abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.5. 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    7.5. 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    7.5. 13:44 | Komunita

    Free Software Foundation zveřejnila ocenění Free Software Awards za rok 2023. Vybráni byli Bruno Haible za dlouhodobé příspěvky a správu knihovny Gnulib, nováček Nick Logozzo za front-end Parabolic pro yt-dlp a tým Mission logiciels libres francouzského státu za nasazování svobodného softwaru do praxe.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    7.5. 13:11 | IT novinky

    Před 10 lety Microsoft dokončil akvizici divize mobilních telefonů společnosti Nokia a pod značkou Microsoft Mobile ji zanedlouho pohřbil.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 21:33 | Komunita

    Fedora 40 release party v Praze proběhne v pátek 17. května od 18:30 v prostorách společnosti Etnetera Core na adrese Jankovcova 1037/49, Praha 7. Součástí bude program kratších přednášek o novinkách ve Fedoře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    6.5. 21:11 | IT novinky

    Stack Overflow se dohodl s OpenAI o zpřístupnění obsahu Stack Overflow pro vylepšení OpenAI AI modelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (7%)
     (14%)
     (16%)
    Celkem 139 hlasů
     Komentářů: 10, poslední včera 17:35
    Rozcestník

    CeBIT 2016 - hlavní téma staví člověka do popředí procesu digitální transformace

    10. 2. 2016 | Redakce | Tiskové zprávy | 8878×

    14. března začíná v Hannoveru veletrh CeBIT, největší světová platforma digitalizace hospodářství, veřejné správy a společnosti. Hlavní téma „d!conomy: join - create - succeed“ staví aktivní utváření digitalizace - a tím člověka jako tvůrce a motor obchodu budoucnosti - do centra pozornosti veletrhu CeBIT 2016.

    Osm týdnů před zahájením veletrhu CeBIT 2016 je už patrné, že půjde o hodnotnou přehlídku. Mezinárodní podniky představí na veletrhu témata, která jsou celosvětově velmi dynamickým motorem digitalizace ekonomiky a společnosti.

    Hlavním tématem „d!conomy: join - create - succeed“ veletrh CeBIT staví cíleně do centra digitalizace člověka jako nositele rozhodování a jejího tvůrce.

    Internet věcí

    O mimořádnou dynamiku ve všech oblastech ekonomiky aktuálně pečuje internet věcí. Různé studie počítají s razantním růstem až na více než 50 miliard věcí, které budou v blízké budoucnosti propojené s internetem. 50 miliard věcí navíc k smartphonům, tabletům a PC. Odborníci očekávají, že přitom až 90 % obratu zatím mladé obchodní oblasti bude realizováno mezi podniky, pouze 10 % bude dosaženo v rámci přímého obchodu s koncovým spotřebitelem. Proto bude na příštím veletrhu CeBIT toto téma poprvé spojené do oblasti “IoT SOLUTIONS“ a prezentované v hale č. 13. Budou zde představeny příklady aplikací, které rovněž tvoří most k řešením Network&Communications.

    Bezpečnost

    Nejen v oblasti internetu věcí, ale také u Big Data nebo Cloud aplikací hrají stále větší úlohu otázky důvěry a bezpečnosti. Postupně stoupají investice do fyzických zabezpečovacích systémů a také do inteligentních řešení Cybersecurity. Téma ´Security´ proto na veletrhu CeBIT představí vice než 500 firem. Jeho těžištěm bude hala č. 6, kde bude zastoupena řada mezinárodních vystavovatelů a rovněž se zde uskuteční dvě fóra.

    Cloud

    Letos zaujme čelní místo na veletrhu CeBIT téma cloudových aplikací. Podle studie, které se zúčastnilo více než 5 000 mezinárodních vrcholových manažerů, budou cloudové aplikace nejdůležitější technologií blízké budoucnosti. Vedle předních společností, které je nabízejí, jako Deutsche Telekom, IBM, SAP, Microsoft, Software AG a Amazon Web Services se veletrhu CeBIT 2016 zúčastní také cloudový koncern Saleforce z USA. Salesforce World Tour bude rovněž exkluzívním partnerem veletrhu CeBIT a obsadí dvě veletržní haly.

    Veletrh CeBIT proto pokračuje ve spolupráci s DatacenterDynamics a v hale č. 12 vytvoří největší světovou prezentaci datacenter. Výstavu doplní pětidenní konference s dvěma konferenčními pódii. Open-Stack, fyzické zabezpečení a serverové technologie zde budou v centru pozornosti stejně jako vysoká disponsibilita a energetická účinnost.

    Startupy

    Kromě několika tisíc inovací produktů bude pozornost upřena jistě také na nové digitální obchodní modely. Na celém veletrhu CeBIT 2016 se představí přes 350 mezinárodních startupů. Hala č. 11 bude v rámci SCALE11 evropskou platformou pro startupy číslo 1. Představí se zde nejen vice než 250 mladých podniků. Připojí se k nim zavedené koncerny, které hledají cestu ke startupovému ekosystému, jako Deutsche Bahn AG a Bundesverband Deutscher Banken (Spolkový svaz německých bank). Startupy představí své myšlenky před odbornými návštěvníky a investory na dvou pódiích a ve skutečném ´boxerském ringu´ a odborníci budou předávat své znalosti na téma zakládání firem v rámci workshopů. SCALE11 proběhne pod patronací spolkového ministra hospodářství Sigmara Gabriela. Spolkové ministerstvo hospodářství se přehlídky zúčastní prostřednictvím společného stánku na téma „Mladé inovativní podniky“ a v rámci několika akcí. SCALE11 bude rozdělena do 15 tematických ostrůvků, takže návštěvníci rychle naleznou přesně ty technologické inovace, které potřebují pro další rozvoj své firmy.

    Drony

    Novinkou na veletrhu CeBIT 2016 budou dopravní možnosti budoucnosti - drony. Aktuálně okolo tohoto tématu vznikají četné nové obchodní modely v logistice, zemědělství, v civilním nasazení nebo v rámci zajišťování bezpečnosti. Vzhledem k tomuto trendu uspořádá CeBIT 2016 společně s partnerem DRONEMASTERS „DRONEMASTERS Summit@CeBIT“, velkou akci, která zahrnuje výstavu, několikadenní konferenční program a leteckou arénu v hale č. 16. Akce se zaměří na obchodní aplikace na téma drony.

    Zvláště švýcarská elitní univerzita ETH Curych je považována za líheň inovativních technologií dronů. Vysoká škola toto své zaměření představí v hale č. 6 mimo jiné na centrálním stánku Švýcarska, letošní partnerské země veletrhu CeBIT. Švýcarsko předvede svou inovační sílu jako centra digitalizace v březnu v Hannoveru na více než 1 700 čtverečních metrech. Na veletrhu CeBIT očekáváme účast asi 60 vystavovatelů ze Švýcarska. Tamější odvětvový svaz ICTSwitzerland nabídne návštěvníkům veletrhu každodenní mimořádné lety do Hannoveru z Bernu a Curychu.

    Digitální budoucnost

    I v tomto roce se všemi tématy digitalizace hospodářství a společnosti budou zabývat CeBIT Global Conferences. Na třech konferenčních scénách jsou během pěti dnů trvání konference očekávány asi dvě stovky přednášejících z celého světa. V různých formátech podají informace a inspirativně přiblíží inovace pro digitální budoucnost. Konferenci zahájí už v pondělí dopoledne komisař Evropské unie Günther H. Oettinger, který bude v rámci konference EU diskutovat se zástupci politiky a ekonomiky o statutu programu „Digital Single Market“ – digitální agendě EU. Účast rovněž přislíbili prezident a CEO společnosti Konica Minolta Shoei Yamana, Chief Scientist ve společnosti Silent Circle Phil Zimmermann, CEO společnosti Ericsson Hans Vestberg, předseda představenstva společnosti Allianz SE Oliver Bäte a mnoho dalších osobností mezinárodního významu. Program CeBIT Global Conferences uzavře páteční „Rock The Blog“. Na programu zde budou všechny otázky týkající se profesionálního blogování. Na premiéru „Rock The Blog“ během veletrhu CeBIT 2015 přijelo přes 600 bloggerů.


    CeBIT 2016 (pondělí 14. - pátek 18. března)

    Pozor! Odkaz pro získání bezplatných permanentních elektronických vstupenek k návštěvě veletrhu zde.

    Po registraci obdržíte e-mailem v pdf souboru osobní bezplatnou elektronickou permanentní vstupenku připravenou k tisku ve formátu A4 na tiskárně počítače. Vytištěnou vstupenku předložte při vstupu na výstaviště. Vstupenky jsou platné pouze po předchozí online registraci, kterou doporučujeme provést již před veletrhem.

    Na zaslaném elektronickém odkazu je k dispozici 50 bezplatných permanentních elektronických vstupenek na veletrh CeBIT 2016. V případě vyčerpání tohoto počtu budou další bezplatné permanentní elektronické vstupenky na elektronický odkaz doplněny.

    Další informace k registraci vstupenek jsou k dispozici na této internetové stránce.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    11.2.2016 10:56 Honz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: CeBIT 2016 - hlavní téma staví člověka do popředí procesu digitální transformace
    Mnoho lidí je spíše tlačeno do pozadí...
    11.2.2016 23:41 izidor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: CeBIT 2016 - hlavní téma staví člověka do popředí procesu digitální transformace
    ta registrace je vyborna. Vygenerovane nahodne 32 znakove heslo je oznaceno zlutou barvnou. Obcas mam pocit, ze to s tou bezpecnostni politikou par lidi prehani.
    15.2.2016 07:26 Daniel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: CeBIT 2016 - hlavní téma staví člověka do popředí procesu digitální transformace
    To bych úplně nenadhazoval jako téma konverzace na veletrhu, kde jedním z hlavních bodů programu je bezpečnost. :-)
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.