abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 16:22 | Upozornění

    Společnosti Ticketmaster byla odcizena databáze s osobními údaji (jméno, adresa, telefonní číslo a část platebních údajů) 560 miliónů zákazníku. Za odcizením stojí skupina ShinyHunters a za nezveřejnění této databáze požaduje 500 tisíc dolarů [BBC].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    31.5. 23:55 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 24.05 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Uakari. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 17:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 1.48.0 sady nástrojů pro správu síťových připojení NetworkManager. Novinkám se v příspěvku na blogu NetworkManageru věnuje Fernando F. Mancera. Mimo jiné se v nastavení místo mac-address-blacklist nově používá mac-address-denylist.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 27
    31.5. 17:11 | Komunita

    Před 25 lety, 31. května 1999, započal vývoj grafického editoru Krita (Wikipedie). Tenkrát ještě pod názvem KImageShop a později pod názvem Krayon.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    31.5. 12:55 | Nová verze

    Farid Abdelnour se v příspěvku na blogu rozepsal o novinkám v nejnovější verzi 24.05.0 editoru videa Kdenlive (Wikipedie). Ke stažení brzy také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    31.5. 11:22 | Zajímavý článek

    David Revoy, autor mj. komiksu Pepper&Carrot, se rozepsal o své aktuální grafické pracovní stanici: Debian 12 Bookworm, okenní systém X11, KDE Plasma 5.27, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    30.5. 22:44 | Nová verze

    Wayland (Wikipedie) byl vydán ve verzi 1.23.0. Z novinek lze vypíchnout podporu OpenBSD.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 21:22 | Zajímavý článek

    Craig Loewen na blogu Microsoftu představil novinky ve Windows Subsystému pro Linux (WSL). Vypíchnout lze GUI aplikaci pro nastavování WSL nebo správu WSL z Dev Home.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:44 | Pozvánky

    V sobotu 1. června lze navštívit Maker Faire Ostrava, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.5. 12:22 | Nová verze

    Webový server Caddy (Wikipedie) s celou řadou zajímavých vlastností byl vydán ve verzi 2.8 (𝕏). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 17
    Rozcestník

    Dotaz: mICQ

    12.4.2008 22:10 kratas
    mICQ
    Přečteno: 396×
    Zdravim,

    tak je tu tu. Postupem casu se snazim emigrovat z widli na linucha, za posledni cas se nejak zadarilo, tak jsem ho trochu vyladil, fluxbox atd... Lakala me proste ta jednoduchost a rychlost, vse z konzole :] A proto jsem volil ICQ clienta v textove konzoli, pekne poladit barvicky apod :] Ale zacnu u centerICQ ... ne, bohuzel me nijak extra nezaujalo, ano, textak to je, ale takovy nudny, proste nouzovka. Ono vlastne neni moc z ceho vybirat, alespon ja nevim. Chtel jsem zkusit bitlbee a irssi ...ale -> vzdal jsem to. Pro me asi nenastavitelne, ale co jsem videl screeny, nebo u kamose na bookovi, libovka...

    No, me patrani skoncilo u mICQ ... asi zadny zazrak, ale textak to je, nejaky ty moznosti to ma :] graficky docela dobre. Ale, je tu jedno velke ALE. Prihlasim se, ok, ale vsechny kontakty mam off. Tak u poloviny se mi nacte ze serveru ICQ nick, tusim i mnou zmeneny a ulozeny a druha polovina je jen UIN, neprelozi se - netusim proc, ale problem number one, je ze jsou vsechny kontakty v offline stavu. Kdyz dam status, jakehokoliv kontaktu, tvrdi ze je nutna autorizace. Bohuzel, nikde jsem ale nedohledal, zda-li se da primo v micq pozadat o autorizaci. Jestli ano, tak jsem o krok vpred, ale ze by se mi chtelo kontakt po kontaktu (cca neco prez 150 kontaktu) po jednom autorizovat, no, ne-e... Kdyz by to slo nejak hromadne, tak ok.

    Nesetkal se nekdo nekdy s podobnym problemem ? Jinak konverzace normalne funguje, ok, ale vsici jsou off.. Ma tu nekdo nejake lepsi zkusenosti s micq a TIP, odkud brat nejakou dokumentaci primo pro toto ? Nebo nejaky alternativni clint, o kterem este nevim ? ;]

    Predem diky za odpovedi, K.

    Odpovědi

    12.4.2008 23:45 Andrej Herceg | skóre: 43
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mICQ
    Čo tak Finch?
    13.4.2008 09:15 e | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mICQ
    Ahoj, z micq se stal climm, zkus spis ten... Nebo bys mohl zkusit ysm... Ty offline kontakty budou pravdepodobne souviset se zmenou icq protokolu...
    JA RAD PORADM KDYZ VIM vic (hebmilo.cz)
    13.4.2008 18:33 kratas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mICQ
    Tak finch jsem zkusil... Ale, moc mi k srdci neprirostl. Na muj vkus, moc predimenzovane temi okny, tim mi prijde moc dlouha a slozita manipulace s tim. Sice hezky sladeny takovy, ale nelibi se mi tam to otvirani oken v okne co mam otevrene (terminal). Jinak dobry.

    BTW jj, nainstalilo se mi to jako climm ... kdyz dam spustit micq nebo climm, pokazde se nahodi climm :] Rekl bych, ze mam i nejakou posledni verzi, netusim kde je problem. Ve vsem mi to jede ok, i v tom finch klientu, kontakty svitej, ikdyz u poloviny jen icq uin a ne nick, ale to nebude asi problem icq klientu.

    A existuje nejake reseni ? jak na micq (climm) kdyz jsou off kontakty, zmena ci aktualizace protokolu ?
    13.4.2008 18:58 e | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mICQ
    No co si tak matne pamatuju, tak ta posledni zmena byla o tom, ze musis mit kontakty ulozene na serveru a vsechny kontakty musis mit autorizovane z obou stran... Takze zkus ty kontakty co mas off a vis, ze jsou online pozadat o novou autorizaci. Jestli ty kontakty vidis v offu i ve finchi ci pidginu, tak nejspis nebude chyba na strane klienta.
    JA RAD PORADM KDYZ VIM vic (hebmilo.cz)
    13.4.2008 19:18 kratas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: mICQ
    v climmu mam off uplne vse, gaim, finch, cokoliv, tam se to zda ok, je jich online docela dost. Prijde mi jako kravina, ze bych ze vsech cca 150ti kontaktu, nemel ani jednoho autorizovaneho.

    Lze nejak provest autorizaci v climmu ?

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.