Portál AbcLinuxu, 30. května 2024 08:35

Týden na ITBiz: Petahertz je maximum, kvantová fyzika dává limit pro rychlost počítačů na bázi elektrického náboje

11. 4. 2022 | Redakce
Články - Týden na ITBiz: Petahertz je maximum, kvantová fyzika dává limit pro rychlost počítačů na bázi elektrického náboje  

Cisco představuje inovace pro rychlejší zavádění hybridního cloudu. Trh AI: Nejrychleji porostou výdaje na serverový hardware. Petahertz je maximum: kvantová fyzika dává limit pro rychlost počítačů na bázi elektrického náboje. Hannover Messe od 30. května do 2. června. Dell uvádí nové pracovní stanice, notebooky i aplikace pro lepší výkon.

Cisco představuje inovace pro rychlejší zavádění hybridního cloudu

Platformy Intersight nyní umožňuje propojit jejich lokální clustery Kubernetes s novými nebo stávajícími clustery Kubernetes ve veřejném cloudu, což správcům IT umožňuje sledovat a provozovat kontejnery v lokálních prostředích a různých veřejných cloudech z jediné platformy.

Trh AI: Nejrychleji porostou výdaje na serverový hardware

Tržby za řešení umělé inteligence, včetně softwaru, hardwaru a souvisejících služeb, podle IDC vzrostou v roce 2022 meziročně o 19,6 % na 432,8 miliardy dolarů. Dále se očekává, že v roce 2023 trh překoná hranici 500 miliard dolarů. Vyplývá to z prognózy IDC Worldwide Semiannual Artificial Intelligence Tracker.

Petahertz je maximum: kvantová fyzika dává limit pro rychlost počítačů na bázi elektrického náboje

Kvantově-mechanické procesy, které umožňují vznik elektrického proudu v polovodičích, trvají určitou (nenulovou) dobu. Tím je omezena rychlost generování a přenosu signálu v polovodiči. Limit platí pro elektroniku i optoelektroniku – ve smyslu zařízení, které spoléhají na operace s elektrony a jejich nábojem.

Hannover Messe od 30. května do 2. června

Na hannoverském výstavišti od 30. května do 2. června představí 2 500 firem své technologie pro továrny a energetické systémy budoucnosti. V hlavním tématu Průmyslová transformace ukáží, jak mohou síťově propojené výrobní závody pracovat efektivněji a šetřit zdroje nebo jak lze udržitelně vyrábět a přenášet energii.

Dell uvádí nové pracovní stanice, notebooky i aplikace pro lepší výkon

Dell Technologies uvádí na trh portfolio nových notebooků, pracovních stanic a příslušenství přizpůsobených trendu hybridní práce. Všechny tyto produkty budou v prodeji na přelomu dubna a května.

Zprávičky

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Výkonný elektromagnet z 3D tiskárny
Týden na ScienceMag.cz: Neutronové molekuly – neutrony se mohou vázat na kvantové tečky
Týden na ITBiz: Polovina českých firem si není jistá blízkou budoucnosti svého oboru, většina ale počítá s velkým vlivem AI
Týden na ScienceMag.cz: Působivá simulace pádu do černé díry
Týden na ITBiz: Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.