Portál AbcLinuxu, 5. června 2024 14:43

Týden na ITBiz: Nielsenův zákon o internetové šířce pásma

3. 2. 2020 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Nielsenův zákon o internetové šířce pásma  

Jméno a heslo už nestačí. Programátory platí nejlépe Maďarsko, SAP konzultanty ČR. Zákony informatiky: Nielsenův zákon o internetové šířce pásma. Sophos odhalil trendy v kybernetické bezpečnosti pro rok 2020. Cisco: technologické trendy roku 2020. Titul MBA nesmí manažerům chybět, ESBM je osvědčenou volbou.

Jméno a heslo už nestačí

Společnost Entec, distributor s přidanou hodnotou, dodává řešení podnikové infrastruktury a zaměřuje se zejména na bezpečnost. Nedávno Entec podepsal distribuční smlouvu se společností Swivel Secure ohledně dodávání víceprvkové autentizace. Co toto řešení znamená vysvětluje Vladimír Brož, Senior Business Development Manager a David Vambera, Junior Systems Engineer.

Programátory platí nejlépe Maďarsko, SAP konzultanty ČR

Z rozsáhlého srovnání mezd v České republice, Slovensku, Maďarsku a Polsku, který zrealizovala personální agentura Grafton Recruitment, vyplývá, že ve většině oborů a pracovních pozici dosáhnou zaměstnanci na nejvyšší mzdy v Praze, ačkoliv se najdou i výjimky. Například programátoři si nejvíce vydělají v Budapešti, HR ředitelé v Bratislavě a marketingoví experti ve Varšavě. Pro české firmy má z hlediska dostupnosti nekvalifikované pracovní síly největší potenciál Polsko, u kvalifikovaných pozic Slovensko.

Zákony informatiky: Nielsenův zákon o internetové šířce pásma

Nielsenův zákon o šířce pásma Internetu zní: Rychlost připojení koncových, resp. domácích uživatelů roste každoročně v průměru o 50 %, tudíž se zdvojnásobuje přibližně každých 21 měsíců.

Sophos odhalil trendy v kybernetické bezpečnosti pro rok 2020

Prostředí kybernetických hrozeb prošlo v roce 2019 několika velkými změnami, které jsou detailně popsány ve studii SophosLabs 2020 Threat Report. Pochopení těchto trendů je pro obránce důležité, aby mohli předvídat, co se bude dít a mohli se na to co nejlépe připravit. Sophos upozorňuje na některé hlavní změny v kybernetických hrozbách, ke kterým došlo v uplynulém roce a které budou mít vliv na kybernetickou bezpečnost v roce 2020. Zahrnují vše od ransomwaru a automatizovaných aktivních útoků po strojové učení a mobilní i cloudová bezpečnostní rizika.

Cisco: technologické trendy roku 2020

Technologie mění svět a tato změna je rok od roku rychlejší. Jaké trendy vzniknou díky technologiím v roce 2020? Cisco vidí zejména pět oblastí, které doznají změny.

Titul MBA nesmí manažerům chybět, ESBM je osvědčenou volbou

I na manažerských či jiných vedoucích pozicích by se lidé měli neustále vzdělávat. Mění se nejen technologie, ale vyplatí se sledovat i aktuální trendy v řízení lidí, financí a podnikových procesů. Jednou z cest, jak si dále zvyšovat kvalifikaci, představuje studium MBA.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Vývojáři musí řešit problémy aplikací, místo aby vytvářeli nové
Týden na ScienceMag.cz: Postoupili ve snaze najít kvantovou povahu gravitace
Týden na ITBiz: Výkonný elektromagnet z 3D tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Neutronové molekuly – neutrony se mohou vázat na kvantové tečky
Týden na ITBiz: Polovina českých firem si není jistá blízkou budoucnosti svého oboru, většina ale počítá s velkým vlivem AI

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.