Portál AbcLinuxu, 20. května 2024 06:57

Pozvánka na ČVUT FELFEST

13. 6. 2015 | Martin Stančík
Články - Pozvánka na ČVUT FELFEST  

Na Vítězném náměstí v Praze se již 17. června odehraje jednodenní festival FELFEST pořádaný Fakultou elektrotechnickou ČVUT. Na co se můžeme těšit?

Hlavním cílem FELFESTu je zpřístupnit návštěvníkům projekty, které na fakultě vznikají. K vidění tak bude třeba letecký simulátor, pomocí kterého si návštěvníci budou moci vyzkoušet pilotovat nad Prahou, lego roboti skládající Rubikovu kostku, studentská formule nebo počítačová deska Banana piano, která umožňuje sestavit si vlastní hudební nástroj z ovoce a zeleniny.

Dále si návštěvníci v TechParku budou moci prohlédnout cyklistický navigátor a plánovač cest AgentDrive Simulátor, aplikaci pro rozpoznávání obličeje, pokročilou navigaci nevidomých, či robotické dalekohledy.

Přehlídku studentských prací doplní hudební program. Kromě ostravské kapely BUTY, která vystoupí na hlavním podiu, si návštěvníci v odpoledních hodinách budou moci poslechnout také Vintage Wine (irský rock), Johannesse Benze (country-folk), kapelu Wunderbard band (jazz) či Bug’n’Dub (reggae). Celý program pak doplní menší hudební projekty na vedlejším pódiu, jako jsou například punkfolkeři Vasilův Rubáš, experimentální duo Mutanti hledaj východisko, rapová improshow Saysomething.cz či Vobezdud.

Vstup na festival je zcela zdarma.

Další informace naleznete na stránkách http://www.felfest.cz/nebo Facebooku FELFEST.

Další články z této rubriky

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zve na Letní biomedicínský den 2018
SUSECON 2017, světová konference o open source, 25. až 27. září 2017 poprvé v Praze!
Konference Oracle Code zavítá do Prahy
Veletrh CeBIT 2017 startuje 19. března 2017
Nenechte si ujít Oracle Digital Day

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.