abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.5. 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    7.5. 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    7.5. 13:44 | Komunita

    Free Software Foundation zveřejnila ocenění Free Software Awards za rok 2023. Vybráni byli Bruno Haible za dlouhodobé příspěvky a správu knihovny Gnulib, nováček Nick Logozzo za front-end Parabolic pro yt-dlp a tým Mission logiciels libres francouzského státu za nasazování svobodného softwaru do praxe.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    7.5. 13:11 | IT novinky

    Před 10 lety Microsoft dokončil akvizici divize mobilních telefonů společnosti Nokia a pod značkou Microsoft Mobile ji zanedlouho pohřbil.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 21:33 | Komunita

    Fedora 40 release party v Praze proběhne v pátek 17. května od 18:30 v prostorách společnosti Etnetera Core na adrese Jankovcova 1037/49, Praha 7. Součástí bude program kratších přednášek o novinkách ve Fedoře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    6.5. 21:11 | IT novinky

    Stack Overflow se dohodl s OpenAI o zpřístupnění obsahu Stack Overflow pro vylepšení OpenAI AI modelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (7%)
     (14%)
     (16%)
    Celkem 139 hlasů
     Komentářů: 10, poslední včera 17:35
    Rozcestník

    TZ: LinuxDays: letos zase o kus větší

    2. 10. 2015 | Redakce | Tiskové zprávy | 9002×

    Čtvrtý ročník otevřené konference LinuxDays bude letos opět o něco větší. Desítky témat v osmi přednáškových proudech, praktické workshopy, ale i ukázky zajímavých technologií nebo dobrá káva. To je LinuxDays v pražských Dejvicích o víkendu 10. a 11. října.

    LinuxDays jsou tradičně postaveny především na přednáškách a i letos si mají návštěvníci z čeho vybrat: 50 přednášek v 8 tématických sekcích, 7 praktických workshopů. „Těžištěm konference jsou vždy přednášky a workshopy, letos jsme si opět nechali záležet, jsou tam přednášky o serverech, sítích, bezpečnosti i vývoji, vybere si každý,“ říká Petr Hodač, hlavní organizátor konference.

    Zároveň je pro návštěvníky připravený bohatý doprovodný program včetně stánků mnoha různých (nejen) českých projektů. K vidění bude například stánek sdružení CESNET s ukázkami optických sítí, demonstrace routeru Turris nebo ukázky různého hardware s Bastlíři Silicon Hill. „Výhodou stánků je, že jsou připravené dva dny a návštěvníci si je mohou prohlížet, diskutovat s členy různých komunit a vidět spoustu zajímavých věcí,“ říká Hodač.

    LinuxDays

    K dobré konferenci patří dobré kafe a ani letos nebudou chybět profesionální baristé z Kofárna.cz. „Vloni měla káva obrovský úspěch, vypilo se téměř tisíc hrníčků. Navíc prostor naší virtuální kavárny funguje velmi dobře jako místo pro odpočinek a hlavně debatu mezi návštěvníky. Když chcete něco probrat, prostě zajdete na kafe,“ říká Petr Hodač. Kávu sponzoruje CZ.NIC a něco k zakousnutí obstará Active 24.

    Řadu dalších aktivit nabídnou partnerské organizace: CESNET ukáže video stěnu Sage s rozlišením vyšším než 8K, HW Kitchen představí zajímavý hardware pro vývojáře a vpsFree.cz bude naživo předvádět své komunitní VPS. „Snažíme se každý rok spolupracovat se zajímavými organizacemi v naší oblasti, které dokáží našim návštěvníkům něco navíc. Velkou podporu nám poskytuje také FIT ČVUT,“ vysvětluje Hodač.

    LinuxDays

    Tím ale bohatý program nekončí, na LinuxDays bude možné si poskládat server na čas, postavit si vlastní 3D tiskárnu, dozvědět se novinky v paralelním programování na HPG/CPU workshopu, nebo si vytvořit vlastní program v takzvané Otevřené místnosti. „Vyčlenili jsme jednu místnost, do které jsme neumístili žádný konkrétní program. Kterýkoliv návštěvník si v ní může rezervovat čas a připravit vlastní přednášku, prezentaci projektu nebo třeba setkání. Překvapilo nás, jak velký zájem o takovou aktivitu je a komunita si sama začala program komponovat,“ říká Petr Hodač.

    LinuxDays 2015 se uskuteční v budově FIT ČVUT v Dejvicích o víkendu 10. a 11. října. Vstup je zdarma, jen je potřeba se zaregistrovat na https://www.linuxdays.cz/.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.