abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 21:11 | IT novinky

    Společnost Framework Computer představila novou vylepšenou verzi svého modulárního notebooku Framework Laptop 13 s Intel Core Ultra Series 1, displej s lepším rozlišením a novou webovou kameru. Přímo do Česka jej zatím koupit nelze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.16 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 21:22 | Zajímavý software

    TerminalTextEffects (TTE) je engine pro vizuální efekty v terminálu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 31
    včera 17:11 | Pozvánky

    Od čtvrtka 30. 5. do soboty 1. 6. lze v Praze navštívit Veletrh vědy, tj. největší populárně naučnou akci v České republice, kterou každoročně od roku 2015 pořádá Akademie věd ČR. Vstup zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 14:11 | Komunita

    Canonical představil Ubuntu optimalizované pro jednodeskový počítač s RISC-V procesorem Milk-V Mars.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    27.5. 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    27.5. 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 971 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Minireportáž: Chytrá planeta IBM v Praze

    23. 2. 2011 | Luboš Doležel | Reportáže | 1995×

    16. února 2011 se v Národní technické knihovně v Praze konala akce IBM Smart Planet (Smarter Planet Comes to You), kde se veřejnost mohla seznámit s konceptem Chytré planety.

    Pod knihovnou parkovalo nákladní vozidlo IBM, jehož vnitřek sloužil jako hlavní místo setkávání lidí z IBM s veřejností (zejména studenty). Mohli jste navštívit sekci zaměstnání a dozvědět se nejen o pracovních příležitostech v IBM. Dále bylo možné se zúčastnit soutěže v online hře CityOne a vyhrát ceny. O kousek dál jste si mohli vyzkoušet software pro převod psaného textu do znakového jazyku.

    IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011

    Součástí Chytré planety je i úspora energie a tomuto tématu byl jeden z koutů věnován. A konečně, pokud jste měli zájem, v posledním rohu se nacházel stůl, kde bylo možné si popovídat se zajímavými lidmi z IBM.

    IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011

    V budově Národní technické konference se v průběhu dne konaly přednášky nějakým způsobem související s Chytrou planetou. Zde byl ráno v rámci diskuzního panelu také přítomen děkan ČVUT FEL, neboť celá akce je spojená s výročím Fakulty elektrotechnické a zároveň i výročím firmy IBM. Pokud jste zrovna neseděli na přednášce, ke zhlédnutí vyzývaly studentské projekty (nebo spíš projekt) v okolí. Na ČVUT totiž každý rok běží soutěž IBM, které se účastní studentské výzkumné projekty.

    IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011

    Zde tedy bylo možné si prohlédnout vnitřnosti jednoho zajímavého výrobku – počítače s multitouch displejem, kde je obraz promítán projektorem, dotyk zjišťován senzory a zároveň je možné vyfotit objekt nad „displejem“.

    IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011

    Určitě jsem se neúčastnil všech přednášek, každopádně šlo spíš o „seznamující“ přednášky, které vám představí dané téma, ale nenaučí vás už dané téma aplikovat v reálném světě, nebo „přednášky“ diskuzní.

    IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011 IBM Smart Planet - Praha 2011

    Osobně pro mě byl obsah akce tak trochu zklamáním. Že se akce účastnili především technicky orientovaní studenti, očekával bych poněkud hlubší povahu předváděných věcí. Takto to působilo příliš „populárně vědecky“ a chudě, a to jak kvalitou, tak kvantitou.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.