abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    8.5. 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    8.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.5. 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    7.5. 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (13%)
     (16%)
    Celkem 146 hlasů
     Komentářů: 10, poslední 8.5. 17:35
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    30.5.2003 09:49 kmarty | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše A kde je ten Linux?
    Nechci bejt osklivej, ale nemel se ten clanek jmenovat "PalmTT a Nokia"? Protoze v clanku o Linuxu nic moc nevidim. Jedine co vidim je, ze se v clanku vyskytly pouze klicova slova (PalmTT, Linux, Bluez, Nokia, GPRS). Nicmene s Linuxem to ma asi tak spolecneho jako pripadny clanek "Linux a SSH" ktery bude pojednavat pouze o PuTTym.
    30.5.2003 09:54 kmarty | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Discoverable
    Jeste jedna vec. Pokud pri sparovani zahajuje PalmTT, tak volba "Discoverable=yes" je uplne zbytecna(Zato takovy mobil ve chvili kdy tapete na "add device" by mel byt "zjistitelny"). Dale by neskodilo vysvetlit co ktery AT prikaz dela, at zase nejsou konference plne toho ze to opsal z abclinuxu.cz a stejne mu to nechodi (viz ruzne serie prispevku v konfreach "GPRS, odzkousen 1000+1 zpusob a stale nejde"). A jeste nemluve o tom, ze to bude chtit pasovat na jiny mobil (nebo ne? Vsichni mame pouze Nokii6310i? To mi neco pripomina :-)).
    Pavel Beníšek avatar 30.5.2003 17:24 Pavel Beníšek | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše A kde je ten Linux?
    V tomto dile mi slo hlavne o uvod propojeni s mobilem a moznost spravy linuxu prez ssh. V dalsim dile bude synchronizace Palmu v Linuxu a jetli na to prijdu, tak i pouzivani SD karet (nemyslim prez ftp ;).
    checking for chicken... must have egg first
    30.5.2003 17:43 kmarty | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše A kde je ten Linux?
    Tak to by mne zajmalo :-) Ja sem na to neprisel, misto toho jsem to vyresil koupi ctecky SD karty (a buhvi co jeste, vcetne toho Sonackyho bazmeku). Jo, jinak pardon. Ja si neprecet ten uplnej konec. Az potom mi doslo, ze to bude na pokracovani. Inu nekdy se fakt vyplati nejdriv chvili premyslet a pak neco psat. Nicmene na osvetleni vyznamu tech AT prikazu bych trval nebot jak se zda pro spoustu lidi je to "cerna magie" a to je IMHO duvod, proc spousta lidi neni schopna se domluvit s mobilem. Zejmena kdyz chteji jet pres GPRS. Ja vim kibicuje se mi to hezky, jenze ja fakt neumim napsat neco delsiho aby to melo hlavu a patu. Onehda kdyz jsem se preci jenom odhodlal a napsal jsem neco o LIRC, tak mne nekdo predbeh na linuxzone (cca o 2-3dny) a jeste to napsal lepe. A znovu se o neco takoveho asi pokouset nebudu. P.S.: Nevite o nejakem ssh2 klientovi pro Palma?
    2.6.2003 12:23 Milan Hejpetr | skóre: 25 | blog: poznamky | Plzen
    Rozbalit Rozbalit vše A kde je ten Linux?
    Clanek me zaujal, protoze k tematu mam blizko...Jak jsem jiz psal v patek, pouzivam PalmTT + pilot-link + J-Pilot pomerne dlouho a celkem bez problemu... Co se tyce SD karty v Palmu, tak tady ale uspokojive reseni nemam - mam univerzalni ctecku, takze OK, ale nejake "instantni reseni" pro Linux neznam :-) Uzivatele palmu od SONY jsou na tom lepe - tam je flash karta v Palmu videt jako standardni mass storage zarizeni (jako ve ctecce). Jeste si neodpustim neco z jineho soudku - VY POVAZUJETE PRIBALENY BROWSER WEB PRO ZA POUZITELNY ??? :-O To vam zavidim. Z meho pohledu je WebPro, ktery Palm k TT dal, naprosto neuveritelny bastl. Zkuste s nim treba vlezt na www.root.cz :-) A pokud neumite nemecky, vemte si k ruce slovnik :). Takze pouzivam Eudora Web a Blazer. Ani jeden z nich neni pro TT idealni. Ten prvni neumi grafiku a na TT si obcas zablbne, ten druhy nevyuziva hi-res displej a je zavisly na proxy u vyrobce... Web browser na Palmu TT - to je problem :-( Jeste, ze mame Plucker. Sice jen Off line, ale PC cast je na Linuxu celkem funkcni.
    2.6.2003 16:59 MOJE
    Rozbalit Rozbalit vše A kde je ten Linux?
    Na komunikaci s kartou bez ctecky se da elegantne pouzit nektery z FTP klientu (neni to uplne ono, ale je to lepsi nez dratem do voka). Browser je docela problem, ale docela spokojeny jsem byl s PocketLinkem. Jen to, ze neumi zobrazovat prubezne je blbe, ale jinak bez nejakych vaznych problemu.
    Nechtel by nekdo prepsat links pod PalmOS ? :-)
    13.12.2021 06:44 geebranz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: A kde je ten Linux?
    We had this before haha

    Recognize
    30.5.2003 22:27 Milan Hejpetr
    Rozbalit Rozbalit vše TT + Linux
    Pouzivam je dohromady uz nekdy od prosince. pilot-link + Jpilot + TT + Siemens S55 - vcelku spokojene... Vkladal jsem sem kdysi primo popis, jak TT s Linuxem propojit - tedy spis upravu prislusneho modulu jadra... Kuprikladu u SuSE 8.2 jiz tech par radek pro visor.o je doplneno, takze ani to neni treba delat... http://www.abclinuxu.cz/hardware/ViewRelation?relationId=13493

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.