abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 21:11 | IT novinky

    Společnost Framework Computer představila novou vylepšenou verzi svého modulárního notebooku Framework Laptop 13 s Intel Core Ultra Series 1, displej s lepším rozlišením a novou webovou kameru. Přímo do Česka jej zatím koupit nelze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.16 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 21:22 | Zajímavý software

    TerminalTextEffects (TTE) je engine pro vizuální efekty v terminálu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 29
    včera 17:11 | Pozvánky

    Od čtvrtka 30. 5. do soboty 1. 6. lze v Praze navštívit Veletrh vědy, tj. největší populárně naučnou akci v České republice, kterou každoročně od roku 2015 pořádá Akademie věd ČR. Vstup zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 14:11 | Komunita

    Canonical představil Ubuntu optimalizované pro jednodeskový počítač s RISC-V procesorem Milk-V Mars.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    27.5. 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    27.5. 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    25.5. 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 966 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde

    23. 9. 2011 | David Ježek | Hardware | 4947×

    Tento týden se společně podíváme na první procesory rodiny AMD Bulldozer, které zamířily na trh, dále na dvě základní desky s APU Fusion E-450, dva 4TB pevné disky a dvě mobilní novinky od Samsungu běžící na Androidu. Vše završíme trojicí zvukovek Creative Labs s novým čipem Sound Core 3D.

    Obsah

    AMD Bulldozer je v prodeji

    link

    AMD konečně uvedla do prodeje první variantu procesorů rodiny „Bulldozer“. Bohužel pro nás běžné smrtelníky nejde o desktopové čipy, ale o serverové slepence dvou největších čipů, tedy 16jádrové Opterony „Interlagos“.

    Výroba se rozeběhla již minulý měsíc a nyní má tak AMD dostatek čipů pro své velké partnery odebírající Opterony. Tyto procesory pasují do patice G34, vedle 16jádrové verze (s 2×8core čipy) jde na trh i 12jádrová (2×6core). Procesory mají čtyřkanálový paměťový řadič a celkově až 32 MB cache (16MB L2, 16 MB L3).

    AMD toto prezentuje jako významný milník v historii společnosti, tak držme palce, ať se rozplynou černé mraky nad různými leaky testů desktopových Bulldozerů, které prý nejsou až tak úžasné, jak nám hype tento rok probíhající až dosud naznačoval. Podle posledních zpráv se nám uvedení desktopových Bulldozerů posunulo na říjen.

    AMD Fusion E-450 na dvou deskách od Asusteku

    link

    Sice není E-450 oproti E-350 nějak zvlášť velké terno, liší se vlastně jen mírně vyššími takty CPU/GPU části (1,65/0,6 GHz oproti 1,6/0,492 GHz), ale i tak si své místo na trhu vydobude. Asus uvádí pro desktopový/HTPC segment hned dvě varianty.

    ATX základní deska E45M1-M Pro nese vedle APU E-450 také čipset A50M. Využívá celopasivní chlazení a mezi grafickými výstupy nabízí samozřejmě VGA, DVI a HDMI, snad jen ten DisplayPort chybí. Hlavní PCI Express ×16 slot dostává pouze 4 PCI Express linky, ale v případě této desky to asi moc na škodu není.

    Vedle 2×USB 3.0 v podání řadiče ASMedia se asi sluší zmínit GLAN Realtek 8111E a 5.1/7.1 zvukovku Realtek ALC887 plus také 400Mbit/s FireWire.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Jistě zajímavější je miniITX verze E45M1-I Deluxe, která je sice z principu věci chudší o některé sloty, ale přidává k tomu navíc WiFi modul. Jistě jde o zajímavou volbu pro HTPC, bohužel pouze v případě využití OS Windows, neboť podpora APU Fusion „Zacate“ z hlediska hardwarové akcelerace videa v Linuxu stále není optimální. Ve Windows běží prakticky vše a tudíž nebude překážkou pomalá CPU část E-450.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Dvě Androidí novinky od Samsungu

    link

    Samsung se na poli Androidu činí, po Galaxy Tabu 10.1 uvádí dvě zajímavá zařízení, obě stavějící na tomto OS. Galaxy Tab 7.7 je menší variací na dřívější model. Srdcem tabletu je Super AMOLED displej s úhlopříčkou 7,7palce a rozlišením 1280×800. Oproti 10.1 nechybí vedle flashového úložiště také microSD slot.

    Vše pohání 1,4GHz dvoujádrový ARM, 8 GB LP DDR2, 64GB flash úložiště, dále nechybí 21Mbit/s HSPA+, Bluetooth 3.0, WiFi 802.11n, dva foťáky (8 a 2 Mpix) či GPS. Vše živí 5100mAh akumulátor. Tablet má tloušťku pouze 7,89 mm a hmotnost 335 gramů. Android je ve verzi 3.2.

    Apple již patřičně rozšířil své žaloby na Samsung i o tento tablet.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

    Druhým zařízením je mobilní telefon Galaxy Note. Ten pro změnu disponuje 5,3palcovým AMOLED displejem o rozlišení 1280×800, taktéž 1,4GHz dvoujádrovým ARMem, 8+2Mpix foťáky, jeho SoC si poradí s přehráváním MP3/AAC/OGG Vorbis/FLAC a DivX/XviD/H.264, telefon pak podporuje vedle focení i záznam H.264 cidea v 1080 při 24p a 30p. Pro sluchátka je zde standardní 3,5mm jack.

    Vedle prstu lze displej používat i s v těle ukrytým stylusem. Konektivita za Galaxy Tabem 7.7 nijak nezaostává, je zde také 21Mbit/s HSPA+ a LTE (dále VPN se SSL), Bluetooth 3.0 a WiFi 802.11a/b/g/n a samozřejmě USB 2.0. Aplikace mohou mimo jiné využívat akcelerometr, nechybí také světelný senzor, digitální kompas, senzor přiblížení či barometr. Interní paměť (16, nebo 32GB) lze rozšířit pomocí microSD až o 32 GB. Protože nejde o tablet, Android je zde ve verzi 2.3. Při rozměrech 146,85×82,95×9,65 mm váží telefon 178 g, Li-ion akumulátor má kapacitu 2 500 mAh.

    Hardwarové novinky

    Seagate uvádí 4TB pevné disky

    link

    V obou případech míří nové pevné disky na trh nejdřív v externím provedení, jak už tak bývá zvykem.

    Seagate jako první uvádí externí disk FreeAgent GoFlex Desk External Drive s kódovým označením „STAC4000100“. Ten je vybaven oddělitelným modulem rozhraní, takže ač v základu nabízí konektivitu pro USB 2.0/3.0 (o UASP není zmínka, ale u HDD to nevadí), lze dovybavit třeba FireWire modulem. Disk vyjde na 250 dolarů a dostal do vínku i 192bit TripleDES.

    Hardwarové novinky

    Hitachi uvádí 4TB pevné disky

    link

    Hitachi neuvádí 4TB disk sama o sobě, její model ve svém externím provedení nabídne její dceřinná společnost G-Technology, a to jak jednodiskovou 4TB, tak dvoudiskovou 8TB verzi. G-Technology s designem pro Macintoshe nabídne konektivitu pro 3,0Gbit/s eSATA, 800Mbit/s Firewire a USB 2.0, koncem roku přijde i s 10 Gbit/s Thunderbolt verzí. Disky od Hitachi mají 7200 otáček za minutu.

    Hardwarové novinky

    Obvykle platí, že od uvedení prvních externích disků zbývá jen několik týdnů, maximálně pár měsíců, do vydání interních SATA modelů. Jak dlouho to v tomto případě potrvá, si netroufám říci, předpokládejme ale, že předvánoční trh je nejpravděpodobnější.

    Zvukové karty Creative Sound Core 3D přichází

    link

    Na jaře představená technologie Sound Core 3D, nástupnice X-Fi, nyní míří na trh v podobě hned tří zvukových karet od Creative Labs. Připomeňme, že jde o „čtyřjádrové“ zvukové procesory zase o něco technologicky vyvinutější oproti X-Fi.

    První kartou je „Core 3D PCI Express“, standardní PCIe zvukovka s oplechovaným hlavním čipem a pár dalšími obvody. Druhou verzí je vyšší „Recon3D Fatal1ty Professional“, již oplechovaná kompletně a navíc v balení doplněná o obligátní I/O drive panel s konektory (mj. pro sluchátka) a regulací hlasitosti. Třetí kartou, kterou Creative Labs uvedli, je externí USB zvukovka „Recon3D USB“ s konektory pro sluchátka a mikrofon, line in + line out a S/PDIF. Na těle nese i přepínač pro použití s počítačem, Xboxem 360 a Playstation 3. Externí zvukovku bude v dohledné době možné rozšířit o bezdrátový modul pro sluchátka Creative Tactic3D Omega.

    Podle dostupných informací se karty objeví koncem října, Recon3D Fatal1ty Professional za cenu kolem 2600 Kč, základní model pak za 1800K č. Bezdrátová sluchátka Tactic 3D Recon Omega přijdou na 4000 Kč. Je však otázkou, co nabídnou průměrnému uživateli plně spokojenému s integrovanou zvukovkou popřípadě X-Fi či jinou dedikovanou (VIA atd.). Zejména když půjde o uživatele Linuxu.

    Hardwarové novinky Hardwarové novinky Hardwarové novinky

           

    Hodnocení: 75 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    23.9.2011 00:17 Bill Gates
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    4TB ? To bude mit OSA zisky jako prase z prazdnych HDD :( Nekdo by to mel uz tvrde zarazit. A nebo jsem zaspal a uz se neplati tady to nesmyslne vypalne?
    23.9.2011 01:24 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Pořád se platí. Pro 4 TB to vychází na 540 Kč.
    23.9.2011 02:37 Bill Gates
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    spocital by nekdo cca datum kdy dojde k tomu ze vypalne bude drazsi nez samotne zarizeni? To by slo spocitat .. jak se zvysuje kapacita v case vime, jak se hybe cena v souvislosti s tim v case taky vime, a vime ze cena se zvysuje pomaleji nez kapacita, takze jednou se to protne. To bude parada az 16TB disk bude stat 1600 a vypalne bude 2160. Celkova cena 3760. Jak se da tohle svinstvo uriznout od prijmu? Neco jako uriznout rakovinu od zdroje vyzivy a nechat ji vyhladovet. Nakupovat media v zahranici a odstrihnout tak i nasemu debil*imu statu prijem ve forme DPH? To by se mi celkem libilo oboje. Asi jsem spatny vlastenec.
    23.9.2011 07:11 asdfghj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Kdysi se tomu dalo vyhnout nákupem enterprise edice pevných disků (RAID edice WD RE, Seagate Constellation, apod.). Za ty už se dneska platí taky. Ale podle rozhodnutí soudu v EU neplatí poplatek firmy, protože ty nemohou dělat kopie audiovizuálních děl pro vlastní potřebu. Takže nakupovat na firmu :-D

    Jen by mě zajímalo, jak si to člověk může ověřit. Né každý eshop uvádí v ceně položku "autorský poplatek"
    23.9.2011 07:58 Andrej | skóre: 9
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    to s tym rozhodnutim sudu by ma zaujimalo, nakupujem na firmu, shop uvadza vypalne za kopirovanie a nemam dojem ze by mi ho odratali. mate prosim nejake cislo toho rozhodnutia alebo nieco s cim sa da v obchode ohanat?
    Any sufficiently advanced magic is indistinguishable from technology. --Larry Niven
    23.9.2011 08:01 asdfghj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    SGAE vs. Padawan Europe court
    23.9.2011 08:03 asdfghj
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    23.9.2011 11:44 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Da se pozadovat az 3 roky zpetne nebot 3 roky je obecna promlceci lhuta a ten soud rozhodl, ze vybirani vypalnyho nikdy v souladu s pravidly nebylo.

    Nevim ovsem o nikom, kdo by to v CR aplikoval, sam sem zvedav a docela by me zajimalo, jak se k tomu vOSA a spol. postavi.
    23.9.2011 12:16 Bill Gates
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    tim by se dalo mozna OSU kompletne financne zdecimovat ne? I kdyz nakopnout tento narod k hromadnejsi akci je prakticky nemozne :(
    23.9.2011 16:43 Sten
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Jak zdecimovat? OSA ty poplatky dostane a pak jich část vrátí. Pořád bude v plusu.
    23.9.2011 17:53 heh
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Myslíte, že má z čeho vracet poplatky za 3 roky dozadu? ha ha ha :-D
    mkoubik avatar 23.9.2011 19:31 mkoubik | skóre: 5 | blog: lorem_ipsum | Praha 8 - Bohnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    No já bych moc nejázal, přinejhoršim někoho napadne dotovat osu z daní...
    23.9.2011 21:41 Bill Gates
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    ze jo .. za 3 roky zpetne a jeste nekomu kdo media a HDD nakupuje firemne a uziva v hoooooooodne velkem mnozstvi. Neni tu nekdo u nekoho takoveho zamestnany? Ze by o tom hodil rec se sefem a ten s jeho sefem a ten teprve s generalnim ? :)
    25.9.2011 19:02 Luger
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Platí klasický status Quo - rozhodnutí EU je jedna věc, oporu v českém právním řádu nemá - platí "starý" zákon (z r.2006 tuším) = platit / vybírat. Dokud nedojde k úpravě zákona (ha ha s našimi poslanci 2-3 roky?) jediná cesta je "zaplatit" a vymáhat po OSA. Prodejce / dovozce s tím nehne, poplatek odvede ze všeho co dováží / prodává.
    26.9.2011 17:43 Zdeněk Štěpánek | skóre: 57 | blog: uz_mam_taky_blog | varnsdorf
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    To je bohužel pravda, ale dovozci to zatím takhle neřeší.

    V současnosti tento poplatek platí dovozci, tedy ti, kteří zboží přivezou do republiky (resp. do prostoru EU). Takže jakýkoliv další prodej komukoliv, už je výpalným zatížen.

    Piráti se v této věci silně angažují, přímo ve spolupráci s některými dovozci, jimž se následující nápad líbí, ačkoliv se ho trochu bojí, přecijen jít proti OSA je riziko.

    Z verdiktu evropského soudu vyplívá, že výpalné by měli platit pouze domácí uživatelé. Jinýmy slovy, výpalné se platí jen při prodeji fyzické osobě. Fungovalo by to tak, že dovozce by dovezl zboží, nic by nezaplatil, prodá to alze, czechcomputeru atd atd a až tito prodejci by na základě registrace zákazníka jako fyzické osoby nebo jako firmy pouze pro fyzické osoby připočetli ono výpalné a sami by ho pak poslali do OSA.

    Jakmile by jeden prodejce začal nabízet firmám zboží bez výpalného, získal by brutální konkurenční výhodu a další by se jistě přidali velmi rychle.

    Kdo máte zájem se přidat, tak www.piratskastrana.cz.

    Zdeněk Štěpánek

    www.pirati.cz - s piráty do parlamentu i jinam www.gavanet.org - czfree varnsdorf
    23.9.2011 02:40 Bill Gates
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    a jeste dotaz .. plati se DPH i s vypalneho? Dan z nulove hodnoty misto z pridane hodnoty. Hrozny sračkystán tady ta republika.
    23.9.2011 11:42 j
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Plati
    26.9.2011 09:18 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Dokonale to zde neni a to s temi poplatky je humus, ale toto jsou trosku silna slova, ne? Jestli se ti tu nelibi, tak tahni nekam jinam ;-)
    26.9.2011 12:05 Bill Gates
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    na odtahnuti uz se usilovne pracuje, neboj, dane budu platit trosku jinde a s lepsim pocitem ze za to neco dostanu :) Pravda zatim machrujes s "tahni jinam", ovsem co bys delal kdyby takhle tahla vetsina :)
    26.9.2011 15:26 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Vetsina lidi nerika sve zemi srackystan a u tech, kteri to rikaji, mi neni lito, ze premigruji nekam jinam. Koneckoncu i oni budou jinde spokojenejsi, proc ne. Pokud ti neco vadi, konkretne to pojmenuj a neco proti tomu delej.
    26.9.2011 16:01 Bill Gates
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    To je zvlastni jak jedni diskutujici o druhych vi ze tem druhym neco vadi a zaroven ze nic proti tomu nedelaji. Samozrejme ze delam vse mozne i nemozne proti tomu co mi vadi :) Co je skaredeho na slove srackystan? Je to snad horsi nez absurdistan?
    23.9.2011 00:23 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Na E-450 se těším, jenom aby co nejdřív byly i jiné miniITX desky.
    26.9.2011 09:18 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Nikdy jsem pro takovato atom-like reseni nenasel vyuziti. Je to sice mrnave, malo to zere, ale vykon nula nula nic... :-(
    Ravensun avatar 26.9.2011 09:40 Ravensun | skóre: 11 | blog: Ravensun's blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Pro babičku stačí. Ta na HD filmy nekouká :D
    Gentoo je můj poslední velký linux test...
    23.9.2011 09:28 cthulhu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    spis by me zajimalo, kdy budou na trhu desktopove disky s kapacitou 1TB/plotna..
    Ravensun avatar 23.9.2011 10:57 Ravensun | skóre: 11 | blog: Ravensun's blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Mě by spíš zajímalo kdy se bojeví první Bulldozery pro desktopy u nás (CR) v eshopech. Chci to Pentium D 125W vyměnit za sice 125W nenažrance ale aspoň trochu výkonějšího.
    Gentoo je můj poslední velký linux test...
    23.9.2011 11:25 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    dostal do vínku i 192bit TripleDES.

    Co si pod tím mám představit? Dosud jsem žil v přesvědčení, že triple-DES je bloková šifra šifrující 64-bitové bloky pomocí 112- nebo 168-bitového klíče. Kde se tam vezme těch 192?

    Jendа avatar 23.9.2011 14:42 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    A hlavně proč v roce 2011 někdo používá TripleDES? Podle mě je to hrozně HW náročné.
    23.9.2011 16:34 halo hahalo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Na to Vám pán Ježek neodpovie, pretože to netuší. On len opisuje PR kecy z letákov a iných webov.
    David Ježek avatar 23.9.2011 17:56 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    a ještě mě za to platí. to tě žere závist nebo co?
    24.9.2011 23:11 halo hahalo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Ale vôbec nie. To bol len povzdych nad tým, že kedysi dávno tvorilo gro článkov na abclinuxu niečo celkom iné ako opísaný komix a opísané hwnovinky...
    26.9.2011 09:21 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Me se hw novinky celkem libi, clovek se alespon dozvi neco noveho. To, ze se jedna o nejaky preklad (opis) jsem do dnes nevedel :-( Skoda.
    David Ježek avatar 26.9.2011 09:35 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    jisteže jde o získávání informací ze (v 99,99%) zahrančiních zdrojů, kde myslíš, že se nové informace nebrou? buď v tiskovkách firem, nebo v článcích zahraničních kolegů, kteří mají to štěstí, že chodí na obědy s lidma z těch firem. atd atd atd. nicméně i tak jsem vždy doufal, že hwn mají aspoň trochu něco málo navíc oproti jen čistokrevnému překladu.
    26.9.2011 15:29 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Je mi jasne, kde se informace berou ;-) Ale je rozdil prekladat cizi clanky, nebo z nich cerpat a pridavat vlastin invenci. Take doufam, ze tato serie ma neco navic.
    David Ježek avatar 26.9.2011 09:33 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    pokaždé když si někdo takhle postěžuje, píšu tohle: nebreč, napiš lubošovi a začni psát linuxové články. není moje chyba, že nemalou část produkce abclinuxu pokrývají hw novinky. je to chyba všech, kdož by mohli psát zajímavé články o linuxu, ale buď jsou příliš zaměstnaní, příliš líní nebo třeba příliš frustrovaní čímkoli, ale každopádně ruku k dílu nepřipojí. chceš-li to změnit, máš dle mého názoru dveře otevřené.
    pavlix avatar 26.9.2011 12:03 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    +1
    Já už tu vlastně ani nejsem. Abclinuxu umřelo.
    26.9.2011 17:20 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    No, ten příspěvek je sice hloupý, ale jeho první část (po čárku) je v tuto chvíli stále ještě pravdivá…
    David Ježek avatar 26.9.2011 17:23 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    a tak to také zůstane. necítím nejmenší potřebu na tu otázku odpovídat.
    26.9.2011 17:30 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Poněkud překvapivé, ale budiž; i taková odpověď má svou informační hodnotu.
    24.9.2011 09:09 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Tak to každopádně, přesto tak vznikají jedny z nejkvalitnějších a nejzajímavějších aktualit ze světa IT na českém internetu.
    25.9.2011 08:49 ehm ehm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Trochu malý rozhled.
    26.9.2011 15:31 loki
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Pokud je to pravda, je to smutne. :-( Zase tolik casopisu nectu(neni cas), abych mohl osobne srovnavat. Kazdopadne tato serie celkem ujde. :)
    23.9.2011 23:29 Mmad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HW novinky: 4TB pevné disky jsou zde
    Pokud je pán fajnšmekr a přehrává i MIDI, taxe velká zvukovka vyplatí. To, co vypotí čipy Realtek pod Linuxem, je děs (widle Midi zpracovávají hlavně v driverech). (Obecně Realteky stojí za prd - jak zvuk, tak síť.) Částečně to jde kompenzovat pomocí Timidity, ale to také není všespásné (Gnome prev., VLC nebo Totem stopy přes něj defaultně neženou).
    Varování: Nejlepší zkušenosti mám se starou SB 5.1 Live. Novější SB Xi-Fi byla děsná.

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.