abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 15:44 | Nová verze

    Po roce od vydání verze 15.5 bylo vydáno openSUSE Leap 15.6. Přehled novinek v nejnovější verzi této linuxové distribuce v oznámení o vydání a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 256 správce systému a služeb systemd (GitHub). Nově mimo jiné s run0 jako alternativou k sudo.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    dnes 12:00 | IT novinky

    Společnost Oracle oznámila spolupráci s Google Cloudem, OpenAI a Microsoftem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 09:44 | Pozvánky

    Zítra začne v Brně na FIT VUT třídenní open source komunitní konference DevConf.CZ 2024. Vstup je zdarma, nutná je ale registrace. Na programu je celá řada zajímavých přednášek, lightning talků, meetupů a workshopů. Přednášky lze sledovat i online na YouTube kanálu konference. Aktuální dění lze sledovat na Matrixu, 𝕏 nebo Mastodonu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 126 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 126.0.6478.55 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 21 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 127.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 127 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:11 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 9.5 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:44 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi dnes vstoupila na Londýnskou burzu jako Raspberry Pi Holdings plc (investor).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 01:22 | IT novinky

    Do 17. června do 19:00 běží na Steamu přehlídka nadcházejících her Festival Steam Next | červen 2024 doplněná demoverzemi, přenosy a dalšími aktivitami. Demoverze lze hrát zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.6. 22:33 | IT novinky

    Apple na své vývojářské konferenci WWDC24 (Worldwide Developers Conference, keynote) představil řadu novinek: svou umělou inteligenci pojmenovanou jednoduše Apple Intelligence, iOS 18, visionOS 2, macOS Sequoia, iPadOS 18, watchOS 11, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    9.9.2002 06:13 beecher | skóre: 11 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Hacker vs. cracker - problem s inf. prostredky
    Pruser je, ze jakmile se o nejakem pruniku dozvi nejaka televize v CR a tato rozmajzne, ze to udelali hackeri (mozna ze byli, ale urcite to byli crackeri), tak je me vysvetlovani rozdilu mezi hacker a cracker uplne v pr...i, protoze "v televyzi rikali, ze to udelali hackeri." :-( Ach jo...
    "Sex is like a software, is better when is free." Linus Torvalds
    18.9.2002 10:29 lazyboy | skóre: 13
    Rozbalit Rozbalit vše Hacker vs. cracker - problem s inf. prostredky
    Hacker je člověk který perfektně zná systém dokáže sám vyhledat chybu a uveřejnit ji na nějakém boardu nebo upozorní admina na chybu v systému. Je to odborník. Cracker je člověk který se většinou násilně vlomí do systému za účelem krádeže dat nebo zničení systému.
    19.9.2002 07:28 beecher | skóre: 11 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Hacker vs. cracker - problem s inf. prostredky
    Copak muj prispevek tvrdi neco jineho?
    "Sex is like a software, is better when is free." Linus Torvalds
    16.9.2002 18:29 mega
    Rozbalit Rozbalit vše looser?
    Mozna by sis mel nejdriv sam udelat jasno v tech pojmech. Hacker neni zadny "obycejny domaci kutil", ale "mistr ve svem oboru". At uz je to obor jakykoliv (obvykle ale vedecky/technicky).
    18.9.2002 16:19 p3p4
    Rozbalit Rozbalit vše Hacking / Cracking
    At uz je to jakkoli, slovo Hacker v dnesni dobe neznamena nic. Je prisuzovano kazdemu, kdo umi serfovat na vlnach informacni dalnice, cist a kazdemu, kdo si pomoci stahnuteho Winnuke dokaze shodit masinu. Slovo hacker si prisuzuji lide, kteri ani z poloviny nevi nic o tom, co tito lide znamenali, co je pohanelo. Nechci tvrdit, ze drill.hacerslab.org je spatny. Je tu neco co je na nem dobre - stary dobry prikazovy radek. At se ve zkoumani systemu dela cokoli, vzdy dojde na prikazovy radek, ktery otevre branu poznani. Drill je dobry k pochopeni zakladnich technik a k osvojeni si zakladnich prikazu Linuxu. GOGOGO
    19.9.2002 07:25 beecher | skóre: 11 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: looser?
    Copak tvrdim neco jineho? Pro mne ten, co se vlame do nejakeho systemu (at uz nejakou chybou systemu nebo brutalni silou), je cracker. Hacker je clovek, ktery hleda v systemu/softwaru/zarizeni problemove mista a snazi se je vylepsit. Svou praci (pojednani o chybe, opravu chyby) muze publikovat, poslat vyrobci pripadne tvurci programu. Pokud jsem to dobre pochopil podle Jargonu... Pokud se vsak hacker vlame do systemu, tak se stava i crackerem. Chcete mi snad tvrdit neco jineho?
    "Sex is like a software, is better when is free." Linus Torvalds
    20.9.2002 10:45 BoodOk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: looser?
    Jiste. Hacking je odhalovani slabych mist systemu za ucelem pruniku. Cracking je rozlamovani kodu, tedy jeho pozmenovani tak, aby se v nem slabe misto vytvorilo. Neco hacknout je o tom najit slabinu, neco cracknout je o tom, ze nasilim tu slabinu vytvorim, abych tam vlezl. Prunik do systemu neni crackovani, je to hackovani, obejiti, nalezeni slabiny. Jestli o necem hacking neni, tak neni o nejake dobrocinne cinnosti za ucelem vylepsovani cehokoliv (to muze byt maximalne vedlejsim dusledkem). Ostatne zkus si slovo hacking prelozit, hakovani, obejiti. Cracknout system nelze, pokud jej tedy necracknu kalasnikovem, protoze veci ktere crackujes jsou v dobe crackovani jaksi mimo provoz.
    20.9.2002 11:13 p3p4
    Rozbalit Rozbalit vše :o))
    Koukam, ze tu mas trochu zmatek co to hacking znamena. Precti si par clanku.. Hacker byl kdysi davno clovek, ktery do detailu poznal system.. Dokazal hledat slabiny ne k tomu, aby je zneuzil, ale k tomu, aby je nasel a opravil. Hacker uz dnes neexistuje. Je to jenom slovo, ktere putuje siti a obcas rozezni srdce mladych uzivatelu, kteri chteji nikoli poznat system.. Chteji znat slabiny a chteji je zneuzivat pro sve ucely. Hacker je tvor, ktery vymrel zrovna tak jako gentlemani a dinosauri. Howk
    23.9.2002 18:16 CoolingeR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: :o))
    ..ale ja sem gantleman!!
    23.9.2002 19:19 Michal Vymazal | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše To Jan Marek
    Honzo, rad bych Ti napsal, ale tohle vraci automat: ----- The following addresses had permanent fatal errors ----- (reason: 550 : Client host rejected: Frankly, my dear, I don't give it a spam.) ----- Transcript of session follows ----- ... while talking to marvin.jcu.cz.: >>> DATA <<< 550 : Client host rejected: Frankly, my dear, I don't give it a spam. 550 5.1.1 ... User unknown <<< 554 Error: no valid recipients
    10.11.2006 10:48 rudhas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Free Hacking Zone
    chel by som preniknut ale mam pocit ze tie informacie su nedobitne.ak je niekto zvas ochotny ma zasvetit tak potom ----wwwnet@azet.sk---/ prave stracam poslednu nadej..rudhas..
    21.1.2007 19:06 Lolo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Free Hacking Zone
    cawte ja som sa skusil zaregistrovat na tej stranke hackerslab.org ale nechce mi to ist ked dam na konci registracie submit tak mi to vypise toto: Forbidden

    You don't have permission to access /cgi-bin/eorg/fhz/reg.cgi on this server.

    Apache/2.0.54 (Debian GNU/Linux) PHP/4.3.10-18 Server at www.hackerslab.org Port 80

    Nechapem co s tym je neviete mi poradit?
    8.5.2007 20:26 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Free Hacking Zone
    mne dela taky tu chybu forbidden. a aj ked dam overit id tak to tiez pise. diky za kazdu pomoc...

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.