Portál AbcLinuxu, 28. dubna 2024 23:49

Hodnocení LinuxHall

24. 10. 2002 | Reklama
Články - Hodnocení LinuxHall  

Linux je už systémem pro podnikovou sféru.

Konference Linux Hall 2002 ukázala, že Linux již dospěl do pozice systému vhodného pro praktické nasazení v podnikovém prostředí. Jedná se o řešení osvědčené a technologicky vyzrálé, jehož použití s sebou nese řadu předností. Kromě cenových aspektů patří k výhodám Linuxu i kvalita doprovodných aplikací, stabilita systému či možnost modifikací zdrojového kódu.

Odborné konference Linux Hall 2002, která se ve dnech 9.-10. 10. konala v Brně jako součást veletrhu Invex, se zúčastnilo více než 400 lidí. Motto letošního v pořadí již třetího ročníku znělo "Open source pro byznys". Podle průzkumu podniknutého organizátory akce patří téměř 50 % účastníků k profesionálům odpovědným za fungování podnikové IT infrastruktury, pětinu tvořili vývojáři a příjemným překvapením byla účast takřka 10 % účastníků z řad vyššího managementu firem. Organizátoři a řečníci byli potěšeni faktem, že konference oslovila nezanedbatelné procento účastníků ze státní správy a průmyslu. Z ankety mezi účastníky vyplývá, že více než 60 % respondentů provozuje v zaměstnání servery na platformě Linux a 40 % také v roli desktopu ať již v zaměstnání či na svém domácím počítači.

Akce si vysloužila kladné hodnocení v elektronických médiích i v linuxových diskusních skupinách.

S největším ohlasem se setkaly příspěvky prezentující konkrétní nasazení Linuxu ať již ve formě datových skladů, bezdiskových sítí a clusterů či databázových backgroundů podnikových aplikací.

Společnost IDG organizuje celosvětově cyklus linuxových veletrhů, výstav a konferencí LinuxWorld Conference & Expo. IDG Czech hodlá v linuxových aktivitách pokračovat i na lokální úrovni.

Konferenci Linux Hall je věnována webová stránka www.linuxhall.cz. Na této adrese jsou zájemcům kromě podrobnějších informací volně k dispozici také texty letošních přednášek.

Martin Lenk
manažer speciálních projektů IDG Czech, a. s.
Computerworld
Seydlerova 2451/11
158 00 Praha 5

Další články z této rubriky

Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze zve na Letní biomedicínský den 2018
SUSECON 2017, světová konference o open source, 25. až 27. září 2017 poprvé v Praze!
Konference Oracle Code zavítá do Prahy
Veletrh CeBIT 2017 startuje 19. března 2017
Nenechte si ujít Oracle Digital Day

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.