abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:44 | IT novinky

    Finálový zápas mistrovství světa v ledním hokeji přinesl nový rekord NIX.CZ (𝕏): "Dosavadní absolutní maximum našeho propojovacího uzlu bylo překonáno v čase 21:10, kdy jsme při přenosu dat dosáhli 3,14 Tbps. Je třeba také doplnit, že po deváté hodině večerní byly na maximu i ostatní datové přenosy nesouvisející s hokejovým šampionátem".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:11 | Pozvánky

    Přihlaste svou přednášku na další ročník konference LinuxDays, který proběhne 12. a 13. října na FIT ČVUT v pražských Dejvicích. CfP poběží do konce prázdnin, pak proběhne veřejné hlasování a výběr přednášek.

    Petr Krčmář | Komentářů: 0
    25.5. 19:00 | Zajímavý projekt

    Na crowdsourcingové platformě Crowd Supply byla spuštěna kampaň na podporu open source biometrického monitoru ve tvaru hodinek HealthyPi Move. Cena je 249 dolarů a plánovaný termín dodání listopad letošního roku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    24.5. 22:22 | Upozornění Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    24.5. 17:44 | Nová verze

    Firma Murena představila /e/OS verze 2.0. Jde o  alternativní sestavení Androidu bez aplikací Google. Mezi novinkami je podrobnější nastavení ochrany soukromí před sledováním aplikacemi. Murena prodává několik smartphonů s předinstalovaným /e/OS (Fairphone, repasovaný Google Pixel 5).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    24.5. 14:33 | Zajímavý software

    Do 30. května lze v rámci akce Warhammer Skulls 2024 získat na Steamu zdarma hru Warhammer 40,000: Gladius - Relics of War.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    24.5. 13:33 | Nová verze

    HelenOS (Wikipedie), tj. svobodný operační systém českého původu založený na architektuře mikrojádra, byl vydán ve verzi 0.14.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Vypíchnou lze nabídku Start. Videopředstavení na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    23.5. 23:22 | Zajímavý software

    BreadboardOS je firmware pro Raspberry Pi Pico (RP2040) umožňující s tímto MCU komunikovat pomocí řádkového rozhraní (CLI). Využívá FreeRTOS a Microshell.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    23.5. 16:55 | Nová verze

    Vývojáři KDE oznámili vydání balíku aplikací KDE Gear 24.05. Přehled novinek i s náhledy a videi v oficiálním oznámení. Do balíku se dostalo 5 nových aplikací: Audex, Accessibility Inspector, Francis, Kalm a Skladnik.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    23.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 18.0.0 open source webového aplikačního frameworku Angular (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (88%)
     (3%)
     (4%)
     (4%)
    Celkem 864 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Dotaz: APACHE a SSL

    15.10.2004 17:03 makak | skóre: 16
    APACHE a SSL
    Přečteno: 385×
    Ahoj..

    Mam nainstalovany APACHE so ssl modulom, vygenerovane server.key a server.crt a vsetko krasne funguje...

    Da sa nejako nastavit apache tak, aby som mal na dany sajt pristup len s certifikatom resp. s nejakym klucom, ktory poslem ja z browsera ? Nieco na sposob ako ked mate nastavene SSH tak, ze musite mat kluc v domovskom adresari v /home/blbecek/.ssh na klientskej masine + passphrase..

    proste tak nastavene, ze ked nemate v prehliadaci ten certifikat alebo co, tak sa vam stranka ani nezobrazi... a zobrazi sa lem mne... (administrativne rozhranie webu)

    Odpovědi

    15.10.2004 18:40 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APACHE a SSL
    http://www.apache-ssl.org/docs.html#SSLVerifyClient
    16.10.2004 10:23 makak | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APACHE a SSL
    hej... ale nechapem, ako mam dostat resp vygenerovat nejaky kluc do prehliadaca... na strane prehliadaca neviem ako postupovat.. skapinam z toho
    16.10.2004 10:36 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APACHE a SSL
    Co si takhle konecne precist tu dokumentaci?

    http://www.apache-ssl.org/#FAQ
    16.10.2004 14:50 makak | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APACHE a SSL
    JA som asi blby.. ale furt nechapem, ako si mam vytvorit request na klientsky certifikat... skusal som to vytvorit tak isto ako na server.crt (tak ze som si urobil server.key a ziadost server.csr... potom som urobil certifikacnu autoritu ca.key a ca.crt .. potom som podpisal server.csr a dostal som server.crt)

    httpd.conf <\\virtualhost//>
    bla bla..

    SSLengine on
    SSLCertificateFile server.crt
    SSLCertificateKeyFile server.key
    SSLCACertificate ca.crt
    SSLveifyclient require

    No.. a teraz co mam dat ako klientsky certifikat ? Urobim si dalsi client.key a client.csr, podpisem ho s CA a dostanem clent.crt .. A tem mam importovat v prehliadaci ??? tam odomna pyta nejake heslo.. skusal som tam dat to, co som dal ako challenge password, ale to neslo...
    NEma sa v tom httpd.conf nieco pisat ako chainfile...??? ja uz fakt z toho magorim ...
    16.10.2004 14:59 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APACHE a SSL
    http://www.garex.net/apache/

    Priste mozna nejdriv zkusit Google.
    16.10.2004 18:12 makak | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APACHE a SSL
    Prepac.. ospravedlnujem sa ..
    ale ked ja som taky sprosty.. ten link mi nefunguje.. prosim Ta.. keby si bol taky dobry napisal mi v kratkosti postup.. Budem Ti vemi vdacny.. uz sa s tym trapim stvrty den a nemozem sa cez to prehryznut..Skusal som googlovat, ale nemal som stastie.. ja som totalny smoliar.. pliiz help..


    Zn. zlomeny v kolenach
    16.10.2004 18:39 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APACHE a SSL
    Uz me to prestava bavit. Ten link normalne funguje! :-(
    BE CAREFUL, THERE'S A TRAP:

    Most common webbrowsers like Mozilla or Netscape can't cope with this certificate type. In the former sections we created certificates in PEM format. But those browsers need the certificate to be in another type, like PKCS#12. Therefore we do a conversion: d) Convert user certificate and import it in your browser

    # openssl pkcs12 -export -clcerts -in garex.CRT -inkey garex.KEY -out garex.P12

    During the conversion dialog you will be asked for an export password; enter anything you can remember, but don't let it be empty. What you get now is a file which not only keeps the certificate, but also your private Key. Copy this file to your workstation (Windows/Linux/Mac OS X), start Mozilla and go through the browsers menu structure like

    Preferences -> Privacy & Security -> Manage Certificates -> Your Certificates -> Import -> Choose file

    Now enter your formerly chosen export password, then the passphrase of your previously generated private key, which is contained in the P12 file. Finished! But still there's a catch: the browser does not know anything about the CA which created and signed your new user certificate. To complete this task we have to import the root CA certificate as well. This is very easy, although it took me 2h to find out how to do with Mozilla :). Just put the garexCA.CRT on a public http port 80 webserver, enter the URL in your browser and click on the garexCA.CRT.

    http://www.garex.net/garexCA.CRT

    and - what a surprise - the browser recognizes this certifiacte as a new root CA certificate and offers you to import this certificate to your root CA chain. :)) Internet Explorer, the thing from a different world

    Once again Microsoft's Internet Explorer has its own standards: it only accepts certificates of the type DER. Therefore we have to convert our user certificate and the root CA certificate:

    # openssl x509 -inform PEM -in garex.CRT -outform DER -out garex.CRT.der # openssl x509 -inform PEM -in garexCA.CRT -outform DER -out garexCA.CRT.der

    Import these two certificates via IE and you are finished.
    16.10.2004 19:10 makak | skóre: 16
    Rozbalit Rozbalit vše Re: APACHE a SSL
    DIKIIII mOOOOC.. si super clovek.. diki este raz.. chce to pivooo !!! jedno posielam:

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.