Portál AbcLinuxu, 29. dubna 2024 22:23

Výzva k portaci strategické hry

19. 8. 2002 | Reklama
Články - Výzva k portaci strategické hry  

Myslíte si o sobě, že jste skvělý programátor? Nyní máte příležitost dokázat to celému světu!

Strategie jsou jedním z nejvíce opomíjených žánrů mezi autory freeware her a o těch českých to platí dvojnásob -- kvalitních českých strategií je jako šafránu.

Proto zbystřete, máme tu opravdu kousek, který stojí za kousek pozornosti.

Ve hře se stanete velitelem vojsk OSN, plnících mírové mise v Evropě. Časem však kvůli velkým ztrátám na životech v řadách vojáků OSN začnou po celé Evropě demonstrace obyvatelstva proti účasti jejich jednotek v těchto misích. Budete tedy nuceni nahrazovat vojáky mechanickými stroji. Bohužel, jak bývá špatným zvykem, moderní technika často nefunguje tak jak by měla a často se obrací i proti svým pánům ...

Hra je free včetně zdrojových kódů, bohužel byla původně psána pod DOS (resp. i W9x jsou bez problémů) v jazyce Borland Pascal (grafické rutiny jsou v ASM). Pokud by se našel někdo schopný a ochotný portovat ji na jiné platformy, kontaktujte prosím autory přes domovskou stránku hry http://giliath.hi-web.cz.

Redakce: Jelikož si myslíme, že rozšíření Linuxu v Česku/Slovensku prospěje existence kvalitní domácí hry, připojujeme se k této výzvě. Navíc nabízíme naše tričko autorovi, který úspěšně provede portaci této hry pod Linux pod Open Source licencí.

Související články

Staré dobré hry

Odkazy a zdroje

Zdrojové kódy [.zip, 577 kB]

Další články z této rubriky

Linuxové herní novinky – květen 2018
Linuxové herní novinky – duben 2018
Linuxové herní novinky – březen 2018
Linuxové herní novinky – únor 2018
Linuxové herní novinky – leden 2018

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.