abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.5. 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    23.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    22.5. 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (83%)
     (4%)
     (7%)
     (6%)
    Celkem 578 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Pomoc. PLEASE!!!

    14. 1. 2005 | Robert Krátký | Různé | 8704×

    Veselý článek na Lupa.cz nám byl inspirací k shromáždění několika perliček, které se za uplynulý rok nakupily v administrátorském archívu. K tomu jsem ještě přihodil pár obzvláště přínosných diskuzí.

    Pro pořádek uvádím, že jsme se nechali inspirovat článkem Nad dopisy čtenářů aneb může se to stát i vám. Velmi jsme se zasmáli a při tom si uvědomili, že podobných věcí se na AbcLinuxu najde také požehnaně.

    O co jde?

    Mnozí naši návštěvníci si přes mnohá upozornění, návody, rady a doporučení stejně nedají říci a provádějí psí kusy. Do diskuzí pokládají dotazy, jejichž smysl by nepochopil ani televizní jasnovidec. Do formuláře pro Zprávičky píší nejrůznější sdělení, která se mnohdy vůbec netýkají Linuxu a někdy ani počítačů. Vzkazy správcům plní nahodilými výkřiky.

    Následuje výběr několika zajímavých exponátů. Bohužel jsem nemohl zařadit vymazané Vzkazy správcům, protože nás nenapadlo je ukládat pro pozdější obveselení. Rovněž mnohé absurdity z diskuzí již byly administrátory vymazány. To se týká například i všemi obávaných ještírků: příspěvků o tom, kterak pisatele pronásledují mimozemšťané a zlí nízkovibrační pozemšťané, jsem vymazal snad patnáct.

    Poznámka: Mnohé z níže uvedených zápisů jsou ve skutečnosti otázky ohledně Linuxu (položené většinou do formuláře pro zadávání Zpráviček). Jejich zveřejněním se neposmíváme začátečníkům. Vždyť jedním z hlavních cílů AbcLinuxu je pomáhat začátečníkům. Vtipné a k pousmání jsou pouze ty dotazy, na které při nejlepší vůli není možné odpovědět. Uživatelé bohužel velmi často nevyvinou ani minimální úsilí na objasnění problému, se kterým by potřebovali pomoci. Na takové otázky pak lze odpovědět jen za pomoci příslovečné křišťálové koule.

    Zprávičky

    Vite, kde mam stahnout soubor, ktery podporuje modem pro Linux Sharp GX13 na GPRS, díky. Ozvěte si prosím.

    Je to tedy modem pro Linux? Ale což, zjevně je k jeho podpoře potřeba nějaký magický "soubor". Určitě si ozveme.


    Prosím někdo me poradi, jak mam stahnout soubory modem Sharp GX13 GPRS pro Linux Mandrake, diky...ozvete si.

    Uz si zase máme ozvat? Nevadí, někdo mu prý poradí...


    Ak chcete programovať robte to v Linuxe, ale ak to chcete aj predať tak to v Linuxe nerobte, alebo vela šťastia. Píšete že Linux je dobrý atď., ale ešte som si nevšimol, že by tu niekto napísal aj prečo. Myslím si, že Linux nieje žiadny prevrat proste nemám prachy idem na Linux a nejak si vsugerujem, že je všetko OK. No, aj tak sa dá. Inak dočítal som sa tu niekde, že Windows XP má problémi z iným software-om, je to na 80% kokotina.

    To je dobrá otázka... proč je ten Linux vlastně dobrý? Když se v něm programuje, nejde to pak prodat. No jo, to dá rozum, Linux stejně používají jen ti, kdo nemají prachy. Kde nic není, ani smrt nebere. Ale to teda kokotina na 64,8 % není!


    Dobrý den,
    prosím víte někdo o 100% emulátoru do Linuxu pro programy, které jsou v Dosu nebo Windowsu? Wine nejde jak má jít.
    Děkuji za odpověd

    Tak tentokrát si těmi procenty nejsem jist. Přeci jenom je to poměrně neskromný požadavek... stoprocentní emulátor. Nejsou to vlastně ony samotné Windows? Co jiného by je dokázalo emulovat na sto procent? Jsem si jist, že WINE nikdy nebude stejně stoprocentní jako Windows. Btw, GNU není Unix, WINE není emulátor - to už dnes ví každý ;-).


    Zajímalo by mně připojení Bluetooth. Děkuji, Matyáš

    Matyáši, mě by zajímalo, kam se zase poděl můj oblíbený zubní kartáček. Ale žerty stranou - tohle vlastně ani není otázka. Kdyby byl každý tak samostatný... alespoň ví, co ho zajímá. No nic, není zač.


    Zajímalo by mě čím otevřu přílohu s koncovkou EML. Je to nějaka textová zpráva ale po kliklnutí na otevřít se znovu zobrazí oknou Outlooku s přílohou

    Už je to tady! Outlook přestal otevírat soubory s přílohou. To je dobrá zpráva.


    potřebuji poradit s instalaci tiskarny canon multipass c80 v win XP

    Tak tady je každá rada drahá. Lilu, multipass? Corben Dallas, multipass.


    Orientujete se v nastavení/detekci hardware na linuxu? Josef

    Ale jistě, ujde to. Děkujeme za optání.


    Slovníky Lexicon 2002 firmy Lingea prodávané na internetu jako "Prekladace.cz" firmou pana Jiřího Merkla z Hradce Králové nemají všechny náležitosti elektronického zboží, mj. chybí elektronický podpis. Antivirový program Norton je před instalací vyřazuje jako podezřelé. Ťukla jsem přesto příkaz "povolit makra" a zkáza byla hotová: Česko-francouzský a francouzsko-český Lexicon 2002 Lingea v exempláři dodaném panem Merklem 13.12.2004 byl zavirovaný, shodil mi Windows a vymazal adresář. Vir se hlásí jako knihovního původu "bibl...less.exe." Zásilka pana merkla obsahuje ještě německý a anglický slovník, které sebojím otevřít. Kdo mi je vymění za seriózní zboží a nahradí mi ztráty práce na počítači? Eligius

    Tak tohle je tvrdý oříšek. Konec konců, zkáza je hotová. Najde se někdo, kdo by nahradil ztráty? Myslím to vážně. Když už má někdo tu odvahu a povolí spuštění podezřelého kódu, měli bychom mu/jí alespoň poskytnout náhradou seriózní zboží. Tím myslím takové, které by mělo všechny náležitosti elektronického zboží.


    Neda se sehnet nekde zdrojovy kabel k notbooku IBM??

    V obchodě s notebooky IBM? Jen tipuji...


    Jak sestavit domácí subwofer na 4ohmový rádio, abych ho nepřetížila? Stačí, když budu vědět reprák. Dálší postup už mám zajištěnej.

    Jo, tak já tedy další postup zajištěný nemám. A co jsem se ptal Leoše, tak taky to nevypadá, že by mu někdo zajistil další postup. To má tak někdo kliku.

    Diskuze

    Exploit
    Chcete-li dát svátečnímu padouchovi za vyučenou, poraďte se se skutečnými padouchy. Určitě se najde někdo, kdo vymyslí, jak se mu dostat na kobylku. Ale pozor: když škodit, tak pořádně. Napište mi na ICQ, dohodneme se na tom vloupání.
    Daniela
    Ach jo. Daniela je tu. Dlouho jsme odolávali, ale v novém roce 2005 nám to vydrželo jen pár dní.
    Sakum prdum
    Doporučuji vaší ctěné pozornosti tuto vědeckou disputaci. Jen málokdy člověk při brouzdání internetem narazí na tak záludně ukrytý, ale o to závažnější, materiál k přemýšlení.
    Je to možné?
    Myslíte, že na AbcLinuxu může proběhnout takhle nemožná diskuze? Neznemožní nás to? No, možná to možné je. Ale zvažovaná množina možných možností možná může být rozmnožena. Že je to nemožné? Možná. Jsem zmožen.
           

    Hodnocení: 77 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    14.1.2005 01:19 ...... | skóre: 41 | blog: ...
    Rozbalit Rozbalit vše Na blbosti na to vás užije :-)
    Tak teda to poslední to byl nářez :-) a pak že to není možné :-) mimochodem první :)
    14.1.2005 02:05 Martin Beranek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Na blbosti na to vás užije :-)
    ano moc pekne poctenicko takhle pred spanim... cim vic tim lip.
    14.1.2005 01:52 creep
    Rozbalit Rozbalit vše nechápu
    Jojo, sranda, ale proč je jako související článek comics RMS v Praze? Něco mi ušlo?
    14.1.2005 09:03 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nechápu
    Nijak úzce nesouvisí. Jen je to taky legrace.
    14.1.2005 08:34 Smazáno | skóre: 21 | blog: tezkorict
    Rozbalit Rozbalit vše A ještě...
    Mě teda nadzvedl ze židle asi nejvíc tenhle thread:

    http://www.abclinuxu.cz/forum/show/64022
    14.1.2005 10:54 maleprase | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše divne :-/
    clanek je divny. zasmal sem se jen u te posledni diskuse. radsi sem to nemel cist vubec
    14.1.2005 13:37 Peter z Tater
    Rozbalit Rozbalit vše vtipne?!?!?!
    no ja nevim ale me to zase tak vtipne nepripadlo. jsou proste lidi kteri neumi polozit otazku, ale co uz. kazdej si z nekoho dela prdel.
    14.1.2005 14:35 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: vtipne?!?!?!
    Přesně takové reakce jsem se bál... Proto jsem na počátek článku vložil odstavec, kterým jsem to chtěl vysvětlit. Byl bych nerad, kdyby si někdo myslel, že se posmíváme neznalosti.
    14.1.2005 18:58 eaph
    Rozbalit Rozbalit vše super
    konecne neco jako Phrack Feedback. (Ctete na phrack.org)
    14.1.2005 23:45 Tomáš Hála | skóre: 39 | blog: blog
    Rozbalit Rozbalit vše Taky si přihřeju polívčičku..
    ..že by vadné DVD??
    15.1.2005 10:29 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Daniela?
    Kdo je to Daniela? Nějaký in-joke, který mi uniká?

    (Třeba jsem svým příspěvkem právě přispěl do příštího dílu :))
    15.1.2005 10:57 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Daniela?
    Takzvaná Daniela se proslavila svou tupostí na Lidovky.cz. Svého času tam nebyl jediný článek, který by neměl takovýhle první komentář.
    15.1.2005 12:09 Michal Marek (twofish) | skóre: 55 | blog: { display: blog; } | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Daniela?
    Aha, dík.
    17.1.2005 09:17 hrajko
    Rozbalit Rozbalit vše cool rulez
    Corben Dallas, multipass. Lilu, multipass, multipass, multipass, multipass, multipass, multipass, multipass, multipass :) maga LOL
    17.1.2005 10:49 Martin Chloupek | skóre: 6
    Rozbalit Rozbalit vše Re: cool rulez
    Se mrknu na patej element :)

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.