Kto nemá?!:).
    5.3.2014 20:18 sad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Přesně tak, taky mi vadí dvojí metr, propaganda a když mi někdo lže.
    5.3.2014 16:47 Jerry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Na co meli rusove cekat ? Na to az jim zacnou pobihat ozbrojeni fasisti u jejich zakladny ? Takze mozna puvodni demonstrace v Kijeve byly opravnene, ale nechali si tam infiltrovat fasisty, kteri se dostali az do vlady, coz je problem i pro zapad. Jen nechapu proc rusove zapiraji ty sve vojaky, kteri tam evidentne jsou, ale beru to tak, ze k tomu sve duvody maji. Takze fasisticky Majdan rusum Krym v podstate daroval, a nikdo s tim jiz nic nenadela a ukrajinci budou radi pokud prijdou pouze o Krym.
    Bedňa avatar 5.3.2014 18:36 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kurwa kto čo tají, možno tvoja obľúbená proamerická televízia. Putim verejne pred médiami povedal, že tam majú pár tisíc vojakov a podľa zmluvy s Ukrajinou tam môžu mať až 65tisíc.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    5.3.2014 18:59 Jerry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No Putin sam tvrdi, ze to je krymska domoobrana. Takze sem muzes dat link, kde tvrdi opak. Kdyby vsem chteli ukazat ze jsou to rusove, tak by jim nechali na munduru ruskou vlajecku, nemyslis ? Takze se nerozciluj a pokud nechapes psany text, tak radeji ani nereaguj, ztracime pak vsichni zbytecne cas.
    Bedňa avatar 5.3.2014 19:52 Bedňa | skóre: 34 | blog: Žumpa | Horňany
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No nechce sa mi kvôli hrabaniu sa v archíve registrovať na VOYO, ale presne takto som to počul a s tými číslami.
    KERNEL ULTRAS video channel >>>
    Sešívaný avatar 6.3.2014 00:44 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A v které části dohody se mluví o tom, že ruští vojáci můžou obsazovat ukrajinské základny a odzbrojovat ukrajinské vojáky? Že to aktuální dění naprosto flagrantní porušování dohody o pronájmu základen na Krymu je evidentní a nemá cenu se z toho vykrucovat.
    Agent avatar 7.3.2014 10:36 Agent | blog: Life_in_Pieces | HC city
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No a? Dohody jsou od toho aby se porušovaly když je to vhodné. Husajn byl pro Amíky taky spojencem a pak se najednou otočili proti němu. Když je to výhodné jsme s nim(i), když je to výhodné uděláme z něj/nich nepřátele. Na nějaké dohody z vysoka sere pes.
    Nevěděl zpočátku, co si počít, jak žít, co dělat, ale brzy se vpravil do role samotáře.
    7.3.2014 19:35 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To nebylo jen tak najednou, to bylo poté, co jeho armáda vpochodovala do Kuvajtu.
    5.3.2014 17:42 alternativa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    reknu jen tolik; mam na starosti v nasi krajske stranicke organizaci praci s mladezi. Situace na Ukrajine je pro nas, cleny komunisticke strany neuveritelne nestastna. Vetsina nasich mladych clenu nezazila vstup vojsk Varsavske smlouvy a i dodnes jsme mysleli, ze Breznevova doktrina sfery vlivu je minulost, resp. jsme argumentovali, ze imperialisticka rozpinavost bez ohledu na svrchovanost zemi je charakteristikou zapadnich statu pod vedenim USA.

    To, co dnes predvadi ruska vlada je presne takova rozpinavost, kterou jsme neustale v nasi argumentaci predhazovali imperialistickemu svetu. A nasi mladi soudruzi se po pravu ptaji: co ted? Pozoruji znacnou rozladenost a dokonce bezradnost. Jake postoje ma smysl jeste vubec zastavat. Takove otazky si klade nejen nase stranicka mladez, ale i ti , kteri se politicky primo neangazuji.

    Zdejsi diskuze nam ovsem prinasi nastesti i argumenty a rekl bych, ze posiluje pozici nasi strany v celem politickem spektru. Ukazuje se (nejen zde, ale ve vsech mediich), jak je nacionalismus i nadale v podvedomi obcanu zakotven. I v teto diskuzi se argumentuje casto z teto pozice. Priznam se, ze je pro me velkym uspokojenim, ze nase strana zastava jiz skoro 100 let internacionalni spolupraci bez ohledu na nacionalisticke tendence. Soucasna situace na Ukrajine ukazuje, jake duskedky tento hloupy nacionalismus prinasi.

    Svet se musi oprostit od techto myslenek. Na teto zemekouli bude teprve tehdy mir, az se narody nenechaji zinstrumentalizovat tak jako nekteri diskutujici zde. Puvodni autor mel to stesti, ze ho osud zanesl do vyspele civilizovane zeme. Nemeli bychom ho zklamat.
    5.3.2014 17:48 Jerry
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Co hulis ? To musi byt slusnej matros :)
    5.3.2014 18:05 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak si tento text rozobereme.

    vlasť - vieš čo znamená toto slovo? V ruštine je toto slovo родина (tí čo nevedia azbuku RODINA). Z toho vyplýva aj ďalší tvoj text.

    "krajiny nenapadlo, ze v horizontu 20 let z toho bude pruser. Postupne Rusko zacalo nenapadne stahovat cim dal vetsi mnozstvi vojaku na Krym. Za vojaky se pochopitelne stehovali jejich rodiny, vyrustali tam jejich deti a retezova reakce zacala. "

    - chápem takže počas trvania Sovietskeho zväzu sa toto nedialo......

    V letech 2002-2003, z ruske pevniny nahle zacal vyrustat vybezek smerem k ukrajinskemu ostrovu Tuzla,

    - to samozrejme nieje náhoda Putin bol už pri kormidle

    Juščenko a jeho výhra.

    - Dúfam že neveríš tomu že to bolo len tak aj tá oranžová revolúcia ktorú si nespomenul

    Nejzajimavejsi veci se zacali odehravat v okamziku, kdy vlada Ukrajiny verejne projevila zajem o spojeni se zapadnim svetem. Ukrajina totiz usilovala o vstup do NATO a pripojeni Ukrajiny k Evropske Unii, coz bylo pro Rusko velkym problemem. Pokud by totiz NATO ziskalo moznost rozmisteni strategickych jednotek na uzemi Ukrajiny a navic mohlo vyuzivat Cerne more, Rusko by o svoji vyhodu definitivne prislo. Navic hrozilo, ze by Rusko prislo o Sevastopol, pripadne by jejich zakladna byla obklicena. A to je vlastne jadrem celeho problemu.

    - to nieje najzaujímavešia vec, ale úplne jasná vec. Rusko aj po skončení studenej vojny je neustále obklučované. Prečo? Keď bude rusko rozpadnuté a s privatizované myslíš že sa ku nám kapitalisti budú správať lepšie? Tu sa vraciam ku slovo vlasť. Ten kto chce pochopiť na čo som narážal ten kto nie tak nie.

    "Tymosenkova, ktera sice take napachala dost skody, nicmene Ukrajinu smerovala do EU."

    - Skoro až obhajuješ Tymošenkovú prečo? Ó a prečo si myslíš že EU je nejaké zázračne dobrá? K EU mám len toľko: Pôvodné hlavné štáty a nevolnícke nové podružné štáty + nad tým všetkým šéfujú "USA" aj keď sa to ten praví majdan začne až po podpise atlantickej obchodnej zmluvy (či ako sa to volá).

    "Nahoda tomu prala, ze zrovna v te dobe v Rusku probihala zimni olympiada a evidentne Rusko nemelo zajem o prebytecnou svetovou pozornost. Pokud si vybavujete, behem olympiady si USA vynutily pritomnost sveho namornictva na Cernem mori pod zaminkou pripadnych atentatu. Ve skutecnosti vse nasvedcuje tomu, ze v USA tusili co se bude dit a kryli zada svym nejlepsim sportovcum a jinym predstavitelum pro pripad, kdyby vojensky harmonogram Ruska mel zmeny ci necekany prubeh. Nechce se mi verit, ze americka rozvedka mohla zaspat dlouho pripravovanou akci Ruska proti Ukrajine. Naopak jsem si skoro jist, ze v bilem dome o tom vedeli dost dopredu, ale hledeli si svyho."

    - toto môžem tvrdiť aj opačne a ak si zoberieš zoznam zločinou USA (všetko pre zisk) od ich vzniku tak čo myslíš komu by si mal veriť.

    Dnes vecer Rusko dotlacilo k vychodnim hranicim s Ukrajinou jeste vic vojenske techniky a dost brzy bude nasledovat velkolepe finale. Nasledujici plan bude nejspis takovy, ze se provede inscenace utoku prevlecenych ruskych vojaku za ukrajinske jednotky, ktere na oko budou strilet slepymi naboji ci dokonce zabiji nekolik bezvyznamnych ruskych vojaku, coz bude zelenou pro zacatek rusko-ukrajinske valky. Pokud se nikdo z okoli nebude v teto veci angazovat, pak Ukrajina okamzite prijde o Krym a bude nasledovat i pokus o privlastneni vychodni casti vnitrozemi, nebot tam se nachazi ekonomicky nejvynosnejsi prumysl Ukrajiny. Dost pravdepodobne prijde Ukrajina i o tuto cast uzemi a nove statni hranice pak budou vest podel reky Dnepr. To je klicove, protoze bez teto reky se Krym stava pousti, nebot veskerou zasobu vody na Krym privadeji rozsahle vodni kanaly a bez vody se Rusko na Krymu neobejde. Potrva nejmene 5-10 let, nez bude Rusko schopne vybudovat novy vodni system a bude je to stat nehorazne penize. Dalsi moznosti rozvoje situace je "demokraticke" referendum na Krymu, ktere ruskem dosazeny urednik do vedeni Krymu vyhlasil na konec brezna. Asi neni treba komentovat, jak dopane "demokraticke" referendum na uzemi, kde kazdemu volici u hlavy budou drzet samopal. Pokud se bude naplnovat tento scenar, pak v nejblizsi dobe bude organizovano obdobne referendum na vychode Ukrajiny, a ja Vam s jistotou jeste dnes reknu, jak to dopadne.

    - to sú tvoje predpovede na základe tvojej rozviedky? Môže to byť "false flag operation"

    Chcel so napísať nejaké múdro o chápaní a práci na niekoho iného ale .... (kto si to má všetko pamätať ...) :-)
    5.3.2014 18:14 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    5.3.2014 19:16 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Otázka je prečo to priznali. hm.

    Roztrhlo sa to tu s odposlúchavanými telefonátmi a ich zverejneniami. Prv Nuland teraz toto.

    Hm.
    5.3.2014 20:15 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Prv Nuland teraz toto.
    No jestli je to pravda (ono je ted těžké se vyznat v té smršti propagandy ze všech stran) a řekl bych že je, protože pravost povrdil ten samotný estonský činitel, tak mají demokratičtí majdančíci s Johnem McCainem, Viktorkou Nulandovou a Barackem Bombamou vážný problém.
    5.3.2014 20:28 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jak to zname, tak se to ututla do ztracena... a na Rusko se bude hazet spina dal.
    5.3.2014 20:30 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jeste zajimave... i v USA se nekteri neboji otevrit hubu a rici pravdu: Democratic presidential candidate accuses US of provoking Ukrainian crisis
    5.3.2014 20:49 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jistě, v demokratických státech tohle totiž říct můžete. Zato v Rusku se jiné názory netolerují a demonstrace se povolují jen ty, které jsou provládní.
    5.3.2014 20:59 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jistě, v demokratických státech tohle totiž říct můžete.

    Samozrejme. Vzdyt to vyplyva jiz z principu demokracie. Ale USA demokraticky stat rozhodne neni.
    5.3.2014 21:28 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jeste dodam k te moderatorce, ze dostat letenku na Krym, aby se presvedcila na vlastni oci, zadna netolerace neni :).
    5.3.2014 22:33 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Moderátorka není úplně případ netolerance, měl jsem na mysli ty Putinovy poradce a Zubova.
    6.3.2014 15:42 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Zato v USA cenzuruji rovnou cele weby...

    zde

    zde

    Samozrejme nase hlavni mainstreamova media o tom nerekla ani zminku! A zpravy o cenzure v Rusku na nas chrli kazdy den... Jak ubohe a trapne. Jak uz jsem kdesi zminoval, melo by se ke vsem stranam pristupovat stejne!

    Stale vice mi to pripomina praktiky studene valky a utvrzuje me to dojmu, ze studena valka neskoncila. Samozrejme cenzuruje i Rusko, ovsem predpokladat, ze USA je vice demokratictejsi, je naprosto smutne a irelevantni. Nekteri z vas mate jen kratkodobou pamet a zapomneli jste na Snowdena. Ten ukazal, co znamena pro americkou vladu jejich ustava... jen pouhy cak papiru.
    pavlix avatar 6.3.2014 15:49 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A přistupuješ ke všem stranám stejně?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    6.3.2014 16:06 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Je pravda, ze to tak nevypada, protoze mi celkem "ruply nervy" ze medialni masazi, co se tady odehrava. Kazdopadne mainstreamova media by meli byt objektivni, nezavisla a hlavne dodrzovat novinarsky kodex.
    xxx avatar 6.3.2014 15:54 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ale no tak:

    USA cenzuruji rovnou cele weby = USA blokují vysílání kanálu Russia Today = profil televizního kanálu zablokovala záložkovací služba Reddit

    Stale vic mam pocit, ze odpurci majdanu maj ostatni za idioty. Jinak by se snad k takovehle lacine manipulaci neuchylili. Coz je taky dobrej paradox, kdyz melou furt o tom jak majdanovci manipulujou.
    Please rise for the Futurama theme song.
    6.3.2014 16:04 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Dobra, uznavam svoji chybu, spatne jsem to napsal, aniz bych si to po sobe opetovne precetl a opravil. Dives se na to tak, ze Reddit zablokoval kanal RT, ja mohu protiargumentovat tim, ze toho universitniho profesora vyhodila univerzita (respektive jeji vedeni), a ne ruska vlada.

    Stale vic mam pocit, ze odpurci majdanu maj ostatni za idioty

    Nemam a ani jsem nic proti maidanu nemel, kdyz tam demonstrovali slusni a normalni lide, co chteli zmenu. Co tam vladne ted, je bohuzel sebranka.
    xxx avatar 6.3.2014 18:14 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To prirovnani je mimo, potoze vlada USA netlacila na Reddit, aby RT zablokoval.
    Please rise for the Futurama theme song.
    6.3.2014 19:03 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Dukaz? Zajimave, ze se RT zablokovalo behem syrske krize, zrovna, kdyz probihaly podobne medialni konfrontace jako ted.
    6.3.2014 22:45 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Koukam, ze moc nechodis na reddit, vzhledem k tomu ze pravdepodobnost zablokovani kvuli natlaku USA povazujes za nezanedbatelnou.
    6.3.2014 22:43 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Stale vic mam pocit, ze odpurci majdanu maj ostatni za idioty. Jinak by se snad k takovehle lacine manipulaci neuchylili. Coz je taky dobrej paradox, kdyz melou furt o tom jak majdanovci manipulujou.

    Ne, oni jsou tak dychtivi po jakekoliv protizapadni informaci, ze ji naprosto nekriticky a naivne zbasti. Oni tomu chteji verit, o to tu jde. Objevi se dukazy, ze majdan platily USA? Budou slavit jako kdyby vyhrali v loterii.
    6.3.2014 19:50 Jiří Lisický | skóre: 31 | blog: JIL_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak jsem si přečetl tu drsnou cenzuru zahajovacího ceremoniálu olympiády. No je to hrozný a to si představte, že "cenzurovali" i olympiádu v Londýně! Teda prý se tomu říká zkrácecený záznam. Ale my víme svoje!

    Varování: V tomto příspěvku byla použita ironie.
    6.3.2014 20:15 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    tá ohováračská kampaň počas OH v Soči bola trápna, mňa najviac zaujímal ten zahajovací ceremoniál:)), a ten bol na 1, umelecky najpôsobivejší, aké som kedy videla, a jedna naša mladá susedka sa zúčastnila(biatlon) a povedala, že prostredie, organizácia, atmosféra nemali chybu
    6.3.2014 22:32 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    USA je bezesporu demokratictejsi.
    6.3.2014 22:57 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak potom se jiz s tebou nemam o cem bavit. Kdyz je podle tebe bezesporu, tak to tak je. Tuto demagogii beru.
    6.3.2014 23:16 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pokud si nekdo mysli, ze USA a Rusko jsou na tom stejne co se tyce demokracie, tak ma naprosto zkreslene vnimani reality. Jinak si to neumim vysvetlit. Podle Democracy index 2012 ma USA 8.11, Rusko 3.74 a CR pro zajimavost 8.19.
    6.3.2014 09:25 Jiří Lisický | skóre: 31 | blog: JIL_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    I v tom odkazovaném článku je že říkal toto: "Panuje stále silnější a silnější přesvědčení, že za snipery nebyl Janukovyč, ale někdo z nové koalice". Po zveřejnění odposlechů to komentoval tak, že jen sděloval Ashtonové, že tohle slyšel v Kyjevě.

    Samozřejmě pokud neznáme celý kontext rozhovoru, těžko se z jedné věty určuje jak to přesně bylo myšleno.

    Ale udělat z toho titulek: "V Kyjevě stříleli odstřelovači najatí opozicí, říkal estonský ministr" to už mi přes čáru.

    Jo a k tomu vytrhávání vět a nebo stránek ;-) - pro uvolnění situace kousek z Červeného trpaslíka:
    RIMMER kouká na kazetu se zprávami. Holografická zprávařka čte zprávy. Za ní je vidět logo „Groovy Channel 27“.

    ZPRÁVAŘKA: Dobrý večer, sledujete zprávy v pátek sedmadvacátého Geldolfa. Archeologové poblíž hory Sinaj našli stránku knihy, která je odborníky považována za součást Bible. Bonnští experti nyní určují její stáří. V případě, že je skutečně pravá, tak patří na první stranu a biblický text zní: „Mé milované Candy. Všechny postavy v této knize jsou fiktivní a jakákoliv podobnost se skutečnými lidmi, žijícími či mrtvými, je čistě náhodná.“ Církevní představitelé tuto stranu jednotně odmítli...
    gtz avatar 5.3.2014 18:16 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tymošenková no nevím, ale dělala tunely a proto byla po právu zavřená.

    Kdyby se to co se dělo tam tedy demonstrace, vypalování sídel vlády a ozbrojování davu někde jinde např. v Německu, Anglii v USA jak by to dopadlo? Asi tak, že by demonstrace byli během pár dní rozehnání v USA by demonstranti byli posláni na Quantanamo si vyzkoušet waterboarding.

    Ukrajina řítolezí západu a myslím, že to je hodně podobné jako Gruzie. A pokud Unie chce pomoci zaplatit Ukrajině ropu tak se můžeme jen ptát proč.

    Krym si Rusové nedají vzít a i když má Ukrajina silnější armádu než Gruzie tak pro Rusko to nebude žádná překážka.
    - nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    5.3.2014 19:31 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tymošenková no nevím, ale dělala tunely a proto byla po právu zavřená.

    To by měli být zavřeni i všichni ostatní, co dělali tunely. Pokud není rovný metr a zločin se trestá výběrově u některých kde se to vládě hodí, nelze hovořit o spravedlnosti, ale o perzekuci.
    Kdyby se to co se dělo tam tedy demonstrace, vypalování sídel vlády a ozbrojování davu někde jinde např. v Německu, Anglii v USA jak by to dopadlo? Asi tak, že by demonstrace byli během pár dní rozehnání
    Na západ od Ukrajiny se také protestuje, ale málokdy musí dojít na dlažební kostky, aby se protestující začali brát v potaz.
    v USA by demonstranti byli posláni na Quantanamo si vyzkoušet waterboarding.
    Samozřejmě, "Quantanamo" je už teď přece plné lidí, kteří šli demonstrovat za odstoupení Obamy...
    Ukrajina řítolezí západu

    ... nebo prostě Ukrajinci chtějí po těch letech trochu cestovat a pracovat za rozumné peníze. Je jich asi šedesát milionů a dohromady mají HDP nižší než deset milionů Čechů.
    Krym si Rusové nedají vzít
    "nedají vzít" nebo "vezmou zpátky"? V tom je trochu rozdíl. Vojenskou převahu jistě mají, ale nechci žít ve světě, kde to bude povolenkou k čemukoli.
    5.3.2014 19:34 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To by měli být zavřeni i všichni ostatní, co dělali tunely. Pokud není rovný metr a zločin se trestá výběrově u některých kde se to vládě hodí, nelze hovořit o spravedlnosti, ale o perzekuci.
    Aha, tento názor by se líbil Rathovi...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 19:49 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Však taky jsou stíhaní další, ze všech stran.

    A co takový Lucenko, který byl odsouzen na čtyři roky nepodmíněně za poskytnutí služebního bytu a „nadstandardního platu“ svému řidiči. Že v době jeho soudního procesu udělal pod Janukovyčem úplně totéž jeho nástupce Mohyljov (kromě daleko horších věcí jako třeba nařízení střelby do neozbrojených civilistů) nebo že Lucenkovo trestní stíhání označil za nelegální i Evropský soud pro lidská práva už ale nikdo neřešil.
    5.3.2014 19:53 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pokud je někdo spravedlivě za něco odsouzen, tak je to dobře bez ohledu na to jestli je nebo není odsouzen kdokoli jiný. Lepší aspoň někdo než vůbec nikdo.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 19:54 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pokud je někdo za něco odsouzen a někdo jiný není, tak to není spravedlivé
    5.3.2014 19:37 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pardon, podle wikipedie je Ukrajinců ca. 44 mil, to jsem nevěděl.

    A k tomu HDP: podle wiki je to podobné číslo a větší/menší záleží na tom, zda se uvažuje nominální nebo parita kupní síly. Na věci to ale nic nemění.
    5.3.2014 20:27 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Na západ od Ukrajiny se také protestuje, ale málokdy musí dojít na dlažební kostky, aby se protestující začali brát v potaz.

    Ne, tam na protestujici vletnou rovnou policisti s obuskama, takze na zadne kostky ani nedojde.
    5.3.2014 19:34 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tymošenková možná dělala tunely, ale odsouzena byla za něco jiného a je dost pochybné, jestli to vůbec bylo podle práva.

    Myslíte třeba Occupy Wall Street? Nebo demonstrace proti MMF? Že jsem si těch následků nevšiml...
    5.3.2014 19:38 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Mám za to, že byla odsouzena za zpronevěru a zneužití pravomocí.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    5.3.2014 19:53 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ano, za uzavření smlouvy o dodávkách plynu z Ruska, která byla uzavřena za jistě dost známých okolností, kdy Rusko v zimě zavřelo kohoutky a bez nové smlouvy je odmítalo otevřít, a u které se žádné tunelování nejen neprokázalo, ale soud to dokonce ani nezkoumal.
    5.3.2014 19:57 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Moje práce není hájit její odsouzení.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    6.3.2014 19:52 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    ospravedlňovanie bezcharakternej a podlej zlodejky Tymošenkovej - kvôli takým ako ona vznikli nepokoje a zomreli aj nevinní ľudia
    5.3.2014 20:08 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tymošenková nemá hanby, keď ju už oslobodili, hoci ona a jej podobní patria do basy a ich majetok by sa mal vrátiť tým, ktorým ho ukradli, by mala loziť po kanáloch a nie rečniť na tribúne a tárať o slobode, spravodlivosti a demokracii. Nech operujú v Nemecku tých, čosi zničili chrbát, keď na ňu drhli za pár hrivien, jej chrbtici aj tak už žiadna operácia nepomôže.
    5.3.2014 18:54 Tomáš
    Rozbalit Rozbalit vše Dobé
    Narozdíl od ostatních mudrlantů vidím v textu hlavu a patu. Hlavně děkuji za detaily (třeba ten polosotrov atd., to jsem nevěděl). Je vcelku jasné, že Putinovi jde o moc a na Krymu to má dobře rozjeté (propaganda, nepokoje/nestabilita v Kyjevě apod.)

    Zajímá mě, jak bys hodnotil možnost, kdyby ukrajinci rozstřílely neoznačené jednotky vojáků (tj. teroristů)? Někdo říká, že by Rusko nepřiznalo, že to byla jejich armáda, ale i tak se bojím, že by to využili ke své propagandě, těch pár tisíc vojáků by Putin klidně oželel.
    5.3.2014 19:56 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobé
    Můj odhad: ve chvíli, kdy by někdo začal střílet na ty neozbrojené vojáky, by Rusko nepřiznalo, že to jsou ruští vojáci, ale dále tvrdilo, že to jsou mírumilovní ruští civilisté, které je potřeba chránit, a vtrhli tam s oficiální armádou.
    5.3.2014 20:34 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Dobé
    Pardon, neoznačené, ozbrojené :-)
    5.3.2014 19:32 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    http://www.sme.sk/c/7125229/snajperov-v-kyjeve-mohla-najat-opozicia-naznacil-estonsky-minister.html

    http://www.abclinuxu.cz/blog/Kelvin_Fitnick/2014/2/olympyjada-jeste-zdaleka-nekonci/diskuse#20

    aj Česi - obyčajní ľudia žijúci na Kryme podporia odtrhnutie od Ukrajiny, asi vedia prečo, pripustili vo vašich TV novinách, ale inak jednostranná propaganda v réžii USA a spol (gumoví novinári tu boli aj za minula, títo majú iba moderný strih,inak sú to tí istí - sluhovia).
    xxxs avatar 5.3.2014 19:34 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    rusi chcu pristup k moru, radovi ukrajinci mat sa dobre, panski ukrajinci si co najviac nakradnut, eu nove odbytiska, posluchat amikov, ale nenasrat rusov privela, kurit treba, amici rozkradnut nerasty, podniky, nasrat a obklucit rusov, rozhadat europu a ak by sa zadarilo, taka vojnicka by tiez potesila.

    koho a co som zabudol? kto z velkych je cisty?
    5.3.2014 20:07 AMD Faununu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..

    No tentokrát to docela ujde, Větvičko, je třeba tě pochválit za celkem kvalitní zhodnocení. Vždycky to z tebe leze jako když sere a maluje a nyní je to více než jedna holá věta.

    Akorát ten prístup k moru. Prístup k moru má Rusko tak jako tak. Ale ten Sevastopol to je něco jako symbol. Jeden z největších symbolů. Přijít o Sevastopol, tak to je jako by přišlo Rusko o koule. A proto už je tam v předstihu domobranecký personál s bojovými vrtulníky. Neb Führer z Kyjeva dělá velmi rychlá rozhodnutí a tak bych se ani příliš nedivil, kdyby za mrzký groš chtěl pronajmout námořní základnu Američanům na 850 let.

    To je gorod geroj , město hrdina a zkušenosti s tím měl wehrmacht. Dnes by tam bundeswehrmacht patrně ani nedojel, neb jezdí na ruské pohonné hmoty. K procvičení máš tady nějaký materiál, Větvičko :-).

    5.3.2014 23:31 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    tiež si mi, vetvička, vyrazil dych:)
    robotics avatar 5.3.2014 20:08 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    5.3.2014 20:32 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Aspon jde videt, ze se k moci dostali opravdu nackove :)...
    5.3.2014 21:46 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Meanwhile, a recording of a phone conversation between EU foreign policy chief Catherine Ashton and Estonian Foreign Minister Urmas Paet has been leaked on the internet.

    In the recording, Mr Paet told Baroness Ashton that there was an "increasing understanding" in Ukraine that ousted President Viktor Yanukovych's government was not responsible for the deaths of police and protesters during clashes last month in Kiev. He said some Ukrainians believed elements from within the new regime in Kiev had employed snipers.

    Viz - http://www.bbc.com/news/world-europe-26444747

    Třeba pro některé zavilé zastánce objektivního zpravodajství z českých médií to může být trochu překvapivá informace a zjištění, jak si BBC může vymýšlet......
    Nobody can give you as much as I can promise you
    Sešívaný avatar 6.3.2014 01:08 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..

    No, je zajímavé, jak to ti bojovníci za objektivitu informací dokáží vždycky obrátit úplně na druhou stranu. Takže místo Janukovyčových lidí to tam celé postříleli lidi z opozice.

    Ona lékařka, kterou tam zmiňuje, že říkala, že policajti a demonstranti byli zastřelení stejnými kulkami, prohlásila, že takovou věc netvrdila. Že nikdy žádného policistu během protestů neošetřovala. A těžko si představit doktora, který ošetřuje lidi na straně demonstrantů a jen tak si odbíhá na druhou stranu ještě ošetřovat policajty.

    To, že policajti stříleli do lidí a že mají na svědomí nemalou část obětí je zcela nepopiratelné. Existují záběry, na kterých to policajti kromí automatickými zbraněmi do lidí. Že má oběti na svědomí i protistrana? I to je těžko popiratelné, protože jak se ty střety začaly vyhrocovat, začali tam lidi pobíhat s nejrůznějšími kulovnicemi a dalšími zbraněmi. Nakonec zahynulo tam cca 10 policajtů. Těžko předpokládat, že se postříleli mezi sebou.

    Na Majdanu to byl ke konci regulérní boj, kde už ani jedna ze stran nebyla nevinná, a je to výstrahou pro politiky po celém světě, kam až to může arogance moci dovést. Doufám, že u nás to nikdy nestane.

    6.3.2014 06:07 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Sešívaný avatar 6.3.2014 11:34 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..

    No, to je sice pěkné, ale pořád se na to díváte ze standardů ČR. Teď jsem se bavil s kolegou z Ukrajiny. Přiznává, že opozice nejednala v rukavičkách, ale je potřeba to vidět v kontextu toho, s čím mají lidi na Ukrajině zkušenosti. Když před časem demonstrovali horníci, že už rok nedostali výplatu, poslali tam Berkut, který je totálně zmasakroval. Tentokrát se tam měsíce normálně demonstrovalo až tam začal režim zase houfně svážet Berkut. Lidem bylo jasné, že pokud budou v poklidu demonstrovat, tak je zmasakrují jako x-krát před tím a nic se nezmění.

    Dnes jsou tam ti radikálové, kteří se s Berkutem mydlili v první linii, za hrdiny, protože tím vlastně bránili, aby Berkut nezmasil zbytek demonstrantů hlava nehlava. Můžeme jen doufat, že ta sláva radikálů skončí s uklidněním situace. Podle průzkumů mají preference kolem 5 %. Nicméně tím, že tam Rusko podněcuje odpor vůči celé opozici (jedni a ti samí lidi se objevují na proruských demonstracích po celé zemi, hodně z těch demonstrantů prý přijelo přímo z Ruska a ani často netuší, v jakém městě zrovna jsou) těm pravicovým radikálům jen nahrává, protože to vytváří situaci "my nebo oni".

    6.3.2014 16:34 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To, že tam nie sú pomery ako v "štandardnej demokratickej krajine" a že sú na tom v tomto smere ešte horšie ako SR, je mi jasné. V podstate aj ten boľševický Sovietsky zväz pokračoval v tradíciách samoderžavja, hoci za Stalina (30. a 50. roky) tie tradície nadobudli až psychotické rozmery. Ale vadia mi niektoré zjednodušujúce pohľady - napr. aj na toho Lenina, ktorý ešte pred mŕtvicou, ktorá ho vyradila z polit. života, zistil, že jeho pôvodné teórie o fungovaní komunizmu nefungujú a pokúšal sa to nejako napraviť(NEP, jeho testament, v ktorom varoval pred Stalinom). Ten Volkogonov, z ktorého čerpá ten, čo o ňom napísal článok na wikipédii, by nemal byť jediným zdrojom "pravdy" o Leninovi, už tým skôr, že sám priznáva, že ho za socializmu pokladal resp. vyzdvihoval ako najväčšieho filozofa všetých čias. Celkovo tu nachádzam názory veľmi podobné ako v tomto "historickom" článku. A to je stránka pravicových fašizoidných extrémistov.Čím tú krvavú revolúciu nechcem ospravednovať. Revolúcie sú vždy krvavé a vždy nakoniec žerú svoje deti...Preto sa na Majdan dívam ako na nešťastie ľudí, ktorí sa nechali strhnúť davovou psychózou, stimulovanou masívnou propagandou strán, ktoré zacítili svoju príležitosť, ako sa dostať k moci, k upaľovaniu policajtov a k vandalizmu. A nechali sa zneužiť rôznymi manipulátormi, sledujúcimi svoje osobné a skupinové ciele.
    Dnes jsou tam ti radikálové, kteří se s Berkutem mydlili v první linii, za hrdiny, protože tím vlastně bránili, aby Berkut nezmasil zbytek demonstrantů hlava nehlava.
    To tiež nie je také jednoznačné, či by ich Berkut bol mlátil hlava - nehlava, ukrajinskí policajti mi skôr na všetkých tých videách pripadajú ako živý štít.
    Nicméně tím, že tam Rusko podněcuje odpor vůči celé opozici (jedni a ti samí lidi se objevují na proruských demonstracích po celé zemi, hodně z těch demonstrantů prý přijelo přímo z Ruska a ani často netuší, v jakém městě zrovna jsou)
    To sa mi zdá ťažko predstaviteľné, aby jedna proruská aktivistka (agentka) v rôznych prevlekoch:) obchádzala demonštrácie po celej krajine, aby vytvárala zdanie protimaidanského odporu:). Myslím, že na to Putin nie je odkázaný. Ja si pamätám ešte z čias pobytu sovietskych vojsk u nás, že Rusi vôbec nedokázali pochopiť, prečo by sme ich nemali mať radi a uprednostňovať ich pred nejakými Germánmi:). Oni boli presvedčení napriek výhradám, ktoré mali voči vlastnému režimu, že ako veľký slaviansky národ držia nad nami ochrannú ruku, ak ste im vmietli do tváre, že sú okupanti, zomkli sa ako jeden muž:)a bránili česť svojho veľkého národa... Mne raz v KE mimovoľne ušiel taký výrok o "okupantoch" pred jednou sovietskou turistickou skupinou a v prvej chvíli som mala pocit, že ma prinajmenšom vyfliaskajú:). A bolo medzi nimi dosť ázijsky vyzerajúcich súdruhov...

    V bývalom ZSSR tak ako u nás je dosť rozšírená nostalgia za minulosťou, keďže tam tí oligarchovia ožobráčili obyčajných ľudí - a v samotnom Rusku (kolegyňa tam ako metodička RJ bolna rozdiel od nás kladú veľký dôraz na podporu výchovy a vzdelávania, vedy, populačnej politiky... Bola úplne ohromená vybavenosťou škôl, výhodami, ktoré tam majú učitelia. Rusko sa pripravuje na budúcnosť, my ju prejedáme...
    Sešívaný avatar 6.3.2014 17:17 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Preto sa na Majdan dívam ako na nešťastie ľudí, ktorí sa nechali strhnúť davovou psychózou, stimulovanou masívnou propagandou strán, ktoré zacítili svoju príležitosť, ako sa dostať k moci, k upaľovaniu policajtov a k vandalizmu. A nechali sa zneužiť rôznymi manipulátormi, sledujúcimi svoje osobné a skupinové ciele.
    Ano, na tom, že lidi na Majdanu vedla zoufalost, se shodneme. Nicméně asi se neshodneme v motivacích. Já si myslím, že ta frustrace lidí tam přetekla. Ten stát byl totálně zkorumpovaný. Janukovyč tam měl pod kontrolou vše od parlamentu (kde se běžně falšovaly hlasování) přes prokurátory a soudce až po policii a armádu. Když na někoho ukázal, tak ho prostě zničil. Minimální prostředí práva a maximální korupce, kde si elita rozkrade vše a lidi ryjou zemí hubu (to, co je u nás za korupci, si vynásob tak deseti). Nepodepsání asociační dohody byl zlomový bod. EU totiž za příslib spolupráce a rozvojové programy vyžaduje hluboké reformy. Nakonec i nás donutili přijmout celou řadu zákonů a dostat nás tak z divokých 90. let. Pro lidi to byla naděje, že jejich politici budou konečně k něčemu donucení. Místo toho se ale Janukovyč obrátil na Rusko, které za finanční pomoc žádné reformy nevyžaduje, jen loajalitu. Vymahatelnost práva a míra korupce jsou v Rusku jen o něco lepší než na Ukrajině. Lidi věděli, že pokud teď nic neudělají, tak už může být definitivně po naději. A jak se stupňoval odpor režimu k jakýmkoliv změnám, stupňovala se i radikalita demonstrantů.
    To tiež nie je také jednoznačné, či by ich Berkut bol mlátil hlava - nehlava, ukrajinskí policajti mi skôr na všetkých tých videách pripadajú ako živý štít.
    Ale no tak. To, že RT sestříhá záběry, kde jsou policajti v ústupu, ještě neznamená, že se jenom bránili. Za těch několik měsíců Majdan několikrát slušně vymlátili a hlavně lidi s nimi mají zkušenosti z předchozích akcí. A to se tady nebavíme o policejní brutalitě podle evropských standardů, kdy někdo dostane obuškem po zádech. Proti tomu, co dokázal Berkut, byli kluci z Národní třídy beránci. Nehledě na to, že tam působili i tzv. titušky, což byli zaplacení lidi, kteří demonstranty klidně beztrestně přizabili.
    To sa mi zdá ťažko predstaviteľné, aby jedna proruská aktivistka (agentka) v rôznych prevlekoch:) obchádzala demonštrácie po celej krajine, aby vytvárala zdanie protimaidanského odporu:). Myslím, že na to Putin nie je odkázaný.
    Ale samozřejmě, že je na to odkázaný. Nikdo, ani totalitní stát jako Rusko, si dnes nedovolí poslat "internacionální pomoc" do země, když neukáže aspoň nějakou podporu mezi místními obyvateli. Tato podpora se dá ale udělat. Rusáci s tím mají letité zkušenosti. Oproti Západu to mají zjednodušené v tom, že západní média se snaží přenášet, pokud možno vše, co zachytí (hodně konspirátorů tady se mnou nebude určitě souhlasit :-) ), zatímco těm ruským stačí vybrat jen to, co potřebují. Takže Rusákům stačí zorganizovat jednu, klidně menší demonstraci a už můžou doma tvrdit, že je lidi na Ukrajině podporují. RT bylo např. plné toho, jak dav několika tisíc lidí útočí v Doněcku na sídlo místní vlády, ale že se ve stejnou dobu konala ve městě protiruská demonstrace, kde bylo několikrát víc lidí, už jaksi nezachytili.
    6.3.2014 18:25 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nicméně asi se neshodneme v motivacích. Já si myslím, že ta frustrace lidí tam přetekla.
    Na prvotnej motivácii sa zhodneme. Keď sme tu viacerí písali už prv, že je veľmi nebezpečné pre stabilitu spoločnosti, že ak si jedni uzurpujú právo na podstatnú časť spoločenského bohatstva a keď sa otvárajú nožnice medzi veľmi chudobnými a veľmi bohatými, hrozí spol. výbuch, možno aj krvavý s nepredvídateľnými následkami, bol to podľa niektorých pokus o "boľševickú" propagandu. Spoločnosť, ktorá je skorumpovaná, kde právny štát, rovnosť pred zákonom a rovnosť príležitostí je prevažne len na papieri(čo je aj realita v ČR a SR), je citlivá na populizmus každého druhu a je pravdepodobné, že tam kormidlo do rúk napokon chytia nejakí nechcení extrémisti. Na Ukrajine - v bohatej a veľkej krajine - je tá oligarchia omnoho bohatšia a mocnejšia ako tá naša. Je to mentalita, ktorá je takým zaujímavým mixom feudálov, neobmedzene vládnucich svojim nevoľníkom a komunistických oligarchov z dôb totalitného režimu. Ukrajinský nacionalizmus, posiňovaný historickými okolnosťami, je dobrý nástroj na zmobilizovanie masy, potrebnej na uskutočnenie revolúcie(úplne súhlasím s Faunomom a aj s tou diskusiou v srbskej TV, na kt. som minule odkázala, kde diskutujúci povedali, že to bola revolúcia milionárov proti miliardárom, i keď ju začali študenti a veteráni z Afganistanu.)
    Ale samozřejmě, že je na to odkázaný. Nikdo, ani totalitní stát jako Rusko, si dnes nedovolí poslat "internacionální pomoc" do země, když neukáže aspoň nějakou podporu mezi místními obyvateli.
    Lenže to Rusko tam tú podporu má. Niekde v nejakých článkoch českého spravodajstva som čítala, že Putin na tej tlačovke pôsobil rozpačito (presný výraz si nepamätám), resp. nepresvedčivo... Ja som tú tlačovku videla a naopak, Putin pôsobil sebaisto a uvoľnene, prirodzene, nemal najmenší problém s jasnými odpoveďami na otázky. Bez ohľadu na jeho minulosť v KGB (zďaleka nie je jediný v postkom. krajinách zo starých mocenských štruktúr), jeho prirovnávanie k Stalinovi (resp. Hitlerovi) je len propagandistický ťah. Dal jasne najavo, že sa Rusko nemieni vzdať svojej mocenskej pozície a že neustúpi ani o krok. Ak sa nevydáva cestou nejakej západnej demokracie, je to preto, lebo Rusko na to s tým dedičstvom minulosti zrelé nie je. I. ČSR bola malý štát a v čase vnútorného a vonkajšieho ohrozenia prijala Zákon na ochranu republiky, ktorý nebol demokratický a ktorého cieľom bolo udržať stabilitu a nedovoliť extrémistom zľava a sprava nijaké dobrodružstvo.
    Takže Rusákům stačí zorganizovat jednu, klidně menší demonstraci a už můžou doma tvrdit, že je lidi na Ukrajině podporují.
    Lenže to nebola jedna demonštrácia a zjavne nešlo o zinscenované predstavenie - viď tie odkazy na Charkov, kde je dobre počuť, čo si ľudia medzi sebou hovoria... ako krotia davové vášne a keď vedú tých majdancov pomedzi dav, prosia: "Neubivajte!", lebo sú si vedomí jeho rozhorčenia.

    Myslím si, že Krym nebude jediný, ktorý sa odtrhne a ktovie, čo sa bude diať ešte na oklieštenej Ukrajine - a či nevzniknú podobné separatistické tendencie pri dnešných poľských alebo maďarských hraniciach.
    6.3.2014 18:58 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Lenže to nebola jedna demonštrácia a zjavne nešlo o zinscenované predstavenie - viď tie odkazy na Charkov, kde je dobre počuť, čo si ľudia medzi sebou hovoria... ako krotia davové vášne a keď vedú tých majdancov pomedzi dav, prosia: "Neubivajte!", lebo sú si vedomí jeho rozhorčenia.
    Myslíte ty zjevně nezinscenované demonstrace, kde se na záběrech ruské televize záhadně objevují stále ti samí lidé jako místní obyvatelé?
    6.3.2014 19:48 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Myslíte ty zjevně nezinscenované demonstrace, kde se na záběrech ruské televize záhadně objevují stále ti samí lidé jako místní obyvatelé?
    tak si pozrite ten Charkov (niekde v tejto alebo minuej diskusii som nechala link, sú to 4 videá) a nájdite tam tú ruskú báryšňu z tej fotomontáže, ktorou tu niekto podložil toto vaše tvrdenie:))... alebo nájdite nejaké iné "tie isté tváre" na tých videách, ktoré ste videli už aj niekde inde... fotomontáž, "dokazujúcu" že ste sa zúčastnili všetkých proruských demonštrácií vám vyrobím tiež, pošlite mi nejakú peknú fotku:)
    6.3.2014 20:08 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    V tom Charkově jsem ji viděl v přenosu vysílání ruské televize (myslím, že to bylo RT Novosti). O kus výš jsem linkoval odkazy na videa, kde byla v Kijevu a v Oděse.
    6.3.2014 20:45 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    http://youtu.be/tO0GKBcuxWk

    ja ju tu nevidím

    6.3.2014 21:27 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    6.3.2014 23:46 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    vyzerá, že je trochu mešuge:)... na tej koláži z odkazu sa podobá asi na dvoch fotkách (tie ostatné mi pripadajú, že je na nich iná baryšňa), ale vôbec mi z toho nie je len tak napohľad jasné, kde je to fotené a kedy - a tie tvrdenia o "aktivistke" mi pripadajú nezmyselné... to by putinovci museli byť mentálne retardovaní, keby ženskú s ixákmi zabalenú v ruskej vlajke poslali, aby vyprovokovala v ukrajinských mestách protesty proti UK... a ak by to malo diskreditvať Rusov, tak by museli byť vygumovaní tí druhí

    tento rozhovor je podľa mňa výstižný - podľa mňa je to typické zmýšľanie v bývalom ZSSR
    7.3.2014 00:43 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Dával jsem tu odkaz celkem na tři videa, kde je celkem rozpoznatelně ona. Ve všech vystupuje jako místní, která zastupuje nějakou místní organizaci bojující proti Majdanu, a ve všech se tam objevila během doby, kdy tam byly kamery ruských televizí (ve dvou má s nimi i rozhovor). Náhoda?
    7.3.2014 06:52 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Že je to aktivistka nasadená Rusmi je práve tak absurdné, ako že to je falošná aktivistka Rusov, ktorá má vytvoriť dojem, že Rusi na demonštrácie nasadzujú aktivistov... toto by možno fungovalo za II. svetovej vojny, keď Nemci nasadzovali na povstalecké územie falošných partizánov, ktorí mali verejnú mienku popudzovať proti tým ozajstným, lebo vtedy ľudia "ešte nemali to rádio, v ktorom je vidno, kto tam hovorí":)...
    místní organizaci bojující proti Majdanu
    Z toho vyplýva, že odpor ľudí voči výsledkom toho, čo sa udialo na Majdane a ich uprednostňovanie spojenia s Ruskom je organizovaný, a nie spontánny...lenže to je neznalosť mentality tých východných Slovanov a ich (spolu)cítenia. Len sa divím, že Česi ako Slovania a ešte po tých historických skúsenostiach z prvej ruky toto nechápu. Keď odchádzala veľká ruská posádka z nášho bývalého okr. mesta, usporiadali Rusi na námestí slávnostnú rozlúčku, aj darčeky pre obyvateľov vraj mali prichystané a bolo to smutno-trápne, lebo ich očakávanie, že sa ľudia s nimi prídu rozlúčiť, sa nenaplnilo. Nikto do nich nehádzal paraajky, ale ani nebol záujem o posledné zbohom. Vraj boli z toho vedľa(vraveli moji spolužiaci z toho mesta).Oni si totiž ešte aj po tom páde Železnej osoby mysleli, že sú vítanými hosťami a vzťahy k nim že nie sú len účelové(kradnutá nafta a pod.). Sajuz nerušimij... to v mnohých stále žije.
    7.3.2014 07:10 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Vás neštvú ti moralistické reči USA? Keď cez naše územie prelietavali tie lietadlá, ktoré prevážali smrtonosný náklad do Juhoslávie, nevedela som sa celkom rozhodnúť, či ide o mierovú misiu, ktorá má zastaviť bratovražedný boj, alebo o sebeckú snahu západných veľmocí ovládnuť Balkán bez ohľadu na krvavé obete... teraz by som už mala jednoznačnejší názor.
    6.3.2014 16:37 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    opr.: a neuprednostnovať ich pred ... Germánmi
    6.3.2014 06:57 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Problém je v tom, že po tom, čo sa spustilo na Majdane, hrozí, že sa na Kryme a možno aj v ostatných častiach UK teraz ukáže, ako si väčšina obyvateľov (a nie sú to len čistokrvní etnickí Rusi) želá spojenie s Ruskom, že mu dôveruje viac ako sľubom Západu. A že by sa k nemu rady pričlenili veľké časti dnešnej UK - najmä tá vyspelejšia časť so surovinami a strategickým významom. Charkov alebo Sevastopoľ ešte nezabudli na svoj hrdinský boj so zachvatčikmi zo Západu - pamäť národa nijaká propaganda nevymaže. Tá je napriek snahám prepísať históriu a bagatelizovať zásluhy Sov. armády na oslobodení Európy a naopak heroizovať západných Spojencov a USA v príslušníkoch najmä slovanských národov bývalého ZSSR stále veľmi živá a je to to, čo v nich stále vzbudzuje pocit spolupatričnosti.

    Jeden slovenský politológ včera zasvätene v spravodajskej rel. povedal, že o Rusku sa tvrdí, že je posledná koloniálna imperiálna veľmoc a možno očakávať jeho rozpad, pretože je multikultúrne, multiketnické a multináboženské a národy na jeho území žijúce sa prihlásia o samostatnosť. To je skôr zbožné želanie USA, ktoré vôbec nie sú imperiálnou koloniálnou veľmocou, nikoho neutláčajú a nevyvážajú svoju demokratickú revolúciu do krajín, ktoré ich o to nežiadali a o to nestoja. Rozpadu Ruska sa ten analytik tak skoro nedožije, je tak štyridsiatnik, takže pravdepodobne sa ho nedožije vôbec.
    6.3.2014 07:47 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    prohlásila, že takovou věc netvrdila. - teoreticky potom ako dostal pár vyhrazných SMS (vieš dať zdroj?)

    No vidíš a už nieje isté či to naozaj povedala alebo nie. Všetko sa dá spochybniť ak veľmi chceš.

    To, že policajti stříleli do lidí a že mají na svědomí nemalou část obětí je zcela nepopiratelné. - myslíš potom ako sa bránili streľbe od "demonštrantov"?

    Na Majdanu to byl ke konci regulérní boj, kde už ani jedna ze stran nebyla nevinná, a je to výstrahou pro politiky po celém světě, kam až to může arogance moci dovést. Doufám, že u nás to nikdy nestane.

    - Tento uzáver tvojho príspevku nevyplýva z predchádzajúceho čo si napísal. Niekedy proste pravda nieje uprostred ale na jednej strane! (nehovorím na ktorej, psychopati vedia dokonale klamať lebo nemajú svedomie)
    6.3.2014 09:01 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ona lékařka, kterou tam zmiňuje, že říkala, že policajti a demonstranti byli zastřelení stejnými kulkami, prohlásila, že takovou věc netvrdila.
    Tuším to nebola lekárka, ale sestra, ten Estónec si to určite nevymyslel, aby šíril nejaké dezinformácie v prospech Ruska a sestrička sa samozrejme obáva hovoriť pravdu, pretože možno je pravda to, že extrémistký Pravý sektor a jemu blízki bojovníci za slobodu preverujú ľudí zo znalosti ukrajinčiny, ukrajinskej hymny a lojality s nimi. Jedna krajina, jeden národ, jeden názor...
    6.3.2014 20:22 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ten estonský ministr si to nejspíš nevymyslel, ale pochybuju, že mluvil přímo s ní, spíš měl to z další ruky. A tam se to taky mohlo dostat třeba z ruské tajné služby. Když Estonce Rusové odposlouchávají, klidně jim mohli dohodit i nějaké desinformace.
    6.3.2014 20:40 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    "Odvolával sa na rozhovor s lekárkou na Majdane Olhou Bohomolec...

    „Ukázala mi fotky a povedala, že obete ostrelovačov z radov demonštrantov aj policajtov majú rovnaký rukopis. Je silnejšie a silnejšie presvedčenie, že za snajpermi boli ľudia z koalície,“ povedal Paet."

    Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7125229/snajperov-v-kyjeve-mohla-najat-opozicia-naznacil-estonsky-minister.html#ixzz2vDH1myxq

    tak neviem, možno mu ukazovala fotky cez skype a v skutočnosti to bola tá profesionálna účastníčka proruských demonštrácií v prevleku za Olhu Bohomolec
    6.3.2014 21:39 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak to jsem nevěděl, že byl v Kyjevu. Na druhou stranu ta doktorka to pro Daily Telegraph popřela, těžko říct, jestli to slyšel skutečně od ní nebo od někoho jiného.

    Btw. že mi zrovna člověk opovrhující Novinkami dá odkaz na SME :-D
    6.3.2014 22:40 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ja nie som taká opovržlivá. Prečítala som aj červenú knižnicu, čo som našla u starej mamy na pôjde a kľudne sa k tomu priznám:). Ale ak mám vychádzať zo svojej životnej skúsenosti, verím tomu, že by sa tá Oľha spätila, aj keby si bola istá, že tí snajperi boli z radov opozície...

    ešte Charkov 4. 3. :

    skandujú Rasíja... fašísty
    6.3.2014 09:41 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Chápu, že prezentace intelektuálů kolem profesora jaderné fyziky Klička může být takovou informací zpochybněna.

    Co je však víc zajímavé, že BBC nemá problém tuto informaci uvést, bez dalších zavádějících komentářů, zatímco z.B. Junge Heute jako jediné 'české' médium tuto informaci opomenula. Skutečně bych dal přednost objektivním informacím, abych si mohl udělat obrázek, místo nervy drásajících zpráv o únosu nějakého joudy na Krymu, který se za chvíli ozve z domácího křesílka.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    xxx avatar 6.3.2014 10:21 xxx | skóre: 42 | blog: Na Kafíčko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Zajiste:
    17:24 Televize RT(link) zveřejnila telefonát mezi šéfkou unijní diplomacie Catherine Ashtonovou a estonským ministrem zahraničí o tom, že by za střelbou v Kyjevě mohl stát někdo z opozice.
    Junge Heute
    Please rise for the Futurama theme song.
    6.3.2014 09:18 zemze
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Rezza avatar 6.3.2014 10:16 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak story od Alexe pokracuje ;-). Co je na tom pravdy, to se me neptejte.

    Rusti vojaci ucelne potopili vlastni lod, aby uzavreli pristup k mori ukrajinskemu namornictvu.

    Jiz drive ruske namorni jednotky svoji fyzickou a nezakonnou pritomnosti blokovali vystup z trvaleho umisteni posadky ukrajinskych namorniku "Donuzlav": https://goo.gl/maps/VS2iL

    Vcera (5. 3. 2014) po 11. vecer, ruske lode nahle ustoupili z mista blokace. Soucasne ruske vlecne lode zatahli do nejuzsiho mista svoji starsi lod, ktera zcela uzavrela vstup a vystup z ukrajinskeho vojenskeho pristavu. Nasledne, pomoci protipozarni lodi naplnili ji vodou, aby ji destabilizovali a pak odpalili naloz, aby vlastni lod zcela potopili. Tim trvale uzavreli zatoku. Behem cele operace ruske vojenske lode zaslepovali pobrezni hlidky a cele pobrezi svymi projektory. Bude potreba hodne nerusene prace a financnich prostredku, aby Ukrajina mohla zvednout a odtahnout tuto lod pryc.

    Jen tezko muzete ocekavat fair-play, pokud jde o politicke zajmy Ruska. Pojmy, jako svedomi, spravedlnost ci taktnost jdou stranou. To neni zaujaty nazor, to jsou fakta, ktera nejde zakecat.
    pavlix avatar 6.3.2014 10:53 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Já si osobně myslím, že budeme rádi, pokud rusové nezaberou ukrajinu celou. První vlaštovky se obešly bez jakékoli významné reakce západu. Mezinárodní smlouvy se drží asi jako v Mnichově, až na to, že Rusové nemají potřebu se ptát na souhlas ostatních mocností.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Rezza avatar 6.3.2014 11:36 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    V jednu chvili to melo slusny nabeh na WW3 a bohuzel nic, vsichni stahli ocasy :(. Vcetne Putina. Na Ukrajinu se zapomene a pojede se dal. Restart je opravdu potreba a dalsi nadeje padla.
    Sešívaný avatar 6.3.2014 11:54 Sešívaný | skóre: 23 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..

    Situace už je prakticky rozhodnutá. Z Krymu vznikne další Abcházie a Jižní Osetie. Referendum o připojení k Rusku posunuli už na 16.3., aby to měli rychle za sebou. Stejně je to jenom formalita, kde se jiný než plánovaný výsledek nepřipustí. Krymský parlament už dneska požádal Rusko o zahájení právních kroků potřebných pro připojení Krymu. Na co čekat na referendum? :-) Dál než na Krym Rusáci nepůjdou, zatím.

    pavlix avatar 6.3.2014 12:03 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Dál než na Krym Rusáci nepůjdou, zatím.
    A buďme za to rádi.
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    Rezza avatar 6.3.2014 12:33 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Zase bychom pak meli levnejsi plyn a ropu!
    6.3.2014 13:11 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Všechno mi to připomíná ten starý dotaz na rádio Jerevan: Co jsou to Spojené státy americké?

    To je imperialistická supervelmoc, která se hrubě vměšuje do vnitřních záležitostí Sovětského svazu na celém světě.
    pavlix avatar 6.3.2014 13:14 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    :D
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    6.3.2014 22:10 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No tak! Vtedajší kľúčoví hráči na medzinárodnom politickom ihrisku sa predovšetkým pri Mníchovskej konferencii" vôbec nezaujímali a pri Viedenskej arbitráži* len pro forma zaujímali o názor a argumenty Čechov a Slovákov. Ostatné mocnosti nepohli ani prstom kvôli nejakému bezvýznamnému štátiku, ktorý tak ako v dobe, keď im šlo o rozpad RU vznikol, mohol zase v prípade potreby zmiznúť z mapy.

    Viedenská arbitráž už vôbec nikoho ani nezaujímala a nielen z maďarskej strany sa dodnes voči Slovákom používa ako zaklínadlo Žitný ostrov*;-).

    1915 - plán južnej hranice Slovenska a Maďarska

    *
    na juhu Slovenska, aj keď prevažne osídlenom na začiatku 20. storočia obyvateľstvom maďarskej národnosti, nežili len Maďari. Okrem Slovákov tam žili už vtedy aj Česi a Moravania, ktorí sa sem dostali v pobelohorskej dobe a za kolonizácie v časoch Jozefa II., ďalej Nemci, Chorváti, Srbi, Slovinci, Bulhari – a samozrejme Židia a Rómovia. Z tohto hľadiska toto územie nebolo nikdy čisto maďarské (színtiszta), ako to tvrdili a aj v súčasnosti tvrdia mnohí maďarskí politici, publicisti a, žiaľ, aj historici. Otázka týchto hraníc je nesmierne zložitá a napriek tomu, že je o nej už obrovská literatúra, donekonečna sa aj v súčasnosti opakujú tvrdenia, že k Československu boli pripojené aj „čisto“ maďarské územia na sever od Dunaja a Ipľa, ale pritom sa s obľubou zamlčuje, že slovenské osídlenie napríklad v Novohrade, alebo v oblasti Plešskych vrchov ale aj inde, siahalo aj na juh od týchto riek. Takto sa poukazuje najmä na oblasť Žitného ostrova.

    Je veľmi dôležité si toto uvedomiť, pretože to bol jeden z najčastejších argumentov používaných maďarskou stranou nielen na mierových rokovaniach, ale aj počas celej existencie Československa a vlastne aj v súčasnosti.
    http://www.csol.cz/domains/csol.cz/index.php/clanky-a-reporty/z-cinnosti-csol/archiv/2009/167-kto-sa-zasluzil-o-podobu-ceskoslovensko-slovensko-madarskych-hranic
    Rezza avatar 6.3.2014 13:38 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak asi se to fakt stalo.
    6.3.2014 14:41 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Asi nechteji riskovat to, co jim udelali Ukrajinci v roce 2008 za valky v Gruzii.
    robotics avatar 6.3.2014 14:54 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    6.3.2014 15:39 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Z toho co jsem se dozvěděl má Krym samostatný parlament. Jeho rozhodnutí je tedy stejně relavantní, jako rozhodnutí na jehož základě vznikly samostané republiky Česká a Slovenská.
    6.3.2014 15:44 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    +1
    6.3.2014 16:20 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Krym má sice vlastní parlament, ale ten je už poměrně dlouho pod dohledem ruské armády, pardon, „ozbrojených dobrovolníků“. Navíc vydat tohle rozhodnutí bez ohledu na plánované referendum, které naplánoval ten samý parlament před změnou vlády, je dost podivné.
    6.3.2014 16:50 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Hm, takže.. referendum povídáš.. 8-/
    6.3.2014 20:19 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Vypadá to, že referendum nějak nakonec proběhne, ale bez přítomnosti pozorovatelů
    Rezza avatar 6.3.2014 16:05 Rezza | skóre: 25 | blog: rezza | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Uz si pripravujme ruske vlajky :). A hymnu maji stejne peknejsi, takze to beru!
    6.3.2014 16:50 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tí najväčší riťolezi, čo teraz glorifikujú Západ, sú vždy pripravení radikálne zmeniť názor a otočiť sa po vetre. Oni presvedčia aj sami seba, že sú tí pravoverní a zase budú v prvom šíku pri ťažení proti kacírom.
    7.3.2014 09:02 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Měli bychom si vyjasnit pojem "riťolez", protože mám dojem, že je opakovaně používán zcela nesprávně.

    Riťolez je někdo, kdo bezpáteřně pochlebuje někomu mocnějšímu, aby z toho získal osobní prospěch.

    Člověk, který konstatuje, že v zemích na západ od nás funguje ekonomika i demokratické instituce lépe než u nás, z toho konstatování nic nemá. Jen deklaruje svoje přesvědčení. "Riťolezem" tedy NENÍ.

    (Pokud je vám to nesympatické, vymyslete si pro něj nějakou jinou přiléhavější urážku.)
    7.3.2014 17:11 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    vymyslete si pro něj nějakou jinou přiléhavější urážku
    To nebola urážka. To je výsledok pozorovania. Rétorika s ktorou sa tu argumentuje proti dianiu na Kryme a na ostatných miestach UK, kde ľudia prejavujú iný názor než by sa hodil "západnej demokracii" do jej strategických plánov, je navlas podobná ako bola tá, keď sme neboli satelitom veľmocí obrannej aliancie NATO a EU, ale satelitom veľmoci ovládajúcej obranný pakt Varšavská zmluva a RVHP. Nepochybujem, že máte presvedčenie, že je to tak, ako vám tvrdí manažment - šéf má vždy pravdu. Nie ste už ten chlapček malý, čo skríkol, že kráľ je nahý!
    Jardík avatar 6.3.2014 17:05 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Hle. Janukovič je zm*d, vrah a provinil se zločinem proti lidskosti za údajně najaté snipery. A Obama zase zavraždil (a přiznal to) dronama nějaké neviné Afghánce, kteří se provinili tím, že žijí. Ale Obama vrah a zm*d není a zločinu proti lidskosti se neprovinil! To je dnešní spravedlnost. Obama smí vraždit, nikdo jiný ne!
    Věřím v jednoho Boha.
    6.3.2014 17:09 xxxxxxxxxxxxxxxx | skóre: 2 | blog: xyzxyz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak, je na case zavest sankce proti USA.
    6.3.2014 17:24 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Začnem veřejně pálit "ameriky"?
    6.3.2014 18:42 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    moja značka je momentálne Pall Mall:)
    6.3.2014 18:43 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    ale na verejných miestach kde je to zakázané, je za to pokuta 10 eur
    Jardík avatar 6.3.2014 17:27 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kdyby alespoň měli česká média koula a napsali místo "pozabíjel" správnější výraz "povraždil". Ale západní vlezdoprdelky to musí napsat tak, aby to vyznělo, že je to vpořádku a nic se vlastně nestalo. Jó, kdyby to ale udělal třeba soudruh Putin, to by bylo poprasku.
    Věřím v jednoho Boha.
    7.3.2014 09:06 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Obamu za střílení drony také protáhli médii (i těmi oficiálními) mnohem víc než zatím Janukoviče.

    Jestli chcete hledat tisíce mrtvých kterým se mediální pozornosti nedostalo (a co hůř, mrtvých-pro-svoje-přesvědčení), je docela inspirativní zemí třeba Mexiko...
    Jardík avatar 7.3.2014 13:20 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No nevím, ale kde se v médiích říká, že Obama páchá zločiny proti lidskosti a že je potřeba ho zavřít, zlinčovat a jénevímco. O Jukanovičovi (nebo jak se to vůbec píše) to říkají jak na běžícím páse. Jinak současně s Ukrajinou to Obama rozvrací ve Venezuele.
    Věřím v jednoho Boha.
    Petr Tomášek avatar 13.3.2014 08:41 Petr Tomášek | skóre: 39 | blog: Vejšplechty
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Teroristi nejsou neviní.
    multicult.fm | monokultura je zlo | welcome refugees!
    13.3.2014 08:52 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Precti si o tom neco zabijeni, at se tu neztrapnujes. Je to na SIMku, takze kdyz je "terorista" v rodinnem kruhu, smula, nemeli se tam plest.

    Ale on i Gabcik byl terorista, takze proc je nezabit rovnou vsechny? Nakonec jsou to jen Cesi, teda vlastne Afghanci..
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    6.3.2014 19:35 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Na Markíze práve reportáž z Užhorodu. Vraj sa chystá mobilizácia Ukrajincov od 18-40 rokov a muži majú obavy. Niektorí sa chystajú odísť. Jeden ak by na to prišlo má u nás na druhej strane nejaký starý domček... Ďalší povedal, že dúfa, že postačia armáde tí, čo s ňou podpísali kontrakt na 3 roky, lebo sa tam dá vraj dobre zarobiť - a jemu že snáď ten povolávací rozkaz nedôjde. Jeden starší muž má strach o svojich dvoch synov... Podkarpatská Rus za Ukrajinu bojovať zdá sa nechce...
    6.3.2014 21:10 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    toš já myslím, že bysme tam mohli poslat pár našich gerojů a připojit si zakarpatí zpátky, když už se to porcuje, ať nepřijdem zkrátka, beztak by polovina tamních jistě ocenila, že už nebudou muset jezdit za prací do jiného státu :-D
    pavlix avatar 6.3.2014 21:56 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jakože bychom po cestě vzali ještě Slovensko?
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    6.3.2014 21:59 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tunel!!!!
    Nobody can give you as much as I can promise you
    6.3.2014 22:22 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    tunel je už na Zakarpatie je už prekopaný, pašovali sa tadiaľ cigarety-černobyľky a imigranti
    6.3.2014 22:22 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    já jsem napsal "do jiného" ne "přes jiný" ;-)
    6.3.2014 23:42 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Moce pocity okolo Ruska lze momentálně shrnout úplně stručně:

    Kdo lže, ten krade.

    A málokdo lže tak nehorázně a halasně jako ruskej státní představitel...
    7.3.2014 00:08 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Rusko je úplně normální kleptokracie typická pro náš kontinent, podobně jako Ukrajina, Moldávie nebo všechny stány. Nakonec i celá EU je velký prostor kde se masivně lže a krade na státní úrovni. V tomto si jednotlivé státy mohou těžko něco vyčítat.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    7.3.2014 00:56 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak to teda prrr! Relativizujte jak chcete, ale znejte míru.

    Srovnávat Rusko s naším prostorem/západem/EU je směšné, kdyby to nebylo v dnešní zblbnutelné společnosti (o jejímž stavu bohužel asi svědčíte) tak zhoubné...

    Toto si nikdo jiný v Evropě nedovolí... a bohužel ani nemá sílu se tomu postavit, když se o to soused-lotr pokusí.
    7.3.2014 01:04 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nepřijde mi to vůbec směšné a co jsem napsal podle mě sedí. Samozřejmě existují značné rozdíly mezi Českem a Ruskem (aby ne), ale lži a zlodějiny, politické praktiky a manipulace s veřejným míněním ke kterým dochází napříč Evropou se dají s tím co se děje v Rusku směle srovnávat co do charakteru, i když většinou ne co do rozsahu (v Rusku je všechno větší), tedy pokud se na nich nepodílí Spojené státy.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    7.3.2014 07:01 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A málokdo lže tak nehorázně a halasně jako ruskej státní představitel...Toto si nikdo jiný v Evropě nedovolí...
    Jiste, tady se hovori jen o podpore demokratu, ze kterych postupne klubou sariatnici, nackove a podobne mnamky jako v Lybii, Syrii nebo ted na Ukrajine. Co ty iracke zbrane hromadneho niceni, uz jsou na svete? Co ten radar proti Iranu ci Koreji, ktery nema sanci proti pripadnym strelam z techto statu zasahnout (kdyz uz odhledneme od faktu, ze je tyhle staty nikdy nemely).

    A co jezisek, taky veris?
    7.3.2014 09:14 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    ze kterych postupne klubou sariatnici, nackove a podobne mnamky jako v Lybii, Syrii nebo ted na Ukrajine
    Kolik procent z protestujících jsou "mňamky" a kolik z nich jsou zoufalí občané, co chtějí něco změnit?

    Ptám se, protože nemám zdroje - skutečně to nedovedu zjistit.

    Pokud se k nějakému protestu přidá několik procent nácků, je to možná k zlosti, ale neubírá to přece celé akci legitimitu. Pokud naopak protest náckové prakticky tvoří nebo organizují, je to problém. Jak to bylo tentokrát na Ukrajině, má někdo čísla?
    7.3.2014 09:28 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pokud se tyka tech velkych demostraci, pak samozrejme se jedna o cast. Pokud se jedna o to jadro, to, ktere cely ten prevrat provedlo, pak male nakousnuti tady.

    http://www.novinky.cz/domaci/329478-cesti-hooligans-odjeli-tajne-bojovat-do-kyjeva.html

    Podle zprav, ktere se postupne dostavaji ven, tou vykonnou silou a "armadou" je prapodivna smeska mistnich nacku, bojovniku z Izraele (!) a ruznych najimanych existenci.
    7.3.2014 10:17 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Zprávičky, které se postupně dostávají ven, má každý, ale ani hrubý se mi z toho vyčíst nepovedlo. I ten odkaz na novinky nedává znát, jestli jich bylo deset nebo deset tisíc.
    Dvojice slávistických hooligans se ... vydala koncem února do centra protivládních nepokojů v Kyjevě
    Sice jsou Novinky pěkný bulvár, ale upřímně řečeno, jestli píšou i o dvou Češích, tak tohle na masovou účast nevypadá.

    Kromtoho nálepku "radikalismu" dávalo Rudé Právo i studentům z '89 protestujícím na Národní třídě.
    7.3.2014 10:27 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tedy aby to nevyznělo manipulativně, vše nasvědčuje tomu, že neonazis a podobných spolků tam bylo řádově víc ukrajinských než co se tam svezli z okolních zemí.

    Tím chci říct, že trochu úsměvná zpráva o dvou (!) holohlavých Češích neříká vůbec nic o tom, kolik holohlavých Ukrajinců tam bylo.
    7.3.2014 10:54 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Hele, jestli ti primy svedectvi Cechu (ne zadnejch Ukrajincu, Rusu nebo jinejch narodu a pronarodu), ze cela ta akce byla de facto vojensky rizena a zvenci financovana nepomuze, s tim nic nenadelam. Ano, Novinky jsou bulvar, ale zadna konspiracni teorie.

    Aby bylo jasno, nehodlam s tebou hrat hru, kdy ja ti budu posilat odkazy a ty je budes tridit do kolonek "konspiracni teorie", "malo nacku", "propaganda" atd. Jestli mas opravdu zajem si zjistit alespon stripky ze skutecnyho deni, pohledas sam, chytrej jses na to dost. Jestli ten zajem nemas, stranu uz sis vybral, stejne by to nemelo smysl.
    7.3.2014 11:29 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    cela ta akce byla de facto vojensky rizena a zvenci financovana
    Nechme toho, to vážně nemá smysl.
    7.3.2014 11:35 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Nechme toho, to vážně nemá smysl.
    Netvrdim nic jineho :-)
    7.3.2014 21:08 ovoce
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Hele, já tu diskutovat nebudu. Ta relativizace o omlouvání Ruska mi leze krkem a lidi na ábíčku a jinde, co tohle podporují se mi fakt hnusí.

    Přečtěte si tohle, jestli si myslíte, že Rusko není echt totalita a že lze vůbec diskutovat o tom, že by nebylo proti našim/evropským/západním poměrům mnohem horší - ano, *zlou* v silném slova smyslu zemí : http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/jako-za-brezneva/r~7e87c786a54e11e3aa64002590604f2e/

    U nás kritika režimu zakázaná není, v Rusku ano. To je diametrální rozdíl. My jsme civilizace, ruský režim jí být přestal.
    7.3.2014 21:18 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jsi naivní jestli si myslíš, že žiješ v něčem lepším než co mají lidi v Rusku. Svět není perfektní, ale jsou i horší věci než je putinovská diktatura. Ilegitimní násilnou cestou vzešlá rádoby vláda banderovců patří mezi ně. Vůbec se nedivím lidem na Krymu, že s Ukrajinou nechtějí už nic mít. Přál bych si demokracii a svobodu pro Rusy i obyvatele Krymu. Přál bych si taky demokracii a svobodu pro lidi v Evropě. Přál bych si jí i pro lidi na Ukrajině. Snad se časem dočká aspoň někdo.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    7.3.2014 21:31 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Které lidi máš na mysli? Krymské Tatary, kteří nechtějí mít nic společného s Ruskem?
    7.3.2014 21:32 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Těm pod Ruskem nebude o nic hůř než pod Ukrajinou.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    7.3.2014 23:08 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jsi naivní jestli si myslíš, že žiješ v něčem lepším než co mají lidi v Rusku.

    V jakém smyslu? EU je bohatší, demokratičtější a svobodnější.
    7.3.2014 23:17 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ve smyslu politický kultury, morálnosti a legitimnosti režimu, atd. Každá země EU má svoje specifika, Rusko má svoje specifika, ale tvrzení že v EU je většina věcí "dobře" a v Rusku "špatně" je podle mě zbožné přání.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    8.3.2014 00:00 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No nevim, vzdyt je naprosto evidentni, ze EU je na tom lip.

    Politicka kultura a legitimnost - podle Democracy indexu je na tom EU vyrazne lip nez Rusko.

    Moralnost - Rusko je zkorumpovanejsi (viz index vnimani korupce).
    8.3.2014 00:07 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Je na tom možná o něco líp, ale jak Rusko tak EU jsou na tom dost bídně. Index vnímání není nic jiného než index vnímání, přičemž bych nepřeceňoval výpovědní hodnotu vnímání ani v Rusku, ani v EU. Lepší měřítko by byla zpronevěřená částka na obyvatele. Při hodnocení EU je určitě započítat výši zemědělských dotací a podobných záležitostí. V případě Česka rozhodně hrají značnou roli Církevní "restituce".
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    8.3.2014 00:11 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kéž bych mohl opravit ty chyby a překlepy...
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    8.3.2014 01:04 backinabag | blog: backinabag
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Zalezi jak definujes "o neco lip". Treba rozdil mezi Nemeckem a Ruskem povazuju za pomerne velky. Nemecko je na tom lip v podstate ve vsem, a to ne zanedbatelne - demokracie, prijmova nerovnost, korupce, lidska prava, vymahani prava, svoboda tisku, ekonomicka svoboda atd. Vychodni a jizni Evropa je na tom o neco hur, ale porad podstate lepe, nez Rusko.

    To co me na vadi na ruske mentalite je jakesi presvedceni o vlastni velikosti a nadrazenosti (ktere se naprosto miji s realitou, Rusum neni co zavidet).

    Cirkevni restituce jsem podrobne nezkoumal, takze nevim, ale z ruznych medialnich vyjadreni me duveryhodnejsi prijdou argumenty zastancu restituci.

    8.3.2014 00:00 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tohle myslíš zcela vážně?
    8.3.2014 00:02 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Naprosto.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    8.3.2014 08:52 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Hele, já tu diskutovat nebudu. Ta relativizace o omlouvání Ruska mi leze krkem a lidi na ábíčku a jinde, co tohle podporují se mi fakt hnusí.
    Me zase leze krkem cesky rasismus a xenofobie vuci Rusum. Hezky to bylo napsano tady.

    Proc myslis, ze tolik Rusu podporuje Putina? Protoze tzv. "Zapadni civilizace" (realne ovsem doktrina volneho trhu podle Washingtonskeho konsensu) v Rusku totalne ekonomicky selhala. A stejne to bylo i s Ukrajinou, vysledek je, ze tam vitezi fasisti (coz Putin dikybohu zase tak moc neni). Ale jsou proti Rusum, tak jsou najednou ti dobri.

    Vytykas tady lidem, ze obhahuji Putina, pritom to neni pravda - nikdo takovy tady neni. Ale jakou ti lide v Rusku (a Ukrajine) maji jinou moznost? Rasismem z nich delame psy, a pak se divime, ze kousou..
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    8.3.2014 09:51 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Kým som písala tú reakciu a hľadala tie odkazy, napísali ste v podstate to isté Vy, JS. Už som tu chcela prestať s tým diskutovaním:) (vždy nejaká téma, ktorá mi to prekazí:)), v poslednom čase mám pocit - aj v reále - že akékoľvek diskusie nemajú zmysel,pretože ľudí v skutočnosti okrem nich samotných a ich vlastného pohodlia a okamžitého prospechu nič nezaujíma. Diskusie iba prispievajú k môjmu dosť skeptickému dojmu, že by sa niečo mohlo zmeniť k lepšiemu, keď sa to vedomie vôbec nemení...(S 2 mladšími synmi sa už týždeň hádam po telefóne kvôli tým udalostiam na UK, myslím, že ten sklon zjednodušovať súvisí aj s vekom, a tiež tou "amerikanizáciou",ktorá tu prebiehala od 90. rokov.) Ale na druhej strane - i keď stále neviem presne ku ktorej generácii patríte - je fajn niekedy nájsť aj niekoho, kto o veciach premýšľa tak ako Vy, hoci sa nemusí jednať o zhodu názorov.
    8.3.2014 17:08 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    O vase syny bych si nedelal starosti - nejspis budou po vas. :-)

    Ale zasadni otazka je (a to muzete vyuzit v kazde diskusi), co bychom meli delat? Mame se pripravovat na valku s Ruskem? Pokud si nekdo skutecne mysli, ze jsou Rusove (jako narod) nenapravitelni imperialiste, pak je to to, na co by se mel pripravit. Ale by si to mel dobre rozmyslet - jednak to muze znamenat, ze bude muset narukovat (i kdyz je mi jasne, ze lide, kteri tenhle pristup obhahuji, vetsinou cekaji, ze to za ne odbojuje nekdo jiny), a take, ze bude platit vyssi ceny za energii a dalsi suroviny, ktere dnes obchodujeme s Ruskem.

    Alternativou je diplomacie; pak je ten rasisticky pristup nekonstruktivni, bez ohledu na to, jestli je pravdivy nebo ne (jako ze spis asi neni). Evropa by se mela stat pro Rusko vzorem; pak nebudou mit obycejni Rusove duvod na ni utocit, a jen obycejni Rusove muzou ovlivnit rezim v Rusku. O to bychom meli usilovat, protoze to je dobre i (spis hlavne) pro nas. (I kdyz chapu, ze nektere lidi, presvedcene o tom, ze "Reagan uzbrojil SSSR", je tezke presvedcit o tom, ze tohle ve skutecnosti vyhralo studenou valku.)
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    8.3.2014 20:59 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Mame se pripravovat na valku s Ruskem?
    Evropa by se mela stat pro Rusko vzorem; pak nebudou mit obycejni Rusove duvod na ni utocit, jen obycejni Rusove muzou ovlivnit rezim v Rusku
    Nemyslím si, že by Rusko chcelo útočiť na Európu. Odpoveď na otázku, kto potrebuje vojnu znie, že Putin to iste nie je. Čo by z toho Rusko malo? Nepotrebuje si takto riešiť svoje ekonomické problémy, Rusi sú sebestační. Nie sú to oni, ktorí potrebujú EU alebo USA diktovať nejakú svoju ideológiu, aby si na ich úkor vyriešili ekonomické problémy. Ale ani si nenechajú .... na hlavu, ako si nikdy nedali. Vojna medzi bratmi nie je v záujme Ruska - na Ukrajine táto situácia podľa mňa len posilní príklon k nemu.

    Náš min. zahr. vecí mi pripadá ako hovoriaci záhradný trpaslík - a ďalší náš činiteľ svetového významu Šebej kritizuje Rusko, že sa nechová ako partner:)...

    Od politikov nemožno očakávať vlastný názor. Musíme si ho utvoriť sami. To je základná podmienka slobody.

    mne dali včera svobódu, što ja s něj delat budu:)
    8.3.2014 22:56 JS1 | skóre: 2 | blog: intuition_pump
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ja si take myslim, ze Putin na nikoho utocit nechce (ale dulezitou vojenskou zakladnu si samozrejme vzit nenecha, a to je asi hlavni duvod krize na Krymu), i kdyz ted v Blistech vysla analyza Dolejsiho, ktera zminuje jakousi vizi velkeho Ruska, ktera zahrnuje i napriklad Pobalti. Takze o tom i nekteri jestrabi v Rusku uvazuji a pokud se dostanou k moci, muze to znamenat problem.
    Lidstvo čelí v tomto století hrozbě civilizačního kolapsu. Podpořte hnutí klimatickakoalice.cz!
    9.3.2014 00:30 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    vizi velkeho Ruska
    Tomu verím, že sa vždy nájde niekto s takými víziami... ale teraz bude asi najaktuálnejšia otázka, ako dopadne chudobná Západná Ukrajina, ktorá má aj tak ku Kyjevu ďaleko. V tej časti, ktorá nepatrila historicky Rusku, to bude ešte zaujímavé:

    Zakarpatie (dnes asi 1 .2 mil. obyv.) podľa sčítania ob. r. 1989: Ukrajinci a Rusíni, (976 518), Maďari (155 700), Rumuni (29 485), Rómovia (12 329), Nemci (3 478), Česi 10 000, Slováci(7 329)).

    UK neuznávala Rusínov za národnosť,Zakarpatská oblastná rada v Užhorode rusínsku národnosť uznala až r. 2007, ofic. sa k nej hlási 10 tisíc lidí (cca 0,8 % obyvateľov)– odhady samotných Rusínov o ich počte na UK sú 750 000. Po r. 1947 aj mnohých Čechov a Slovákov zapísali ako Ukrajincov, resp. ako Rusov. Súčasné odhady (podľa Matice slov.) počtu Slovákov na Zakarpatsku - 15 000 - 17 000. Počet Čechov sa v súčasnosti odhaduje na 5000.

    http://zurnal.pravda.sk/neznama-historia/clanok/307538-ukrajinu-rozdeluje-aj-historicka-pamaet/ http://czech.ruvr.ru/2014_02_02/Rusini-zadaji-Janukovyce-o-poskytnuti-Zakarpati-samospravy/ http://www.academia.edu/1381588/Karpatski_Rusini_v_postkomunistickej_Europe

    10.3.2014 12:29 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jednak ta základna, druhak levnější južnyj potok (protože po šelfu a nikoliv po abyssální plošině), pak odříznutí Ukrajiny od zásob plynu na šelfu. Pokusné balonky o připojení i Oděsy a Mykolajivu pak naznačují, že většina šelfu Rusům nestačí, mají zálusk na úplné odříznutí Ukrajiny od moře.
    8.3.2014 09:14 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ta relativizace o omlouvání Ruska mi leze krkem a lidi na ábíčku a jinde, co tohle podporují se mi fakt hnusí....My jsme civilizace, ruský režim jí být přestal.

    1. Keby ste poznali pomery v Rusku osobne, žili tam nejakú dobu, hovorili s ľuďmi a potom si vytvorili názor a neopakovali len rôzne klišé, ktoré sú opakované v zprávach. aktualne.cz a pod., ťažko by ste asi vyslovili ten výrok o tom, kde je a kde nie je cvilizácia. Sme.sk nemožno zaradiť k médiám, obhajujúcim Rusko, ale dajú sa tam nájsť aj pohľady z druhej strany, s ktorými z toho nášho môžeme polemizovať a nesúhlasiť s niektorými závermi, alebo nás aj ten pohľad zo strany Rusov na "našu civilizáciu" môže naštvať,  ale rozhodne prispievajú k nadhľadu, ktorý vám, bohužiaľ, celkom chýba.

    http://www.sme.sk/c/3613999/udalcov-dnesne-rusko-je-krajinou-na-vzostupe.html

    O Putinovej vláde a Rusoch:

    "...Rusi si z ponuky vybrali to najlepšie, ak beriem do úvahy to, čo ponúkali demokrati. Pamätám si, aký bordel v krajine panoval, keď bol premiérom demokrat Gajdar. Ľudia už chcú pokoj a istotu. Musia sa tváriť, že sú šťastní, aj keď nie sú. Jedno však dokážu - spojiť sa vždy, keď sú ohrození. Kedysi, v trinástom až pätnástom storočí, zastavili Mongolov a Tatárov. V rokoch 1611 až 1612, keď Rusko chceli obsadiť Poliaci, sa pod vedením Kuzmu Mimina a Dmitrija Požarského zase spojili a vyhnali ich. Presne o dva storočia neskôr sa to isté stalo s Napoleonom a nakoniec aj s Hitlerom. Nemali šancu, pretože keď je veľmi zle, Rusi sa vždy dokážu spojiť".

    viac: http://www.sme.sk/c/3769141/oleg-kazankov-ruski-podnikatelia-neberu-slovakov-vazne.html#ixzz2vM9kWidW

    2. Prehlásiť, že sa vám hnusia ľudia s inými postojmi už samo osebe o niečom vypovedá.

    Jardík avatar 7.3.2014 13:23 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Zkuste si třeba najít něco o kartelu banky-stát a jak fungují peníze. Pak se vraťte a řekněte mi, jak EU nezotročuje svůj lid pro blaho banksterů a jejich státem legalizované pyramidové hry.
    Věřím v jednoho Boha.
    7.3.2014 09:08 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Hezké. Řekneme, že v každé zemi je aspoň jeden politik, který krade, takže konstatujeme že je to všude stejné.

    Když relativizace překročí jisté rozumné meze, ztrácí s tím člověk smysl pro vnímání reality.
    7.3.2014 09:32 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Co se te relativizace tyce...

    Vyrok1:

    Jdeme do Iraku znicit ZHN a prekazit plany Al-Kaida.

    Vyrok2:

    Musime chranit nase obcany pred fasisty z Kyjeva.

    Vyrok3: Tak to teda prrr! Relativizujte jak chcete, ale znejte míru. Srovnávat Rusko s naším prostorem/západem/EU je směšné.

    Jo, nekdo tu relativizuje. Fdrx to neni.
    7.3.2014 10:08 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    anebo ...
    ... poslanci Jaroslav Foldyna, Vítězslav Jandák a Stanislav Huml – představují druhý extrém.

    Stanislav Huml řekl Právu, že ukrajinskou vládu nepovažuje za legitimní, a dodal, že se mu nelíbí, že jsou v kabinetu „fašistické síly“. Odmítl, že by byl příznivcem Putina, podle něj se ale politika musí dělat vyváženě, a ne vytahovat jednu pravdu. „Nemůžeme v jedné větě říkat, že vznikla legitimní vláda, i když pod hrozbou násilí, nátlaku a zbraní, a současně že referendum na Krymu nebude legitimní, když tam jsou ruská vojska. Když jsme byli schopni uznat Kosovo, musíme být schopni totéž udělat i s Krymem,“ dodal.
    jo, takže říct, že bychom měli měřit stejným metrem, je extremismus, dobrý :-)
    7.3.2014 10:09 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Za prvé s výroky 1 ani 2 se neztotožňuji, za druhé situace v baasovském Iráku a na Ukrajině se lišily prakticky ve všem podstatném. Kromě toho jsem měl dojem, že se tu bavíme hlavně o Evropě. Takže pardon, ale není to přesvědčivý argument.
    Rusko je úplně normální kleptokracie typická pro náš kontinent, podobně jako Ukrajina, Moldávie nebo všechny stány. Nakonec i celá EU je velký prostor kde se masivně lže a krade na státní úrovni. V tomto si jednotlivé státy mohou těžko něco vyčítat.
    Je objektivní rozdíl mezi mírou korupce v záp. Evropě a řekněme Rusku. Zdá se mi, že Fdrx mezi řádky naznačuje, že mu to přijde stejné. Buďto jsem to vůbec nepochopil, nebo to relativizace je, a dost velká.
    7.3.2014 10:13 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jenze tady nejde o srovnani Ukrajiny a Iraku. Tady jde o srovnani reality a vyroku v obou pripadech. Pokud ti prijde, ze mira lhani neni v obou pripadech stejna, pak nevim, co s tim.
    7.3.2014 10:20 jj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ale já nepopírám, že ruská armáda pomůže (alespoň dvěma) ruským občanům před (alespoň dvěma) fašisty z Kyjeva. Formálně je to velmi pravděpodobný výrok.

    Ale to je tak všechno.
    7.3.2014 08:02 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    7.3.2014 12:52 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    7.3.2014 13:16 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Stejne je to hezky, kdyz proti sobe stoji uvazlivy obcan a zbliblik ovlivneny ruskou propagandou. To je tak krasne prehledny :-)
    Jardík avatar 7.3.2014 13:24 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No je zajímaví, jak západ schvaluje puč proti vládě, nedemokratické svržení prezidenta, dosazení jakési pochybné fašistické vlády a chvilku na to brečí, že krym podkopává vládu a že si sám o sobě dovolil hlasovat! Opět tradiční dvojí metr.
    Věřím v jednoho Boha.
    7.3.2014 14:12 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Je tady pár „menších“ rozdílů: puč proti vládě odhlasoval ukrajinský parlament s tím, že parlament i vláda ztratili mandát a nová vláda je dočasná do předčasných voleb, které jsou již naplánované. Svržení prezidenta nastalo poté, co onen prezident utekl. Zato krymský parlament provedl puč proti vládě, vytvořil si novou vládu pod dohledem „ozbrojených dobrovolníků“ založenou na straně, která v poslední volbě získala 3 křesla ze 100, a hned dělá razantní změny administrativy.
    8.3.2014 11:20 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Keď sa schyľovalo k americkej vojenskej operácii na ochránu amerických práv prevádzkovať Panamský prieplav, bola moja sestra v rámci pracovného zájazdu (s jedným umel. telesom) po Južnej a Strednej Ameriky aj v Paname, a tam ich rovno pred hotelom, kde boli ubytovaní, prepadla nenávistne naladená veľká skupina miestnych obyvateľov, pretože si podľa vzhľadu mysleli, že sú Američania. Švagra zmlátili, sestra vyviazla len bez retiazky, ktorú jej drsne strhli z krku, s roztrhaným oblečením a šokom, z ktorého sa spamätávala ešte aj doma. Odvtedy mala fóbiu z černochov a mulatov:). Ale aspoň sa rukolapne naši ľudia presvedčili, ako v Paname (a Strednej a Južnej Amerike) milujú a obdivujú USA.

    Američania si najprv vychovali ("Skola vrahov" - The U.S. Army School of the Americas vo Fort Benning) a potom dosadili v Paname za vládcu generála Noriegu, ale keďže nekooperoval, rozhodli o jeho zvrhnutí. Podporili vojenský puč a zaviedli voči Paname ekonomické sankcie, zmrazili panamské bankové kontá v amer. bankách. Problém spočíval v tom, že Panama koncom 80. rokov odmietla podpísať dodatok k zmluve o Panamskom prieplave, ktorý by zabezpečil USA jeho ovládanie i do budúcnosti - v roku 2000 mal byť totiž odovzdaný podľa pôvodnej dohody do rúk Paname. Tak USA do volieb nasadili protikandidáta, ktorého aj finančne sponzorovali. Noriega výsledky volieb, ku kt. podľa neho viedol ekon. tlak USA na voličov a finančná podpora USA jeho pritikandidáta, zrušil. Potom Američania provokovali vojenskými transportérmi v uliciach panamských miest (vojenské cvičenie:) a keď ani tieto provokácie nevyšli, priešiel na rad vojenský puč a ďalšie ekonom, sankcie...

    Podobnosť čisto náhodná?

    a tiež Nezabudnite na Honduras
    7.3.2014 14:07 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To někdo tvrdí? Já tedy na RT Novosti slyším opak, že proti sobě stojí uvážliví občané a fašisté podporovaní proradným západem.
    7.3.2014 14:52 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    To někdo tvrdí?
    Kde zijes?
    Já tedy na RT Novosti slyším opak, že proti sobě stojí uvážliví občané a fašisté podporovaní proradným západem.
    No, to neni o nic mensi chujovina :-)
    7.3.2014 14:57 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Odkaz na to tvrzení, že proti sobě stojí uvážliví občané a zblblíci ovlivnění ruskou propagandou by nebyl?
    7.3.2014 14:05 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jinak ty ruské pohádky o humanitární katastrofě na Krymu a tisících uprchlíků už vyvrátila i ruská imigrační služba. Putin jim asi nedodal správné pokyny :-)
    7.3.2014 14:22 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    No jo, ale těmto pohádkám stejně skoro nikdo nevěřil, ani v Rusku, jak je zvykem.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    7.3.2014 18:41 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak schválně, jestlipak někdo ví co je zač tenhle sympaťák.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    7.3.2014 18:50 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Muzičko z Pravého sektoru
    7.3.2014 19:01 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A? TOTO má byť tá demokracia preadzovaná zo Západu? Strašné, strašné, strašné... to je taká istá hlá lebka ako sú títo...Merkelová sa neštíti typu, ako je Tymošenková, ešte jej poskytnú špičkovú lekársku starostlivosť a západné médiá cudne zamlčujú, že podporujú hrubé náslilie a teror.
    7.3.2014 19:28 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Muzičko je ostře proti asociaci Ukrajiny s EU, takže na Euromajdanu vlastně neměl co dělat. Západní média nic nezamlčovala. EU opakovaně vyzývalo Euromajdan, aby se od Pravého sektoru distancoval.
    7.3.2014 19:04 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    7.3.2014 19:47 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Mimochodem kdo si všiml, že to byl prokurátor v Rovnu na západě Ukrajiny, v tu dobu již pod kontrolou opozice?
    7.3.2014 19:22 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pro ty, kteří neví: fašista a nejspíš i terorista, též známý jako Saša Bílý. Je předseda Pravého sektoru, což je taková ukrajinská obdoba DSSS (dokonce vzájemně spolupracují), který se připojil k Euromajdanu ve snaze dostat se k moci (jeho zástupce a velitel milicí Dmytro Jaroš se do vlády dostal, ale je bez větších pravomocí). Během Euromajdanu se snažil přimět armádu i novou vládu otevřít vojenské sklady (byl odmítnut), jeho milice patřily k nejtvrdším bojovníkům proti Berkutu (jestli stříleli snipeři na straně demonstrantů, tak nejspíš byli odsud). Vyjednával s Čečenci o útocích proti Rusku, mj. v Soči, a osobně s Jarošem bojovali v Čečně za čečenských válek (asi pokud bojují proti Rusům, tak nevadí, že jsou to muslimové). Jeho milice si hrají na armádu a využívají toho, že se jim teď nemá kdo postavit. Je ostře protiruský, protitatarský i protiunijní, takže vlastně bojuje proti všem. Ruskem občas využívaný ve zprávách.
    7.3.2014 19:24 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Bohužel většina zaujatých idiotů by si raději podala ruku s ním než s Putinem.
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    8.3.2014 00:07 David Jaša | skóre: 44 | blog: Dejvův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Takže každý, kdo nemiluje Rusko jako ty, automaticky preferuje tohohle nácka před Putinem?
    8.3.2014 00:08 frdrx | skóre: 29 | blog: frdrx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jak tě napadla taková hloupost?
    Patička mi slouží k tomu, abych si lépe poznal svoje příspěvky.
    7.3.2014 20:05 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Ruskom využívaný v správach? To je tam akože jediný taký primitívny extrémista? A tí ľudia, čo tam okolo stoja a zahanbene mlčia sa boja toho jedného hulváta? Prečo ho neusmernili, že takto sa demokratická revolúcia nerobí?

    http://www.aktuality.sk/clanok/248623/k-rusku-sa-chce-pripojit-aj-sevastopol/

    samozrejme že je to celé zmanipulované...

    7.3.2014 20:20 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Není jediný, Pravý blok má několik tisíc členů, ale je dobrý cíl díky svému angažmá v Čečně.

    Ti lidi okolo jsou nejspíš jeho milice.
    7.3.2014 20:21 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pardon, Pravý sektor.
    7.3.2014 21:44 Senior Database Programmer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tak si na obrazku porovnajme jednotlive frakcie:

    dole: podla Zimu fasisticky Ukrajinec trenovany v Izraeli (Zima si mysli ze Zidia by trenovali fasistov, megalol) a podporovaneho miliardami dolarov z USA.

    hore: obycajny krymsky obcan v domoobrane ktory urcite nieje rusky vojak. To ze ma rovnaku vybavu ako vsetci ostatni z domobrany je nahoda, asi nakupovali v rovnakom obchode lol. Ze sa spravaju ako spickovo vycviceny vojaci a maju vojensku techniku je tiez nahoda, urcite su to podla Zimu miestny obcania - pekari, ucitelia, robotnici ktori sa zorganizovali aby chranili svoje rodiny pred fasistami z Ukrajiny, lol.

    8.3.2014 09:31 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Pochybuju, ze by Zima psal o fasistech trenovanych v Izraeli, ale hledat se mi nechce. Ze tam na jedne strane jsou ozbrojenci z CAHAL a nackove az tak zvlastni nebude, staci, ze maji v tuhle chvili spolecne zajmy. Staci si vzpomenout, kdo vsechno u nas byl v OF.

    Ze na Krymu operuje ruska armada nepochybuju. Uprimne, na miste Putina bych udelal to same, mozna jste si totiz nevsimli, ale doba dohod skoncila nejpozdeji porusenim dohody Janukovyc - opozice (za nasi laskave patronace) a zacala valka.
    8.3.2014 10:16 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    o tom hovorila tá ukrajinská nacionalistická analytička Lulya v českej TV:)... Tá má tiež zaujímavý mix v hlave - z jej výrokov vytŕčal tradičný ukrajinský (nevravím, že nie aj ruský alebo slovenský) antisemitizmus, snaha hodiť všetky neprávosti, ku ktorým na Majdane došlo, na Židov, ktorí odišli do Izraela a potom sa "bohvieprečo vrátili na UK" (isto-iste majú nekalé záujmy:)). Nie fašisti, ale títo Židia, kazia dobré meno UK.
    8.3.2014 13:18 Senior Database Programmer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    pisal to napr. tu.

    O tej dohode Janukovyca s opoziciu tu tiez vela ludi pisalo ze ju porusila opozica ale to nieje pravda. Sucastou tej dohody bolo ze do 24 hodin sa ustava zmeni na tu z roku 2004 a to Janukovyc nesplnil takze dohodu porusil on! Preto pokracovali demonstracie. Vy ste uplne zblbnuty ruskou porpagandou. Jak ovce.
    8.3.2014 13:48 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Vy ste uplne zblbnuty ruskou porpagandou. Jak ovce.
    nom. pl. :)

    a ak, tak je tá "ruská propaganda" naozaj veľmi profesionálna a dokonale prepracovaná, na rozdiel od tej zo strany civilizovaných a demokratických mierotvorcov, ktorá svoje publikum pokladá za idiotov
    8.3.2014 19:34 jozka | skóre: 19 | blog: jozkovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Dobrej pokus, ale ta lhuta byla 48 hodin a ozbrojenci vzali utokem parlament ani ne po pulce te lhuty. Oni zadnou dohodu nechteli, donutili dokonce i Klicka k omluve za podani ruky Janukovycovi.

    Narceni ze zblblosti propagandou od nekoho, kdo nema poneti o realnych udalostech pobavi vzdy.
    8.3.2014 22:39 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Jenom to, jsi naprogramovanej senior kecama z Heute Gestern omlouvá tvou naivitu, případně blbost. Kdyby sis dokázal přečíst trochu víc o tom problému a přesném časování, tak se tady omluvíš. Ale to asi naprogramovat nedokážeš, ani se omluvit za manipulaci s s údaji.
    Nobody can give you as much as I can promise you
    8.3.2014 01:02 patentovy zákon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Snowden: Nemecko zmenilo zákon o špionáži pod tlakom USA

    Tak ako je to vlastne s tou paranoiou a s vyselými demokraciami na čele s USA, ktoré sú nedostižným vzorom pre Putina? Snowdena si kúpili Rusi a teraz je ich agentom:) a jeho tvrdenia sú lživé - a kto klame, ten kradne;:-D A narušovanie nejakých ľudských práv na ochranu osobnosti v záujme toho, aby USA mohli kontrolovať svetovú bezpečnosť a bdieť nad zachovaním mieru, slobody a demokracie je druhoradé.Môžem to tak chápať?
    8.3.2014 13:02 P.P.S.
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    9.3.2014 12:19 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Moravec - Sobotka Sobotka tlmočí oficiálnu doktrínu, odsúhlasenú EU. Moravec rýpe:). Zeman 100 bodov za schopnosť vysloviť nezávislý názor, nie je to len taký hocaký gašparko:).
    9.3.2014 12:43 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    http://www.webnoviny.sk/diskusia-clanok/799316-cesky-prezident-zeman-prirovnal-krym-ku-kosovu/strom/?komentovany=722891#diskusia

    zaujímavá je diskusia pod článkom - Slováci uznávajú Zemana. Nechcete vymeniť? My vám dáme Fica s Lajčákom aj Harabína navrch:).
    Dalibor Smolík avatar 9.3.2014 23:10 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Já si myslím, že bychom si politiky mohli klidně vyměnit. On by to stejně asi nikdo nepoznal :-D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    9.3.2014 23:17 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    On by to stejně asi nikdo nepoznal :-D
    ale jo, poznal by to Jazykovedný ústav Ľudovíta Štúra :-p
    10.3.2014 00:05 patentovy zakon
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    zato Ústav pro jazyk český Akademie věd ČR nič nespoznal:-P
    Dalibor Smolík avatar 12.3.2014 11:05 Dalibor Smolík | skóre: 54 | blog: Postrehy_ze_zivota | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Možná poznal, ale nesměl nic říct :D
    Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
    Marcela* avatar 13.3.2014 15:48 Marcela* | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    Tady ještě vyprávění fotoreportéra na volné noze, který byl svědkem událostí v Kyjevě, prožil na vlastní kůži atmosféru oněch dnů... Jeho svědectví též dokládá, že se nejednalo o zinscenovaný, ani zvenčí řízený převrat, ale spontánní akci.
    Nejvyšší myšlenka je vždy ta, která obsahuje radost...
    13.3.2014 18:42 M-train | blog: finance
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tak ještě něco k Ukrajině a uceleně..
    A ještě dodej z akce vlastní fotky, profesionální fotografko, nebylas tam minulý měsíc přece vyslána úplně zbytečně - veřejné mínění je přeci spravedlivě a čestně potřeba informovat. A přidej šipku, ať vidíme, ve kterém převlečení, nebo s jakou organizací v Plísni jsi tam prosazovala demokracii.
    Nobody can give you as much as I can promise you

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.