abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:55 | Zajímavý software

    Společnost Kaspersky vydala svůj bezplatný Virus Removal Tool (KVRT) také pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:33 | Nová verze

    Grafický editor dokumentů LyX, založený na TeXu, byl vydán ve verzi 2.4.0 shrnující změny za šest let vývoje. Novinky zahrnují podporu Unicode jako výchozí, export do ePub či DocBook 5 a velké množství vylepšení uživatelského rozhraní a prvků editoru samotného (např. rovnic, tabulek, citací).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    dnes 12:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 7.0 LTS open source monitorovacího systému Zabbix (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení na webu, v poznámkách k vydání a v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:11 | Nová verze

    Organizace Apache Software Foundation (ASF) vydala verzi 22 integrovaného vývojového prostředí a vývojové platformy napsané v Javě NetBeans (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu. Instalovat lze také ze Snapcraftu a Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:00 | IT novinky

    Společnost AMD na veletrhu Computex 2024 představila (YouTube) mimo jiné nové série procesorů pro desktopy AMD Ryzen 9000 a notebooky AMD Ryzen AI 300.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | Nová verze

    OpenCV (Open Source Computer Vision, Wikipedie), tj. open source multiplatformní knihovna pro zpracování obrazu a počítačové vidění, byla vydána ve verzi 4.10.0 . Přehled novinek v ChangeLogu. Vypíchnout lze Wayland backend pro Linux.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:00 | Zajímavý software

    Národní superpočítačové centrum IT4Innovations s partnery projektu EVEREST vydalo sadu open source vývojových nástrojů EVEREST SDK pro jednodušší nasazení aplikací na heterogenních vysoce výkonných cloudových infrastrukturách, zejména pro prostředí nabízející akceleraci pomocí FPGA.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | IT novinky

    Společnost Valve aktualizovala přehled o hardwarovém a softwarovém vybavení uživatelů služby Steam. Podíl uživatelů Linuxu aktuálně činí 2,32 %. Nejčastěji používané linuxové distribuce jsou Arch Linux, Ubuntu, Linux Mint a Manjaro Linux. Při výběru jenom Linuxu vede SteamOS Holo s 45,34 %. Procesor AMD používá 75,04 % hráčů na Linuxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    včera 11:33 | Pozvánky

    Blíží se léto, chladiče topí, tranzistory se přehřívají, novinářům pomalu docházejí témata a nastává klasická okurková sezóna. Je tomu tak i mezi bastlíři? Na to se podíváme na Virtuální Bastlírně! Tentokrát se strahováci podívají na zoubek velmi slibně vypadajícímu open-source EDM projektu - ne, nejde o taneční hudbu, ale o elektroobrábění. Ukáží taky, jak vypadá starší cykloradar zevnitř nebo jak se testuje odolnost iPhonů.

    … více »
    bkralik | Komentářů: 0
    včera 11:22 | Humor

    CEO Microsoftu Satya Nadella odstoupil z představenstva Starbucks [CNBC, SEC].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Rozcestník

    HDMI kabely: K čemu slouží?

    6. 6. 2023 | Reklama | Reklama | 8756×

    HDMI (High-Definition Multimedia Interface) kabely jsou dnes běžně používaným propojovacím prvkem pro přenos obrazu a zvuku ve vysokém rozlišení. Tyto kabely jsou často spojovány s televizory a počítačovými monitory, ale jejich využití není omezeno pouze jen na tyto zařízení.

    ilustrační foto
    Foto: https://pixabay.com/photos/studio-microphone-rec-music-radio-4065105/

    Základní účel HDMI kabelu

    Základním využitím pro HDMI kabel je připojení televizoru nebo monitoru k různým zařízením, jako jsou počítače, herní konzole, DVD přehrávače nebo Blu-ray přehrávače. HDMI kabely umožňují přenos vysokého rozlišení obrazu a kvalitního zvuku, což je ideální pro sledování filmů, her nebo prezentací.

    Audio systém

    Pokud máte domácí kino nebo zvukový systém, HDMI kabel může být využit pro přenos zvuku z televize, počítače nebo jiného zařízení do audio systému. To vám umožní vychutnat si výjimečný zvukový zážitek při sledování filmů nebo například poslechu hudby.

    Připojení k notebooku

    HDMI kabel lze také využít pro připojení notebooku nebo stolního počítače k externímu monitoru nebo televizi. Tímto způsobem můžete získat větší obrazovou plochu a pohodlnější pracovní prostředí.

    Typy HDMI kabelu

    HDMI standard se neustále vyvíjí a nové verze přinášejí lepší vlastnosti a možnosti. Při výběru HDMI kabelu se ujistěte, že je kompatibilní s verzí HDMI, kterou používáte.

    Délka HDMI kabelu je důležitým faktorem, zejména pokud potřebujete propojit zařízení na vzdálenějších místech. Pokud je kabel příliš dlouhý, může dojít ke ztrátě signálu a snížení kvality obrazu a zvuku. V takovém případě je lepší zvolit kabel s aktivním zesilovačem signálu, který pomáhá udržet kvalitu signálu i při delších vzdálenostech.

    Rozlišení a snímková frekvence jsou důležité pro zobrazení kvalitního obrazu. Při výběru HDMI kabelu zkontrolujte, zda je schopen přenášet rozlišení a snímkovou frekvenci, kterou potřebujete.

    Existuje mnoho kvalitních HDMI kabelů na trhu a nejlepší volba závisí na vašich konkrétních potřebách a rozpočtu. Rozpoznat kvalitní HDMI kabel může být v některých případech obtížné, protože ne všechny aspekty kvality jsou viditelné na první pohled. Nicméně, existuje několik faktorů, které můžete zvážit při hodnocení kvality HDMI kabelu: kvalita materiálu, certifikace, konstrukce konektorů. Pozor! Cena nemusí vždy rozhodovat o kvalitě.

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.