abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 10:44 | Zajímavý článek

    Alyssa Rosenzweig se v příspěvku na svém blogu Vulkan 1.3 na M1 za 1 měsíc rozepsala o novém Vulkan 1.3 ovladači Honeykrisp pro Apple M1 splňujícím specifikaci Khronosu. Vychází z ovladače NVK pro GPU od Nvidie. V plánu je dále rozchodit DXVK a vkd3d-proton a tím pádem Direct3D, aby na Apple M1 s Asahi Linuxem běžely hry pro Microsoft Windows.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    dnes 01:00 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) květnová aktualizace aneb nová verze 1.90 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.90 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:44 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová verze 2024.2 linuxové distribuce navržené pro digitální forenzní analýzu a penetrační testování Kali Linux (Wikipedie). Přehled novinek se seznamem nových nástrojů v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | IT novinky

    Počítačová hra Tetris slaví 40 let. Alexej Pažitnov dokončil první hratelnou verzi 6. června 1984. Mezitím vznikla celá řada variant. Například Peklo nebo Nebe. Loni měl premiéru film Tetris.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 10:44 | Nová verze

    MicroPython (Wikipedie), tj. implementace Pythonu 3 optimalizovaná pro jednočipové počítače, byl vydán ve verzi 1.23.0. V přehledu novinek je vypíchnuta podpora dynamických USB zařízení nebo nové moduly openamp, tls a vfs.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:22 | Nová verze

    Canonical vydal Ubuntu Core 24. Představení na YouTube. Nová verze Ubuntu Core vychází z Ubuntu 24.04 LTS a podporována bude 12 let. Ubuntu Core je určeno pro IoT (internet věcí) a vestavěné systémy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 01:00 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 19:55 | IT novinky

    Intel na veletrhu Computex 2024 představil (YouTube) mimo jiné procesory Lunar Lake a Xeon 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:44 | IT novinky

    Na blogu Raspberry Pi byl představen Raspberry Pi AI Kit určený vlastníkům Raspberry Pi 5, kteří na něm chtějí experimentovat se světem neuronových sítí, umělé inteligence a strojového učení. Jedná se o spolupráci se společností Hailo. Cena AI Kitu je 70 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.6. 13:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 14.1 svobodného unixového operačního systému FreeBSD. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Vývojáři začínají vydělávat s affiliate reklamou

    2. 11. 2017 | Reklama | Reklama | 2934×

    Mezi vývojáři online projektů a webových stránek sílí trend, že se již nenechávají pouze najímat na programování internetových projektů, ale sami připravují vlastní online projekty v oblasti affiliate marketingu, tedy online výkonností reklamy. Řada z nich je v tom tak úspěšná, že postupně omezuje dodavatelský vývoj a soustředí se na rozvoj vlastních projektů. Na trend upozornili organizátoři Affiliate konference, největšího setkání odborníků na výkonností reklamu, které se uskuteční 1. listopadu v Praze.

    Mezi účastníky Affiliate konference se zvyšuje počet účastníků, kteří byli původně vývojáři, ale omezili či omezují svoje aktivity v oblasti vývoje online projektů pro někoho dalšího a soustředí se na svoje vlastní projekty s tím, že mezi důležité finanční zdroje patří affiliate marketing. Ten představuje typ internetové reklamy, kdy vlastník příslušného média získává peníze v podobě provize z objednávek realizovaných na webu inzerenta. Jedná se tedy o nejférovější formu online reklamy – inzerent platí určitou předem danou procentuální provizi za každého přivedeného zákazníka.

    „Stejně jako jsme zažili vlnu blogerů a youtuberů, kteří to zpočátku dělali pro zábavu a dnes se tím živí na plný úvazek, tak pozorujeme novou vlnu zájemců. Vývojáři sice nemají takové sebeprezentační dovednosti jako youtubeři, ale bývají technicky mnohem zdatnější a mívají i větší zkušenosti s tím, jak z hlediska technologií funguje byznys na internetu,“ říká Robert Studený z VIVnetworks.com, která Affiliate konferenci pořádá.

    Provize se pohybují běžně v řádu jednotek procent za uskutečněnou objednávku, což nejčastěji odpovídá částkám v řádu nižších stokorun. Ale výjimkou nejsou ani jednotlivé provize v řádu jednotek tisíc, například v kategorii nábytek byla vloni nejvyšší jednorázová provize 7 437 Kč, v módě 6 207 Kč a v cestování 4 712 Kč. Mezi známými jmény českého e-commerce, kteří jsou inzerenty v síti VIVnetworks.com, jsou například Notino, Mall.cz, Kasa.cz, Euronics, Zoot, Baťa a mnoho dalších. U velkých e-shopů affiliate reklama představuje i více než 15 % jejich obratu. Affiliate projekty se přitom nemusí omezovat pouze na ČR a SR. Díky tomu, že VIVnetworks.com působí v 19 zemích a v rámci platformy CJ má celosvětovou dostupnost, je snadné z ČR připravovat projekty s mezinárodním dosahem a výrazně větším potenciálem. Vývojáři si mohou vybrat konkrétní trhy včetně Německa či USA.

    Affiliate konference a Projekt roku

    Jak vydělávat s pomocí sociálních sítí a řadu dalších aktuální témat z oblasti e-commerce a online marketingu přinese 1. listopadu 11. ročník Affiliate konference, kterou pořádá největší česká a slovenská affiliate síť VIVnetworks.com. Publisheři a blogeři budou sdílet své zkušenosti, poskytovat nové informace a znalosti, které pak pozitivně ovlivní počet uskutečněných objednávek. Patří mezi ně například SEO, UX, PPC, linkbuilding, brand building a marketing na sociálních sítích.

    Na konferenci budou vyhlášeny výsledky unikátní soutěže pro affiliate partnery z České republiky a ze Slovenska AffiliateProjektRoku.cz. Oceněny budou ty nejzajímavější affiliate projekty. Účastníci budou mít unikátní příležitost dozvědět se více o nejlepších lokálních projektech online výkonnostního marketingu a získat inspiraci pro vlastní úspěšné podnikání na internetu. 11. ročník Affiliate konference se uskuteční ve středu 1. listopadu v prostorách Galerie Café Louvre na Národní třídě v Praze. Podrobnosti a registrace jsou na www.affiliatekonference.cz.

    Pro čtenáře AbcLinuxu vstup zdarma

    Čtenářům AbcLinuxu.cz nabízí organizátor Affiliate konference 5 vstupenek zdarma (normální cena registrace je 1815 Kč). Pro získání bezplatného vstupu je třeba zaslat e-mail na adresu kencki@nitemedia.cz se jménem a příjmením a e-mailovou adresu, lze uvést i název společnosti, za kterou se registrujete. Je třeba vyčkat na zpětné potvrzení úspěšné registrace, pokud se tak nestane, bezplatný vstup není k dispozici. Z jedné e-mailové adresy lze registrovat jeden bezplatný vstup, registrovanou osobu nelze později měnit, a to ani v místě konání, kde může být u registrace vyžadováno prokázání totožnosti. Další registrační podmínky jsou na webu konference. Volné vstupenky je možné získat do pátku 27. 10. 2017 do 17:00 hodin.

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.