Portál AbcLinuxu, 28. května 2024 10:31

Týden na ITBiz: Výdaje na ICT v ČR letos vzrostou o 3,7 procenta

27. 6. 2021 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Výdaje na ICT v ČR letos vzrostou o 3,7 procenta  

Inovativní byznysový mobil Motorola moto g100. Veeam umí zálohovat Kubernetes v cloudu. Výdaje na ICT v ČR letos vzrostou o 3,7 procenta. Z 10 nejhodnotnějších značek světa je jich 8 z IT.

Inovativní byznysový mobil Motorola moto g100

Podle parametrů (3,2 GHz procesor, 8 GB RAM) by se na první pohled dalo říct, že před sebou máte spíš počítač než mobil. A to je směr, kterým se v Motorole vydali a rozšířili funkce mobilu do podoby jakéhosi ultrapřenosného počítače.

Veeam umí zálohovat Kubernetes v cloudu

Nedávno proběhla sedmá výroční konference VeeamON 2021, kde zazněla řada novinek, zejména ohledně budoucnosti ochrany dat a doporučení pro zrychlení podnikové strategie pro ochranu dat. To vše samozřejmě souvisí i s letošní novou verzí Veeam Backup and Replication V11. Na naše otázky odpovídal Niraj Tolia, prezident a generální manažer společnosti Kasten, kterou Veeam akvíroval v říjnu 2020.

Výdaje na ICT v ČR letos vzrostou o 3,7 procenta

České organizace obnovují své aktivity v oblasti digitální transformace a znovu investují do IT projektů, které pozastavily anebo odložily v době akutní pandemie onemocnění COVID-19. Analytici IDC v této souvislosti očekávají, že výdaje na informační a komunikační technologie v tuzemsku meziročně vzrostou o 3,7 %.

Z 10 nejhodnotnějších značek světa je jich 8 z IT

Nejhodnotnější značky světa zaznamenaly rekordní růst, jejich kumulovaná hodnota dosáhla 7,1 bilionů USD, tedy částky srovnatelné se součtem ročního HDP Francie a Německa; vyplývá tak z letošního žebříčku Kantar BrandZ Nejhodnotnější značky světa 2021. Tento 42% nárůst, který čtyřikrát překračuje průměrný meziroční nárůst v posledních 15 letech tohoto hodnocení, byl podpořen především důvěrou, kterou vyvolává dostupnost vakcín, vládní balíčky na podporu ekonomik a zlepšující se výhledy na HDP. Americké značky představují 56 z celkových Top 100 značek žebříčku, s vedoucími značkami Amazon a Apple, z nichž každá v současnosti dosahuje hodnoty přes půl bilionu USD.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Výkonný elektromagnet z 3D tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Neutronové molekuly – neutrony se mohou vázat na kvantové tečky
Týden na ITBiz: Polovina českých firem si není jistá blízkou budoucnosti svého oboru, většina ale počítá s velkým vlivem AI
Týden na ScienceMag.cz: Působivá simulace pádu do černé díry
Týden na ITBiz: Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.