abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 20:55 | IT novinky

    IKEA ve Spojeném království hledá zaměstnance do své nové pobočky. Do pobočky v počítačové hře Roblox. Nástupní mzda je 13,15 liber na hodinu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:44 | Zajímavý článek

    Alyssa Rosenzweig se v příspěvku na svém blogu Vulkan 1.3 na M1 za 1 měsíc rozepsala o novém Vulkan 1.3 ovladači Honeykrisp pro Apple M1 splňujícím specifikaci Khronosu. Vychází z ovladače NVK pro GPU od Nvidie. V plánu je dále rozchodit DXVK a vkd3d-proton a tím pádem Direct3D, aby na Apple M1 s Asahi Linuxem běžely hry pro Microsoft Windows.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    včera 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    5.6. 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    5.6. 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    5.6. 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník
       Někteří uživatelé Linuxu, a není jich málo, se chovají jako fanatičtí věřící. Jako kdyby jejich zdravý úsudek byl silně ovlivněn vírou v to, že Linux je nejlepší.
       Jestliže se někoho toto tvrzení dotýká natolik, že mě z tohoto důvodu nemá rád nebo snad i nesnáší, nechť je mu sděleno, že třeba právě on slepě věřící není.

    Kategorie zápisků
    Aktuální zápisy

    Nejčtenější za poslední měsíc Nejkomentovanější za poslední měsíc

    Nerozčilovat se

    22.7.2005 22:27 | Přečteno: 1247× | poslední úprava: 11.3.2006 21:05

    Nerozčilovat se

       Jen málo z uživatelů a tvůrců Linuxu a otevřeného softwareu si nepřipustí podobnost folozofie svobodného softwareu a teorií komunizmu. Já ji vidím daleko víc, než podobnost proprietálního placeného softwareu s teorií komunizmu. Teorií a filozofií jsou si podobnější. Naštěstí konce budou odlišné.

       Co jsem ale nepochopil je ono rozčílení, při srovnání s komunistickou filozofií (všechno patří všem). Oto horší jsem zažil neovladatelnost jedinců, na křesťanském sedění, když jeden můj kamarád řekl, že křesťanství je horší než komunistická totalita (!= komunizmus).

    O co šlo:
       Kamarád hledal sám sebe. Věřil v něco jako boha, ale nebyl si jistý. Banda křesťanů mu dělala díru do hlavy, ale naštěstí nepodlehl. Vadil mu křesťanský bůh a myšlenka že do nebe se dostane pouze skrze krista.

    Pak prohlásil nadhernou myšlenu.
       "Vždyť ten váš Bůh je vlastně hroznej arogantní sobec. On je horší jak celý UVKSC. Za komunistů když jste něco řekl špatně, tak jste byl bit. Tady si stačí mylet a už za to budete pikat."

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    22.7.2005 22:51 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše kominusmus
    Když vidím kominuzmus, mám chuť prašťit do monitoru, ježto autora nemohu...

    Ale k věci. U svobodného software nejde o to, aby všechno patřilo všem. Nikdo se předně na rozdíl od komunismu nesnaží o to, aby všem patřily hmotné věci, jen myšlenky a jejich vyjádření. A ani ty nepatří všem všechny, jen ty, u kterých se někdo rozhodne, že je dá k disposici. A i tak mu na ně zůstanou výhradní práva. A k tomu nepatří všem, ale sdílení je možné jen s těmi, kdo (dobrovolně) přistoupí na určité podmínky, např. GNU GPL. Taky jsi mohl napsat, že se komunismu podobá rodina, protože v ní patří všechno všem -- a bylo by to asi tak stejně přesné.
    22.7.2005 22:51 unchallenger | skóre: 69 | blog: unchallenger
    Rozbalit Rozbalit vše Re: kominusmus
    @#$%! A když něco opravuji, alespoň v tom nemám udělat překlep sám...
    22.7.2005 23:40 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: kominusmus
    Na tvé překlepy si asi založím deníček, hrozně se mi totiž líbí :-) Mimochodem, pozorně si prohlédněte tento komentář, autor to musel udělat schválně, jinak si to nedokážu vysvětlit :-)
    Copak toho není dost?
    Heron avatar 22.7.2005 22:55 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Krestanstvi vs komunismus
    Krestanstvi je mi taky proti srsti. Priznam se, ze se v tom sice moc nevyznam, ale dost mi vadi takove to: "Buh se na tebe diva, Buh te vidi," atd. Proste takova neustala (vnitrni) kontrola, ktera driv (ve stredoveku) velmi dobre slouzila mocenskym zajmum. Jeste vic me vadi postoj cirkve k nekterym spolecenskym vecem, jako potraty, euthanasie, geneticke pokusy, homosexualita, atd. Vadi mi nenavistne prednasky proti gayum a lesbickam. (Hlavne ze je jedno z prikazani miluj blizniho sveho, ze.)

    Komunismus jsem castecne zazil, ale opet nijak hluboko neznam. Myslim, ze komunismus muze fungovat v male dobrovolne skupine -- mam pocit, ze komunismus ve svete ztroskotal prave kvuli tomu, ze byl lidem nadiktovan a ze ho spousta lidi jen zneuzivala misto aby sami prispeli. Jestli je komunita kolem linuxu (a myslim ze je to komunita opravdu hodne velka a jasne vymezitelna) srovnatelna s komunismem take nevim. Na tohle tema bylo ostatne vyplitvano hodne diskoveho prostoru na webech :-). Myslenka free software a deni kolem linuxu je me osobne velmi prijemna, a nemam rad (ci spise nenavidim), tu komercni honbu za ziskem za kazdou cenu a jakymkoliv zpusobem.
    22.7.2005 23:51 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krestanstvi vs komunismus
    Všimněte si, že diktatury nejen rozpoutávají války, bídačí, zotročují a zabijí lidi, ale navíc nás okrádají o názvy, pojmy a symboly. Označit něco za podobné komunismu se bere jako urážka, protože komunismus je svinstvo. Stejně tak není možné člověka vážně a slušně oslovit soudruhu, není možné použít symbol svastiky, nelze udělat žádné gesto s pravicí a ve výčtu by se dalo pokračovat. I když zrovna komunismu tedy žádná škoda není :-)

    Náboženská diktatura není žádný med, ze své podstaty má tuhý kořínek.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 19:13 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Krestanstvi vs komunismus

    Souhlasim, komunismus sam o sobe (pozor, zduraznuji "sam o sobe") neni nic spatneho. Myslim ted komunismus jako takovy, tzn. jde o skupinu jedincu, kteri si vzajemne pomahaji k dosazeni urciteho cile nebo urciteho zpusobu zivota, aby se o vysledky sve snahy taky podelili. Tim cilem myslim nejake "velke" cile, ne spolecne cile typu "vecer pujdeme spolecne na diskoteku, dopravime se tam a zpatky tak, ze se slozime na taxik," i kdyz i na tohle by se to slovo dalo pouzit.

    (Neni to definice z zadneho slovniku, ale napsal jsem to, co si pod tim slovem predstavuju. Netahejte me za slovicka, netvrdim, ze ta definice je uplne presna - hlavne to neni to, co chci rict ;-) )

    Problem je v tom, ze vetsina lidi si plete pojmy a kdyz se rekne "komunismus," nemaji na mysli samotny komunismus, tedy tu snahu delat neco spolecne, ale stalinskou verzi marx-leninske "implementace" komunismu.

    Abych shrnul svuj pohled na komunismus: Jako takovy je to proste a jen metoda. Jeho implementace pro rizeni spolecnosti (Marx-Engels) by nemusela byt spatna, kdyby neobsahovala body interpretovatelne ruznymi zpusoby. Treba: tridni boj mel byt snahou o smazani rozdilu mezi tridami postupnym priblizovanim jednotlivych trid, az by vznikla trida jedina. Jenomze se to interpretovalo jinak a z tridniho boje se stala potreba vyssi tridy uplne zlikvidovat. Navic Marx pozapomnel na typicky lidskou touhu po moci a do sve teorie nezakomponoval nic, co by zajistovalo, ze ridit spolecnost budou jen ti "pravoverni." To slovo zni strasne, ale kdyby na to Marx pamatoval a Lenin to tak prijal, nemohl by po Leninovi prijit Stalin, ktery z trosek dobreho zameru udelal zasterku pro totalitu.

    Strucne receno - kazdy system musi byt promysleny do detailu a musi obsahovat pojistky proti zneuziti a vzniku totality. Vymyslet to je tezke, uz proto, ze totalita si umi hledat cesticky - co uz dneska nejde vojensky ani politicky, prosadi se penezma...

    P.S.: Proc ja vzdycky nappisu takovej roman? :-)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    masožravá palma avatar 22.7.2005 23:42 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše divná banda

    Z části tu "bandu křesťanů" chápu, ale na druhou stranu pokud tohle prohlásil až po nějaké době, co do něj něco hustili, tak to byla IMHO buď divná banda, nebo tvůj kamarád vůbec nepochopil co se mu snaží říct (tebe nerozčílí, když se snažíš někomu něco vysvětlit a on po nějaké době prohlásí něco, co se absolutně neslučuje s základní myšlenkou, toho cos mu chtěl říci?).

    Pro vysvěltlení předchozího odstavce:

    • Kdyby Bůh byl "arogantní sobec", lidé by vůbec neexistovali, nebo by byli jen hračky pro jeho potěšení, ne milované děti. Bůh stvořil lidi z lásky, láska se s sobectvím neslučuje. Nemáme právo na existenci, existujeme jen z vůle Boží. Z jeho vůle se také můžeme svobodně rozhodnout jestli ho přijmeme nebo ne. Bůh stvořil lidi, aby žili ve společenství s ním, proto také člověk nemůže být úplně a věčně šťastný, když ho odmítá. Peklo není místo, ale stav odloučenosti od Boha.
    • Křesťanství je svobodou, můžu dělat, co chci, můžu si myslet co chci. Křesťanství je ale také vztahem, vztahem lásky mezi Bohem a mnou. Ani když je ten, koho miluji, jiný člověk nebudu přeci chtít dělat, ba ani si myslet, něco, co by ho zarmoutilo. A právě o tom je křesťanství o slově: "miluj", "Miluj svého Boha celým svým srdcem, celou svou silou, selou svou myslí", "Miluj bližního svého, jako sám sebe", "Milujte své nepřátele", "Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný".

    Vše je křesťanský pohled na věc (konkrétně římsko-katolický) a já věřím, že je pravdivý, když odpovíte něco, co by mne mohlo svést k ostřejší reakci, neodpovím. Názor nejsem ochotná změnit, protože mám, pro mě, dostatečně pádnýmé argumenty pro zachování názoru stávajícího.

    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    Heron avatar 22.7.2005 23:54 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda

    Bůh stvořil lidi z lásky, láska se s sobectvím neslučuje.

    Muzu se zepat. kdo stvoril Boha? Nebo odkud se vzal?

    Křesťanství je svobodou, můžu dělat, co chci, můžu si myslet co chci.

    Skutecne? Tak proc jsem mel vzdycky pocit, ze krestani chteji lidem kazat, jak maji zit a cemu maji verit?

    22.7.2005 23:59 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Kážou, protože oni vědí jak to máš dělat správně, tak jak říká Bůh. Druhá strana mince je, že všechno co ti říká Bůh se k tobě dostává prostřednictvím křesťanství.
    Copak toho není dost?
    masožravá palma avatar 23.7.2005 11:33 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda

    Muzu se zepat. kdo stvoril Boha? Nebo odkud se vzal?

    Zeptat se můžeš :-).

    Nikdo, nevzal se, Byl, Je, Bude

    Pokud se vyznáš trochu ve filosofii, může ti "původ Boha" přiblížit třeba Aristotelův první hybatel, toho také nikdo do pohybu neuvedl (nestvořil, nikde se nevzal, jen byl). Ale tohle pro mě není důležité, pro mě je důležité to, že jsem zažila, že mě Bůh miluje, záleží mu na mně, nikdy mě neopustí a dává mi možnost ho poznat.

    Křesťanství je svobodou, můžu dělat, co chci, můžu si myslet co chci.

    Tohle je volnější parafráze na citát z Bible: ",Všecko je dovoleno` ano, ale ne všecko prospívá. ,Všecko je dovoleno`ano, ale ne všecko přispívá ke společnému růstu."(1. Korintským, 10. kapitola, 23. verš). Domnívám se, že víš, že křesťané považují všechno, co je v Bibli, za absolutní pravdu slovo od slova :-)

    Skutecne? Tak proc jsem mel vzdycky pocit, ze krestani chteji lidem kazat, jak maji zit a cemu maji verit?

    To má dva důvody. Ten první je ten, že mezi křesťany je dost lidí, kteří mají tak trochu fanatické a sektářské smýšlení, a ti se snaží ostatní přesvědčit, aby také věřili tomu, co oni. Někdy bohužel trochu nevhodnými způsoby.

    Druhým důvodem je to, že prožíváme ohromnou radost ze spásy a z toho, že jsme byli přijati za Boží děti, a chceme se o toto radost podělit s ostatními, chceme, aby i oni měli možnost prožívat radost z Boha a jeho lásku k nám.

    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 14:43 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda

    Druhým důvodem je to, že prožíváme ohromnou radost ze spásy a z toho, že jsme byli přijati za Boží děti, a chceme se o toto radost podělit s ostatními, chceme, aby i oni měli možnost prožívat radost z Boha a jeho lásku k nám.

    A takoví lidé se pak diví, že je ostatní označují za bandu úchyláků :-D Ach jo.
    Copak toho není dost?
    masožravá palma avatar 23.7.2005 16:11 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    A takoví lidé se pak diví, že je ostatní označují za bandu úchyláků :-D Ach jo.
    Diví? Kdo se diví? Jako banda bláznů se označujem sami, ale ať nám neřikají že jsme horší než komunisti. :-)
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 16:21 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Někteří lidé holt neradi lžou.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 16:24 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    #Pokud se mýlím, tak mne prosím opravte;)

    Oni nesmí lhát. To by hřešili.
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 16:31 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Nemyslel jsem křesťany, myslel jsem ty druhé :-)
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 16:57 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Ty druhé? Aneb lidi, co je srovnávají s komunisty? Pokud ano, tak to je ovšem hodně drsnej útok...
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 17:01 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Hotové vyhlášení války. Ale nedá se nic dělat, pokud se podívám na komunisty a katolíky a to co je za nima, mám v tom jasno. Je ovšem pravda, že kdyby na to komunisti měli taky tisíc let…
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 17:07 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    křesťan != katolík, aspoň mi to vtloukali do hlavy...
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 17:15 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    No, kdybych je počítal všechny dohromady, to by byl teprve součet :-) Ale my tady měli nejvíc co dělat s katolickou církví, to se jistě shodneme.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 17:17 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Bezesporu.
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    masožravá palma avatar 23.7.2005 17:28 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    To je pravda, ale katolík == křesťan, a já jsem katolička, a navíc jediná, kdo v téhle diskuzi brání křesťanství, a proto je tvá poznámka poněkud bezpředmětná. A já navíc necítím potřebu být tebou bráněna, jsem dostatečně energická, abych se ubránila sama :-).
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 17:37 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Já tě nebráním, to by mne ani nenapadlo (už vůbec ne, pokud jsi "jen" katolička;)). Poznámka nebyla bezpředmětná, protože se diskutovalo nejdříve obecně o křesťanech, ale později se na křesťanství jako takové začala svalovat vina těch z historického hlediska prohnilých katolíků...
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    masožravá palma avatar 23.7.2005 18:35 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda

    No vidíš, mě se dokonce několikrát stalo, že mě někdo chtěl urazit a já mu poděkovala za pochvalu :-).

    Jen katolička nejsem. Je pravda, že vztah k Bohu je pro mě smyslem života a já si ráda myslím, že bych za víru položila život (nevim nevim, kdyby na to *doopravdy* došlo), ale rozhodně nejsem jen katolička. Jsem také žena, matematik, "ta holka co ví úplně všecko" (se mi stalo, že jsem takhle byla označená), nebo i "víte tahle přečte i 5 knih za den" :-)

    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 18:40 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    No vidíš, mě se dokonce několikrát stalo, že mě někdo chtěl urazit a já mu poděkovala za pochvalu :-)
    Bohužel nevidím ani urážku, ani pochvalu    //asi sem natvrdlej...
    Jen katolička nejsem...
    Zatím tě znám jenom jako katoličku a tu by mne prostě bránit ani nenapadlo;)
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    masožravá palma avatar 23.7.2005 18:48 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Bohužel nevidím ani urážku, ani pochvalu    //asi sem natvrdlej...
    Natvrdlej nejsi, já jenom tímto vysvětluji, proč jsem to pochopila jako obranu.
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 18:49 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Aha, tak fajn. Díky za vysvětlení;)
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 18:39 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    No, ja jsem take katolik, ale uz drive jsem pochopil, ze je tu spousta fanatickych antikrestanu a marna je snaha presvedcit je, ze krestanstvi neni cire zlo. Spousta Cechu ma tenhle militantni antiklerikalismus prilis hluboko v srdci.

    Nesnazim se s nimi tedy diskutovat. Lepsi je jit prikladem. Treba rodina me zeny, kdyz se dozvedela, ze jejich Zdenicka chodi s krestanem, prozila mensi sok. Budouci tchyne propadla v hystericky plac, ze az budeme mit deti a ty budou nemocne, tak se budu modlit, misto abych je vzal k doktorovi nebo ze jim budu zakazovat prijmout transfuzi. Pak me ale lip poznali a prijali mne za sveho. Tchyne me ma hrozne rada. A o krestanstvi si uz take zlepsili mineni.

    Nicmene si o cirkvi nedelam iluze. V prubehu staleti se do ni vzdycky cpali ruzni karieristi, kteri zneuzivali sveho postaveni i Boha a hlasali nenavist, aby si upevnili svou moc ci lecili komplexy. Cely stredovek byla cirkev svazana se statni moci a slouzila jejim cilum, odtud prameni dobyvani kolonii a nasilne pokrestanstovani. Aby panovnik zbohatl a ovladl mistni obyvatele. Stejne je mi tezko pochopitelne, jak snadno jmenem Boha muze clovek pachat neco, co Buh jasne zakazuje. Bohuzel z toho vyplyva, ze nabozenstvi je snadno zneuzitelne. Ale to jej nedela spatnym.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    23.7.2005 18:48 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    No, já rozhodně nejsem fanatický antikřesťan (možná pouze ve smyslu vůči sebe sama). Mám přátele, co pořádají křesťanské tábory, nemyslím si tedy, že bych měl mylné představy o křesťanech/katolících. Jen se s nimi neshodnu v životní filosofii, toť vše.

    Vím o sobě, že špatně přijímám cizí názory, ale snažím se je respektovat. Více či méně úspěšně, jak kdy...
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    masožravá palma avatar 23.7.2005 17:19 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Je ovšem pravda, že kdyby na to komunisti měli taky tisíc let…

    Zrovna tohle je pro mě nejsilnějším důkazem toho, že Bůh existuje a církev je jeho dílem. Sám vydíš, jak to s církví vypadá a když si uvědomím, že takhle to s ní vypadalo většinu uplynulých dvou tisíc let, a pořád drží a pořád se noví lidé stávají křesťany - ne církev nemůže být lidským dílem.

    Hotové vyhlášení války.

    Vyhlášení války? K smíchu :-). Nejspíš jsi nepochopil proč mi to srovnání vadí. Mě nevadí tohle srovnávání kvůli vlastnímu procesu srovnání, ale kvůli tomu, že z něj čiší absolutní neznalost a nevědomomost těch, kdo se takto vyjadřují.

    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 17:27 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Nechápu... nakolik se tato církev liší od motorkářských spolků, hnutí okolo GNU nebo třeba skautu? Pořád je to založeno na jednom principu - společenství lidí se stejnými zájmy. To, že se církev udržela po dva tisíce let bych třeba klidně zařadil do Guinessovy knihy rekordů... ale vždyť jde jen o obyčejnou (byť velkou) partu lidí. Kde je ten Boží zásah??
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    masožravá palma avatar 23.7.2005 17:54 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Omlouvám se, ale Tobě ten rozdíl nejspíš nedokáži vysvětlit.
    Kde je ten Boží zásah??

    V srdcích lidí. Církev je místem setkání lidí, které Bůh zasáhl v srdci, se vzkříšeným Kristem a církví vítěznou (svatými, těmi, co jsou podle běžné terminologie "už mrtvý").

    Předchozí odstavec je pro Tebe nejspíš kupou blábolů, opravdu se omlouvám, ale nevím jak to vysvětlit jinak.

    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 18:00 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Takto ovšem fungujou třeba i ti skauti :-)
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 18:08 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Aha. Proč to všechno jen svádíte na Boha... vodáci jsou taky silně zasaženi v srdci, tvoří skvělou společnost, umí se navzájem mít rádi, prožívají krásné chvíle. U vás je to podobné. S jediným rozdílem - všechno hážete na Boha. Ale z mého pohledu je všechno kolem církve a víry vytvořeno člověkem. Pro vás je Bůh jenom záminka pro to, abyste se chovali tak, jak uznáváte za vhodné.

    Kdysi dávno si naši předkové vytvořili Boha, protože se nebyli schopni srovnat sami se sebou. Ani dnes se lidé neumí srovnat sami se sebou, ale víra není řešením. Víra je útěkem, usnadněním, zaslepením.

    Mluvíte-li s Bohem, mluvíte sami se sebou, modlíte-li se, provádíte prakticky obdobu meditace, jste zcela stejní jako všichni ostatní, jen jste si zvolili vlastní pravidla života, některé věci vykládáte jiným způsobem, způsobem, kterému věříte, za kterým si stojíte. Což je logické, nechci to vyvracet, bylo by to zbytečné. Jen jsem se snažil vyjádřit svůj názor...
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    masožravá palma avatar 23.7.2005 18:28 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda

    Hmm, ani jeden z vás nepochopil, co jsem napsala. Já to řikala :-).

    Mluvíte-li s Bohem, mluvíte sami se sebou, modlíte-li se, provádíte prakticky obdobu meditace, jste zcela stejní jako všichni ostatní, jen jste si zvolili vlastní pravidla života, některé věci vykládáte jiným způsobem, způsobem, kterému věříte, za kterým si stojíte. Což je logické, nechci to vyvracet, bylo by to zbytečné. Jen jsem se snažil vyjádřit svůj názor...

    Pokud Bůh neexistuje a modlitba je jen obdobou meditace, dokážeš mi nějak logicky vysvětlit tuto situaci: Jsem z poměrně početné rodiny a o prázdninách si občas vyrazíme pod stan, protože jsme docela žraví tak se nám před několika lety stalo, že nám začalo docházet poměrně daleko od civilizace jídlo. Rodiče se rozhodli, že nám dají poslední trošku jídla a dál se postará Bůh ("Pohleďte na nebeské ptactvo: neseje, nežne, nesklízí do stodol, a přece je váš nebeský Otec živí. Což vy nejste o mnoho cennější?"(Mt 6,26)) Před jídlem jsme se jako obvykle pomodlili a v modlitbě jsme svěřili Pánu i to, že nám dochází jídlo. A chvíli na to před nás přistála ohromná mrkev…

    Jinak si cením toho, že máš svůj názor, čím dál tím méně lidí má svůj názor. A pokud ho mají tak se ho často bojí vyjádřit.

    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 18:46 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    A vida. Blížíme se k dalšímu oblíbenému ,,argumentu`` kleriků, sektářů a jím podobných :-)

    Vy jste to nepochopili, to je úplně jinak… Abys tomu porozuměl, musíš napřed x…

    To známe :-)

    Mimochodem, z toho citátu už zase kouká ta sebestřednost o které jsem mluvil. Oč jsem já hodnotnější než nějaké nebeské ptactvo?
    Copak toho není dost?
    masožravá palma avatar 23.7.2005 18:53 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Vy jste to nepochopili, to je úplně jinak… Abys tomu porozuměl, musíš napřed x…
    Tohle jsem neřekla, tím co jsem řekla, jsem míníla: "ach jo já jsem úplně neschopná to vysvětlit takovým způsobem aby to bylo pochopeno" Chyba není ve vás, ale v mých vysvětlovacích schopnostech.
    Mimochodem, z toho citátu už zase kouká ta sebestřednost o které jsem mluvil. Oč jsem já hodnotnější než nějaké nebeské ptactvo?
    Co zabiješ raději - orla abys nasytil člověka, nebo člověka abys nasytil orla?

    Ale sebestředný jsme, v určitém slova smyslu.
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 19:05 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Co zabiješ raději - orla abys nasytil člověka, nebo člověka abys nasytil orla?
    Hrozně zjednodušená a obecná otázka. Dám přednost tomu, co je pro mě hodnotnější a mému srdci milejší. Platí tu ovšem to, že jsem sám člověk (pravděpodobně, koukal jsem se, jestli ze mě někde nevisí cedulka od Bati), takže budu spíš preferovat člověka. Být orel, rozhodoval bych se nejspíš opačně.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 19:21 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    koukal jsem se, jestli ze mě někde nevisí cedulka od Bati
    ...také pozdravuji;)
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 19:19 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    A chvíli na to před nás přistála ohromná mrkev…
    To zní opravdu vtipně, upřímně jsem při čtení očekával něco realističtějšího. Ale obávám se, že si za tím stojíš a bude to tedy pravda. Jsem těžkej realista (i když ne plnokrevnej, ale to nemíním rozebírat), je spousta věcí, které nedokážu vysvětlit. To ale neznamená, že se jednoduše vzdám tím, že vše svedu na Boha. Dříve bylo opravdu _mnoho_ věcí, které si lidé vysvětlit nedokázali a dnes jsou běžnou součástí života. To je vývoj.

    Nevysvětlím ti, jaktože před tebe po modlitbě spadla z nebe mrkev. Nevysvětlím ti spoustu věcí, když už jsme u toho, tak bible sama o sobě je zahalena také rouškou tajemnství, stejně tak jako postava Krista. To, že něco neumím vysvětlit však neznamená, že se tak jednoduše vzdám a zbaběle uznám existenci Boha. Ne, to by bylo příliš jednoduché, nejsem člověk, který si zjednodušuje život. Mám rád komplikace.
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 19:24 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Tu mrkev není třeba řešit. Myslíš, že mrkev nelze vyčarovat? Rozdíl je ovšm v tom, že já tu mrkev vyčaruji sám, oni ji musí dostat od jejich Boha :-)
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 17:53 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Hm. Pokud je opravdu katolická církev dílem Boha (důsledně používám velké B, abych označil toho konkrétního katolického, pozor na to), tak by to asi i odpovídalo. Teď už zbývá jenom vyřešit, jak mu to vrátit.

    Jaký je mezi komunismem a katolicismem rozdíl? Je to úplně to samé, jenom to pochází z jiné doby, mluví jinými slovy a způsobené škody mají různý rozsah.
    Copak toho není dost?
    masožravá palma avatar 23.7.2005 18:09 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda

    O komunismu toho nevím zas tolik, abych dokázala kvalifikovaně odpovědět, a navíc právě mě napadlo něco, v čem se katolicismus s komunismem srovnávat dá - oběma , řekněme, "směrům" velmi uškodilo to, že byly špatně pochopeny. Komunismus vznikl a napáchal tolik škod, protože Lenin & spol. vzali vážně Marxovy v podstatě neškodné výmysly, a katolické církvi uškodilo to, že se někteří její představitelé mylně domnívali, že se cíkev má plést do politiky.

    Jiná shoda nebo rozdíl mě nenapadá, protože IMHO tvoje otázka spadá do kategorie otázek: "Jaký je rozdíl mezi délkou a barvou krokodýla?"

    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 19:21 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Katolicismus politické otázky řešit musí. Sám o sobě se totiž prezentuje jako svrchovaný vládce nad každou otázkou lidského života. Bůh je všemocný, katolicismus prezentuje boha a tudíž má konečnou autoritu v každé otázce. Katolicismus je zcela absolutní totalita ve všech oblastech lidského života.

    Komunismus je v tomhle lepší, v některých oblastech dává člověku aspoň trochu svobodu sám myslet.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 20:18 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Komunismus je v tomhle lepší, v některých oblastech dává člověku aspoň trochu svobodu sám myslet.
    Prosim, precti si Bibli, nez zacnes neco tvrdit o krestanstvi a Bohu. Siris tu bludy. Mozna je hlavni problem tohoto sveta, ze nam Buh dal az prilis hodne svobody ;-) Kdyby nam Buh nedal svobodu, nemohli bychom prestupovat jeho vuli a desatero by bylo zbytecne.

    Ale to uz jsme zase u filozofie. Jdu radeji kodovat, mam tu rozdelane dalsi zrychleni abicka skrz cachovani pravidelnych SQL dotazu.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    23.7.2005 20:34 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Že by ,,nic nechápeš, hlupáku`` argument? :-)

    Já hlavně po přečtení všech vašich názorů (myslím vás dva jako nositele pravé víry) vyhazuju nějaké výjimky a chyby, asi jako při dělení nulou, protože jediný způsob jak si je dokážu dát do souvislostí s ostatkem mého vědění je ten, že nemáte pravdu.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 21:19 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Že by ,,nic nechápeš, hlupáku`` argument?
    Kdepak, RTFM argumentace. Tu znas z abicka, ne? :-)

    Divej se na to jako "Know your foe" a pak, Stary Zakon je misty krvak, misty genocida a dokonce i mirne porno. ;-) A at si rika kdo chce co chce, Bible je zaklad euroatlanticke kultury, takze jeji znalost patri ke kulturnim zakladum. Ziskas tim sirsi souvislosti k mnoha umeleckym dilum. A nemusis se bat, ze bys prectenim jedne knizky konvertoval ;-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    23.7.2005 21:28 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    No, máme doma ilustrovanou Bibli pro děti, svého času se mi to líbilo víc než Krteček a jeho kalhoty. ;-)
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 19:35 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Cirkvi to uskodilo, co ale znamena, ze to uskodilo cirkvi? Uskodilo to samotnemu aparatu, ne vire jako takove. Kdo veri, urcite neprestane verit jen proto, ze cirkev se prestane snazit, aby se jeji uceni stavalo zakony. Maximalne prestane chodit do kostela. Asi by se to dalo definovat na ubytku "aktivnich" vericich, tzn. tech, kteri se ucastni cirkevnich akci a svymi prispevky zajistuji jeji chod - tzn. to vlastne lze vycislit na financni ztratu. Je mi lito, ze i v teto oblasti se da vsechno pocitat na penize, ale je to tak. Ostatne si za to muzou ruzni vysoci cirkevni hodnostari, kdyz prohlasuji (nebo alespon prohlasovali), ze cirkev musi udelat urcite zmeny, aby byla pro lidi vice atraktivni. Takova prohlaseni si ja osobne vykladam jako handlovani o vliv, ktere se uz cirkev ani nestydi ukazat. Podle me jsou dve moznosti - bud se cirkev ridi zcela tim, co je pro ni svate a nenechala by se oblomit nicim a nikym, nebo proste rika to, co lide chteji slyset/jsou ochotni poslouchat, aby mela co nejvetsi vliv. A hadejte, ktera moznost je podle me spravna (resp. ktera je dneska aktualni).
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    22.7.2005 23:57 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Jo, a dalším zásadním znakem křesťanství (nejen) je šílená sebestřednost. Nic se nemluví o vztahu Boha k světu, ale vždy je zdůrazněno, jak ta jeho natažená pazoura sahá až přímo ke mně.

    Dalším problémem je předpoklad všemocnosti jejich Boha, který je například v přímém rozporu s tím co jsi teď řekla.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 00:19 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Věřící, který se nechá udolat logickými argumenty, není věřící. Podobné rozpory jdou v systému víry lehce odbýt, protože není založen na logice a rozumu, ale na přáních, emocích a podobně.

    Ostatně já sám se považuji za (jistým způsobem) věřícího člověka. To, co opravdu nemusím jsou různé církve a sekty (pro mě se jedná o totéž), které akorát člověku přikazují co musí dělat, jak má myslet a obecně slouží jenom ke kontrole lidí a jejich ovládání. A to co nejvíc nesnáším je jejich monopol na pravdu!
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    23.7.2005 00:26 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Pravda, logika i rozum jsou dobré na jednu jedinou věc. Jejich hledáním ztrácíte čas, který by se dal využít na něco jiného :-)
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 10:47 Non_E | skóre: 24 | blog: hic_sunt_leones | Pardubice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Já bych se zase řídil otřepaným citátem lepší vládnout v pekle, než sloužit v nebi.

    O logických (čti nedemagogických) důvodech pro a proti nějaké ideologii se s jejím přesvědčeným zastáncem nemá cenu bavit. Já před křesťanským výkladem preferuju Tolkienovu Středozem nebo Zelaznyho Amber.

    Komunismus a GNU/GPL bych moc nespojoval. Nesedí mi třeba společné vlastnictví výrobních prostředků nebo třídní boj a podobně.
    Only Sith deals in absolutes.
    masožravá palma avatar 23.7.2005 11:50 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    O logických (čti nedemagogických) důvodech pro a proti nějaké ideologii se s jejím přesvědčeným zastáncem nemá cenu bavit. Já před křesťanským výkladem preferuju Tolkienovu Středozem nebo Zelaznyho Amber.

    S těmi argumenty jsi to řekl pěkně. Mě žádný argument nepřinutí zapomenout na okamžiky, kdy jsem zažila, že mi Bůh pomáhá.

    Já bych se zase řídil otřepaným citátem lepší vládnout v pekle, než sloužit v nebi.

    Mohu se zeptat, kde jsi vzal tento citát? Mě připadá, jako špatná parafráze na to co řekl Achyles Odysseovy, když se Odysseus během své cesty dostal k branám Hádu (Je lepší být nejmenším z otroků na zemi, než největším z králů zde v Hádu.).

    Komunismus a GNU/GPL bych moc nespojoval. Nesedí mi třeba společné vlastnictví výrobních prostředků nebo třídní boj a podobně.

    Komunismus a GNU/GPL se opravdu spojovat nedají, každé je o něčem jiném, stejně se nedá říci, zda je krokodýl víc dlouhý nebo zelený. A s křesťanstvím a komunismem je to to samé. Komunismus je především politika a třídní nenávist, zatímco křesťanství není a nemělo by být o politice (kdykoliv se katolická církev snažila míchat do politiky nedopadlo to nejlépe) a hlavní náplní křesťanství by měla být láska.

    PS: Víš, že Tolkien byl hluboce věřícím katolíkem?

    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 12:00 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Proč ve mne vzrůstá mnohem větší odpor při čtení o Bohu, než při čtení o Windowsech? Zpozoroval jsem to až u tohoto blogu a docela mne to překvapilo...
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 13:44 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    To chce klid...

    Je mi jedno kdo má jaké náboženství, hlavně když mi nic nevnucuje. Párkrát jsem se byl podívat v kostele, abych viděl co tam lidi páchaj, ale nějak mě to neoslovilo.

    Co mi bylo fakt nepříjemné, když jsem se nastěhoval na kolej a 5 minut po ubytování mi na dveře klepali nějací lidé z křesťanského spolku, jestli bych si je nepřišel někdy poslechnout. Připadá mi to jako když mi klepali na dveře jehovisti.

    Taky se mi docela nelíbí, jak by chtěli kecat všichni do zákonů. Myslím, že zákony a náboženství by se nemělo spojovat dohromady. No a možná by spousta z nich mohla začít normálně makat, protože pokud vím, něco z mých daní jim jde do kapsy jako výplata a já bych za to raději přispěl na nemocnici nebo na naši obecní školu :-)

    Myslím, že když někomu pomůže to, že věří v Boha, Proroka případně v sebe, tak ať si v to klidně věří, ale nic se nesmí přehánět.

    Vše je o lidech a o toleranci. Toleruji je, když oni tolerují to jaký jsem já.

    Znám pár farářů, jsou to príma lidi, líbí se mi, že se pořád vzdělávají a přesto zůstávají "normální". Jeden z nich má rád počítače, druhý staré motorky a třetí koně. Prostě normální lidi. Taky znám nějaké muslimy, docela pohodáři. Znám i pár klaišníků (jak se ta Husova církev jmenuje?).

    Podle pár známých jsem materialista, kulturní barbar a nevěřící, možná je to pravda, protože si to o sobě myslím i já :-)
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    23.7.2005 14:27 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Ano, mám podobný postoj, proto mne překvapila moje přirozená reakce... znám poměrně dost křesťanů, fajn lidi, ale jednoduše to přehání. Nedokázal bych celý den prožít s myšlenkou na Boha. Páchám 2 hříchy - nemanželský (předmanželský) sex a bezvěrství. Hluboká víra je velmi, opravdu velmi omezující. Zase na druhou stranu vysvobozující ze špatných nálad, mnoha depek apod. Líbí se mi myšlenka "Bůh je v každém z nás". Já si ji interpretuji po svém;)

    PS: K těm kolejím - mám naprosto stejnou zkušenost. Ale zase na druhou stranu mi to příliš nevadilo, aspoň sem velmi rychle poznal nové lidi... ale díky mne se rozhodli, asi po šestihodinovém rozhovoru, že již nikdy nebudou přesvědčovat informatika o existenci Boha takového, jak ho vidí křesťanská víra :-D
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    masožravá palma avatar 23.7.2005 15:56 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda

    Jen 2 hříchy? V tom případě jsi v podstatě svatý. Vždyť i vetšina uznávavaných světců páchala hříchů mnohem víc, a přesto jsou svatí. Což teprv já. Odejdu od zpovědi a za deset minut už zase hřeším.

    ... asi po šestihodinovém rozhovoru, že již nikdy nebudou přesvědčovat informatika o existenci Boha takového, jak ho vidí křesťanská víra :-D

    Jen po šesti hodinovém rozhovoru? A už nikdy informatika? To udělali vážnou chybu :-). Kdyby tak věděli, kolik já znám informatiků věřících v Boha takového, jak ho vidí křesťanská víra. (Jen tak z fleku jsen schopna vyjmenovat alespoň 5, po delším přemíšlení by to mohlo být i více).

    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 16:02 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    V tom případě jsi v podstatě svatý.
    ...nebo spíš neznalý

    Odejdu od zpovědi a za deset minut už zase hřeším.
    ...můžeš uvést nějaké příklady?;)
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    masožravá palma avatar 23.7.2005 16:50 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    ...nebo spíš neznalý
    Neznalost hříchu nečiní.
    ...můžeš uvést nějaké příklady?;)

    Když já se stydím. Já to zakóduju.

    Gřron uarq aěxbzh ilanqáz, arob fr qíiáz an arfyhšaý igvcl n arob wfrz cebgviaá an yvqv xbyrz fror.
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 14:49 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda

    PS: Víš, že Tolkien byl hluboce věřícím katolíkem?

    Ano. Ovšem při tvorbě Středozemě a své mytologie vycházel z jiných zdrojů.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 19:24 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Nicméně, pozornému čtenáři zejména Sillmarilionu jistě nemohlo uniknout, že i ve světě Středozemě existuje konečná a všemocná autorita stvořitele vesmíru, Iluvátar.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 19:46 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Iluvatar sice existuje, ale v podstate do niceho se nemontuje. Stvoril svet, stvoril Valar a Ainur, kteri svet dokoncili a bylo. Nepropaloval cely svet svym vsudypritomnym pohledem (teda, krome konce druheho slunecniho veku, kdy se nastval a oddelil zemi neumirajicich od Stredozeme.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    23.7.2005 19:56 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Je tam i ta rétorika o tom, že lidé a elfové jsou přímo jeho dětmi (druzí a první). Je tam i něco o konci světa, osudu lidí a tak. Na druhou stranu je pravda, že Iluvátar dovolil třeba Aulëmu (možná pletu jména), aby stvořil vlastní trpaslíky. Nicméně Tolkien stejně zdůrazňuje, že to stejně byl právě Iluvátar, kdo jim dal život.

    Je tam velmi silná paralela v tom, že se Melkor jakožto ďábel pokouší sám tvořit, ale není toho schopen, jenom ohýbá co vytvořil Iluvátar. To odpovídá křesťanskému vidění.

    A nepřítomnost Iluvátara může být taky podobná praktikám křesťanského Boha. Oba jsou prostě tak namyšlení, vyčůraní nebo srabové, že odmítají vzít si brnění a meč a jít vyřešit problémy světa osobně.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 20:31 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    S tim bych celkem souhlasil :-) Netvrdim, ze Iluvatar nic nestvoril, jen nekona neustaly dohled/doslech (jak je tady v nejakem jinem prispevku - "Buh Te vidi" - brrr, zni to jako "Velky bratr Te sleduje").

    Na druhou stranu s Iluvatarem to nebude tak spatne (jako ze by to byl vychcanek/srab), kdyz ho Melkor stval uz moc, tak ho vyhodil ven, nepletu-li se, tak mimo prostor, do nikam.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    23.7.2005 20:36 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    No, to sice udělal, ale Angband musela rozdrtit armáda v čele s Manwëm a harnice prostoru mu musí, pokud si teď dobře vzpomínám, střežit Ëarendil s Vingilotem.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 20:47 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Zas kam by prisel, kdyby si udelal vsechno sam? :-)

    To nejdulezitejsi si udelal po svym, ostatnim pak nechal kosmetiku, aby nemeli komplex menecennosti...
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    23.7.2005 20:53 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    No jo :-) Celou dobu se snažím vysvětlit, že Tolkienův svět je obrazem křesťanského vidění. Ale je pravda, že tam nikde není Iluvátar prezentován jako vším prostupující neustále přítomná síla. Těžko to nějak vysvětlit, snad je to právě tou inspirací starou, předkřesťanskou mytologií.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 18:26 Non_E | skóre: 24 | blog: hic_sunt_leones | Pardubice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Mohu se zeptat, kde jsi vzal tento citát?
    No já zalovil v paměti, ale google vyhodil něco jako ...from Milton's Paradise Lost: "Better to reign in Hell than serve in Heaven."

    Ad komunismus- nejzajímavější IMO je, že ve své době to byla zásadní myšlenka. Chyba byla v době, lidech a způsobu aplikace.

    Ad PS- Už jo. Popravdě kdo v té době nebyl? (Řečnická ot.)
    Only Sith deals in absolutes.
    masožravá palma avatar 23.7.2005 18:44 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Ad PS- Už jo. Popravdě kdo v té době nebyl? (Řečnická ot.)
    Např. C.S Lewis, navíc zrovna v Anglii bylo víc anglikánů než katolíků. Na přelomu 19 a 20 stol již ateismus existoval a schizma za sebou církev měla už nejedno.
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 18:46 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Komunismus od sameho pocatku hlasal nenavist. Presneji tridni nenavist. Vyzval k ozbrojenemu boji (cti vrazdeni) proti skupine obyvatel (kapitalistum). A videli jsme, ze nemluvili do vetru. Akorat ze vrazdili skoro kazdeho, kdo jim odporoval ci se znelibil. Viz Stalin, Mao, Ruda Stezka, Rude brigady, Rudi Khmerove atd. Komunismus je tedy spatny od zakladu.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    23.7.2005 18:49 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Katolicismus zase od samého počátku hlásá podřízenost člověka a všeho ostatního nějaké pořádně nedefinované entitě, která je údajně všemocná. Proto si rovněž myslím, že je špatný od základu.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 20:10 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Vem to filozoficky:

    Budes se snazit zit poctivy zivot, chovat se cestne, neublizovat lidem, dodrzovat desatero, chodit do kostela. Jednoho dne umres. Pokud Buh neni, tak to nezjistis, protoze po smrti nic neni. Pokud Buh je, budes to mit u Nej dobre. Takze v podstate nemuzes nic ztratit :-) A i kdyby Buh nebyl, muze te hřát, ze jsi zil poctivy a dobry zivot. Takhle se na to divam ja.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    23.7.2005 20:17 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Budes se snazit zit poctivy zivot, chovat se cestne, neublizovat lidem
    Tak tohle splňuji a přitom k tomu nepotřebuji Boha... ale to už se dostáváme do bodu, kdy jeden nemůže přijmout názor toho druhého. Nepříjímám Váš názor, ale akceptuji ho.
    budes to mit u Nej dobre
    Nerad se podřizuji autoritám, není-li to nutné (jako, že v dnešní společnosti to ani jinak nelze, je nutné se podřídit). Nechci sklonit hlavu před Bohem, ve kterého nevěřím. Až v něj uvěřím, situace se změní.
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 21:09 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Tak tohle splňuji a přitom k tomu nepotřebuji Boha... ale to už se dostáváme do bodu, kdy jeden nemůže přijmout názor toho druhého. Nepříjímám Váš názor, ale akceptuji ho.
    IMHO je to vase soukroma vec, zda v Boha verite, ci nikoliv.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    23.7.2005 20:29 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Docházím nevyhnutelně k závěru, že existence mého vědomí má svůj počátek a svůj konec. Kde se ty hranice nachází odhaduju poměrně jednoduše.

    Nic nemůžu ztratit? Abych kupříkladu mohl dodržet ono desatero, musel bych nyní ztratit spoustu myšlenek, názorů a víru. Pro Boha pro nějž hovoří jenom tisíc let katolické totality? Já nevím, tohle pro mě nevypadá jako dobrý obchod.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 21:11 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Nic nemůžu ztratit? Abych kupříkladu mohl dodržet ono desatero, musel bych nyní ztratit spoustu myšlenek, názorů
    Tomu neverim. Leda bys byl fanatik, jako je treba Georgie Walker Bush.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    23.7.2005 21:24 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: divná banda
    Hned úplně první bod, první věta.

    Nebudeš mít jiné bohy.

    Mám. Chci je. Tratil bych, splnit toto.
    Copak toho není dost?
    24.7.2005 03:47 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Neplest pojmy prosim
    Uz jsem to psal vyse, ale jeste jednou prosim - neplette tu pojmy. Na komunismu jako takovem neni spatneho ani tuk - je to jen metoda, ktera nekdy muze byt vhodna a jindy ne. Chyby nastaly az pri realizaci jedne konkretni teorie, ktera komunistickych myslenek vyuzivala jako zaklad. Bohuzel to byla prave ta "implementace," ktera se stala masovou (tady by se dalo polemizovat, jestli pricinou ztotalitneni byla masovost, nebo jestli to masove prosadilo az totalitni vnucovani), to ale neznamena, ze komunismus sam o sobe je spatny.

    Jak pisu vyse: marxismus ma zavazne nedostatky, leninismus je dusledkem spatneho pochopeni marxismu v tech nedostatecne propracovanych castech a stalinismus je s prihlednutim k vlastnostem lidskych bytosti (touha po moci) jen logickym vyustenim chyb predchozich.

    Projekt GNU je taky v principu komunisticky (pokud pouzijeme praveho vyznamu toho slova), pritom s tim komunismem, o kterem mluvite, nema skoro nic spolecneho. Je to totiz tim, ze ten komunismus, o kterem spousta lidi mluvi s despektem, ve skutecnosti neni zadny komunismus, ale jen totalitni idelogie, ktera tvrdi, ze spolecnost je/snazi se komunisticky se usporadat, zatimco v ni existuje typicka hierarchie, jako vsude jinde.

    Proste neplette dohromady komunismus a diktaturu proletariatu (i kdyz i pojem "diktatura proletariatu" je v podstate nespravny)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    23.7.2005 00:57 nofuture
    Rozbalit Rozbalit vše armagedon
    no a zachvilu sa dozviem ze boh stvoril linux a kazdy hacker skonci v pekle ... :o)
    24.7.2005 03:50 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: armagedon
    No, pokud pripustis, ze Linus Torvalds je bohem (aspon programatorskym) ... :-)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    23.7.2005 14:25 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Jsem zmaten.
    Tak nevím, četl jsem si všechno co bylo napsáno na téma MPlayer pod Windows a říkal jsem si že nemá cenu nikde reagovat protože názory jsou vyhraněné a neměnné, tudíž diskuze je zbytečná. No ale tohle je už docela nářez. Nic nemám proti diskuzi o čemkoliv ale jestli mě začne někdo dokazovat že Linux a Bůh spolu přímo souvisí pak je MPlayer jeho apoštol, prorok, vtělení,.....

    Co se to tady děje, nebo jsem se zbláznil já??? :-)
    23.7.2005 14:31 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Jste ve špatnou dobu na špatném místě. Tady už se dávno neřeší MPlayer, dokonce ani GNU/Linux a plameny se obrací jiným směrem. K Bohu, víře, křesťanství, časem možná dojdeme i k Buddhovi a Mohamedovi... obrňte se trpělivostí, abíčko již nikdy nebude takové, jaké jste ho znal doposud!
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 14:58 Petr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    :-) Jo jo přesně.
    Seženeme hospodu, každý si objedná co mu chutná a zkusíme to prodebatovat naživo co vy na to? Třeba by jsme se vrátili do reálu. :-)
    23.7.2005 15:05 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Ano, pravdou zůstává, že by to občas bylo potřeba, aspoň by si disky abíčka odpočinuly od off-topic příspěvků, kterými je tady (včetně mě) zahlcujeme... ale na druhou stranu, když ty naše bláboly jen tak vypustíme do hospodského éteru a zalijeme něčím dobrým, tak už by nezůstal onen odkaz příštím generacím v podobě tuny nicneřešících textů;)
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    masožravá palma avatar 23.7.2005 16:06 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.

    Omlouvám se, že jsem tohle off topic téma začala. Nemám příliš ráda srovnávání a měla jsem pocit, že když vysvětlím, že některé věci nejde srovnávat a proč je nejde srovnávat, tak něco vyřeším. Mýlila jsem se.

    Nejsem proti nápadu kecat o tom někde v hospodě. Dalo by mi to více možností jak vyjádřit svůj názor (a když bych už nevěděla kudykam, mohla bych se rozbrečet a tím protivníka absolutně zmást :-)).

    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 16:14 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Tak TOMUHLE konkrétnímu blogu už nemůže nic uškodit;o) A myslím, že abíčko těch pár KB ještě unese...

    PS: Je fajn, že nakonec ty blogy tady máme (ze začátku jsem je spíše odsuzoval...)

    PPS: možná by nebylo špatný mít takový abíčkářský srazy, něco jako kultivovanější a sofistikovanější obdobu těch trapnejch Xchat-ovskejch akcí;o))
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 16:23 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Ábíčkovský sraz? No, to by bylo dílo.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 16:27 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    No, rozhodně zajímavé a myslím, že i zábavné... nejen pro nás, ale i pro okolí (jen si představte ty myšlenky lidí - "Co je to za pochybné existence s tučňákama a ďáblíkama na tričkách?")
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 16:33 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Já jsem existence nepochybná. Nebo snad někdo hodlá zpochybnovat, že existuju?
    Copak toho není dost?
    masožravá palma avatar 23.7.2005 16:52 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Decart by tě zpochybnil, ten tvrdil, že jedině jeho existence je jistá, protože jen o sobě může tvrdit, že myslí.
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    23.7.2005 16:54 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    A sakra! Vážně?? A já si doteď myslel, že jste BOT! No, tak dobře, těší mne, nyní již nezpochybnitelný člověče ;)
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 17:03 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Bot, bot… Bot mám doma dost. Nepřijdu si, že bych s nimi měl mnoho společného.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 17:09 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    A to je právě tím, že se nepořádají Abíčkářské srazy. Kdyby ano, tak bych nemusel přemejšlet, jste-li komunistická teniska, baťova škrpála nebo olympicus...

    ...motaj se mi tkaničky.
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 17:21 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Pakliže to podle toho lze posoudit, mám v profilu fotografii :-) Jak ovšem říkám, nepřijdu si, že bych měl s rodem bot něco moc společného.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 17:33 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Opravdu, skutečně tam je nějaká fotografie. Ovšem jsem si naprosto jistý, že kdybych umožnil svým botám prezentovat se na internetu, daly by si do svého profilu zajisté svého pána - tedy mne. Fotografie není ani zdaleka tak přesvědčivá. Stále ještě mohu komunikovat s obyčejnýma botama.

    Což by se ovšem vyvrátilo na zmiňovaném abc-srazu, protože pochybuju, že by nějaké boty vzaly s sebou na výlet svého šéfa, aniž by si toho všimnul...

    #uff, kéž by celej tento blog někdo smazal :-D
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 17:58 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Vlastní iniciativa by se botám trpět neměla. Nechci se dočkat dne, kdy mi vlastní boty řeknou, že do tý louže prostě šlápnout nesmím.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 18:13 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Ale bacha, i to se může stát! Mohou nastat doby, kdy boty budou stát v průvodech a ve dlouhých, spletených tkaničkách budou držet nápisy Make Love, Make Piece a Against War. A může přijít i doba, kdy svrhnou naši diktaturu a budeme přinejmenším chodit naboso. V horším případě budeme až do konce našich dnů drceni tlakem gumových podrážek...
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 18:23 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    To by mohl být vážný problem. Neposlušnost bot by výrazně oslabila naši bojeschopnost i ekonomiku. Určitě by pro takový případ měly existovat krizové plány. Okupace významných továren na boty, příprava obyvatelstva na gerilovou válku s botama přímo v ulicích měst, internace ševců… Nic by se nemělo podceňovat.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 18:52 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Problém je, že společnost tyto hrozby ignorantsky podceňuje. Měli bychom (teď, po prozření) vzít za své úkol informovat společnost o možném nebezpečí, k nemuž se může schylovat každou vteřinou... mysleme na své nohy!
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 18:22 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    To bude asi tim, ze ja vysedavani po hospodach moc nemusim. Kour nesnasim a ozralci se mi hnusi, a v hospodach obojiho byva vice nez malo. Ja si pak, sedice v hospode, uvazuju, kolik novych funkci bych stihnul naprogramovat, kdybych sedel doma u pocitace. :-D Uchylka, co?

    Ale pokud by byl skutecny zajem, mohli bychom neco na podzim zorganizovat.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    23.7.2005 18:54 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Já taky ne, kouř mi také silně vadí. Otázka zní, kolik lidí by na takovou akci dojelo, zda by to vůbec mělo smysl.

    PS: takové úchylky tady zřejmě máme všichni, bohužel
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 18:58 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Uz jsme je organizovali dvakrat, pred lety, a pokazde bylo plno. Pokud pamatuju, tak kolem 60-70 lidi. Pak prevzal stafetu Franta Hucek s Linuxovymi Pivnimi Patky.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    23.7.2005 19:07 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Když někdo není z Prahy, je to lehce omezující podmínka.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 19:10 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Já nejsu z Práglu a taky mi nedělá problém tam dojet... poslední dobou tam bývám minimálně jednou do měsíce... tak kde je problém? Mám to trochu dál, předpokládám (pokud teda do Prahy nejezdíš nějakou "zkratkou" třeba přes Olomouc;))
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 19:14 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    No, zase takový problém to není. Ale pak ta akce musí taky stát za to :-)
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 19:23 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Vše je o lidech, budou-li tam dobří lidé, musí to být zákonitě povedená akce, i kdyby z nebe boty padaly!
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 19:25 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    To měla být výzva, abych se na místo dopravil leteckým výsadkem? :-)
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 19:27 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Přeber si to jak umíš...
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 19:26 outrage | skóre: 20 | blog: Outrage's Blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    A co se musí udělat pro to, aby to byl "někdo" ochoten zorganizovat znova?;)

    PS: Mám návrh - vyhlásit tento příspěvek v blogu jako nejzbytečnějším, nejrozsáhlejším, nejplamennějším a tématicky nejrozmanitějším příspěvkem na abíčku:)
    Není-li to pravda, je to velmi dobře vymyšleno.
    23.7.2005 19:57 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Hm, projdi si historii. Řešili se tu už IMHO větší, plamenější a rozsáhlejší věci.
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 20:42 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    No, stacilo by navrhnout nejake vhodne misto a sikovny cas, pockat na reakce a prodiskutovat to, aby se to hodilo vetsine, a nasledne tam proste prijit ;-)

    Ja osobne navrhuju, aby se to konalo v Pardubicich. Sikovna by byla konkretne Sportovka (velka hospoda - i kdyz se tam kouri, neni tam zahuleno, vejde se tam mrte lidi a navic tocej Velvet :-) )
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    23.7.2005 20:48 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Ty Pardubice co jsou pět hodin cesty od mé domoviny? Ach jo :-)
    Copak toho není dost?
    23.7.2005 21:02 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Jj, vim v nasi zemicce jen o tech jednech. Zase jsou celkem uprostred zeme z obou stran - z Tvych koncin i od Ostravy, a co se vlakoveho spojeni, jsou hezky na koridoru. Ale i tak je to jen navrh a nic vic, takze navrhni neco sveho ;-)

    Ja chtel jen dat najevo, ze existuji i jina mesta, kde se da neco podniknout, nez je Praha, ale psssst, at to neuslysi zadny pragocentrik, snaha by se mohla minout ucinekm :-) :-) :-)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    24.7.2005 12:41 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Pardubice schvaluju, zrovna nedávno jsem řešil jestli bysme tam neměli udělat nějakou session :-)

    (Mám to do nich ze Srchu strašně daleko :-)
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    24.7.2005 15:59 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Jj, ze Srchu je to priserna dalka, vsak Ti tam taky jezdi zhruba dve MHDcka denne, ne? Nebo min? ;-)

    Ja Pardubice navrhl, padz jsem tam docela casto (zvlastni, jak clovek priroste k mestu, kdyz tam stravi par let na Ustaffu :-).

    Mohl bych ale jeste navrhnout, aby se to konalo primo v me domovine, coz je takova mala vesnicka (700 obyvatel) na jiznim konci Orlickych hor. Mame tady nekolik hospod, z nichz jedna je moc pekna a nekuracka. Kapacitu uvnitr bych odhadoval na cca 40 mist, k sezeni venku (kde si i kuraci prijdou na sve) je minimalne stejny, mozna vetsi pocet mist (nebal bych se rict, ze 60, na podrobnosti bych se musel zajit zeptat). Dopravit se sem je mozne vlakem, autem, na kole, pres tyden tu jezdi i autobusy...

    Jeste by se muselo vymyslet, jak s unoclezenim tech, kteri by byli z dalky (treba... ze 7 hodin vzdalenych Strakonitz ;-) ), ale to uz je kosmetika (kdo chce, hleda zpusob, kdo nechce, hleda duvod...)

    Cisty vzduch by urcite prospel vsem :-)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    24.7.2005 16:10 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Tak třeba na Šumavě máme také krásnou přírodu a vzduch :-) Co se týče hospod, také to tam zase takový problém není :-)
    Copak toho není dost?
    24.7.2005 16:22 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Pristi anketa na abicku by mela byt: Kde by Vam nejvic vyhovoval abickovsky sraz?
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    24.7.2005 17:29 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Btw. ja nejsem ani proti ceste na Sumavu - popravde receno jsem tam nikdy nebyl. Vlastne by se mohlo zkusit neco jako menici se misto srazu - poznavat vlast je taky prinosne :-) Vlastne by se takove akce mohly konat po celem Ceskoslovensku.
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    24.7.2005 18:59 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Á, pán je taky odchovanec ustafu :-)

    Taky rád vzpomínáš na zvířátka typu Zip, Kazda nebo třeba Ježek? :-)
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    24.7.2005 19:49 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Jj, odchovanec :-) Na Zipa vzpomínám spíš nerad :-) Kazda mě nikdy neučil (byl jsem VAT), ale asi aby mi to nebylo líto, dostal jsem ve třeťáku Nobilise. Největší chuťovka na tom byla, že ve druháku jsem měl Kuchaře a Daňka (další milé zvířátko :-)), tzn. s Jirkou to byl masakr :-) A co se Ježka týče... ROFL, nic jinýho se na to říct nedá.

    Ale nezapoměňme ani na další nezastupitelné a nezepomenutelné chovatele: Krtek, Jedlička, Yeti, Jelínek, Plšek, ing. Jech :-)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    24.7.2005 19:58 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Na pana Jecha moc rád vzpomínám, dostal jsem od něj super poznámku "Pozor kope!" (seděl jsem před ním, nohy natažené, on mě kopl, já mu to vrátil :-))

    Krtka jsem měl jeden rok, asi nejlepší učitel, jakého jsem zatím potkal. Taky jsem od něj dostal nejvíc kulí :-)

    Koukám, že jsi tam byl 2 roky po mě, to se musíme na tom abclinuxu srazu potkat ať pokecáme :-)
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    24.7.2005 20:34 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Já si od pana Jecha pamatuju hlavně jednu výbojku, na které nám předváděl, jak funguje. Říkal o ní, že to je typická parková výbojka a že už se mu tam válí několik let Tak jsme se zeptali, jak je možné, že ji ukradl. A on na to, že ji neukradl, že si jen půjčil - až ji nebude potřebovat, tak ji zase vrátí :-)

    Krtek mě nikdy neučil, ale můžu totéž říct o Nobíkovi - co dneska z elektriky umím, umím od něj (když nepočítám absolutní základy, které mám z prváku od Bryčky - Václaf from Ústaf :-) )

    Jj, byl jsem o dva roky níž - možná jsme na sebe i někdy narazili (z Tvé třídy se znám s Nšo-čim). S tím, že se na srazu potkáme, počítám ;-)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~
    23.7.2005 20:21 Eregon | skóre: 22 | blog: Eregonovy_vymysly | Všudezdejší
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jsem zmaten.
    Jsem zasadne pro! Uz dlouho jsem nikde neudelal poradnou ostudu :-) (naposledy teda minulou stredu, ale to jsem tu ostudu vlastne neudelal ja :-)
    ~ w w w w (oo)   [oo] w w w w ~

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.