Portál AbcLinuxu, 29. května 2024 20:43

Týden na ITBIZ – 10.7.2015

12. 7. 2015 | Redakce
Články - Týden na ITBIZ – 10.7.2015  

Druhý přehled zajímavých článků časopisu ITBiz z posledního týdne.

Oracle cloud: na jedno tlačítko

Podnikové IT nyní čeká 10 let koexistence mezi cloudem a on-premise řešeními. Jaké trumfy mají v rukou jednotliví hráči?


Bezpečnostní přehled: Jak se liší přístup IT oddělení a vedení firem

Novým typem útoku je ransomweb: malware šifruje skripty webových a databázových serverů. Svět škodlivých maker. Apple opravuje OS X Yosemite, iOS i Safari. Red Hat a bezpečnost kontejnerů. Následuje pravidelný bezpečnostní přehled vytvářený především podle webů ZDNet, CNet, The Register a HelpNet.


Intel ITPeer Network

Nový blog společnosti Intel primárně zaměřený na aktuální témata z oblasti podnikového IT. Jeho prostřednictvím bychom se s vámi rádi podělili o bohaté zkušenosti z této sféry a byli pro Vás zdrojem nových inspirací.


Jak bude vypadat Hewlett-Packard po svém rozdělení

Společnost Hewlett-Packard minulý týden americké Komisi pro cenné papíry (SEC) zaslala spolu s potřebnou dokumentací oficiální žádost o registraci firmy Hewlett Packard Enterprise Co. Jak bude americký gigant po rozdělení na dva samostatné subjekty vypadat?


Inkoustový rychlík Brother HL-S7000DN

Brother HL-S7000DN je zajímavá kancelářská tiskárna pro skupinu uživatelů, která vyniká rychlostí opakování 100 stran A4 za minutu. Navíc nabízí tichý a levný provoz, dostatečnou kapacitu zásobníků papíru a zajímavé měsíční zatížení.


ERP IFS Applications 9 si spíše vybírá zákazníka než naopak

IFS Applications verze 9 je evolučním krokem s několika zásadními novinkami, které byly naprogramovány jak na základě přání uživatelů, tak pozorování jejich každodenní práce ze strany samotné společnosti IFS a zvyšují uživatelský komfort. Jde zejména o IFS Lobby, CRM, IFS Streams, architekturu založenou na vrstvách a vylepšenou podporu pro globální podnikání.

Odkazy a zdroje

Autorem přehledu je Václav Maletínský

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Výkonný elektromagnet z 3D tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Neutronové molekuly – neutrony se mohou vázat na kvantové tečky
Týden na ITBiz: Polovina českých firem si není jistá blízkou budoucnosti svého oboru, většina ale počítá s velkým vlivem AI
Týden na ScienceMag.cz: Působivá simulace pádu do černé díry
Týden na ITBiz: Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.