abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 16:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 127.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 127 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 15:11 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová verze 9.5 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 11:44 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi dnes vstoupila na Londýnskou burzu jako Raspberry Pi Holdings plc (investor).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:22 | IT novinky

    Do 17. června do 19:00 běží na Steamu přehlídka nadcházejících her Festival Steam Next | červen 2024 doplněná demoverzemi, přenosy a dalšími aktivitami. Demoverze lze hrát zdarma.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:33 | IT novinky

    Apple na své vývojářské konferenci WWDC24 (Worldwide Developers Conference, keynote) představil řadu novinek: svou umělou inteligenci pojmenovanou jednoduše Apple Intelligence, iOS 18, visionOS 2, macOS Sequoia, iPadOS 18, watchOS 11, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 21:44 | Nová verze

    Vyšla nová verze XMPP (Jabber) klienta Gajim, která přidává podporu reakcí pomocí emoji (XEP-0444: Message Reactions) a citace zpráv (XEP-0461: Message Replies). Přehled dalších vylepšení je k dispozici na oficiálních stránkách.

    sonicpp | Komentářů: 1
    včera 15:00 | Nová verze

    Po po téměř roce vývoje od vydání verze 5.38 byla vydána nová stabilní verze 5.40 programovacího jazyka Perl (Wikipedie). Do vývoje se zapojilo 75 vývojářů. Změněno bylo přibližně 160 tisíc řádků v 1 500 souborech. Přehled novinek a změn v podrobném seznamu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    včera 12:00 | Zajímavý článek

    Uroš Popović popisuje, jak si nastavit Linux na desce jako Raspberry Pi Zero, aby je šlo používat jako USB „flešku“.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 1
    včera 08:44 | Zajímavý software

    Andreas Kling oznámil, že jelikož už se nevěnuje nezávislému operačnímu systému SerenityOS, ale výhradně jeho webovému prohlížeči Ladybird, přičemž vyvíjí primárně na Linuxu, SerenityOS opustí a Ladybird bude nově samostatný projekt (nový web, repozitář na GitHubu).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    včera 02:22 | Nová verze

    Po dvou měsících vývoje byla vydána nová verze 0.13.0 programovacího jazyka Zig (GitHub, Wikipedie). Přispělo 73 vývojářů. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník

    Dotaz: SLAX na HDD - záloha nastevení

    16.11.2005 19:26 Lupen
    SLAX na HDD - záloha nastevení
    Přečteno: 3715×
    Nainstaloval jsem SLAX na HDD, ale po novém nabootování se mi ztratí veškerá nastavení-configsave a websave v instalaci na HDD nefungují. Rešil už jste někdo tento problém?

    Odpovědi

    17.11.2005 08:17 Lupen
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    Takže změna. Vot těchnika - neukládá se pouze nastavení připojení k internetu
    17.11.2005 12:30 dodogo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    Ahoj. Prosim ta. Mozes napisat ako si instaloval slax na hd? Ja som kvoli tomu ze som to nevedel, zacal stahovat slackware..prave to robim.. dik.
    28.12.2005 13:49 Pinhead
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    Tam je přímo někde instalační skript pro instalaci na HDD, slax-install nebo tak něco... Neni to dokonce někde v menu KDE?
    15.12.2005 19:13 Pepa H
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    No, ja sem instaloval Slax na HDD dvakrat:

    Poprve v nezkomprimovane podobe (550MB) a ukladani konf. fungovalo

    Podruhe ve zkomprimovane podobe (200MB) a tady to nefungovalo...
    23.11.2006 22:05 Svatopluk Chlápek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    Ahoj, Prosím Tě, co to je nezkomprimovaná podoba ? To je 200 MB CD rozpakované na 500 MB ? Můžeš mi napsat třemi větami postup, jak jsi to instaloval v nezkomprimované podobě (550 MB) ? Díky Svaťa
    26.4.2006 07:08 Gigi_L
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - instalace
    Vyresil tedy nekdo, jak se instalije SLAX na HDD? Potreboval bych s tim poradit jak se da nainstalovat. Zda se mi velice jednoduchy pro obych users co byli zvykly na woknousy. Potrebuju tim nahradit cca 10 woknousu..
    7.5.2006 02:04 Mila
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - instalace
    /usr/share/slax/slax-install.kmdr Zadej to do spouštěcího řádku v K menu.... Jen bacha,ať nesmažeš něco co nechceš špatným výběrem disku... :-) Je fajn použít i modul "grub" ze http://slax.linux-live.org/modules.php Lilo mě moc nevyhovovalo. Ten grub je super... Pokud budeš instalovat Slax na víc PC,bylo by možná fajn udělat si nejdřiv CD Slaxu se slax modulama, které používáš (mozila,opera,openoffice,skype,java,azureus......), vypálit. Potom zpustit z cd Slax, nastavit si vše,jak je třeba (záložky,pošta,vzhled....) uložit nastavení ponocí příkazu v konzoli "configsave /tmp/my_changes.mo". Tento modul ulož na disk a potom vlož na CD se Slaxem do adresáře module. Já na editaci isa Slaxu používám program "MySlax creator" který stáhneš na http://myslax.bonsonno.org/. Dají se v něm jak přidávat , tak odebírat moduly. Nastavit tapetu,boot parametry........ :-) Je to jednoduchý a super..... Hodně štěstí! Míla PS: Instalace mi na Atlonu 1100 trvala 6 minut - není to kouzelný :-)
    5.12.2006 19:20 StandoFilips
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - instalace
    Krásne to všetko píšeš,ale nezrozumitelne pre eléva. skús mi to napísať zrozumiteľnejšie na filips@atlas.sk, budem ti neskonale vďačný.
    3.1.2007 19:55 Leopold Píchal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - instalace
    Spustil sem SLAX KillBill bootovaním z CD...po natukani jmena: root a hesla: toor a příkazu startx. Po te sem spustil konzoli a v ní dal příkaz mc a dal enter. Zde sem si nalezl, pod jakými názvy sou nainstalovaný Hard disky a CD-ROM (DVD-ROM). Je to pod Adresářem /mnt.Spustil sem si ještě jednu konzoli a tam natukal cd /mnt/hdb_cdrom a enter. (hdb_cdrom je nazev,pod kterým me nainstaloval Slax CD-ROM) a zde sem napsal ./make_disk.sh /dev/hda1. (hda1 je nazev disku kam to chci instalovat,tvari se to jako soubor v adresari /dev). Z neznamýho důvodu to poprvý napsalo nejakou chybu a po restartu bootovani z disku nefungovalo. Po opětovne instalaci po opětovnem nabootovani z CD-ROM,již Cd-rom nebyl třeba,bootovalo se to z disku. Jelikož sme chtel použivat vice aplikaci než sou v zakladnim slaxu,stahl sem si baličky s příponou *.mo ze serveru www.slax.org. Nakopiroval sem je pod adresar na disku kde je nainstalovan slax /modules. Kliknutim na ně sem je nainstaloval a po přištim spuštenim již byly v nabidkach programy z techo baličků.Dale sem narazil na problem, že se mi nic neuklada, to sme vyřešil tak,že pro uloženi aktualni konfigurace napišu configsave /mnt/hda1/slaxconf.mo ...Při ukončovani slaxu se to ptá, a když dam enter,tak se aktualni konfigurace uloží a při spušteni se to tež ptá,a když dam enter,tak se konfigurace načte,pokud enter nedam, bude to bez uloženi jakýhkoliv informaci.Ješte se pokusim aby se načitala konfigurace sama ;)
    3.1.2007 20:04 ParadoX | skóre: 20 | blog: Paradox
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - instalace
    Nerozumím, nechápu. Jen doufám že já jsem tak hloupej, slepej, blbej... ale proč tam vidím ke stažení jenom *.exe
    Don´t worry, be happy.
    27.5.2007 19:41 martin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    jak se da nainstalovat slax 6.0.0rc3 na hdd nfts z xp ?
    28.5.2007 02:13 tomolc | skóre: 29 | blog: Live Desktop Tuning | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: SLAX na HDD - záloha nastevení
    Zdravím

    Odpoviem možno trochu odveci ale prosím neurazte sa - chcem predísť prípadnej škode.

    Osobne si myslím že to vôbec nieje dobrý nápad. Inštalácia je síce pomerne jednoduchá - ako zavádzač sa používa lilo. Tu treba ručne zaeditovať lilo.conf (respektíve inštalačný skrypt) a pridať tam win menu a potom ručne zapísať zavádzač. Predpokladám že ste začiatočník takže by to celkom určite mehlo skončiť tak že vám nebude štartovať windows. Naviše niesom si istý či lilo vie bootoať linux z NTFS. Z fat32 a fat16 to zvláda.

    Odporúčam nainštalovať slax na USB klúč alebo USB disk s fat32 mimo hlavný systém.

    tomolc
    pocasienahorach.sk

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.