abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:11 | Nová verze

    Byla vydána verze 3.0 (@, 𝕏) svobodného softwaru HAProxy (The Reliable, High Performance TCP/HTTP Load Balancer; Wikipedie) řešícího vysokou dostupnost, vyvažování zátěže a reverzní proxy. Detailní přehled novinek v příspěvku na blogu společnosti HAProxy Technologies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:11 | IT novinky

    Společnost Framework Computer představila novou vylepšenou verzi svého modulárního notebooku Framework Laptop 13 s Intel Core Ultra Series 1, displej s lepším rozlišením a novou webovou kameru. Přímo do Česka jej zatím koupit nelze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 2.16 svobodného video editoru Flowblade (GitHub, Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Videoukázky funkcí Flowblade na Vimeu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    28.5. 21:22 | Zajímavý software

    TerminalTextEffects (TTE) je engine pro vizuální efekty v terminálu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    28.5. 17:11 | Pozvánky

    Od čtvrtka 30. 5. do soboty 1. 6. lze v Praze navštívit Veletrh vědy, tj. největší populárně naučnou akci v České republice, kterou každoročně od roku 2015 pořádá Akademie věd ČR. Vstup zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    28.5. 14:11 | Komunita

    Canonical představil Ubuntu optimalizované pro jednodeskový počítač s RISC-V procesorem Milk-V Mars.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 21:22 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 24.5.1 Havier. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    27.5. 19:44 | IT novinky

    Společnost xAI založena Elonem Muskem a stojící za AI LLM modelem Grok získala investici 6 miliard dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    27.5. 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    27.5. 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (89%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 976 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Týden na ITBiz.cz - In-memory databáze prorůstají do analytiky

    6. 12. 2016 | Redakce | Různé | 2308×

    Ukradeny údaje k milionu účtů Google, prodej tabletů v ČR klesne, Cobalt zasáhl bankomaty, telefony Nokia se vracejí, FBI bude moci pronikat do počítačů, Japonci postaví nejvýkonnější superpočítač…

    In-memory databáze prorůstají do analytiky i podnikových aplikací

    Jako in-memory technologie označujeme zpracování dat přímo v operační paměti. Tímto způsobem lze s daty pracovat mnohem rychleji než při přístupu na pomalejší úložiště. I složité analytické dotazy pak lze mnohdy provádět v reálném čase.

    Bezpečnostní přehled: Vývoj ve světě ransomwaru

    Symantec kupuje LifeLock. Další „čínský“ spyware na levných smartphonech. Ransomware a IoT. Jak se vůbec rozšířil Locky? Masivní kampaň Cobalt zasáhla bankomaty, vybíralo se po celém světě. Ocenění pro síťovou kartu, která mj. filtruje útoky. Malware, který se sám vymaže při restartu.

    Embarcadero rok poté

    Embarcadero, výrobce vývojových nástrojů Delphi, C++ apod., před více než rokem koupila společnost Idera. Akvizice končívají různě, ale tato má zřejmě dobře našlápnuto. Důkazem je například certifikace vyvinutých aplikací pro Windows 10 Store společně s dalšími novinkami.

    Cloud v oblacích s IBM

    Odborný seminář o cloud computingu představil trendy a také konkurenční srovnání. Tématy byly privátní a veřejný cloud pohledem IBM, bezpečnost v cloudu, portfolio IBM Cloud, trendy v cloudu a srovnání s konkurencí.

    Jak zajistit snadný a přitom bezpečný přístup k citlivým datům

    V roce 2018 začne platit nová směrnice Evropské unie o ochraně dat. Podle Obecného nařízení pro ochranu údajů v EU (neboli GDPR) budou moci úřady za nedostatečné zabezpečení osobních údajů pokutovat firmy a organizace až do výše 4 % jejich ročního obratu…

    Glosa: Chatbot mluví za mrtvého – od nápadu k realizaci

    Na webu The Verge popsala Casey Newton příběh dvou přátel (Eugenia Kuyda a Roman Mazurenko). Peripetie pomiňme, podstatné pro nás budiž to, že po Mazurenkově smrti se Kuyda rozhodla zkusit vytvořil jeho digitální reprezentaci a tímto způsobem ho znovu oživit.

    Bonusové systémy

    V dnešním konkurenčním prostředí se firmy snaží vytvářet si věrné zákazníky, kteří se rádi vracejí, opět utrácejí a jsou k dané společnosti loajální. Přes různé slevové akce, nabídky nejrůznějších služeb se nejvíce osvědčil a ustálil tzv. bonusový věrnostní systém…

    IBM si hraje (nejen) s videem

    IBM před časem koupila firmu Aspera, jejíž řešení přenosů velkých objemů dat na velké vzdálenosti jsou založena na patentovaném protokolu FAPS. Jak funguje?

    Případová studie: Odolné tablety Panasonic u městské policie Brno

    Strážníci brněnské městské policie využívají pro zefektivnění své činnosti odolné tablety Panasonic Toughpad FZ-M1 při zajištění služby a veřejného pořádku.

    Výběr ze zpráviček

    Nový škodlivý program ukradl údaje k milionu účtů Google

    Gooligan se šíří na zařízeních s Androidem, krade e-mailové adresy a uložené ověřovací klíče a generuje tržby podvodným instalováním aplikací z Google Play, které hodnotí jménem obětí.

    Telefony Nokia se příští rok vrátí na trh

    Finská společnost oznámila, že její dohoda s firmou HMD Global Oy byla dokončena a HMD plánuje přijít s novým přístrojem pod značkou Nokia s Androidem v první polovině příštího roku.

    CETIN příští rok nabídne operátorům připojení až 250 Mbit/s

    Společnost Česká telekomunikační infrastruktura (CETIN) zvýší od května příštího roku rychlost internetového připojení přes pevné linky ze současných maximálně 100 Mbit/s až na 250 Mbit/s.

    Akcie Samsungu stouply na nový rekord

    Akcie jihokorejské společnosti stouply o více než čtyři procenta. Reagovaly tak na úterní oznámení správní rady, že zváží rozdělení skupiny na dvě samostatné společnosti.

    FBI bude moci s povolením soudu pronikat do jakýchkoli počítačů

    V americkém Senátu selhal poslední pokus o zablokování rozšířených policejních pravomocí. Změny podle kritiků ohrozí právo nevinných Američanů na soukromí a mohou být zneužity budoucí vládou Donalda Trumpa.

    Nejvýkonnější superpočítač postaví Japonci

    Japonská vláda zaplatí vývoj nejrychlejšího superpočítače na světě, který umožní domácím firmám zlepšit konkurenceschopnost na poli výzkumu a vývoje.

    NBÚ vybuduje centrum kybernetické bezpečnosti, rozhodla vláda

    Národní bezpečnostní úřad vybuduje z části původních kasáren v Brně – Černých Polích novou budovu Národního centra kybernetické bezpečnosti s kapacitou až 400 pracovníků.

    Gartner: Prodej tabletů v ČR letos klesne o osm procent

    Zájem o tablety letos dále klesá. Prodej tabletů a hybridních notebooků na českém trhu se letos sníží zhruba na 1,1 milionu kusů.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.