abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Sendmail a jednotlive postovni ucty

    6.5.2004 13:28 Ales
    Sendmail a jednotlive postovni ucty
    Přečteno: 160×
    Ahoj, mam problem a potreboval bych poradit. Nejsem nejak zvlast guru v linuxu a jsem postaveny pred problem pridat postovni ucty na pc, na kterem bezi sendmail a samba. Bohuzel, i kdyz ted sedim s knizkou administrace linuxu, jaksi s timto nemohu pohnout. Prosim nemohl by mi nekdo poradit jak pridat novy postovni ucet do sendmailu? Diky za jakoukoli pomoc. Nechci aby to znelo jako vymluva, ale doted sem delal z 90% na NT4 a trochu jsem vedle. Diky moc

    Odpovědi

    6.5.2004 13:48 Kamorek | skóre: 33 | blog: předvolební mazec | VB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sendmail a jednotlive postovni ucty
    adduser petr

    passwd petr

    To by melo stacit na fungovani posty. Emailova adresa pak bude petr@domena.cz. Potrebujes samozrejme root heslo
    Taky si udělám nějakou studii.
    6.5.2004 13:52 Kamorek | skóre: 33 | blog: předvolební mazec | VB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sendmail a jednotlive postovni ucty
    jen dodatek. Nedovolil bych si na 1 PC dat sambu a mailserver, (proxy). Z bezpecnostniho hlediska je to velmi nevhodne. Pouze opravdovy odbornik by nastavil firewall tak, aby vse bylo pravdu bezpecne....
    Taky si udělám nějakou studii.
    6.5.2004 14:50 Ales
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sendmail a jednotlive postovni ucty
    Ja k tomu prisel po byvalem spravci jak slepy k houslim :-(. Pridal jsem uzivatele pomoci Nastroj Mandrake linuxu pro spravu uzivatelu, jeho ID uzivatele a heslo do systemu je stejne jako do samby, viz. smbpassword, v tomto je to v pohode, pro rozesilani slouzi fetchmail. Zkusil jsem poslat email na adresu toho noveho uzivatele z jine domeny, forma adresy byla uzivatel@mojefirma.com, zatim nic neprislo ze by ucet neexistoval, ale kdyz spustim klienta - Outlook - zadam jmeno - uzivatel, heslo jeho heslo do systemu tak mi hlasi postovni prihradku nelze najit. Musim ji jeste nejak vytvorit rucne nebo to provadi automaticky pri zrizeni uctu? Jeste poznamka, nic jsem nerestartoval ani sendmail je to nutne?Diky za rady
    6.5.2004 20:45 Kamil Šperka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sendmail a jednotlive postovni ucty
    No, tak musim priznat, ze Sendmail znam z rychliku, ale v klasickem nastaveni opravdu staci pridat uzivatele pomoci adduser uzivatel a passwd uzivatel. Hned pak musi bez restartu nova mailova adresa fungovat. Ale pokud pouzivas fetchmail, znamena to, ze stahujes z pop3 uctu. Mozna domenovy kos, nebo obycejne ucty, treba jake si vytvoris na volnym. Konfigurak fetchmailu je vtsinou v /etc/fetchmailrc Tam jsou nastavena hesla a pop pristupy.V uvodnim dotazu jsi se o tom nezminil. Vypada to tak, ze tvuj linux neni regulerni mailserver, ale ze stahuje z pop uctu.

    Nejsem zastance zadnych grafickych rozhrani pro konfigurace linuxu.Jedu pouze v konzoli a okamzite vidis, jaky maji jednotliva nastaveni vliv na system. Takze nevim, co je nastroj pro pridani uzivatele do systemu. Zkus to jak jsem rekl. Z toho, co pises znamena, ze z outlooku na siti neni ucet, ktery jsi vytvoril videt? POP3 a SMTP nastaveni v outlooku je IP adresa linuxu. Sedi? ID a heslo jsou jak pises. V /var/spool/mail je seznam vsech uzivatelu mailu. Jsou to vlastne mailove kose pro uzivatele. Je tam ten novy uzivatel? Dej vedet. PS: Ja jedu na Fedore, takze pokud se Debian v tomto lisi od Red Hatu, sorry.... Az bude videt ucet z outlooku na localnim PC, pojedem dal.

    Kamil
    6.5.2004 22:54 Ales
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Sendmail a jednotlive postovni ucty
    Diky vsem, add Kamilovi, jestli budes tak hodny podivej se sem v pondeli, budu u toho znovu. Muj mail A.Strit(zavinac)seznam.cz

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.