Portál AbcLinuxu, 22. května 2024 11:06

V sobotu se uskuteční konference CryptoFest

2. 6. 2015 | Martin Stančík
Články - V sobotu se uskuteční konference CryptoFest  

Klub Studentské unie ČVUT Silicon Hill stejně v sobotu šestého června na pražském Strahově uspořádá konferenci CryptoFest, která je věnována šifrování, bezpečnosti a svobodnému softwaru.

Jednodenní konference CryptoFest nabídne čtrnáct přednášek a dva prakticky zaměřené workshopy na různá témata spojená s počítačovou bezpečností a šifrováním dat. Přednášky a workshopy se budou odehrávat ve dvou sálech, přičemž podle pořadatelů by si na své měli přijít začátečníci i pokročilí zájemci o bezpečnost.

Jak uvedl hlavní organizátor akce Petr Hodač, zájem o výběr přednášek byl letos velký a nejzajímavější témata volilo přes 160 hlasujících. „Nakonec jsme se rozhodli vybrat větší množství témat a rozdělit je do dvou samostatných sálů. Budete tak mít z čeho vybírat,“ řekl Hodač.

Se svým příspěvkem na často zbytečně démonizované téma (ne)bezpečnosti kontejnerové virtualizace vystoupí Pavel Šnajdr, zajímavý výklad na téma eliptických křivek si připravili Petr Nižnaský a Dominik Pantůček a o DNSSEC bude přednášet Ondřej Caletka. Nejen podpisy v DNS si pak účastníci CryptoFestu budou moci vyzkoušet na Caletkově workshopu zaměřeném na bezpečnost počítačových sítí. Další přednášky budou věnovány bezpečnosti GSM sítě, kolizím hašovacích funkcí a bezpečnosti webových aplikací. Kompletní program přednášek je k dispozici zde.

To vše stejně jako v předchozích letech nahraje a po internetu přenese AVC SH, přičemž „pokud vše dobře dopadne“, bude podle Hodače k dispozici i 4K záznam.

Na CryptoFest se můžete zaregistrovat zde.

Odkazy a zdroje

Cryptofest a Petr Hodač

Další články z této rubriky

V sobotu se uskuteční konference CryptoFest
Pozor na androidové aplikace
Silent Circle představil bezpečný smartphone Blackphone 2
Android je bezpečnější, řada hrozeb však stále přetrvává
Avast varuje před nebezpečnými aplikacemi v Google Play

Diskuse k tomuto článku

10.2. 20:19 jonesswilsonn
Rozbalit Rozbalit vše Peacocktv.com/tv - Enter Your Tv Code
Odpovědět | Sbalit | Link | Blokovat | Admin
Peacock is among the streaming services that has caught the attention of a lot of people around the world. NBC Universal owns peacocktv.com/tv, the services offered include many films and TV shows accessible for streaming. A few of the popular and most well-known shows on the pop scene include Classics like the office and the cheers as well as current shows like Law and Order and This Is Us.

peacocktv.com/tv peacocktv.com/tv

ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.