abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 23:44 | Pozvánky

    V neděli 26. května lze navštívit Maker Faire Rychnov nad Kněžnou, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:33 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 3.20.0, tj. první z nové řady 3.20, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze vypíchnou počáteční podporu 64bitové architektury RISC-V.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:11 | IT novinky

    Společnost Jolla na akci s názvem Jolla Love Day 2 - The Jolla comeback představila telefon se Sailfish OS 5.0 Jolla Community Phone (ve spolupráci se společností Reeder) a počítač Jolla Mind2 Community Edition AI Computer.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:33 | Nová verze

    LibreOffice 24.8 bude vydán jako finální v srpnu 2024, přičemž LibreOffice 24.8 Alpha1 je první předběžnou verzí od začátku vývoje verze 24.8 v prosinci 2023. Od té doby bylo do úložiště kódu odesláno 4448 commitů a více než 667 chyb bylo v Bugzille nastaveno jako opravené. Nové funkce obsažené v této verzi LibreOffice najdete v poznámkách k vydání.

    ZCR | Komentářů: 0
    21.5. 23:33 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 141 (pdf) a HackSpace 78 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.5. 21:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 2.0.0 programovacího jazyka Kotlin (Wikipedie, GitHub). Oficiálně bude představena ve čtvrtek na konferenci KotlinConf 2024 v Kodani. Livestream bude možné sledovat na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    21.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 27.0 programovacího jazyka Erlang (Wikipedie) a související platformy OTP (Open Telecom Platform, Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    21.5. 01:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.8.0 svobodného multiplatformního softwaru pro konverzi video formátů HandBrake (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (82%)
     (4%)
     (7%)
     (6%)
    Celkem 508 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Programujeme s knihovnou ncurses - III

    12. 10. 2004 | Martin Podhola | Programování | 3620×

    Ovládání klávesnice. Vytváření dalších oken a manipulace s nimi. [Vyřazeno z databáze]

    Omlouváme se čtenářům, ale bohužel jsme zjistili, že obsah tohoto článku byl opsán ze zdroje, jehož neautorizované kopírování představuje porušení autorských práv.

    Redakce

           

    Hodnocení: 41 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Diskuse byla administrátory uzamčena

    12.10.2004 15:45 Pavel Bařina
    Rozbalit Rozbalit vše priklady
    Hmm. Jak se tak divam tak priklady jsou prakticky totozne s temi v knize Linux zaciname programovat.
    12.10.2004 16:10 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: priklady
    To mě velmi zajímá (coby zodpovědného redaktora). Mohl bys, prosím, toto tvrzení podložit konkrétnějším důkazem? Velmi neradi bychom vydávali plagiát. Stejně tak neradi bychom však byli, kdyby autory z plagiátu kdokoliv neoprávněně obviňoval.
    12.10.2004 21:23 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: priklady
    Kdyby jenom ty příklady. V těch příkladech opravil minimálně jednu chybu (chybějící načtení loginu) a přeložil je do češtiny. Co se týče textu, tak je to prakticky pouze přeformulování toho co je v knize.

    Tento článek začíná na straně 191 a končí na straně 199 s tím, že byla vynechána část "Zobecnělé funkce".

    Nechci být moc jedovatý, ale první díl seriálu začíná na straně 184 a druhý na straně 186 dole. Připouštím, že u prvního dílu je úvod opravdu jiný než v knize.

    Škoda, ten seriál se mi opravdu líbil.

    ps: Odhaduju, že další díl bude o "Optimalizace obnovování obrazovky", "Podokna" a režimu keypad (v knize poněkud nepřesně "Numerická klávesnice").
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    12.10.2004 21:47 fm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: priklady
    ...Škoda, ten seriál se mi opravdu líbil...

    to ze pisete v minulem case znamena, ze bude serial redakci ukoncen? Vite vice nez ostatni?

    Neznam autora, redakci a je mi celkem jedno co se se serialem stane. Ale jedno mi vadi, ze nejakej stoura si nevidi na spicku nosu.

    Jsou totiz nasledujici moznosti:

    - skonci to jako na linuxzone, kde jsou jen recenze knih

    - snazivi budou prepisovat neco z knih a pridaji k tomu 20 % sveho

    - lide , kteri napsali aplikace v ncurses se o sve mnohalete zkusenosti podeli tim, ze o tom napisi clanek. Tato varianta by byla idealni ale je pouhym snem!!!

    Nema-li to skoncit jako na LZ tak zbyva jen ta varianta 2. Stouralove, kecalove, ti co jsou vzdy na druhe strane barikady a lide zasadovi se to budou z 'principu' snazit zamezit. Rozumni lide ale nad zkopirovanymi a upravenymi fragmenty programu zamhouri oci a nebudou delat chytre - ze uz to nekde podobne videli. Doufejme ze se ti rozumni prosadi.
    12.10.2004 23:49 Josef Kufner | skóre: 70
    Rozbalit Rozbalit vše Re: priklady
    O ukonceni serialu jsem nic nerikal, ale kapku mi vadi, ze tam tech 20% chybi a doufam ze v pristim dile uz chybet nebude...
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    13.10.2004 08:58 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: priklady
    Ačkoliv přílišné šťourání mi také příliš nevoní, nikdy není šťourání dost, jedná-li se o odhalení zatajeného zdroje nebo o plagiát.

    Plagiátorství je jedním z nejhorších přečinů proti slušnosti, jakého se autor může dopustit. Proto mě sice mrzí existence podobných obvinění, ale pokud se prokáže jejich správnost, je třeba to neprodleně řešit.

    S nějakým končením to nemá nic společného. Omlouvat případné plagiátorství není nic rozumného, jak naznačuješ.

    ----------

    Takže: prosím majitele dané knihy, aby zodpovědně ověřili, zda se jedná pouze o stejné pořadí probíraných témat - což by nebylo nic špatného - nebo o opsané texty a příklady.

    Já zároveň kontaktuji autora a zeptám se ho, co mi k tomu může říci. Velice nerad rozebírám tyto věci ve veřejném fóru, ale bohužel je to nutné.
    15.10.2004 07:57 Zdeněk Burda | skóre: 61 | blog: Zdendův blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: priklady
    Ahoj,
    tak jsem se do te knizky podival a porovnal to s clankem a nestacil se divit. Presne to odpovida tomu co je v knizce, jen majinko pozmenil slova ve vete. Skoro sedi poradi odstavcu clanku na poradi odstavcu knihy. V ukazkach kodu prelozil anglicke nazvy promenych do cestiny, jinak je to zrejme kopie 1:1 :-( priklad:
    v clanku - "Funkce addch a printw jsme použili již dříve. Stačí ke všem funkcím přidat na začátek w (jako window) nebo mv (jako posun) nebo mvw (jako posun okna)." v knize - "Funkce addch a printw jsme pouzivali k vystupu znaku na obrazovku jiz drive. Spolecne s dalsimi funkcemi muzeme k jejich nazvu pridavat predpony w (okno), mv(posun) nebo mvw (posun a okno)."
    -- Nezdar není hanbou, hanbou je strach z pokusu.
    17.10.2004 12:09 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: priklady
    Autor článku mi situaci vysvětlil v tom smyslu, že vycházel z HOWTO, které pro své přátele sepsal jeho kamarád. Když se pak kamaráda ptal, jestli nečerpal z nějaké knihy, jmenoval mu samozřejmě právě tu, na kterou se upozorňuje v této diskuzi.

    Původně jsem předpokládal, že po tomto vysvětlení bude stačit doplnit do článku zřetelnou zmínku o zdrojích, které byly při přípravě využity. Bohužel však z posledního příspěvku Zdeňka Burdy vidím, že by to bylo neadekvátní. Jedná se skutečně o téměř identickou kopii.

    V redakci se poradíme, jak celou věc řešit.
    17.10.2004 22:02 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: priklady
    Bohužel nám nezbylo nic jiného, než přistoupit k razantnímu řešení. Nadpisy článků a diskuze pod nimi jsme ponechali, text samotný musel být odstraněn.

    Coby zodpovědný redaktor se za tuto celou záležitost omlouvám a doufám, že se v budoucnu s podobným problémem již neshledáme.
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.