Portál AbcLinuxu, 20. května 2024 15:10

Týden na ITBiz.cz – Technologická předpověď IBM na příštích pět let

20. 1. 2017 | Redakce
Články - Týden na ITBiz.cz – Technologická předpověď IBM na příštích pět let  

Technologická předpověď IBM: příštích pět let. Lenovo bere servery a storage vážně. Greendata spoléhá na výkon a chytré úspory. Bezpečnostní přehled: Proč se vyplatí útoky zrovna na oddělení HR.

Technologická předpověď IBM: příštích pět let

Výzkumný tým IBM zveřejnil svou tradiční předpověď 5 in 5 – pět inovací, které změní technologický svět v příštích pěti letech. Vývoj povede podle IBM k běžnému zviditelnění světa, který lidským očím zůstával donedávna skrytý. Soustředí se na další objevování a využití znalostí z nanosvěta v makroskopickém prostředí.

Sophia Solutions další první na světě u IBM

Sophia Solutions je IT konzultační firma, která se jako první v ČR stala akreditovaným partnerem pro implementace plánovacích systémů na technologiích IBM, říká Jan Kadlec, partner Sophia Solutions. A také dodává, že technologie IBM berou od distributora s přidanou hodnotou DNS, který jim velmi pomáhá a umí využít složitostí pravidel IBM při prodeji softwaru v prospěch jak Sophia Solutions, tak jejich firemních zákazníků. Sophia Solutions je také dalším partnerem IBM.

Lenovo bere servery a storage vážně

Společnost Lenovo je na našem trhu dodavatelem známým zejména v oblasti notebooků a smartphonů, méně jsou známé její servery. Jak se Lenovo ke svým serverům a k zákazníkům staví, jsme se ptali Martina Moravce, který u Lenova pracuje jako Distribution Manager.

Oracle z Prahy posiluje mezinárodní působnost

Oracle se v Praze přestěhoval z Chodova do Jinonic. Hlavním důvodem, kromě modernějších kanceláří, je rozšiřování mezinárodních center Oracle, která z Prahy poskytují služby pro celý region EMEA.

Bezpečnostní přehled: Proč se vyplatí útoky zrovna na oddělení HR

O nadužívání slova hacking. Statistiky zranitelností CVE za loňský rok, vítězi Android a Adobe. Policie chce přístup k datům zavražděného zákazníka Amazonu. Novinky ze světa ransomwaru. Databáze MongoDB přístupné bez hesla. Se zabezpečením e-mailu jsou na tom firmy prý hůře než koncoví uživatelé.

Greendata spoléhá na výkon a chytré úspory

Greendata poskytuje služby serverhostingu pod značkami Greenhousing.cz a Rackhousing a ještě služby datacentra pod značkou DC6.cz. Jak jejich infrastruktura, služby i zákazníci vypadají a jak se Greendata „dýchá“ v konkurenčním prostředí, odpovídal Zdeněk Maršál, jednatel společnosti.

Výběr ze zpráviček

Po delší době na trh přichází nový smartphone pod značkou Nokia.

Mobilní operátoři Vodafone a O2 dostali od ÚOHS pokutu 99 milionů korun.

Čínský webový obchod Alibaba slibuje USA milion pracovních míst.

Yahoo po prodeji klíčových aktivit změní název, Mayerová odstoupí.

Tržby za videokonference letos v regionu vzrostou o desetinu.

Avast na trh poprvé uvedl produkty pod značkou koupené AVG.

Výrobce mobilů Huawei loni zvýšil tržby na 25,7 miliardy USD.

Další články z této rubriky

Týden na ITBiz: Polovina českých firem si není jistá blízkou budoucnosti svého oboru, většina ale počítá s velkým vlivem AI
Týden na ScienceMag.cz: Působivá simulace pádu do černé díry
Týden na ITBiz: Platby výkupného za ransomware vzrostly za poslední rok na pětinásobek
Týden na ScienceMag.cz: O krok blíže k molekulárním počítačům
Týden na ITBiz: Kvalita a přesnost dat generovaných AI rozhodne o důvěře zaměstnanců v umělou inteligenci

Diskuse k tomuto článku

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.