abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Výzva: nabídněte projekty

    8. 4. 2003 | Leoš Literák | Různé | 5579×

    Druhá fáze našeho projektu na podporu Open Source.

    Před týdnem vyšel článek, ve kterém jsme vás informovali o našem projektu na podporu Open Source, respektive Free Software. Prodejem CD s distribucemi Linuxu v AbcPalírně jsme nashromaždili šest tisíc korun na tento účel. Nyní je čas je rozdělit.

    V první fázi naši čtenáři vybírali projekty, které by se jim líbily. Nyní se nacházíme v druhé fázi, kdy programátoři nabízejí své služby. Za týden proběhne veřejné hlasování mezi navrženými projekty. Vítěz (viz podmínky v prvním článku) sepíše s firmou AbcLinuxu s.r.o. smlouvu o dílo. Po dokončení a úspěšném předání díla (které musí mít Open Source kompatibilní licenci, nejlépe GPL) od nás obdrží slíbenou odměnu.

    Pro inspiraci uvádím výběr reálných projektů, které naši čtenáři minule navrhli. Samozřejmě můžete navrhnout i úplně jiné projekty, fantazii se meze nekladou.

    1. šablony do OpenOffice
    2. import z Text602 do OpenOffice
    3. podpora češtiny v OCR
    4. grafický front-end pro RAR
    5. kniha jízd
    6. výukové programy pro školy
    7. ovladače do jádra, například pro winmodemy
    8. vytvoření bazaru programátorů, model sponzoringu
    9. zvukový editor
    10. formfiller, například pro složenky České pošty
    11. Č-A slovník, například doplnění databáze slov
    12. české fonty
    13. vyčištění konfigurace Gnome
    14. připojení XML jako souborového systému
    15. marketingová akce na podporu Linuxu
    16. offline nástroj na přidávání diakritiky do "ceskeho" textu

    Jak sami vidíte, v diskusi se našlo spoustu nápadů, některé velmi zajímavé. Většinou se jedná o práci pro programátory, ale některé jsou zase vhodné spíše pro grafiky nebo překladatele.

    V diskusi k tomuto článku prosím nepište, co by někdo jiný mohl udělat. Pokud máte nový nápad, napište jej do diskuse k první fázi. Do dnešní diskuse pište vaše nabídky, co vy osobně jste ochotni udělat a kolik za to žádáte. Nezapomeňte na sebe uvést kontakt. Limit je sedm tisíc korun (mezitím přibyly nebo přibudou nějaké další peníze). Berte tyto peníze ne jako plat, ale jako motivační složku, jako odměnu za kvalitní práci v prospěch komunity.

    Těším se na vaše nabídky.

           

    Hodnocení: 44 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    8.4.2003 10:41 Vladimir Kotala | skóre: 17
    Rozbalit Rozbalit vše Nekdo musi byt prvni
    Tak ja se tedy nabidnu prvni, i kdyz jsem od prirody takovy nesmely ;-)

    5. kniha jízd
    ----------------
    Nabizim vytvoreni obdoby SPZ2002 (zatim bez mapy - to by chtelo vetsiho sponzora). Prenositelny program ve wxWindows pro X (i M$) Windows. Motivacni cena 6000Kc.

    10. formfiller, například pro složenky České pošty
    --------------------------------------------------
    a. Light varianta: sada skriptu a maker pro snadnou tvorbu formularu + jejich vyplnovani a sazbu v LaTeXu s pouzitim baliku picture a graphics. Motivacni cena 1000Kc.

    b. Heavy varianta: WYSIWYG program pro X (i M$) Windows pro interaktivni tvorbu formularu + jejich vyplnovani. Motivacni cena 5000Kc.

    11. Č-A slovník, například doplnění databáze slov
    -------------------------------------------------
    Pro GPL AC<->CZ slovnik vytvoreni standalone programu (engine+(opet)wxWindows rozhrani), ktery nebude vyzadovat k praci instalaci zadneho serveru a ktery umozni pridavat a automaticky odesilat nove prispevky, stejne jako 'klikaci' upload nove verze slovniku. Motivacni cena 5000Kc

    Reference napr. projekt Jenca: http://www.kotala.net/jenca K ostatnim projektum nemam vztah, pripadne s nimi prilis nesouhlasim (a na trziste prace si sam netroufnu, i kdyz mu fandim).
    8.4.2003 10:52 Michal Medvecky
    Rozbalit Rozbalit vše Open Source
    Ako definujete pojem Open Source?
    8.4.2003 11:04 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Open Source
    michale, na toto tema nechci diskutovat. snad jsem to minule napsal jasne: licence musi byt Open Source ci Free Software Foundation kompatibilni, nejlepe GNU GPL.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    8.4.2003 12:15 Michal Medvecky
    Rozbalit Rozbalit vše Open Source
    Ja viem ze nechces diskutovat, bolo mi to jasne uz kym som poslal ten prispevok :) ale aj tak sa pytam, co povazujes pod pojmom Open Source. Posli mi kludne URL na to, co povazujes za open source, pretoze v istom zmysle (skor nezmysle) mozem za open source povazovat cokolvek, od coho mam k dispozicii zdrojak.
    8.4.2003 14:23 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Open Source
    viz Bruce Perens ci Eric S. Raymond
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    8.4.2003 10:56 Vit Sykacek
    Rozbalit Rozbalit vše Gui pro GPG
    Co takhle grafickou nadstavbu pro gpg, tak aby zvladala pokrocile funkce a byla alespon tak privetiva, jako je graficke pgpko pod Windows. Motivacni cena 5.000
    8.4.2003 16:04 Yakeen
    Rozbalit Rozbalit vše Gui pro GPG
    Mrkněte na pro GNOME: http://seahorse.sourceforge.net/ pro KDE: http://geheimnis.sourceforge.net/ pro QT3: http://www.mathiasson.nu/ to jsou samozřejmě ty hezčí, jinak je jich mnohem více...
    9.4.2003 15:00 Pavel Chovancik
    Rozbalit Rozbalit vše RE: Gui pro GPG
    Ahoj Syky, jsem opravdu "rad", ze chces prodat praci, kterou jsi delal a de facto nedodelal pro nasi firmu. To, ze jsi to nedodelal a ja tam nainvestoval dost penez to bych pochopi, ale to, ze to chces prodat neco, co ti podle prava nepatri, to je vlastne kradez. Jestli to das jako OpenSource dal, tak to jen podporim, ale pokud si za to nechas zaplatit, tak jsi fakt jenom ubohy zloděj. Pavel Chovancik jednatel FOXINUS computers s.r.o.
    8.4.2003 11:01 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše presna castka
    ted jsem udelal inventuru, zapocital prijmy po dobu me nemocenske a muzu to jeste zvednout o tisicovku. do konce brezna bylo nashromazdeno 8170 Kc. takze aktualni celkovy limit na vsechny projekty je 8000 kc. dale chci podekovat prvnimu odvazlivci a vyzyvam dalsi k nasledovani :-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    8.4.2003 11:12 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše popisy projektu
    bylo by dobre, kdybyste k jednotlivym projektum napsali nejake povidani. jak to bude vypadat, co to bude umet apod. to mi poslete mailem (literakl at abclinuxu.cz). pristi tyden tyto popisy vlozim k hlasovani, at si ctenari mohou vybrat. doporucuji si na tom textu vyhrat, jinak treba kvalitni projekt se spatnym popisem bude porazen horsim projektem s lepsim popisem. limit je 4 KB na jeden projekt.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    8.4.2003 12:58 Petr Pajas
    Rozbalit Rozbalit vše Pripojeni XML jako souboroveho systemu
    Idea primountovani XML souboru je sice pekna, ale vzhledem k rozdilnym koncepcim XML a souborovych systemu by takovy system asi byl omezen jen na malou podmnozinu XML dokumentu. Iniciatorovi tohoto projektu doporucuji, at se podiva na muj projekt XSH, ktery umoznuje s XML pracovat podobne jako s unixovym filesystemem, ale nabizi plnou silu XPath a mnoho dalsiho.
    10.4.2003 14:02 binary_runner
    Rozbalit Rozbalit vše Pripojeni XML jako souboroveho systemu
    Myslim, ze jsem to navrhoval ja. Koncepce nejsou az tak rozdilne, porad jde o stromovou strukturu. Snazme se na to divat jednoduse :). Mam jistou predstavu a se zajemci ji rad proberu podrobneji, tady neni misto. O XSH jsem kdysi cetl, zdalo se mi sikovne, ovsem muj navrh je motivovan moznosti nastavit pristupova prava k jednotlivym castem dokumentu a to, jestli se dobre pamatuju, XSH neumi.
    8.4.2003 13:27 Lubor Kolar
    Rozbalit Rozbalit vše T602
    Mam za sebou (rekl bych uspesny) projekt pro konverzi 602 formatu do RTF i jako importni filtr do Wordu, myslim, ze by nemel byt takovy problem udelat to pro OpenOffice, predpokladam pod LGPL. Takze bude-li zajem, dejte vedet (kolar@porcus.cz).
    8.4.2003 14:32 Lojza Vitasek
    Rozbalit Rozbalit vše slozenkovac
    Mam nejake zkusenosti s plainTeXem, perlem a automatickym generovanim dokumentu. Trefit se do slozenky by snad melo jit, otazkou je zda posta zbasti kdejaky font v polickach kde (mozna ?) pouziva OCR - vi o tom nekdo neco ? Featury vstup - strukturovany text (XML ??) vystup - .tex (=> dvi,ps,pdf, ...) kalibrace tiskarny modularita (ruzne slozenky) Zadne WISIWIG motivacni cena - vzhledem k narocnosti ostatnich veci 400 Kc (doufam ze to nebudu muset zdanit :-) kontakt: avitasek@seznam.cz
    8.4.2003 14:55 Peter Lehotsky | skóre: 26 | Prague
    Rozbalit Rozbalit vše Re
    Posta pouziva OCR, ale to by nemel byt problem, hlavne kdyz nahradni slozenky (kdyz Vam nedojde ta originalni tak CTc posilaji nahradni) vyplnujete hulkovym pismem a kazdy clovek to masti jinak :-D. Myslim ze staci pouzit "NORMALNI" fonty a nemel by byt problem. Peter Lehotsky
    Stanislav Brabec avatar 8.4.2003 19:31 Stanislav Brabec | skóre: 45 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re
    Mám napsanou obrácenou věc - vložíte složenku do skeneru a měla by vypadnout textová data pro příkaz k úhradě. Skript funguje, ovšem dal jsem to k ledu, vzhledem k totální neschopnosti jediného commandlineového OCR - gocr.
    12.4.2003 15:59 Jiri Kubicek
    Rozbalit Rozbalit vše slozenkovac
    Posta pouziva font OCR-B 10 Mam k dispozici makro pro potisk postovnich poukazek typu A do LaTeXu. Drive jsem umel i A-V poukazky, kde se musela dopocitavat i OCR zona, ale to uz v Ackach neni (resp. je mnohem kratsi)
    CIJOML avatar 8.4.2003 15:52 CIJOML | skóre: 58 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Programovaci jazyk
    Programovacim jazykem by melo byt podle meho nazoru C nebo C++ zadne Borland Kylix veci nebo neco podobneho.
    8.4.2003 20:51 Vladimir Kotala | skóre: 17
    Rozbalit Rozbalit vše Programovaci jazyk
    Vybirat konkretni jazyk se mi zda nefer (i kdyz sam preferuji C/C++), kdyz uz, tak bych to omezil tak, aby se program dal vyrobit ze zdrojaku open source prostredky - to je myslim OK pozadavek.
    CIJOML avatar 8.4.2003 21:00 CIJOML | skóre: 58 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Programovaci jazyk
    Promin, ale v Paskalu nebo Fortranu i kdyz maj opensource prekladace by to bylo dost hnusny - samo i v jinych jazykach typu PHP a spol...proste Cecko je jazyk pro UNIXy :)
    8.4.2003 21:40 Michal Karas | skóre: 45 | blog: /dev/random
    Rozbalit Rozbalit vše Programovaci jazyk
    Ale existuji i jazyky jako Python, Ruby, Perl, ... Myslim, ze to jsou take plnohodnotne a "konkurence schopne" programovaci jazyky (i kdyz - zlate Cecko :-) ), takze bych to nijak neomezoval. Vzdyt se o viteznem projektu bude stejne hlasovat, takze staci jeste uvest jazyk, ve kterem bude projekt vytvoren a IMHO neni co resit - kdo chce, muze vzit ohled i na toto.
    9.4.2003 08:25 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Programovaci jazyk
    nechtel jsem to komentovat, ale budu. cijoml nema co kecat do zadani. a ja nechci nutit programatory, jake prostredi maji pouzivat. treba proc psat sablony do OO v C? ;-)
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    8.4.2003 16:02 Christof | skóre: 22 | Havířov
    Rozbalit Rozbalit vše sablony pro OOo
    nejake sablony pro OOo uz se vyskytuji na adrese http://cs.openoffice.org/templates/index.html
    8.4.2003 18:59 dep
    Rozbalit Rozbalit vše a co treba to dat na mplayer ?
    udelal kus prace a vsichni ho tu stejne pouzivaji ... a delaji ho "skoro" sousedi.) jen napad nekamenujte mne :)
    Nikola Ciprich avatar 9.4.2003 14:45 Nikola Ciprich | skóre: 23 | blog: NiX_blog | Palkovice
    Rozbalit Rozbalit vše a co treba to dat na mplayer ?
    respektive to dat nekomu kdo se ujme pokracovani tohoto projektu? a'rpi projekt opousti a tak mplayer prakticky nema maintainera :(
    Did you ever touch the starlight ? Dream for a thousand years? Have you ever seen the beauty Of a newborn century?
    9.4.2003 05:25 pavel p.
    Rozbalit Rozbalit vše engine
    Vyvinout 3D engine pro vytvareni her v Linuxu za podpory objektu vytvorenych v Blenderu
    SYSMAN avatar 9.4.2003 07:21 SYSMAN | skóre: 24 | blog: SYSMAN | Veselí nad Moravou
    Rozbalit Rozbalit vše účetnictví
    Zdravím, všechny projekty v tomhle seznamu jsou zajímavé, ale nevidím nikde účetnictví, a to jak jednoduché tak podvojné!!! Pokud nebude pod linuxem kvalitní účetnictví (nejlépe v technologii JAVA s využitím databázového serveru MySQL či PostgreSQL), tak nikdy nebude linux pořádně konkurence schopný desktopu s Woknama.Chce to opravdu ale asi velkou dotaci a pořádnýdný developteam.
    9.4.2003 07:58 Milos
    Rozbalit Rozbalit vše re:účetnictví
    No podle meho nazoru ucetnictvi bez podpory je na nic. Ale mrknete se sem:http://www.xtronic.net/ treba budou vase potreby uspokojeny.
    9.4.2003 08:26 Leoš Literák | skóre: 74 | blog: LL | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše účetnictví
    opet upozornuji, at tu nepisete komentare, ale vase nabidky. tyka se to napriklad michala medveckeho, cijomla. tyto prispevky jsou uplne offtopic! stejne jako tento prispevek.
    Zakladatel tohoto portálu. Twitter, LinkedIn, blog, StackOverflow
    9.4.2003 08:28 Tomáš Fencl
    Rozbalit Rozbalit vše účetnictví
    Souhlasím, že účetnictví je důležitá věc, ale jsem současně zastáncem jednoduchých řešení. Pro malé podnikatele by mělo bohatě stačit třeba GNUCash, jenom zpracovat české nastavení účtů a vyladit češtinu a výstupy pro FÚ, pojišťovny etc. Pro malé podvojné účetnictví včetně vedení skladů existuje třeba http://www.sql-ledger.com/ psané v PERLu/Apache/PostgreSQL. Je zapotřebí ho jenom dopřeložit a zpracovat šablony, případně některé specificky české sestavy. A pro opravdové fajnšmekry - zkuste se podívat na http://www.compiere.org, což je ERP systém psaný právě v JAVA. Bohužel zatím běží pouze na ORACLE, ale projekt jeho portace na PostgreSQL také existuje. Až bude možné pracovat i s PostgreSQL, bude to zajímavý systém pro střední firmy. Suma sumárum mi připadá účelnější přispět k již hotovému programu, než budovat celý účetně ekonomický systém od začátku znovu. Abych nezůstal u poučování - jsem ochoten věnovat se účetní stránce věci, ale nechtějte po mně programování ;-) (tomas.fencl@centrum.cz)
    9.4.2003 11:31 pavel p.
    Rozbalit Rozbalit vše technologie
    Ano stejne jako ucetnictvi je dulezite v podnikani, tak i zavadeni Linuxu v oblasti rizeni technologii , automatizaci je opomijene. Proto navrhuji pro vyvoj projektu vizualizace,rizeni pro vyrobni oblast
    9.4.2003 22:30 Tomáš Tichý | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše kontrola cs pravopisu v OO v m
    No to by opravdu chtelo. Bohuzel jsem v tehle oblasti zacatecnik, takze na vlastni projekt si netroufnu, ale pokud by se vytvarel nejaky vyvojovy tym, rad se pridam. A ted musim nas oba pokarat, nebot v tehle diskuzi jsme OT :-)
    10.4.2003 08:50 vladimir
    Rozbalit Rozbalit vše technologie
    Mohl byste mi, prosim, napsat (vladimir.naprstek at atlas.cz) co pod timto navrhem nate na mysli? Tato mne oblast zajima...
    14.4.2003 06:17 pavel p.
    Rozbalit Rozbalit vše technologie
    Na http://evcswhw.mujweb.cz/Vizualizace/Graf_lib.htm nebo http://evcswhw.mujweb.cz/Linux/PCI_1711.htm se tím zabývám nebo proste jen http://evcswhw.mujweb.cz/
    9.4.2003 13:05 Jan Kubik
    Rozbalit Rozbalit vše pravnika pro pana Drvotu
    navrhuji ty penize dat na pravnika, ktereho bude pan Zdenek Drvota asi brzy potrebovat - pote co tak nestydate prodava Cerv. klobouky 9 (RH si nedevolim napsat, abych neporusil nejake licence). Vyhodou by bylo, ze by se presne objasnilo, co se tedy smi a co ne a odpadla by eventuelne ta prace, kterou pan Literak chce investovat do "osvobozeni" ISO-obrazu od Cerv. klobouku.
    Nikola Ciprich avatar 9.4.2003 14:41 Nikola Ciprich | skóre: 23 | blog: NiX_blog | Palkovice
    Rozbalit Rozbalit vše jaste napad na jeden projekt
    zdravim, napadlo me, ze by mozna nebylo od veci, kdyby se nekdo ujal pokracovani vyvoje vyborneho stahovaciho programu pavuk. myslim ze minimalne co se tyce pouziti v textovem rezimu nema konkurenci, a tak je skoda ze se dale nevyviji(prekladat jej pod novym gcc je opravdu porod). mozna bych opustil vyvoj grafickeho frontendu(na tomto poli jsou jine (a rekl bych i lepsi programy, napr downloader 4 X), a zameril se jenom na textovou cast. nektere funkce, napr omezovani rychlosti, nastaveni max. casu stahovani, atd mi napr pod wgetem chybi a je s podivem ze se pavuk vice nerozsiril. ujme se nekdo dalsiho vyvoje?
    Did you ever touch the starlight ? Dream for a thousand years? Have you ever seen the beauty Of a newborn century?
    9.4.2003 16:34 dep
    Rozbalit Rozbalit vše jaste napad na jeden projekt
    wget ma omezovat rychlost --limit-rate=amount a casu urcite taky (nebo pomoci neceho verim ze se to bezproblemu zvladne)... man wget ...
    9.4.2003 16:36 dep
    Rozbalit Rozbalit vše dalsi napad :-)
    proste na linuxu mi chybi neco jako XARA pro windows, program delani pro Tvorbu okrasneho textu, nadpisu, etc ... verim ze narocnost neco takoveho naprogramovat neni zas tak tezka zalezitost (rad bych kdyby to bylo pod gtk2 :)))
    11.4.2003 02:26 mat
    Rozbalit Rozbalit vše dalsi napad :-)
    Vyskusaj Gimp a jeho skripty.
    16.4.2003 12:51 Jan
    Rozbalit Rozbalit vše dalsi napad :-)
    Gimp je s Xarou srovantelny stejne dobre jako tresen s jablkem. Oboje je ovoce, ale chutna jinak. Gimp je bitmapovy editor, Xara vektorovy. Pro linux IMHO neexistuje srovantelny vektorovy editor (opominuli k ledu dany Corel Draw...RIP).
    12.4.2003 11:09 Mithrandir
    Rozbalit Rozbalit vše OO šablony
    Ja klidne udelam sablony pro OO, kdo by mel zajem at se spoji na koudelkamichal@centrum.cz
    8. vytvoření bazaru programátorů, model sponzoringu mozem vytvorit tento system na baze php/mysql/gpl dostupny na webe.. potrebujem vsak upresnit co si pod tymto systemom zadavatel predstavuje.. moja predstava : - vytvorenie db programatorov (+adminov?) - vytvorenie db zadavatelov projektov - registracne a autentifikacne mechanizmy - samostatna cast pre vyvojarov a zadavatelov (ine rozhranie) - cize v praxi by to vyzeralo asi tak, ze zaujemca o pracu (vyvojar) by si prezeral ponuky (kazda by mala svoju cenu/sponzorsku cast) a v pripade zaujmu (ak by bol uz registrovany) by sa prihlasil zavatelovi. ak by mal zadavatel viacero zaujemcov o jeho project, mal by sirsi vyber a mohol by jednat s jednotlivymi zdrojmi podla vlastneho uvazenia. nakoniec by si vybral jedneho (alebo si moze dohodnut aj spolupracu niekolkych z nich pokial sa na tom oni samy dohodnu tiez) a za stanovenu cenu by sa project predal. - komunikacne rozhranie medzi zadavatelom a vyvojarom, pripadne by komunikovali uz normalne cez maily/icq atd. any questions ?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.