Portál AbcLinuxu, 24. května 2024 23:48

Anketa o distribuci s největším počtem uživatelů

8. 3. 2004 | Leoš Literák
Články - Anketa o distribuci s největším počtem uživatelů  

Už popáté náš portál pořádá anketu o nejpopulárnější distribuci. Letos poprvé však půjdeme do hloubky a místo pouhého hlasování použijeme anketu.

Cílem ankety je zjistit aktuální pořadí jednotlivých distribucí v našich česko-slovenských zemích. Určitě ale budou zajímavé i absolutní hodnoty, kolik má která distribuce uživatelů. A v neposlední řadě je součástí ankety i malý demografický profil uživatelů Linuxu. Nebojte se, anketa je naprosto anonymní.

Anketa probíhá od pondělí 8. března do středy 17. března 2004. Poté bude uzavřena a provedena analýza dat. Výsledky se dozvíte na našem portálu. Jejich součástí bude i archiv se všemi hlasy, takže kdokoliv bude mít moci provést vlastní hlubší analýzu.

Účast v anketě je dobrovolná. Chceme získat co nejpřesnější data, proto spoléháme na vaši poctivost a čestnost. Takže každý hlasujte sám za sebe a jen jedinkrát. Pro jistotu jsem přesto zavedl tři úrovně ochrany před vícenásobným hlasováním. Jednou z nich je i blokace IP adresy na určitou dobu. Důvody najdete v této diskusi.

Pokud dostanete zprávu, že IP adresa je blokována, přestože jste ještě nehlasovali, jedná se nejspíše o náhodné přidělení stejné dynamické IP adresy (typicky modemy) nebo NAT (překlad adres) v počítačové síti. Pak prosím vydržte a zopakujte hlasování později. Anketa trva deset dní, takže času budete mít dost.

Nejpoužívanější distribuce

V této části zaškrtněte tu distribuci, kterou aktivně používáte. To znamená, že na ni máte účet a můžete se na ni přihlásit. Pokud máte v síti linuxový firewall, tak jste uživatelem jeho distribuce pouze tehdy, pokud se na něj můžete přihlásit (například jako administrátor).

Pro zajímavost můžete vyplnit i počet instalací dané distribuce. Instalací se rozumí jeden počítač, na kterém jde daná distribuce při startu (vybrat a) spustit. Za instalaci opět počítejte jen ty stroje, na které máte aktivní přístup (účet), není podmínkou, že jste jej instaloval(a) osobně.

Pokud distribuce v seznamu chybí, doplňte její jméno do prázdného políčka pod poslední distribucí. Máte možnost takto specifikovat až tři distribuce.

Pokud používáte některou živou distribuci, vyberte ji ze seznamu.

Jméno distribuce Počet instalaci
Debian
Fedora
Gentoo
Mandrake
Redhat
Slackware
SuSE
Turbolinux
Živá distribuce ABC Linux
Danix
Knoppix
MandrakeMove
Slax
SuSE Eval
jiná

Statistické informace

Pohlaví
Věk
Vzdělání  (nejvyšší dosažené)
Zaměstnání
Jak dlouho používám Linux
Kde používám Linux na desktopu
na serveru

Proč používám Linux svoboda
otevřené kódy
nezávislost
cena
filozofie Unixu
efektivita
textové konfigurační soubory
stabilita
bezpečnost
odolnost vůči virům
bohatá softwarová výbava
multimédia
snadná aktualizace

Související články

4. ročník ankety o nejpopulárnější distribuci
Nejpopulárnější distribucí se stává...
Je nás jen 0,7%?

Další články z této rubriky

Událo se v týdnu 20/2024
Událo se v týdnu 19/2024
Událo se v týdnu 18/2024
Událo se v týdnu 17/2024
Distribuční novinky 10-15/2024

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.