abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 21:11 | IT novinky

    Společnost Framework Computer představila novou vylepšenou verzi svého modulárního notebooku Framework Laptop 13 s Intel Core Ultra Series 1, displej s lepším rozlišením a novou webovou kameru. Přímo do Česka jej zatím koupit nelze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.16 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    28.5. 21:22 | Zajímavý software

    TerminalTextEffects (TTE) je engine pro vizuální efekty v terminálu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 35
    28.5. 17:11 | Pozvánky

    Od čtvrtka 30. 5. do soboty 1. 6. lze v Praze navštívit Veletrh vědy, tj. největší populárně naučnou akci v České republice, kterou každoročně od roku 2015 pořádá Akademie věd ČR. Vstup zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    28.5. 14:11 | Komunita

    Canonical představil Ubuntu optimalizované pro jednodeskový počítač s RISC-V procesorem Milk-V Mars.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    27.5. 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    27.5. 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 985 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Red Hat v nejnovější verzi OpenShiftu vylepšuje Kubernetes

    7. 3. 2021 | Redakce | Různé | 1438×

    Bezpečnostní byznys s Covid-19 rostl. Zákony informatiky: Organizace, její struktura a IT architektura podle Mela Conwaye. Fujitsu má novou platformu pro partnerskou spolupráci. České firmy brzdí nízké investice do vývoje. Red Hat v nejnovější verzi OpenShiftu vylepšuje Kubernetes. Podniky v cloudu stále častěji provozují i úložiště. Canon ukazuje nové možnosti tisku pro design i reklamu.

    Bezpečnostní byznys s Covid-19 rostl (Sophos)

    Rostl nejen prodej notebooků a tiskáren, ale i řešení antimalwaru. Zeptali jsme se například Kevina Isaaca, který pracuje u společnosti Sophos na pozici Senior Vice President Sales pro náš region EMEA.

    Zákony informatiky: Organizace, její struktura a IT architektura podle Mela Conwaye

    Původně psaný pro Harvard Business Review, ovšem pro nedostatek důkazů zamítnutý článek Mela E. Conwaye byl nakonec pod stejným názvem How do committees invent? (Jak vynalézají výbory a komise?) publikován v r. 1968 v dubnovém čísle Datamation, tehdy nejvýznamnějším IT magazínu v USA.

    Fujitsu má novou platformu pro partnerskou spolupráci

    Koncoví zákazníci potřebují digitalizovat a snaží se udržet krok s rostoucími nároky na jejich IT prostředky, přičemž technologická řešení pro naplnění jejich ambicí v tomto ohledu jsou stále složitější. Často proto nastává situace, kdy žádný jednotlivý prodejce nemá dostatečně rozsáhlé odborné znalosti potřebné k dodání celého řešení.

    České firmy brzdí nízké investice do vývoje

    České firmy prý do výzkumu a vývoje investují stále jen v omezené míře. Důvodem má být systematické podceňování významu R&D i pro soukromý sektor. Význam inovací pro konkurenceschopnost však ve světě po pandemii ještě vzroste.

    Red Hat v nejnovější verzi OpenShiftu vylepšuje Kubernetes

    Red Hat OpenShift 4.7, je založena na Kubernetes 1.20, přináší novinky pro zjednodušení a zrychlení modernizace aplikací, které pomohou minimalizovat tlak na IT týmy při jejich snaze o sjednocení tradičních a cloudových aplikací.

    Podniky v cloudu stále častěji provozují i úložiště

    V roce 2020 došlo vedle nepřehlédnutelných změn ve způsobu práce i fungování celého byznysu také k souvisejícím úpravám podnikových rozpočtů. Nejistota a nutnost zajistit kontinuitu provozu vedla k uvolňování prostředků na provozní výdaje, naopak přiškrceny byly obvykle výdaje investiční. V důsledku toho považuje stále více firem cloudové technologie jako vhodné řešení pro napjaté rozpočty.

    Canon ukazuje nové možnosti tisku pro design i reklamu

    Společnost Canon se v České republice etablovala jako výrobce špičkových fotoaparátů, kancelářských řešení a průkopník digitalizace dokumentů i firemních procesů. Na to, jak si stál Canon v uplynulém období a kam některé kroky Canonu míří dál, odpovídá v rozhovoru Eva Kučmášová, šéfka komunikace Canonu ve střední Evropě.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    Jendа avatar 8.3.2021 07:44 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Red Hat v nejnovější verzi OpenShiftu vylepšuje Kubernetes
    Funguje vám ten srovnávač od ČTÚ? Na první stránce mi nejde vybrat nic jiného než první kategorie, ale budiž. Namačkal jsem tam 0 minut, 0 SMS a 2 GB dat a že chci předplacenku a řeklo mi to že Tesco Mobile, 29 Kč za měsíc, což znělo dost dobře na to aby to byla pravda. Podle údajů na webu Tesco Mobile to je ale 29 Kč denně. Navíc tam sice je minimální dobití, ale už tam není nikde napsané, jak často se to musí dobíjet. Druhá nalezená možnost je Vodafone, ale na odkazovaném webu ten balíček vůbec není, až googlení to najde někde úplně jinde.
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.